Bloedtest wijst maar liefst dertien coronagevallen bij Ajax uit

Dinsdag, 4 augustus 2020 om

Het coronavirus heeft huisgehouden bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. Uit de bloedtest die in juni is afgenomen bij de staf en spelers van het eerste en tweede elftal, zijn maar liefst dertien positieve testen gekomen. “Het klopt dat een aantal spelers en stafleden het coronavirus heeft gehad”, zo laat hoofd communicatie Miel Brinkhuis aan de krant weten. Vanwege de privacy gaat hij niet op namen en aantallen in, maar momenteel heeft geen enkele Ajacied het virus meer onder de leden. De positief geteste betrokkenen hebben tevens geen last gehad van klachten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

165 reacties (laatste reactie door dolleleen)

Tja, dat was te verwachten natuurlijk. Voetbal coronavrij houden gaat gewoon niet lukken. Dus wordt het een afweging qua risico.

5 augustus 2020 om 00:02

Coronavrij houden is wel mogelijk. Je zou met de selectie en staf in quarantaine kunnen en dan familie erbij(wat met kinderen al lastig word vanwege school, en je dus die spelers zonder familie in quarantaine moet zetten en daar gaan ze vast niet mee akkoord) Ben wel benieuwd hoe ze het gaan doen als bijv iemand bij ajax 2 dagen voor een wedstrijd positief test. Wedstrijd verschuiven? Verloren wedstrijd? Ik denk dat het allemaal erg lastig gaat worden.

5 augustus 2020 om 01:35

Je trekt dus zelf al de conclusie dat het dus niet mogelijk is. ON: Niks aan de hand dus. Met de versoepelingen was dit een ‘risico’.

Zo, dat zijn er nogal wat. Maar ik neem dat niemand ernstig zware klachten heeft gehad, Gezien het feit ze nu allemaal er al weer zijn. Maakt het niet prettiger natuurlijk.

4 augustus 2020 om 22:39

Bevestigt mijn vermoeden alleen maar dat de lijst van besmettingen van het RIVM maar een flinterdunne fractie is van de mensen die het daadwerkelijk hebben gehad.

4 augustus 2020 om 22:41

Het RIVM heeft ons aan de lopende band voorgelogen. En ons kabinet blijft ze maar volgen. Ronduit schandalig hoe er met onze nationale gezondheid wordt omgegaan. Het kabinet speelt met onze levens en met onze gezondheid.

4 augustus 2020 om 22:41

Huh, hoezo bevestigt dit jouw vermoeden. Deze gevallen bij Ajax zijn juist wél bekend bij het RIVM en staan dus op die lijst. Het gaat hier niet om 'onbekende besmettingen'.

4 augustus 2020 om 22:42

En dat is nu juist wat al die mensen die tegen de maatregelen zijn horen te weten. Er is een grote groep mensen dat klaagt over kortademigheid en vermoeidheid maanden nadat ze lichte klachten hebben gehad. Die mensen zien we niet terug in statistieken. Mensen blijven maar denken dat risicogroepen alleen maar de klos zijn. Vooral de jongeren moeten beter voorgelicht worden.

4 augustus 2020 om 22:43

Deze gevallen maken gewoon deel uit van de lijst van het RIVM hoor. Ik snap je punt niet echt?

4 augustus 2020 om 22:43

Goed teken toch? Dat betekent dat het percentage mensen dat eraan overlijdt of serieuze klachten heeft kleiner is dan lijkt o.b.v. de cijfers.

4 augustus 2020 om 22:47

Sanderk. Met bloedtests meet je antistoffen en gaat dus niet over moment van besmetting maar erna.

4 augustus 2020 om 22:52

@Koenkampioen: maar dat wil ook zeggen dat de mensen die niet beseffen dat ze het hebben, zonder dat ze het dus weten, de zwakkeren uit de gemeenschap kunnen besmetten. En DAT is het gevaar. Topfitte profvoetballers zoals die van Ajax zullen het nauwelijks gemerkt hebben maar zouden dus wel hun grootouders of andere oudere mensen kunnen besmetten zonder dat ze het weten.

4 augustus 2020 om 22:53

@sanderk91, dat klopt maar die jongens worden enkel getest omdat het profvoetballers zijn. Er staat dat die jongens geen klachten hebben gehad, zelfs geen milde. De rest van de Nederlandse bevolking test zich pas bij klachten dus ja op die manier is de lijst met besmettingen natuurlijk wel een fractie van het daadwerkelijke aantal.

4 augustus 2020 om 22:58

@Sanderk91 Er staat toch in het artikel dat ze dmv een bloedtest hebben geconstateerd dat 13 personen het Virus onder de leden heeft gehad. Via een bloedtest meet je alleen of je het virus hebt gehad, niet of je het op dat koment hebt. Nergens staat dat die 13 personen dankzij de wekelijkse (normale) test positief zijn getest.

4 augustus 2020 om 23:27

@thenry en daarom moeten die zwakkeren en ouderen binnen blijven en beschermd worden, en de jongere fitte mensen moeten zorgen dat de economie door draait. Er gaan per winter soms 10.000 ouderen dood aan griep, maar dan blijft toch ook niet heel Nederland thuis, omdat een jongere met griep een oudere ziek kan maken.

4 augustus 2020 om 23:40

@nederland79 goed plan, doen we. Hoe gaan we bepalen wie de ouderen en zwakkere zijn? Sowieso moet natuurlijk ook iedereen die bij hun woont dan thuisblijven. Mogen ze nog wel verzorgd worden en zorg ontvangen? Want dan moeten die verzorgers en zorgmedewerkers natuurlijk ook aan maatregelen doen. En iedereen die met die verzorgers en zorgmedewerkers contact heeft. En iedereen die met hen contact heeft.... Snap je waarom dit dus niet werkt in een pandemie?

4 augustus 2020 om 23:53

Een positieve bloedtest toont aan dat je antistoffen heb tegen een infectie met het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Er is echter een kans dat een positief resultaat betekent dat je antistoffen heb tegen een infectie met een virus uit dezelfde familie van virussen (coronavirussen genoemd), zoals degene die verkoudheid veroorzaakt. Die bloedtest geeft dus geen 100 zekerheid dat ze corona hebben gehad.

4 augustus 2020 om 23:54

"Er gaan per winter soms 10.000 ouderen dood aan griep, maar dan blijft toch ook niet heel Nederland thuis, omdat een jongere met griep een oudere ziek kan maken." Buiten het feit dat je cijfers leugens zijn (10.000 is nog nooit gehaald, iets meer dan 9.000 is het hoogste ooit gemeten tijdens de uitzonderlijk lang durende griepepidemie van 17/18 - gemiddeld is zo rond de 2.000 a 3.000, die hou je komende winter overigens ook weer gewoon uiteraard, alleen die 6.000 Corona doden komen er bovenop) is het vrij bizar dat je na al deze tijd nog altijd niet het verschil inzien tussen reguliere influenza en Covid-19 (wat veel, maar dan ook veel sneller om zich heen grijpt dan reguliere griep als er geen maatregelen worden getroffen). Een beetje scepsis t.o.v. sommige maatregelen mag best hoor, maar die 'ja maar aan griep gaan ook x mensen dood' schreeuwers vind ik toch wel een beetje dom hoor, sorry dat ik het zeg..

4 augustus 2020 om 23:57

Dick Winnen, kom op zeg. Dit zijn echt wel tests die uitwijzen of je Covid-19 hebt en niet een andere variant. Vooral met het bloed. Dit is flauwekul wat je zegt natuurlijk.

5 augustus 2020 om 00:06

@mentalist, volgens het Centers for Disease Control and Prevention is het toch echt precies zoals ik eerder schreef.

5 augustus 2020 om 00:06

@SanderK, Nederland79 zegt toch ook niet dat griep hetzelfde is als Corona. Hij wijst alleen op het (aangedikte) sterftecijfer. Ook dat is iets wat je kunt vergelijken ter beoordeling van de ernst van een "ziekte".

5 augustus 2020 om 00:07

In deze wereld draait het toch alleen om geld. De economie moet weer draaien, die paar mensenlevens minder maakt ze niks uit

5 augustus 2020 om 00:42

AubaArsenal, ik vraag me altijd af of mensen zoals jij snappen dat de maatregelen en de daardoor krimpende economie uiteindelijk minimaal evenveel levens kosten dan corona. Ik hoor graag van je.

5 augustus 2020 om 00:48

Dat geven ze zelf ook gewoon toe, staat als disclaimer bij elke vermelding van cijfers. Verder worden er cijfers gerapporteerd van antistoffen bij bloeddoneren waaruit blijkt dat zo’n 5% van de mensen het heeft gehad, als je dat extrapoleert dan zouden al zo’n 850 duizend mensen het al gehad kunnen hebben in Nederland, waarmee dus zeker sprake is van onderrapportage. Aan de andere kant denkt kennelijk 80% van de twintigers die ik spreek dat ze het al gehad hebben toen ze een keer wat moe waren of hoesten, dat klopt dus voor geen meter op basis van de cijfers (die kans is 1 op 20, dus bijzonder klein). Een vriendin van me (29) is overigens in het ziekenhuis beland met een dubbele longontsteking en erge benauwdheid en zij loopt halve marathons, nu 2 maanden later is ze nog steeds continu uitgeput. Het klopt dat de kans kleiner is dat jongeren last hebben, maar je weet niet hoe je eigen afweersysteem erop reageert tot je het hebt, dus voorzichtig zijn lijkt me ook voor jezelf gewoon het verstandigst

5 augustus 2020 om 01:00

Ajacxied. Fijne logica houd jij er op na. 80% van de mensen die jij spreekt geeft aan de bekende klachten gehad te hebben. Jouw conclusie: dat kan niet want dat strookt niet met de cijfers. Nou newsflash: wellicht zijn de cijfers wel zwaar achterhaald?

5 augustus 2020 om 01:00

@RealMadridsta, onderzoek na de vorige crisis wees uit dat de sterfte afnam en niet toenam tijdens de crisis. Wat je zegt is een enorm hardnekkige mythe, die vooral door tragische voorbeelden wordt gevoed, maar op basis van data gewoon niet klopt. Het beeld is ook dat na de beurscrash van 1929 handelaren massaal zelfmoord pleegden, maar dat blijkt ook helemaal niet te kloppen. Je ziet verder duidelijk dat de economisch zwaarst getroffen landen ook de zwaarst getroffen landen door Covid zijn, zoals Spanje, Italië, de VS, Brazilië en landen die het sneller onder controle hadden als Duitsland, Nederland, China, Nieuw-Zeeland een stuk minder hard geraakt worden economisch. Het is geen of/of keus, aangezien corona en economie hand in hand gaan in deze. Als mensen bang zijn om naar buiten te gaan, zullen ze minder besteden en als ze minder besteden is er minder economische activiteit en dus minder werk. Consumentenvertrouwen is super belangrijk voor de economie en waarschijnlijk de allerbelangrijkste parameter en de beste manier om dat aan te wakkeren op dit moment is om het virus onder controle te houden, zodat mensen zich vrij voelen om te gaan winkelen, uiteten te gaan en vakanties (in eigen land) te boeken. Komt natuurlijk nog bij dat we het niet kunnen maken naar alle ouderen om hun leven als onbelangrijk weg te zetten, maar goed we hadden het nu even over economische redenen

5 augustus 2020 om 01:03

Mentalist, of de cijfers zitten er meer dan 10 miljoen naast, of veel jonge mensen denken het gehad te hebben terwijl het niet zo is en worden daardoor minder voorzichtig, wat lijkt je meer voor de hand te liggen?

5 augustus 2020 om 01:11

De economie moet gewoon zoveel mogelijk draaiende gehouden worden hoe dan ook want in Afrika komen de kinderen met bosjes tegelijk om en gezien de wereld economie speelt hoe wij met onze economie omgaan een hele grote rol!

5 augustus 2020 om 01:18

@sanderk91 De cijfers die jij hier schetst zijn ook niet helemaal juist. Volgens het Rivm sterven tijdens de winterse griepepidemie gemiddeld 6443 mensen (gemiddelde van afgelopen 5 jaar). Tijdens deze afgelopen griepepidemie in de winter van 19/20 echter slechts 404 mensen.

5 augustus 2020 om 01:21

Martijnovic, Jep het is eigenlijk bijna eng om te zien dat de mainstream media dit niet eens belicht. Laat staan of de maatregelen alleen in Nederland wel te rechtvaardigen zijn voor de Nederlandse bevolking.

5 augustus 2020 om 01:40

Ajacxied. Laat de waarheid dan ergens in het midden liggen. Dan vraag ik me alsnog af waarom het RIVM weigert een juist beeld te schetsen en vasthoudt aan eigen cijfers (waarvan zelfs jij en ik voetballiefhebbers weten dat die niet accuraat zijn)?

5 augustus 2020 om 04:48

Gemiddeld ligt het rond de 8 a 9000 duizend. Zoek de cijfers maar even op. Dat is dus geen leugen. Het enige verschil is dat deze mensen vaak niet in het ziekenhuis terecht komen. Verder is griep gewoon veel dodelijker.

5 augustus 2020 om 04:50

Iemand die de halve marathon loopt kan gewoon tot de risicogroep behoren. Blijkbaar denkt men dat een sportief persoon gelijk staat aan een super gezond persoon.

5 augustus 2020 om 04:51

de cijfers kloppen ook niet, want deze zijn gebaseerd op de mensen die zich hebben laten testen.

5 augustus 2020 om 05:50

@KoenKampioen Er zijn ook mensen in de thuissituatie overleden die Corona hebben gehad maar niet getest zijn en daardoor niet op de lijst staan. Het CBS heeft aangegeven dat de lijst van mensen die overleden zijn aan Corona 25% tot 50% hoger is dus maximaal rond de 11.500 mensen die overleden zijn aan Corona. En dan moet je nog bedenken dat een griepperiode van maart tot maart loopt.

5 augustus 2020 om 06:09

@aubaarsenal Er draait inderdaad veel om geld in de wereld, maar zonder draaiende economie is er minder geld voor goede zorg, ontwikkelingshulp en bijvoorbeeld voedselbanken. Dat zorgt voor het verlies van veel meer mensenlevens. Alles zal toch door moeten gaan, want met extreme aantallen faillissementen zal de schuldenlast die landen opbouwen per persoon extreem gaan toenemen

5 augustus 2020 om 06:59

@Musi, op basis van wat is griep veel dodelijker?

5 augustus 2020 om 07:48

In Nederland zijn nog geen 700 mensen onder de 70 jaar overleden met een coronabesmetting. Het overgrote deel daarvan had onderliggende gezondheidsklachten. Niet alleen topsporters maar ook andere mensen kunnen het heel goed (gehad) hebben zonder klachten te ondervinden.

5 augustus 2020 om 10:06

@proEvo Natuurlijk werkt het wel ze willen dat alleen niet. Nu gebeurt toch precies hetzelfde. De een mag wel een stadion in de ander niet, de een een ziekenhuis de ander niet etc dus die keuzes worden nu ook al gemaakt

5 augustus 2020 om 10:09

Daar ga jij blind vanuit en dat is nou juist de fout van t volk alles blindelings volgen en geloven, Dick heeft ik deze gewoon gelijk.

Gelukkig was dat in Juni. En heeft inmiddels nu niemand meer coronaklachten bij Ajax. Inmiddels is het Augustus en hebben ze weer kunnen trainen. Hopelijk hebben ze er geen blijvende klachten door opgelopen. Wel Knap geheim gehouden. Ook een eyeopener dit dat er schijnbaar dus veel meer coronagevallen zijn dan er gemeld wordt.

5 augustus 2020 om 00:00

Het lijkt mij sterk dat niet 1 van de 13 blijvende klachten heeft of een nasleep (vermoeidheid, kortademigheid of niet diep kunnen inademen na sprinten) ik heb begin juni Corona gehad (hele lichte klachten) maar nu alle drie bovenstaande zaken nog steeds aanwezig. Overigens zijn deze Corona gevallen gewoon geteld als ze getest zijn... voor ons niet bekend maar het RIVM wel..

5 augustus 2020 om 00:13

Ik heb in mijn directe omgeving 5 coronagevallen gehad. Leeftijd variërend van 31 tot 58. Ziektebeeld was vrij divers. Allen hebben er nul klachten aan overgehouden. Deze statistiek bewijst niks en sluit niks uit maar waarom zou 1 van die 13 precies nog klachten moeten hebben?? Dit zijn fitte mensen die echt wel tegen een stootje kunnen.

5 augustus 2020 om 01:30

Ik ken in mijn directe omgeving 0 mensen die Corona hebben gehad. Ken er wel honderden die negatief zijn getest. Ik blijf ook allang niet meer thuis, ga naar feestjes en schud handen (want sociaal) en al die anderen in mijn omgeving doen dat gelukkig ook. Mondkapjes begin ik niet aan, ik bepaal zelf wat ik draag of niet. Het OV zal ik de komende tijd mijden en in het buitenland kom ik pas weer als de wereld weer normaal gaat doen.

5 augustus 2020 om 07:00

“Ik bepaal zelf wat ik draag”, dat is ook zo achterhaald. Bepaal je op een scooter ook zelf of je een helm draagt? Of gaat dat ook in tegen je persoonlijke vrijheden?

5 augustus 2020 om 08:58

Hand schudden sociaal? Het was al een bespottelijke gewoonte, onnodig en ongemakkelijk. Het lijkt er meer op dat je gewoon als een klein kind die zijn zin niet krijgt, overal tegen aan schopt.

5 augustus 2020 om 09:13

Een helm is bewezen effectief en draag je voor jezelf en reduceert ernstige gevolgen van een val flink meer. Een mondkapje wordt afgedwongen onder een vals gevoel van solidariteit dat je anderen beschermt en opgedrongen door mensen voor wie er nooit genoeg maatregelen zullen zijn en denken alle risico's te kunnen uitsluiten. Boven is het bewijs verre van eenduidig en ervaart een deel van de dragers negatieve effecten ervan.

5 augustus 2020 om 09:41

Corona is een hoax en die metingen slaan nergens op. Als je heftig de griep hebt kun je daar ook lang last van hebben.

5 augustus 2020 om 13:34

Dus omdat het RIVM zowat als enige van heel Europa zegt dat er niet genoeg bewijs is, moet dat zo maar zijn? En welke negatieve effecten? Alleen mensen die doof of slechthorend zijn kunnen er echt last van hebben. Voor de rest van de mensen krijg je het er gewoon een beetje sneller warm van. Want het is al meermaals bewezen dat een mondmasker geen enkel effect heeft op de opname van zuurstof.

5 augustus 2020 om 01:06

Bijzonder dat dit voor mensen een eyeopener is. In het begin werd niet iedereen getest, werden mensen die klachten hadden geadviseerd om thuis uit te zieken en niet iedereen heeft klachten. Dan is het heel logisch dat de aantallen niet accuraat zijn.

Denk dat dit bij bloed testen door heel Nederland het geval gaat zijn.

5 augustus 2020 om 08:32

Als we dat gaan doen he, vrees ik dat onze huidige kabinet direct valt. Nu lijkt het aantal doden best veel op basis van de huidige bevestigde cijfers

5 augustus 2020 om 09:00

Laten we het hopen, word het leven weer wat leuker en minder economisch gericht.

5 augustus 2020 om 12:28

Denk dat dat nog wel meevalt, denk dat je blij moet zijn dat de Klavers en de Jettens van deze wereld deze crisis niet voor de voeten hebben gehad. Denk dat dan het hele land al Corona had en we een derde wereldland waren geweest.

Een grote grap dat corona. Als een professionele medische staf en jonge fitte mensen het niet eens in de gaten hebben..wie dan wel?

4 augustus 2020 om 22:42

Haha nou wat dacht je van de bejaarde met overgewicht. Het is toch bekend dat juist fitte jonge mensen er minder last van hebben?

4 augustus 2020 om 22:46

Of gewoon algemeen mensen met onderliggende klachten. En er kan wel steeds gedaan worden alsof dat 5% van de samenleving is maar als je iedereen optelt die overgewicht heeft, een zwak immuunsysteem, laatst werd er gesproken over een fout in een bepaald gen, mensen met een zwakke gezondheid en iedereen boven de 60 dan kom je waarschijnlijk toch aan een zeer groot aantal.

4 augustus 2020 om 23:04

Ik denk dat mentalist bedoelt, dat de professionele staf het al had moeten zien aan de desbetreffende persoon dat die persoon Corona had. Als hij daadwerkelijk bedoelt dat het raar is dat fitte mensen geen klachten hebben is dat natuurlijk echt een bizar slecht argument. Persoonlijk geloof ik wel in Corona, alleen heb ik in mijn omgeving of überhaupt nog geen een keer iemand mee gemaakt die klachten had van Corona, of het überhaupt gehad heeft, dus het is nogal moeilijk er echt mee bezig te zijn.

4 augustus 2020 om 23:16

Heb 6 maanden niet ingelogd op VZ maar moest hier toch even op reageren.. je hoort nu alleen maar over mensen die positief getest zijn, dat is juist om de mensen bang te houden... je hoort niks meer over IC opnames of doden. En toch worden alle maatregelen weer aangescherpt etc. Ik heb in de afgelopen weken wel 100x gelezen, die is besmet, die heeft het gehad etc etc. Maar toch wonderbaarlijk dat je niks meer hoort over IC opnames en doden. Ik denk dat er onder tussen meer mensen zijn overleden aan de gevolgen van Corona, als daadwerkelijk aan Corona zelf. Overal ter wereld zie je stijgingen in zelfmoord, depressiviteit noem het maar op... wij zijn niet gemaakt voor een samenleving waar we nu in zitten. En begrijp mij niet verkeerd, ik geloof zeker in de ziekte Corona. Maar vind alle gevolgen zwaar overdreven, Corona word gebruikt om de politieke agenda er door heen te drukken

4 augustus 2020 om 23:21

Je leest daar niets over omdat die momenteel mooi meevallen (al is er ook ruwweg een verdubbeling van de opnames in een week tijd). Maar het probleem is dat als die cijfers hard beginnen op te lopen, de werkelijke besmettingen 2-3 weken geleden gebeuren en je dus achter de feiten aan het aanhollen bent. En het is geen al te best beleid pas te gaan reageren als het al te laat is. En trouwens, “we zijn niet gemaakt voor een samenleving waar we nu inzitten”? Precies alsof we zo enorm veel moeten opgeven.

4 augustus 2020 om 23:23

Echt hè, hoeveel mensen gaan wel niet hun café, sportschool, discotheek etc. kwijt raken waar ze al die jaren keihard voor hebben gewerkt. Er kan absoluut geen nieuwe lockdown komen. Dat is het simpelweg gewoon niet waard.

4 augustus 2020 om 23:27

Lierse. Bedoel te zeggen dat we het over topsporters hebben waarbij iedere marge in de longen terug te zien is in hun wattages die elke dag worden gemeten. Als daar geen enkel verval in zit wanneer ze besmet dan weet ik het ook niet meer. Moet toch iets te zien zijn?

4 augustus 2020 om 23:27

Welke politieke agenda wordt er dan precies doorheen gedrukt? Wilde de overheid stiekem altijd een 1,5m afstand samenleving? Of miljoenen aan belastinggeld besteden om de economie nog beetje draaiende te houden? Bizar ook dat vrijwel elke internationale overheid dezelfde politieke agenda heeft zeg.

4 augustus 2020 om 23:29

Geen idee of dat terug te zien is en of dat er iets veranderd is met hun VO2-max, maar bij sommigen zijn er gewoon echt geen symptomen. Geen idee trouwens over hoe vaak wat allemaal gemonitord wordt bij Ajax.

4 augustus 2020 om 23:36

@mentalist ik ben geen dokter maar in juni waren veel spelers niet fit zoals normaal door het weinige trainen. Dan kan het zijn dat dit lastig te zien is.

5 augustus 2020 om 00:02

Nou van die politieke agenda geloof ik niet echt..en welke aangescherpte maatregelen? Ik merk daar eerlijk gezegd weinig van, ik doe wat ik wil en waar ik zin in heb, af en toe met een mondkapje op waar het moet. Ik zie het probleem niet zo. Ik denk overigens dat de meest vatbare mensen al aan de beurt geweest zijn, vandaar nog maar weinig cijfers over doden en IC opnames. Maar snap wel dat er hier en daar nog wel streng opgetreden wordt, het aantal besmettingen stijgt weer, wat logisch is. Gelukkig nu wel bij de minder kwetsbare groep en zijn er heel veel mensen met weinig klachten. Maar laten we met z'n allen wel een beetje oppassen dat het uiteindelijk niet wederom grip krijgt op een groep zwakkeren en dat we alsnog die cijfers van doden en IC opnames moeten gaan zien elke dag.

5 augustus 2020 om 00:32

Wanneer iemand geen symptomen heeft zie je er natuurlijk ook niets van terug in een powermeting of iets dergelijks.

5 augustus 2020 om 00:34

@Ganjafarmer, er zijn twee problemen met wat je zegt: 1. Het aantal zelfdodingen is lager dan normaal, nu rijden er natuurlijk minder treinen ( ) maar voor veel mensen zal het ook een hele hoop stress wegnemen. Mensen die zelfmoord plegen zullen bovengemiddeld vaak gepest worden in klas of op het werk, als je dan niet in die giftige omgeving bent is er wellicht veel minder neiging tot zelfdoding. Daarnaast is er een hele grote groep die nu meer tijd heeft voor het gezin, kinderen, hobbies, allemaal zaken die bijdragen aan het persoonlijke geluk. Ja, voor jonge mensen (en een groep zzp’ers/flexwerkers) is het vervelend om niet te kunnen feesten en met vrienden rond te hangen, maar de jeugd is niet de hele maatschappij en er zijn veel meer ouderen dan jongeren. Daarnaast 2. geloof je serieus dat de hele wereld, alle wereldleiders, gezamenlijk een politieke agenda opstellen en dit er samen doorheen drukken? Ik weet niet of je de internationale politiek een beetje volgt, maar veel kunnen absoluut niet met elkaar door één deur en daarnaast voeren landen heel wisselend beleid. Daarnaast, mensen die zeggen dat we afstand moeten houden omdat de gezichtsherkenningstechnologie anders niet werkt, raad ik aan eens met een mondkapje op een telefoon te proberen te ontgrendelen met gezichtsherkenning...

5 augustus 2020 om 00:47

Ganjafarmer, je slaat echt de spijker op de kop. Heb zelf de depressie van iemand van ontzettend dichtbij meegemaakt en de ‘lockdown’ heeft het echt naar ernstige situaties geleid.

5 augustus 2020 om 01:02

Ja het is toch logisch dat fitte mensen beter tegen ziektes kunnen.Als je kijkt naar de griep is dat ook gevaarlijker voor ouderen.

5 augustus 2020 om 01:18

@ganjafarmer23 ik denk dat je goed moet proberen te beseffen dat er heftige maatregelen zijn getroffen en dat je dat terugziet in de cijfers. Je kunt je afvragen wat het resultaat was geweest als we niks hadden gedaan. Had jij liever dat we het allemaal gewoon lekker hadden moeten negeren, terwijl er zo weinig duidelijk was over dit virus? Op welke agenda doel je precies? Dit lijkt mij in een jaar voor de verkiezing heel lastig allemaal en zou de timing dan ook erg onhandig vinden.

5 augustus 2020 om 01:24

@RealMadrista als er niet werd ingegrepen dan hadden veel meer mensen het virus gekregen en zou het veel lastiger onder controle gehouden worden. Het is heel naar wat je van dichtbij hebt mee moeten maken, maar weet je hoeveel mensen nu zouden klagen over passiviteit als er veel meer doden waren gevallen? Er zullen altijd mensen zijn die roepen dat het anders had moeten gaan, maar dat zijn dan vaak mensen die totaal geen verantwoordelijkheid dragen. Ik vind het makkelijk praten.

5 augustus 2020 om 01:58

Adrian, In de eerste periode snapte ik het volledig en ik snap dat het 2 kanten uitwerkt van een individuele situatie van mij als gevolg van maatregelen, naar iemand die een dierbare verliest door corona. Naar mijn idee is het alleen gewoon zo dat mensen met macht al een tijdje mensen aan het warm maken zijn voor een tweede golf en de bijbehorende maatregelen. Maarja we gaan het meemaken. Mijn individuele situatie was niet bedoeld als argument maar meer als voorbeeld. Naar mijn idee zijn heftige maatregelen nadelig.

4 augustus 2020 om 22:42

Je kan juist stellen dat fitte mensen het niet in de gaten hebben omdat deze vaak een betere weerstand hebben, jong zijn etc en dus geen klachten ervaren. Beetje kort door de bocht van je.

4 augustus 2020 om 22:44

Fitte mensen die voor de kleinste tik doorrollen naar de cornervlag wel te verstaan

4 augustus 2020 om 22:47

Wat probeer je nou eigenlijk te zeggen? Dat het virus niets voorstelt, of dat fitte mensen doorrollen of dat andere ziekten ook dit soort symptomen kunnen hebben?

4 augustus 2020 om 22:56

@mentalist, rollen is vermoeiend hoor! Zeg maar eens tegen iemand van 150 kilo dat hij naar de cornervlag moet rollen. Na 3 omwentelingen stopt die uitgeput

4 augustus 2020 om 22:44

haha wat dacht je van mensen met chronische ziekten of obesitas? Ik snap je reactie niet helemaal?

4 augustus 2020 om 23:06

Tja, laat Corona nou veeel meer voorkomen, en veel besmettelijker zijn dan bijv. een luchtweginfectie, iedereen heeft zo zn kijk op de Corona-situatie, alleen als je dan zo’n sterke mening hebt beargumenteer hem dan wel een beetje goed aub.

5 augustus 2020 om 09:02

Daar kom ik dan!corona is enorm vervelend, besmettelijk en gevaarlijk, alleen moeten er juiste afwegingen gemaakt worden, het lastige in dit geval is dat elk land andere verhalen heeft, in Engeland beweren ze dat 1,5 meter te weinig is en dat het 2 meter moet zijn, in Nederland wordt getwijfeld aan de waarde van mondkapjes. Daarnaast heb je per branche verschillen, kappers zonder mondkapjes in de buurt van plastic, glas en metaal, ja de 3 dingen waar een virus het sterkst is, terwijl andere niet contact branches wel bescherm moeten zijn. Het spreekt elkaar tegen. Als je de zogehete kuchschermen in Nederland ook ziet zijn die vaak van plastic of glas. Juist zo maak je virussen sterk. Op glas kan een virus 9 dagen overleven! Alle beslissingen die worden genomen rijmen niet met feiten.daarnaast zit de grootste uitdaging, een vaccin voor iedereen gaat echt nog heel lang duren, welke keuzes ga je maken, maximaal beschermen tegen corona kosten wat kost om vervolgens keihard de rekening te presenteren, want op deze manier blijven besmettingen stijgen, alleen met een lockdown kan je het echt tegen gaan, maar een lockdown kost heel veel geld, geld dat er niet is, waardoor mensen straks vaccin geeneens kunnen betalen.

4 augustus 2020 om 22:45

Ho ho. Ik ken gezonde jonge fitte mensen die begin april Corona gehad hebben maar nu nog steeds niet op de helft van hun fitheid van toen zitten. Geen energie, continu last van extreme vermoeidheid. Noem dat maar een grote grap zeg.

5 augustus 2020 om 00:20

@soccerfan, misschien waren het toch niet zulke gezonde mensen als zij dachten of zeiden te zijn. In mijn omgeving heeft juist niemand klachten overgehouden terwijl het niet perse allemaal schoolvoorbeelden van jonge fitte mensen waren. Geen idee of die mensen in jouw omgeving dan pech hadden of die in die van mij geluk.

5 augustus 2020 om 04:40

In mijn omgeving 19 gevallen meegemaakt maar geen enkele met heftige klachten. Deze waren in de leeftijd variërend van 29 tm 51. Iets onderliggends maakt de kans op Coronaklachten wel groter is achteraf gebleken.

4 augustus 2020 om 22:50

Wat bedoel je met een grote grap? Dat we worden voorgelogen, dat het allemaal wel meevalt of dat we overdrijven?

4 augustus 2020 om 23:06

@mentalitist, wat een lachwekkende reactie. Genoeg mensen die overleden zijn of flinke klachten aan over hebben gehouden. 1,5 meter onzin vinden prima, maar jouw reactie is echt wereldvreemd. Juist jonge fitte mensen hebben het niet door (niet altijd). Het gaat juist om mensen met longziektes, obesitas, ouderdom die het direct doorhebben helaas.

4 augustus 2020 om 23:10

Deze mensen hebben mogelijk weer andere personen besmet die minder fit zijn en binnenkort misschien vechten voor hun leven. Je moet het vanuit een ander oogpunt bekijken en dan is het Corona virus een stuk minder 'grappig' dan dat jij stelt en levensgevaarlijk voor een groot deel van de bevolking.

4 augustus 2020 om 23:14

Gerben1978 tests in juni, het is nu augustus. Die massale sterfte in hun familie en ouderen heeft dus wel meegevallen.

4 augustus 2020 om 23:17

@mentalist of ze hebben zich gewoon netjes aan de maatregelen gehouden waardoor ze anderen niet besmet hebben. Óf ze hebben wel anderen besmet, maar dat is irrelevant voor dit artikel en dat zal ook door Ajax niet verteld worden natuurlijk, mocht het zo zijn.

4 augustus 2020 om 23:29

PSV.90 ik snap wat je bedoelt hoor. Wil voetballers niet over 1 kam scheren maar als je de Instagrampaginaatjes bekijkt zie je niet veel terug van die maatregelen in het algemeen.

4 augustus 2020 om 23:40

Wow mentalist dus op Instagram staan alle besmette voetballers en die heb jij gezien met andere op minder dan 1,5 op een foto? Ja laten we het zo onderzoeken. Ik denk dat de meeste profvoetballers zich juist aan de regels gehouden hebben en juist in staat zijn om dat te doen. Privéjets op een te dure strand weg van de massa.

4 augustus 2020 om 23:44

Thamike kun je garanderen dat ze niet besmet waren dan? Doet er ook niet toe. Zie in voetballers juist geen doelgroep die keurig de meute achterna lopen in het opvolgen van "de regels" (bah trouwens) zie als voorbeeld hoe iedereen viel over het bbq-tje van Luuk de jong

4 augustus 2020 om 23:48

Klopt, @mentalist. Het is in deze periode redelijk rustig geweest wat betreft besmettingen in NL tenminste volgens de officiële cijfers. Je ziet nu wel heel duidelijk weer verschil nu wij en andere landen de teugels laten vieren om met name economische redenen. Het virus lijkt te muteren en 2e golf is langzaam in opkomst. Jij mag er anders over denken, maar met name globaal gezien, zie ik wel degelijke zorgelijke cijfers. Niet alleen om gezondheidsredenen, maar ook dus economisch gezien en steeds meer mensen zullen hun baan verliezen. Maar goed, ik drijf af van de topic en Ajax zal vast niet de enige club zijn, waar mogelijke clusters aan besmettingen bekend worden gemaakt. Goed in ieder geval dat ze openheid van zaken geven.

5 augustus 2020 om 00:06

Ik. Ik ben een longpatiënt. Heb me in het begin vreselijk zorgen gemaakt. Vriend van me, ook longpatiënt, heeft het gehad en ontzettend veel geluk gehad. Dat is nu 2 maanden geleden en hij is nog steeds heel erg slap. Dit is niet een griepje, dit is voor ouderen of mensen met een zwakke gezondheid een levensgevaarlijk virus. Zou fijn zijn als iedereen rekening houdt met die enorm grote groep.

5 augustus 2020 om 01:00

Als je kijkt naar de sterftecijfers zit het ook niet zo heel veel van corona af. Daarnaast heb ik het idee dat een groot deel van die enorm grote groep zelf lak heeft aan de coronaregels.

5 augustus 2020 om 07:37

Dat idee heb je. Oké. En nu? Geen rekening meer mee houden? Houd er zelf rekening mee, wat een ander doet kan je niet veranderen.

5 augustus 2020 om 06:24

Volgens mij is er meerdere keren gezegd dat je corona kan hebben zonder het zelf te weten , zonder de symptomen te hebben . Met zo'n bloedtest kun je dus pas achteraf vast stellen dat je het hebt gehad . Maar zo zijn er ook fitte mensen die wel.de symptomen hebben en het dus wel.merken dat ze het hebben

5 augustus 2020 om 07:47

M'n buurman, jaar of 40, rijdt elke dag ongeveer 50 tot 60 kilometer op z'n racefiets, loopt hard elke dag en een paar keer per week naar de sportschool acht ik vrij sportief. Maar heeft toch echt 3 weken op de intensive care gelegen....

Goed dat er nu geen gevallen meer zijn. Hopelijk geen blijvende schade zoals ze zeggen dat corona kan veroorzaken.

Misleidende titel. Doet vermoeden alsof het recente testen zijn.

4 augustus 2020 om 22:45

Bloedtest is niet de gebruikelijke manier van testen voor Corona, daar kan je het wellicht aan van afleiden dat het niet recent is. Althans, zo heb ik het gelezen.

4 augustus 2020 om 22:48

Het kunnen best recente testen zijn hoor (al zijn ze dus al in juni afgenomen en zijn ze niet echt recent). Maar jij en ik kunnen nu ook een bloedtest doen op antistoffen en dan weten we nu ook of we ooit corona hebben gehad. Probleem is alleen dat die antistoffen vaak binnen een paar weken tot maanden al uit je bloed verdwijnen, waardoor je corona kan hebben gehad zonder het te weten, en zonder dat het naar voren is gekomen in zon bloedtest. Maar het is idd een andere test dan de coronatest van de ggd die test of je het virus op dat moment hebt

4 augustus 2020 om 23:02

@martijnr12 , Het zijn geen recente testen. Staat duidelijk vermeldt in het artikel dat het om bloedtesten gaat die in JUNI zijn afgenomen: 'Uit de bloedtest die in juni is afgenomen bij de staf en spelers van het eerste en tweede elftal, zijn maar liefst dertien positieve testen gekomen.'

4 augustus 2020 om 23:14

We wisten toch al dat er mensen bij Ajax besmet waren? Er waren mensen in quarantaine, dus zijn er wel meer besmettingen geweest. Goed dat ze het nu toch uitgezocht hebben. Deze spelers zijn voorlopig even immuun voor corona, hoewel niemand weet hoe lang. Er is veel belangstelling voor de bloedtesten of mensen het gehad hebben. Ik werk op een laboratorium en wij krijgen zeer veel aanvragen op antistoffen tegen covid binnen....

4 augustus 2020 om 23:22

@mayarood . Dat ze in quarantaine zijn gegaan zegt niets over ot ze besmet zijn. Mensen met klachten moest ook in quarantaine namelijk, ook zonder corona-test.

4 augustus 2020 om 23:39

@Psv.90 als je mijn stukje goed leest dan zie je dat ik zeg dat het recente testen kunnen zijn, maar dat ze in dit geval in JUNI zijn afgenomen en dus niet recent zijn. Dus vrij overbodige reactie. Ik wilde er puur mee aangeven dat je met dit soort tests ook nu zou kunnen meten of je in het verleden besmet bent geweest

Waarom krijgen de spelers een bloedtest. Voegt medisch m.i. niets toe. Meten met 2 maten? Of is er een valide reden?

4 augustus 2020 om 22:49

Kan jij een bloedtest aanschaffen? Want als dat wel zo is, kan er toch moeilijk sprake zijn van “meten met 2 maten”.

4 augustus 2020 om 22:57

Ja dat kan gewoon. Je huisarts kan bloed afnemen en opsturen naar het lab. Jij krijgt een rekening van enkele tientallen euros en weet vervolgens of je antistoffen hebt of niet. Simpel als dat.

4 augustus 2020 om 22:59

Ja dat bedoel ik dan ook. Maar zoals vaker roepen mensen weeral wat.

4 augustus 2020 om 23:20

Je weet zeker dat die spelers besmet zijn geweest en dat de kans zeer groot is dat ze het niet meer kunnen krijgen.

4 augustus 2020 om 23:42

@wondersloff je antwoord staat echt duidelijk in het stukje. Het is een samenwerking met een academisch ziekenhuis om te kijken wat de gevolgen kunnen zijn voor topsporters als ze het gehad hebben. Zijn er nog nadelige gevolgen en hoe lang hebben ze de antistoffen. Dit extra stukje info stond wel in de krant trouwens.

Zover ik weet is in de voetbalwereld alleen een jeugdtrainer uit Spanje (wel een jonge kerel) aan corona overleden. Henk Fraser had het ook heel zwaar zei hij. Maar mijn grootste nachtmerrie is dat Dick Advocaat straks ziek wordt, die zit echt in de risicogroep en in Rotterdam, op dit moment een oranje gebied. Moet er niet aan denken dat hem iets overkomt.

Inmiddels zijn wij 2 maanden verder... maar dit was te verwachten natuurlijk, iedereen zo dicht op elkaar zit.

ik denk ook dat dit de enige juiste methode is om te kijken of iemamd wel of geen corona heeft , of het al gehad heeft. Met alleen dat wattenstaafje in je neus kan je alleen maar checken of daar het virus zich wel of niet bevind. Iemand die al besmet is geweest en al antistoffen on zijn bloed heeft, zal denk ik wel positief getest worden op corona als er wat van dat virus in zijn neusslijm zit ?

4 augustus 2020 om 22:58

Er zijn ondertussen al onderzoeken die er mogelijk op wijzen dat de antistoffen niet lang in het bloed blijven. Dus ook daar zullen wel haken en ogen aanzitten lijkt me.

4 augustus 2020 om 23:31

Lierse je hebt best goede bijdrage op vz. Maar om niet al te wetenschappelijk in te gaan op een voetbal website. Als je niet soort van immuniteit opbouwt na de virus waarom zijn we dan zo hard bezig met een vaccin? Dit is wel is waar een nieuwe besmettelijke virus. Maar type ziekte is niet nieuw.

4 augustus 2020 om 23:38

Voor zover ik weet is er dan ook nog nooit een vaccin (dat permanente immuniteit) ontwikkeld voor varianten op de griep (voor griep zelf ook niet bijvoorbeeld).

4 augustus 2020 om 23:43

Nee? Rode hond, de bof en de mazelen. Dat zijn eenmalige vaccins waarna je permanent immuun bent. Zo zijn er nog wel een aantal. Griep is inderdaad een andere type virus. Dat varieert sterk jaar op jaar.

4 augustus 2020 om 23:45

@vialuna dat is wat Lierse ook aangeeft het hele probleem met het zoeken naar een vaccin. Onderzoeken voorbij zien komen waar ex-coronapatienten binnen een maand iets van 80 procent van hun antistoffen al kwijt waren en waar bij een deel alles na een maand of twee al was verdwenen. Met vaccins kijken ze nu dan ook of je bijvoorbeeld meerdere doses nodig hebt en hoe frequent je het moet krijgen (bijvoorbeeld jaarlijks, zoals de griepprik). Er zijn natuurlijk bewijzen dat mensen met antistoffen weerstand bieden. Alleen dat die antistoffen bij heel veel mensen zo ontzettend snel verdwijnen is weer een nieuwe klap die het virus heeft uitgedeeld. Vandaar dat het groepsimmuniteit gebeuren ook redelijk de prullenbak in kan tot dat er een werkend vaccin is

4 augustus 2020 om 23:59

Dan is de vraag natuurlijk of dat vergelijkbare virussen zoals influenza en het coronavirus zijn. Maar daarvoor heb je waarschijnlijk een master in de biologie voor nodig dus dat zou ik niet weten. Maar ik ben wel vrij zeker dat het geen vanzelfsprekendheid is dat er zomaar een vaccin zal komen.

"Het ligt voor de hand dat de Ajacieden elkaar besmet hebben, maar dit ligt niet voor de hand..." Tevens wordt er niet op aantallen ingegaan maar zijn er 13 positieve testen bekend. Puik stukje journalistiek weer van de stagiaire

4 augustus 2020 om 23:26

@Painhurtzz . Ooit begrijpend lezen gehad op school? De telegraaf zegt dat er 13 positieve gevallen zijn, en als ze de vraag of dit klopt bij Ajax neerleggen wordt er niet ingegeaan op aantallen of namen. Het getal 13 komt van Telegraaf, niet van Ajax dus. Ajax ging niet in op aantallen/namen. Artikeltje klopt dus gewoon. Beter lezen jij.

Blij dat de KNVB even het pootje heeft stijfgehouden terwijl de grote competities weer doorvoetbalden

4 augustus 2020 om 23:58

Dat was volgens mij aan de regering te danken. Daarnaast blijft het vreemd dat het voetbal zo’n beetje overal wel hervat is. Wat is nou exact de impact hiervan geweest? Volgens mij kan niemand dat onderbouwd vertellen. De positieve test zeggen mij iig helemaal niets. Ben er van overtuigd dat als er vanaf het begin meer getest was, dat het aantal besmettingen destijds ook veel hoger was geweest. Zeker omdat nu ook gezonde sporters worden getest. Dat het aantal IC opnames en sterfgevallen nu niet meer wordt genoemd en het hogere aantal logischerwijs positieve tests wel, komt bij mij wel een beetje over als paniekjournalistiek, inmiddels zijn er tal van situaties waar men dikke schijt heeft aan de coronaregels, maar toch zie je dat niet terug in de IC opnames en sterfgevallen.

5 augustus 2020 om 00:01

Vandaag werd nog in het NOS-journaal gezegd dat de ziekenhuisopnames ongeveer verdubbeld waren (kan ook IC-opnames zijn). Ik ben er niet volledig zeker van. Maar het 8u journaal opende ermee, dus je kan het zelf verifiëren.

5 augustus 2020 om 00:08

Reken er maar op dat het geen IC opnames zijn, daar waren ze destijds heel secuur mee met melden, net zoals de precieze aantallen. Nu spreekt met over een verdubbeling van ziekenhuisopnames. Van 2 naar 4 is overigens ook een verdubbeling.

5 augustus 2020 om 07:07

Heb het nog even opgezocht en het was van 23 ziekenhuisopnames vorige week naar 44 deze week.

Bij loopneus kun je het al hebben. Dus zo vreemd is het niet toch?

Ik vind dit wel een beetje paniekzaaierij van VZ. Waarom de kop op zo'n onderwerp zo overdreven sensationeel neerzetten??

Ik snap niet dat de post van de Mentalist niet verwijderd is. Het is zo ongelofelijk door de bocht: hij neemt een selectie van extreem fitte mensen die zich vanwege contractuele voorwaarden nog strenger aan de door het kabinet voor geschreven maatregelen hebben gehouden als onderzoeksgroep voor de hele bevolking, dat is wetenschappelijk vloeken in de kerk. Het probleem is dat op dit moment jongeren in grote getalen samenkomen -zag meerdere mensen op Instagram en Snapchat samenkomen in groepen van 50-100 man- die verspreiden het in hun gezin en dan komt het bij opa en oma terecht. Ik begrijp dat jongeren er niet onder leiden, maar je wil je opa en oma, of je ouders als ze op leeftijd zijn, toch weer in de armen kunnen sluiten? je wil toch niet schuldig zijn aan het verlies van je moeder, je oma? Mijn buurvrouw werd op een vrijdag positief getest op corona, de dinsdag erna overleed ze. Laten we even chillen met een paar man, geduld hebben tot het vaccin er is, en dan feesten en voetbal vieren als nooit te voren.

5 augustus 2020 om 01:13

Ik denk niet dat het verwijderen van zijn bericht juist is, iedereen heeft recht op zijn of haar mening en een constructieve dialoog lijkt me voor iedereen beter dan censuur. Juist door met anders denkende te spreken kun je anderen beter begrijpen en dan hoef je het alsnog niet met elkaar eens te worden, maar wellicht dat je dingen wel net even wat andere ziet of tegen iets aanloopt waar je zelf nog niet bij na had gedacht. Verder ben ik wel met je betoog eens, ik ben zelf een familielid verloren aan Covid en ik kan er echt niet bij dat vooral veel jongeren er zo nonchalant over doen. Ja je bent zelf niet in de risicogroep en ja de kans is groot dat je er zelf weinig last van hebt, maar je hebt inderdaad ouders en grootouders, ooms en tantes die je waarschijnlijk graag nog eens weer ziet. Daarnaast komt er een moment dat je zelf oud bent, als er dan zoiets gebeurt zou je het dan niet op prijs stellen als jongeren voor jouw gezondheid de verspreiding zoveel mogelijk beperken? Ik gooi het maar op een jeugdig gebrek aan empathie, hoewel zeker twintigers beter zouden moeten weten

5 augustus 2020 om 01:47

Skeuemorf wat sympathiek van je om daar voor te pleiten. Ik geef mijn eerlijke mening, ik kan de post van ajacxied dan ook waarderen. We zijn het in essentie oneens maar hij ziet de waarde van de discussie in. En relax, de jongeren vermoorden niemand. Dat is nog altijd het virus. Met die logica kun je ook uitkramen dat mensen met obesitas zelf de big Mac in de mond stoppen (ook niet zo sympathiek). Maar in plaats daarvan worden jongeren die ook maar 1 keer jong zijn en alleen een garantie hebben op vandaag afgeschilderd als moordenaars.

5 augustus 2020 om 06:38

@skeuomorf, ik vind jou vooral ontzettend naief. Naief omdat je denkt dat voetballers zich aan strengere regels houden dan de gewone jongere. Alleen hun social media al laat zien dat dat niet zo is. Promes overtrad zelfs een regel die voor iedereen gold een paar maanden geleden. Al die andere artikelen van voetballers die prostituees lieten komen, een kapper lieten komen terwijl dat in die tijd nog verboden was en in een illegale lounge zaten.

Zegt genoeg dat mensen die preventief worden getest, zonder medische aanleiding daartoe, het virus al hebben gehad. Bij de percentage doden van de griep van het aantal besmettingen wordt er gewerkt met een geschat aantal besmettingen. Met corona wordt er naar mijn idee niet veel rekening mee gehouden dat er heel veel niet geteste mensen corona hebben gehad.

Interessante statistiek. Dit zou betekenen dat, doorgetrokken naar de rest van de samenleving, dat we wellicht veel meer Corona hebben doorgemaakt. Wat we in de media hebben gezien en destijds op de IC is wellicht de piek en het topje van de ijsberg geweest. Het kan zomaar zijn dat het gros van de Nederlanders het al heeft gehad zonder klachten te hebben gehad, net zoals deze Ajax spelers. Uiteraard zijn er ook fitte mensen die wel ernstige klachten hebben gehad of wellicht zelfs zijn overleden. Dit is helaas de pech die men kan hebben. Het kan echter een klein gedeelte zijn van de grote groep die mogelijk het al doorgemaakt heeft.

Hieruit kan je ook uit opmaken over hoelang China alles heeft verzwegen en dat het virus misschien al veel langer ronddwaalde in Europa. Vergeet niet, er waren toen nog geen testen tegen corona en niemand (behalve China) wist over het bestaan ervan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Superzaakwaarnemer Jorge Mendes werkt aan een overgang van Douglas Costa naar Wolverhampton Wanderers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren