‘Tensión en Barcelona’: Arthur keert binnen 24 uur terug

Donderdag, 6 augustus 2020 om 22:07Daniel Cabot Kerkdijk

Arthur keert binnen 24 uur terug in Barcelona, zo verzekeren Spaanse media donderdagavond. Het is de bedoeling dat de middenvelder, die aanvankelijk weigerde terug te keren na zijn mini-vakantie in Brazilië, vrijdag overdag weer bij de club binnenstapt, daags voor het weerzien tussen Barcelona en Napoli in de achtste finales van de Champions League. Arthur zou de intentie hebben om tot een akkoord met de clubleiding te komen.

Arthur besloot vorige maand, in afwachting van zijn transfer naar Juventus, in zijn vaderland Brazilië te blijven én deze maand geen Champions League-voetbal met Barcelona te spelen. Arthur liet telefonisch weten dat hij zich oneerlijk voelt behandeld, omdat hij naar verluidt verplicht werd om een transfer naar de Serie A te maken, als onderdeel van de transfer van Miralem Pjanic. De verkapte ruildeal tussen Arthur en Pjanic werd volgens diverse Spaanse media door het bestuur van Barcelona niet geïnitieerd om sportieve redenen, maar om de begroting van dit seizoen sluitend te kunnen krijgen.

Barcelona en Arthur kwamen naar verluidt overeen dat hij tot het einde van de Champions League-deelname bij de club zou blijven en tot de beschikking van Quique Setién zou blijven staan. Zijn relatie met de oefenmeester bereikte echter een dieptepunt; hij kwam sinds de bekendmaking van zijn transfer geen minuut meer binnen de lijnen en het ligt voor de hand dat dát ook niet meer zal gebeuren, zelfs als Barcelona zaterdag een ronde verderkomt. Voorzitter Josep Maria Bartomeu verzekerde recent dat Arthur zelf met het voorstel van Juventus op de proppen kwam en Barcelona niet aan zijn financiële wensen voor een contractverlenging kon voldoen.

Spaanse media gaan uit van tensión en Barcelona, ‘spanningen bij Barcelona’, als Arthur zich weer bij de club meldt. Hij zal eerst een coronatest ondergaan, alvorens hij met het bestuur van Barcelona om de tafel gaat. Arthur wil graag tot een akkoord met de club over het per direct beëindigen van zijn contract komen, daar de Champions League tot uiterlijk 23 augustus duurt. Mochten beide partijen niet tot een vergelijk komen, en dat lijkt inderdaad zeer realistisch, dan zal het bestuur moeten bepalen of Arthur zich bij de selectie van Setién moet voegen of niet. Het ligt voor de hand dat deze beslissing na zaterdagavond wordt genomen, als het resultaat van het duel tussen Barcelona en Napoli bekend is.

Het laatste optreden van Arthur was een invalbeurt van vier minuten tegen Celta de Vigo (2-2) op 27 juni. De houding van Arthur, die eerder al geeuwend werd gefotografeerd op de reservebank, werd door Barcelona ook niet begrepen omdat Pjanic zich ondertussen wél volledig blijft inzetten voor Juventus. De Italiaanse topclub speelt vrijdagavond zijn achtste finale-wedstrijd tegen Olympique Lyon.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door joshuak_)

Sterk van hem dat hij toch terug gaat, al zal hij gewoon gestrongarmed zijn. Het is ook beter voor hem om dit op een goede manier af te sluiten

Ik snap het op zich wel maar dit is ook weer typisch Bartomeu beleid. Laat 'm lekker na Napoli aansluiten. Komt hij morgen terug, is de hele sfeer weer anders binnen de groep, etc.

6 augustus 2020 om 22:32

Ik ga er vanuit dat hij ook pas zijn collega's mag zien na die coronatest dus zal ook voor na Napoli zijn

Ik zou Arthur niet eens meer opstellen. Het is niet dat hij van onschatbare waarde was voor het team. En dan is het niet eens meer wie gelijk heeft of wat.

6 augustus 2020 om 22:27

Ze gaan hem ook niet opstellen vermoed ik. De club verwacht echter dat hij zich voldoet aan de gemaakt afspraken.

7 augustus 2020 om 00:59

Deden ze hiervoor toch ook niet? Lol

De situaties van Pjanic en Arthur zijn natuurlijk ook totaal niet te vergelijken. Pjanic heeft op ‘hoge leeftijd’ een transfer naar een droomclub te pakken. Dan is er uiteraard geen reden om, tot je daar aan de slag kan, niet je best te blijven doen voor je huidige werkgever. Arthur voelt zich daarentegen onjuist behandeld door zijn werkgever en ik begrijp goed dat je er dan even helemaal geen zin meer in hebt. Het standpunt van Barcelona is natuurlijk ook begrijpelijk, al kun je nu niet meer verwachten dat hij nog zijn best zal doen tijdens de Champions League. Lastige situatie, beide partijen begrijpelijk vind ik.

6 augustus 2020 om 22:50

Droomclub? Pjanic “droom” is Real en zijn idool was Zidane. Tuurlijk zal hij wel blij zijn met deze transfer maar zijn droomclub is het niet

6 augustus 2020 om 23:14

Ik denk dat riqui8 eerder bedoelt over het algemeen een droomclub. Zeg nu zelf, spelen voor Barca of Real...op de leeftijd die Pjanic nu heeft. Ongeacht hoe het er nu in het Camp Nou aan toe gaat...Beide clubs hebben naam en faam waar elke speler van droomt.

Lekker laten rotten nu natuurlijk tot het einde van zijn contract. Laat hem maar rondjes lopen over het bijveld ofzoiets. Meneer voelt zich erg groot, maar heeft anders vrij weinig, ofwel helemaal niets gepresteerd om zich zo te gedragen. Dan 100x liever pjanic, die wel gewoon alles blijft geven voor Juventus.

6 augustus 2020 om 22:33

Leuk man, dat is de strategie na een speler weg te pesten.

6 augustus 2020 om 22:35

Weg te pesten? Arthur hoefde niet akkoord te gaan met de deal van Juventus hé? Zo goed is meneer Arthur ook helemaal niet, anders was hij wel onbetwiste basisspeler geweest. Tikkie breed en tikkie terug mag hij lekker bij Juventus gaan doen.

6 augustus 2020 om 22:48

@lierse1997 waarom wegpesten? Arthur is gewogen en te licht bevonden. als ze hem wel volgens zijn wens aan zijn contract hadden gehouden en hem vervolgens op de tribune neer hadden gezet was het ook weer niet goed geweest

6 augustus 2020 om 22:52

Arthur wilde niet weg maar is zogezegd “gepushed” om te vertrekken. Dan hoef je inderdaad niet akkoord te gaan, maar het is alles behalve netjes om hem zo te willen wegwerken. Arthur heeft openlijk aangegeven niet te willen vertrekken en Barca heeft er een soort schimmige deal van gemaakt om nog goed op de balans te komen. Daarnaast heeft Arrhur sinds zijn vertrek 4! Hele minuten mogen spelen in tijden waar Frenkie de Jong geblesseerd was, Vidal geschorst was. Hij komt niet in de plannen voor dus snap zijn overweging weldegelijk. Prestaties staan hier overigens helemaal los van.

6 augustus 2020 om 23:00

Er staat letterlijk in de tekst dat hij niet om sportieve redenen is verkocht, maar Japie heeft natuurlijk weer zijn mening klaar staan dat Arthur gewogen en te licht bevonden is.

6 augustus 2020 om 23:06

@joshuak_ er zitten geloof ik 22 spelers in de selectie van Barca waarvan er genoeg zijn met een hoge marktwaarde maar Arthur werd verkocht/geruild. dat zegt dan toch al genoeg? ze vonden hem blijkbaar het meest onmisbaar van de spelers die een hoge marktwaarde hebben. had Arthur de pannen van het dak gespeeld daar dan hadden ze hem echt niet weg gedaan hoor. geen Europese topclub ter wereld doet hun beste spelers zomaar van de hand

6 augustus 2020 om 23:52

Arthur werd verkocht omdat hij van alle spelers in de selectie het snelst financiele ademruimte kon creã«ren. Spelers als Dembele en Coutinho zal Barcelona ook wel willen verkopen, maar daar brandt geen club zich meer aan met een hoge transfersom na hun prestaties de afgelopen twee seizoenen. Juventus wilde Dybala afgelopen zomer ook slijten voor de Financial Fair Play terwijl hij er samen met Ronaldo kwalitatief boven uit steekt daar. Is dat dan ook een geval dat Dybala de meest misbare speler bij Juventus is?

7 augustus 2020 om 00:11

Bartomeu zei laatst dat arthur zelf een transferverzoek heeft ingediend. Lijkt me sterk dat hij hierover liegt want arthur kan makkelijk zeggen dat het niet waar is als hij de club uit is gepest. Juventus deed hem een betere offer en barca kon/wilde het niet evenaren. Als dit niet de waarheid is en arthur is daadwerkelijk weggepest dan gaat hij nooit accepteren dat de reden voor zijn vertrek zogenaamd zijn eigen verzoek was.

7 augustus 2020 om 00:19

@joshuak_ ok, dus een Frenkie De Jong, Alba en Griezmann bv zijn geen geld waard? want die heeft Barca namelijk niet geloost

7 augustus 2020 om 00:45

Denk je überhaupt ooit na voor je post? Frenkie is net gekocht en daar is een grote som geld voor neergelegd. Griezmann idem dito. En welke club gaat tientallen miljoenen euro's neerleggen voor een linksback van 31 jaar?

7 augustus 2020 om 01:03

Japie serieus man, je kraamt hier alleen maar onzin uit en je weet het ook! Je weet toch zelf ook wel dat het niks met zn voetballende kwaliteiten te maken had? Man man man

7 augustus 2020 om 01:10

@blink182 ik vind Arthur alles behalve een bijzondere voetballer. Als allemaal tikkies breed en terug geven je tegenwoordig al een speciale speler maken dan lopen er wel duizenden speciale spelers rond op de wereld

7 augustus 2020 om 01:12

@almogaver als Arthur fenomenaal had gepresteerd hadden ze hem natuurlijk nooit van de hand gedaan. dat is iig wat ik ervan vind. hij is geloof ik al 24 jaar en ik heb hem bij Barca zelden furore zien maken. ik zag hem voornamelijk veel balletjes breed en terug geven. ik snap daarom wel dat Barca niet veel meerwaarde in hem zag. dat jij daar anders over denkt dat kan maar dan hanteren wij beide andere maatstaven voor wat een voetballer speciaal maakt

7 augustus 2020 om 01:24

Wie weet is Arthur niet van het moddergooien en houdt hij zich gedeisd totdat hij bij Juventus kan beginnen. Ik vind het namelijk wel heel vreemd dat een speler die openlijk bedankt voor de interesse van een club en aangeeft te willen blijven niet eens 2 maanden later alsnog tekent bij de club die hij oorspronkelijk afwees.

7 augustus 2020 om 10:09

Dat seizoen was Dybala wel vrij slecht voor zijn doen, en heerste er nog het geloof dat hij niet met Ronaldo samen kon spelen...

6 augustus 2020 om 22:54

Want jij weet het hele verhaal? Ik veronderstel nl. van niet. Ook ik weet dat niet, maar ik ga me daar ook niet over uitspreken. Dus waarom al conclusies trekken? Beide zijn evengoed in fout om dit zo te doen escaleren. Echter ben ik wel geneigd te denken dat eerder het beleid in Barcelona naar de Fillipijnen is en zei dit hunzelf aangedaan hebben. Steeds meer doen verhalen de ronde, niet altijd waar, maar toch ook evengoed bronnen die waarheidsgetrouw zijn die gaan over deze topic. Kortom, dit is het gevolg van acties die Barcelona zelf gemaakt heeft. En ja nu trek ik zelf conclusies, maar wel onderbouwd...

6 augustus 2020 om 23:16

Lol jij bent er duidelijk ingetrapt. Dit was Barca's bedoeling zo te zien. Doen alsof zij zelf niet belachelijk maar Arthur de schuldige is en waarom hij weg gaat. Alsof hij zou spelen als hij wel aanwezig was, pff hij speelde al bijna niet meer. Ook al is het zo dat Arthur zich moet melden, barca en met name Bartomeu heeft zich al goed belachelijk gemaakt.

7 augustus 2020 om 00:13

Het belachelijke is dat we nog standvast willen houden dat arthur weg is gepest. Als bartomeu gelogen heeft en arthur zelf geen transferverzoek heeft ingediend dan had arthur dit meteen naar buiten gebracht. Als ik ergens weggepest wordt en dan gaan ze ook nog vertellen dat ikzelf weg wilde dan zeg ik gelijk dat dit niet zo is. Barca wilde of kon hem geen contract aanbieden dat de offerte van juventus zou evenaren.

7 augustus 2020 om 00:47

Arthur heeft zelf en via zaakwaarnemer herhaaldelijk en public aangegeven niet te willen vertrekken. Barto is een topper in het verdraaien van zaken en het zou me dan ook verdomd weinig verbazen als Arthur uiteindelijk(!) na herhaaldelijk te hebben vernomen dat ie op de transferlijst staat, gezegd zou hebben dán naar Juve te willen gaan. Maar goed, laten we dát even aannemen. Dan zou Barça o.b.v. het verzoek van Arthur maar over zijn gegaan tot het kopen van Pjanic? Als ie naar PSG had willen gaan, hadden we dan daar een speler gekocht? Schei toch uit, daar trapt toch niemand in.

7 augustus 2020 om 00:47

Dezelfde Bartomeu die 3 dagen voordat Valverde vertrok nog zei dat hij absoluut niet weg ging en er volste vertrouwen was? Of dezelfde Bartomeu die zei dat Neymar nergens heen ging? Zou niet zo snel deze man op zn woord geloven. Nogmaals, kijk alleen naar de schimmige deal waarmee Pjanic en Arthur geruild zijn en zeg me dan nog maar eens dat dit komt door een transferverzoek vanuit Arrhur zelf

Ik denk dat dit nadelig voor Barca zal gaan uitpakken. Het ligt er natuurlijk aan hoe hij zich gaat gedragen in de selectie, als hij er bij mag. De kans is groot dat hij daar niet echt gemotiveerd gaat rond lopen ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5635
4.Sevilla4815
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder263
PedriAanvaller262
A. GriezmannAanvaller246
L. MessiAanvaller2419
M. BraithwaiteAanvaller222
M. ter StegenKeeper200
Jordi AlbaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

82 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren