‘Gegadigde streepte naam Van de Beek door na halve finale Champions League’

Zondag, 2 augustus 2020 om 15:28Robin Bruggeman

Donny van de Beek wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij Ajax en in de afgelopen maanden werden onder meer Manchester United en Real Madrid naar voren geschoven als mogelijke gegadigden voor de middenvelder. Borussia Dortmund werd in een eerder stadium ook genoemd, maar de Duitse topclub is volgens BILD niet meer in de markt voor Van de Beek.

De boulevardkrant meldt zondag dat dit al geruime tijd het geval is. Technisch directeur Michael Zorc identificeerde Van de Beek in eerste instantie als mogelijk doelwit voor die Borussen en de sportbestuurder heeft de middenvelder ook met eigen ogen aan het werk gezien. Volgens de berichtgeving besloot hij na de halve finale van de Champions League van afgelopen seizoen tegen Tottenham Hotspur echter geen werk te maken van de komst van Van de Beek.

Eerste training Antony I From São Paulo to Amsterdam

Hetzelfde geldt voor Ferran Torres, die op het punt staat om Valencia in te ruilen voor Manchester City. De Spaanse aanvaller werd eerder in het Signal Iduna Park geopperd als mogelijke vervanger van Jadon Sancho. Zorc zat vervolgens op de tribune tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Atalanta en Valencia eerder dit seizoen en besloot toen om Torres’ naam eveneens door te strepen.

Jude Bellingham en Thomas Meunier wisten Zorc wel te overtuigen, aangezien zij voor aankomend seizoen alvast binnen zijn gehengeld. Sancho wordt verder nog altijd in verband gebracht met een vertrek en Jonathan Ikoné van Lille OSC en Jérémie Boga van Sassuolo worden genoemd als mogelijke opvolgers van de Engelsman.


Poll

Had jij Borussia Dortmund wel een goede club gevonden voor Donny van de Beek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Prachtig altijd die nieuwsberichten dat transfers op basis van 1 wedstrijd niet doorgaan, wat een onzin. Hij maakte een briljante goal, maar legde hem toen later niet af, nou poeh poeh.

2 augustus 2020 om 15:47

Precies dat. Onzin nieuws dus. Vol met hypotheses waar je niks mee kan. Al zou ik Dortmund wel een leuke club vinden voor van Beek.

2 augustus 2020 om 16:37

@ajaxaddict Ik weet niet of je de wedstrijd tegen Spurs in de Arena hebt gezien maar daar was Donny werkelijk abominabel slecht. Ajax speelde tot het moment dat hij (veel te laat) werd gewisseld met 10 man. Donny speelde zo slecht dat ik me heel goed kan voorstellen dat er door mogelijk geinteresseerde clubs na een zo een absurd slechte wedstrijd een dikke streep door de naam van zo een speler gaat. Niet geschikt voor internationaal topniveau. Daarna deed Donny in de wedstrijden tegen de lokale hoogvliegers Heracles, Sparta, FC Utrecht, AZ, Willem II en Emmen serieuze pogingen om het belabberde niveau van tegen Spurs te evenaren. En dat is hem goed gelukt.

2 augustus 2020 om 16:54

Kerel, probeer eens te genieten van de zon, F1, een biertje, wat dan ook. Hoe krijg je het voor elkaar om er bij ieder Donny-artikel als de kippen bij te zijn om dit soort belachelijke teksten te verkopen? Hoe haal je hier plezier uit? Alsof je zelf echt gelooft dat een club op basis van 1 slechte wedstrijd denkt: hmm, hij scoort tegen de grootste ploegen, grotere ploegen dan Spurs, maar dit is zo slechy dat we geen 50 miljoen in hem gaan investeren. Als clubs of scouts zo kortzichtig zijn in het kopen of verkopen van spelers dan ben je binnen de kortste keren failliet.

2 augustus 2020 om 17:03

@martijnr12 Na een gewone matige wedstrijd begrijp ik best dat ze nog wel een keertje komen kijken. Maar na zo een extreme wanprestatie als de wedstrijd tegen de Spurs (en nogmaals daarna deed Donny het nog eens dunnetjes over tegen al die matige Eredivisieteams) dan begrijp ik heel goed dat geen redelijke club meer geinteresseerd is. Vooral ook omdat er op Donnies positie zoveel meer en groter talent rondloopt in Europa en ook bij Ajax zelf.

2 augustus 2020 om 17:06

Ook zo lekker neerbuigend over de andere eredivisieteams met ze lokale hoogvliegers bij zulke mensen deugd niemand behalve hun eigen mening die op onderbuik gevoelens gebasseerd is. Ookal speelt Donny bij Ajax ik vind het een topper en hoop dat die een mooie vervolgstap zet had Dortmund trouwens een mooie club gevonden voor hem denk dat hij daar prima zal passen in het spel wat ze spelen. Misschien een leuke optie voor Leverkusen en Peter Bosz.

2 augustus 2020 om 17:10

Ja en Ronaldo gaf ook niet thuis toen ze 1-2 van Ajax verloren, wat een dramatische voetballer.

2 augustus 2020 om 17:17

@fcu-030 Ik doe zeker niet neerbuigend over andere Eredivisie-teams. Ik heb namelijk in de wedstrijden tegen die teams vaak meer genoten van hun spel dan dat van Ajax. Ik probeer alleen aan te geven, mocht je dat niet begrijpen, aan al die lieden die Donny kennelijk Real Madrid en Manchester United materiaal vinden, dat Donny al werd/wordt overlopen in wedstrijden tegen lokale hoogvliegers (dat zijn de beste clubs uit hun regio) die toch ver verwijderd zijn van het niveau van Real Madrid.

2 augustus 2020 om 17:20

@ajaxaddict Kon je geen betere vergelijking bedenken? Niet heel sterk dit.

2 augustus 2020 om 17:31

Sorry dan had ik het verkeerd begrepen 👍 ik vind vaak juist dat Donny verkeerd gebruikt word zoals bij Spurs uit en Juve uit die goals dat vind ik echt zijn kwaliteit wat weinig spelers hebben ik vind het een slimme speler. Maar op het moment dat hij verdedigend speelt vind ik hem ook veel minder ik denk dat Real of United ook te hoog is maar de Bundesliga zal een mooie competitie voor hem zijn denk ik. Zoals een Leverkusen Hertha of Wolfsburg en zelfs bij Dortmund had hij goed in het spelletje gepast wat ze willen spelen met veel mensen die de ruimtes inlopen.

2 augustus 2020 om 17:49

@fcu-030 Geen probleem. In de wedstrijd tegen jouw club werd onze Donny ook helemaal weggespeeld door Gustafsson en Maher. En elke keer verloren we afgelopen seizoen de slag op het middenveld als Donny speelde. Elke keer weer een gatenkaas. Hij kan gewoon echt niet verdedigen. En op internationaal niveau is het in de basis vereist dat je in ieder geval je eigen man kan afstoppen. Ik gun hem een transfer maar snap dat gehype van deze jongen niet als ik zijn kwaliteiten afzet tegen veel andere spelers in de Eredivisie. Dan schiet hij al enorm tekort laat staan voor een Real. Realistisch zou zijn een middenmoter in de Bundesliga. Hij komt tekort voor de top in de Bundesliga en aan de onderkant zou Donny ook verzuipen. Een goeie club vinden wordt vrees ik heel lastig. Er zal geen PL club geinteresseerd zijn en op zijn positie hebben alle clubs in Spanje betere spelers. Vergeet ook niet dat er in heel Europa enorm veel hele goede en veel getalenteerdere spelers dan Donny beschikbaar zijn voor al die clubs. Ik kan daarom echt geen reden bedenken waarom een serieuze club geinteresseerd zou zijn in Donny. En ik denk daarom dat die clubs er helaas ook niet zijn.

2 augustus 2020 om 18:31

Maat Donny scoorde de afgelopen 3 wedstrijden 3 keer tegen Utrecht. Heeft Donny je vriendin afgepakt ofzo?

2 augustus 2020 om 19:02

@Holland8 maar even, je geeft vaak aan dat er in de eredivisie en bij ajax veel betere spelers (op die positie) rondlopen dan Van de Beek. Nu reageer je voor de verandering eens iets genuanceerder qua potentiele club, maar voorheen noemde je zelfs middenvelders van degradatieclubs die beter zouden zijn dan Van de Beek. Kun je mij, en velen hier, dan uitleggen hoe het mogelijk is dat die jongen nog altijd basisspeler is bij ajax en minuten maakt in Oranje? Als er al zoveel nederlandse middenvelders in de eredivisie veel beter zijn dan Van de Beek.

2 augustus 2020 om 19:25

Die wedstrijd tegen Utrecht in november speelde Donny echt fantastisch tegen Utrecht, evenals een half jaar eerder toen ze officieus kampioen werden.

2 augustus 2020 om 23:33

Heb je het nou over die zelfde wedstrijd waar Ajax bij rust nog dik verdiend met 2-0 voor stond met een op dat moment prima spelend Ajax inclusief een goed spelende vd Beek die een belangrijk aandeel had in de 2-0?Diezelfde van de Beek die er door Pochentino individueel voor beide wedstrijden individueel als enige werd uitgelicht als gevaarlijke en belangrijke speler waar ze extra op zouden gaan letten. Vd Beek is misschien geen super talent als de Ligt of de Jong, maar kan echt wel bovenin de top competities mee. Dit is in ieder geval de mening van alle analisten, coaches, ex spelers e.d. die ik hier in Engeland voorbij heb zien komen en die dus zonder de chauvinistische nederlandse blik naar hem kijken. Diezelfde analisten hebben er geen probleem mee om Nederlandse clubs en spelers volledig de grond in te boren (psv vonden ze bijvoorbeeld maar een championship team). Maar naast pochentino heb ik (oud) spelers en coaches als shearer, wright, redkanpp, keown, allemaal lovend horen praten over vd Beek (en niet alleen rond de wedstrijden tegen Tottenham). Ik ga er toch vanuit dat die het niet allemaal verkeerd zien.

3 augustus 2020 om 00:25

@londoncalling Ik heb het over die wedstrijd in Amsterdam tegen Spurs toen Ajax bij rust wonder boven wonder met 2-0 voor stond. Haha laat me niet lachen met je "dik verdiend voorstond". In het stadion zeiden we in de rust nog, hoe is het mogelijk dat ze met 2-0 voorstaan en wat is die Donny bizar slecht (dolberg was overigens ook niet op zn best maar die werkte nog, een soort van, maar zelfs dat deed onze grote Donny niet). Aan al die kenners die jij opnoemt voeg ik speciaal voor jou ook nog De Telegraaf redactie, Pierre van Hooijdonk, Frank en Ronald de Boer, Kenneth Perez, Wim Kieft en Johan Derksen toe. Nou als al die "autoriteiten" dat zeggen dan moet Donny toch echt Real Madrid niveau zijn. Want dat is wat ze allemaal beweren. Nou ik geloof liever mn eigen ogen en volg jij deze zogenaamde "analisten" maar.

3 augustus 2020 om 00:47

@Holland8 1) waarom reageer je niet - net als eigenlijk alle andere keren dat ik of iemand anders erover begint - hoe het kan dat die dramatische Van de Beek nog basis speelt bij ajax en vooral dat hij bij Oranje zit? 2) wonder boven wonder dat ajax 2-0 voor stond? Ik denk echt dat je een andere wedstrijd hebt gekeken of bizar kritisch bent op alles wat met ajax te maken heeft, ook al geef je zelf aan ajaxsupporter te zijn. Ajax speelde echt een prima eerste helft en had meer moeten profiteren. 3) het laatste gedeelte van je comment slaat werkelijk nergens op. @London Calling legt uit dat enkele mensen met veel verstand van voetbal en zonder band met nederland Van de Beek een grote toekomst toedichten, en jij voegt er een random rijtje aan toe om dat onderuit te halen? Dat is in de categorie: 'Het RIVM vindt dat we anderhalve meter afstand moeten houden'. 'Ja maar Annie en Gerrit vinden dat ook en die sporen niet, dus het is niet zo'. Je kunt niet de mening van een groep deskundigen onderuit halen door mensen te noemen die eenzelfde mening hebben en van wie jij niet vindt dat ze verstandige dingen zeggen. Prima dat jij je eigen ogen gelooft en dat wij deze 'analisten' maar moeten volgen, maar het punt is juist dat wij ook allemaal onze ogen volgen EN de 'analisten' aan onze zijde hebben.

3 augustus 2020 om 01:58

Hoezo zogenaamde analisten?pochentino is, of was op dat moment, zo wie zo geen analist. Waarom zou die tot twee keer toe vd beek er uitlichten terwijl he net zo makkelijk ook Ziyech of zo had kunnen noemen.ik geloof best dat in nederland analisten niet helemaal objectief naar Nederlandse spelers of clubs kijken. Maar de analisten hier in Engeland hebben er helemaal geen baat bij om nederlandse spelers of clubs op te hemelen, of juist niet. Die zeggen over buitelandse clubs of spelers gewoon wat ze zien. Wat goed is is goed en wat slecht is is slecht en die gaan daarin echt geen uitzondering maken voor vd Beek. Ze zijn hier zelfs vaak buitengewoon hard voor spelers die een slechte wedstrijd spelen en hebben daarin lak aan reputaties.de kenners die ik opnoem hebben samen een paar honderd interlands gespeeld, premier leagues gewonnen, verschillende teams in de PL gemanaged en daar prijzen mee gewonnen, europese finales gewonnen, Ek's gespeeld, Wk's gespeeld, daar zit echt wel een hoop voetbal verstand tussen. Waarom zouden die kenners, die geen reden hebben om niet objectief te zijn dan wel allemaal positief zijn? Dan geloof ik die inderdaad eerder dan iemand die als enige iets anders ziet en eerder zijn onderbuik gevoel lijkt te laten spreken.

3 augustus 2020 om 07:49

Oke sorry: wie maakte in die wedstrijd ook alweer op zeer rustige, karakteristieke wijze de belangrijke 1-1? Ohja, Donny van de Beek, die er niet staat op belangrijke momenten.

3 augustus 2020 om 10:49

@ London Calling, je gaat geen reactie hierop krijgen. Om het simpele feit dat Holland8 dit altijd doet, bashen zonder argumenten. Je weerlegt hier al zijn punten en komt met een goede onderbouwing, waarvoor complimenten.

2 augustus 2020 om 23:40

Er staat niet waarom ze hem niet meer volgen. Het transfer record van Dortmund is 30 miljoen. Daar kom je niet ver mee bij overmars. Het zou dus ook zo maar kunnen dat vd Beek gewoon te duur is en ze hem daarom niet meer volgen.

Dit is toch geen interessant nieuws??? Er zullen clubs zijn waar hij op het lijstje staat en soms wordt hij doorgestreept. Als ik hem was bleef ik nog een jaar bij Ajax om zich internationaal te laten zien. Wie weet welke clubs dan voor hem aankloppen...

2 augustus 2020 om 15:59

Nog een seizoen als vorig seizoen en de grote clubs hoeven hem niet meer te hebben hoor. Hij moet gewoon proberen om nu nog gebruik te maken van de status die die heeft gekregen in dat goede seizoen. Als Ajax dit seizoen weer vroeg uit Europa ligt, dan moet die zich gaan richtten op de Europese subtop

Logica. Want Jude Bellingham en Thomas Meunier hebben wel geschitterd in de halve finale Cl.... Zo maar een idee: zou het kunnen dat v/d Beek en Torres wellicht te duur zijn voor Dortmund, omdat er grotere clubs dan Dortmund naar hun gunsten hengelen? Jude Bellingham en Thomas Meunier kosten bij elkaar minder dan de vraagprijs voor v/d Beek. Ik vind het overigens prima dat Donny nergens heen gaat omdat hij te duur is momenteel; in mijn optiek is hij onmisbaar en onvervangbaar voor Ajax.

2 augustus 2020 om 16:44

Donny onvervangbaar? Nou niet overdrijven, met het vertrek van ziyech hebben jullie een interessantere uitdaging om hem te doen "vergeten" ... die je ga je behoorlijk missen.

2 augustus 2020 om 19:16

Er hengelen dus geen grotere clubs naar de gunsten van van de Beek.

Donny moet wachten tot Barca langskomt. Een type speler die we goed kunnen gebruiken en een upgrade zou zijn tov Vidal. Hij brengt meer vista en techniek op het middenveld en is een stuk jonger dan Vidal. Bovendien blijft Donny ook 90 minuten vol gas gaan, scoort hij makkelijk en kan hij iets bijbrengen wat Barca echt mist op het middenveld: diepgang en lopen zonder bal. Met Puig-Frenkie-Donny kan je de komende 10 jaar echt wel domineren.

2 augustus 2020 om 15:57

Sjezus, dacht dat ze bij Barcelona af wilde van die net niet aankopen, v Beek is een goede speler maar niet voor de top, ik hoop als Spaans voetbal liefhebber dat ze daar ook blijven. En dan moet je niet met jongens als v Beek aankomen. Al zou het mij niets verbazen als dit bestuur Setien opzadeld met nog een paar van die net niet voetballers, bedoel als Williams genoemd wordt kan v Beek ook wel

2 augustus 2020 om 16:12

Als vd Beek op Barca zou moeten wachten speelt hij tot het einde van zijn carriere in Amsterdam. Met dat middenveld wat je noemt is er geen breker op het middenveld en fysieke duels worden dan elke keer door de tegenstander gewonnen. Donny past wel goed bij clubs als Sevilla, Monaco, Atalanta of Leicester. Spelen altijd naar voren en voor vd Beek is er dan meer kans op speeltijd.

2 augustus 2020 om 19:19

Aahja, want Xavi-Busquets-Iniesta had ook een breker.

2 augustus 2020 om 20:33

Nee die hadden twee van de beste middenvelders ooit op hun middenveld...

Ik gun het hem van harte maar zie het niet gebeuren dat hij een echte topper wordt denk dat hij zijn plafond al heeft bereikt

Over een paar dagen hoor je weer dat Barcelona, City, PSG, Bayern en Liverpool zijn allemaal afgehakt voor Donny (allemaal onzin natuurlijk). Verder is die jongen een prima voetballer maar voor topclubs zie ik hem niet als toevoeging en ik heb mijn twijfels of hij op dat niveau kan spelen en concurreren met topspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN onthult pijnlijke interne conclusies bij Man United over Van de Beek

Donny van de Beek speelde zaterdag tegen Aston Villa (2-2) zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. The Red Devils stonden middels een tweet stil bij deze mijlpaal, iets dat de nodige...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren