‘Risicowedstrijd’ in Keuken Kampioen Divisie tot nader order uitgesteld

Dinsdag, 4 augustus 2020 om

Go Ahead Eagles zou oorspronkelijk zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen op 6 september in de eigen Adelaarshorst spelen tegen De Graafschap. De Deventenaren melden dinsdagmiddag echter via de officiële kanalen dat deze wedstrijd is uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. De gemeente Deventer heeft voetbalbond KNVB namelijk laten weten dat deze wedstrijd eigenlijk te vroeg in het seizoen is gepland. De gemeente wil eerst ervaring opdoen met de coronamaatregelen voordat deze ‘risicowedstrijd’ wordt afgewerkt.

“We hebben de KNVB verzocht de wedstrijd later in het seizoen te plannen”, legt burgemeester Ron König uit. “Het ontbreekt ons aan ervaring met het spelen van competitiewedstrijden met de beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 1.600 in plaats van tienduizend. We hebben geen idee hoe supporters daar mee omgaan. De enige risicowedstrijd van het seizoen onder deze omstandigheden zo vroeg in het seizoen spelen is een te groot risico voor de openbare orde. Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid voor een wedstrijd als tegen De Graafschap.”

Go Ahead laat weten begrip te hebben voor het standpunt van de gemeente en op één lijn te zitten met zijn ‘ketenpartners’: “Uiteraard is het jammer dat de KNVB de enige wedstrijd van Go Ahead Eagles die als ‘hoog risico wedstrijd’ is betiteld, gelijk als eerste thuisduel op het programma heeft gezet. Wij hadden als club, net als de gemeente Deventer, graag meer ruimte gezien om ervaring op te doen met het spelen van een dergelijke wedstrijd onder de geldende coronarichtlijnen”, stelt algemeen directeur Jan-Willem van Dop.

Go Ahead begint het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie door deze beslissing met twee uitwedstrijden. FC Dordrecht is zondag 30 augustus de eerste tegenstander en op vrijdag 11 september staat het bezoek aan SC Cambuur op de agenda. De Deventenaren spelen hun eerste thuiswedstrijd nu op vrijdag 18 september tegen Jong Ajax.


Poll

Een begrijpelijke wens van de gemeente Deventer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door meralco)

Verstandig van de Deventer burgervader. Er zijn niet veel risico wedstrijden in de Eerste divisie. Roda JC-MVV, De Graafschap-Go Ahead Eagles zij denk ik de enige twee. Wellicht Excelsior tegen Jong Ajax, wanneer er ‘supporters’ gaan meereizen. Prima dat de Gemeente Deventer eeest wat ervaring wil op doen met het organiseren van betaald voetbal wedstrijden in eigen Adelaarshorst voor de rivaal op bezoek komt.

4 augustus 2020 om 16:55

Uitsupporters zijn helemaal niet welkom de komende periode. En dat de supportersgroepen elkaar kunnen opzoeken, dat kan elk moment van de dag, het hele jaar door gebeuren. Vind het echt onzin dit. En waarom zou Excelsior - Jong Ajax een risicowedstrijd zijn? Jong Ajax neemt sowieso geen of weinig supporters mee.

4 augustus 2020 om 17:32

Nee Go ahead speel liever in het begin al tegen FC Dordrecht dat soort clubs.

4 augustus 2020 om 17:48

Oss - den Bosch?

Daar sta je niet zo gauw bij stil als buitenstaander. Ik vind het een begrijpelijke beslissing met logische argumentatie. Eert ervaring opdoen en dan zijn de supporters van de Graafschap welkom. Prima toch

5 augustus 2020 om 09:05

Daarom is het onbegrijpelijk dat de KNVB deze wedstrijd als zo vroeg in het seizoen heeft ingepland. Ook al omdat Gae zelf een verzoek mocht indienen deze "top" wedstrijd in de tweede helft van de competitie te mogen spelen.

5 augustus 2020 om 16:43

En dat ben ik dan weer helemaal met je eens. Leeuw van Deventer De Knvb had hier aan behoren te denken

Uit supporters zijn toch überhaupt niet welkom de komende periode? Wat maakt het dan uit tegen wie je speelt.

4 augustus 2020 om 16:39

Weet het ook niet, maar miss is de kans op zingen etc hoger? Ook meer beveiliging/politie nodig in en buiten het stadion. Bovendien best kans dat de harde kernen elkaar gaan opzoeken. Genoeg verleden tussen de graafschap en eagles qua spelers aanvallen etc (trieste lui van beide partijen)

4 augustus 2020 om 16:49

Niet welkom in het stadion. Maar beide steden liggen dicht bij elkaar. Vanuit Doetinchem ben je via Keppel, Hummelo, Toldijk, Baak en Zutphen in een kleine 40 minuutjes in het centrum van Deventer. Een verbod op uitwedstrijden zal een aantal supporters er echt niet van weerhouden om niet naar Deventer af te reizen. Al helemaal niet gezien het verleden van beide clubs tegen elkaar.overigens verwoordt Ackaka het hieronder goed, van beide kanten was het triest volk die de rellen begonnen. Eerder in clubkleuren vermomde criminelen dan supporters...

4 augustus 2020 om 17:43

Maar dan snap ik niet zo goed wat de corona regels daar mee te maken hebben want dit geld altijd als GAE en de Graafschap tegen elkaar spelen...

4 augustus 2020 om 17:45

Lees nu in een verklaring dat het inderdaad vooral gaat over wat er in de binnenstad etc zal gebeuren. De knvb heeft clubs gevraagd welke 2 thuiswedstrijden ze later in het seizoen willen hebben. GAE heeft de graafschap op 1 gezet en na de conceptversie nog erop aangedrongen dat dit niet de 2e wedstrijd moest zijn. Slordig van de knvb dus.

4 augustus 2020 om 17:46

Is wel logisch dat je "makkelijker" wil beginnen. Voor clubs zijn de regels en de wijze van handhaving nieuw dus zal in het begin ook wennen zijn. Dan kan je beter de risico's later doen als je er meer aan gewend bent.

Waarom houden ze er in de eredivisie wel rekening mee en in de kkd niet?

5 augustus 2020 om 09:07

Juist! Weer onbegrijpelijk slap inplannen van de KNVB!

Verstandige keus denk ik, dit is een beladen duel en denk dat harde kern elkaar wel op gaat zoeken...

4 augustus 2020 om 16:57

Nou nou.. Zal allemaal wel loslopen toch..

Lijkt me een prima oplossing voor iedereen, zal ook niet zozeer om de uitsupporters gaan (hoewel deze natuurlijk redelijk snel in Deventer zijn, zover is het niet rijden) maar meer om de gevoelens die zo'n wedstrijd teweeg brengt. Denk dat ze in Rotterdam of Amsterdam ook niet blij zouden zijn als Ajax/feyenoord meteen de eerste wedstrijd langs kwam met deze nieuwe maatregelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Jong PSV6-2
12.Jong AZ6-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. VeldmateVerdediger31
L. BrouwersMiddenvelder30
M. CorbozMiddenvelder30
Z. EddahchouriMiddenvelder30
J. GorterKeeper30
J. IdzesMiddenvelder30
A. RabillardAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Tottenham Hotspur maakt werk van de komst van Arek Milik. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren