Ryan Babel slaat in bericht op Instagram terug naar Sander Schimmelpenninck

Zondag, 2 augustus 2020 om 23:27Dominic Mostert • Laatste update: 00:16

Ryan Babel heeft zondagavond gereageerd op de kritische column van Sander Schimmelpenninck over zijn pogingen om op legale wijze zo weinig mogelijk belasting te betalen. In een bericht op Instagram verdedigt Babel zichzelf en beticht hij Schimmelpenninck van 'bekrompen denken'. In een column in de Volkskrant bestempelde de tv-persoonlijkheid de houding van Babel als 'egoïstisch'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door glory)

Babel is gewoon niet de slimste. Natuurlijk betaal je zo min mogelijk belasting, maar om als publiek figuur zo te profileren is gewoon dom. Als voetballer weet je dat er een groep mensen is die walgt van de salarissen die voetballers opstrijken en dat buitenproportioneel vinden. Je staat al onder een flink vergrootglas en als je dan ook nog gaat pronken met het betalen van zo min mogelijk belasting gaat er gewoon kritiek komen.

2 augustus 2020 om 23:45

Ach, Die Sander is wel een redelijk bijdehante figuur, mar dat weerhoudt hem er niet van om domme dingen te doen (roepen). Vooral de reacties na zijn uitglijder waren van een bijzonder laag niveau.

3 augustus 2020 om 00:22

Welke uitglijder? 😜

3 augustus 2020 om 07:37

Sander Schimmelpenninck noemde de 15 jaar oude prinses Alexia ’de lekkerste’ van de drie prinsessen. Daar is nogal wat rumoer over ontstaan, waarop hij m.i. zeer dom reageerde.

2 augustus 2020 om 23:56

Dus het is beter om helemaal niets te zeggen? Ik zie dit niet als pronken, maar gewoon informeren. Natuurlijk wil iedereen zo min mogelijk belasting betalen. De gemiddelde man kan dat helaas niet, of weet gewoon niet hoe ze dat moeten bereiiken. Juist de rijke figuren, zoals Bezos, Gates, etc. die maken hier allemaal dankbaar gebruik van, want die weten dit allemaal wel door hun adviseurs. Waarom mag de gewone man ook niet profiteren? Natuurlijk is Babel niet 'gewoon,' maar hij staat in zijn recht om dezelfde belastingvoordelen te zoeken als de allerrijksten. En jij en ik ook. Ik heb sinds ik wat meer verdien hetzelfde gedaan: wat onderzoek gedaan naar hoe ik mijn geld het beste kan investeren om zo min mogelijk belasting te hoeven af dragen, zowel nu als in wanneer ik met pensioen ga. Daar is helemaal niets mis mee. Maar blijkbaar is het volgens jou verkeerd als de gewone man het ook doet, en het alleen geschikt is voor de rijke miljairdairs onder ons?

3 augustus 2020 om 00:21

Haha hoe trek je al die conclusies uit mijn reactie? Er zitten echt zoveel aannames in over hoe ik erover denk..

3 augustus 2020 om 08:33

Je verwijt een ander dat hij zoveel aannames over je heeft, maar presteert het zelf om Ryan niet de slimste te noemen en dat hij aan het pronken is met het betalen van zo min mogelijk belasting.

Assumption is the mother of all screw-ups inderdaad...

Het was logisch geweest als hij dit verhaal meteen destijds had opgehangen. Nu geloof ik er helemaal niks van.

3 augustus 2020 om 09:09

Babel zal ongetwijfeld mensen om zich heen hebben die hem adviseren. Op zich is de reactie van Babel wel te volgen. Er is nuance gebracht in de post van hem. Dat had inderdaad destijds al moeten gebeuren.

Ik denk dat Babel toch eens wat geld moet besteden aan een fiscalist ipv een boek te kopen. Als je niet woonachtig bent in Nederland sta je ingeschreven als niet-ingezetenen (of kan je als zodoende ingeschreven staan). In dit geval heeft Nederland een verdrag afgesloten met de Verenigde Staten over de wijze van en plaats van belastingheffing. Er zal dan ook geen dubbele heffing plaatsvinden, je betaald de belasting in Nederland of in de Verenigde Staten. Hoe dan ook moet je eerlijk belasting afdragen en niet het proberen goed te praten dat je zelf (belangrijk aspect) op de hoogte moet blijven van de regelgeving.

3 augustus 2020 om 12:32

Ja haha Babel heeft een boek gekocht, wat een dombo. Je moet flexen met fiscalisten.

‘Ik heb liever dat je over mij schrijft dan dat je bij mij komt slapen’, weet iemand waar hij op doelt? OT: Schimmelpenninck’s column is de Volkskrant heeft als doel om een beetje te steken, hij schrijft vaker op nogal scherpe wijze in die column, dat doet hij nu ook, maar dat maakt het soms wel makkelijk om zijn kritiek te weerleggen. Hij mist namelijk nogal wat nuance, maar zoals gezegd is dat het idee, het moet je aan het denken zetten. Ik hoop dan ook dat het Babel aan het denken zet.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

86 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren