Van der Hoorn staat voor nieuw avontuur na mislopen promotie

Woensdag, 5 augustus 2020 om

Mike van der Hoorn is transfervrij. Swansea City maakt woensdagochtend namelijk wereldkundig dat de centrale verdediger per direct vertrekt bij de club uit de Championship. De verbintenis van de voormalig Ajacied liep af en het bestuur van the Swans heeft besloten om de samenwerking geen vervolg te geven. Van der Hoorn maakte in de zomer van 2016 voor vier miljoen euro de overstap van Ajax richting Swansea City.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Mike van der Hoorn terugkeren in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Vond hem altijd wel een aardige speler toen hij in de eredivisie speelde, los van dat komische eigen doelpunt natuurlijk. Wel was het vreemd dat Ajax destijds voor Van der Hoorn ging in plaats van VVD.

5 augustus 2020 om 10:49

VVD was toen een gelijkwaardige speler, maar toen was het denk ik onmogelijk om zijn mega groei te voorspellen. Zelfs toen hij bij Celtic speelde was er twijfel. Pas in de PL heeft hij de stap naar wereldniveau gemaakt.

5 augustus 2020 om 13:06

Bij wie was die twijfel dan bij Celtic? Lennon, oud coach van Celtic, zei dat dit al een absolute topper ging worden na een week en dat het een absolute bargain was om hem voor 3 miljoen te halen. Van der Gijp was ook al overtuigt, alleen de vast majority bleven maar Van der Hoorn verdedigen. Zo door het ijs zakken bij een jeugd EK en in de fout gaan bij Ajax ook door middel van Balotelli naar de grond te trekken wat een penalty veroorzaakte, waardoor Ajax ipv 3 punten, maar 1 punt haalde, heb ik bij Van Dijk niet voorbij komen. Die zat gewoon lekker rushes te maken in Schotland en vrije trappen binnen te schieten. Tuurlijk had je die groei niet kunnen voorspellen, maar Van Dijk werd gewoon door menig Eredivisie kijker enorm onderschat. Alleen Groningen supporters/fans wisten het wel beter, want die zagen hem week in en week uit spelen.

5 augustus 2020 om 13:21

Vd Hoorn had een echt goeie cross pass bij Utrecht. En vvd “oogde” laconiek met zijn niet altijd even succesvolle dribbels bij Groningen. Nu dribbelt hij heel weinig nog en als hij t doet is t goed. Groot verschil met zijn tijd bij Groningen

5 augustus 2020 om 14:35

Ja en ik blijf het een beetje mosterd na de maaltijd vinden, de groei van Van Dijk is gewoon een wonder. En hij wordt nog steeds jaarlijks beter, zeker wel een gemiste kan van Ajax maar ik neem het hen niet kwalijk niemand had dit verwacht.

5 augustus 2020 om 18:07

@toppertje ouwe - Ja een goeie crosspass had Van Dijk ook. Ja hallo, had meer te maken omdat niemand het spel maakte bij Groningen, want Groningen had geen creatieve middenvelders tot hun beschikking. Tuurlijk was het onvolwassenheid en redelijk gedurfd om zo te spelen, maar ja, ik vond dat hij 7/10 best veel succes had met die dribbels op zijn leeftijd. En tuurlijk is het een groot verschil, hij is toch meer ervarener geworden, waardoor hij situaties beter inschat?

5 augustus 2020 om 20:38

Tis idd mosterd na de maaltijd. Maar destijds was ik ook meer onder de indruk vd Hoorn Dan vvd. Hij viel op met z’n crosspasses en onverzettelijkheid kwa mandekker. Vvd speelde in een minder elftal dan vd Hoorn destijds. Mss daarom niet opgevallen voor de neutrale toeschouwer. Maar yiteneindelijk is vvd de TOP verdediger geworden en vd Hoorn een Ajax reject. Jij als grunn supporter zal t wel geweten hebben destijds. Maar ik vond vd Hoorn destijds de meest logische verdediger voor Ajax.

5 augustus 2020 om 10:56

Dit is echt puur afteraf praten. Het was destijds helemaal niet zo vreemd omdat van Dijk toen niet beter was dan vd Hoorn.

5 augustus 2020 om 11:04

Nou ik weet niet of jet toen het jeugd EK in Israel gekeken hebt, maar wat viel hij toen door de mand zeg, volgens mij had Ajax hem toen nog niet gekocht

5 augustus 2020 om 11:08

Dit is echt geen puur achteraf praten. Er waren op voorhand al heel veel twijfels of van der Hoorn wel het type was dat bij Ajax zou passen. Ook had hij al flink wat ketsers gemaakt zoals dat eigen doelpunt bij AZ of dat dramatische EK-21 wat hij toen speelde voordat Ajax hem vastlegde. Dat is ook toen door meerdere analisten aangegeven, evenals dat een Van Dijk in balbezit toch meer bij Ajax zou passen en zelfs een goedkopere optie was.

5 augustus 2020 om 11:44

Die twijfels waren er over van Dijk net zo goed. Overigens is het ook helemaal niet zeker dat van Dijk bij Ajax dezelfde ontwikkeling had doorgemaakt. Zoiets is toch altijd situatie gebonden.

5 augustus 2020 om 13:09

Wat waren de twijfels dan @lucasanderson? Enige wat ik hoorde is dat hij werd verweten dat hij te laconiek verdedigde, want iedereen wist wel dat hij beter kon en dat heeft Van Dijk zelf ook aangegeven dat hij niet altijd 100% speelde bij Groningen. Kwam mede als je een koppel vormt met Ivens of Kappelhof, want die waren wel stukken minder dan hem.

5 augustus 2020 om 13:24

Was toch ook een oudere verdediger naast vvd? Kom niet op z’n naam.. maar idd - achterafgezien was vvd de betere voetballer van de hen 2. Maar ik was t ook destijds met de aankoop vd Hoorn eens vanwege zijn cross pass en de iets meer verdedigende aspecten tov vvd

5 augustus 2020 om 15:00

Je bedoelt Reijnen, ja die speelde ook zo nu en dan met Van Dijk, maar daar werd je ook niet blij van. Van Dijk had en heeft dat ook, dus hoezo had Van der Hoorn dat meer? En verdedigend was Van der Hoorn bij Utrecht ook niet onaardig, en misschien iets scherper, maar Van Dijk was voetballend gewoon beter en moest in zijn eentje een van de mindere verdedigingen van Groningen managen. Dus ja, ik snap het niet wat men heeft gezien bij Van der Hoorn in tegenstelling tot Van Dijk, want dit bewijst maar weer pure onkunde.

Lijkt me een goede aanwinst voor AZ of Vitesse, maar misschien zullen buitenlandse clubs met meer geld geinteresseerd zijn omdat hij toch aardig wat wedstrijden heeft gespeeld bij Swansea de laatste jaren.

5 augustus 2020 om 10:51

@FeyCoev mijn 1e gedachte was dit is een aanwinst voor Feyenoord of AZ. Als back-up/1e speler voor PSV ook mogelijk.

5 augustus 2020 om 10:51

Gek dat je er dan niet Feyenoord bij zet volgens mij kunnen die ook wel een goeie verdediger gebruiken en nog gratis ook

5 augustus 2020 om 10:51

Echt? Ik zou niet weten wat AZ met hem moet. Ik denk sowieso dat deze jongen sowieso lekker nog op avontuur in het buitenland moet.

5 augustus 2020 om 11:00

Ik denk alleen niet dat vitesse de mogelijkheid heeft om zijn salaris te betalen. Ik neem aan dat hij wel een redelijk goed contract had bij swansea en dat hij meer kan verdienen bij een andere buitenlandse club

Als ik AZ was zou ik het wel weten. In zijn laatste jaar bij Ajax veroverde hij een basisplaats en in de tweede seizoenshelft was hij de beste verdediger. Van der Hoorn is een sterke, betrouwbare en kopsterke verdediger. Hij is beter dan Leeuwin en Vlaar en zou een complementair duo vormen met Koopmeiners of Hatzidiakos. Ik ga er wel vanuit dat Van der Hoorn geen miljoenensalaris heeft en daarom haalbaar ism

5 augustus 2020 om 11:01

Ben het met je eens, zou voor AZ een prima verdediger zijn. Maar denk dat zijn salaris wel wat te hoog is, verdient bij Swansea net iets onder de miljoen euro. Dat gaat AZ hem niet betalen denk ik...

Utrecht zou die vast niet doen, aangezien hij ajax gehad heeft en dat hoger was. Maar wat heeft de top te verliezen op een gratis speler? Denkend aan az, maar ook zeker psv en feyenoord. Is het geen basis, dan lekker voor de breedte

Misschien zeg ik wat vreemds, maar zou van der Hoorn geen optie kunnen zijn voor PSV? Om wat concurrentie te krijgen voor de positie van centrale verdediger? Of is hij simpelweg niet goed genoeg?

5 augustus 2020 om 11:37

Dacht ik ook aan, maar vraag me af of hij veel waarde gaat toevoegen. Zeker als je gaat denken aan het spel wat de nieuwe trainer naar verwachting wil gaan spelen. Veel druk zetten, met ruimte in de rug. Vraag me af of Van Der Hoorn daarvoor een geschikte verdediger is. Maar heb eigenlijk al jaren geen wedstrijd van hem gezien dus kan er ook volledig naast zitten

Ik lees hier az psv Feyenoord en Vitesse. Mike moet lekker in t buitenland blijven... hij kan niet opbouwen en in Nederland wordt je daarop beoordeeld... hij kan wel verdedigen.. dus lekker hogerop in Engeland of naar Duitsland of Italië!

VDH zou denk ik niet misstaan bij AZ Fey of PSV en zelfs bij Ajax nu Veltman weg is. Maar ik vermoed dat er wel premier league clubs zijn die hem goed kunnen gebruiken. En anders Bundesliga. Ik vermoed dat hij nog niet terug keert naar NL.

Leuk hoor Eredivisie maar mensen weten niet helemaal hoeveel salaris er betaald wordt in het Championship. Kansloos als hij niet 50% wil inleveren. Zou t niet doen ook

5 augustus 2020 om 11:48

Hoe kunnen die zoveel geld uitgeven? Waar komt dat vandaan? Hier kijkt geen hond naar de eerste divisie. Geen bedrijven dus die er hier serieus geld in steken. Waarom daar wel?

5 augustus 2020 om 12:46

Zitten grote clubs tussen, plus staat ook in de top 10 van meest bezochte competities in Europa. Verder is er in Engeland meer een "support your local" cultuur dan in NL

5 augustus 2020 om 14:08

@oigatinha, tv gelden zijn daar compleet belachelijk, als je ziet wat een fulham nu krijgt omdat ze promoveren, dat is bijna 200 miljoen. in de championship zijn de tv gelden nog meer dan dat de eredivisie opstrijkt, en over het algemeen zitten er meer supporters op de tribune. nee spelen in de championship is zeker niet ongunstig voor je portemonnee

Ik gun hem een mooi nieuw avontuur. In NL doen we vaak wat lacherig over Van der Hoorn, maar hij is een uitstekende verdediger. Heeft zich goed staande gehouden in Engeland en ook aanvoerder geworden. Benieuwd wat zijn volgende club gaat worden, als hij maar in buitenland blijft. Daar wordt zijn type spel wel gewaardeerd !

5 augustus 2020 om 11:52

Waarom moet hij dan weg bij Swansea? Als hij goed was, zouden ze zijn contract wel verlengen denk ik zo.

5 augustus 2020 om 12:20

Misschien te hoge eisen? Misschien wilde die zelf niet verlengen?...het hoeft niks te zeggen over mike zijn kwaliteiten denk ik zo. We zijn niet bij de gesprekken geweest dus is het ook lastig daar over te oordelen.

@oigatinha; Geen idee. Misschien heeft Mike zelf aangegeven een nieuw avontuur aan te gaan. Misschien geen nieuw aanbod gekregen daar er een eigen talent op doorbreken staat...

Hup naar de Serie A (Atalanta?)! Die weten wel raad met deze a-typische Nederlandse spelers: wellicht voetballend niet de beste, maar als CV past hij prima in de Serie A

Hoop hem echt bij az te zien! Een echte no nonsens verdediger, ervaren maar toch nog best jong. Bovendien weet hij ook hoe je moet scoren in het AZ-stadion. Heb nog nooit zo’n rare eigen goal gezien haha. Zijn salaris kan wellicht wel een probleem zijn, maar door zijn transfervrije status kan dat ook wel gecompenseerd worden.

Ik zou nog even lekker in het buitenland blijven. De eredivisie kan later altijd nog. Misschien een Duitse subtop/middenmoter? Schalke of Werder lijken me mooie clubs voor hem.

Zou wat mij betreft van harte welkom zijn bij AZ, maar denk niet dat hij daar op zit te wachten. Zal nog wel even in de UK willen blijven, ook financieel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. BidwellVerdediger141
C. RobertsVerdediger141
J. LoweAanvaller142
M. GrimesMiddenvelder131
F. WoodmanKeeper130
K. SmithMiddenvelder130
A. AyewAanvaller136
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

52 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Benfica wil Jean-Clair Todibo in januari alweer terugsturen richting Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren