Rutte schrikt van beelden uit De Kuip: ‘Geheel tegen de regels in’

Donderdag, 6 augustus 2020 om

Premier Mark Rutte is niet te spreken over de manier waarop supporters van Feyenoord de spelers van de club woensdag toezongen tijdens de eerste open training van het nieuwe seizoen. Voorafgaand aan een training in De Kuip werden spelers onder luid gezang het veld opgeroepen en ook tijdens de oefensessie werd regelmatig gezongen. Het is echter verboden om in het openbaar te zingen, uit angst voor verspreiding van het coronavirus.

Bij de training waren circa 1800 supporters aanwezig. RTV Rijnmond maakte beelden van de opkomst van de spelers en daarop was te zien dat de spelers tijdens hun entree op het veld werden toegezongen. In een eerder stadion kondigde Rutte aan dat 'de stadion weer dicht' zullen gaan als supporters zich niet aan de nieuwe regels houden en donderdagavond herhaalde hij zijn waarschuwing tijdens een persconferentie van het kabinet.

"Voor het betaald voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio's de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden", zegt de premier, zelf supporter van Feyenoord, tijdens het persmoment. "Het verbieden van de aanwezigheid van supporters kunnen we, als de cijfers daar aanleiding toe geven, in de komende periode oprekken naar een landelijk niveau, zodat ze voor heel Nederland gelden."

Rutte is niet blij met de beelden vanuit De Kuip. "In Rotterdam hebben we deze week helaas al hartstochtelijk zingende Feyenoord-supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de coronaregels in. Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam de burgemeester (Ahmed Aboutaleb, red.) zal besluiten de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door groninger hopp)

Voetbal is geen schaakspel. Supporters zijn er nou eenmaal voor de sfeer. Het is onbegrijpelijk dat Mark denkt dat iedereen zn bek houdt en lekker gaat zitten turen 90 miniten lang, zeer zeer naïef.

6 augustus 2020 om 19:23

Die gasten hebben het zelf in de hand, dus ga zo lekker door en de burgemeester zal dadelijk bij Feyenoord geen supporters meer toe laten. Of gedraag je gewoon een beetje en dan kun je gewoon met een beperkt aantal het stadion in

6 augustus 2020 om 20:05

ja dat zou leuk zijn, maar dat is onwerkelijk. Hoe kun je nu in een stadion zitten zonder te juichen? Het heeft echt geen nut om supporters toe te laten als ze er alleen als stille muizen bij mogen zitten, dat gaat tegen het hele principe van supporter in.

6 augustus 2020 om 20:10

Je zou kunnen klappen toch? Soort van theatervoorstelling. Past wel bij al dat acteren op het veld.

6 augustus 2020 om 20:17

Er is een verschil tussen na een doelpunt even juichen, of wat er bij Feyenoord gebeurde, bij een training, minutenlang massaal gezang.

6 augustus 2020 om 20:33

Na maanden lang je club weer kunnen supporten levert mijn inziens meer vreugde op dan een doelpunt. Ik snap daarom ook wel dat ze hebben gezongen, had ook niet anders verwacht.

6 augustus 2020 om 20:44

@ Ejens: Ik neem aan dat het aankomende verbod om supporters bij wedstrijden dan ook niet geheel onverwacht voor je zal zijn

6 augustus 2020 om 21:26

Dat zal voor niemand onverwacht zijn toch? Het is leuk dat ze voor de bühne wat publiek toe laten, maar dat gaat nooit te handhaven zijn. Niet zingen kun je nog wat van vinden, maar in emotie iets roepen bij een beslissing, of juichen bij de beslissende goal in de 91e minuut... Onmogelijk uit te sluiten. Als mijn clubje in de 91e minuut de winnende binnen komt, gaat het mij echt niet lukken niet van mijn stoel te springen en te juichen...

6 augustus 2020 om 21:33

PaulR-1982 jij komt nooit in een stadion denk ik....

6 augustus 2020 om 22:01

Als jij je niet aan de regels kunt houden moet je gewoon niet gaan. Vergal het niet voor die mensen die zich er wel aan kunnen houden!

7 augustus 2020 om 00:33

@feyenoorddelft Ik kom heel vaak in een stadion, maar ik ben niet zo dom om dit virus en de daarbij horende maatregelen niet serieus te nemen. Maar wil je nou wel of niet naar het stadion? De enige manier waarop je naar een stadion kunt blijven gaan is door je gewoon aan de maatregelen te houden. Doe je dat niet, dan kan er straks niemand meer naar een stadion.

7 augustus 2020 om 00:38

Feyenoorddelft, jullie ook niet als ze zo door blijven gaan als een stel hersenloze gladiolen.

7 augustus 2020 om 10:01

Ik neem het virus heel serieus, daarom ga ik ook niet naar het stadion. Alleen vind ik het heel naïef dat men verbaasd is dat mensen zich op deze manier uiten. Voetbal is kameraadschap, emotie en ontspanning ...tegen Sparta zal het niet anders zijn dat zie van 300 km aankomen. En dat is dom van de mensen die het doen, maar net zo dom als de mensen die denken dat 7000 man op hun stoeltje blijven zitten niet roepen

6 augustus 2020 om 19:24

Dan is het dus logisch dat burgemeesters geen vergunningen af gaan geven en we dus helemaal geen supporters meer in de stadions gaan zien.

6 augustus 2020 om 20:40

Als men wil dat er niet gejuicht en/of gezongen word in een stadion lijkt mij dat de enige logische oplossing. Dat men überhaupt dacht dat supporters stil zouden blijven is waanzin.bij elke club zal er gejuicht en/of gezongen gaan worden.

6 augustus 2020 om 21:59

Of je gaat alleen als je aan de voorwaarden wilt/kunt voldoen. Dan vergal je iig er ander zijn plezier niet.

6 augustus 2020 om 22:06

Ach Rutte verbied alles wat buiten is terwijl die de persconferentie begint met dat de besmettingen binnenhuis plaats vinden. Wie dit serieus neemt, durft niet kritisch te zijn

7 augustus 2020 om 00:36

@groninger Hopp, Wie dit niet serieus neemt, heeft een ontzettend dikke plaat voor zijn kop, of een ontzettend laag IQ, maar dat laat ik maar even in het midden. Natuurlijk vinden veel besmettingen binnenshuis plaats. Omdat 1 iemand het ergens op loopt en vervolgens iedereen waar hij mee samen woont ook aansteekt. Je hoeft echt niet super geleerd te zijn om dat te snappen hoor.

7 augustus 2020 om 01:05

@PaulR_1982 Nee hoor groninger Hopp heeft gewoon een punt. Rutte verbiedt van alles en nog wat waarbij hij zelf aangeeft 100% maatregelen te moeten nemen met slechts een fractie kennis over het virus. Het is altijd een beetje sneu als mensen dan over een laag IQ te beginnen als zelfs experts het op veel vlakken het hartstochtelijk met elkaar oneens zijn. Mensen die alles maar opvolgen en zich gedragen als kuddedieren zijn eng, als Rutte zegt dat lachen ongezond is zijn er mensen die niet meer lachen. Als veel mensen dezelfde mening hebben is dat niet iets om trots op te zijn, dan denken ze over iets hetzelfde, niets meer niets minder.

7 augustus 2020 om 05:46

@groningen Hopp Tja, ik kan niet meer naar buiten zonder mondkapje want die zijn nu verplicht in Rotterdam centrum. Wegens de hoge stijging van het aantal Corona gevallen in de regio. Gisteren nog twee verpleegster op de spoedeisende hulp bij het st Franciscus ziekenhuis die besmet bleken. Je moet er niet aan denken dat die reeds zieke patienten besmet hebben. Je kan toch niet van de burgers in de stad verwachten dat zij met mondkapjes lopen en heel voorzichtig zijn, terwijl dezelfde burgemeest op zuid alles maar goed vind?

6 augustus 2020 om 19:26

Naïef? Wellicht wel, maar die gasten in de Kuip hem ook gewoon een bord voor hun kop. Die regels zijn er niet voor niets. Houd je hier dan ook aan, anders verpest je het voor de restant van het Nederlands voetbalpubliek. Op deze manier zijn er binnenkort sowieso geen bezoekers meer welkom in de stadions en daar hebben supporters niet alleen zichzelf mee, maar met name de clubs.

6 augustus 2020 om 19:30

@Linkerbaan, nou dan moet iedereen dus gewoon thuis blijven. Simpeler kan niet!

6 augustus 2020 om 19:45

Lekker kortzichtig, volgende keer zit je zonder publiek. De verantwoordelijkheid ligt bij de bezoekers, ze weten donders goed op welke voorwaarden ze daar mogen zitten. Oliedomme opmerking en tutoyerend om over ‘Mark’ te praten. Door dit soort gasten zitten we straks allemaal maar binnen, als je niet uitkijkt.

6 augustus 2020 om 21:37

Soort je mag naar een café, maar je mag alleen verse muntthee bestellen. Heb al jaren een seizoenkaart voor Feyenoord maar zolang dit soort regels gelden ga ik niet (wel verlengd natuurlijk) Op deze manier kan ik namelijk Feyenoord niet supporteren op de manier dat ik zou willen...dan maar niet

6 augustus 2020 om 22:33

Beste FCB Catalunya, Doe je ogen eens open aub. De brandhaarden komen voort binnen, dit is wat hij zegt. De sancties over binnen is 0,0. Feestjes worden niet extra streng aangepast. Daarnaast klaagt die alleen over jongeren, terwijl jongeren continu aangeven dat juist ouderen geen afstand van hen neemt, afsnijden bij de winkels bijv. In plaats van dat hij het binnen gaat oplossen (landelijk onderzoek naar ventilatiekanalen in ruimtes waar meerdere mensen komen, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen, scholen etc) waarvan bewezen is dat de virus daar het sterkst is, wordt hij boos op voetbal fans. Er is geen stijgende lijn in Liverpool naar hun kampioensschap, die was er ook niet in andere landen waar kampioenen feestvieren, hij zit hier een schijnvoorstelling te houden, terwijl die eens met Maurice de Hond moet praten.

7 augustus 2020 om 00:41

Groninger Hopp komt het even vertellen, hoor. En vertel eens, bopper. Dergelijke virusjes, hoe komen ze überhaupt binnen? Netjes op de koffie, op een zondagmiddag? Ah en geen stijgende lijn, zegt de grapjas. Nee inderdaad, met Maurice de fucking Hond praten. Het moet niet veel gekker worden. Een gast die amper een fatsoenlijke poll kon maken, gaat nu virologen vertellen hoe een virus werkt. Van hoeveel meter hoog hebben ze jou laten vallen als baby?

7 augustus 2020 om 10:39

Oke Almogaver, ik heb een puzzel voor je, ik hoop dat jij hem kan ontcijferen, heel Nederland wacht op jouw kennis.rutte begint de persconferentie letterlijk met dat alle besmettingen voortkomen binnen op feesten, zoals verjaardagen, geen 1,5 meter van je familie. Als dat zo is, waarom praat je dan alleen over buitenactiviteiten? Waarom erkend Rutte niet dat ventilatiekanalen in verzorgingshuizen en ziekenhuizen enorm gevaarlijk ingericht zijn en pakt hij dat nu niet aan, voor we over 4 maanden weer de ramen sluiten tegen kou? Rivm heeft bijna alles wat ze fout konden voorspellen verkeerd voorspelt, Rivm wordt zelfs aangevallen door de Rivm van andere landen omdat wij er verkeerd mee omgaan. Wellicht eens stoppen met alleen NOS en RTL kijken en lezen, maar eens de kranten die niet door staat gestuurd worden lezen, of buitenlandse media bekijken of de WHO over ons beleid.succes met de puzzel en uitleg, ik verwacht het in 3 a viertjes.

7 augustus 2020 om 11:14

Ik ben blij dat de grote Groninger Hopp ons even uit de brand helpt en de beleidsmakers even uitlegt hoe de vork in de steel zit. Wat een kortzichtig geblaat zeg. Je snapt toch zelf ook wel dat de afstandsregels overal gelden? Dat in de maat de meeste besmettingen thuis en binnen voorkomen wil toch niet zeggen dat we buiten alles maar kunnen doen? Een situatie zoals deze, met zingende supporters zo dicht op elkaar, is overigens nog niet voorgekomen. Maar goed, jij schijnt te weten dat dat allemaal over een kam te scheren valt met andere vormen van het buiten samenkomen van mensen. Overigens kan de WHO bekritiseren wat zij wil, maar ze kunnen beter eens uitzoeken hoe ze ervoor zorgen dat Zuid-Amerika niet uitsterft. Overigens kreeg Amerika wel een enorme boost in besmettingen na alle BLM protesten, of vergeet je dat gemakshalve even? Doe je ogen open en erken gewoon dat dit niet handig is, basta.

6 augustus 2020 om 19:45

@Linkerbaan, ik ben het helemaal met je eens. Dus er zijn slechts twee opties. Of we voetballen zonder publiek of we voetballen helemaal niet. De gemiddelde Nederlander kan of wil niet voldoen aan de geldende regels, de gemiddelde voetbalsupporter dus ook niet. Jammer, maar het is niet anders. Ons verantwoordelijkheidsgevoel is niet groot genoeg.

6 augustus 2020 om 20:17

"Ons verantwoordelijksheidsgevoel is niet groot genoeg." Wat een demagogische flauwekul. Het draagvlak voor de maatregelen neemt af. Dat is wezenlijk iets anders.

6 augustus 2020 om 20:25

@mentalist, lekker opbouwend bezig vriend. Het gaat verder dan het afnemende draagvlak. Er zijn genoeg mensen te vinden die an sich voorstander zijn van de maatregelen. Totdat ze zelf geconfronteerd worden met die maatregelen, dan is het ineens een onoverkomelijke belemmering. Dat heeft niets meer met draagvlak te maken, flauwekul.

7 augustus 2020 om 10:43

Als Rutte niet rijmt, gaan mensen je niet volgen.blm protest was een uitzondering omdat het zo'n belangrijk onderwerp, dus dan mogen 10.000 mensen zingen springen, schreeuwen en kwijlen zonder afstand. Maar als een klein groepje zingt in een voetbal stadion waar veel meer afstand is, mag het niet..waar in een drukke winkelstraat iedereen mag kletsen (ook dan verlies je speksel), mag je in een amateurcomplex waar je alle ruimte hebt amper ademen. Het rijmt niet vriend. En het is logisch dat het volk het niet kan volgen als beslissingen en keuzes wazig, onduidelijk, slecht onderbouwd en puur uit belangenkwestie is. Daarom ging de locokdown redelijk goed en gaat dit slecht. Des tijds sterk in onderbouwing, nu overal zichzelf tegenspreken.

6 augustus 2020 om 20:25

Naïef? Juist heel slim om het op deze manier te spelen. Men wil helemaal geen publiek in stadions maar zit met maatschappelijke druk die toeneemt. Natuurlijk weten Rutte en Co. dat het stilzwijgend kijken in de praktijk overtreden gaat worden maar nu kunnen ze altijd aangeven dat ze de mogelijkheid met aanwezigheid publiek hebben geboden maar dat de voetbalwereld zelf de kans niet gegrepen heeft.

7 augustus 2020 om 05:42

Dus geen supporters meer in de Kuip, dat is de consequencie.

haha mag je niet zingen? Zorg dan dat supporters verboden wordt om een stadion te bezoeken, want dit slaat nergens op. Nogmaals, ik begrijp een stadionverbod, maar supporters toestaan en verbieden te praten of zingen, is lachwekkend en niet te houden.

6 augustus 2020 om 19:37

Rutte legt in deze de verantwoordelijkheid bij de burger. Als hij voor een preventief verbod kiest is het ook niet goed, dan komen daar ook genoeg klachten over (vrijheid inperken etc.)

6 augustus 2020 om 19:47

@Ijsmuts, klopt. Maar helaas kan de burger die verantwoordelijkheid niet dragen. Het is een te grote last voor de bevolking als geheel.

6 augustus 2020 om 19:48

ik vergelijk het met een 40km lange 6baans snelweg aanleggen en maximum snelheid op 50km zetten. Onhoudbaar. Je moet niet wereldvreemd zijn als MP maar praktisch denken. Of 1.5m in stadions en iedereen mag zn clubs aanmoedigen, of gewoon totaal verbieden

6 augustus 2020 om 19:57

Mee eens, je kunt een groep van duizenden mensen niet de verantwoordelijkheid geven niet te zingen bij iets wat er zo ingebakken zit. Kan dan de afstand niet opgeschroefd worden naar 3m, en dan zingen/schreeuwen wél toestaan?

6 augustus 2020 om 19:39

Nu gaf hij de fans iig een optie, maar die ben je dan binnenkort ook kwijt.

Logisch. Die hebben toch echt een plaat voor de kop gejad daar in Rotterdam.je weet dat je onder een vergrootglas ligt en dan alsnog zo doen in het stadion.Als we het stadion in willen kunnen gaan, zullen we ons echt aan de regels moeten houden. Het is heel verveldend,maar ik graag naar het stadion kunnen.

6 augustus 2020 om 19:26

Dat lijkt mij een utopie. Je denkt toch ook zelf niet dat als je bij Feyenoord-Ajax in het stadion zit in ronde 32 en Feyenoord wordt thuis kampioen door een goal in de laatste seconde. Dat de aanwezigen in het stadion alleen '' Joepie '' roepen en hun vuist ballen? Dat werkt alleen in dromen zo. Dat gaat hem toch echt niet worden.

6 augustus 2020 om 19:46

Dat het lastig wordt wil ik niet ontkennen. Maar je kan het proberen. Dit was gewoonweg bij een training.

6 augustus 2020 om 19:51

Ik ledig daarbij ook nog eens de verboden, doch meegesmokkelde flles whisky als dat gebeurt. Reinigt nog goed ook

Ik wilde iets gaan roepen over eigen schuld, dikke bult. Maar als ik het filmpje bekijk is dat niet van toepassing. Netjes 1.5 meter, zelfs meer lijkt het, afstand en klappen. Nou. Nou. Poe. Poe.

6 augustus 2020 om 19:26

Je kan er van vinden wat je wilt, maar Rutte heeft al veel eerder gezegd dat zingen in een stadion niet is toegestaan volgens de corona regels. Als supporters zich niet kunnen bedwingen zal er dus een verbod gaan komen. Dan hebben ze geen knuppel meer om te slaan, dan hebben ze het over zichzelf afgeroepen.

6 augustus 2020 om 19:32

Ik vind ook dat wij ons met zijn allen te weinig aan de regels houden. En ik ben mij vrij bewust van mijn coronagedrag en vermijdt bijvoorbeeld bewust drukke plaatsen, ga vroeg naar winkels, etc. Maar laten we ook vooral de rust en enige bewegingsvrijheid blijven hanteren. Niet zingen in een voetbalstadion? Dat is hetzelfde als niet zingen voor dartpubliek of niet kunnen klappen voor tennisfans. Dat gaan die regels er echt niet uitkrijgen. Dan moet je het stadion gewoon dichtgooien voor publiek.

6 augustus 2020 om 19:33

Nu wordt Feyenoord als voorbeeld genomen, wat natuurlijk graag wordt overgenomen op dit forum. Prima verder, maar als Ajax was gaan oefenen tegen RKC dan zit ook niemand braaf zijn bek te houden, mensen zijn veel te blij hun idolen te zien en dit te laten te blijken. Dat is gewoon menseigen. Dat is overigens niks tegen Ajax of tegen Feyenoord of welke andere willekeurige club dan ook, maar ik stoor mij meer aan dat soort robot publiek die met mondkapje op en niet durven te klappen voor een mooie pass. Dan gaat mijn voorkeur eerder uit naar een DJ die sfeer brengt met geluiden van voorgaande wedstrijden en dan lege tribunes. Want die halfdode mensen op de tribune ziet er helemaal niet uit.

6 augustus 2020 om 19:37

Dan moet de beste man gewoon direct zeggen dat er geen supporters worden toegelaten. Als Rutte denkt dat mensen in een stadion niet gaan juichen bij een doelpunt dan heeft hij z'n gezonde verstand flink kapot.

6 augustus 2020 om 19:39

Mario, kennelijk werden voetbalfans dermate hoog ingeschat dat ze gewoon naar een stadion kunnen komen en begrijpen dat er door gejuich, gezang en geschreeuw er een grotere kans is dat spetters zich verspreiden en ze zich daar van onthouden. Jammer genoeg blijkt het dat voetbalfans weer eens zijn overschat. Voetbalfans zijn de keuze gelaten: stil zitten en stil zijn, maar wel in een stadion naar je cluppie kijken of je smoel opentrekken voor kansloos zingen bij een training en zodoende een verbod krijgen. Nou, het begint er erg naar te neigen dat voetbalfans liever dat tweede hebben.

6 augustus 2020 om 19:41

Martyn, Feyenoord wordt enkel als voorbeeld genomen omdat Feyenoord fan Rutte het daar zag. Andere clubs hebben niet in vergelijkbare mate met publiek getraind. Had Rutte dan zelf een voorbeeld moeten verzinnen? Dit is helemaal geen clubkwestie, waarom zou je dat er wel van maken?

6 augustus 2020 om 19:49

@Mario, er lijkt me ook maar één optie. Wedstrijden spelen zonder publiek. De gemiddelde Nederlander kan de verantwoordelijkheid al niet aan, laat staan een voetbalsupporter die in de emotie zit. Heel begrijpelijk, want voetbal is emotie. Geen publiek is de enige optie als je echt de bestaande regels wil naleven. Een middenweg is niet reëel.

6 augustus 2020 om 19:53

Misseva, ik breng toch duidelijk een nuance aan in de tekst door het te generaliseren voor elk team? Er is geen enkel publiek, in welk land of stad dan ook, die hun smoel houden met 1800 man in het stadion. Ik betrek dit niet op Ajax, op PSV, op AZ of wie dan ook, het is gewoon een algemene trend die menseigen is. Ook dat staat heel duidelijk in mijn tekst. Provoceren om je eigen gelijk te halen?

7 augustus 2020 om 05:49

Ajax heeft geen toestemming gekregen van de burgemeester om supporters toe te laten in de Arena. Die zijn er dus ook niet. In Rotterdam heeft de burgemeester alle inwoners van het centrum, waaronder ik, verplicht een mondkapje te dragen als we de deur uit gaan. Op straffe van hoge boetes als we het niet doen. Beetje raar dat er dan wel supporters naar de Kuip mogen die daar luidskeels gaan zingen. En die ook geen enkele boete krijgen.

Sluit de stadions dan maar gelijk, want dit ga je er echt niet uit krijgen denk ik zo.

6 augustus 2020 om 20:14

Sluiten van stadions is ook nog een optie, maar op dit moment krijg je nog de kans op je club te supporten, mits je aan de regels houdt. En als dat niet lukt zal deze optie wel ophouden. Ik zag afgelopen week een reactie van de keeper van Groningen na een oefenduel met beperkt publiek en ik kreeg de indruk dat hij het gewoon kon waarderen dat er mensen zaten, ondanks dat het niet was wat hij gewend was. Dus ja, gedraag je en je kunt je club een plezier doen door aanwezig te zijn.

6 augustus 2020 om 21:16

Jaa, ik hoop dat iedereen zich gewoon kan gedragen, want ik zou dolgraag weer naar het stadion willen. Maar ik ben alleen bang dat er altijd een groep(je) zal blijven dat zich niet aan die regels zal gaan houden en we dus sowieso op maatregelen (sluiting stadion) afgaan.

Rutte heeft helemaal geen affiniteit met voetbal en snapt niet hoe supporters zich gedragen. Die gaan echt niet zitten breien op de tribune, hoor! En daarnaast moet veel meer genuanceerd worden omgegaan met de maatregelen. Je kunt een heel land niet weer op slot gooien, maar wel de brandhaarden bestrijden met de juiste middelen. Ook lijkt het virus veel minder krachtig dan in het begin. En hoe zit dat nu met die extreem hoge temperaturen? Voor zover ik ergens las, is dat iets waar het virus niet tegen kan. Maar goed, ga alles maar weer verbieden en vooral luisteren naar het Rivm. Een constante: die hebben het bijna altijd mis. De amateur virologen komen met veel meer goede informatie en hoe en wanneer te handelen. Dus ik neem het kabinet niet zo serieus meer. Al deed ik dat eigenlijk al bijna nooit....

6 augustus 2020 om 19:54

@pinko, en toch vind ik wat je doet getuigen van weinig verantwoordelijkheidsgevoel. Je neemt het kabinet en de maatregelen niet zo serieus en vertrouwt liever op amateur virologen en "goede informatie" op internet. Helaas is er een grote tweedeling onder de bevolking en de tegenstelling wordt alleen maar groter. Ik hoop dat je, ondanks dat je je nergens wat aan trekt, gezond en veilig blijft.

6 augustus 2020 om 20:06

Dan heb je mijn reactie niet goed gelezen. Even een paar punten: kabinet is vanaf het begin regels gaan voorschrijven op basis van politieke motieven. Geen genoeg beschermingsmiddelen? Niet genoeg plaats op de Ict? Alles op slot, want we hebben jammer genoeg in de voorgaande jaren alles wegbezuinigd. En alles op slot met desastreuze, voorspelbare gevolgen in de verpleegtehuizen. Dan kan die meneer met zijn leuke schoentjes wel mooi de blits maken, maar zijn beleid heeft geleid tot een kaalslag onder zieken en bejaarden. Ik hoef je niet te vertellen over het hoe en waarom. Tegenwoordig, om even verder te gaan, is het virus minder sterk en kun je ook genuanceerder maatregelen uitschrijven. Het Noorden is relatief veilig. En ouderen kunnen beter wel voorzichtig omgaan met contact. Jongeren daarentegen raken amper echt ziek meer van Covid-19: Ajax is een mooi voorbeeld daarvan. Dus het gaat niet om een tweedeling, maar om beter om te gaan onder de huidige omstandigheden en met de kennis van nu. Voor de politiek heb ik nog 1 goede raad: ga met je burgers in gesprek en goed luisteren. Blijkt in Frankrijk heel goed te werken...

6 augustus 2020 om 20:03

@Pinko, je weet wat de gemiddelde temperatuur is in landen als India? En toch raast het virus daar rond. De temperatuur heeft blijkbaar geen invloed erop. Edit: ik begrijp dat je liever luistert naar amateurvirologen aangezien die zeggen wat je liever wilt horen. Maar zo werkt het niet.

6 augustus 2020 om 20:12

Liever luister ik naar gedegen onderzoekers dan het Rivm. Die zitten bijna overal naast met hun voorspellingen en berekeningen. En politici vertrouw ik nog minder. We leven binnen Nederland al in een kleine dictatuur.

6 augustus 2020 om 21:52

Een dictatuur? Ik stel voor dat je de betekenis van dit woord even op gaat zoeken. Wat een verbazing zal je voelen! De regering probeert ons zo gezond mogelijk te houden. Foei! Hoe durven ze... Zucht.

Valt toch mee. Pak de stranden aan zou ik zeggen en andere plekken, daar gaat het pas fout.

Gaan we ook op werk, in winkels etc ons mond dicht houden. Daar is verspreiding veel hoger dan iedereen die in het stadion netjes afstand houden etc.

6 augustus 2020 om 20:10

In winkels en werk, exclusief horeca, is de verspreiding vrijwel nihil. Het komt vooral voor bij jongeren en mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen, zoals het nu ook gebeurde tijdens de training. Het virus wordt deels overgedragen via kleine druppels die verspreid worden tijdens zang.

6 augustus 2020 om 21:11

Ik was niet van plan te zingen of schreeuwen op kantoor

Ach dit is gewoon dom gedoe van Rutte, nu doen alsof het erg is, maar de Ziggo Dome is alweer 2 maanden open volgens mij. Ik ben er geweest en letterlijk iedereen zong elk nummer mee van de artiesten. Zogenaamd geschrokken... je weet dat voetbal ook om sfeer draait.

6 augustus 2020 om 21:12

Dat laatste weet Rutte niet en de anderen in De Haag ook niet. Die geven helemaal niks om voetbal. Tenzij Oranje het goed doet en ze goede sier kunnen maken.

Dit wist je van tevoren dat het zou gaan gebeuren. Nu is het toevallig bij Feyenoord, maar bij een willekeurige andere club had precies hetzelfde gebeurd. Het is natuurlijk prima dat men eerst de verantwoordelijkheid bij de fans legt, alvorens tot een totaalverbod van publiek over te gaan, maar eigenlijk weet je al dat dit onvermijdelijk is.

De ellende is al begonnen met die belachelijke actie van Halsema rond die BLM-demo die ze ‘te belangrijk’ noemde. Voor Feyenoord-fans is dit nu eenmaal ‘te belangrijk’. Wanneer je op die subjectieve tour gaat is de geest uit de fles.

Tof doen en tegen het advies in gaan zingen, en straks huilie huilie als alle regels toch weer worden aangescherpt daardoor. Wie hou je nou voor de gek?

Echt, die photoshop shit, welke stagiaire maakt dat? Heel sick

Against Modern Rutte!zolang kappers geen bescherming dragen in de buurt van spiegels waar virussen 9 dagen blijven leven en gemiddeld 30 klanten door 1 persoon laten helpen op 2mm afstand, kan jij het gevaar van voetbalstadions niet hard maken. Gelijke monikken gelijke kappen. Zoek de feiten maar of dat virussen binnen langer overleven en zelfs makkelijker van gebieden verspringt. En zolang jij Rivm volgt en niet de Hond neemt niemand je serieus. We kunnen niet elke x achteraf zeggen het verkeerd ingeschat hebben, de Hond heeft het continu goed. Luister naar echte kenners ipv mensen die niks weten zoals van Dissel

6 augustus 2020 om 21:11

Of naar mensen zoals viroloog Ab Osterhaus die financieel gewin heeft bij een vaccin. Maar dat soort figuren krijgen een podium en worden op handen gedragen. In tegenstelling tot De Hond, die het inderdaad wel bij het juiste eind heeft.

6 augustus 2020 om 21:37

Tweet van Wilders is ook zo sterk, Kabinet is helemaal niet voorbereid op een 2e golf, dat ventilatie voor de meeste besmettingen zorgt wordt door politiek niet erkend. Ik kan niet wachten tot het maart is, van een trouwe CDA stemmer, ga ik overstappen naar iemand die ons wel had gered, Wilders. En mensen kunnen me nu wel haten omdat het rechts is. Wilders heeft exact dezelfde filosofie in deze als rest van Europa hanteert. Rutte speelt met je levens. Kies maar, leven of dood.

Slim gespeeld van Rutte. Uiteraard weet hij ook dat dit in de praktijk niet haalbaar is maar door de verantwoordelijkheid nu bij de clubs en supporters te leggen kan hij nu aangeven dat het aan de goede wil van het kabinet niet gelegen heeft maar dat de voetbalwereld zelf het cadeautje niet heeft uitgepakt.

De man is of ieder gevoel voor realiteit kwijt of hij speelt een machtspelletje om over ons te kunnen heersen. Gevaarlijk mannetje met zijn partners in crime.

7 augustus 2020 om 00:40

Een aantal 'bijzaken' komen hem wel goed uit, in feite liggen de zaken er zo bij dat ze er alles door kunnen drukken zonder dat we in protest kunnen. En ik ben sterk geneigd om te denken dat dat gevaarlijker is dan het virus.

Dat zingen de kans op verspreiding van een voor 99% van de mensen ongevaarlijk virus zou vergroten is echt te belachelijk voor woorden. Desalniettemin is dit een van de draconische maatregelen die de overheid ons opgelegd heeft en willen we live een voetbalwedstrijd of -training bekijken dan moeten we ons conformeren. Als we ons dan toch moeten conformeren dan maar aan het niet zingen in een stadion in plaats van conformeren aan al die andere onzinnige regels zoals het dragen van non-medische mondkapjes.

Spierballentaal van Mark, een beetje jammer is dat het wel heel selectief is. Hij had Femke ook naar huis kunnen sturen ivm het BLM protest, maar dat deed hij niet. Tja wat moet je met zo'n 'volksvertegenwoordiger' vraag ik mij heel hard af.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. DiemersMiddenvelder20
L. FerMiddenvelder20
O. KökçüMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
S. BerghuisAanvaller23
R. BoženíkAanvaller20
N. JørgensenAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Superzaakwaarnemer Jorge Mendes werkt aan een overgang van Douglas Costa naar Wolverhampton Wanderers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren