‘Manchester United wil De Gea vervangen door zoon van legende’

Zondag, 2 augustus 2020 om

Manchester United staat mogelijk voor een sensational move, zo verzekeren Engelse media zondag. De topclub zou de komst van Kasper Schmeichel van Leicester City overwegen. De 33-jarige zoon van clublegende Peter Schmeichel is een van de kandidaten om het probleem tussen de palen bij the Mancunians op te lossen, zo klinkt het. De komst van Schmeichel zou vrijwel zeker het vertrek van David de Gea betekenen.

De Gea is bezig aan een bijzonder wisselvallig seizoen en met name vlak voor én na de coronastop viel de Spaans international op de nodige fouten te betrappen. Manager Ole Gunnar Solksjaer bleef vertrouwen houden in De Gea en zal de doelman ook waarschijnlijk blijven opstellen in het restant van de Europa League-campagne. Achter de schermen zou de Noor echter zijn zorgen over de wisselvallige optredens van De Gea hebben geuit.

De 33-jarige Schmeichel genoot zijn jeugdopleiding bij Manchester City, waar zijn vader ook in het doel stond. Hij kwam daarna uit voor Notts County en Leeds United, alvorens hij faam maakte bij Leicester City. De Deens international had een groot aandeel in het verrassende landskampioenschap van 2015/16. Schmeichel ondertekende in augustus 2018 een nieuw contract voor vijf seizoenen in het King Power Stadium en dus is de onderhandelingspositie van the Foxes bijzonder sterk.

Met een weeksalaris van ongeveer vier ton is De Gea de absolute grootverdiener van Manchester United. Een rol als stand-in van Schmeichel ligt dan ook niet voor de hand. Een uitgaande transfer van de ex-doelman van Atlético Madrid zou ook de financiële positie van United in de gesprekken met Leicester City verbeteren. De salariseisen van Schmeichel zullen waarschijnlijk geen obstakel zijn. Na zijn contractondertekening in 2018 verdient de doelman, net als Jamie Vardy, momenteel circa 145.000 euro per week.

Het is nog onduidelijk wat Manchester United met Dean Henderson van plan is, ook omdat de toekomst van Sergio Romero nog niet duidelijk is. Laatstgenoemde lijkt Old Trafford deze zomer te gaan verlaten. Henderson liet afgelopen seizoen op huurbasis bij Sheffield United een uitstekende indruk achter en hij wil komend seizoen niet als tweede of derde doelman fungeren. De kans is groot dat de 23-jarige Engelsman opnieuw zal worden uitgeleend, ook omdat Solskjaer twijfels heeft over zijn capaciteiten om nu al eerste doelman te zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Of je geeft Henderson gewoon de kans, een van de beste keepers van vorig seizoen in de PL. De Gea gewoon laten concurreren, wie weet pakt hij z’n oude niveau wel weer terug, was een aantal jaar terug gewoon de beste keeper ter wereld.

2 augustus 2020 om 08:44

Mee eens omdat United nu andere prioriteiten heeft zoals een RV, CVM en CV. Die twee kunnen concurreren en Henderson kan onmogelijk een basisplaats opeisen. Hij heeft een goed seizoen gehad maar was niet fenomenaal ofzo. Onnodig om Schmeichel aan te trekken. Mochten zowel De Gea als Henderson het niet redden dan zou ik volgend jaar voor een topkeer zoals Oblak gaan.

2 augustus 2020 om 11:25

Dat is wel tricky: als De Gea zijn niveau terugpakt, dan wil Henderson uiteraard weg omdat hij speeltijd wil, en wint Henderson, dan zit je met een compleet onverkoopbare De Gea. Schmeichel is tenminste een oudere keeper die geen speeltijd nodig heeft en als nodig rustig kan banken.

2 augustus 2020 om 12:02

Lijkt me niet slim. Zo’n jongen heeft na 1 goed seizoen nagenoeg altijd een terugval. Was vorige zomer nog quasi onbekend. Nu komt er meteen een hoop druk en verwachtingen bij en daar voldoet zo’n jongen nagenoeg nooit aan. Schmeichel halen zou net heel slim zijn imo. Hij is goedkoper in salaris dan de Gea dus is het meer gerechtvaardigd om te rouleren met Henderson. Zo heeft Henderson genoeg dpeelkansen zonder alle druk op zijn schouders te krijgen en zonder dat united geen opties heeft wanneer Henderson met periodes ondermaats presteert. Daarnaast is schmeichel ouder en is er dus sneller een natuurlijke opvolging mogelijk waarbij Henderson de onbetwiste nummer 1 wordt. Alles zal afhangen van of er interesse is voor de Gea. Als een club zich meldt is het allicht mogelijk om schmeichel voor hetzelfde bedrag of net iets minder aan te trekken maar besparen ze wel op salaris. Mij lijkt het verstandig

2 augustus 2020 om 13:22

De Gea blijft ook gewoon. Die gaat komend seizoen gewoon weer schitteren. Er was schijnbaar intern wat aan de hand. Vandaar dat die keeperstrainer ook weg is gegaan. Dat zal we misschien ook wat ermee te maken hebben. We weten allemaal de kwaliteiten van de Gea. Hij is (nog maar) 29 jaar. Kan uitgroeien tot een van de beste. Dit moet OGS goed managen en het vertrouwen in hem uiten. Denk dat hij dat wel goed kan. Daarbij heeft de Gea al wel veel betekend voor United. En in het verleden toch echt wel veel punten gepakt voor United. Met geweldige wedstrijden. Is 2x achter elkaar United speler van het jaar geweest. United gaat nooit zo met hun "legendes" om. Hij zit even in een dip. Maar daar komt hij wel uit. Henderson heeft nog lange na niet hetgeen gepresteerd wat de Gea heeft gedaan. Die garantie is er gewoon niet. Daarbij komt de CL eraan. Dat is top niveau. Zie Henderson daar nog niet klaar voor te zijn. Henderson heeft nog geen wedstrijd gekeept waar de druk op zit. Laat hem eerst daar in groeien. Spelen voor United is iets anders

Ik betwijfel of Schmeichel echt wat toevoegt aan het project van Man U. Tuurlijk, De Gea is zichzelf niet meer en is op weg naar de uitgang (bizar hoe zijn niveau is gekelderd!). Maar Schmeichel is inmiddels alweer 33 en schaar ik niet in het rijtje topkeepers, waar bijvoorbeeld Alisson en Ederson wel toe behoren. Volgens mij moeten ze gaan voor een keeper die ze naar het volgende niveau kan brengen. Maar goed, met Schmeichel werd Leicester ook kampioen natuurlijk

2 augustus 2020 om 09:32

@diegelbereds "is op weg naar de uitgang" Waar naar toe? Welke club staat nu te springen om de Gea en hem zo een groot salaris te geven? Presteert al 2 seizoenen niet meer. Ik kan me ook niet voorstellen dat de Gea voor minder gaat keepen bij een subtop club. PSG zou denk enige mogelijkheid zijn.

2 augustus 2020 om 10:19

Niemand kan en wil de Gea hebben inderdaad. Hij zit ook echt op een monstersalaris. Real.Madrid mazzelt dat de fax machine indertijd niet goed werkte.

2 augustus 2020 om 10:28

@Krillin, dat is inderdaad nog maar de vraag. Laat ik het dan zo zeggen, ik zie De Gea zijn basisplaats kwijt raken. Of dat dan een plek op de bank, tribune of een transfer inhoudt moeten we maar afwachten.

2 augustus 2020 om 12:06

Of Atleti mocht psg zich weer voor oblak melden

2 augustus 2020 om 09:36

Natuurlijk schaar jij de keeper van Liverpool onder topkeepers.ik vind het overigens onzin, maar dat had je vast door. Een keeper van een topclub hoeft maar 1 of 2 ballen per duel te vangen en zit het helft van seizoen aan de pils omdat er niks gebeurt. Bij Leicester is dit absoluut niet het geval. Schmeichel kreeg 30 schoten meer tegen dan de 2 die jij noemt. Hij liet maar 6 ballen meer door, van de 58 schoten tussen de palen bij Liverpool gingen er 33 in. Ik weet niet hoor. maar je laat bijna elke bal er dan door.ja ik weet ook wel dat topclubs dieper spelen waardoor de kansen van de tegenstander stuk groter zijn, feit is ook dat in deze stats ook duels van Adrian, maar betere bron dan de site van premier league vind ik niet. Een topkeeper laat in mijn optiek een zwakkere club groeien, zoals bijv. Sergio Padt bij FC Groningen, waar echt de doelman kleine 10 punten per seizoen extra pakt. Dit is bij topclubs moeilijker omdat zij de punten niet hoeven te pakken. Maar als ik zie dat in bijna alle Europese topcompetities de doelman bij 1 doelpunt gemiddeld per wedstrijd tegen krijgen, vraag ik me uberhaupt of we nog echt top keepers hebben. Heb niet echt het gevoel dat de keepers die nu in de top zitten van het niveau Casilias, Cech, van der Sar etc zijn

2 augustus 2020 om 10:00

Oblak, Courtois & Ter Stegen vind ik de enige echte topkeepers die veel punten voor hun ploegen pakken. Alisson zie je nauwelijks een redding verrichten & Ederson maakt te veel fouten. Neuer vind ik wel een topkeeper, maar momenteel wel een niveautje lager dan de heren hierboven.

2 augustus 2020 om 10:14

Van jou weer niet bijzonder dat je alleen maar la liga doelmannen opnoemt. Courtois dit jaar amper gevolgd, maar bij Chelsea weet ik dat ook hij niet uitzonderlijk is. Ter Stegen heeft misschien wel van alle topclubs de meeste tegengoals bij een team dat het meest dominant speelt. Oblak overigens wel fan van

2 augustus 2020 om 10:16

Alisson doet weinig omdat zijn verdediging goed staat, maar als hij getest wordt laat hij zien gewoon een absolute topkeeper te zijn. Niet voor niks gekozen tot beste doelman ter wereld, boven de drie die je noemt

2 augustus 2020 om 10:23

@Groninger, als je al mijn reacties hier zou bekijken zou je deze opmerking niet hebben gemaakt. Mijn clubvoorkeur is in deze niet relevant. Ja, ik vind Alisson een topkeeper. Liet hij bij Roma al zien. Je argument dat een topkeeper een zwakkere club laat groeien slaat werkelijk helemaal nergens op. Dat zou betekenen dat een keeper bij een topclub per definitie geen topkeeper kan zijn. En wel heel grappig dat jij vervolgens zelf Padt er als voorbeeld van een topkeeper bij haalt, die toevallig bij Groningen keept... de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Maar als jij Padt beter vindt dan Alisson, prima joh.

2 augustus 2020 om 10:26

"Courtois dit jaar amper gevolgd, maar bij Chelsea weet ik dat ook hij niet uitzonderlijk is" Oké, dus je baseert je mening over Courtois op basis van wedstrijden die je twee jaar geleden hebt gezien? Vind ik heel bijzonder. Roept ook de vraag op of je bijvoorbeeld Alisson en Ederson de afgelopen twee jaar wel hebt gevolgd? Of baseer je je mening sowieso op basis enkel statistieken en wat je twee jaar geleden hebt gezien?

2 augustus 2020 om 10:36

Waar zeg ik dat Padt beter is? Ik zeg dat ik vind dat de topclub keepers gewoon veel te veel tegen krijgen ten opzichte van de kansen/schoten die ze tegenkrijgen. Een keeper bij een lagere club waaronder Padt, maar ook Schmeichel en vele anderen kan je veel makkelijker beoordelen, want zij krijgen simpel weg meer kansen zich uit te sloven. Een keeper van een topclub krijgt weinig kansen zich te bewijzen, maar als ze dan gemiddeld 1 tegengoal per wedstrijd krijgen, vind ik dat best slecht.padt heeft vaker de 0 gehouden dan Onana vorig seizoen, buiten feit dat Varela ook eens keepte blijft dit opvallend, iedereen roept dat Onana de beste is in de eredivisie, maar waarop gebasseerd? Aantal tegengoals? wint Bizot, aantal reddingen? Wint Padt. ratio doelpunt/schot, wint Bizot, Onana haalt 1 op de 3 duels de 0, bij een club dat amper een schot tegen krijgt, hoe kan je dat goed vinden? Bizot zit op 75%, Onana krijgt om de 103 minuten een tegendoelpunt bij het grote Ajax, Padt zit op 90 minuten bij een van de zwakkere teams. Bizot zit zelfs op 189 minuten en heeft veel meer clean sheets ondanks minder gespeeld. Eredivisie is dan het makkelijkste voorbeeld omdat die stats enorm duidelijk worden bij gehouden. maar dit is in de Premier League net z goed. Die Allison krijgt bijna 1 doelpunt tegen per wedstrijd, die laat gewoon 40% van de schoten tegen door. En natuurlijk bij een topclub zijn de schoten tegen vaker ook wat gevaarlijker omdat het vaak uitbraken treft. Maar heb echt het gevoel dat het term topkeeper amper nog bestaat. Wellicht in Oblak, maar dat zou een van de weinigen zijn

2 augustus 2020 om 10:40

Ik ben Chelsea fan en volg dus Premier League meer dan La Liga. Mijn punt is alleen dat wij sneller keepers van grote club een label als topkeeper geven, zelfs Joe Hart is een tijdje bij de beste keepers genoemd, terwijl die er weinig van kon en we dat achteraf goed konden zien toen die bij City weg was. In mijn optiek hoort een dominante ploeg een tegendoelpunt percentage onder de 0,6 te hebben. Kijk het kan altijd slechter he, zoals Kepa. Maar ik vraag me af of Kepa bij een betere verdediging niet gewoon de zelfde cijfers zou halen. Helaas zullen we het nooit weten aangezien Chelsea geen fatsoenlijke verdedigers koopt

2 augustus 2020 om 10:57

"Mijn punt is alleen dat wij sneller keepers van grote club een label als topkeeper geven" Daar ben ik het wel mee eens Groninger. Ook met je eens dat het moeilijker is om je als topkeeper echt te laten zien. Een Oblak heeft mee dat het er vaak ook nog heel spectaculair uit ziet. Dat blijft toch langer hangen. Ederson heeft bijvoorbeeld zijn fantastische trap, blijft ook hangen. Courtois en Alisson hebben dat bijvoorbeeld minder, maar horen echt wel in het rijtje topkeepers van dit moment wat mij betreft. En iemand als Padt zou ik best bij de Nederlandse top willen zien, ben wel benieuwd waar zijn plafond ligt. Of is, met alle respect, Groningen toch zijn plafond?

2 augustus 2020 om 11:10

@ajacxied - Word hij echt getest dan? Hij hoeft maar op een paar momenten in een wedstrijd scherp te zijn, in tegenstelling tot doelmannen van ploegen die veel kansen tegen krijgen. Begrijp me niet verkeerd; Alisson is een goede doelman, maar ik vind 'm nog lang niet van het niveau Oblak.

2 augustus 2020 om 11:18

Dan kies je een verkeerd seizoen om Courtois niet te volgen, want dit seizoen is die heel erg goed bezig.

2 augustus 2020 om 11:29

Na de komst van Alisson (en Van Dijk) sprong Liverpool in 1 klap naar CL en PL winnaar - en dat kwam niet door de aanvallers, die gingen niet meer scoren, maar door het lage aantal tegengoals die ze krijgen, en dat kan je toch voornamelijk op conto van die twee schrijven.

2 augustus 2020 om 16:54

Ik ben er zelf van overtuigd dat het aankopen Fabinho & Van Dijk en de ontwikkeling van Gomez er in resulteren dat er nu zo weinig tegengoals zijn. Ik vind Alisson een betrouwbare keeper, die de ballen vangt die hij moet hebben. Echter zie ik hem niet vaak (nooit) geweldige reddingen verrichten. Dat zie ik Oblak & Courtois wel doen. Dat terwijl alle 3 de clubs (Ateltico, Real Madrid & Liverpool) een goede verdediging hebben. Het is dus niet zo dat Alisson niet de kans heeft om zich te onderscheiden.

2 augustus 2020 om 11:08

Maar goed, die doelmannen moeten er wel zijn. Een Oblak bijvoorbeeld is lastig weg te krijgen bij Atletico Madrid en dan moet je maar het geluk hebben dat hij Manchester United uberhaupt ziet zitten. Bovendien verdient De Gea erg veel, dus die krijg je zomaar niet weg. Betreft Schmeichel ben ik het met je eens. Een goede doelman, maar ook niet van het niveau dat je na zou moeten streven als je Manchester United bent. Je betaalt waarschijnlijk een kapitaal en gaat er niet eens echt op vooruit.

@vz: De grootste fout die je kunt maken is Man United bedoelen en Man City schrijven. "hij genoot zijn opleiding bij Man City waar ook zijn vader speelde" Oepsie!

2 augustus 2020 om 08:27

Jij moet volgens mij Schmeichel seniors carrière even Googlen. Dat is geen fout namelijk.

2 augustus 2020 om 08:30

Schmeichel senior heeft zijn carrière afgesloten bij City... maar is natuurlijk wel een United legende. Oepsie DeRooney

2 augustus 2020 om 08:41

De grootste fout die je kan maken is "fan" zijn van United en niet eens weten hoe de carrière van je meest legendarische keeper er uit zag.

2 augustus 2020 om 09:01

Nou ben ik geen United van maar die Carrière ging van Noordwijk naar Ajax naar Juventus, naar Fulham en toen naar United

2 augustus 2020 om 09:09

@Ajax-fan, het is inderdaad wel duidelijk dat je geen United-fan bent

2 augustus 2020 om 09:10

Het is een grapje

2 augustus 2020 om 10:53

Haha weet ik Ajax, vandaar ook mijn knipoog terug

2 augustus 2020 om 13:50

Wie zegt dat ik fan ben?

3 augustus 2020 om 07:16

Je naam

2 augustus 2020 om 09:21

De grootste fout die je kunt maken is iemand wijsneuzerig ergens op wijzen wat gewoon volledig juist is xD Het zij je vergeven. Schmeich Senior is van 20jr terug.

Dit klinkt naar de 'topclub op zoek naar een topkeeper' voor Onana... zou een mooie club voor hem zijn. Lees ook veel goede verhalen over Henderson bij United dus dan zouden ze twee uitstekende keepers hebben die het kunnen uitvechten. Op dit moment Schmeichel halen zou vrij onzinnig zijn, dus waarom niet voor Onana gaan?

2 augustus 2020 om 09:03

Dit moet Onana niet willen denk ik. Natuurlijk is United kwa naam en historie nog een topclub. En ja de Premier League is een paar stappen hoger dan de Eredivisie. Maar Since SAF weg is bij United is de boel ingestort en 1 puinbende. Onana komt bij United niet in een gespreid bedje, maar in een club die al jaren in chaos verkeerd

2 augustus 2020 om 09:11

De chaos hebben ze al achter zich gelaten hoor !!

2 augustus 2020 om 09:12

Serieus? Ik zou juist heel enthousiast worden van het project waar United mee bezig is. Met de komst van Maguire en Bruno Fernandes ziet het er een stuk stabieler uit. Pogba geniet van de samenwerking met Bruno. Voorin heb je prima kwaliteit, moet nog wel wat bij. Sancho zou een topversterking zijn. Man U speelt CL volgend jaar en gaan voor echte kwaliteit momenteel. Sowieso, gespreid bedje? Alsof dat bij bijvoorbeeld Chelsea wel het geval zou zijn. Man U is voor Onana een fantastische club en een flinke stap voorwaarts richting de top.

2 augustus 2020 om 09:29

Als ik zie wat voor spelers United aantrekt en er doorbreken denk ik dat die chaos ondertussen al redelijk onder controle is. En juist door het aantrekken van spelers als Onana kunnen ze weer serieus mee gaan doen in de top van de PL. Bovendien voor Onana ook een prettige bijkomstigheid dat weinig mensen direct komend seizoen al een titel (kunnen) verwachten. Dus de druk is relatief (want het blijft United natuurlijk) kleiner.

2 augustus 2020 om 09:36

United is goed bezig hoor kwa aankopen. Maar ik wordt nog steeds niet heel enthousiast van ze. In de tijd van Rooney, van Nistelrooy, V persie, Ferdinand, van de Sar, Ronaldo. Kon ik echt voor United gaan zitten om te genieten van een pot voetbal. Het was heerlijk om te kijken. Ik vind het nog steeds behoorlijk rommelen en het voetbal is niet fantastisch. Een gespreid bedje vind je in Engeland eigenlijk alleen bij Liverpool en City op dit moment. Het is voor Onana een flinke stap omhoog kwa competitie zeker. En United komt echt wel weer terug aan de top. Maar de laatste 2 seizoenen (2 jaar geleden had United het zeker afgelegd tegen het team dat de halve finale haalde), maar ook afgelopen seizoen denk ik niet dat Ajax veel onderdeed voor United. Al moet ik dat nuanceren. Het ajax van voor Chelsea uit. En zelfs Chelsea uit speelde Ajax ze weg. Tot een of andere pipo ineens ging strooien met rooie kaarten en penalty's en daarna met pensioen is gegaan. Daarna is het ingestort bij Ajax. Maar ik vond United nou niet gigantisch veel beter afgelopen seizoenen. Nu heeft United meer geld, sterkere competitie en meet faciliteiten. Dat begrijp ik. Maar had Onana liever naar Bayern, Barca, Psg etc. Zien gaan. De absolute top. Want dan ben ik er van overtuigd dat hij binnen no time 1 van de beste keepers ter wereld is. Zo dat was een lang verhaal haha

2 augustus 2020 om 13:00

@fan, "Maar had Onana liever naar Bayern, Barca, Psg etc. Zien gaan. De absolute top." Ja, ben ik met je eens. Daar zit nou echter precies het probleem voor Onana. De absolute topclubs zijn allemaal voorzien óf hebben toch bepaalde twijfels rondom Onana. Dan kom je wellicht uit bij een categorie daar net onder. Clubs als bijvoorbeeld Chelsea en Dortmund, die met leuke projecten bezig zijn. Sportief en financieel een verbetering ten opzichte van Ajax, hoewel Ajax heeft laten zien de afgelopen twee jaren prima mee te kunnen met de Europese subtop. Bij Ajax blijft de vraag: kunnen ze dat blijven volhouden. En juist daarom zie ik ploegen als Chelsea en Dortmund als een stap hogerop. Die zijn veel kapitaalkrachtiger en beter in staat die positie vast te houden. En de competities zijn natuurlijk vele malen beter dan de Eredivisie.

Een beetje dezelfde route bewandelen als een andere legende bij ManUtd. Vd Sar zat ook niet bij een topclub, en pas op late leeftijd naar Manchester, en werd een succes. Zou ook nu best kunnen lukken met Schmeichel

2 augustus 2020 om 12:15

En waarom zou dat best kunnen lukken met Schmeichel? Dat het bij één keeper lukt betekent niet dat het bij de ander ook zal gebeuren. Puur suggestief.

2 augustus 2020 om 17:57

Van der Sar speelde al op jonge leeftijd bij Ajax. Op dat moment de beste club ter wereld...

Is niet beter dan de Gea dus totaal zinloos dit, kost door zijn contract ook nog eens erg veel geld.

De Gea heeft een lange dip maar heeft zeker wel bewezen een hoge niveau te halen. Is een vd beste keepers vd wereld. En hem nou vervangen door Schmeichel is ook kansloos

Lijkt me een dure grap voor United. Schmeichel wordt niet beter en gaat waarschijnlijk eerder achteruit. Kent de druk van een topclub toch minder ondanks dat Leicester recentelijk kampioen is geworden. Ik geloof niet dat Leicester hem voor een dubbeltje laat gaan. Dan investeer je heel veel in een keeper terwijl je Henderson hebt rondlopen. Ik meen me te herinneren dat Henderson niet opnieuw verhuurd wilde worden.

Smeichel maakt ook de nodige blunders hoor. Ik weet niet of dit een verbetering is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

169 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren