‘Man City aast nog op concurrent voor Aké en drie andere aanwinsten’

Donderdag, 6 augustus 2020 om

Manchester City sloeg in de afgelopen dagen al tweemaal toe op de transfermarkt met de komst van Ferran Torres en Nathan Aké en de club van manager Josep Guardiola lijkt nog lang niet klaar te zijn. Sky Sports weet namelijk te melden dat the Citizens in de aankomende maanden nog vier nieuwe spelers aan hopen te kunnen trekken, waaronder een extra centrale verdediger.

Versterkingen voor de defensie hebben volgens de berichtgeving van de doorgaans goed geïnformeerde sportzender momenteel prioriteit. Voor de posities centraal achterin lijkt Kalidou Koulibaly van Napoli de belangrijkste kandidaat om een transfer te maken naar de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen. Guardiola heeft momenteel de beschikking over onder meer Aymeric Laporte, John Stones, Eric Garcia, Nicolás Otamendi en Aké voor het hart van zijn verdediging.

De komst van een nieuwe linksback staat ook hoog op de to do-lijst, al worden er verder geen specifieke kandidaten genoemd. Benjamin Mendy is doorgaans de eerste keus voor de positie op de linkerflank, maar de Fransman heeft in de afgelopen seizoenen aangetoond zeer blessuregevoelig te zijn. Oleksandr Zinchenko, normaal gesproken een middenvelder, fungeerde daarom als back-up van Mendy. Manchester City heeft ook voormalig PSV’er Angeliño onder contract staan, maar hij lijkt na een verhuurperiode definitief de overgang te maken naar RB Leipzig.

Josep Guardiola heeft een fort gemaakt van het Etihad Stadium

Guardiola is verder op zoek naar vervangers van de inmiddels vertrokken David Silva en van Sergio Agüero, die zijn laatste contractjaar is ingegaan. De eveneens bij Barcelona genoemde Internazionale-spits Lautaro Martínez geldt naar verluidt als de topkandidaat om de aanval van Manchester City te komen versterken. The Athletic meldde woensdag overigens dat de Engelsen ook hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van João Félix. De Portugees maakte vorig jaar voor 126 miljoen euro de gang naar Atlético Madrid, maar heeft een wisselvallig debuutjaar achter de rug.

Manchester City trok vooralsnog 23 miljoen uit voor de komst van de van Valencia overgenomen Torres, een bedrag dat door bonussen nog met 12 miljoen kan oplopen. Bournemouth ontvangt naar verluidt om en nabij de 45 miljoen voor Aké, terwijl er in totaal 10 miljoen werd betaald voor de jonge talenten Yan Couto en Issa Kaboré. Hiertegenover staat tot nu toe het vertrek van Leroy Sané, die voor 45 miljoen de overstap heeft gemaakt naar Bayern München.


Poll

Denk jij dat Nathan Aké aankomend seizoen een basisplaats weet te veroveren bij Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

99 reacties (laatste reactie door silvacity)

De opvolger van Ageuro hebben ze al in huis met Jesus lijkt me? Totaal onnodig om Martinez te halen.

6 augustus 2020 om 10:06

Laten ze Martinez halen dan kan Barca misschien poging wagen voor Jesus.

6 augustus 2020 om 10:09

Kan toch geen kwaad om twee topspitsen te hebben? Als Agüero gaat en je doet niets, dan ga je er op achteruit, dat wil je niet.

6 augustus 2020 om 12:20

Aguero gaat nergens heen. Die speelt al jaren zo hoog in de concentratie dat hij 1 vd hoofdredenen achter het succes van City is. Dit is wederom een staaltje koopziek gedrag van pep. Ipv dat hij spelers daadwerkelijk beter maakt, wordt er elk jaar nieuwe gekocht in de hoop dat ze in het pulletje vallen

6 augustus 2020 om 14:36

@bochherief alias Holland8 alias BrianVanDijk alias Baradona, er staat in het artikel dat hij zijn laatste contractjaar in gaat en ze daarom Martinez zouden willen, ik reageer op het commentaar van PSVboy dat Jesus de opvolger zou zijn. Lees je überhaupt wel iets of schrijf je maar wat op? Je zit laag in de concentratie volgens mij.

6 augustus 2020 om 10:28

want als topclub heb je geen 2 spitsen nodig?

6 augustus 2020 om 10:40

@hoogindeconcen kan geen kwaad, maar het is wel het probleem met clubs als city. Die hebben dan spelers als Sane wekelijks op de bank zitten terwijl die zó extreem goed is. Ja, natuurlijk wil je een goede backup, maar het verpest het voetbal ook..

6 augustus 2020 om 10:29

Jesus is geen wereldtop en wordt dit ook nooit.

6 augustus 2020 om 10:34

@Gooner4 Daar zag het ooit wel naar uit, jammer dat hij zo weinig ( tot nu toe ) uit zijn potentie haalt. Misschien een stapje omlaag proberen?

6 augustus 2020 om 12:07

Gooner4, Beetje voorbarig hoor. Jesus heeft ontzettend veel potentie en het kan er altijd nog uitkomen. De man is nog jong. Voorbarige conclusie. Beter dan types als Lacazette en op dezelfde hoogte in niveau met een Werner bijvoorbeeld.

6 augustus 2020 om 12:24

Garrincha , wanneer gaat pep die potentie eruit laten komen dan? Tot nu toe lukt het hem met bijna geen enkele speler. Ipv daarvan worden elk jaar spelers gekocht. Heb eerder de indruk dat jesus elk jaar ietsje slechter wordt onder de trainer.

6 augustus 2020 om 11:35

Jesus vind ik zelfs als 2de spits nauwelijks goed genoeg. Enkele jaren geleden nog een supertalent, maar hij kan de volgende stap niet zetten. Het is gewoon geen killer zoals Aguero, had Jesus kunnen afwerken dan had de Bruyne nog 10 assists meer gehad maar het is onvoorstelbaar wat hij allemaal miste. Hij is een goede voetballer, maar je moet ook kansen kunnen afmaken, zeker als City ooit de CL wil winnen want tegen Bayern creëer je er geen 10. Dat je er tegen Aston Villa 3 mist en dan bij de 4de scoort kom je nog mee weg maar op een hoger niveau niet. Ik vind een nieuwe spits daarom zeer belangrijk voor City, veel belangrijker dan een opvolger voor David Silva (voor die positie heb je Foden en Bernardo). Al is een topverdediger en leider (als vervanger Kompany) nog veel crucialer, en ook een vervanger van Fernandinho en een linksback zijn wellicht belangrijker.

Nog 4 transfers is niet niks zeg. Vervanger van David Silva is onnodig. De andere Silva en foden kunnen dat opvangen. Een extra spits hoeft ook niet zolang Agüero er nog is. Bij een vertrek kun je Jesus eerste spits maken en dan een andere spits ophalen. Verdedigend heb je ake, laporte en García die betrouwbaar zijn. Logisch dat ze er dan nog eentje bij willen omdat ook García aan een vertrek wordt gelinkt.

Het wordt Pep elke jaar wel erg makkelijk gemaakt zo op deze manier. Kan hij spelers niet beter maken die hij nu heeft?? Hij heeft al 5 CV. Dacht dat Stone het verdedigend talent was van Engeland. Het zijn allemaal zijn aankopen. Vraag me af in tot hoeverre hij die top coach is. En waar is die investering die ze al jaren geleden hebben opgebouw in de jeugd?? Maar goed. Prestaties moeten geleverd worden. En dat kan tegenwoordig niet zonder met geld te smijten

6 augustus 2020 om 10:29

Er gaan natuurlijk ook nog spelers verkocht worden. Otamendi vertrekt waarschijnlijk sowieso

6 augustus 2020 om 11:02

Dat klopt. Maar dat zijn wel zijn aankopen geweest toch? Hij wilde die spelers.voor zijn systeem. Blijkelijk functioneren die niet goed genoeg, in zijn ogen. Waar gaat het fout dan??

6 augustus 2020 om 11:51

Het doel is denk ik niet het halen van kwalitatief betere spelers. Het gaat om het halen van spelers die minder blessuregevoelig zijn of blessures op kunnen vangen. Het basiselftal had vorig jaar prima in de buurt van Liverpool of miss zelfs kampioen kunnen worden, met alle respect voor Liverpool's goede prestatie. Maar de achterhoede was constant geblesseerd. City creëerde belachelijk veel kansen (dus ook een afmaakprobleempje), maar verloren keer op keer door counters. Ja, kunnen tactische blunders vd coach zijn, maar als de kansen afgemaakt worden wordt het gewoon 4-2 ipv 1-2. Ik begrijp de commentaren op het aankoopbeleid, maar ik vind over het grootste gedeelte vd aankopen van Guardiola dat die terecht waren.

6 augustus 2020 om 12:22

Ik snap jou punt. En daar ben ik het ook volkomen mee eens. Het is altijd een gok met het halen van spelers. Gaan ze werkelijk het gewenste niveau halen. Blijven ze zo lang mogelijk fit. En raken ze niet tot weinig geblesseerd. Dar weet je nooit. Maar ook hierin kun je je scouting beter op orde krijgen. Meer verdiepen in een speler qua blessure gevoeligheid. Nou weet ik dus niet hoe dat precies zat met die cv die ze gekocht hebben en dus vaak of lang geblesseerd zijn. Maar dan nog. Kun of moet je evt je tactiek aanpassen. Als Guardiola bepalende spelers niet tot zijn beschikking hebben. Zo een voorbeeld van pnze LVG op het WK. Als jij zegt dat ze steeds op counters punten lieten liggen. Dan mag ik aannemen dat daar ook wel eens iets aan gedaan wordt.

6 augustus 2020 om 10:30

Geen woord van gelogen. Ik vind de “hype” en adoratie voor Guardiola sowieso overdreven.

6 augustus 2020 om 10:47

Denk dat hier onderscheidt moet maken tussen coachen en trainen. Coachend is hij tactisch is hij heel sterk en laat zijn ploeg voetballen op de mooie manier zoals hij dat wil. Echter, trainend heeft hij nog nergens echt laten zien dat hij spelers beter maakt. Op dat vlak wordt hij dus vaak geadoreerd, maar dst heb ik hem nog nooit zien doen!

6 augustus 2020 om 11:07

Nja... bedoel eigenlijk wel hetzelfde. Hij is nog verantwoordelijk wat er op het veld gebeurd. Tactisch en verbetering van spelers. Het systeem dat Guardiola wilt spelen, kan alleen maar met erg goede spelers. Zulke spelers hoef je niet veel te leren. Een speler als de KDB, Silva of Aguero hoef je niet te leren hoe ze bijv. moeten lopen of een bal moeten aannemen. Die elkaar goed aanvoelen. En dus het spelletje makkelijker gemaakt kan worden. Dat zit er bij die gasten allang ingepeperd. Maar daar zijn we het wel over eens volgens mij

6 augustus 2020 om 11:18

Is dat zo ontzettend lastig dan? Je hebt een visie. Daar heb je op de posities specifieke spelers voor nodig. Sorry hoor, maar je hoeft niet eens een profcoach te zijn om daar verstand van te hebben als je wat voetbalintelligentie hebt. Als je zo'n beetje ongelimiteerd geld uit kunt geven, moet je daar toch wel een aantrekkelijk spelende topploeg van kunnen maken. Guardiola is denk ik wel een goede coach hoor, maar dat mensen 'm soms al wegzetten als een levende legende als coach begrijp ik niet. Daar wordt het 'm veel te makkelijk voor gemaakt.

6 augustus 2020 om 11:20

Lekkere vage discussie weer. Laat ik beginnen door de bal bij de spelers te leggen. Die kunnen het beste beoordelen over de coach ze beter heeft gemaakt of dat meer speeltijd de belangrijke factor is geweest. Ik lees veel artikelen van spelers die vertellen dat Guardiola ze betere spelers heeft gemaakt... Bijvoorbeeld Sterling. Zelfs oudere spelers zoals De Bruyne en Fernandinho claimen dat. Ik als iemand die elke wedstrijd volg heb ook gezien hoe bepaalde spelers individueel beter zijn gaan spelen: Fernandinho, De Bruyne, Otamendi (ietsje), Sterling. En dan zijn de meeste spelers van de selectie nieuw dus dat is moeilijk te beoordelen. Maar goed. Zoals je zegt: City is een voetbalmachine. Spelers geweldig voetbal laten spelen en individueel beter maken valt ook onder elkaar. Ze worden betere spelers doordat ze deze manier van voetballen leren. Blijf het een lekkere vage discussie vinden waar je weinig mee kan.

6 augustus 2020 om 11:22

@Sirius Denk dat dat komt doordat hij van elk team waar hij heeft gezeten (en ja dat is met topspelers) altijd een voetbalmachine heeft kunnen maken. Laten we niet vergeten dat het gros van de coaches. Ja ook topcoaches. Bij sommige teams die ze coachen met topspelers ook door de mand vallen. Guardiola pakt overal records en maakte er altijd echt een goed team van. Dat terwijl veel coaches het van 1 bepaalde periode uit hun coach carriere moeten hebben.

6 augustus 2020 om 11:29

@silvacity - Dat viel bij Bayern nog wel mee. Niet voor niets kreeg hij ook aardig wat kritiek te verduren in z'n laatste seizoen. Guardiola laat z'n ploegen aantrekkelijk spelen en ik geloof ook echt wel dat hij een goede coach is, maar ik mis ontzettend vaak de nuance als het over Guardiola gaat. Het is namelijk niet zo dat Guardiola nou echt een enorme uitdaging gehad heeft. Bij City heeft hij carte blanche met 'ongelimiteerde' uitgaven, bij Bayern had hij al met afstand het dominantste team ter beschikking en bij Barcelona was dat nog veel meer het geval. Sorry hoor, maar ik kan geen coach opnoemen die achtereenvolgend die luxe heeft gehad.

6 augustus 2020 om 11:59

@SiriusDe uitdaging zit hem niet per de in het kampioen worden. Het gaat om de manier op en het voetbal dat hij laat spelen. Zijn periode in Duitsland is heel moeilijk te vergelijken vanwege de lokale concurrentie. Hij had al een aardig team bij Bayern, maar ging dat op zijn kop gooien qua voetbal. In die transformatie heeft hij wel weer een heerlijk team van Bayern gemaakt. Laten we niet vergeten dat hij ook in Duitsland veel records heeft gepakt. Dat wordt vaak vergeten. Vond het een sterk Bayern team. Maat goed. In diezelfde periode speelde er ook een geweldig Real Madrid en Barcelona. Bij City had hij een groot budget. De nuance die ik daar bij wil brengen is dat het de oudste ploeg van Europa was en de helft van de selectie vervangen moest worden: Zabaleta, Sagna, Demichelis, Clichy, Kolarov, Yaya Toure (was op), Jesus Navas, Bony, Fernando (kwam tekort), Mangala (Pellegrini flop). Een aantal kernspelers waren wel echt goed nog. Maar dan nog moest het team aangevuld worden. Ze werden kampioen met het beste team van Engeland in 2017-2018. Daarbij zit de hype hem natuurlijk in het bizarre aantal punten en bekers die hij daarnaast pakte. En het voetbal! Er werd jaren en jaren gezegd dat niemand de PL kon domineren. De PL is echt op zijn plek gezet door City en later ook door Liverpool. Liverpool evenaarde dat aantal punten ongeveer in de afgelopen jaren onder een andere geweldige coach: Klopp. Ik ga Guardiola niet de beste noemen. Denk wel dat hij heel goed is. Net als een groepje met andere coaches.

6 augustus 2020 om 12:20

Naja is dat sterk? Toch een beetje een one-trick-pony hè. Heeft 1 systeem en moet daar de juiste spelers voor halen en goed inpassen. Tactisch heel sterk dat zijn imo coaches die het materiaal dat ze hebben gebruiken en er iets van maken

6 augustus 2020 om 12:24

Beetje self-fulfilling prophecy hè silvacity. Elke speler die op zijn 23-27 voor het eerst bij een topclub aan de slag gaat wordt een betere speler. Meestal gaan spelers er van uit dat het wegens verschillende factoren is. Niveau, hoeveelheid wedstrijden, Cl voetbal, de teammaats, coachingstaf etc. Echter heb ik nooit een club gezien waar het zo over de coach ging als bij Bayern destijds en City nu. Pep dit, Pep dat. De bestuursleden lijken het als een statussymbool te zien en uit te dragen en dus gaan spelers daar ook in mee. Vooral bij Bayern was dit extreem.

6 augustus 2020 om 13:35

@real8madridprecies. En daarom is het ook een lekkere vage discussie. Waarom is de speler het geworden? Komt dat door de coach?, door het voetbal van de ploeg? (komt ook van de coach overigens), door goede trainingen? door meer ervaring? Het is lastig om daar iets over te zeggen. En dat is precies waar ik op doel. De media gaat natuurlijk ook lopen vissen bij de spelers. Ik geef je daar geen ongelijk in. Misschien dat Guardiola op de training de spelers wel echt dingen heeft geleerd en beter gemaakt. Zo wordt het ook letterlijk gezegd. Maar Pep staat vaker in de media dan een andere coach. Elke coach zal zijn rol spelen in het beter maken van spelers.

6 augustus 2020 om 13:35

@Silvacity puntenrecords door meer geld uit te geven als de directe concurrentie. Leuk ook dat je veel punten haalt maar dat levert je geen extra kampioensschaal op. Europees speelt City echter niks klaar. Ik heb Klopp en Zidane hoger zitten. Die pakken ook de titel en haalden al meerdere keren de CL finale

6 augustus 2020 om 14:23

Haalde Zidane de CL finale door zijn eigen kunde of doordat hij het beste middenveld ter wereld had en vooraan de beste afmaker ter wereld? Voor mij blijven Pep en Klopp de 2 allerbesten, ook al geven ze veel uit. Wat is het probleem daar mee? Is Ten Hag overscha omdat hij op gelijk aantal punten eindigde met AZ maar over een veel hoger budget beschikt?

6 augustus 2020 om 14:27

@Bon Jovi mooi verhaal! waarom won Pep dan niet drie keer op rij de CL met Messi en een middenveld met Xavi, Busquets en Iniesta wat destijds het beste middenveld ter wereld was? Dat was idd een totale wanprestatie van Ajax imo. Ik zeg dan niet gelijk dat Ten Hag overschat is want hij heeft nu een geweldig seizoen gedraaid en een heel matig seizoen. Na volgend seizoen kan ik dus pas een oordeel over zijn trainerskwaliteiten geven

6 augustus 2020 om 20:26

@japie_krekel Dat is natuurlijk een hele bekrompen manier om er tegenaan te kijken. Altijd een verhaal zonder context. Een puntenrecord is een statistiek waar competitieve waarde aan wordt gehecht in de zogenaamd "zwaarste" competitie ter wereld. Ferguson is het tussen 1992-2013 nooit gelukt om het te evenaren. Arsenal (1998-2004) ook niet. Of het geweldige Chelsea van de mid 2000s. Die hadden ook aardige spelers rondlopen. Je krijgt er geen extra kampioenschap mee. Maar je blijft wel in het geheugen als een team dat niet snel vergeten zal worden in de PL geschiedenis. Het gaat om een stukje legacy en het laat zien dat het een geweldig team was. Net als dat Liverpool dat ook is. De rest, die minder uitgaven, eindigden dan ook gewoon 30 punten boven onder City in 2017-2018. Het gaat erom dat ze, met de investeringen, echt een aardig team hebben neergezet. En we weten allemaal dat ze in de CL beter en moeten doen. Als je 2x wordt uitgeschakeld door een Engelse concurrent, waar je flink boven eindigt, Dan presteer je niet naar je eigen kunnen in een afval toernooi. Misschien kunnen ze het mentaal niet opbrengen. En dat rekenen we de coach ook aan.

6 augustus 2020 om 20:29

@japie_krekel Omdat niet altijd het beste team wint. Zo werkt het in een afval toernooitje. Was Real 3x op rij de beste? Ben daar zeker niet van overtuigd. Voor mij was Barca dat wel destijds. Ze werden uitgeschakeld door Chelsea, op dat moment de nummer 6 van Engeland. Je gelooft toch niet dat die echt beter waren? Ik snap best dat je de CL meeneemt als graadmeter. Maar ga je er niet blind op staren. Het is geen competitie waarin je tegen elke club 2x speelt.

6 augustus 2020 om 11:14

@AFC-BusbyBabe Dat jij een artikel serieus neemt dat zegt dat City na 2 transfers nog even Koulibaly, Martinez en Felix gaat ophalen. Ik geloof er niks van naast dat dat niet betaald kan worden. Dan ben je 300m verder bovenop Ake en Torres. Koekoek. Mochten Garcia en Otamendi vertrekken dan is het wel belangrijk dat je niet alleen met Laporte, Ake en Stones gaat spelen. Otamendi is geen aankoop van Guardiola. Dat zijn al Stones, Laporte en Garcia wel.

6 augustus 2020 om 12:31

Al wordt dat volgende zomer gedaan. Dan nog blijf ik bij mn standpunt. Er zullen dan weer spelers gehaald worden. Dat mag en kan. Dan nog blijf ik erbij zeggen dat het Guardioal makkelijk gemaakt wordt. Wat ik al eerder zei...hoe zit het met de gehaalde spelers. Kunnen die zich niet verder ontwikkelen??Én de doorstroming van de jeugd???

6 augustus 2020 om 13:29

Je hoeft je niet eens te verdiepen is City. Lees het artikel alleen al en je weet dat het over vertrekkende spelers gaat. Als er een speler vertrekt moet deze opgevangen worden door een veel belovende speler of een al bewezen topper. Laat alsjeblieft Aguero niet vervangen worden door een jeugdspeler. Dan moet er echt een heel bijzonder talent rondlopen zoals een Foden. We hebben het niet over Brighton Albion he. In de PL is het erop of eronder. Jeugdspelers kunnen je punten kosten. Je ziet hoe moeilijk het is voor clubs als Arsenal, United, Chelsea en Spurs om wedstrijden te winnen.

6 augustus 2020 om 15:11

Nee maar ze hebben dan wel aan kapitaal weg gezet en geïnvesteerd voor de jeugd. Waar en wanneer komt daar iets van te zien dan?? Zeg ook niet dat het de vervanger van die of die vanuit de jeugd moet komen. Maar op deze manier komt er helemaal niemand door. Lijkt me. En die vertrekkende spelers die genoemd zijn, zijn de meeste door Guardiola gehaald toch??

6 augustus 2020 om 15:15

@Silvacity toch haalt Liverpool over het algemeen minder dure spelers en die doen imo niet echt onder voor City

6 augustus 2020 om 20:10

@japie_krekel Dat voegt niks toe aan het onderwerp waar ik het met AFC over heb. Best wel random dit. Maar goed. Liverpool doet het echt uitstekend met een basis 11 die relatief weinig heeft gekost. Laten we niet vergeten dat Liverpool een ander beleid handhaaft dan City. City gaat voor de 1e speler op de wishlist. En dan betaal je dus ook relatief meer voor vergelijkbare kwaliteit. Liverpool lijkt ook vaak voor een efficiënte koopjes te gaan. Dat is een ander beleid. Prima! Doen ze uitstekend. Wat wil je daarmee zeggen?

6 augustus 2020 om 20:14

@AFC-BusbyBabe Je zou kunnen zeggen dat City destijds met alle investeringen had gehoopt dat eigen jeugd een belangrijke rol zou gaan spelen. Er werd gezegd dat er 4 jeugdspelers in de basis zouden moeten staan. Dat is een enorme inschattingsfout geweest. We zien dat alleen talenten van de buitencategorie kunnen doorbreken bij de top. Logisch dat spelers van 18 nog niet zo goed zijn als de toppers die het team dragen. Het kost je wel punten. Overigens spelen er nog genoeg spelers die door Pep zijn gehaald bij City. Otamendi is nog van Pellegrini. Er zijn een paar aankopen vertrokken, waaronder Danilo en Sane met winst zijn verkocht. Dan heb je nog Nolito en daar komt misschien Angelino bij. Valt best mee.

kan iemand mij vertellen wat koulibaly daar te zoeken heeft, die kan toch niet opbouwen en penetreren zoals guardiola dat vraagt? die trapt naar mijn idee alle ballen het stadion uit, je moet al blij zijn dat hij de bal naar dezelfde kleur kan spelen

6 augustus 2020 om 10:29

Cande / Het schijnt dat Koulibaly ook tegen de 90 miljoen euro moet kosten als je de Italiaanse media mag geloven, lijkt me ook een onzin bericht. Uiteraard zal er eerst een verdediger moeten vertrekken als City hem wil kopen

6 augustus 2020 om 11:24

Koulibaly kan wel opbouwen hoor. Overigens weet ik niet of City hem echt wilt. Die focussen zich onder het huidige beleid op jongere spelers.

6 augustus 2020 om 13:46

Vind wel jammer dat je dit zegt, als het een blanke speler was geweest zat hij allang bij een topclub en werd er anders naar gekeken, hij is redelijk goed aan de bal en bijna elke opbouw van napoli achteruit gaat via hem. Pep zou toch ook niet dom zijn en “zomaar” een verdediger kopen. Het eerste wat hij van een verdediger verlangt is dat ie kan voetballen.

Lekker weer kopen zoals ze altijd al doen. City heeft sinds het seizoen 2014/15 een transfersbalans van -775 miljoen. Zullen wel met aan paar handigheidjes de FFP omzeilen. Real dat vaak kritiek krijgt heeft in dat tijdsbestek -198 miljoen,bayern -375 miljoen, Liverpool -159 miljoen en Chelsea 125 miljoen. Misschien dat Guardiola dit seizoen eindelijk weer eens een CL finale kan halen.

6 augustus 2020 om 10:33

Inderdaad, de koopzucht blijft maar door gaan. Waar is het zelf opleiden of het beter maken van de spelers die je hebt gebleven? Als ze nu weer geen plekje weten te bemachtigen in de finale met de gedane investeringen over de jaren dan kan je niet anders dan spreken van een blamage voor City en Guardiola. Dat kan je nu ook al natuurlijk want als je met zoveel kapitaal nog steeds geen potten kunt breken in de CL dan zit er wat goed mis. Zelfs Ajax heeft het voor elkaar gekregen om verder te komen dan City in de jaren dat hij er zit, evenals Roma, Monaco om maar wat te noemen. Zoveel geld om rond te pompen maar niet verder komen dan enkel prestatie in de eigen competitie - dit seizoen zelfs niet eens dat want Liverpool heeft City echt de hoek in gezet met overmacht.

6 augustus 2020 om 10:41

Het is een schande dat Guardiola nooit verder is gekomen dan de kwartfinale met zulke transferuitgaven. Ook met wellicht het beste Bayern ooit wist die geen CL finale te halen. Behoorlijk overschatte trainer als je het mij vraagt.

6 augustus 2020 om 11:28

@JK-Ajax Als je 2x door een Engelse tegenstander wordt uitgeschakeld innde CL, terwijl je daar flink boven bent geeindigd in de competitie dan gaat er zeker wat mis. City speelt doorgaans echt dramatisch in de CL knockout fase. Die kunnen veel beter natuurlijk. Spurs was bijvoorbeeld vorig jaar niet een beter team dan City.

6 augustus 2020 om 11:33

ik vond het beste Bayern tot nu toe het team van Heynckess die 7-1 van Barca won. Dat was een powermachine dat iedereen omver blies

6 augustus 2020 om 12:49

@silvacityik denk dat Spurs wel een beter team was dan Man city. Man City had een betere selectie en betere spelers maar ik denk dat de teamgeest van Spurs toen sterker was dan die van city en daardoor een beter team was

6 augustus 2020 om 12:55

Glory, inderdaad! Wat een fantastische machine was dat elftal zeg. Die konden je 90 minuten lang helemaal naar de klote spelen met volle druk maar zeer doelgericht. Niet domineren door maar wat rond te tikken maar door ontzettend vooruit te spelen.

6 augustus 2020 om 13:26

@gloryuniteddaar zagen we niks van terug in de competitie. Spurs eindigde het seizoen matig, terwijl City alles won op dat moment alles in de Premier League. Wat ik zeg is een conclusie op basis van 8 jaar City in de CL te hebben gezien. Heb je beide wedstrijden 90 minuten gezien tegen Spurs? Uit bij Spurs was City onherkenbaar slecht. City heeft altijd al zenuwuitbraken gehad in de CL knockout fase. Zodra de druk eraf gaat en ze echt moeten kunnen ze opeens wel voetballen. Ze stonden tegen Monaco thuis ook achter en in de 2e helft scoorde ze erop los. Het is een mentaal enorm onstabiele ploeg in de CL. Dat was al onder Mancini en Pellegrini het geval. City wilt te graag de CL winnen waardoor ze prestatie vrees krijgen als favoriet.

6 augustus 2020 om 10:36

Het beleid van City (hoe hatelijk het ook kan zijn) heeft wel tot titels geleid, en daar gaat het tenslotte om. Zo’n steenrijke eigenaar geeft geen f*** om welke spelers hiervoor zorgen. Dus als je geen wereldtoppers kunt opleiden, dan maar kopen. Welkom in de voetballerij.

6 augustus 2020 om 10:42

Hoe veel Europese prijzen heeft dat opgeleverd? Of denk je dat die eigenaar genoegen neemt met een FA Cup of een Carabao Cup?

6 augustus 2020 om 11:20

Maar dat is toch logisch als je structureel big spender bent? Als je dan nog geen titels wint, ben je echt hopeloos als club.

6 augustus 2020 om 11:32

Die eigenaar bemoeid zich sowieso niet zo met het budget of dergelijken. Daar gaat het management van de club zelf over. Momenteel Pep, Txiki en Soriano en nog een paar. Denk dat het grootste verschil met andere clubs de bedragen is waarmee ze spelers kopen. + Dat ze een zeer verouderde selectie hadden toen Pep het overnam er waren aardig wat spelers nodig.

6 augustus 2020 om 12:52

Daar ben ik het niet mee eens want qua bedragen valt het reuze mee als je het vergelijkt met andere topclubs. Het gat vooral om kwantiteit. City koopt als een malle en stuurt hun spelers ook relatief snel weer weg voor weinig geld.

6 augustus 2020 om 13:21

@real8madridze verkopen spelers voor weinig geld inderdaad. Recentelijk hebben ze veel spelers moeten vervangen die 30+ waren (vooral bij de aankomst van Pep. Dus dan is er veel kwantiteit nodig. Toch zijn er ook veel spelers die lang blijven over het algemeen.

6 augustus 2020 om 13:46

@El Fenomeno Ze worden een jaar 2e en jij vergeet gelijk de 4 Premier League titels in de 8 jaar daarvoor???

6 augustus 2020 om 11:06

Puur kijken naar het transferbalans heb je gelijk. Liverpool kreeg (zonder geld CL) 170 miljoen aan inkomsten (tv gelden en ander prijzengeld). Laten we dit bedrag aanhouden. City is sinds 14/15 2x kampioen geworden, 2x 2e, 1x 3e en 1x 4e. 6x 150 miljoen (gemiddeld)(zonder CL inkomsten) = 900 miljoen aan premier league prijzengelden. Besef dat ze 1,2 miljoen per uitgezonden wedstrijd krijgen, dat het winnen van de PL ook ongekend grote bonussen uitkeert, en dan hebben we de CL niet eens meegerekend. Dus je transferbalans kan dan wel in de min zijn, maar er komt ook genoeg binnen. Ja, ook hoge salarissen etc. Maar bovenstaande zijn ook niet alle inkomsten. Wil alleen aangeven dat wat de top van de PL bij kan schrijven ook gigantisch is.

6 augustus 2020 om 11:26

City heeft over het seizoen 18/19 610 miljoen euro omgezet. Hiermee zijn ze slechts 6e van de wereld.

6 augustus 2020 om 11:40

Doe dit keer 6 jaar, praten we over ruime 3,6 miljard. Gok dat binnen de City Group nog wel meer verdiend wordt, dus ja als je het hebt kan je het net zo goed uitgeven

6 augustus 2020 om 12:02

het is niet zo dat de omzet pure winst is he. Als je googelt, vind je dat City over het seizoen 18/19 slechts 11 miljoen euro winst heeft gemaakt. Over 6 jaar is dat dus 66 miljoen winst.

6 augustus 2020 om 12:34

Matthijsede, maar als je het dan ook uitgeeft, dan moet je met betere prestaties dan alleen maar 2 landstitels en een kwartfinale in de CL in 4 jaar tijd.

6 augustus 2020 om 12:54

Dat klopt, maar City geeft een boel meer uit dan de clubs met meer omzet. City heeft de voorbije jaren een netto transferuitgave die 24 procent van hun omzet in diezelfde periode. Dat is ridicuul hoog. De eerste achtervolgers onder de topclubs zitten rond de 15 procent terwijl een Liverpool en Madrid zelfs maar rond de 6 a 7 procent zitten

6 augustus 2020 om 11:25

Geloof jij dit artikel dan? Koulibaly, Martinez en Jao Felix halen. Koekoek! Natuurlijk gaat dat niet gebeuren.

6 augustus 2020 om 12:49

Als club focussen ze echt wel op jeugdbeleid. Goede mensen voor aangetrokken van Barcelona destijds, flink in de faciliteiten geïnvesteerd en een boel jeugdspelers van over heel Europa aangetrokken. Het lijkt echt gewoon Pep te zijn die er het lef niet voor heeft. Jammer want met de jeugdopzet van City valt er een boel uit te halen. Ze zullen ook snel iets moeten veranderen anders gaan jonge spelers wel een keer langer nadenken voor ze voor City kiezen

6 augustus 2020 om 13:20

@real8madriddat is de grootste blunder van het bestuurd geweest. Toen Barca populair was hebben ze zich doodgestaard op het idee dat je met een hele goede eigen jeugd een absolute topclub kan zijn met 4 basisspelers uit de eigen jeugd. Dat is zelfs nog een doelstelling geweest. Pellegrini was er al duidelijk over: ze zijn niet goed genoeg. Als we nu om ons heen kijken weten we dat je als jeugdspeler buitencategorie moet zijn om bij de absolute top door te breken. In mijn ogen is het echt een totaal misinschatting geweest.

6 augustus 2020 om 13:39

Neem alleen al Sancho. Echt een geweldig talent maar door alle aankopen bij City is hij vertrokken

6 augustus 2020 om 20:18

Ik denk dat je beter kan zeggen dat hij nog een ruwe diamant was net als Foden. Er werd meteen veel verwacht van City. Dan geef ik ze gelijk dat ze een geweldenaar als Sane halen. Sancho mocht blijven, maar hij wilde zekerheid op een basisplaats. Dat heb je bij Dortmund natuurlijk veel sneller. Het is makkelijk om met de kennis van nu te oordelen natuurlijk.

Wat een bij elkaar gekocht zooitje, zit toch geen enkel Britse link in op deze manier? Ik vind dat dus erg jammer en eigenlijk foeilelijk.

6 augustus 2020 om 11:27

natuurlijk is er geen Britse link meer. op Foden na is het niet eens local meer.

6 augustus 2020 om 11:35

Kan je toch van bijna geen enkele club meer zeggen. City heeft Walker, Stones, Sterling en Foden. Maar goed. Topclubs kun je moeilijk volstampen met jongens van de streek.

6 augustus 2020 om 12:37

bedoelde niet alleen geografisch Local maar ook jongens vanuit de jeugd. Als je kijkt naar de top 6 clubs uit engeland heeft City by far het minst aantal engelse spelers of spelers uit de jeugd opleiding. city: 38 selectiespelers, 9 jongens uit het VK en 5 komen uit de jeugd. united: 34 selectiespelers, 17 jongens uit het VK en 16 komen uit de jeugd. spurs: 27 selectiespelers, 13 jongens uit het VK, 7 uit eigen jeugd. liverpool: 30 selectiespelers, 12 uit het VK, 8 eigen jeugd arsenal: 29 selectiespelers, 10 uit het VK en 9 uit eigen jeugd chelsea: 33 selectiespelers, 12 uit het VK en 10 uit eigen jeugd. als samenvatting krijg je dit: Percentage VK in selectie: United 50, Spurs 48, Liverpool 40, Chelsea 36, Arsenal met 34 en City met 24. Percentage eigen jeugd: United 47, Arsenal 31, Chelsea 30, Liverpool 27, Spurs 26 en City 13. Het is duidelijk dat city zowel bij het percentage Britse spelers als bij het percentage eigen jeugd ver onderaan staat.

6 augustus 2020 om 13:16

Opmerkelijk dat ze weinig Britse spelers in hun eigen jeugd hebben rondlopen. Kan ook een compliment naar hun scouting zijn. En inderdaad weinig Britten in de volledige selectie. Dat komt doordat ze in een brede hoofdselectie hebben geinvesteerd.

6 augustus 2020 om 13:34

Het kan allemaal wel zo zijn reden hebben, maar dan is het niet vreemd dat mensen zeggen dat city ‘ontvreemd’ op deze manier. Met een selectie waarbij nog geen kwart uit het VK komt en nog geen 15% uit de eigen jeugd is dat geen gekke opmerking

Ik kan weinig sympathie opbrengen hiervoor. Gelijk weer kopen, kopen, kopen en gewoon weer de Champions League in. Dat is schijnbaar hun goed recht, want ze zijn uiteindelijk vrijgesproken, maar leuk is anders. Vind het puur kijkend naar de selectie echt wel een leuk team, maar bizar dat er maar weer zoveel gesmeten moet worden. Angeliño is bijvoorbeeld niet de allerbeste linksback, maar je kan met hem in de basis zeker wel kampioen worden en wellicht zelfs een gooi doen naar de CL. Pep smijt er echter liever weer 40 miljoen tegenaan. Leuk man.

6 augustus 2020 om 11:37

Volgens het artikel zouden ze Koulibaly, Martinez en Jao Felix gaan halen bovenop de aankopen die ze al hebben gedaan. Dat geloof je toch niet? Denk zelf niet dat er nog veel gaat gebeuren. Er moest een verdediger bij en Sane vertrok. Ze hebben nu alleen vertrekkende pionnen vervangen. Dat mag toch wel? Overigens was Angelino bij City verdedigend echt heel erg matig hoor. Moet het leuk in de highlights in Duitsland op de counter. Maar tegen Salah is het huilen. Ik volg hem al vanaf de jeugdelftallen. Het is niet echt een verdediger.

“Versterkingen” opvulling zullen ze bedoelen de posities moeten natuurlijk wel 4 dubbel bezet zijn natuurlijk... Wat een club.

6 augustus 2020 om 11:47

Los dat ik het artikel niet serieus neem gaat het vooral om vertrekkende spelers te vervangen. Zoals Ake (Kompany) en Sane (Torres). David Silva wordt vervangen door Foden. Dat heeft het management al 80x gezegd. En in de komende jaren zal Aguero vervangen moeten worden. Fernandinho is al vervangen en ik verwacht dat Otamendi gaat vertrekken. 4x dubbele bezetting? Dat is wat jouw afkeer van dit artikel maakt. Dankjewel voor je bijdrage.

@kakadu Ter overweging: kijk eens naar de basisopstellingen van de grote zes in Engeland. Niet éé'n van die zes heeft doorgaans drie Engelsen in de basis staan. Het spenderen van groot fgeld is een ander verhaal dan het opstellen van Engelsen. Om het nog grappiger te maken: kijk ook gerust eens naar de basisopstellingen van de grote clubs in Italie, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook daar zie je over het algemeen heel weinig spelers uit de betreffende landen in de basis.

6 augustus 2020 om 10:54

Wat dacht je van United met Maguire, Williams/shaw, Greenwood en Rashford? Of van City met Stones, Walker, Sterling en Foden. Vaak spelen er wel drie van die vier. Of Tottenham met Kane, Dier en Winks. Op zich ben ik het niet oneens, het zijn er nog steeds weinig maar dat zie je echt niet alleen bij de top 6. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Wolves of naar Newcastle.

6 augustus 2020 om 11:04

United Wan Bissaka ook nog vergeten, Foden en Stones spelen niet in de basis bij City.

6 augustus 2020 om 11:24

Die hele Premier League is ook vooral "interessant" door de buitenlandse spelers. Er zijn bij wijze van spreken maar een handjevol Engelsen waarvoor je naar het stadion komt.

6 augustus 2020 om 11:28

daarnaast mag Mctominay redelijk vaak spelen bij United.

Ik zou Tagliafico graag bij City willen zien. Onder het speelstijl van ten Hag werd hij 1 vd beste backs bij Ajax ooit en Ten Hags speelstijl is vergelijkbaar met die van Guardiola. Ik denk dat Tagliafico onder Guardiola zou kunnen uitgroeien tot de beste linksback in de PL.

6 augustus 2020 om 11:29

de speelstijl van Ten Hag is helemaal niet vergelijkbaar met die van Guardiola. Ten Hag speelt veel directer voetbal en veel meer op de omschakeling (zeker europees). Guardiola laat zijn teams breien.

6 augustus 2020 om 12:10

Hahaha ok.. punt is dat ze allebei aanvallend voetbal spelen vanuit balbezit en snelle omschakelingen. Of ze breien, pocheren of barbequen maakt niet uit, exact hetzelfde is ook niet mogelijk in twee compleet verschillende competities.

Nou ja, niet zo heel onlogisch dat City naar nieuwe spelers kijkt. Als er naar verdediging gekeken wordt: Garcia staat nadrukkelijk in belangstelling van Barca, Otamendi mag vertrekken (mocht hij afgelopen seizoen al), Fernandinho is al op leeftijd en viel wel eens door de mand centraal achterin (ook al stond hij daar noodgedwongen). Betekent dat op CV overblijven: Stones (rcv), Laporte en Akã© (lcv), dus sowieso is er een RCV nodig. (let op: Dit is nadat al die eerdere opgenoemde spelers vertrekken). Om dan verder te gaan op de LB positie, dat lijkt me vrij duidelijk uit het artikel. Zinchenko voldoet niet, dus wordt er gekeken naar een alternatief achter Mendy. Ik denk ook dat mocht dit niet lukken, Akã© daarom ook is aangetrokken. Die zou indien nodig ook die positie kunnen invullen. Dan een vervanger voor D. Silva. Ikzelf had het idee dat deze al binnen was met het binnen halen van Torres. Dit is weliswaar een flankenspeler, maar door het aantrekken van hem, verwachtte ik dat ofwel B. Silva ofwel Phoden de plaats van D. Silva zou overnemen. Dat City naar een vervanger voor D. Silva zoekt, komt dus wel als een verrassing, in ieder geval voor mij. Dat gezegd te hebben, denk ik dat dit ook de laagste prioriteit heeft. Daarna vervanger van Aguero, dit wordt al tijden naar buiten gebracht. Dit zal ook niet de hoogste prioriteit hebben, aangezien Aguero nog zeker een jaar in Manchester speelt. Maar een speler aantrekken die rustig een jaar kan wennen en groeien in het manier van spelen van City, is natuurlijk mooi meegenomen. Dus buiten het aantrekken voor een vervanger van D. Silva, allemaal wel (redelijk) logisch dat er voor die posities wordt gekeken naar versterkingen. Daarnaast is het wel weer heeeel verrassend dat City wordt afgebrand om dat ze weer geld gaan uitgeven om spelers aan te trekken. Dat doen andere clubs natuurlijk niet om gaten te vullen in de selectie of om voor te sorteren op een eventueel vertrek van mogelijke spelers, dit gebeurt alleen bij City. Als er beetje normaal naar wordt gekeken is het niet meer dan logisch dat City zich gaat versterken op posities waar dit nodig is.

6 augustus 2020 om 11:44

Sowieso geloof ik niet dat ze zonder vertrekkende spelers Koulibaly, Martinez en Felix willen en kunnen halen. Felix is sowieso geen vervanger van David Silva. City heeft al 120x aangegeven dat Foden de vervanger gaat zijn. City is idd vooral bezig om vertrekkende spelers te vervangen. En dat is nodig. En dan moet er ook een speler komen die het waardig is om de vertrekkende spelere te vervangen. Maar goed. De meeste mensen lezen dat City weer met geld gaat smijten en komen hun gal dumpen zonder te verdiepen in de situatie. Kan je niks mee.

En dan hopen dat García niet naar barca wil sterk jongens! Opvolger voor aguero is toch niet nodig met jesus? Prima spits imo. Moet snel het gevoel krijgen belangrijker te worden gok ik, anders is die weg op termijn vrees ik.

6 augustus 2020 om 12:11

Precies, iemand die het snapt. Maar sommige beweren dat Jesus nooit wereldtop zal worden. Hij is nog ontzettend jong en vooral aan de bal en in de kleine ruimte sterk. Heeft ook een dribbel in huis en is sterk in de 1 tegen 1. Hij moet alleen klinischer voor het doel worden. Maar de beste man is pas? 23 jaar?

6 augustus 2020 om 14:05

Als ze hem niet willen denk ik dat ie zowel bij barca als Madrid welkom is. Zou het volgens mij zeer goed doen in spanje

Tip voor Man. city als ze een kopie van Ake zoeken.....zijn dubbelganger Victor van de Bogert is ook een centrale verdediger en is voor minder dan de helft van de transfersom van Ake op te halen bij Willem II.

Nog een CB?.... eric garcia gaat dan wel zeker naar barca, anders krijgt sie gast helemaal geen speeltijd meer.

Prachtige transfer voor Aké zeg! Wat hebben wij nu op papier een klasse verdediging rondlopen. De Vrij (internationale), van Dijk (Liverpool), de Ligt (Juventus), Aké (Manchester City) Bakker (PSG)... die laatste is er nog lang niet maar vond het mooi hem erbij te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
FernandinhoMiddenvelder10
Gabriel JesusAanvaller11
R. SterlingAanvaller10
N. AkéVerdediger10
Ferran TorresAanvaller10
S. CarsonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

49 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 1 0 0 0
2019/2020 AFC Bournemouth 29 2 2 0
2018/2019 AFC Bournemouth 38 4 3 0
2017/2018 AFC Bournemouth 38 2 5 0
2016/2017 Chelsea 2 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Nathan Aké overleeft vuurdoop voor Manchester City ternauwernood

Manchester City is het Premier League-seizoen begonnen met een overwinning. Het elftal van trainer Josep Guardiola won maandagavond vooral dankzij een sterke eerste helft bij Wolverhampton Wanderers: 1-3. Nathan Aké debuteerde...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 september
Kevin-Prince Boateng gaat Fiorentina verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren