‘Woedende en ’verraden‘ Arsenal-spelers eisen opheldering van clubleiding’

Donderdag, 6 augustus 2020 om

De beslissing van het Arsenal-bestuur om 55 medewerkers te ontslaan valt erg slecht bij de spelersgroep van manager Mikel Arteta, zo verzekert The Athletic. De clubleiding nam de ingrijpende maatregel vanwege de problemen die de coronacrisis met zich meebrengen in financieel opzicht. De spelers van de FA Cup-winnaar voelen zich ‘verraden’, zo klinkt het.

Volgens bovengenoemd medium heeft de woede bij the Gunners voornamelijk te maken met de afspraken die enkele maanden geleden zijn gemaakt in het Emirates Stadium. Spelers en trainers gingen destijds akkoord met een tijdelijke salarisverlaging van 12,5 procent in de maanden zonder voetbal. Hierdoor zouden er geen medewerkers van Arsenal ontslagen hoeven te worden, een belofte die woensdag echter werd gebroken door de beleidsbepalers. The Athletic weet te melden dat er binnenkort een pittig gesprek volgt met het bestuur van de Londense club.

Arsenal oogst veel kritiek met ‘schandelijke’ ontslaggolf

Arsenal ontslaat tientallen medewerkers vanwege de coronacrisis. De kritiek op met name social media is niet van de lucht.Lees artikel

In het persbericht van woensdag benadrukt de Arsenal-leiding echter dat de vele ontslagen onvermijdelijk waren geworden, mede vanwege de sombere vooruitzichten op het gebied van inkomsten. Men wil blijven investeren in het eerste elftal en daarnaast is ook de situatie rondom Pierre-Emerick Aubameyang van cruciaal belang voor Arsenal, dat het tot 2021 lopende contract van de topschutter dolgraag wil openbreken en verlengen. Volgens de Daily Mail strijkt de trefzekere spits met de nieuwe driejarige deal in totaal 43,5 miljoen euro op.

Arsenal is naast de contractverlenging van Aubameyang druk bezig met het binnenhalen van Willian. Volgens ESPN ligt voor de van Chelsea afkomstige middenvelder een driejarig contract klaar in Noord-Londen, met een weeksalaris van ruim 100.000 euro. De Braziliaan wil zijn aflopende verbintenis bij the Blues met drie seizoenen verlengen, maar Chelsea gaat niet verder dan twee jaar. Hierdoor lijkt een vertrek van de routinier onvermijdelijk geworden. Arsenal heeft volgens La Voix du Nord de beste papieren om Gabriel dos Santos Magalhães, beter bekend onder zijn voetbalnaam Gabriel, over te nemen van Lille OSC. De Fransen willen dertig miljoen euro overhouden aan de verkoop van de verdediger.


Poll

Zie jij Pierre-Emerick Aubameyang volgend seizoen bij Arsenal spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door paulmaxwell)

Het kan ook eigenlijk gewoon niet. 55 mensen ontslaan maar Auba in 3 jaar 46 miljoen willen laten verdienen en Willian en gabriel aantrekken. Ik snap dat je moet blijven investeren om bij te blijven maar dit is wel belachelijk. Wat kosten die 55 werknemers je nou. Die kosten zul je echt wel ergens vandaan kunnen halen en anders investeer je iets minder of leg je wat geld bij als eigenaar.

6 augustus 2020 om 12:31

Eens, grote kans dat die 55 medewerkers gewoon modaal verdienen. Gewoon beetje afromen van de spelers en alles gefixt. Wel slecht van het bestuur als ze zich niet aan de afspraken houden hoor. Wellicht wilden ze van de 55 af om andere redenen en gebruiken ze corona als excuus, dat kan natuurlijk ook

6 augustus 2020 om 12:36

Moreel compass is ver te zoeken bij de meeste mensen. Als 10 top spelers bij Arsenal ieder 1% van hun salaris zouden aanbieden om deze 55 mensen met modaal salaris te kunnen behouden dan ben dr al.

6 augustus 2020 om 12:47

Ja dat klopt alleen hebben de spelers van Arsenal al wat ingeleverd. Tuurlijk zou het top zijn als ze zeggen oké wij helpen wel mee. Maar de eigenaar mag toch ook wel wat verantwoordelijkheid nemen in deze tijd.

6 augustus 2020 om 13:20

Opvallend hoe weinig mensen lijken te weten van salaris KOSTEN. Wat zal het gemiddelde jaarsalaris zijn van die 55 medewerkers? Laten we uitgaan van 65.000 euro bruto. Doe dit maal 1,5 (97.500) en je hebt de salariskosten per persoon. Maal 55 is dit bijna 5,4 miljoen in totaal. De 1% van de top 10 verdieners is misschien 1 miljoen.

6 augustus 2020 om 13:38

Al geven ze 10% voor langere tijd op, de voetballers merken er niks van. 90% van heel veel is nog steeds heel veel.

6 augustus 2020 om 14:46

FCAC, het is afhankelijk van wat voor banen het om gaat, maar 65.000 bruto kan behoorlijk ruim genomen zijn. Zeker als het ook gaat om mensen die bijvoorbeeld anders rondom wedstrijden de biertjes tappen, bij wijze van spreken. De top tien bij Arsenal verdient zo’n 70 miljoen. Met één procent red je dat dus niet inderdaad, maar met 5 procent waarschijnlijk wel. Hoe dan ook is het een schijntje voor een club als Arsenal, en getuigt het van een kille houding (en bovendien nul gevoel voor PR) om die mensen nu te ontslaan, en ook nog achterbaks als het inderdaad de afspraak was om het niet te doen.

6 augustus 2020 om 15:04

Timing en negatieve publiciteit. Wat een amateurs daarboven.

6 augustus 2020 om 15:07

Met de 12,5 procent die de spelers daarvoor inleveren zou dat dus makkelijk te doen moeten zijn, maar helaas. Als de club die afspraak nu geschonden heeft en deze staat op papier, zou het goed mogelijk zijn dat ze nu al dat ingehouden loon alsnog moeten gaan terugbetalen aan de spelers. Daar zou ik in elk geval op hameren.

6 augustus 2020 om 16:31

En lever jij ook 10% in momenteel om mensen in Afrika te helpen? T.o.v. hen verdien jij namelijk relatief een top salaris. Natuurlijk is dit marketing technisch niet handig van Arsenal en misschien zelfs wel onethisch maar ga nu niet te Groen Links doen hier.

6 augustus 2020 om 18:53

Domme vergelijking. In de Westerse wereld heb je een gemiddeld salaris nodig om gewoon te leven. Ruim is dat niet. Als je in Afrika woont en je verdient wat wij verdienen is het weer een ander verhaal. Het is echter nergens in de wereld zo dat je miljoenen nodig hebt om een gewoon leven te kunnen leiden.

6 augustus 2020 om 12:35

Toch onwaarschijnlijk niet? Je ontslaat 55 werknemers die je misschien in totaal 2 miljoen per jaar kosten. Maar dan gelijk Auba 3 miljoen per jaar opslag uitdelen. Arsenal laat zich hier echt van zn kleinste kant zien. Wat is een paar miljoen nu voor zo'n grote club. Lachwekkend.

6 augustus 2020 om 13:18

Geeft wel weer aan hoe scheef de financiële verhoudingen liggen binnen het voetbal. Een enkeling verdient een immens bedrag als speler, maar anderen binnen een club vliegen eruit met een modaal salaris...

6 augustus 2020 om 14:03

De verhoudingen zijn totaal scheef getrokken maar daar hebben spelers met hun zaakwaarnemers ook debet aan. Bijna niet een club en dan bedoel ik ook de zg Europese topclubs, hebben amper buffer om calamiteiten als wat nu gaande is voor een klein gedeelte op te vangen.

6 augustus 2020 om 14:08

Een miljoen of 2 netto. Max 4 miljoen op jaarbasis bruto

6 augustus 2020 om 14:28

Amerikaanse verdienmodel, het uitmelken van een bedrijf. De winst voor de eigenaren moet hetzelfde blijven en steeds word het bedrijf kleiner en moeten minder mensen hetzelfde werk uitvoeren. Nul empathie puur spreadsheet management. Extreem onethisch maar een bewezen succesvolle methode.....

6 augustus 2020 om 14:32

Jawel, het blijkt voornamelijk om scouts te gaan. Waarschijnlijk gaat dus het hele systeem op de schop voor een efficiã«nter systeem. En laten we eerlijk zijn; Arsenal veel te weinig supersterren, dat gaat al een hele lange tijd zo door. Natuurlijk zijn er hier en daar aardige ontdekkingen gedaan, maar er is nog veel meer bijzonder materiaal misgelopen.het is altijd verschrikkelijk om mensen hun baan te zien verliezen, maar je moet eerst het idee erachter helder hebben om een oordeel te vellen. Arsenal heeft zo'n beetje in iedere laag grote wijzigingen doorgevoerd, blijkbaar zijn we nog lang niet klaar om deze club te veranderen en terug te brengen naar zijn gloriedagen.

6 augustus 2020 om 21:22

Maar wat is dat efficiëntere systeem dan ArsenalAddict? Als dat is wat een ander lid hier gisteren vertelde, dat we gaan leunen op de netwerken van bepaalde zaakwaarnemers, zie ik de club alleen maar verder de afgrond ingaan.. Zeker als dat spelers zijn zoals Willian, Mari en Soares. Dat is misschien wel efficiënt in dat je geen scouts hoeft te hebben, maar het maakt je ploeg niet beter. En het is zeker geen manier waarop we weer terug gaan naar "de gloriedagen".

Belofte maakt schuld natuurlijk maar als je ziet dat spelers een ton per week verdienen ... kunnen ze er met elkaar voor zorgen dat de medewerkers weer aangesteld worden.

6 augustus 2020 om 12:36

Dat hebben ze ook gedaan, door dus in te stemmen met een salarisverlaging zodat er niemand ontslagen hoefde te worden. Dat is precies wat die belofte was.

6 augustus 2020 om 12:55

Dat is wat ik zeg: 'Belofte maakt schuld'. Maar als de spelers het daadwerkelijk zo erg vinden kunnen ze er als collectief alsnog voor zorgen dat de medewerkers weer aangesteld worden, mits het financiële plaatje de oorzaak is voor het ontslag.

6 augustus 2020 om 12:59

@ewoud Dat was toch alleen voor de maanden dat er niet gevoetbald werd? Dus dan zouden de spelers nu weer op 100% salaris zitten. Of heb ik dat verkeerd?

6 augustus 2020 om 12:59

Dat zou kunnen, maar dan betalen de spelers dus feitelijk voor het salaris van Aubemeyang. Het lijkt me dat als je salaris inlevert zodat mensen niet ontslagen worden, en de club vervolgens besluit om toch mensen te ontslaan en het geld in een mega salarisverhoging te steken, het niet aan de spelers is om het op te lossen. Als het klopt wat hier staat (dat kan ik natuurlijk nooit weten) zou ik als speler ook niet weer de portemonnee trekken. Wat garandeert jou dat het geld dit keer wel naar de ontslagen mensen gaat?

6 augustus 2020 om 13:40

@ewoud Doelde meer op het feit dat die salaris verlaging is gestpot nu ze weer voetballen. Voor de rest ben ik het met je eens

Wie weet wat er achter die 55 ontslagen zit. Misschien kan de club prima verder zonder hen, en wisten ze dit al een tijdje, en hebben ze gewoon gewacht op een mooi moment. Daarnaast kan het ook zo zijn dat Arsenal deze 55 mensen keurig bijstaat, want er zijn toch wel mogelijkheden om via overheidssteun nog inkomen te vergaren for the time being, en dan kunnen die 55 mensen verder zoeken naar een functie. Ik vind de heisa net even iets te overdreven, alsof er ook maar iemand iets gezegd heeft hier toen er bekend werd gemaakt dat weet ik veel welke andere grote onderneming een massa ontslag ging doen. Toen hoorde je niemand. Je kan het ook anders bekijken, deze 55 mensen hebben de baan van hun leven gehad en een werkervaring opgedaan die 99,9% op deze aardbol nooit zal meemaken. Koester wat je hebt, en blijft enthousiast over wat er gaat komen zou ik zeggen

6 augustus 2020 om 12:38

Dan nog zou je die mensen niet in tijden van krapte moeten ontslaan nadat je een afspraak hebt gemaakt om dat niet te doen. Bovendien zou de spelers groep ook 1% salaris kunnen doneren

6 augustus 2020 om 12:44

Bedrijfstechnisch is het gewoon een prima beslissing, geld besparen waar je kan zodat je meer hebt om te investeren. Maar als je net miljoenen bespaard hebt op het salaris van de staf en spelers onder de afspraak dat er geen ontslagen zullen vallen. Vervolgens ben je net een maand weer aan het voetballen en ze gooien er 55 man uit.. Het helpt daarnaast ook niet dat je nu bezig bent om je sterspeler een gigantische opwaardering te geven. Ik denk dat hier het bestuur juist een totaal verkeerde beslissing neemt. Je bespaard bijna geen geld en krijgt er een slecht imago en een ontevreden spelersgroep voor terug.

6 augustus 2020 om 15:26

Volgens de huidige berekeningen is Arsenal alleen al 30 miljoen misgelopen aan stadioninkomsten sinds maart, en word er vanuit gegaan dat er tot ten minste januari zonder publiek gespeeld gaat worden, wat nog een keer 50 miljoen gaat kosten. 80 miljoen is gewoon enorm veel. Dan is het toch echt even vrouwen en kinderen eerst.

6 augustus 2020 om 16:03

Voor Arsenal is een voor publiek gesloten stadion natuurlijk ook wel extra pijnlijk. groot stadion en volgens mij relatief erg hoge ticketprijzen. Maar ik denk wel dat je best laten we zeggen 2,5 miljoen kan missen op jaarbasis. Het lijkt me in ieder geval niet dat deze 55 meer dan modaal verdienen. Houdt ze een jaar extra aan boord, aangezien je afspraken met de selectie hebt gemaakt en je komt er veel beter uit als club. Ik hoop wel dat Arteta nog enkele transfers mag realiseren, hij doet het nu toch gewoon goed met het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft.

6 augustus 2020 om 12:45

Denk dat je het werken voor een voetbalclub zwaar overschat. Als je op bijvoorbeeld kantoor zit is het niet veel anders dan het gemiddelde bedrijf qua uitvoering van werk. Je hebt natuurlijk veel meer binding met het bedrijf, maar dat wordt ook graag misbruikt door die clubs. Arbeidsvoorwaarden zijn voor de gemiddelde functies namelijk niet geweldig, want je krijgt toch de eer om voor je club te werken? Het is mooi om voor je club te mogen werken, maar uiteindelijk blijft het werk.

6 augustus 2020 om 13:09

Wie weet wat er achter die 55 ontslagen zit? En dan een heel verhaal vol pure speculatie om deze ontslagen goed te praten. Als je als club zonder bepaalde mensen kan en ze wilt ontslaan, dan ga je toch niet 12,5% salarisverlaging vragen aan ander personeel onder het voorwendsel dat je daarom niemand hoeft te ontslaan? Als dat de reden is dan is het nog veel huichelachtiger van het bestuur. Please lever salaris in om andere mensen hun baan te kunnen laten behouden, oh nee wacht we ontslaan er toch even 55, sorry maar bedankt voor jullie 12,5%! Mooi verhaal verder ook over keurig bijstaan, geld vanuit de overheid, een geweldige werkervaring et cetera. Maar het is allemaal aankleding voor een leugenachtige move als bovenstaand verhaal klopt. Bottom line blijft gewoon dat Arsenal de loonsverlaging er doorheen heeft gekregen met die belofte en als ze deze nu breken is dat echt te achterbaks voor woorden.

6 augustus 2020 om 13:38

Joaquin / Ik praat niets goed, jammer dat je dat uit mijn verhaal haalt. De boodschap uit mijn verhaal is dat deze voetbalwereld heel slippery is en dat dit soort zaken je echt niet zouden moeten verbazen. Jij hebt misschien nog dat beeld dat de club Arsenal ergens voor staat, voor de mensen die daar nu zitten lijkt het gewoon keiharde business. Het wordt steeds minder een sportwereld en steeds meer een zakenwereld

6 augustus 2020 om 13:57

Business, allemaal goed en wel. Maar , vooral, als voetbalclub heb je nog altijd een belangrijk maatschappelijke rol. Het is gewoon een erg verkeerd signaal van Arsenal om op dit moment 55 werknemers te ontslaan. Vooral omdat ze hoogstwaarschijnlijk in de komende weken gaan aankondigen dat Auba verlengt en daarenboven nog enkele miljoenentransfers. PR wise is dit dus een complete ramp. Maar goed, morgen is dit weeral vergeten en maken we ons druk om iets anders😀

6 augustus 2020 om 15:59

@insidermadrid oke, zo had ik het wel opgevat, excuses dan Hoewel ik wel kan volgen dat de voetballerij keihard en zakelijk is (geworden) en het om geld draait, is het natuurlijk ook in het bedrijfsleven absoluut not done om, bij wijze van spreken, je directie te vragen 12,5% salaris in te leveren om zo een ontslagronde te voorkomen en een maand later alsnog doodleuk wel een ontslagronde te gaan doorvoeren. Dan mag je wel een heel goede uitleg hebben aan je directie en zelfs dan is het de vraag of ze dat accepteren. Dus je redenatie dat het keiharde business is vind ik er nog steeds niet toe leiden dat zo'n actie 'nou eenmaal voor kan komen' in de voetballerij. Dus ik begrijp die spelers en andere reacties hierop heel goed.

Bestuurlijk gezien is het ook een zooitje bij Arsenal. Het is ook allesbehalve netjes om wel 55 mensen te ontslaan en vervolgens Auba meer geld geven en een verdediger te halen van 30 miljoen. Erg jammer omdat het lijkt dat ze onder Arteta een weg hebben ingeslagen. Hoop daarom dat Auba zijn contract verlengd, die verdediger van Lille wordt gehaald en Willian niet wordt gehaald. Dat zou echt een foute keuze zijn naar mijn mening.

Eindelijk een spelersgroep die wel zegt waar het op staat, kunnen veel teams waaronder mijn FC Groningen van leren. Corona wordt als excuus gebruikt om mensen kwijt te raken, terwijl clubs ongelooflijk veel vermogen in salarissen en transfers bij drukken. Hoop dat de Uefa ook iets gaat doen. Tuurlijk snap ik dat je soms moet snijden om opnieuw door te groeien, maar in dit geval misbruiken clubs Corona gewoon om juist monopoly te spelen.

6 augustus 2020 om 13:27

Ja maar de vraag is: zijn de spelers ontevreden omdat er 55 mensen werden ontslaan? Of ze zijn ontevreden omdat ze , achteraf bekeken, 12,5% loon hebben ingeleverd voor niets?( gezien er afgesproken was dat ze geen ontslagen zouden vallen indien de spelers inleverden)

6 augustus 2020 om 13:36

Onder de streep komt het op hetzelfde neer: ze zijn boos omdat ze zijn voorgelogen.

6 augustus 2020 om 14:38

Ze hebben loon ingehouden om persooneel in dienst te houden en Arsenal levend te houden, blijkbaar was dat niet nodig en is er miljoenen over waar de club alleen in eigen belang denkt

Schrijnend hoe onwetend de spelers zijn, hun salaris heeft toch helemaal niets te maken met de bedrijfsvoering.moet ook een prettig gevoel geven aan Aubameyang tijdens de onderhandelingen. Vragen om een paar miljoentjes extra op zijn contract, wetende dat er net 55 mensen op straat zijn beland omdat de club moet besparen.. Geen al te beste zet van het bestuur.

6 augustus 2020 om 12:55

Lezen is ook een moeilijk vak - staat in verhaal dat spelers salaris ingeleverd hebben en bestuur daardoor niemand zou ontslaan.

6 augustus 2020 om 13:42

Los Che / Dat zijn slechts woorden, als het er op aan komt slikken ze alles zo weer in, het zou je niet moeten verbazen meer vind ik. Daarnaast is de ophef wat mij betreft net even iets te overdreven. Wie weet voelen die 55 mensen zich wel beter dan ooit, hebben ze een paar ton weg kunnen sparen voor dit moment en krijgen ze een uitkering for the time being. En hier iedereen in de commentsection door het dolle heen, want het is zo zielig voor die 55 mensen. Mensen hebben bij het woord ontslag meteen een beeld voor zich dat iemand daardoor nu meteen onder de brug moet slapen. Het is gewoon niet heel elegant, thats it. Er zijn elke dag ontslag rondes in heel de wereld, ik heb nog niemand hier daarover gehoord

6 augustus 2020 om 14:40

Ïn Nederland mag je personeel met vast contract niet zomaar ontslaan, dat gaat eerst langs vakbonden en andere instanties die goedkeuring moeten geven op massa ontslag, dit moet onderbouwd zijn wanneer het niet aan prestaties van de medewerker ligt

6 augustus 2020 om 19:00

Hier in Engeland zijn ze iets soepeler maar mag je ook niet zo maar iemand op straat zetten hoor. In veel contacten zijn wederzijdse opzeg termijnen opgenomen van een paar maanden (2 of 3 maanden is voor kantoor functies niet ongebruikelijk). Als dat niet het geval is dan zijn de ontslagvergoedingen hier vergelijkbaar met Nederland, met als belangrijkste verschil dat je er hier (tenzij je een mega vergoeding krijgt) belasting over hoeft te betalen. En in het geval van reorganisaties liggen de meeste vergoedingen vaak nog weer een stuk boven de minimale vergoeding.

Chic is het natuurlijk niet. Maar goed, het is maar waar je als club voor wil staan en wilt uitdragen. Morele waarden koop je niets voor en dus zijn er maar weinig clubs op dit niveau die daar aan hechten. Arsenal is kennelijk geen uitzondering. Jammer. Opvallender vind ik dat ik weer de naam Willian lees. De eerste keer schoot ik in de lach, maar het gerucht wordt sterker en nu kan ik alleen maar denken: het zou toch niet echt?

6 augustus 2020 om 21:27

Precies MT87. Ik hoop het echt van niet, maar het begint er helaas erg sterk op te lijken. We worden een mooie plek voor alle Chelsea rejects zo.. Echt verschrikkelijk. Een 31 jarige extreem wisselvallige speler een 3 jarig contract aanbieden.. dat kan alleen bij ons. Echt triest. Die man gaat alleen maar slechter worden. Op zijn top was het al geen erg goede speler, met een paar wedstrijden een 8 en een hele rits wedstrijden maximaal een 6..

Wederom grootste boosdoener is Kroenke. Die geeft totaal niks om Arsenal. Slecht imago, wel of geen prijzen, geen Europees voetbal? Het zal zn reet roesten. Enige wat hij belangrijk vindt is zijn eigen bankrekening. Zolang Kroenke de grootste aandeelhouder is, zal het ook nooit iets worden met Arsenal. Een FA cup winnen is leuk, maar meer dan deelname aan Europa league zal het ook niet worden.

6 augustus 2020 om 13:06

Het probleem is dat kroenke geen afstand wou doen van zijn aandelen. Eerst had hij 66% van de aandelen en een Rus 33%. De Rus wilde het deel van kroenke kopen om volop te gaan investeren alleen kroenke wou niet verkopen waardoor de Rus dus niks kon en zijn aandeel verkocht.

Indien de spelers daadwerkelijk overeen zijn gekomen dat er intern geen ontslagen zouden vallen dan is Arsenal nog dieper gezonken dan dat ze al waren. Supporters buiten ze al uit door enorme ticket en seizoenskaart prijzen te vragen terwijl ze een subtopper zijn en door het gebrek aan ambitie laten ze dezelfde supporters ook in de kou staan. Jammer dat het zo'n koude, kille club is geworden.

Willian, als deze deal doorgaat ben ik benieuwd naar de transfersom.begint laatste tijd regelmatig blessure's op te lopen, niet zo vreemd gezien zijn staat van dienst.bovendien wordt zijn restwaarde in een noodgang, richting 1 euro op de balans!

6 augustus 2020 om 13:17

Die is transfervrij

6 augustus 2020 om 13:22

Oh ja? Dat wist ik niet,bedankt voor deze info.

Als ze het allemaal zo erg vinden moeten ze misschien zelf nog iets meer afstaan van hun salaris... echt diep triest dit. Of je nou 10mil verdient of 9.5 maakt voor zn voetballer echt geen ruk uit, maar owee als je aan het heilige salaris komt van een speler.

6 augustus 2020 om 13:17

Artikel lezen is geen overbodige luxe in jouw geval.

6 augustus 2020 om 13:32

Misschien zelf goed lezen? Ik zeg dat ze misschien nog iets meer moeten afstaan dan dat ze al doen.. moeilijk he lezen?

6 augustus 2020 om 14:24

Dan begrijp je het toch niet. Ze hebben salaris ingeleverd, met de voorwaarde dat er niemand ontslagen zou worden. Nu worden er maarliefst 55 man ontslagen tegen de afspraken in en dan zeg jij, moeten ze maar nog meer salaris inleveren. Beetje rare gang van zaken zou dat zijn toch

6 augustus 2020 om 14:43

Ja dus als ze meer hadden ingeleverd was er niks aan de hand, of de mensen die ontslagen zijn waren mensen die het niet waard waren om te houden.

Toch raar dat 55 mensen ontslagen worden en daardoor in onzekerheid leven en misschien hun huis kwijtraken omdat je nu niet snel een nieuwe baan kan krijgen terwijl ze even ruim 55 miljoen aan 2 nieuwe contracten gaat betalen.

Ik weet niet in wat voor functies dezw mensen actief waren. Het blujft voor die mensen natuurlijk, moeilijk te verteren dat er over teruglopende inkomsten wordt gesproken, spelers geld inleveren maar vaak dan nog meer verdienen dan die medewerkers in een jaar. Er zitten bepaalde spelers bij Arsenal die miljoenen verdienen (en dan bedoel ik niet Ozel) en totaal niet oo hun 9laats zijn. Sokratis, Soares, Elneny, Nketia om er een paar te noemen, die kosten samen zo'n 10 miljoen per jaar. Die 55 medewerkers kosten ongeveer 1.5-2 miljoen per jaar. Iemand zei hier net iets ovee bedrijfsvoering. Nou je grootste kosten post zit gewoon in je spelerstransfers en spelers compensatie.

De clubs zelf maken het voetbal kapot. In deze tijd 46 miljoen opzij zetten om een speler 3 jaar te kunnen betalen is absolute waanzin en niet alleen in deze tijd maar ueberhaupt. En als speler moet je jezelf ook doodschamen. Je hebt al enige 10tallen miljoenen op de bank staan, jij, je vrouw, je kinderen, je kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen hoeven, als ze dat willen, nooit meer een slag werk te doen. En dat geldt voor heel veel voetballers. De clubs of bonden zouden eigenlijk een convenant moeten sluiten waarin afgesproken wordt dat er dit keer geen transferperiode zal zijn en iedereen blijft waar hij blijft.

Mooi is het natuurlijk niet. Maar uiteindelijk is Arsenal ook gewoon een bedrijf. Zo raar is het toch niet dat bedrijven op dit moment aan de ene kant een reorganisatie doorvoeren en aan de andere kant investeren. Je moet uiteindelijk doen wat het beste is voor je bedrijf en soms zijn die beslissingen hard en niet leuk voor een deel van het personeel maar wel noodzakelijk.

We hebben het als United fans niet makkelijk gehad de afgelopen jaren, geen visie etc,maar Arsenal spant toch wel de kroon zeg, wat een zooitje. Het lijkt erop als of de eigenaren stiekem fan zijn van een andere club en zodoende de boel expres willen saboteren ofzo..

Als die afspraak gemaakt is en niet nagekomen wordt, moet de groep gewoon alsnog volledig salaris eisen. Wat een onzin van arsenal.

Wat een schande, ondanks dat Arsenal een mooie historische club is/was, begin ik Chelsea en Mancity ineens sympathieker te vinden. Wat zonde dat Arsenal de laatste jaren zo kapot gemaakt is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea94
11.Arsenal91
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. NketiahAanvaller61
N. PépéAanvaller61
B. LenoKeeper60
M. MaceyKeeper00
Cédric SoaresVerdediger00
BellerínVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

160 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren