Barcelona haalt uit: ‘Dit is een gebrek aan respect jegens zijn teamgenoten’

Zondag, 2 augustus 2020 om

Josep Maria Bartomeu hekelt de beslissing van Arthur om niet meer terug te keren naar Barcelona. De middenvelder heeft ervoor gekozen, in afwachting van zijn transfer naar Juventus, in zijn vaderland Brazilië te blijven én deze maand geen Champions League-voetbal met de Catalanen te spelen. Barcelona ziet de absentie als contractbreuk en beraadt zich op stappen. “Dit is een gebrek aan respect jegens zijn teamgenoten”, zo benadrukt de voorzitter van Barcelona zondag in Sport.

“De selectie van Barcelona wil goed voor de dag komen in de Champions League. En het is ook een gebrek aan respect jegens de club”, vervolgt Bartomeu. “Het is niet logisch dat een voetballer bewust afhaakt als er zo’n belangrijke prijs op het spel staat. Het is niet te rechtvaardigen en totaal onbegrijpelijk.” Barcelona speelt komende zaterdag in het eigen Camp Nou tegen Napoli. Het eerste duel in Napels eindigde in 0-0. Het restant van het toernooi wordt op Portugese bodem afgewerkt.

Arthur speelde na het bekend worden van zijn transfer, die na afloop van de Champions League-deelname van Barcelona zou ingaan, geen minuut meer: zijn laatste optreden was een invalbeurt van vier minuten tegen Celta de Vigo (2-2) op 27 juni. Hij werd begin deze week weer terugverwacht in Catalonië voor een coronatest en de hervatting van de training. Arthur liet echter telefonisch weten dat hij zich oneerlijk voelt behandeld, omdat hij naar verluidt verplicht werd om een transfer naar de Serie A te maken, als onderdeel van de transfer van Miralem Pjanic.

Arthur kan op weinig mededogen rekenen van Bartomeu. De sportbestuurder wijst erop dat de Braziliaan de transfer naar Juventus zelf in werking heeft gesteld. “We hebben het over een voetballer die vanwege zijn financiële eisen geen nieuw contract met Barcelona kon ondertekenen”, legt Bartomeu uit. “Hij had een beter aanbod op zak en dat hebben we bestudeerd. Barcelona kon dat voorstel niet evenaren en hij sprak zijn vertrekwens uit. Op dat moment kwam alles in een stroomversnelling.”

Barcelona en Arthur kwamen volgens Bartomeu overeen dat hij tot het einde van de Champions League bij de club zou blijven. “Het is een voetballer met een belangrijke rol in het team en hij kon ons helpen. Maar hij is niet teruggekeerd na zijn minivakantie. Dat is onacceptabel gedrag. Er is geen enkel argument voor zijn ongegronde afwezigheid. Hij zei: ‘ik keer niet terug, ik blijf in Brazilië’. Niemand van de club heeft toestemming gegeven.”

De verkapte ruildeal tussen Arthur en Pjanic werd volgens diverse Spaanse media door het bestuur van Barcelona niet geïnitieerd om sportieve redenen, maar om de begroting van dit seizoen sluitend te kunnen krijgen. De houding van Arthur, die eerder al geeuwend werd gefotografeerd op de reservebank, wordt door Barcelona ook niet begrepen omdat Pjanic zich ondertussen wél volledig blijft inzetten voor Juventus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ik zou ook niet terugkeren. Bartomeu probeert nu zijn eigen straatje schoon te vegen. Maar wat ze met Arthur hebben gedaan is gewoon niet netjes. Wat hoop ik vurig dat ze genoeg handtekeningen verzamelen en Bartomeu nog deze zomer weg krijgen. Puur wanbeleid onder deze voorzitter!!!!

2 augustus 2020 om 10:02

Zijn ze opnieuw bezig met een motie van wantrouwen? Helaas dat de vorige niet geslaagd is, maar er is natuurlijk sindsdien veel veranderd (verslechterd...).

2 augustus 2020 om 10:09

Volgens dit bericht is de transfer in werking gezet door arthur zelf omdat hij een betere aanbod had. Dan kan je bartomeu niet veel kwalijk nemen mocht het waar zijn

2 augustus 2020 om 10:24

Dat geloof ik niet want anders hadden ze veel meer geld gevraagd. Waarom zou je een jonge speler voor een prikkie ruilen tegen een veteraan als je hem wilt behouden? Hij was er ook pas net.

2 augustus 2020 om 10:55

Is onzin bf1994. Dit is weer goed voorbeeld van Bartomeu om zijn haagje te redden. Arthur had 3 keer aangegeven nergens naar toe te willen terwijl de media hem naar juve schrijft.

2 augustus 2020 om 11:13

Ja en dat arthur dat had aangegeven? Gebeurt regelmatig dat een speler zegt dat hij bij een club wilt blijven en dan einde van de seizoen weggaat omdat hij een betere aanbod had

2 augustus 2020 om 11:54

Volgens barto zelf. Geen mens die dit gelooft toch

2 augustus 2020 om 14:24

Bff/ dat geloof ik niet. En ik snap Arthur goed in deze dat hij in Brazilie is gebleven, hij deelt nu een laatste tikje uit aan barcelona (zo zie ik het)

2 augustus 2020 om 15:01

Ja en? Jij gelooft wel dat bill gates corona verspreid en vaker allerlei onzin over barca die alleen jij weet maar dit gaat dan weer te ver? Laat me niet lachen. Het is goed mogelijk dat arthur zelf een transfer verzoek heeft ingediend nadat barca hem geen hoger salaris heeft aangeboden. Het klinkt helemaal niet zo gek als menigte wil voordoen. Voorlopig weet ik niet wie er gelijk heeft.

2 augustus 2020 om 10:39

Bartomeu doet het niet zo slecht als jij Wil doen voorkomen. Die man krijgt toch een bagger haat over zich heen. Maar qua prijzen doet hij het niet onverdienstelijk, op t veld heeft hij de pech dat hij geen prime messi xavi iniesta heeft. Intern wordt hij zwaar tegengewerkt door de oude garde, zowel bestuurlijk als in de voetbalgroep. Corona heeft de club hard geraakt en ook daar dealt hij mee

2 augustus 2020 om 13:25

Idiote salarissen aan matige spelers, enorme bedragen uitgeven aan spelers die niet nodig zijn, constant onrust binnen de club, een speler verkopen die zelf willen blijven en daar vervolgens een oudere, mindere speler voor terug krijgen.. totaal verkeerd transferbeleid. Nou zo goed doet hij het niet..

Snap het wel van hem, kopen hem voor tig miljoen, jaar later moet hij weg. Ik denk dat van zijn teamgenoten minimaal de helft hetzelfde had gedaan. Dus die begrijpen het wel.

Iemand zo tegen zijn zin in richting de uitgang dwingen is ook niet echt respectvol... Dit bestuur meet altijd met twee maten. Anderen moeten zich perfect gedragen en iedereen moet perse alles volgens de regels doen, maar Barcelona mag zich als een slechte werkgever gedragen en frauduleuze transfers (Neymar) doen? Het slaat nergens op dit bestuur. Dieptriest bestuur bij een schitterende club.

2 augustus 2020 om 09:40

Barca heeft de rechtzaak gewonnen tegen Santos dus er was niks aan de transfer met neymar. Voor de rest helemaal met je eens

2 augustus 2020 om 10:53

Dat je een rechtszaak wint betekent natuurlijk niet dat er niets aan de hand is. Of vind je ook dat City zich al jaren goed aan de regels houdt?

2 augustus 2020 om 10:57

De rechter vond blijkbaar dat er niks fout was, wie ben ik om dat tegen te spreken?

2 augustus 2020 om 11:06

Daar heb je natuurlijk gelijk in. Maar een vrijspraak betekent natuurlijk niet per definitie dat je echt onschuldig bent, je bent gewoon niet schuldig bevonden. Dus als er echt niets aan de hand was bij die transfer, zou er überhaupt geen rechtszaak gekomen zijn lijkt me.

2 augustus 2020 om 13:45

Nee dat vond hij niet. Het bewijs zou onrechtmatig verkregen zijn.

2 augustus 2020 om 09:43

Nouja als ik het verhaal lees, dan betwijfel ik of je Barcelona iets kwalijk kan nemen, hij krijgt een nieuw contact aangeboden, hij gaat dan zelf over een ander contract aanbod beginnen, wanneer Barcelona aangeeft hier de financiele mogelijkheden niet voor heeft, doet die een vertrekwens. Vervolgens heeft hij zelf bij Juve getekend (waarschijnlijk de club die dat contract al aangeboden had). In welk zin heeft Barcelona dan iets gedaan? Bedrijven worden heel vaak als boeman gezien, maar vaak is er gewoon iets met het personeel aan de hand. Dat merk je nu ook voor de 18 miljoenste keer bij publiekslieveling Messi, die continu aan het morren is of voor meer geld of voor andere spelers etc.meeste spelers zijn gewoon hufters en dat weten jij en ik ook.

2 augustus 2020 om 10:55

Arthur verdiende maar 5 miljoen per jaar bij Barcelona, wat voor hun doen echt een habbekrats is. Zeker als je ziet dat een Frenkie het drievoudige verdient, is het misschien wel gerechtvaardigd dat hij een hoger loon wilde.

Wat niet te begrijpen is is dat het bestuur een speler van de hand doet, die helemaal niet wil vertrekken. En dit enkel en alleen om hun lamentabele boekhouding op te smukken want er is geen enkele sportieve reden om Arthur weg te doen en te vervangen met Pjanic. Arthur ziet zo zijn droom, voor FC Barcelona spelen, in duigen vallen. Dus is het niet meer dan een menselijke reactie dat hij momenteel niet wil terugkomen. Contractueel zal hij wel moeten maar vanuit menselijk standpunt snap ik zijn reactie.

Je kan 7 miljoen voor Arthur niet evenaren maar Lautaro Martinez kun je wel een contract aanbieden voor maarliefst 13 miljoen euro per seizoen. Niet serieus te nemen deze man.

2 augustus 2020 om 10:28

@El_Guaje7 Die 13 miljoen per seizoen voor Lautaro is meer een verhaal dan werkelijkheid. Barca kon ten eerste het bedrag uit de clausule niet betalen plus hij verdiend bij Inter minder dan de helft van dat bedrag dus het lijkt me sterk dat hij dat salaris aangeboden krijgt. Lautaro is een groot talent maar nog geen gearriveerde topper dus dat soort salarissen hoeft nog helemaal niet. Wat betreft Arthur, hij is niet netjes behandeld en hij wilde niet weg maar hij hoort gewoon te spelen, stel dat hij bij Juventus op de bank beland kan hij toch ook niet gaan weigeren te trainen.

2 augustus 2020 om 11:03

Tussen niet kunnen betalen en niet willen betalen zit een groot verschil. Bartomeu is dom, maar die ziet zelf ook wel dat Lautaro Martinez geen 111 miljoen euro waard is en hij ook geen 111 miljoen euro op gaat brengen. Dat zou day light robbery zijn. Die gast zit met zijn hoofd al lang bij Barcelona zou ik ook zijn als ik 13 miljoen euro elders kon verdienen. Ik verwacht dat hij als nog komt maar niet voor 111 miljoen euro.

2 augustus 2020 om 11:50

Als hij zou zien dat hij geen 111 miljoen waard is had hij ook geen 13 miljoen salaris geboden want dat is hij dan ook niet waard. De clausule is verlopen dus Inter kan vragen wat ze willen dus zoslim is het niet gespeeld.

Ik ben benieuwd hoever Barcelona en Arthur dit laten oplopen. Als Arthur gaat het je financieel geld kosten als hij weg blijft bij de club de komende tijd. Maar wil het bestuur er een rechtszaak van maken dan zijn ze zelf waarschijnlijk nog zwaarder de klos. Dan komen waarschijnlijk ook alle feiten betreffende transfer boven water.

2 augustus 2020 om 10:24

Hier dacht ik precies ook aan, dan snijd je jezelf id vingers terwijl je nu show loopt te maken

2 augustus 2020 om 11:16

Zo lang barca geen regels overtreedt maakt het niets uit. Als barca arthur voor de rechter sleept is arthur de klos want hij houdt zich niet aan de afgesproken afspraak/contract.

2 augustus 2020 om 11:55

Als ik al die nieuwsberichten zo lees dan wil het bestuur anders ook wel erg graag hun aanzien en imago hoog houden. Dus als ze daadwerkelijk Arthur eruit gepest hebben om de boekhouding recht te zetten, dan ziet het bestuur deze informatie liever niet op straat belanden.

Dit is interessant tot op heden had ik het idee dat arthur onder druk werd gezet. Maar volgens bartomeu wilde arthur zelf weg nadat ze hem geen betere aanbod konden doen. Dit veranderd mijn mening wel mocht het waar zijn. Ik vind het moeilijk om bartomeu te geloven maar ik ga ook niet af op het woord van arthur alleen daar heb ik ook mijn twijfels bij

2 augustus 2020 om 10:57

Als je leest dat een salaris van 7 miljoen niet mogelijk was voor Arthur weet je dat het gewoon onzin is. 7 miljoen is echt in de selectie van Barcelona nog steeds een laag loon. Er zijn namelijk 13 spelers die meer verdienen dan dat.

2 augustus 2020 om 11:04

Wat mogelijk is en niet mogelijk is kan ik onmogelijk wat over zeggen aangezien ik niet in de boekhouding bij barcelona zit. 13 spelers die meer verdienen dan dat, misschien is 14 dan te veel? Ik weet het niet. Maar dit verhaal van bartomeu veranderd de stand van zaken wel voor mij.

2 augustus 2020 om 11:15

Maar met 5 miljoen zat hij maar 1 miljoen boven iemand als Neto en met 7 zou hij nog steeds 1,5 miljoen onder nummer 13 op de lijst ter stegen zitten.

2 augustus 2020 om 11:18

Dan ben ik meer geneigd om het verhaal van bartomeu te geloven. Want als arthur zo “weinig” verdiende zal die niet tevreden zijn geweest en het aanbod van juve hebben geaccepteerd.Om wat voor reden dan ook wilde barca dat niet aan Arthur betalen.

2 augustus 2020 om 11:30

Misschien omdat ze hem naar de uitgang wilden duwen?

2 augustus 2020 om 11:50

Kan, sluit ik niet uit. Arthur had ook stand vast kunnen houden wetend dat er volgend seizoen een nieuw bestuur staat.

2 augustus 2020 om 11:25

Ah kom op, dat geloof je toch zelf niet? Als je hoort wat voor bedragen er werden genoemd, hoort dat nauwelijks een probleem te zijn. Het is toch wel duidelijk dat ze 'm weg wouden hebben voor die 10 miljoen euro en Pjanic? Je hoeft helemaal niet af te gaan op woorden. Kijk gewoon naar de daden en het spreekt boekdelen. Het past ook perfect in het beleid van Barcelona van de afgelopen jaren.

2 augustus 2020 om 11:27

Bartomeu claimt hier dat arthur zelf een transfer verzoek indiende. Als dit niet waar is kan arthur het zeggen. Maar tot die tijd ben ik nu meer geneigd om bartomeu te geloven na de comments van lierse. Tenzij arthur zelf zegt dat het niet waar is dat hij een transfer verzoek indiende.

Ahahah wat een grap, pjanic zet zich wel volledig in.. tuurlijk die maakt een droomtransfer en werd niet weggedwongen ( voor zover wij weten) man man zo jammer dat m’n club zo’n smerig bezig is. Arthur ik snap je volkomen doe je ding

Het is natuurlijk niet netjes van Arthur, maar denk je dat een speler nog staat te springen om wat wedstrijden te spelen als je zo behandeld bent door de club? Arthur hoort zich volwassener op te stellen, maar dat geldt tevens voor de club. Bovendien moet Bartomeu niet over 'een gebrek aan respect' beginnen, want hoe hun de club runnen is een gebrek aan respect voor voetbal in z'n totaliteit.

Wat een hypocriete bende, je duwt die jongen als bestuur zelf naar de uitgang. Hoe kan je vervolgens verwachten dat Arthur meewerkt? Walgelijk bestuur daar. Kan niet wachten op de verdere voortzetting van het verval van de club.

Er wordt in deze fransferperiode behoorlijk vaak gesproken over "ruildeals". We zien het op voetbalzone ook steeds terug in de transfergeruchten. E.e.a. zou mede door de coronacrisis en de financiele gevolgen daarvan te maken hebben. Steeds weer lees ik dat club A een speler van club B wil hebben en daar dan als ruilmiddel spelers uit de eigen selectie voor inzet. Ik vraag mij al zo vaak de laatste tijd af wat die spelers daar zelf dan van vinden Dat lees je namelijk niet. Je zult bijvoorbeeld als jonge speler maar jarenlang je droom hebben nagejaagd om bij Ajax te kunnen spelen en dan als je net aan de basis ruikt door Overmars in een deal worden betrokken omdat hij een goeie speler uit Alkmaar of Heerenveen wil hebben. Natuurlijk wil je daar niet aan meewerken toch ? Het verbaast mij dan ook niets dat er hier en daar het nodige mis gaat met die transfer ruildealtjes.in die zin vind ik het heerlijk dat Gareth Bale gewoon zijn poot stijf houdt in Madrid. Die 80.000 op de tribunes maken niet uit waar hij heen gaat en het bestuur ook niet. Hij wappert met zijn contract en zegt gewoon: ik doe mijn best en jullie betalen wat je hoort te betalen. Daar is dat contract ooit voor getekend.

Pff wat is dit dan. Dus nu suggereert Barto dat Arthur weg wilde? Pff hopelijk spreekt Arthur zich keihard uit en dan weten we beide kanten van het verhaal. Dit lijkt wel een speech van Barto om die onzin deal te rechtvaardigen, argh dit is vreemd. Arthur voelt zich zuur behandeld, ja hij zou zich professioneel moeten gedragen maar ik snap het ergens wel. Bij Pjanic is het totaal anders, die maakt eigenlijk een droomtransfer maar Arthur wordt gewoon weg gebonjourd. Tsja.

Er is over beide kanten wel iets te zeggen, over Arthur en over Barca. Waar 2 vechten hebben vaak ook 2 schuld. Arthur zou best naar Barca kunnen terug keren en gewoon mee te trainen en zich minimaal kunnen inspannen. Als Arthur echt zo belangrijk was als deze meneer wil doen geloven , dan hadden ze hem wel lost wat het kost willen behouden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

82 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
Feyenoord blijft werken aan het verlengen van de contracten van zelfopgeleide spelers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren