‘Arsenal overtuigt transferdoelwit en gaat toeslaan voor dertig miljoen’

Woensdag, 5 augustus 2020 om

Arsenal heeft zich gemengd in de strijd om Gabriel dos Santos Magalhães, beter bekend onder zijn voetbalnaam Gabriel. De 22-jarige centrumverdediger leek lange tijd op weg van Lille OSC naar Napoli, maar de Italianen dreigen nu naast zijn komst te grijpen. Gabriel heeft volgens La Voix du Nord namelijk zijn zinnen gezet op een zomerse transfer naar Arsenal.

Aanvankelijk leek Napoli de beste papieren te hebben in de strijd om Gabriel. De Italiaanse club weekte eerder deze zomer Victor Osimhen al los bij Lille OSC en was naar verluidt vastberaden om de spits te herenigen met Gabriel. Napoli zou inmiddels echter geen kans meer maken op de komst van de Braziliaanse stopper door de inmenging van Arsenal.

Vertegenwoordigers van de Engelse grootmacht hebben deze week gesproken met Gabriel en hem naar verluidt overtuigd van een overgang naar het Emirates Stadium. Arsenal voldoet graag aan de vraagprijs van dertig miljoen euro die Lille taxeert voor Gabriel en lijkt de linksbenige centrumverdediger er goed bij te kunnen hebben. Gabriel ontwikkelde zich de afgelopen twee seizoenen stormachtig bij de Noord-Franse club, terwijl Arsenal verdedigend juist kwetsbaar is.

The Gunners incasseerden het afgelopen seizoen in 38 competitiewedstrijden liefst 48 doelpunten en kwamen mede daardoor in de Premier League niet verder dan een teleurstellende achtste plaats. Weliswaar werd de FA Cup afgelopen weekend gewonnen ten koste van Chelsea (2-1), maar desondanks heeft trainer Mikel Arteta de wens om zijn defensie van een kwaliteitsinjectie te voorzien. Arteta opteert bij Arsenal doorgaans voor een systeem met drie centrumverdedigers en heeft momenteel achterin de keuze uit onder anderen David Luiz, Sokratis Papastathopoulos, Calum Chambers, Shkodran Mustafi en Rob Holding, terwijl ook vleugelverdedigers Kieran Tierney en Sead Kolasinac de afgelopen voetbaljaargang soms centraal werden gebruikt.

Arsenal is overigens niet de enige Engelse club met serieuze belangstelling voor Gabriel, want ook Manchester United ziet wel heil in de komst van de Braziliaans jeugdinternational. Die club kan Gabriel in tegenstelling tot Arsenal volgend seizoen Champions League-voetbal bieden, maar is volgens La Voix du Nord nog niet zo doortastend in de gesprekken met de verdediger. Everton lijkt definitief te zijn afgehaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door vp10arsenal)

Zou een goede aankoop voor Arsenal zijn, is nog jong en linksbenig. Hopelijk voor de Arsenal fans kunnen ze Manutd voor zijn en deze jongen kopen.

5 augustus 2020 om 22:39

Geloof er niks van. Ze gaan 55 medewerkers ontslaat om 2,5 miljoen te besparen dan gaan ze niet dit soort bedragen aan spelers uitgeven.

5 augustus 2020 om 22:57

Ik weet 100% zeker dat die 55 man niet alleen zijn ontslagen vanwege besparingen. Het zijn allemaal medewerkers van het scouting/recruitment team dus het lijkt erop dat ze dit gewoon als excuus gebruik om de club om te gooien.

5 augustus 2020 om 23:02

@soccer100, wow echt? Wat zijn het dan voor medewerkers die ontslagen worden? Treurig zeg...

6 augustus 2020 om 07:25

Zelfs Liverpool wilde overheidssteun aanvragen aan het begin vd coronacrisis. Voetbal en geld zit gewoon scheef, daar moet je geen logica in gaan zoeken.

6 augustus 2020 om 10:35

Zou het gewoon maar gewoon geloven. Het feit dat 55 medewerkers zijn ontslagen gaan op geen enkel moment Arsenal's transfers dwarsbomen. Arsenal gaat gewoon de spelers die ze willen en kunnen halen, kopen. De meest betrouwbare journalisteren ter wereld melden het feit dat Gabriel Arsenal wilt en vice versa. Als United Gabriel niet kan overtuigen, tekent hij dus binnenkort gewoon bij Arsenal. Het is de harde realiteit. Net zoals Arsenalfanehv het zegt, ben ook 99 procent zeker dat de werknemers niet puur voor besparingen zijn ontslagen. Zelfs Cagigago wordt ontslagen? Uiteindelijk moet je die mensen ook een fors ontslagvergoeding geven. Ze gebruiken het dus gewoon als excuus. Maakt het gewoon erger vind ik. Spelers die een deel van hun salaris afstaan zodat niemand ontslagen zou worden en dan gebeurt dit paar maanden later? Kroenke leidt de club gewoon als een bedrijf. Zag dit onder Wenger niet gebeuren.

5 augustus 2020 om 22:40

Arsenal kan beter voor Melang Sarr gaan. Is transfervrij en minimaal zo goed als deze Gabriel Magalhaes. Dan bespaar je mooi geld om te investeren in Coutinho en Sangare. Bovendien is Sarr beter dan Magalhaes. Maar Arsenal wil per se duur betalen om geloofwaardigheid te behouden en niet krenterig over te komen.

5 augustus 2020 om 22:44

Heb je ze beide zien spelen? Gewoon vraagje uit nieuwsgierigheid, ik zelf heb Gabriel nauwelijk zien spelen en Sarr volgens mij echt nooit, ik hoor alleen slechte verhalen over Sarr. Vandaar mijn vraag ook.

5 augustus 2020 om 22:46

Sarr is snel en erg goed in passing. Zou dus prima versterking zijn voor Arsenal. Scoort ook hoge cijfers op whoscored.com. Hoger dan die Magalhaes.

6 augustus 2020 om 01:11

Denk dat ze beide een goede optie zijn en mocht Arteta was houden aan de 5-2-3 formatie dan vind ze beide we een optie. Als je terug wil groeien richting de top 4 heb je dat nodig. Malang Sarr is qua lengte toch redelijk klein maar compenseert dat ruimschoots met ze snelheid en felheid in duels. Voetballend is hij denk ik wel iets beter dan Gabriel, maar beide beschikken over een uitstekende inspeel pass voor een verdediger. Een 3 mans verdediging met Saliba-Gabriel-Sarr/Mari met David Luiz en Chambers als Back up. Laat je Mustafi, Holding en Kolasinac vertrekken. Die zijn stuk voor stuk door de mand gevallen en komen te kort als je echt hoger op wil

6 augustus 2020 om 10:46

Zermatt, Gabriel is snel, fysiek sterk, sterk in de lucht, heeft een geweldig linkerbeen en zijn enige zwakte is dat hij wel eens uit positie loopt, wat trainbaar is. Gabriel is de betere optie.

6 augustus 2020 om 11:03

Als je met drie centraal achterin speelt, kun je beter Luiz in het midden zetten. Hij beheerst dit uitstekend en is een verdediger die excelleert in een driemansdefensie.

6 augustus 2020 om 12:05

Ik hoop dat 343 toch wel een tijdelijke oplossing is. Die opstelling heeft geen toekomst en staat gelijk aan afbraakvoetbal.

5 augustus 2020 om 22:58

@Madrid ze.hebben al Mari en Luiz als droom koppel .. Als Arsenal speler haalt dan voor onnodige plek

Nou, het welkomstcomité voor die jongen zal in ieder geval 55 man missen. Netjes hoor.

Zou echt geweldig nieuws zijn mocht dit waar zijn, maar Arsenal kennende zal dit niet gaan gebeuren tenzij er wat centrale verdedigers vertrekken. Maar desondanks hoop ik dat er toch een extra CV wordt aangetrokken en dat er van Chambers, Mustafi, Holding, Sokratis minimaal 2 vertrekken aangezien Luiz, Mari en Saliba sowieso blijven.

5 augustus 2020 om 22:45

Het is toch bizar dat je 55 man eruit gegooid en een falende verdediger as Luiz een vorstelijk contract geeft. Wat een beleid.

6 augustus 2020 om 05:36

Hoezo is dat bizar? Mensen lijken maar niet te begrijpen dat het zo gewoon werkt in het bedrijfsleven. Arsenal heeft al 25 miljoen verlies geleden op wedstrijdendagen alleen. Tel daarbij op dat er voorlopig niet gevoetbald zal worden met publiek dus ga je dan je mensen wegwerken waar dus geen baan meer voor is. Of ga jij wel ticketverkopers, catering, schoonmaak etc. Allemaal binnen de club houden terwijl er geen werk voor ze is? Dat kan goed nog een jaar duren dus je gaat toch geen mensen waar geen werk voor is blijven betalen? Arsenal is een voetbalclub, geen liefdadigheidsinstelling. Hun grootste doel is om succes te behalen met voetbal, dit gebeurd overigens gewoon bij elk bedrijf..

6 augustus 2020 om 08:03

Dit gebeurd vooralsnog alleen bij Arsenal. Iig bij een van de grote clubs van Engeland. Als club, supporter je ook je supporters en medewerkers. Als je een gezonde club bent. Kun je deze klappen opvangen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Door bijv. oa aan spelers vragen wat in te leveren. Het gaat maar om 2a 3 miljoen. De wensen hebben hun ziel en zaligheid in de club gestoken. Zullen vast medewerkers tussen zitten die Arsenal een veel warmer hart toedienen dan aantal spelers die er rond lopen. Mogelijke fans van de club. Die nu thuis komen te zitten zonder werk en geen inkomsten. Daar waar een speler makkelijk dat geld kan missen. Haal 1 speler van de loonlijst. En je bent uit de problemen.Nu alleen 1e elftallen spelen. Kun je ook zeggen dat er voor andere spelers geen werk is. Ga je die dan ook ineens ontslaan??Deze mensen zijn straks weer hard nodig. Het gaat maar om 2a 3 miljoen he. Als Arsenal dat al niet kan missen. Is er goed wat mis daar bij die club. Hoe zou jij het vinden. Als jij even niet kan werken. Maar er iemand voor dubbel jou salaris binnen komt of wordt verlengt? En die dan maar halve bak werkt??Hierin moeten de spelers zich schamen vind ik. Deze mensen ontslaan is echt maar dan ook echt het allerlaatste wat je kan en moet doen als club zijnde.Of dat nou wel of niet bij een bedrijf gebeurd. Waar is die liefdadigheid van de club??Ik zou me echt schamen. Arsenal zou een veel grotere club moeten zijn door dit op een andere manier op te kunnen vangen. Tekenend voor de "grote" club

6 augustus 2020 om 09:00

Het je reactie staat vol met emoties maar met weinig kennis van de zakelijke kant van bedrijfsvoering. Bedrijven snijden nou eenmaal in de kosten waar mogelijk, dit gebeurd niet alleen bij Arsenal, er zijn al miljoenen mensen hun baan verloren tijdens de Coronacrisis. Of denk je dat een reisbureau wel hun gidsen behoudt terwijl er niet wordt gereisd? Mijn tante werkte al 28 jaar bij hetzelfde reisbureau en is na 1 maand gewoon op straat gezet. Dat is nou eenmaal de harde waarheid. Arsenal wil gewoon structureel in de salariskosten snijden aan deze kant van de bedrijfsvoering. Of je het daarmee eens ben of niet, is voer voor discussie. Ik ben het er zelf namelijk ook niet mee eens. Maar valt het zakelijk uit te leggen? Ja, zeker wel. Dat je de voetballende kant van het bedrijf Arsenal verbindt met de kant waar nu ontslagen vallen, is ook niet valide. Dat zijn namelijk twee hele verschillende aspecten van de club en die hebben zowel zakelijk als financiëel weinig met elkaar te maken. Daar is bv ook een apart budget voor. En nogmaals Arsenal is er om prijzen te winnen met voetbal en niet om maar zoveel mogelijk mensen een baan te bieden. Een groot deel van de ontslagen is binnen het scouting apparaat en waarschijnlijk vindt de club dat er gewoon teveel mensen binnen die afdeling werken terwijl ze weinig bijdragen op het moment. Als je daar niet tegen kan dan zal je nooit hoog in het bedrijfsleven kunnen werken aangezien dit gewoon beslissingen zijn die je moet kunnen nemen.. het is geen Unicef.

5 augustus 2020 om 22:46

Het is toch bizar dat je 55 man eruit gegooid en een falende verdediger as Luiz een vorstelijk contract geeft. Wat een beleid.

Verkoop ook maar gelijk paar CB's. Sokratis lijkt niet weg te willen vanwege z'n contract, misschien Holding eens proberen, trager dan een slak die gast en geen andere bijzondere kwaliteiten. Waarschijnlijk wou Wenger ooit Stones halen maar ging hij voor zijn budget versie.

Dubbel gevoel hierbij. Hebben echt een verdediger nodig dus aan de ene kant blij. Maar aangezien er 55 man weg moeten gaat het toch tegen je gevoel in. Ik ga er vanuit dat je die 55 man kan missen als je ze ontslaat, wat dan wel geld vrij maakt. Je runt nou eenmaal een miljoenenbedrijf en geen goede doelen organisatie, hoe vervelend dat soms ook is.

5 augustus 2020 om 22:56

Er wordt wel nogal makkelijk gedaan alsof Arsenal perfect zonder die 55 man kan en alsof ze letterlijk niets deden heel de dag. Maar iets zegt me dat er vaak anders gereageerd wordt op dergelijke berichten (vooral in verband met bedrijven).

5 augustus 2020 om 23:11

Zo bedoel ik het zeer zeker niet. Vind het zelf kwalijk dat er miljoenen uitgegeven wordt aan salarissen aan spelers en dit niet betaald kan worden. Bedoel alleen dat ze vast hun redenenen hebben om toch deze keuze te maken. Voor ons eigenlijk onmogelijk om een goed oordeel te vellen.

5 augustus 2020 om 23:24

Ja heb je zeker gelijk in hoor. Maar persoonlijk denk ik dat clubvoorkeur wel eens kan meespelen in hoe je er tegen aankijkt, want het zijn toch vooral Arsenal fans die het goedspreken (was een tijd geleden bij Groningen ook). Anderzijds kennen die supporters ook meer over de in en outs van de club en kunnen ze daardoor misschien een beter oordeel vellen.

6 augustus 2020 om 05:39

Het gaat over mensen als koks, catering, hospitiality, ticket verkopers. Tja, dat zijn nou eenmaal banen die nu niks voor de club betekenen. Snap best dat ze daar geen werk meer voor hebebn en dat heeft weinig met clubvoorkeur te maken., die hebben namelijk werk tijdens wedstrijddagen en die wedstrijddagen vervallen nu voor onbepaalde tijd.

Toemaar, nog een centrale verdediger. Een linksbenige, dus betekent dat Arteta Pep achterna gaat en per se met een rechts-en linksbenige wil spelen. Deze jongen, als die komt, en Mari dus voor die plek en dan Saliba, Luiz, Holding, Mustafi, Sokratis en Holding voor de andere plek (Chambers nog niet genoemd he). Ik mag hopen dat er 4 man vertrekken dan. Luiz blijft sws, dus aub de rest weg. Jezus man.. kan me ook niet voorstellen dat hij met 3 cv's blijft spelen, dus echt teveel dit. Haal aub twee middenvelders.

6 augustus 2020 om 10:48

Gabriel, Willian, Partey.

6 augustus 2020 om 10:57

+ Ceballos en misschien Coutinho.

6 augustus 2020 om 16:02

Ceballos idd. Coutinho lijkt niet te komen als Willian komt. Maar ook welkom

6 augustus 2020 om 12:06

Laten we hopen dat ze van plan zijn wat te verkopen. Al hebben ze net Mari en Luiz verlengd.........................

Laatste bericht uit zeer betrouwbare bronnen. De Arsenal selectie is woedend en gaat hun klachten indienen bij het bestuur. Er was afgesproken dat er geen personeel ontslagen zou worden en dit is dus wel gebeurd. Heel die Kroenke familie is ook maar een eng gezelschap bij elkaar hoor. Laat ze lekker opflikkeren bij deze mooie club..

Beter voor hem.. bij Napoli heb je met Koul en Mano 2 toppers.. die gaat daar nooit spelen

55 werknemers weg sturen en 30 miljoen betalen daarna voor een speler. Leg dat eens uit....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder20
B. LenoKeeper20
G. XhakaMiddenvelder20
P. AubameyangAanvaller21
WillianAanvaller20
BellerínVerdediger20
A. LacazetteAanvaller22
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren