Gewilde Tahith Chong kan voor ‘Kevin De Bruyne-traject’ kiezen

Woensdag, 5 augustus 2020 om

Tahith Chong tekende eerder dit jaar een nieuw contract bij Manchester United, waardoor hij nog tot medio 2022, inclusief optie voor nog een jaar, vastligt op Old Trafford. De concurrentie bij the Red Devils is door de aanwezigheid van spelers als Marcus Rashford, Daniel James, Mason Greenwood en Anthony Martial echter fors en ook Jadon Sancho zou nog naar Manchester kunnen komen. De kans is daarom aanwezig dat Chong aankomend seizoen verhuurd wordt en Werder Bremen is een van de gegadigden.

Hoewel de werkgever van Davy Klaassen nog geen definitief afscheid heeft genomen van Milot Rashica, oriënteert technisch directeur Frank Baumann zich al wel vast op een opvolger van de voormalig Vitessenaar. De naam van Rashica werd in de afgelopen maanden genoemd bij onder meer Liverpool, Borussia Dortmund en RB Leipzig. “We zullen iemand aan de selectie toevoegen als Milot ons verlaat”, vertelt Baumann dinsdag in gesprek met de Weser Kurier.

Een van de kandidaten is Chong, die Feyenoord in 2016 verliet voor een avontuur in Engeland: “Hij is enorm snel, hij komt graag naar binnen, hij past in het profiel dat we voor ogen hebben”, bevestigt de sportbestuurder. Vanwege de coronacrisis is het voor Baumann bovendien geen onoverkomelijk obstakel om een vervanger van Rashica in eerste instantie te huren. Werder bleef afgelopen seizoen op het nippertje in de Bundesliga en zag de inkomsten in de afgelopen maanden teruglopen met dertig miljoen euro. Geld voor transfersommen is er daardoor eigenlijk niet in het Weserstadion.

“Het huren van spelers van topclubs kan ons goed uitkomen. Vanwege de situatie waarin we momenteel verkeren, is hij een speler die interessant zou kunnen zijn”, vervolgt Baumann. De Weser Kurier wijst naar Kevin De Bruyne als voorbeeld van hoe een huurdeal met een grote Engelse club positief uit zou kunnen pakken voor Werder. De huidige middenvelder van Manchester City werd in het seizoen 2012/13 door de Duitsers van Chelsea gehuurd en mede door zijn tien goals en negen assists in de Bundesliga slaagde Werder er dat jaar in om aan degradatie te ontkomen.


Poll

Lijkt een seizoen op huurbasis bij Werder Bremen jou een goede stap voor Tahith Chong?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door jbrazyca)

Dat zou wel beter zijn voor beide partijen.

5 augustus 2020 om 14:17

Klopt zeker. Hij is toch een Nederlander? Zou hij een aanvulling voor Koeman kunnen zijn?

5 augustus 2020 om 14:19

Momenteel niet, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Speeltijd is gewoon curciaal voor hem nu en die gaat hij bij United niet tot nauwelijks krijgen.

5 augustus 2020 om 14:20

Daar is het veelste vroeg voor. Speelde in de jeugdelftallen goed, maar bij het eerste van united valt het flink tegen. Moet dus wel flinke stappen gaan nemen.

5 augustus 2020 om 14:40

Achja Depay viel daar ook tegen en we weten allemaal hoe dat heeft uitgepakt.

5 augustus 2020 om 14:54

Maar die had het nog wel bij psv laten zien ipv alleen jeugdvoetbal. Schrijf hem zeker niet af hoor, maar moet nog wel de nodige stappen maken.

5 augustus 2020 om 15:57

Dat weten we nog niet, Depay’s laatste toernooi met Oranje was het WK 2014 en dat was voor zijn overstap. Of Depay tegenvalt in Oranje of niet zullen we volgend jaar op het EK zien...

5 augustus 2020 om 16:43

@Hangover96 zijn statistieken in Oranje zijn bizar. En dat is ook nog in een tijd dat de nationale elftallen voornamelijk tegen vergelijkbare elftallen spelen. Dus meermaals landen als Duitsland en Frankrijk. Of hij het dan gaat laten zien op een toernooi is inderdaad een ander verhaal. Maar die jongen is misschien wel de grootste reden dat we er uberhaupt bij zijn komend jaar. Dan kun je moeilijk zeggen dat we nog moeten afwachten of hij tegenvalt of niet in Oranje.

5 augustus 2020 om 17:20

Ik heb in die momenten dat Chong mee mocht doen eigenlijk niet veel goeds van hem gezien.als er dan toch een jonge speler mee gaat zou ik eerder naar Zirkzee kijken.

5 augustus 2020 om 18:38

Waarom?

5 augustus 2020 om 14:41

Chong moet sowieso uitgeleend worden. Maar of dit een goede optie is? Als Werder weer tegen degradatie speelt. Wordt het een instabiele club. DAn zijn de gehuurde spelers altijd wel de spelers die dan weinig zullen spelen. Of als eerste geslachtofferd worden. Of hij moet gelijk het verschil maken. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.

5 augustus 2020 om 15:47

Wat een onzin. Elke club stelt de beste spelers op. Eerder een middenmoter die nergens om speelt zal de eigen jeugd een kans geven boven een gehuurde speler. Maar een club die tegen degradatie speelt heeft geen enkele reden om een huurspeler niet op te stellen, andere dan een gebrek aan kwaliteit.

5 augustus 2020 om 15:54

Chong komt daar niet heen. Omdat hij de beste speler is, zal zijn, en of zal worden. Als het niet loopt bij een club. Wordt de trainer ontslagen. Krijg je weer andere ideeën van manier van spelen. En andere favo spelers. Juist een club die tegen degradatie speelt. Wilt dan terug vallen op de basis aspecten. En daar vallen meestal de gehuurde spelers niet onder. Waarom wordt anders een speler verhuurd?? Omdat die speler zich moet ontwikkelen. Ervaring.moet op doen. Of niet goed genoeg is. Daarbij zeg ik ook... als hij wel bepalend zal zijn en worden. Dan zal hij veel spelen. Maar in zijn situatie, schat ik dat niet hoog in.

Een verhuur van Chong zou voor alledrie de partijen een mooie oplossing zijn. Bij United zal hij geen basisplek veroveren op de korte termijn. Echter heeft hij nu wel de leeftijd dat hij ook wedstrijden moet gaan spelen. In de Bundesliga kan hij zich mooi ontwikkelen in een sterke competitie, zaak is dan wel dat hij veel wedstrijden moet spelen. Of hij uiteindelijk goed genoeg is voor United betwijfel ik wel.. maakt tot nu toe geen bijster goede indruk op mij.

5 augustus 2020 om 14:44

Ik zou niet weten wat Werder er aan heeft om een hele matige speler binnen te halen. Het is niet dat hij tot nog toe net te kort komt voor United, Hij voegt gewoon helemaal niks toe. Dan zie ik hem in een stroef draaiend Werder wat zomaar weer tegen degradatie kan spelen ook niet zo maar excelleren. Ik zou sowieso als Werder voor iets meer ervaring en/of kwaliteit gaan dan de categorie Chong.

5 augustus 2020 om 15:06

Vrij risicoloze gok vanuit Werder, ook zij zullen de klappen moeten opvangen van de Corona crisis, dan zijn ze genoodzaakt om creatief te zijn en soms een gok te nemen. En Chong is in deze de gok.

5 augustus 2020 om 14:45

Denk zelf dat hij te weinig kan brengen op dat niveau. Waar wel zijn niveau ligt. Durf ik ook niet te zeggen. Te weinig van gezien. Daarin tegen zie je bij Angel Gomes dat die ook ergens bij een Franse club gaat belanden. Dan had hij misschien beter zijn contact kunnen verlengenbij United. En dan weer verhuurd worden aan (betere) andere clubs. Zoals Chong nu die mogelijkheid heeft.

Geloof niet echt in die chong. Lijkt me geen topper en zie het ook niet snel gebeuren dat hij van enorme waarde zal zijn bij Werder. Voor hem uiteraard wenselijk om aan spelen toe te komen, maar wellicht meer wenselijk om dat als verkochte speler te doen en man u lekker achter je te laten.

5 augustus 2020 om 14:14

Je kan er echt nog niets zinnigs over zeggen. Wie had destijds verwacht dat De Bruyne zo'n topper zou worden? Ander voorbeeld is Harry Kane, die meerdere verhuurperiodes nodig had. Om Chong nu al af te schrijven vind ik wel erg voorbarig.

5 augustus 2020 om 14:20

De bruyne wel echt compleet andere categorie hoor, speelde al 3 seizoenen bij Genk voordat hij naar Chelsea ging op het hoogste niveau. Chong heeft nog nauwelijks ervaring, speelt nagenoeg niks bij man u, is ondertussen al 21 en ziet er niet uit alsof hij het fysiek allemaal nog niet aankan. Kane destijds heb ik minder zicht op, maar dit zijn wel facetten die er niet rooskleurig uitzien om te slagen bij een ploeg als man u. Wellicht beter om te verkopen en weer lekker minuten te gaan maken. Eeuwig verhuren levert in veel gevallen niks op.

5 augustus 2020 om 14:43

Even een correctie Chong is 20 jaar jong. Ook is hij een buitenspeler en in mijn ogen hoeft een buitenspeler niet een opgeblazen lichaam te hebben. Kijk maar naar Ziyech en Neres. Die zijn ook niet bepaald breed.

5 augustus 2020 om 14:58

De Bruyne was in die tijd al één van de steunpilaren van de Rode Duivels. Iedereen zag dat De Bruyne een topper ging worden en eigenlijk al was. Waarom De Bruyne nooit een eerlijke kans heeft gekregen bij Chelsea kan je alleen aan Mourinho vragen.chong heeft nog niets laten zien.

5 augustus 2020 om 15:51

DieGelbeReds: De Bruyne was algemeen gekend als een exceptioneel talent en de carrière die hij nu maakt was hem ook voorspelt door alle trainers waarmee hij gewerkt heeft. Daarnaast was De Bruyne bovengemiddeld goed bij Genk, Werder en , later, Wolfsburg. Enkel bij Chelsea is het er niet uitgekomen.

5 augustus 2020 om 20:00

Inderdaad nog 20 jaar, wordt echter wel dit kalenderjaar 21, dus vandaar dat ik het zo benoemde

5 augustus 2020 om 18:18

Maar goed wel 20 en al veel geld verdiend en veel meegemaakt bij een topclub. Nu een jaar verhuurd worden en zien hoe je daarvan terug komt. Mag hij dan op dat niveau alsnog te licht bevonden worden om hij altijd terugkeren bij Feyenoord maar ondertussen wel topcompetities meegemaakt te hebben en veel geld verdiend. Of het slim is weet je nooit misschien had hij het bij Feyenoord ook wel niet gered en dan had hij ook niet veel verdiend....

Wordt helemaal niks met hem. 20 jaar oud en nog geen een seizoen gespeeld behalve jeugdteams en reserve elftallen. Had nu bij Feyenoord minste twee seizoen gespeeld. blijft opmerkelijk hoeveel jeugdspelers deze fout maken terwijl het duidelijk is gebleken dat het bijna nooit succes levert.

5 augustus 2020 om 15:24

Of wissel gestaan achter berghuis. Schuurman, Woudenberg, El hankouri, idrissi nu ook burger en bannis. Op kokcu na is er weinig echt doorgebroken.

5 augustus 2020 om 18:53

enkel kocku had het zelf potentie als chong. daarnaast mocht hij niet Feyenoord hebben gespeeld, had die toch echt wel ergens bij een andere eredivisie team gespeeld.

5 augustus 2020 om 15:52

Er zijn zoveel spelers van 20 die alleen in jeugd en reserve hebben gespeeld. Toen Ake 20 was begon hij pas te spelen. Leeftijdsgenoot Vilhena had toen al meer dan 100 wedstrijden in Feyenoord 1 gespeeld, Boetius had ook al 2 seizoenen erop zitten. 5 jaar geleden riep ook iedereen dat hij moest blijven en al 2 seizoenen in de basis kon staan. Er zijn na de tijd dat Feyenoord geen cent had trouwens echt amper spelers op te noemen die op hun 20e al 2 seizoenen basis stonden

5 augustus 2020 om 19:01

Klopt maar niet van zijn kaliber. Spelers met zijn potentie hebben het echt wel gemaakt. Nederland wordt niet voor niks in het buitenland gezien als de ideale opleidingsland. Dan is het toch heel vreemd dat je op je 15/16 naar het buitenland gaat.... leuk hoor even trainen met een internationaal en totaal geen minuten maken in een echte wedstrijd. Trainen is toch echt wel heel wat anders dan een wedstrijd. je noemt ake dat hij het heeft gehaald maar dat vind ik niet, wordt beweert dat hij de grootse defensive talent was maar als ik hem nu vergelijk met de vrij, is de vrij toch een stuk better. Veder noem je boetius, maar echt niemand heeft gezegd dat boeutis een grote talent was. toch heeft hij aardig gedaan. Ik denk dat weinig mensen riepen dat hij moest blijven, net als bij castaignos. Leuk spits en jong maar iedereen kon wel zien dat hij niet echt een top talent was.het punt is dat je beter bij jouw opleidingsteam kan blijven dan een rare transfer op 16 jaar maken. tot nu toe is Ake zogenaamde de beste voorbeeld van een succes carriere keus, maar het is nog niet overtuigend.

5 augustus 2020 om 20:27

Ik vergelijk Ake met boetius en Vilhena omdat het leeftijdsgenoten zijn en dit als de gouden lichting werd gezien. Dat waren echt wel talenten hoor. Vilhena deed niet voor niets mee met een hogere leeftijdscategorie. Deze jongens konden allemaal naar buitenland, Achahbar kon ook naar Arsenal op zijn 16e. De Vrij is een paar jaartjes ouder en zit nu in zijn prime.

5 augustus 2020 om 19:27

Volledig akkoord wat je zeg! Maar soms int leven moet je niet naar jezelf kijken maar ook naar je familie. Pas op ik ben ook tegen talenten die op een vroege leeftijd naar het buitenland gaan. Maar ja als je nu zoveel geld kan verdienen en een financieel toekomst kan verzekeren voor u familie??. We zeggen altijd ze kiezen te vroeg voor het geld. Maar zowel in het voetbal en het leven heb je Gwn geen garantie. Voor je het weet loop je een blessure op en is het gedaan!!. En in de voetbalwereld laten ze je direct links liggen en ben je vergeten.

Deze jongen kan echt wel wat met een bal. Hij is alleen nog te weinig beslissend, dat kan je goed leren als je veel wedstrijden speelt voor het "eggie". Ik hoop dus dat het van een transfer komt want ik zou graag willen zien wat deze jongen daadwerkelijk in huis heeft.

5 augustus 2020 om 17:28

Hij kan helemaal niet zo veel met een bal. Hij is snel en kan lopen met een bal, maar daarna houdt het op. Technisch zeer matig. Deze vroeg naar het buitenland vertrokken spelers vallen vaak zo tegen. Die Redan lijkt ook nergens meer op...

Heb al wat wedstrijden van deze jongen gezien. Ook 2 jaar terug op een jeugdtoetnooi. Het is een aardige speler, maar echt alles behalve klaar voor de premiere league. Zelf in de eredivisie gaat hij moeite hebben om een basisplek te veroveren bij Ajax, psv, az of Feyenoord. Zou als ik hem was 2 jaar bij een middenmoter gaan voetballen in de eredivisie, bundesliga of ligue 1. Een team met buitenspelers en waar hij zicht heeft op veel minuten in volle stadions.

Ik denk dat dit de beste oplossing is voor Chong. Hij moet gewoon minuten gaan maken, die gaat hij bij United gewoon niet krijgen. Ik denk dat een andere omgeving ook niet slecht voor hem zal zijn. In de luwte in een andere competitie, zonder de druk dat hij echt MOET laten zien wat hij kan. Ik vind Chong in tegenstelling tot velen wel een speler met iets extra’s. Hij heeft het alleen nog niet (kunnen) laten zien: laten we pas oordelen na een verhuurperiode. Pas echt oordelen over hem, kan pas als hij een heel jaar zijn kunsten kunnen laten zien.

Zoveel mensen die hem afschrijven omdat hij “al” 20 jaar is. Onbegrijpelijk. Op die leeftijd speelde Dirk Kuyt bij Utrecht Jaap Stam bij Zwolle en Dries Mertens bij AGOVV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Werder Bremen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. ChongMiddenvelder00
M. EggesteinMiddenvelder00
P. ErrasMiddenvelder00
E. SantosKeeper00
S. KapinoKeeper00
J. PavlenkaKeeper00
F. AguVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Werder Bremen.

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren