Kolo Touré onthult: ‘Je kunt Virgil van Dijk pakken op één zwakke plek’

Maandag, 3 augustus 2020 om

Virgil van Dijk heeft zich in tweeënhalfjaar bij Liverpool bewezen als 'ongelofelijke topspeler', zo vindt voormalig verdediger Kolo Touré. De Ivoriaan, die in zijn nadagen zelf drie seizoenen uitkwam voor the Reds, vindt Van Dijk in bijna alle aspecten van het verdedigen top, maar ziet één duidelijke zwakte bij de aanvoerder van Oranje: één-tegen-één-situaties.

"Hij is een ongelofelijke speler, een topspeler", aldus Touré, die momenteel actief is als assistent-manager van Brendan Rodgers bij Leicester City, tegenover Stats Perform. "Hij heeft snelheid, lengte, hij kan springen en heeft techniek... Hij kan het spel verschuiven met zijn lange ballen, hij heeft alles!" Toch heeft Touré een punt van kritiek. "Ik heb hem niet vaak één-tegen-één zien komen tegen aanvallers. In mijn optiek is dat zijn zwakte."

"Hij is heel lang en als je echt op hem afgaat met de bal aan de voet, heeft hij het moeilijk, maar hij is wel heel slim", zegt de 120-voudig international. "Hij laat zich zo goed uitzakken. Maar als je echt agressief het één-tegen-één-duel opzoekt, denk ik dat hij te pakken is." In het algemeen spreekt Touré echter vol lof over Van Dijk. "Hij is een heel slimme speler, en hij heeft Joe Gomez aan zijn zijde, goede spelers die hem ondersteunen. Met goede spelers om je heen wordt het spel ook makkelijker."

Touré was zelf onderdeel van het Liverpool dat in 2014 op het laatste moment het kampioenschap verspeelde, nadat the Reds na een knullige glijpartij van Steven Gerrard een cruciale nederlaag leden bij Chelsea (2-0). Dat Liverpool dit jaar alsnog de titel pakte, doet Touré goed. "Absoluut, het heelt de pijn van 2014", zegt de Afrikaan, die tussen 2013 en 2016 voor Liverpool uitkwam. "Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Veel spelers met wie ik heb gespeeld zijn dit jaar kampioen geworden. Ik ben blij voor ze."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door sirius)

Je speelt toch met elf spelers,dan is de kans een stuk kleiner dat je letterlijk 1 tegen 1 komt. Misschien wil Toure van Dijk mee laten doen aan een panna knock out toernooi of iets dergelijks?

3 augustus 2020 om 19:50

Dus je gaat mij vertellen dat je nooit 1 tegen 1 situaties op het veld ziet?of praat je alleen graag zoals je nickname....

3 augustus 2020 om 21:09

Bij het dames voetbal zie ik gelukkig nog wel één tegen één situaties. Het hedendaagse heren voetbal zie ik steeds minder individuele acties, spelers spelen op safe. Dat is wat ik inderdaad probeer te zeggen. Off topic: ik praat niet alleen graag

3 augustus 2020 om 19:51

Nou ben je vergeten wat Messi met Boateng 1 op 1 heeft gedaan? Als verdediger kom ook gewoon vaak 1 op 1 en helemaal met snelle spitsen.

Was van Dijk maar eerder gepiekt had hem graag bij Madrid gezien naast ramos. Liverpool is toch nooit echt de absolute top als een Real, Barça of Man U.

3 augustus 2020 om 19:56

Stop met champagne drinken....als Liverpool geen absolute top is,dan zijn er heel weinig clubs die we nog serieus mogen nemen,Liverpool is momenteel de houder van de cl,de wereldbeker en de premier leauge...

3 augustus 2020 om 19:57

Een keer wat winnen maakt je nog geen absolute topclub. De aantrekkingskracht van een Madrid of United is gewoon een stuk hoger. Dat zal zo blijven ook.

3 augustus 2020 om 20:03

Haha ironisch, 'stop met champagne drinken' en vervolgens een reactie van champagnepapi hierop. On topic: Liverpool is een tijdje weggeweest van de top, maar behoort momenteel weer bij de absolute toppers. Dan is het op dit moment dus ook gewoon een topclub.

3 augustus 2020 om 20:04

United hogere aantrekkingskracht dan liverpool momenteel? Weet zeker dat de toppers momenteel eerder naar liverpool willen dan united. Niets is zo veranderlijk als het voetbal, zie manchester city. Spelers willen om prijzen spelen en kijken niet (alleen) naar historie.

3 augustus 2020 om 23:13

@champagne een keer iets winnen? Recordkampioen van Engeland en 6 champions leagues en 3 EL, meer als bijv Barca en man utd. Wat lul jij nou? Hebben een lange slechte periode gehad maar liverpool is nog altijd de meest succesvolle club van Engeland en een van de meest succesvolle van het hele voetbal.

4 augustus 2020 om 00:02

@Rick1o1 de recordkampioen is nog altijd Manchester United met 20 titels, één meer dan Liverpool.

3 augustus 2020 om 19:57

Hij pakt met Liverpool de CL en sindslange tijd de PL. Is toch veel vetter dan in teams spelen die om de zoveel tijd toch wel iets winnen.

3 augustus 2020 om 19:58

Dat valt te betwisten, als je alleen al kijkt naar het aantal Europa cup 1 bekers dat ze binnen hebben gesleept.

3 augustus 2020 om 20:32

Das echt onzin. Liverpool is misschien de grootste concurrent van de club die ik support, maar een topclub is het zeker. Na united de club met de meeste PL titels en heeft van alle engelse clubs het vaakst de CL gewonnen. Ze hebben jarenlang gesukkeld in de PL ondanks Europese successen, maar zijn nu weer terug op alle vlakken. Hoop dat united na deze zomer ook weer helemaal terug is en Liverpool het vuur aan de schenen kan leggen.

3 augustus 2020 om 21:33

Liverpool is door de lange periode van geen landskampioen wat teruggevallen ten opzichte van real Madrid. Maar is gewoon een echte topclub. Man united is zowel Europees als nationaal teruggevallen en is nu gewoon duidelijk minder dan Liverpool. Net zoals United in hun gloriejaren met Beckham en consorten gewoon beter was als Liverpool. Madrid is een ander verhaal, maar heeft het voordeel dat de competitie puur een tweestrijd is met Barcelona met alleen atletico als gelegenheidsuitdager. Engeland heeft een veel bredere top waarbij bij het terugvallen van bijvoorbeeld Arsenal en United direct weer andere clubs als City opstaan. PL is echt van een ander niveau dan la liga.

4 augustus 2020 om 09:18

Manu wereldtop? Zet Mijn AC Milan er dan ook nog ff naast, die hebben teminste na Real Madrid meer CL titels dan alles en iedereen!

Als mensen eenmaal alleen maar naar je zwakke plekken gaan kijken weet je dat je geweldig bent. Hij kan weleens een punt hebben wat die zwakte betreft. Daar heb je echter wel een goede aanvaller voor nodig en dan moet die aanvaller 1 tegen 1 zien te komen. Nu ga ik iets controversieels zeggen “want messi stond niet op toen het nodig was” maar van dijk had het wel degelijk lastig tegen messi. In camp nou had hij het moeilijk. En in liverpool ook, het is dat allisson geweldig keepte want barca was redelijk vaak doorgebroken tot 1 op 1 kansen met de keeper. Dat is een speler die de bal aan de voet heeft en de 1 op 1 zoekt. Maar goed, zelfs dan bleek het niet genoeg te zijn om liverpool te verslaan dus als je van dijk de baas bent, ben je er nog niet

3 augustus 2020 om 22:09

Grotere zwakte van Van Dijk vind ik zijn laksheid, komt heel soms naar boven, wat aangeeft wat een complete en uitstekende speler hij is.

3 augustus 2020 om 22:09

Grotere zwakte van Van Dijk vind ik zijn laksheid, komt heel soms naar boven, wat aangeeft wat een complete en uitstekende speler hij is.

3 augustus 2020 om 23:02

Tsja, hij is niet perfect maar het woord zwakte vind ik in dezen niet passend. Messi schiet ook wel eens een bal naast, maar heeft hij daardoor een slecht schot? vDijk slaagt er voorlopig in er te staan wanneer het moet en faalt wanneer het kan.

3 augustus 2020 om 23:26

Nou ja, het zou niet goed zijn als verdedigers geen moeite zouden hebben met misschien wel de beste voetballer ooit. Het maakt niet uit of je Ramos, Van Dijk enzovoort bent. Tegen Messi zul je het altijd zwaar hebben evenals Messi die het altijd lastig tegen top verdedigers zal hebben. Daarom behoren ze tot de beste spelers ter wereld op hun positie. Overigens denk ik niet dat 1 op 1 een zwakte van Van Dijk is. Hij positioneert zich altijd zo dat hij de tackle in kan zetten en ook binnen een mum van tijd op snelheid kan geraken afhankelijk van de situatie. Dan vind ik z'n nonchalance op sommige momenten toch een duidelijker zwak punt. Hij heeft namelijk nog wel momenten dat hij z'n hoofd er niet helemaal bij lijkt te hebben.

4 augustus 2020 om 11:14

Jep zou goed kunnen. Je ziet van dijk echter niet vaak moeilijk hebben. Dus dan is het lastig om zeker te weten of het incidenteel is of een zwakte.

Als je hem alleen maar kunt pakken op 1 op 1 en dat vraag ik me echt af, dat geeft toch aan dat Van Dijk een wereldtopper is! Je zag het al toen hij voor Groningen speelde, in die thuiswedstrijd tegen Feyenoord, zo jong, zo sterk, een echte leider...

Net als die één op één tegen Mbappe zeker? De reden dat hij niet vaak één tegen één komt is omdat spitsen toch voornamelijk bij de andere centrumverdediger gaan staan om hun kansen te vergroten. En dat lijkt me wel slim.

3 augustus 2020 om 23:30

Verder vind ik Van Dijk juist erg handig op de momenten dat hij 1 op 1 staat. Hij positioneert zich altijd zo dat hij in kan grijpen of binnen een mum van tijd op snelheid kan zijn als een speler er voorbij wil. De Ligt zie je dat ook steeds vaker doen bij Juventus daar waar hij dat bij Ajax best vaak deed. Van Dijk z'n enigste 'zwakte' is naar mijn mening de nonchalance die je af en toe eens ziet. Dan is hij er soms heel even niet bij en moet hij daarna herstellen. Vaak lukt dat, maar soms ook niet en dan worden het gevaarlijke momenten.

Tja 1 op 1 is iedereen te pakken. Je bent in het nadeel, omdat je moet reageren. Daarom bleef Robben tot zn 35e gewoon simpel naar binnen trekken en scoren tegen 1 verdediger. Je kan dan niet snel genoeg reageren. Zelfs niet als je Ramos en Pique bent. Kijk maar naar de 2-1 in 2014.

Lijkt bijna een georganiseerdr actie om Van Dijk naar beneden te halen phoee. Eerst Richarlison, toen die andere gozer die zei dat VvD arrogant is. Toen weer een paar andere analisten die zeggen hij behoort niet tot de beste verdedigers etc etc. Wst is dit allemaal? Het is een geweldenaar, die bijna nooit fouten maakt. Wat mij betreft hoort hij nu al tot 1 van de beste verdedigers ooit. Zijn niveau is van ongekendr klasse. 1 heel seizoen niet 1 keer voorbij gedribbeld. Bizar.

3 augustus 2020 om 20:23

Nee joh, gewoon hoge bomen. Over Messi en Ronaldo wordt ook van alles geschreven.

3 augustus 2020 om 20:40

Precies wat Toure zegt dus. Hij loopt gewoon achteruit. Brak ze wel op tegen Atetico...

3 augustus 2020 om 23:04

vDijk naar beneden halen? Lees je echt zo selectief en dat ene zinnetje? Lees het bericht dan nog eens en registreer de lofzang dit keer wel ajb.

Uhmm was het niet een hele hype dat na zoveel tijd eindelijk een keer een speler Van Dijk voorbij wist te dribbelen? (Pepe)Dus dat zal meevallen, Kolo...

4 augustus 2020 om 00:50

Ja precies, ijzersterk in de een-op-een

Hij vermijd 1 op 1 omdat hij vaak trager is in de eerste meters, Gomez weet dat ook. Je ziet vaak als ze hoog verdedigen dat Gomez net voor Virgil staat te verdedigen zodat hij tijd heeft om een 1op1 te voorkomen.

Helaas was het voor Kolo zelf moeilijk om rugdekking te geven.

Hij is het vorige seizoen nul keer voorbij gedribbeld, nul keer. Lijkt me dat een-op-eens zijn specialiteit is en absoluut geen zwakte

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Roberto FirminoAanvaller10
S. ManéAanvaller10
AlissonKeeper10
Mohamed SalahAanvaller13
R. BrewsterAanvaller00
C. KelleherKeeper00
AdriánKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

216 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 1 1 0 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: de Premier League-topper tussen Chelsea en Liverpool

Met de terugkeer van de Premier League is iedereen benieuwd wie dit seizoen de grootste uitdager is van Liverpool. De wedstrijd van de regerend landskampioen tegen Chelsea biedt misschien al snel...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Manchester United schakelt door na het mislopen van Sergio Reguilón. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren