Ten Hag voorspelt heel veel nieuws: ‘Overmars is daar druk mee bezig’

Zondag, 2 augustus 2020 om

Erik ten Hag houdt nog altijd rekening met transfers voor Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en André Onana. Het drietal wordt veelvuldig gelinkt aan clubs in heel Europa, maar staat voorlopig nog onder contract bij Ajax. Ten Hag zegt dat er niet veel is veranderd in de laatste weken. "Ik denk dat we goede afspraken hebben met spelers die openstaan voor een transfer", laat de trainer van de Amsterdammers weten in gesprek met Voetbal International.

"We moeten ook aan onszelf denken en als alle andere alternatieven weg zijn, wordt een vertrek moeilijk", benadrukt Ten Hag. "Maar alles gaat op een respectvolle manier, waarin het belangrijk is om op een goede manier met elkaar te blijven communiceren. Spelers weten dat Ajax op dat vlak betrouwbaar is, en andersom moeten spelers ook de belangen van Ajax inzien."

Aad de Mos blikt vooruit op nieuwe Eredivisie-seizoen: 'Ajax wordt niet zomaar kampioen'

Ten Hag is blij met de komst van onder anderen keeper Maarten Stekelenburg. Hoewel Ajax Onana graag wil behouden, weet men dat de international van Kameroen gewild is. Ajax houdt rekening met een vertrek. "Dan hebben we in ieder geval met Stekelenburg een ervaren keeper aangetrokken, die in het profiel van Ajax past, met ontzettend veel ervaring in zijn bagage. Dan hebben we daar op geanticipeerd."

"Dat wil niet zeggen dat we niets meer doen als André weg zou gaan", verzekert Ten Hag. "Dan willen we uiteraard nog een keeper halen. Maar of dat in dezelfde kwaliteit kan, is de grote vraag. Met de komst van Stekelenburg zijn we in ieder geval voorzien", aldus de oefenmeester, die aangeeft dat de Eredivisionist binnenkort mogelijk met veel contractnieuws komt.

Ajax is nog altijd in gesprek met talenten Brian Brobbey, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Anass Salah-Edinne over een nieuwe deal. Aanvallende middenvelder annex vleugelspeler Naci Ünüvar en verdediger Devyne Rensch hebben reeds bijgetekend tot medio 2023. Ten Hag denkt dat er meer overeenkomsten gaan volgen. "Een aantal heeft bijgetekend, een aantal gaat dat nog doen. Marc Overmars (directeur spelerszaken, red.) is daar druk mee bezig en dat ziet er positief uit."


Poll

Verwacht jij dat André Onana binnenkort vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Als deze 3 vertrekken, moet er simpelweg gewoon nog een linksback of een 6 gehaald worden, ligt er aan waar hij Martinez ziet spelen volgend jaar. Ook moet er een keeper gehaald worden, want in scherpen heb ik 0,0 vertrouwen. Overigens verwacht ik dat Donny blijft, Onana 50/50 en Nico vertrekt sowieso. Ik zie graag Wijndal komen, of die Vesta(?). Als keeper zou ik het echt niet weten, misschien Bizot? Die vond ik dit seizoen echt fantastisch

2 augustus 2020 om 10:36

Scherpen heeft zich dit jaar behoorlijk ontwikkeld, waar ik het eerst een onbegrijpelijke aankoop vond zie ik scherpen nu over twee jaar het doel van Ajax wel verdedigen. Daarnaast is scherpen zelfs voor een keeper ontzettend lang.

2 augustus 2020 om 11:08

Ja over 2 jaar misschien? Neemt niet weg dat er voor nu gewoon nog een keeper gehaald moet worden toch? Of wil je 2 jaar lang een keeper hebben die alleen maar fouten maakt?

2 augustus 2020 om 10:38

Ik vond Scherpen net als Pierie een waardeloze aankoop. Maar waar Pierie het pad van waardeloos aangekochte talenten lijkt te bewandelen, ligt voor Scherpen de Schuurs-route in het verschiet. Scherpen heeft een bijzonder goede indruk gemaakt en ik zou hem komend seizoen graag de bekerwedstrijden zien keepen. Als Onana nog een jaar blijft zou Scherpen zomaar de opvolger kunnen worden van Onana.

2 augustus 2020 om 10:48

Pierie gaat dit seizoen knallen bij Twente daar ben ik van overtuigd... Echt een heel allround verdediger die nergens in uitblinkt maar ook nergems echt slecht in is. Iedereen vergeet hoe jong die nog is maar die gaat het eerste van Ajax zeker redden.

2 augustus 2020 om 10:51

Ik vind Pierie een hele goeie voetballer die gewoon niet kan verdedigen. Hij mist de snelheid, felheid, het inzicht en de positionering en uitstraling.

2 augustus 2020 om 10:54

@suarez7 grappig bij doorbraak van Blind werd dit ook gezegd. Betekent natuurlijk ook niet dat hij even goed wordt als Blind. Geef die jongen gewoon kans. Is jong moest nieuwe dingen leren afgelopen seizoen. Gaat nu een seizoen voor Twente voetballen waar veel verdedigd moet gaan worden. Wordt weer veel nieuwe ervaringen opdoen en leren.

2 augustus 2020 om 11:52

Er is een moment geweest dat ik vond dat Pirie het best goed deed bij Jong Ajax. Maar als het even tegen zit verliest hij het overzicht en maakt hij ook nog eens veel domme overtredingen, waardoor hij veel kaarten kreeg. Dus vaak geschorst.misschien dat een jaartje Twente hem goed doet.

2 augustus 2020 om 12:27

@martijnnovic o god, wordt dus een niveautje Klaassen ,emanuelson, dat moet je niet willen man. Waardeloos.

2 augustus 2020 om 13:28

Hoezo niet? Klaassen en Emanuelson waren prima spelers voor Ajax.

2 augustus 2020 om 10:46

Ik denk er precies hetzelfde over als dat jij doet. Van van de Beek verwacht ik ook dat hij blijft, Onana is inderdaad 50/50 en Tagliafico zie ik ook sowieso vertrekken. Als deze 3 spelers alle 3 vertrekken, moet er inderdaad wel vervanging gekocht worden want in de jeugd loopt er wel talent rond maar daarvan kan je niet verwachten dat ze deze spelers even moeiteloos zullen vervangen. Zelf heb ik al vaker aangegeven dat ik hoop dat Ajax een linksback haalt en dan Martinez gewoon op het middenveld laat staan. Want ten eerste zie ik geen linksback in Martinez en ten tweede moet Martinez in mijn ogen altijd in de as/centraal in het veld spelen en als centrale verdediger vind ik hem prima, maar als controlerende middenvelder/nummer 6 vind ik hem ook gewoon goed. Op het middenveld kan hij naar mijn mening de belangrijke schakel tussen verdediging en aanval worden als nummer 6, want hij is echt een bijtertje en ook is hij voetballend gewoon prima voor een nummer 6. Als linksback zie ik ook graag Wijndal komen, maar AZ zal Wijndal niet verkopen aan concurrentie uit Nederland of Ajax moet echt met een absurd bod op Wijndal komen van pakweg 20 miljoen+. Maar dat zal Ajax terecht niet doen en dat vind ik Wijndal (momenteel nog) niet waard. Ajax werd de afgelopen dagen met Brian Cufré en Francisco Ortega in verband gebracht. Beide spelers komen uit Argentinië en beide spelen bij Velez Sarsfield. Cufré is 23-jaar, Ortega is 21-jaar en beide hebben nog maar 'n contract tot volgend jaar zomer. Cufré speelt wel de meeste wedstrijden, maar ook Ortega pikt genoeg wedstrijden mee en ook van hem zijn er toch best wel wat verwachtingen en wordt er gewoon een prima linksback in hem gezien. Cufré werd eind 2017/begin 2018 ook al in verband gebracht met Ajax, maar toen ging Ajax voor Tagliafico. Een van deze twee spelers zie ik graag komen en dan zou ik in deze opstelling spelen (zie opstelling). Antony zie ik wel rustig gebracht worden, maar het zal mij ook niets verbazen als hij direct basisspeler wordt. Als Antony basisspeler wordt, dan verwacht ik dat er in de aanval continu positiewisselingen zullen zijn tussen Antony, Promes, Neres en Tadic. Net zoals in het seizoen 18-19 tussen Neres, Tadic en Ziyech. Van de Beek die zou ik dan een linie naar achter schuiven, maar dan wel als een soort box-to-box speler. Van de Beek is over het algemeen onvermoeibaar en blijft meters maken en natuurlijk zal hij waarschijnlijk iets minder goals gaan maken, maar nog steeds zullen het er genoeg zijn verwacht ik en ook brengt hij dan iets meer beweging op het middenveld.

Onana
Dest
Álvarez
Blind
Cufré
van de Beek
Martinez
Antony
Promes
Neres
Tadic
2 augustus 2020 om 11:58

Mee eens. Overigens zei ten Hag ook dat Ajax nog op zoek was naar een linksback, dus die zal er echt wel komen...bij een eventueel vertrek van een speler zal er echt wel vervanging aangetrokken worden.verder vind ik dat Ajax niet meer voor spelers van AZ moet gaan, want dan draaien ze hun eigen jeugdopleiding de nek om. Jonge spelers moeten graag naar Ajax komen, anders niet. Spelers moeten gemakkelijker van Ajax naar AZ gaan dan andersom. Dan wordt vanzelf duidelijk dat de weg naar de internationale (sub)top leidt via Ajax.....

2 augustus 2020 om 10:50

Het middenveld is nu al de zwakste linie. Als Van de Beek vertrekt, moet daar zeker wat bij. Eigenlijk ook als hij blijft. Hij is daar nu de enige klasse speler die zich echt al bewezen heeft.. Voorin hebben we met Tadic, Promes, Huntelaar en Neres al 3 spelers waarvan we precies weten wat we hebben én enkele grote talenten achter de hand. Op het middenveld hebben we eigenlijk alleen Donny van de Beek aangevuld met een paar spelers waar twijfels over zijn (Marin, Eiting, Ekkelenkamp, Labyad, Alvarez) en grote jonge talenten.

2 augustus 2020 om 10:59

Maar wat voor speler moet Ajax nou halen voor op het middenveld vraag ik me af. Een Pröpper wordt vaak genoemd, maar eigenlijk heeft Ajax behoefte aan een echte 6, zodat Gravenberch op 8 kan. Tenzij een Marin zijn kans pakt in de voorbereiding, moet er echt nog wat kwaliteit bij. Op dit moment is het middenveld op Donny na, gewoon niveau Utrecht. Ervan uitgaande dat Martinez daar komend seizoen niet meer speelt.

2 augustus 2020 om 11:57

Ik ben ervan overtuigd dat als je goede voetballer met verschillende kwaliteiten bij elkaar zet, er altijd een succesvolle balans kan ontstaan. Propper is een hele goede middenvelder met kwaliteiten die nu nog ontbreken. Als hij erbij zou komen en Donny zou blijven, zou er vanzelf wel een balans gevonden worden. Schone en De Jong waren ook geen echte brekers of verdedigende middenvelders. Toch werkte dat met Donny op het middenveld. Hij zou zeker een duidelijke versterking zijn. Het lijkt mij echter heel lastig voor Ajax om spelers van dat niveau te halen, want ondanks de goed gevulde kas zijn er nog altijd rijkere clubs in grotere competities die in dezelfde vijver vissen. We moeten het echt hebben van spelers die om de prijzen willen spelen, Champions League willen meemaken en/of zich in de kijker willen spelen bij hun land.. Ik zou daarnaast trouwens ook niet tegen een terugkeer van Schone zijn. Die weet tenminste hoe wij spelen en brengt meer zekerheid/toegevoegde waarde dan Labyad, Marin of Alvarez op dit moment.

2 augustus 2020 om 11:59

Pröpper zou hoe dan ook een goeie aankoop zijn inderdaad. Als hij voor de titel en CL wil spelen is Ajax de enige optie denk ik. Topclubs in het buitenland kunnen hem dat niet bieden (basisplaats). Schöne moet je niet meer aan beginnen. Die was in het super seizoen al de zwakste schakel en is alleen maar ouder. Die gaat niet beter zijn dan Marin, op zijn vrije ballen na.

2 augustus 2020 om 12:12

Mwah, Marin kan die rol niet goed invullen. Is te druistig, wil teveel naar voren, heeft geen overzicht etc. Schone heeft oog voor de balans op het middenveld en laat anderen wel beter spelen. Ik zeg niet dat we hem als basisspeler moeten aantrekken, maar ik val liever terug op Schone momenteel dan Marin.

2 augustus 2020 om 19:45

Ik vind je eerste zin heel sterk. Is dat van jezelf?voor de rest ben ik het ook met je eens, maar dat vind ik een mooie wijsheid.

2 augustus 2020 om 21:10

Ik snap vanuit een 'nostalgisch' oogpunt de roep om een terugkeer van Schöne wel, maar dat gaat zonder Frenkie de Jong (of een speler die deze rol/positie hetzelfde invult) niet werken denk ik. Daarnaast is Schöne nóg een jaartje ouder inmiddels en waren er op dit forum al genoeg klachten over zijn (handelings)snelheid in 18/19. Begrijp me niet verkeerd: ik vond Schöne een geweldige speler en vind 'm nog steeds een geweldige Ajacied, maar een terugkeer brengt weinig goed vrees ik.

Neem toch niet aan dat Stekelenburg als eerste keeper is gehaald. Als Onana nog weg gaat verwacht ik echt nog wel een grote inkomende transfer.

2 augustus 2020 om 10:35

Nee joh, dan speel je straks een uitwedstrijd bij Bayern en heb je een keeper die eerst nog ff een shaggie rookt voordat de wedstrijd begint. Is meer gehaald voor de bühne denk ik.

2 augustus 2020 om 17:09

En wat het uit dat hij een shaggie voor de wedstrijd rookt? Heeft hij longinhoud nodig als keeper? Nee totaal niet. Hij zou dus gewoon als eerste keeper kunnen keepen, maar hij natuurlijk als 2e keeper gehaald.

2 augustus 2020 om 21:11

Ik zou haast willen zeggen "dat deed een zekere Johan C. ook", maar anno 2020 kan dat sjekkie toch echt niet meer vrees ik ;-)

2 augustus 2020 om 10:36

zoals ik gister al zei, is het verval van onana naar de steek niet al te groot, en ten hag is van dezelfde mening. Extra keeper erbij ja, maar er zijn andere zorgen achterin

2 augustus 2020 om 10:48

@bochherief Zoals gister ook is geantwoord is het verval van Onana naar Steek gigantisch. Onana is zo'n beetje de beste keeper die we hebben gehad sinds Van der Sar en Steek was bij Ajax goed maar is daarna nergens onbetwist nummer 1 geweest en is nu al lang op zn retour. Ik hoop echt tweede keeper of voor in de kleedkamer want als nummer 1 is het echt een zwaktebod.

2 augustus 2020 om 10:54

Laak, dan verschillen ten hag & ik en jij aan de andere kant van mening. Stekelenburg is sinds zijn vertrek bij Ajax samen met onana de beste keeper die bij jullie speelt. De technische staf ziet dat ook in. Nieuwe onana krijgen is dus lastig maar je hebt geen b keeper als back up, Stekelenburg loodst jullie wel door t seizoen

2 augustus 2020 om 11:01

Ik denk er hetzelfde over als Laak. Er moet gewoon echt een keeper bij als Onana weg gaat. Misschien die Kepa huren als ze hem niet kwijt kunnen bij Chelsea 😜. Kan Scherpen of Kotarski nog een jaartje ervaring op doen.

2 augustus 2020 om 11:03

@bocherief niet trollen en dan achter je scherm lachen om mensen die happen over je onzin claim mbt Onanna en Stekelenburg. Een keer is grappig, maar als je nu vaker gaat herhalen wordt beetje treurig.

2 augustus 2020 om 11:06

Als je het verval van Onana naar Steek als 'niet al te groot' omschrijft heb je gewoonweg weinig verstand van het spelletje vrees ik. Van een keeper die bij de beste 20 doelmannen ter wereld hoort (en in zijn jonge leeftijdscategorie misschien wel top-3) vergelijken met een uitgerangeerde keeper van bijna 38 die al jaren niks meer gespeeld heeft. Begrijp me niet verkeerd, Maarten is een leuke ervaren optie om achter de hand te hebben maar hij komt niet eens een beetje in de buurt van Onana.. Ik kan eigenlijk niet eens geloven dat je dit meent.

2 augustus 2020 om 11:11

Messibazoer, iedereen is t erover eens dat er een nieuwe keeper bij moet als onana vertrekt. Maar een nieuwe onana is nu eenmaal lastig krijgen en op Stekelenburg kun je bouwen. En mrkrillin, als een voetbalverstandige mening hebben die ten hag beaamt, trollen is, dan wens ik je veel sterkte

2 augustus 2020 om 11:20

Stekelenburg heeft de afgelopen 2 jaar nauwelijks gespeeld en dat kwam niet door blessures. Met hem kun je de CL niet in.

2 augustus 2020 om 11:28

als het verschil tussen Onana en Steek niet zo groot is , dan begrijp ik niet waarom Steek al die jaren bij andere clubs op de bank heeft gezeten . ???

2 augustus 2020 om 10:42

Zoals Ten Hag het uitspreekt lijkt hij dat wel te zijn. Ik vind Stekelenburg nog steeds een uitstekende doelman, niet voor niets zoveel jaar Premier League gespeeld. Kennelijk ziet Ten Hag dit wel bevestigd op de trainingen.

2 augustus 2020 om 10:53

Volgens mij zegt hij letterlijk dat er nog een keeper bij moet als Onana vertrekt. Dus ik weet niet wat jij leest?

2 augustus 2020 om 11:34

Het is gewoon een politiek correcte antwoord van ten Hag, die daarbij ook niet uitsluit dat de Steek eerste keeper kan worden. Uiteraard afhankelijk wat voor niveau hij aan gaat tikken en of er een keeper haalbaar is van het gewenste niveau. Op het eerste oog is de Steek niet gehaald om Onana te vervangen.

Er zal sowieso een ervaren middenvelder bij moeten komen, achterhoede is in het midden niet al te sterk, dus een goede verdedigende middenvelder met kracht en power lijkt me wel heel nodig.

Onana heeft gewoon enorm veel pech dat bijna alle topclubs al een goede keeper hebben. En als hij echt een transfer wilt maken kom je uit bij Chelsea of Man United, die hebben allebei last van een wisselvallige keeper. Ik verwacht wel dat Chelsea goed gaat presteren aankomend seizoen, na alle aankopen die zijn gedaan. Man United was ook wel bezig met een hele goede reeks maar met Lindelof, Bailly of Jones voor je gaat het behoorlijk lastig worden om de nul te houden.

Iedereen klaagt over een nieuwe 6 maar ik vind Martinez er goed genoeg voor. Heeft daar een aantal sterke potten gespeeld, ook in de CL. De laatste (onafgemaakte) seizoenshelft had hij een beetje een terugval maar dat gold voor 70% van het team. Op basis daarvan waren Donny, Tadic en Neres ook niet ajax waardig. Verder vind ik Alavarez de beste optie centraal achterin naast Blind. De nummer 8 is een vraagteken, een hoop jeugdige opties maar nog geen zekerheid. Wellicht dat die kudus daar kan spelen. Donny moet op 10 want daar is hij op zijn best. Keeper zou ik Kotarski wel de kans willen geven mits Onana vertrekt. Met de huidige selectie zou dit mijn opstelling zijn

Onana
Dest
Alvarez
Blind
Nico
Kudus
Van de Beek
Martinez
Neres
Tadic
Anthony
2 augustus 2020 om 10:48

Ik vind het koppel Martinez-Van de Beek persoonlijk niet complementair. Martinez "speelt mee" op het middenveld en Van de Beek moet het hebben van zijn diepgang. Op deze positie heb je een regisseur nodig, iemand die de lijnen uitzet. Ik hoop daarom op het koppeltje Blind-Van de Beek, waarbij Blind de regisseur is, Van de Beek zijn ding doet als box to box speler en Martinez erachter staat en "meedoet" in plaats van regisseert.

2 augustus 2020 om 10:51

Martinez heeft in de eerste seizoenshelft vaak genoeg als regisseur gefungeerd en dat deed hij prima. Nogmaals, uit vorm ging er veel fout maar dat gebeurde bij alle toppers van het jaar ervoor. We begonnen het seizoen met Martinez achterin en Blind ervoor en dat is niet voor niks omgedraaid.

2 augustus 2020 om 11:04

Vind blind en martinez alle 2 niet geschikt voor op t midden veld. Mss 3/4/3spelen met martinez Schuurs en blind achterin Waarbij blind en martinez dan naar t midden veld omstebuurt in stappen naar gelang de situatie. Met mazrauouie en dest op de flank. Wie er centraal op t midden veld moet spelen is lastig te zeggen. Maar genoeg opties voor de voorste linie

2 augustus 2020 om 11:05

@Laak Blind is naar achter gegaan omdat het mis ging op CB niet andersom.

2 augustus 2020 om 11:19

Blind kan het niet belopen op het middenveld, een 6 moet loopvermogen ook hebben en Blind is veel te traag om die positie in met moderne voetbal in te vullen zoals je dat moet willen. Als je Europees overlopen wilt worden moet je vooral met Blind op 6 gaan spelen. Daarnaast is Martinez zijn positionering nog niet op een dermate niveau dat je hem zorgeloos centraal kan zetten, een foutje daar is dodelijk.

2 augustus 2020 om 12:26

Martinez kan prima op het middenveld, maar hij moet dan wel een goede voetballer naast zich hebben. Zoals Suarez7 zegt is hij geen regisseur en voetbalt hij mee, maar maakt het voetballend niet het verschil zeg maar. Hij heeft niet de passes om de verbinding tussen middenveld en aanval te vormen. Met iemand naast hem die dat wel kan heb je een mooi koppel. Martinez kan prima meevoetballen en kan duels winnen op het middenveld. Zet hem bijv. Naast Frenkie de Jong en dat zou denk ik een lekker koppel zijn. Ik hoop dat Kudus dit waar kan maken vanaf die positie naast Martinez of Gravenberch of andere speler die die rol goed kan oppakken

2 augustus 2020 om 11:48

Neres is een beetje misplaatst in je rijtje, die was geblesseerd. Verder wel met je eens dat Martinez daar een kans verdient. Ook hebben we Eiting nog rondlopen, die kan ook nog stappen maken.

2 augustus 2020 om 13:56

Je noemt Neres. Maar Neres was geblesseerd 🤔. In plaats daarvan zou je Blind en Tagliafico moeten benoemen. Voor beide zijn er verklaarbare redenen voor het verval. Tagliafico heeft sinds zijn komst binnen tot geen vakantie gehad en Blind wete we allemaal de reden. Ajax moet op het middenveld een spelverdeler hebben. Ik denk (speculatief) dat er in de jeugd betere spelers rondlopen die zo’n positie kunnen invullen dan een speler die je voor minder dan 15 miljoen kan kopen. Ik zou er in ieder geval geen kunnen benoemen.

2 augustus 2020 om 14:30

Kotarski wordt verhuurd. Dat is al aangegeven met aantrekken van steek door overmars

Het is een compliment opzich dat de spelers ook nooit klagen in de media. Bij een verkoopclub als Ajax zou je vaak gezeik krijgen omdat spelers weg willen voor lage prijzen, maar op een Raiola na die vorig jaar De Ligt voor de helft van de prijs weg wou laten gaan, hoor je nauwelijks klagende zaakwaarnemers of spelers. Dat zie je wel bij vergelijkbare clubs. Ajax managet de situatie echt uitstekend. Moet wel zeggen dat het aankoopbeleid me tegen valt. Antony en Kudus zullen goed zijn, maar we hebben vorig jaar zonder een echte controlleur gespeeld en nog steeds geen nieuwe aangetrokken. Ik hoop op de volgende opstelling in het komende seizoen: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Dest, Van de Beek, Blind, Promes, Antony, Tadic en Neres. Ik zie alleen Tagliafico nog vertrekken naar Chelsea. Van de Beek is niet in beeld bij Real en past echt niet bij Man Utd (te aanvallend middenveld) en gelukkig zijn de topteams op Chelsea na al voorzien van een topkeeper.

2 augustus 2020 om 10:52

Blind moet gewoon ten alle tijden van achteruit spelen op het middenveld gaat het hem niet worden dat is afgelopen seizoen al aangetoont. Handelings snelheid ligt te laag om daar het verschil te maken. Nee de lijnen uitzetten van achteruit is hem op het lijf geschreven.

2 augustus 2020 om 12:44

Blind kan ook echt heel goed op het middenveld uit de voeten. Dat heeft hij in het verleden ook aangetoond. Blind is alleen een speler die vooral goed is op een positie die hij door en door kent. Hij moet het hebben van het goed inschatten van spelsituaties en als je hem op een andere positie zet, komt hij in het begin geregeld in spelsituaties die hij niet (snel genoeg) meer herkent. Laat hem daar weer even staan en hij gaat zich daar ook echt wel weer bewijzen.

2 augustus 2020 om 11:31

Valt me ook op. Kan me ook voorstellen dat spelers klagen om zodoende een transfer te krijgen. So far gaat dat keurig. Zullen wel duidelijke afspraken zijn gemaakt.

Ajax zal sowieso een tandje minder zijn, omdat de aankopen nog moeten worden ingepast en niemand Ziyech kan vervangen. Hij maakte alle andere twee keer zo goed. Verder heb ik het idee dat Ajax wel wat lengte en kracht mist, maar misschien is dat maar een idee. Dat hoeft ook niet erg te zijn als je een geoliede machine bent, maar met een nieuw team is juist dat een probleem.

Maak me vooral zorgen over de verdediging. Een vertrek van Onana en Tagliafico is moeilijk op te vangen en van een mogelijk centrum Blind / Alvares word ik niet vrolijk. Blind op het middenveld en Martinez in het centrum zou kunnen, maar ik verwacht niet dat Ten Hag hier voor kiest.

Vreemd dat Dest op eens niet meer wordt genoemd. Ik denk dat er nog twee of drie spelers vertrekken en er zullen wel afsprken zijn gemaakt over het aantal vertrekkende spelers.toch zou ik graag zien dat er een of twee verdedigende versterkingen bijkomen. Als Dest en Nico verkocht worden en Veltman is al weg, dan staat er op dit moment gewoon te weinig. Ik weet niet of Maehle van Genk haalbaar is of Fosu-Mensah, maar daar is zeker een kwaliteitsinjectie nodig.

Valt op dat er nu zo weinig gelekt wordt bij Ajax. Wat er nu zg naar buiten komt zijn vaak geruchten of nepnieuws.

de transferperiode duurt nog lang, heel lang zelfs. Dus ik verwacht in september de meeste transacties. Bij Ajax zie ik Onana en zeker Tagliafico wel vertrekken. Van de Beek zou weleens kunnen blijven, zeker met het oog op het Ek en dat hij door de vroege competitiestop een beetje uit beeld is verdwenen. Buiten dat mogen Magallan en Labyad ook wel vertrekken. Voor Onana zie ik graag Van Crombrugge of Vlachodimos en anders Padt komen. Martinez zal wel de nieuwe linksback worden. En dan zal ajax vol moeten inzetten op een fysiek sterke en creatieve 6. Daarnaast hebben we nog wel een jonge snelle LCV nodig als backup voor Blind, daar Botman en Pierie als backups (tijdelijk) zijn vertrokken en vanuit jong-ajax is Kemper ook vertrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Feyenoord blijft werken aan het verlengen van de contracten van zelfopgeleide spelers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren