Stefan de Vrij verkozen tot beste verdediger in de Serie A

Dinsdag, 4 augustus 2020 om

Stefan de Vrij is dinsdagmiddag door de competitie-organisator van de Serie A verkozen tot beste verdediger van afgelopen seizoen. De Nederlandse centrumverdediger eindigde met Internazionale afgelopen seizoen op de tweede plaats, slechts één punt achter kampioen Juventus: 83 om 82. De Vrij kwam in de jaargang 2019/20 tot 34 competitiewedstrijden.

De uitverkiezing kwam tot stand in samenwerking met Stats Perform en Netco Sports, specialisten op het gebied van statistieken. Naast de duels in de Serie A werd ook gekeken naar de prestaties in de Coppa Italia en de Italiaanse Supercup. De Vrij ontvangt de prestigieuze prijs voorafgaand aan de eerste wedstrijd van Internazionale in het seizoen 2020/21, voegt de Serie A daaraan toe.

Naast De Vrij vallen nog eens vijf spelers in de prijzen. Paulo Dybala was de beste speler van de afgelopen jaargang. Juventus-collega Wojciech Szczesny is verkozen tot Beste Keeper, terwijl de prijs voor Beste Middenvelder een prooi is voor Alejandro Gómez (Atalanta). Beste Aanvaller is Ciro Immobile (Lazio), die met 36 doelpunten topscorer werd in de Serie A. Dejan Kulusevski (Parma) is uitgeroepen tot het grootste talent.

Competitiebaas Luigi De Siervo is lovend over De Vrij en de andere winnaars. "Het was een abnormaal jaar, maar deze spelers hebben ook in deze moeilijke omstandigheden hun talenten getoond. Ze hebben onze zorgen verlicht met geweldige prestaties. Onze grote dank gaat uit naar deze spelers voor hun inzet, professionaliteit en opofferingsgezindheid", zo valt te lezen op de website van de Serie A.


Poll

Terechte uitverkiezing voor Stefan de Vrij?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

195 reacties (laatste reactie door hassiebassie)

Terecht, hij is een geweldige verdediger, hopelijk kan Inter hem binnenboord houden, kan me voorstellen dat meer clubs hem op het oog hebben.

4 augustus 2020 om 15:49

Hopelijk maakt hij juist nog een stap, hij is inmiddels 28, en ik denk dat hij voor een United of City een uitstekende verdediger zou zijn

4 augustus 2020 om 16:12

Dat zou zeker een mooie stap zijn, de Vrij naar United, die kunnen ze zeker gebruiken. Verdediging in de Engelse competitie op die van Liverpool na, is trouwens om te huilen bij de grote clubs

4 augustus 2020 om 17:10

Apart, United is namelijk de club uit de top vijf competities met de meeste clean sheets in alle competities. Zo slecht is de verdediging dus niet. Daarnaast zou de vrij helemaal niet passen op dit moment. Is een zelfde type als Maguire, juist iemand met veel snelheid en atletisch vermogen zou een goede partner kunnen zijn van Maguire.

4 augustus 2020 om 17:20

Ik zie de Vrij ook graag naar Engeland gaan. Heeft zn sporen verdiend daar in Italië.. het land van bikkelverdedigen. United zou ppu idd een superstap zijn. Gun hem de prijs van harte. Een jongen met realistisch zelfbeeld. Geen poespas.. geen grote wafel maar laat en voeten spreken. Naar mijn mening door vele ondergewaardeerd!

4 augustus 2020 om 17:35

Apart , lijkt me juist een heel andere verdediger.

4 augustus 2020 om 18:04

Maguire hetzelfde type als de vrij? De vrij kan prima voetballen, maguire totaal niet. Imo is de vrij echt een veel betere voetballer/verdediger dan maguire.

4 augustus 2020 om 19:19

Ja in Nederland moet iedereen altijd naar Spanje of Engeland. Hij moet gewoon bij Inter blijven.

4 augustus 2020 om 19:49

@mikie smalling, probeer eens wat minder blind op cijfers te staren. Maguire en lindelof zijn gewoon geen topverdedigers en zullen dat ook nooit worden. De vrij is een klasse of meer beter dan die twee. En als je denkt dat de vrij dezelfde type als Maguire is... Tja dan zijn we snel uitgepraat.

4 augustus 2020 om 16:04

Geweldig! Ben benieuwd. Koeman heeft een luxeprobleem met drie wereldtoppers in de defensie centraal: De Vrij, Virgil en De Ligt. Ben benieuwd!!

4 augustus 2020 om 16:13

@Prem93 De Ligt is geen wereldtop, de Vrij is dat eigenlijk ook niet. De enige échte wereldtopper in de Serie A is Koulibaly, ik wou Chiellini ook opnoemen maar we hebben hem amper gezien dit jaar alleen tegen Sassuolo waar het 3-3 werd en hij er nog geblesseerd af ging.

4 augustus 2020 om 16:15

Elke keer als ik koulibaly zie spelen vind ik het tegenvallen. Maar goed, kan prima.dat hij in de meeste wedstrijden een beest is.

4 augustus 2020 om 16:22

@JeoNowlt: Je kan hem gewoon noemen hoor imo. De beste speler van de competitie (Dybala) heeft 24 wedstrijden gespeeld dit seizoen waarvan een x aantal als invaller. Vraag me af hoe ze alles besloten met de statistieken als een bankzitter de beste is van de competitie. Dat neemt niet weg dat de Vrij gewoon een hele goede verdediger is maar de verkiezingen vindt ik discutabel.

4 augustus 2020 om 16:36

Bjp79, dybala heeft 25 wedstrijden als basis gespeeld in de serie a en 33 wedstrijden in totaal. Veel assists en goals, cr7 laten renderen. Waar heb je t over kerel

4 augustus 2020 om 16:40

Je zit ernaast bochbrief. Dybala heeft 24 wedstrijden competitie gespeeld - 2 in de Beker en 7 in CL dat is alles tot nu toe (kan nog CL bijkomen). Van die 24 wedstrijden was hij ook nog eens niet altijd basisspeler. Bron: wikipedia. Met 7 goals in de competitie en 2 in de beker. En die is veste speler van de competitie.

4 augustus 2020 om 16:48

Bjp79 de Nederlandse wiki klopt niet, check de Engelse wiki of check transfermarkt. Nu snap ik waarom je steeds 24 zegt , maar wiki nederland zit ernaast

4 augustus 2020 om 16:50

@prem93 Zoals De Vrij eigenlijk een betere verdediger is dan De Ligt is Nathan Ake dat ook. Ik denk dat de werkelijke volgorde is: 1. Virgil (met kop en schouders), 2. De Vrij, 3. Ake en 4. De Ligt. Het beste CV duo lijkt mij Van Dijk samen met Ake, met name omdat Ake een linkspoot is.

4 augustus 2020 om 16:50

Ok dan klopt dat niet maar vind ergens nog steeds dat Dybala te weinig heeft gespeeld voor beste speler imo.

4 augustus 2020 om 16:52

@jeonowlt: De Ligt werd 15e bij de Gouden Bal met alleen Virgil van Dijk boven zich als verdediger..hoezo geen wereldtop?

4 augustus 2020 om 16:58

@bochbrief heb even gecheckt zoals je zei en idd de Engelse site geeft 33 aan mijn verontschuldigingen werd verkeerd voorgelicht in dit geval. Vind nog steeds dat Dybala te weinig gespeeld heeft om de beste te zijn is niet geblesseerd geweest volgens mij ( niet gecheckt).

4 augustus 2020 om 17:07

Bjp79 respect, hij is 2 wedstrijden geblesseerd geweest. Imo heeft hij wel voldoende gespeeld voor die prijs maar daarin verschillen we dan van mening, fair enough

4 augustus 2020 om 17:26

@holland8in dat geval neem ik aan dat jouw beste duo De Vrij en Van Dijk is. Van Dijk, ondanks dat hij een rechtspoot is, speelt namelijk al jaren op de linkercentrale positie.

4 augustus 2020 om 17:41

Ake beter? Ake is duidelijk de minste vd 4. De Ligt of de Vrij is lastig. Ben meer fan van de Ligt.

4 augustus 2020 om 20:46

@siceramo Dat zou ook een prima duo zijn.

4 augustus 2020 om 20:50

@gooner4 En waarin is De Ligt dan precies beter dan Ake? Ake is verdedigend beter omdat hij bewegelijker en sneller is. En hij is beter in de opbouw omdat hij beter in de passing is. Verder vind ik De Ligt ook een prima speler en zijn er wedstrijden waarin ik enorm van hem heb genoten. Maar hij is vaak ook wel een beetje onhandige en lompe verdediger. Laten we eerlijk zijn.

4 augustus 2020 om 21:30

@holland8, je bent gek, de vrij en de ligt, kan ik me voorstellen maar Ake? Nee man

4 augustus 2020 om 21:38

@Holland8 meen je dat nou echt serieus? De Ligt heeft al meer laten zien dan Ake. Die heeft finale EL en halve finale CL op zijn naam terwijl Ake kan zeggen dat ie gedegradeerd is met Bournemouth. Goede verdediger en ook leuk dat ie naar city gaat. Maar als city kon kiezen tussen de ligt en Ake dan kozen ze 100% voor de Ligt. Ook al meer interlands volgens mij.

4 augustus 2020 om 22:03

@christiaanlink Leg mij dan eens uit waarom De Ligt een betere verdediger is dan Ake. Ik heb hierboven uitgelegd waarom ik denk dat Ake beter is. Waarom vind jij De Ligt beter dan Ake.

4 augustus 2020 om 22:07

@rick1o1 Ook aan jou dan mijn vraag leg mij dan eens uit waarom De Ligt een betere verdediger is dan Ake. Ik heb hierboven uitgelegd waarom ik denk dat Ake beter is. Waarom vind jij De Ligt beter dan Ake. En dan bedoel ik niet omdat de ploegen waarin De Ligt heeft gespeeld groter zijn dan Bournemouth. Ziyech speelde bijvoorbeeld ook "maar" bij Heerenveen en Twente maar was ook toen al beter dan vrijwel alle Ajacieden. Of een Virgil van Dijk bij Groningen.

4 augustus 2020 om 16:04

Kunnen we hierbij gewoon concluderen dat van dijk en de vrij gewoon de beste verdedigers zijn van NL? Iedereen heeft het continu over de Ligt, en hij doet het inderdaad niet onaardig bij Juventus. Maar voor mij staat van dijk op 1 met kort daarachter de Vrij op 2, de Ligt volgt op 3 en kort daarachter Ake op 4. Het voordeel bij de Ligt is dat hij nog redelijk jong is, maar Ake is ook niet de oudste. We moeten bij het Nederlands elftal van Dijk en De Vrij opstellen en de Ligt en Ake bewaren voor de toekomst. Een Wk of Ek win je met mannen en niet met jonkies.

4 augustus 2020 om 16:07

Maar ik denk dat het best kan meewegen dat De Vrij in een driemansverdediging speelt en De Ligt in een tweemansverdediging. Aangezien Oranje in een tweemansverdediging speelt, snap ik dat je dan sneller de voorkeur geeft aan De Ligt als hij en De Vrij aan elkaar gewaagd zijn, wat in mijn ogen zo is. Hetzelfde op het middenveld toch: ik vind Van de Beek en Propper betere voetballers dan De Roon, maar De Roon functioneert beter in dit systeem en met deze spelers om hem heen. Neemt niet weg dat De Vrij best een kans mag krijgen naast Van Dijk, ik betwijfel alleen of hij het werkelijk beter gaat doen dan De Ligt.

4 augustus 2020 om 16:08

Nope aangezien een ieder een eigen interpretatie heeft van wie de beste is. Daarbij krijgt een speler die voornamelijk de bank warm gehouden heeft de prijs voor beste speler (Dybala).

4 augustus 2020 om 16:13

De Vrij zat in zijn eerste seizoen bij Lazio ook in het elftal van het jaar en dat was in een tweemansverdediging...

4 augustus 2020 om 16:15

@martijn Voor een 5-3-2 heb je vleugel verdedigers nodig die ook snappen wat het is om in een 5-3-2 te spelen.Ik denk dat je met een Dumfries en zijn doelpunten al een aardig RB heb staan die dit aan kan, maar wie moet je als LB opstellen. Blind, Willems, Bakker? Blind heeft de loopvermogen niet hiervoor maar wellicht de beste optie door zijn positionering , Willems zou kunnen maar moet leren alert te zijn en mee te verdedigen, Bakker heb ik geen idee en is nog onervaren.

4 augustus 2020 om 16:21

De beste backs voor dit systeem staan aan de rechtse kant, hateboer en dumfries. Hoewel ik denk dat hateboer beter in dat systeem past. Linksback zou ik gaan voor van aanholt en als die eventueel goed uit zijn blessure komt willems. Voor mij heeft van aanholt een lichtte voorkeur aangezien willems zijn voorzet een extra wapen is, maar ik zie met een spits als depay niet zoveel de nut in van deze voorzetten.

4 augustus 2020 om 16:22

Ik denk dat in een 3-5-2 opstelling hateboer wel de voorkeur krijgt boven dumfries op de rechtervleugel , op de linkervleugel moet je wel creatief zijn. Een fitte Willems lijkt me dan de beste optie maar we moeten maar zien hoe die terugkomt uit zijn blessure. En je kan altijd promes daar nog neerzetten maar dat is wel iets te offensief

4 augustus 2020 om 16:30

Ik zou voor de snelheid van Haps gaan als hij ritme heeft opgebouwd. Verder met bakker en malacia aardige talenten die zich kunnen gaan ontwikkelen.

4 augustus 2020 om 16:30

@bjp79 dybala voornamelijk de bank warm gehouden?? dybala was dit seizoen gewoon de meeste tijd basis en vaak ook juve's beste speler als je niet alleen maar naar statistieken kijkt want in zijn spel was hij gewoon beter voor juve dan ronaldo en zonder dybala's aanvoer speelt ronaldo ook gewoon een stuk minder. de enige spelers die naast dybala kans hadden kunnen maken zijn ronaldo en papu gomez maar als je kijkt hoe goed dybala het heeft gedaan is het gewoon terecht dat hij player of the year is

4 augustus 2020 om 16:38

De Vrij heeft zijn kansen gehad Maar was bij Oranje jarenlang bijna altijd geblesseerd. Ondertussen zijn Van Dijj en De Ligt op elkaar ingespeeld, dat is ook wat waard. Denk ook dat ze beter bij elkaar passen. Maar De Vrij gaat ook zijn kansen nog wel krijgen. Het is inderdaad een ongekende luxe. Het is sinds 1998 dat we een verdediging kunnen opstellen die bij topclubs spelen.

4 augustus 2020 om 16:41

Gosens als die tenminste voor NL zou kiezen

4 augustus 2020 om 16:52

Wat zijn ze op elkaar ingespeeld? De Ligt maakt nog steeds geregeld foutjes in oranje. Lekker ingespeeld dan.

4 augustus 2020 om 16:54

@caribbean: Waarom zou je dat concluderen? De Ligt stond ver boven De Vrij bij De Gouden Bal verkiezingen en had alleen Van Dijk boven zich als verdediger. Iedereen heeft het over De Ligt omdat hij al veel meer individuele prijzen heeft behaald en een groter talent is.

4 augustus 2020 om 17:03

@arturotorres: werd verkeerd voorgelicht door wiki die aangaf 24 wedstrijden inplaats van 33. Dus moet mijn ongelijk erkennen in deze.

4 augustus 2020 om 17:21

@carribbean Blind kan idd niet meer in een 4-3-3. die heeft 7 van onze laatste 11 tegengoals ingeleid en is verdedigend onze zwakste schakel gebleken. als je die wil opstellen moet je sowieso 5-3-2 spelen

4 augustus 2020 om 17:25

@myvision die prijzen zijn mooi maar daar moeten we ook niet te zwaar aan wegen bij zo een vergelijking. Juventus wordt daar elk jaar kampioen. Ajax heeft niet jaarlijks met een club met die middelen te maken in de Eredivisie want anders had De Ligt nu ook een stuk minder prijzen. verder ben ik van mening dat Oranje gewoon de beste spelers van het moment moet opstellen zoals eigenlijk alle landenteams dat doen. als dat De Ligt is moet hij erin staan, is dat De Vrij dan hoort hij in de basis

4 augustus 2020 om 17:36

@pieterprins De Vrij en Van Dijk spelen allebei al jaren in de internationale top. die weten echt wel wanneer ze elkaar rugdekking moeten geven of wanneer er druk gezet moet worden bv. dat ingespeeld zijn wordt vaak erg overdreven. veel grote landenteams die vaak nog veel beter als Oranje presteren stellen gewoon de beste spelers van dat moment op en er is weinig verschil verder in het spel of de resultaten op dat moment

4 augustus 2020 om 18:26

Kan gebeuren👍 bij de Nederlanse wikipedia worden heel veel pagina's nauwelijks bijgewerkt

4 augustus 2020 om 18:49

Klopt maar is wel vervelend en dan nog om een donatie vragen ook terwijl de site niet up to date is.

4 augustus 2020 om 23:00

@myvision Prijzen bij de club zegt niet alles, zijn Carvajal, Vazquez wereldtoppers omdat ze prijzen pakken. De Vrij is gewoon jaarlijks een uitblinker in de serie A en dat was hij ook al bij Lazio.

5 augustus 2020 om 10:58

De vrij speelt uitstekend in een 5 mans defensie met 3 centralen. Vind hem voor een 4 mans defensie wat te traag. Maar oke lijkt me luxeprobleem

4 augustus 2020 om 16:44

Hij kon vanaf Lazio al naar praktisch elke club maar wilde binnen Italië blijven voor zijn vrouw. Ik zie hem niet zo snel naar het buitenland gaan en vraag me af of hij trek heeft in Juve.

En terecht . Stond er iedere wedstrijd als een baas . Waar Skriniar en Godin nog wel is problemen hadden met aan te passen aan het 352 systeem stond de vrij daar alsof hij al jaren in dit systeem speelt .

4 augustus 2020 om 15:49

Klopt maar hij speelt dan ook jaren verkapt in dit systeem. Eerst bij Feyenoord onder Koeman en op het wk2014 ook. Mooi dat de vrij zo goed speelt, echt luxeprobleem bij Nederlands elftal

4 augustus 2020 om 15:53

Helemaal als Aké straks richting Manchester trekt. Ongekende luxe. CV’s van Liverpool, City, Inter en Juve.

4 augustus 2020 om 16:46

ach je weet dat stefan niet speelt. Al wint hij de gouden schoen dan nog mag hij banken bij Oranje. Opgenomen in de beste selectie van het WK2014 maar hij zou het nooit hebben waargemaakt in Oranje is wat een bepaalde groep blijft roepen

4 augustus 2020 om 16:12

Hij had ook jaren in dat systeem gespeeld bij Lazio

5 augustus 2020 om 08:19

Gdon. Ja klopt had ik niet bij nagedacht . Bij inter het eerste jaar wel in 4 mans defensie. Des te knapper dat hij iedere keer zo makkelijk omgeschakeld

Nederland heeft topverdedigers met De Vrij, Van Dijk, De Ligt, Ake en Hateboer.

4 augustus 2020 om 16:16

Zet daar Blind, Frenkie en Wijnaldum voor en dan mogen Bergwijn en Depay het voorin lekker samen uitzoeken.

4 augustus 2020 om 16:24

Zet Blind aub op de bank en speel met de Jong en Wijnaldum naast elkaar en Depay in een vrije rol op 10! Voorin heb ik dan liever Malen en Bergwijn.

4 augustus 2020 om 16:55

nou ik zie een muur van de ligt, de vrij en van dijk wel zitten hoor. Dan heb je frenkie en gini ervoor en depay in een vrije rol op 10. Heb je nog 4 spelers over om de flanken en de spitspositie op te vullen, of je het dan 352 of 532 noemt is om het even

4 augustus 2020 om 16:18

Alleen geen echte linksback. Ik kijk te weinig wedstrijden van Atalanta om een eerlijk oordeel te vellen over Hateboer, maar hoe doet hij het?

4 augustus 2020 om 16:49

Voor die linksback moet je ook Atalanta kijken en hopen dat Gosens liever voor NL uitkomt, als voor Duitsland

4 augustus 2020 om 17:16

Ja dat weet ik, ik formuleerde het een beetje krom. Ik bedoel dat er geen linksback van hoog niveau is, en dat ik het van de rechtsback (Hateboer) niet weet.

4 augustus 2020 om 20:38

Helaas net een generatie te laat. Waar we het vorige decennium een aanval van wereldklasse hadden en matige verdediging, is het nu net andersom. Een mix van beide de elftallen zou echt onverslaanbaar zijn. Ook op het middenveld.

Als die nu niet in de basis staat langs virgil dan eet ik me schoen op. Kan zelfs nog met Mathijs erbij in een 5/3/2 opstelling, dat hij er niet standaard in stond heb ik al nooit begrepen.

Je kan bij het Nederlands elftal toch echt niet meer om hem heen lijkt me, maar datzelfde geld voor De Ligt, ik denk dat je met Van dijk-De Ligt-De Vrij, gewoon de beste verdediging van de wereld hebt?

4 augustus 2020 om 15:49

De ligt is door Gazetta dela sportts verkozen tot de 51ste beste speler in de Serie A dit seizoen. Ik denk dat we door het niet meedoen aan grote toernooien te snel geil worden als er een talent langs komt. Mathijs is nog jong en heeft een hele toekomst voor zich. Stefan daarentegen heeft al bakken met ervaring en staat er meteen.

4 augustus 2020 om 15:52

@Temsamane, dat komt door zijn slechte start, na de Corona gewoon één van de weinige constante spelers bij Juve, en vergeet niet dat hij ook de laatste paar wedstrijden met een schouderblessure speelde

4 augustus 2020 om 16:02

Na de corona begon hij goed, laatste paar wedstrijden werd het toch echt minder, waarschijnlijk door zijn schouderblessure, maar toch. Ook goed dat Sarri hem ff rust heeft gegeven, hopelijk zover genezen dat hij er met de CL wedstrijden weer staat.

4 augustus 2020 om 16:13

Precies dat dus, iemand die slecht speelt stel je niet op. De vrij heeft altijd constant gepresteerd, bij lazio en nu inter. Toch stond hij er nooit als eerst op?

4 augustus 2020 om 17:00

nee hij heeft ondanks zijn uitverkiezen tot beste verdediger van het wk2014 nooit wat laten zien in Oranje

4 augustus 2020 om 17:31

@wandering hij is niet in een fysiek duel van van de bal gezet tegen Gomez en die aanvaller van Udinese. hij liet zich beide keren kinderlijk uitspelen dus die schouderblessure heeft daar weinig mee te maken verder

4 augustus 2020 om 15:50

Ja eens ik zou ook voor 3 centrale verdedigers gaan, 2 wingbacks, 3 lopers op t middenveld waarvan 2 met creativiteit en 2 snelle en technische spitsen zoals een depay. Moet je ver mee kunnen komen

4 augustus 2020 om 15:51

Wie zie jij graag als wingbacks? Ik zou Promes als Rwb en Wijndal als Lwb willen zien.

4 augustus 2020 om 15:55

Gosesns en Hateboer die al weten hoe ze moeten spelen in dat systeem. Plus misschien dat De Roon meer gaat excelleren dan ook.

4 augustus 2020 om 15:55

Promes als rwb zou verrassend zijn, heeft de aanvallende klasse maar verdedigend heb ik mn twijfels, je kan het altijd proberen thuis oefenduels, mijn keuze zou voorlopig eerder naar een hateboer gaan

4 augustus 2020 om 15:56

Dat is wel een hele goeie @Kolbeinn, alleen Gosens had toch al officieus voor Duitsland gekozen? Lijkt me niet dat hij dat nog gaat aanpassen

4 augustus 2020 om 16:06

Volgens mij nog niets gekozen en als Nederland in een 352 gaat spelen is dat voor hem echt wel een reden om voor Nederland te kiezen.

4 augustus 2020 om 16:09

De Vrij is zeker goed genoeg om in de basis te staan, maar dat zijn van Dijk en de Ligt ook. Maar met meer verdedigers spelen alleen maar omdat je meerdere goede spelers hebt, lijkt me nou ook niet de oplossing. Je zou ook geen 5 centrum spitsen opstellen in de basis alleen maar omdat je 5 goede hebt.

4 augustus 2020 om 16:11

@Kolbeinn_Sigi maar Duitsland speelt ook in dat systeem en daar zal hij ook een basisplaats hebben. Hooguit dat De Roon en Hateboer hem kunnen overtuigen, maar anders lijkt de keuze (als je net zoveel met Duitsland als Nederland hebt) me niet heel moeilijk.

4 augustus 2020 om 16:12

Flowethics, ik heb 2 reden om met 3 cv's te spelen. 1) we hebben een poepkeeper waarbij we defensieve ondersteuning moeten bieden en 2) onze kracht ligt in deze lichting achterin. Daar moeten we gebruiken van maken vind ik.

4 augustus 2020 om 16:16

Precies, een keeper van wereldklasse staat niet zomaar op in nl. Dan maar de verdediging dicht timmeren. Even afstappen van het cruyfiaans en totaalvoetbal is niet erg. Dan laat je juist zien dat je handelt naar je kunnen.

4 augustus 2020 om 17:02

ik denk dat promes een redelijke drive naar voren kan houden met zo'n blok achter zich.

4 augustus 2020 om 19:44

Boch een poepkeeper valt denk ik ook wel mee, maar belangrijker is denk ik juist om ver van je goal te spelen als je onzeker bent van je achterhoede. Dat bereik je vooral door goed druk te zetten en dat gaat makkelijker met drie man voorin dan 2. Daarnaast zijn in mijn beleving zeker de Ligt, de Vrij en ook Blind sterker in het naar voren verdedigen als achteruit lopen/leunen. Ook in dat opzicht zie ik liever dat we 3/4 goeie opties voor twee plekken hebben, dan voor drie.

4 augustus 2020 om 19:51

flowethics, ik ben niet onzeker van mijn achterhoede, we hebben worldclass verdedigers, dus dan wil ik die erin hebben voor defensieve zekerheid. We hebben daarnaast echt zwakke keepers. Krul, bizot, cillesin, het is allemaal niks. Om hen te beschermen heb je een sterk blok nodig. Daarnaast zou ik never nooit met blind achterin spelen zoals jij schrijft, maar met de ligt, de vrij, en van dijk. Wingbacks hateboer en iemand op links. Middenveld met wijnaldum, de jong en de roon bv. Voorin depay en iemand naast hem die snel en technisch is.

5 augustus 2020 om 09:13

Keeper hoort wat mij betreft bij de achterhoede. Dus als je daar onzeker over bent speel je ver van je goal in mijn beleving ook het drietal van Dijk, de Ligt en de Vrij zullen (schot)kansen toestaan. De beste manier om het aantal kansen te minimaliseren is bal zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander te houden.

5 augustus 2020 om 19:45

Ja plus Mathijs speelt pas sinds herstart na coronabreak constant. Wellicht te maken met minder druk omdat er geen fans bij zijn?

Is toch gruwelijk dit. Ik zei het laatst ook al, we krijgen bij Nederland echt te maken met een luxeprobleem achterin. Daar was deze onderscheiding natuurlijk niet doorslaggevend voor, maar het bevestigt toch maar even weer zijn klasse!

Mooi voor hem nu nog de harten van oranje veroveren, mensen zijn toch altijd sceptisch over hem

Zo, dat is een mooie 'prijs' voor de Vrij. Heb vaak het idee dat hij in Nederland toch enigszins onderschat wordt af en toe. Is gewoon een uitstekende CV die de pech heeft dat hij van Dijk en de Ligt voor zich heeft in Oranje.

4 augustus 2020 om 16:05

Dit komt omdat De Vrij niet van Ajax is. Hierdoor kijken mensen toch vaak anders naar een speler. Zou te maken kunnen hebben met de jeugdopleiding aldaar.

4 augustus 2020 om 16:11

Maar met Koeman hebben we een bondscoach die overal gewerkt heeft en echt niet naar clubs kijkt. Het is natuurlijk wel zo dat van Dijk op dit moment gewoon de beste verdediger is. En het verschil tussen de Ligt en de Vrij is niet heel groot, waardoor je sneller voor de jonge speler kiest zodat hij hopelijk zich nog verder/sneller ontwikkelt.

4 augustus 2020 om 16:16

dat laatste is niet per se nodig. Het nationale team is er niet voor om spelers te ontwikkelen. Het nationale team is er om meteen te presteren. Als de Vrij 0.01% beter is dan de Ligt, zou Koeman hem al moeten opstellen!

4 augustus 2020 om 16:28

Grappig, maar wanneer het andersom zou zijn dan moet er voor ervaring worden gekozen. De meeste Ajacieden vonden het ook belachelijk dat Justin Bijlow mee zou gaan met het eventuele EK en Krul moest daarvoor in de plaats. Alsof dat verschil zo groot is dan kies je toch voor een talent die zich kan ontwikkelen? Maar nee, de meeste Ajacieden vonden ervaring op dat moment belangrijker (3e really) maar een verdediger die basis speelt dan moet talent wel voor gaan? Zelfs na zoveel fouten. Lachwekkend hoe er gekeken wordt.

4 augustus 2020 om 16:41

Bedoel het ook zeker niet om de boel op te jennen. Het is meer hoe de wereld ernaar kijkt. Maar voor het NL voetbal is dit gewoon toppie!

4 augustus 2020 om 17:51

Een eventueel EK had krul van grote waarde kunnen zijn bij een penaltyreeks aangezien jappie geen penalty durft tegen te houden

4 augustus 2020 om 17:54

Van Dijk is ook niet van Ajax en die schatten we ook aardig op waarde volgens mij.

4 augustus 2020 om 19:18

@prem93 Wat een calimero opmerking. De Ligt heeft echt gewoon veel meer talent en speelde vorig jaar iedereen de pannen van het dak, eredivisie of Champions league. Verdedigend of aanvallend koppen, dekken en aan de bal. Dat gaan bagatalliseren omdat de Vrij dit jaar een beter seizoen heeft is erg kinderachtig. De Vrij was dit jaar heel sterk, sterker dan De Ligt die iets meer heeft geschutterd. De Ligt stond bij Oranje in de basis omdat hij meer talent heeft dan De Vrij en vorig jaar ook beter was.

4 augustus 2020 om 19:56

Calimero? Ben niet voor een Nederlandse club, ben voor Hannover. De Vrij is al jaren veel constanter dan de Ligt. Dus ja het heeft te maken met zijn club-achtergrond en dat mag van mij best.

Het is dat Nederland beschikt over Virgil en Matthijs, maar het is bizar dat Stephan zo weinig kansen krijgt in de basis van het huidige Nederlands team.

Lijkt me erg terecht. Deze man heeft bij Lazio zeer sterke ontwikkeling doorgemaakt. En nu bij Inter nog sterker uit de voeten gekomen. Gefeliciteerd stefan. En Feyenoorders. Ik zie oranje graag in een 352 achtige opstelling De vrij van dijk de ligt De Roon de jong er voor

Het zegt wel heel veel als je door Italianen wordt verkozen als beste verdediger. Misschien moet Koeman toch gaan overwegen om een systeem te bedenken met 3 centrale verdedigers. Of eventueel met centralen op de back positie spelen (zowel links als rechts nu aké ook echt niet meer overgeslagen kan worden). Duitsland heeft de afgelopen jaren ook veel met centralen op back gespeeld. Ze zijn zelfs wereldkampioen geworden met Mustafi als back.

4 augustus 2020 om 15:55

Je laatste zin klopt niet, Philip Lahm was de rechtsback toen Duitsland wereldkampioen werd in 2014. De linksbacks was Höwedes dat toernooi.

4 augustus 2020 om 22:38

Oh sorry dan vergis ik me, ik dacht dat Lahm vaak op cvm speelde dat toernooi. Hoe dan ook, howedes is ook een centrale verdediger dus dit bewijst wel mijn punt.

Knappe prestatie van de Vrij. Beste verdediger in een topcompetitie is niet niks.

Erg mooi nieuws en ook wel verdiend. Erg belangrijk geweest in die 3-mans defensie van Conte met z'n verdedigende acties en bovendien ook aanvallend z'n waarde getoond met (om en nabij) 3 goals en 3 assists. Erg tof dat hij ook met zo'n speciale badge van beste verdediger op het shirt zal gaan spelen. Kulusevski overigens ook terecht (ook wel door de blessure van Zaniolo) verkozen tot beste jonge speler. Daar gaat Juve echt nog van genieten.

Absoluut terecht. Misschien een idee om de beste verdediger van de Serie A naast de beste verdediger van de PL te zetten? Koeman?

De Vrij is veel verder dan de Ligt of je speelt met 3 CV of je zet De Ligt op de bank.

Waar we voorheen een aanval hadden van wereldformaat, zijn we nu in het tijdperk verdediging belandt. Zijn we meer serieus aan de slag gegaan met verdedigers omdat we die toen der tijd niet hadden of is dit puur toeval?

Hele goede verdediger hoop dat Koeman hem nu wel naast VVD zet want hij verdiend het meer dan De ligt

Zeer terecht, verdedigt als een eindbaas. Dit brengt natuurlijk ook weer vragen met zich mee voor het Nederlandse elftal. Omdat we gewoon de meest luxe verdediging ter wereld hebben zou ik opteren voor een 352 systeem. Gosens moet per direct een oproep krijgen voor de linksback positie en die kan dan samen met Hateboer de flanken bestrijken. Ook al wil Gosens waarschijnlijk voor Duitsland kiezen, het staat nog niet vast dus Koeman moet hem direct oproepen. Ik zou dan mogelijk als Atalanta spelen. Frenkie de Jong, De Roon, Wijnaldum op het middenveld en Depay en Malen/boadu in de aanval. Dan is een EK titel gewoon goed mogelijk.

Krul
De Ligt
De Vrij
Van Dijk
Hateboer
De Roon
De Jong
Gosens
Wijnaldum
Depay
Malen/Boadu
4 augustus 2020 om 16:05

Malen en Boadu hebben nog niets laten zien, heb toch liever wat meer ervaren spelers op die posities

4 augustus 2020 om 16:08

Zeker een punt, maar ze kunnen nu nog een jaartje rijpen. We hebben helaas niet echt alternatieven. Luuk de Jong zou ook kunnen, maar die vind ik wat te statisch.

4 augustus 2020 om 16:56

Goed dat je De Roon in je basis zet. In mijn ogen zwaar onderschat en meer dan een pure stofzuiger. Hij speelt zo goed bij Atalanta, zeker de laatste wedstrijden.

7 augustus 2020 om 14:11

Zeker en met de vleugels van Atalanta is hij gewoon goed ingespeeld Frenkie had ook Schöne naast zich nodig om het beste van zijn spel te kunnen laten zien.

Is zeker een goede speler maar deze verkiezing stelt eigenlijk niet zoveel voor als Dybala de prijs krijgt voor beste speler. Heeft de helft van het seizoen de bank warm gehouden maar wel de beste speler???

4 augustus 2020 om 16:09

Dybala heeft niet helft van het seizoen op de bank gezeten, hoe kom je daar nou bij 😁

4 augustus 2020 om 16:15

Misschien eerst even je feiten checken voor je begint. Heeft afgelopen seizoen 24 wedstrijden gespeeld waarvan ook een x aantal als invaller. Leuk dat je grappig probeert te zijn maar idd een half seizoen gespeeld en dat is dan de beste van de competitie. Wat mij betrefd zegt dat genoeg over de verkiezing.

4 augustus 2020 om 16:28

Wordt steeds erger met jou. Dybala heeft 33 wedstrijden in de serie a gespeeld, waarvan 25 als basis. En jij noemt dat halve seizoen op de bank

4 augustus 2020 om 16:33

Misschien moet je even google raadplegen voor je met iets komt. Heeft 24 westrijden competitie - 2 in de beker en 7 in de CL waarvan meerdere als invaller. Kan je gewoon opzoeken.

4 augustus 2020 om 17:01

Je hebt gelijk mijn fout wiki gaf verkeerde info.

En terecht. Eindelijk gerechtigheid!! In mijn opinie minstens evengoed als Van Dijk! En veel beter dan de Ligt! Nauwelijks op een fout te betrappen. Verdiend al heeel lang een basisplaats bij Oranje.

Blijf het opmerkelijk vinden. Was bij Feyenoord destijds een erg gebrekkige verdediger, en ook in het Nederlands elftal geen drol laten zien. Ik vind het dan ook lastig te zeggen hoe goed hij werkelijk is.

4 augustus 2020 om 16:14

Het is toch helemaal niet lastig te zeggen hoe goed hij nu werkelijk is? Hij hoort, zeker dit seizoen, gewoon bij de beste 4/5 verdedigers van de wereld. Hij is beter dan Koulibaly en die wordt vaak gezien als een van de beste samen met Virgil en Ramos, dan weet je genoeg over de Vrij. Ik breng hem op de fiets van Milaan naar het Emirates als het moet. Dit is de wereldtopper die Arsenal nodig heeft achterin, helaas kansloos gezien het project Inter waar hij nu in zit, die gaan hem nooit verkopen, aan welke club dan ook. Los van het feit dat hij dat zelf ook helemaal niet wil natuurlijk.

4 augustus 2020 om 16:17

Waarom opmerkelijk? Als je geen wedstrijden van Inter kijkt kun je er ook niks over zeggen. Bij Feyenoord was het nog maar een jong ventje, wel een groot talent. Van Gaal herkende wel zijn talent en nam hem mee naar Brazilië in 2014 waar hij meteen tot beste verdediger van het WK werd. Denk dus toch dat het aan jouw beoordelingsvermogen ligt

4 augustus 2020 om 16:23

Wellicht; ik volg de serie A inderdaad niet. Zou hij ook de beste verdediger in de Premier League kunnen zijn?

4 augustus 2020 om 16:32

Als je de Serie A niet volgt heeft je opmerking ook nul waarde. Je trekt deze onderscheiding in twijfel op basis van zijn spel 7/8 jaar geleden? Of hij de beste verdediger in de PL zou kunnen zijn? Wat voor een niets toevoegende vraag is dat dan? Zou Messi ook de beste zijn in de PL? We zullen het nooit weten. Feit is dat De Vrij erkent wordt in een land waar ze verdedigen hebben uitgevonden. Overigens liet De Vrij al bij Feyenoord zien dat hij het ver zou kunnen schoppen

4 augustus 2020 om 16:23

Haha, wat?! Erg gebrekkig? In welke zin? Huh? De Vrij was met zijn rust, balbehandeling, opbouwende kwaliteiten en, vooral belangrijk, met z'n verdedigende acties erg goed in de verdediging. Maakte mooie duo's met Martins Indi, Vlaar, etc. Als je bovendien ook al meerdere jaren bij de beste verdedigers van Italië hoort, denk ik dat je erg goed kan zeggen hoe goed hij is.

4 augustus 2020 om 16:24

In zijn totaliteit, vond m bij Feyenoord zelfs onzeker ogen. Klopt natuurlijk dat hij toen nog erg jong was, maar ik heb er nooit iets speciaals in gezien.

4 augustus 2020 om 16:34

Onzeker bij Feyenoord? De Vrij kapte als broekie rustig aanvallers uit.

4 augustus 2020 om 16:34

Hm, erg gebrekkig vind ik echt bijzonder overdreven eerlijk gezegd. Onzeker; ja. In het begin. Maar hoe hij zich na die beginfase staande hield bij Feyenoord was wel echt erg goed. Daarna bij NL Elftal (geen drol laten zien?) op het WK ook uitstekend gepresteerd. Speciaal a la de Ligt; nee (dat zijn er maar héél weinig). Uiteraard niet. Hij heeft zich echt met stappen ontwikkeld. Maar ondertussen is het wel echt een uitstekende verdediger en nog altijd op een mooie leeftijd. En als ik snel een link leg naar je eigen club Arsenal, denk ik dat Arteta wel een moord zou kunnen doen voor een de Vrij. Al denk ik dat Stefan maar al te graag in Italië blijft.

4 augustus 2020 om 16:29

Was bij Feyenoord ook al een dijk van een verdediger. Eerst als 17-jarige zonder enige spierbouw als rechtsback een verademing (alles voetballend oplossen), daarna als muur samen met Vlaar in de defensie. Ik weet niet hoe goed jij het Feyenoord onder Koeman hebt gevolgd, maar de Vrij zag je al vrij snel van dat het een topper ging worden. En in Oranje heeft hij toch een zeer verdienstelijk WK gespeeld in 2014, was fenomenaal in dat toernooi. Rare post.

4 augustus 2020 om 16:39

Je zit gewoon te trollen. Van de Vrij was al heel snel duidelijk dat het een bovenmodale verdediger was met een grote potentie. Altijd de voetballende oplossing. Het kan natuurlijk ook zijn dat je er gewoon geen kijk op hebt,

4 augustus 2020 om 17:26

De Vrij was inderdaad belabberd in Oranje. Wel een keer op zo'n toernooitje in Brazilië verkozen tot beste verdediger, maar goed, dat was maar het WK daar doet bijna niemand aan mee.

Zeer terecht. Heel stabiel jaar achter de rug. Bijna niet te betrappen op een foutje. Een van de sterkhouders van Inter. Hopelijk kunnen ze volgend jaar echt meedoen om de titel, zou een mooie bekroning voor De Vrij zijn na zoveel sterke jaren.

Verdiend inderdaad al heel lang een basisplaats ipv de Ligt. Maar de Nederlandse media geilen veel meer op de Ligt en zien daardoor niet dat hij nog steeds veel fouten maakt (en ja hij speelt ook hele goede wedstrijden) Los van dat de Ligt een wereldverdediger gaat worden is hij dat nu niet en de Vrij wel en dus hoort de Vrij ook te spelen. Dit zal echter niet gebeuren denk ik, we kijken in Nederland vaak toch te veel naar potentie, naar hoe goed iemand in de toekomst wel niet gaat kunnen worden ipv naar hoe goed iemand nu daadwerkelijk presteert.

Netjes hoor, moeten straks bij Nl11 met 7 verdedigers 2 middenvelders en 1 aanvaller gaan spelen. Catenaccio, lekker counteren en met 1-0 winnen, a la Inter

Cilissen
Dumfries
De Ligt
De Vrij
Ake
Hateboer
van Dijk
Blind
Wijnaldum
de Jong
Memphis

Zo dan, dat is een mooie persoonlijke prijs. Helemaal in Italië. Echt top van De Vrij dat hij dit heeft bereikt.

Ik heb de Serie A niet echt gevolgd dit jaar, kan iemand mij vertellen of dit terecht is en waarom? En zo ja waarom hij dan niet in het NL elftal in de basis speelt?

Goede speler! Wat een luxe probleem heeft het Nederlands elftal in de verdediging. Waarschijnlijk zullen 2 toppers niet kunnen spelen, dan denk ik aan ake en ben bang toch de vrij.. wat dat betreft misschien 352 proberen? Zulke goede vleugels hebben we immers niet, wel goede spitsen(Depay, malen etc). Ik zou het wel weten!

Klasse. Zeer verdiend ook. De Vrij is al jaren een zeer stabiele verdediger in een van de fysiek zwaarste competities ter wereld. Koeman moet toch maar is gaan overwegen om De Ligt te banken, of om 352 te gaan spelen. Dat laatste lijkt me het verstandigst, aangezien De Ligt ook niet bepaald een koekenbakker is. Linkshalf blijft wel een puntje, onze huidige internationals zijn niet goed genoeg voor die positie. Hopelijk lukt het om Goosens te overtuigen.

Cillissen
De Ligt
Van Dijk
De Vrij
Dumfries
F de Jong
De Roon
Gosens/Aanho
Wijnaldum
Memphis
Malen/Promes
4 augustus 2020 om 17:48

Redelijke opstelling maar als we tegen ''ingraaf'' landen moeten voetballen dan zou ik Gini een lini naar achteren zetten op de plek van De Roon en misschien Ihattaren op 10 (die moet zich natuurlijk nog wel bewijzen maar heb er alle vertrouwen in)

Terecht! Wat een toppers heeft Nederland in de verdediging. Wat een luxe. En wat is het ongelofelijk vermoeiend dat hier altijd een de Vrij vs de Ligt discussie van komt. Beiden geweldige verdedigers. Klaar.

We moeten gewoon alleen maar verdedigers opstellen, dan worden we fluitend Europees kampioen.

Een verdediging met de Vrij - Laporte - Ake zou ik zeker voor tekenen bij Manchester City. Helaas zie ik dit nooit gebeuren omdat de aanval altijd voorrang heeft bij Pep ...

ik denk dat de Vrij / van Dijk elkaar mooi aanvullen. Vrij die over de grond wat moeilijker te passeren is dan van Dijk en van Dijk is weer beter in de lucht

Snap niet waarom iedereen het systeem aan wil passen omdat we eindelijk goede verdedigers hebben. Koeman is met het huidige systeem succesvol bezig en tijdens een toernooi loop je altijd tegen kaarten of blessures op. Ideaal als je dan top spelers op de bank hebt

Dik verdiend! Ben heel trots op hem. Nu krijgt hij ook zo’n mooi logo’tje op zijn shirt. Ik hoop dat hij nog vele jaren bij ons blijft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Lazio00
13.Spezia00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
E. SalcedoAanvaller00
D. PadelliKeeper00
I. RaduKeeper00
F. StankovicKeeper00
K. AsamoahVerdediger00
A. BastoniVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

255 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 september
Kevin-Prince Boateng gaat Fiorentina verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren