‘Boze’ Ten Hag moet ingrijpen op Ajax-training in discussie over buitenspel

Zaterdag, 1 augustus 2020 om

Ajax verscheen zaterdag op het trainingsveld voor het begin aan de laatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een opvallend moment tijdens de oefensessie was dat trainer Erik ten Hag moest ingrijpen toen er discussie ontstond over een al dan niet in buitenspelpositie gemaakt doelpunt. Ten Hag zegt in gesprek met FOX Sports de reactie goed te vinden, maar vindt tegelijkertijd dat zijn spelers mentaal weerbaar moeten zijn.

Noa Lang schoot in een partijspel na een pass van Van de Beek raak, maar er was twijfel of hij buitenspel had gestaan. Er ontstond een behoorlijke discussie over het doelpunt, dat uiteindelijk werd afgekeurd. “Dat is goed, want je zegt het al: het zijn winnaars. Ze doen er alles aan om te winnen en ze moeten alles beïnvloeden om te winnen. Ze moeten de grenzen opzoeken, wij willen beter worden en dat kan alleen maar als je grenzen verlegt”, geeft Ten Hag te kennen. De verslaggever constateert dat het twintig tot dertig seconden duurde voordat Ten Hag besloot in te grijpen.

“Op het moment dat het meer over praten gaat dan over voetballen, dan is het moment om in te grijpen. Ik heb liever dat ze het zelf oplossen, want als we straks een wedstrijd spelen, kan ik vanaf de zijkant niet ingrijpen”, benadrukt de trainer van Ajax. Er wordt aangehaald dat hij zijn spelers apart nam om over het voorval te praten. De verslaggever constateert dat Ten Hag een ‘boze’ indruk maakte. “Nou ja, boos. Er is een bepaalde regel, dat ik van mijn team verwacht dat ze weerbaar zijn. Je wilt duidelijk maken hoe ze moeten anticiperen bij discutabele beslissingen van een scheidsrechter of een negatieve opmerking van een medespeler.”

“Je moet doorgaan, je moet als team blijven opereren. Je moet de negatieve beslissing accepteren en verdergaan”, gaat Ten Hag verder. Het verliezende team moest na afloop opdrukken, maar dat had volgens de oefenmeester niks met de discussie te maken. “Omdat ze het potje verloren. Het gaat om het resultaat en zij hebben verloren, maar het kwam wel door mentale zwakte.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door pinko)

Toch altijd leuk dat we als mannen, op welk niveau dan ook, ons zo druk kunnen maken om een doelpuntje wat eventueel buitenspel is.

Waar is de VAR als je hem nodig hebt...

1 augustus 2020 om 18:59

Zou wel een goede training zijn voor scheidsrechters. Op de trainingen met een VAR komen hahaha.

Tussen de regels door lees ik: Lang kan zich weer eens niet beheersen en heeft zijn krediet nu al verschoten. Binnen een week is bekend of hij wordt verhuurd of verkocht.

1 augustus 2020 om 19:16

Lang en Ten Hag gaan nooit gecharmeerd van elkaar raken. Ten Hag zoekt ja knikkers en daar blinkt Noa niet in uit. Noa heeft daarentegen het niveau niet om een mening te hebben. Noa Lang kan dus vetrekken.

1 augustus 2020 om 19:31

Uiteindelijk zal het gaan om z'n kwaliteiten. Deze jongen heeft in ieder geval pit en een behoorlijke inzet. Dat zijn kwaliteiten die je alleen maar toe kunt juichen.

1 augustus 2020 om 20:13

Aldus de journaliste van de Linda... Lang is maar al te graag de gebeten hond bij velen, maar ik zie liever een getergde, ietwat te enthousiaste speler dan een die het allemaal niks boeit. 3 keer raden wie wedstrijden voor je zal winnen!? Ziyech kon net zo reageren, maar dat wordt dan (terecht) gezien als winnaarsmentaliteit.

1 augustus 2020 om 23:23

@lunny, hoewel ik deze discussie ook gezwam in de ruimte vind, sterker nog, ik vind deze speculaties gebaseerd op gebakken lucht, slaat het verband dat jij ziet werkelijk op helemaal niets. Mensen die elke vorm van kritiek persoonlijk opvatten en daarom getergd reageren, zouden winnaarsmentaliteit hebben? Wat zullen die duizenden spijbelende kutjochies die de hele dag op straat hangen een winnaars zijn! Kritiek op je gedrag of op je spel kan je beschouwen en besluiten te aanvaarden. Diegenen die besluiten daar iets aan te veranderen, of de kritiek bij de ander te laten, en dat daadwerkelijk doen, zijn winnaars; of ze kunnen voetballen of niet. Anders denken heeft alleen zin als je daadwerkelijk denkt; niet als je onaangepast reageert omdat je je gekwetst voelt. Hoe dan ook, dit is de mentale weerbaarheid waar EtH over spreekt. Dat is winnaarsmentaliteit.

2 augustus 2020 om 20:32

Ho ho, je hoeft mij niet de woorden in de mond te leggen. Het gaat hier toch om een wedstrijdje (ook al is het op de training)? Hij wilt daarin niet verliezen. Niks meer, niks minder. Toen hij terecht werd gewezen door Tadic en ten Hag was nodig en helemaal prima. Volgens mij heeft hij daar toentertijd ook gewoon naar geluisterd. Hoe jij dan komt bij je betoog over spijbelende kutjochies is mij een raadsel, als je het dan wilt hebben over merkwaardige verbanden.

1 augustus 2020 om 20:28

Tja als Veltman vertrokken is zoeken we een nieuwe speler om op te bashen... Hij maakte een discutabel doelpunt en daarna ontstond een verbaal opstootje. En daar zal hij ongetwijfeld bij betrokken zijn. Maar hem gelijk overal de schuld over geven op grond van helemaal niks is alleen maar onnodig haat zaaien en een zondebok creëren. In de tekst staat duidelijk dat Ten Hag meerdere spelers hierover heeft aangesproken.

1 augustus 2020 om 21:03

Ik lees het niet als een bash op Lang, maar om het (vermeende) onvermogen van Ten Hag om met 'karakters' om te gaan.

Haha mooi toch. Leuk om dit soort beelden van de training te zien.

Wat een onzinnige opmerking van Ten Hag alsof het bij Ajax alleen maar winnaars zijn. Bijna iedere sporter wil winnen, niks nieuws onder de zon. En als bij Ajax de sterkste karakters/winnaars zitten, hadden ze na een 3-0 voorsprong tegen de Spurs gewoon de finale CL gehaald. Maar mede door wat tactische blunders van winnaar Ten Hag liep dat toch even anders af.

2 augustus 2020 om 00:17

LoL, het is juist wat Ten Hag wilt. Dat je niet opgeeft, maar wel gefocust blijft onder welke omstandigheden. Van het verlies van de Spurs daar leer je van als team, individu en als Coache. Je moet ook niet vergeten waarom Ajax de meeste prijzen pakt als Nederlandse club, juist door die winnaars mentaliteit en Amsterdamse bluf.

2 augustus 2020 om 10:30

Laat hem eerst maar eens dat probleempje van het middenveld oplossen. Is hij bijna een heel seizoen mee aan de slag. Wie weet wordt Ajax vanaf nu niet weer telkens overlopen. En ach, anders geven we hem toch nog gewoon een seizoen om dit te repareren. Moet kunnen;-))).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Namen van Ten Hag, Koeman en opvallende oud-speler vallen bij Barcelona

Direct na de beschamende 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League werd door de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano, werkzaam voor onder meer Sky Italia en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Hans Hateboer wordt begeerd door onder meer Napoli en Everton, maar Atalanta wil hem niet verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren