Manchester City-nieuwkomer haalt uit: ‘Hij is geen goede aanvoerder geweest’

Woensdag, 5 augustus 2020 om 11:43Robin Bruggeman • Laatste update: 13:14

Manchester City rondde dinsdag de komst van Ferran Torres af en met zijn vertrek bij Valencia is er een einde gekomen aan een langlopende transfersoap. De twintigjarige aanvaller was de afgelopen maanden onderwerp van gesprek in Spanje omdat hij zijn tot volgend jaar doorlopende contract niet wilde verlengen, waardoor los Che zich uiteindelijk genoodzaakt zagen om hem te verkopen. Torres zelf gaat een dag later in gesprek met Marca nog één keer op de situatie in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ferran Torres gaat slagen bij Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Wil je wel echt voor City spelen? Als ik dit zo lees was hij liever bij Valencia gebleven (onder de juiste omstandigheden).

5 augustus 2020 om 12:09

dat geldt voor elke voetballer. Als Ake bij Bournemouth CL had gespeeld en 8 miljoen zou verdienen, was hij ook liever gebleven. Of had je verwacht dat Torres hier een Kuyt praatje zou houden en zou zeggen dat ie altijd al in een Man City pyjama sliep?

5 augustus 2020 om 12:25

Slecht voorbeeld zeg. Ferran Torres geeft overduidelijk aan dat hij het liefst bij Valencia was gebleven. Dat is niet in het geval dat Valencia een Europese topclub zou zijn zoals Man City, maar gewoon op dit moment. Alleen door ruzies gaat hij weg, dat is het geval.

5 augustus 2020 om 16:25

Hij had toch meer de nadruk kunnen leggen op het feit dat hij nu naar de absolute top gaat, de speelwijze, dat hij er echt zin in heeft. Hij zegt dat tussen neus en lippen door. De nadruk ligt vooral op het moddergooien naar Valencia en uitleggen wat ze fout hebben gedaan, anders was hij wel even bij Valencia gebleven. Ik denk dat als Valencia 2/3 wensen van hem hadden ingewilligd en City zou komen dat hij alsnog zou verkassen. Het is dus gewoon prietpraat voor de buhne. Wees gewoon trots dat je de stap naar de absolute top hebt gezet en laat Valencia achter je.

5 augustus 2020 om 12:14

Die jongen speelt vanaf zijn 7e al bij Valencia. Goh dat hij graag daar nog wilt spelen maar het is 1 grote rotzooi daar bij Valencia.

5 augustus 2020 om 12:18

Onbegrijpelijk dat het publiek zich niet tegen Lim keert. Deze man heeft geen idee hoe je een club runt en vernietigt de voetbalcultuur daar.

5 augustus 2020 om 12:33

Ja echt wel. Ik vind Valencia prachtig en de club ook. Erg jammer dat het 1 grote bende is binnen de club.

Dat het 1 grote rotzooi bij Valencia is, is helaas al jaren duidelijk. Zonde van zo'n mooie club om heel eerlijk te zijn. Wist trouwens ook niet dat Parejo zo vol van hemzelf was, dat er niet eens een goedemorgen af kon. City heeft met Ferran overigens wel een topper in wording in handen kunnen krijgen. Enorm getalenteerd en was een van de weinige lichtpuntjes bij Valencia dit seizoen. Jammer dat Barcelona niet voor hem gegaan is (voor die relatief lage prijs), maar Ferran valt niet in de visie van Bartomeu's ideale kandidaten: Grijs haar en een houdbaarheid van 4 jaar max.

5 augustus 2020 om 12:09

Vind dat deze jongen anders ook nogal wat noten op zijn zang heeft. Eisen dat de hoogste baas zich met jouw contractonderhandelingen bemoeid en dat je aanvoerder wordt.

5 augustus 2020 om 12:19

Dat laatste was geen harde eis blijkt uit zijn woorden. 2 van de 3 eisen inwilligen was voor hem voldoende.

5 augustus 2020 om 12:23

Maar bij welk groot bedrijf bemoeit de hoogste baas zich persoonlijk met de contractonderhandelingen?

5 augustus 2020 om 12:26

Gewoon maar aanvoerder maken en bij de best betaalde spelers dus? Kan me er perfect in vinden dat Valencia hier niet op ingegaan is! Duidelijk gevalletje van een jonge gast die aardig kan voetballen en alleen maar veren in zijn kont krijgt vanuit zijn directe omgeving. En daardoor een wereldbeeld heeft waarbij hij denkt dat hij het centrum is van de wereld.

20 jaar dames en heren.

Wat een gal spuwen over je oude club. Los vam wat ee niet goed gegaan is zou je je toch wat ingetogener mogen inhouden. Krijg niet het idee dat hij graag naar city wilde.

5 augustus 2020 om 12:11

Terecht opgemerkt. Het aanvoerdersschap eisen is m.i. een duidelijke indicatie dat hij er de komende 5 jaar nog niet aan toe is.

5 augustus 2020 om 12:16

@Fabian1986 nu is er eindelijk een speler die het beestje bij de naam noemt ipv de dodelijke media training antwoorden en kom jij met een aanklacht tegen hem. Hij geeft zijn beleving en die was niet prettig, mag dat? Je kunt best gal spuwen als je het prima onderbouwd en dat doet hij toch ook, ieder genoemde kan nu zijn of haar beleving geven. Bovendien was het geen verrassing dat het een puinhoop is bij Valencia. Het begon al met Neville geloof ik ... Ongebalanceerde selecties en daarbovenop de helft geen Spaans sprak en de andere helft geen Engels waardoor er met iPads en Google Translate gecommuniceerd werd. Tel uit je winst!

5 augustus 2020 om 12:22

Savano, het aanvoerderschap eis je niet, dat verdien je. Ofwel door je staat van dienst ofwel door je leiderscapaciteiten. Maar dat als eis stellen bij contractonderhandelingen, als je ocharme 20 jaar bent, is van den zotte. En toont aan dat hij nog lang niet klaar was en is, om aanvoerder te zijn.

5 augustus 2020 om 13:27

Maar dan nog nam hij genoegen met 2/3 eisen. Die andere waren, gezien zijn kwaliteiten, prestaties en interesse van andere clubs, niet heel gek. Dan laat je het aanvoerderschap toch varen? Echter was zelfs dat te veel moeite en als zo’n jongen zich dan uitspreekt over waarom hij niet wilde verlengen, krijgt hij nog eens de kritiek ook. Dat is pas van den zotte. Parejo en het bestuur worden weer volledig buiten beschouwing gelaten door alle ‘experts’ hier.

5 augustus 2020 om 13:46

THenry hij eiste het aanvoerderschap niet. Hij stelde 3 voorwaarden aan een contractverlenging, waarvan hij er 2 ingewilligd wilde zien worden. Het lijkt me als club verder geen gekke gedachte om je grootste talent die al basisspeler is tot de grootverdieners te laten behoren. Ook de aanwezigheid van een clubeigenaar bij de onderhandelingen lijkt mij een zeer haalbare voorwaarde.

5 augustus 2020 om 13:10

Jammer dat je niet eerder verdiept in verhaal en gelijk een reactie plaatst.valencia is het gewoon een puinhoop en Torres Moest vertrekken ,,, komen spelers binnen uit hoge hoed van rat Mendes (vriendje van eigenaar) en verdienen tig keer meer dan eigen jeugd (je beste spelers Gaya, Lee, Soler en Torres). Parejo is degene die met media praat, wat er in de kleedkamer gebeurt ... is al tijdje bekend. Hij is ook verleng stuk van mendes/lim.deze jongen ziet zijn club naar de k l o t e gaan door ratten en geldwolven.

5 augustus 2020 om 13:25

Dus omdat je 20 jaar bent, mag je geen uitgesproken mening hebben? Ik vind het echt flauwekul dat men maar moet accepteren wat de ervaren spelers doen, laten en zeggen. Alsof zij het per definitie beter weten dan iemand van 20. Het is schandalig dat een aanvoerder een nieuweling, nota bene eigen jeugd, pas na meerdere weken begroet en verder niet naar hem omkijkt. Een goede aanvoerder neemt, zonder aansporing van zijn trainer, al initiatief om die jongen welkom te heten. Dan mag zoiets zeker aangekaart worden. Tevens vind ik de eis om Peter Lim bij de onderhandelingen te betrekken niet heel gek. Ferran Torres was dit jaar een van de belangrijkste spelers van Valencia, dus dat mag je dan best laten blijken. Dit kan je dan direct weer doortrekken naar zijn salariseis, want de belangrijkste spelers horen het meest te verdienen. Over het aanvoerderschap valt te twisten, maar als je dit soort dingen al niet meer kan zeggen, dan kunnen ze spelers net zo goed een muilkorf om doen..

5 augustus 2020 om 15:59

Vraag me dan wel af of hij het lef had om dit rechtstreeks tegen Parejo te zeggen. Los daarvan is dit nu een verhaal van 1 kant.
Je mag kritiek hebben als 20 jarige, maar heb het lef het dan ook binnenkamers te doen.

Dit is wel een goede speler,onbegrijpelijk dat Valencia hem heeft laten gaan, Lim met hem laten praten en hem aanvoerder maken kost dus helemaal niets. En het klopt ook dat hij in de Valenciaanse pers vaak als kop van jut gebruikt werd, maar dat schijnt redelijk vaak voor te komen met jongens uit de eigen opleiding. Hier gaan ze bij Man C veel plezier aan beleven.

Waarom komt dit mannetje bij mij over als een totaal verwend jochie? Een beetje huilen dat je als talentvolle voetballer ongevraagd in de spotlights komt te staan en dat er journalisten zijn die kritiek hebben. Hij wist nog niet dat Spaanse kranten alleen werken met losse verkoop en er dus elke dag smeuã¯ge verhalen in moeten staan? En aan de andere kant op je 20e wel verwachten dat de voorzitter persoonlijk contractonderhandelingen met jou gaat voeren, vinden dat je aanvoerder van de club moet worden en bij de bestbetaalde spelers van de club moet gaan horen. En als de club hier niet aan mee werkt stellen dat je je droomclub hebt moeten verlaten. Dit jochie heeft m.i. niet echt een goed beeld van de wereld om hem heen. Doe mij maar gewoon een Mathijs de Ligt of een Frenkie de Jong, gewoon normale gasten. Ik zou het ook niet erg vinden als gasten als Ferran Torres totaal mislukken bij Man City. Komt hij misschien nog eens terecht in de wereld waar hij zover boven denkt te moeten staan.

5 augustus 2020 om 13:17

Wellicht een beetje onsamenhangend opgeschreven, maar ben het met hem eens wat betreft de contractonderhandeling: obv de informatie die wij hebben (lees: dit interview), zijn dit gewoon hele aparte eisen van iemand van 20 jaar, eisen dat je aanvoerder en/of de best betaalde speler wilt zijn. Prima als een club dan zegt ‘daar voldoen we niet aan’.

5 augustus 2020 om 13:31

@MrGuide: dus als Frenkie of De Ligt hadden aangegeven dat zij bij Ajax zouden blijven als de directeur/voorzitter bij de onderhandelingen aanwezig zou zijn, zij topverdieners zouden worden en de aanvoerders band zouden willen, zou je hetzelfde zeggen? Of ken je de situatie van Valencia niet goed genoeg en ventileer je hier je mening obv een artikel ipv onderzoek te doen? Dat is dus precies wat er mis is met de huidige samenleving. Men gelooft wat er gepost wordt zonder ook maar zelf rationeel naar de situatie te kijken 😂

5 augustus 2020 om 18:07

Inderdaad, ik zou het logisch vinden als men zou zeggen dat niet een de Ligt de aanvoerder is, omdat Tadic en Blind er ook rondlopen. Prima als je dingen eist, maar met dit soort eisen kan je ook een ‘nee’ verwachten. En dit heeft niks met de ‘situatie’ te maken, ik reageer op de eisen die hij gesteld heeft, en aangezien het quotes zijn ga ik er vanuit dat ze waar zijn.

5 augustus 2020 om 13:53

Haha kritiek leveren op een 20 jarige speler dat hij geen goed beeld van de wereld heeft, maar zelf op je 38e op basis van 1 artikel stellen dat je het niet erg zou vinden als hij totaal zou mislukken. Ik denk dat je gerust je mening over Torres ook op jezelf mag toespitsen.

Toch bizar om bij je contractverlenging te eisen dat je aanvoerder wordt, een van de best betaalde spelers en/ of dat de eigenaar zich moet bemoeien met jouw contractbespreking. De best betaalde speler zal je worden als je daar aanleiding voor geeft door je prestaties op het veld en een aanvoerdersband moet je ook verdienen. Daarnaast kan ik me voorstellen dat Lim betere dingen te doen heeft als zich bemoeien met een contractverlenging. Daarnaast geeft die rare voorbeelden met Oyarzabal en Fernando Torres. Asier is gewoon de eerste aanvoerder en daarnaast is het niet onlogisch om Oyarzabal dan te benoemen als vice-captain gezien zijn ervaring, rol in de ploeg en kwaliteiten. Torres was destijds ook veruit de belangrijkste speler van Atletico en dan is het niet gek dat je de aanvoerdersband om je arm geschoven krijgt. Ferran heeft in vergelijking tot die twee helemaal niks gepresteerd, het is niet zo omdat je een groot talent bent je dan een aanvoerdersband mag opeisen omdat het bij andere clubs ook is gebeurd. Zal toch wat worden dat een Unuvar bij Ajax zou gaan eisen van ik verleng alleen als je me de band geeft, te gek voor woorden.

5 augustus 2020 om 12:54

Eerder bizar dat jij de vergelijking maakt met Unuvar, Torres is basis speler en 1 van de weinige lichtpuntjes van Valencia dit seizoen. Dat hij de vergelijking trekt met Oyarzebal geeft in mijn opinie al aan dat hij met het vice aanvoerdersschap ook wel genoegen had genomen, Lijkt mij ook vrij onwaarschijnlijk dat Lim wat beters had te doen als gewoon 1x duidelijk maken dat Ferran een gewaardeerde speler is waarvan hij hoopt dat die blijft, maar nee Lim is druk met allerlei nobody's aan het roer te zetten bij deze prachtige club en iedereen eruit te gooien waarbij blijkt dat ze een mening hebben, Lim hem 1x bellen en je maakt hem vice aanvoerder en je hebt een goudmijn op het veld lopen, maar nee hoe durft een 20 jarige zijn wensen aan de grote mijnheer Lim kenbaar te maken, je weet wel die mijnheer Lim die nog nooit van Valencia gehoord had toen deze jongen begon in de jeugdopleiding

Las het interview vanmorgen en het komt bij mij vooral over alsof Ferran hier zijn eigen straatje probeert schoon te vegen. Het was na de uitschakeling tegen Atalanta al overduidelijk dat hij zou gaan vertrekken en vanaf dat moment heeft die geen seconde inzet meer getoond op het veld, weigerde deel te nemen aan warming-ups/cooling-downs en heeft daarover meermaals ruzie gehad met Parejo die tevens tegen hem gezegd zou hebben dat hij ''maar moest oprotten als hij niet meer voor de club wilt spelen''. Natuurlijk faalt Valencia als club, ook ten tijden van Marcelino, Alemany en Longoria, al ruim 2 jaar met de gehele situatie rondom Ferran, maar hij heeft het de laatste maanden ook wel hard over zichzelf afgeroepen. Marcelino wou hem afgelopen zomer verhuren i.v.m de zware concurrentie op de vleugels, maar Peter Lim weigerde en door de vele blessures werd Ferran een beetje uit het niets ineens een hele belangrijke basiskracht. Het is een geweldige voetballer met ontzettend veel potentie, maar komt tegelijkertijd ook over als een heel naar en vervelend mannetje die de realiteit door zijn recente successen een beetje is kwijt geraakt. Je bent net 20 jaar, nog amper een paar maanden doorgebroken, en verwacht in 1 klap bovenaan de rangorde te staan boven bewezen gevestigde namen als Gaya, Rodrigo, Parejo, Soler en Kondogbia. Als hij echt zo graag had willen blijven bij ''zijn'' Valencia dan had die net als Guillamon ondanks alle interne chaos en interesse van andere clubs gewoon zijn contract verlengd.... Valencia supporters zijn wat dat betreft wel redelijk verwend de laatste jaren, want met Gaya, Carlos Soler en sinds kort Guillamon hebben ze 3 jongens uit de eigen jeugd rondlopen die naar clubs als Barcelona, Real Madrid, Man United etc. konden vertrekken maar ondanks alles gewoon hun contract hebben verlengd. Een aantal jaar geleden had je nog spelers als David Villa, David Silva, Juan Mata, Raul Albiol die zelfs hun contract gingen verlengen zodat de club die destijds bijna failliet was extra geld voor ze kon vangen. Het is te hopen dat Pep hem wat nederigheid kan bijbrengen, want anders zal het niet lang duren voordat hij bij City begint te janken over te weinig speeltijd.

5 augustus 2020 om 13:04

Weet niet of jij het interview van Soler in 20 minutos gelezen hebt, die was toch ook voorzichtig kritisch op Parejo en de gang van zakenin de club, begreep dat er binnenkort een heel groot stuk over de club komt in de Valenciaanse uitgave van 20 minutos, zou ergens in begin september moeten zijn

5 augustus 2020 om 13:45

Het is toch ook gewoon een grote zooi bij Valencia op bestuursgebied. Het aankoopbeleid is al jaren slecht en trainers worden om de haverklap op straat gegooid. Ze hebben echt geluk gehad dat ze dit seizoen nog enigszins hebben gepresteerd in de champions league, maar in de la liga was het natuurlijk ook zwaar onder de maat.

5 augustus 2020 om 13:08

Inderdaad enkel en alleen bedoeld om zijn eigen straatje schoon te spreken. Er is maar één belangrijk argument: een topsalaris.

Bye bye het prachtige Los Che kan ook verder zonder jou👋👋👋👋 Geniet maar van je riante salaris en het uitzonderlijke publiek bij Manchester City. Doei doei

Haha wat een sneue vent zeg, aanvoerder worden en waardering van een eigenaar als een stukje zelfpijperij. Ik heb daar dan al direct niks meer mee, succes met deze instelling knaap.

Heftig wat deze jongen heeft meegemaakt op zo een jonge leeftijd. Als je aanvoerder bent en je eigen opkomende talenten niet eens een goedemorgen kan gunnen, dan gaat er ook een heleboel mis hoor, en dat is geen jab naar Parejo (iemand die uit de Castilla komt), maar ik ben ook ooit 17 jaar geweest en je aanvoerder is the go to. Die moet zo open zijn als het maar kan. Ik schrik echt van dit verhaal over Parejo

5 augustus 2020 om 16:30

Is dit niet kort door de bocht gedacht van je? Deze Ferran schijnt het nogal hoog in zijn bol te hebben. Onnodig modder aan het gooien naar Valencia, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Als het waar is wat Valencios hierboven zegt (kenner en nauwlettend volger van Valencia), dan geef ik Parejo groot gelijk. Meneertje voelt zich te goed voor de cooling downs en warming ups. Meneertje wil nu al de aanvoerdersband als blijk van vertrouwen. Nee, inderdaad rot dan liever vandaag dan morgen nog maar op. Neem een voorbeeld aan gasten zoals Gaya en Soler.

Lastige met dit soort nieuwsberichten is dat het in 1e instantie ws in het spaans/Engels (geen idee wat de bron precies is) al groter gemaakt is dan het werkelijk bedoeld werd en dat t vervolgens ook nog eens in het Nederlands vertaald is. Betrouwbaarheid neemt dan wel af natuurlijk.

Lijkt me desalniettemin wel een vreemd voorstel om als eis te hebben om tot aanvoerder gemaakt te worden. Onvergelijkbaar met spelers als Fernando torres en oyarzabal, die spelen al veel langer een belangrijke rol bij hun club dan torres dat deed.

Het is weer een klassiek gevalletje van het nooit goed kunnen doen hier in de comments.. Als een speler zich niet uitspreekt mist hij winnaarsmentaliteit & is hij niet ambitieus. Als een speler zich wel uitspreekt is hij arrogant, verwend & moet ie z’n mond houden en werken.

Als ik enig talent had gehad, gaf ik 0 interviews & deed ik de verplichte praatjes na de wedstrijd a la Haaland. Dat eeuwige oordelen van mensen op basis van 1 artikeltje, terwijl dit een existentiële beslissing in die jongens’ leven is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
O. AldereteVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Valencia.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren