Ten Hag: ‘Eerlijk gezegd hadden wij verwacht dat hij weg zou gaan’

Zaterdag, 1 augustus 2020 om 15:14Chris Meijer • Laatste update: 17:00

Ajax begon zaterdag aan de laatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag zag onder meer Hakim Ziyech (naar Chelsea) en Joël Veltman (naar Brighton & Hove Albion) vertrekken en kreeg daar Antony (gekomen van São Paulo), Maarten Stekelenburg (gekomen van Everton) en Mohamed Kudus (gekomen van FC Nordsjaelland) voor terug. De oefenmeester geeft in gesprek met De Telegraaf te kennen dat hij blij is met zijn selectie en merkt op dat alleen de linksbackpositie niet dubbel bezet is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Ajax een linksback kopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door london calling)

Interessant dat Ten Hag dit zo zegt. Wellicht het nadeel als je te vroeg spelers koopt met het oog op transfers, want door de blessures van Neres gaat hij uiteraard niet weg. Desondanks wel goed voor de concurrentiestrijd op de vleugels.

1 augustus 2020 om 16:07

@ Arsenallzpersoonlijk zie ik liever dat Ajax het zo doet dan op de laatste dag verrast te worden door een transfer en je dus geen enkele tijd meer hebt om iets te regelen. Dat heeft ons in het verleden zo vaak de nek omgedraaid voordat het seizoen wel wee echt begonnen was, een ander bijkomend voordeel is dat wanneer een sterktehouder nog een seizoen blijft de newbie de kans heeft om zich "rustig" te settelen. Gelukkig zitten we in de financiã«le positie omdat te kunnen doen.

Nou mooi, heb je een vervanger gehaalt voor iemand die niet weg is en denk je tevens met dit middenveld potten te kunnen breken. Niks geleerd dus van het vorige seizoen waarin we veel teveel counters om de oren kregen. Haal een fatsoenlijke 6 of speel niet met de punt naar achter. Iemand anders gaf het eerder al aan: Ajax begint pas te lopen bij een goede 6 (blind, Anita, Poulsen, Schone, Frenkie) en die heb je nu niet. Ik dacht aan de titel trouwens dat hij het over Tagliafico had of Vandebeek. Neres is niet gek dat hij niet weg is. Ook toen Anthony gekocht werd was hij al maandenlang geblesseerd en zag het er niet naar uit dat hij zich nog in de kijker ging spelen.

1 augustus 2020 om 16:43

Tja, daar hebben ze aanstormende jeugd voor toch? Gravenberch Of de oudere jeugd? Eiting, Ekkelenkamp Of aankopen? Marin.. Ofwel: eerst maar s wat doorselecteren en dan s verder kijken

1 augustus 2020 om 16:52

Hoe weet je of ze er nier van geleerd hebben als ze nog niet gespeeld hebben? Weet jij de nieuwe opstellingen en tactiek al als insider? Wat een conclusies alweer

1 augustus 2020 om 17:36

Tadic kwam als vervanger voor Ziyech die weg zou gaan. Dat pakte ook prima uit, liever te veel dan te weinig kwaliteit in het elftal.

In de huidige selectie zie ik in Neres qua niveau en manier van spelen iemand die Ziyech het beste kan vervangen. Iemand als Ziyech koop je niet 1, 2, 3 terug als Ajax zijnde, maar met spelers als Promes, Tadic, Neres, hopelijk nog Van de Beek en hopelijk ook aangevuld met Antony moet er in ieder geval genoeg kwaliteit zijn. Nu nog hopen dat he complementair is en ze gezamenlijk het vertrek van Ziyech op kunnen vangen.

''het is precies hetzelfde als vorig seizoen, maar dan een maand later'', Ten Hag is tijdens corona zijn nuchterheid in ieder geval niet verloren. Natuurlijk is het wel degelijk een issue als Tagliafico straks half september wordt weggekocht, dan zit je ineens met de gebakken peren. Voor mij zou dit eigenlijk het grootste probleem zijn. Onana en in mindere mate vd Beek zijn gewoon goed op te vangen, maar Tagliafico is een unieke speler en van buitengewone klasse. Als je zag wat er voor hem op linksback liep bij Ajax, houd ik m'n hart vast. Van Anthony heb ik hoge verwachtingen en denk dat hij ze eerder vroeger dan later zal laten zien, echt talent drijft snel boven.

1 augustus 2020 om 15:27

Onana is goed op te vangen?

1 augustus 2020 om 15:29

Stekelenburg zou in staat moeten zijn het gat op te vullen, waardoor het verval niet te groot is

1 augustus 2020 om 15:36

Haha Stekelenburg? Ik ben heel blij dat hij is teruggekomen, maar hij is echt niet van het niveau Onana. Hij zou een plek (onder de lat) kunnen invullen, maar qua niveau zit er nog een behoorlijk gat tussen die 2.

1 augustus 2020 om 15:38

Niet mee eens, de steek is niet meer van onanas niveau, maar als vervanger zou hij niet de zwakste schakel zijn in het team.

1 augustus 2020 om 15:42

En daar moet Ajax maar genoegen mee nemen? Dat het (in jouw ogen) niet de zwakste schakel is? Dus als je niet de zwakste schakel bent, ben je gelijk goed genoeg voor Ajax? Van Onana naar Stekelenburg is een grote achteruitgang waar Ajax geen genoegen mee zou mogen nemen. Als Onana vertrekt, moet er iemand worden aangetrokken.

1 augustus 2020 om 15:45

Ajax moet zich richten op defensie en middenveld want daar is de balans niet optimaal en moet je rekening houden met vertrek van spelers. Zo spreekt ten hag helemaal niet over de rechtsback positie, maar dest als mazraoui kunnen ook vertrokken zijn gezien de interesse. De Steek is goed genoeg voor Ajax. Hij heeft klasse, hij heeft de ervaring, en de leeftijd, want keepers zijn nog top op hun 35e itt veldspelers.

1 augustus 2020 om 16:03

Alsof Ajax zich niet op meerdere posities tegelijk kan richten.. Verder zit Stekelenburg al jaren op de bank... Als hij een klasse keeper was, wisten we dat wel en had hij zelf ook geen genoegen genomen met een reserverol bij Everton en nu waarschijnlijk weer bij Ajax.

1 augustus 2020 om 16:21

De Steek heeft een basisniveau en kwaliteit waarmee hij altijd een voldoende haalt. Daarmee is hij beter dan een krul en cillesin. De Steek op zn hoogtepunt was van t niveau onana, met gemak. Ik denk dat je hem schromelijk onderschat, hij gaat jou verrassen. Dat als onana weggaat je een vervanger moet zoeken dan de steek ben ik met je eens, maar maarten is goed genoeg op dit moment en er zijn andere posities waar je beter je aandacht op kan richten

1 augustus 2020 om 16:37

Ja, maak dat jezelf wijs haha. Net zie ik toevallig een filmpje voorbij komen van Stekelenburg en zelf gelooft hij er ook niet echt in dat hij nog het niveau heeft om eerste keeper te worden... Hij ziet zichzelf als een oude keeper die zijn best doet en anderen wil helpen. Daar zit totaal niet meer de gretigheid in om zich opnieuw te bewijzen, zoals Huntelaar dat gif bijvoorbeeld wel nog heeft. Stekelenburg is over zijn top en weet dat zelf ook. Iedereen weet het. Hij heeft al zo'n 4 jaar nauwelijks gespeeld.. Maar goed, jij denkt dat het nog een topkeeper is die in Oranje thuishoort....

1 augustus 2020 om 16:41

Stekelenburg is ook over zn top, dat heb ik toegegeven toch. En hij is keihard voor zichzelf, daar moet je doorheen prikken. Jij neemt toch niet alles op facelevel aan, dan kun je geen beleid voeren. Stekelenburg is een goede stand in die niet te veel aan kwaliteit inboet als hij moet keepen bij ajax

1 augustus 2020 om 20:01

Er zitten degelijke keepers bij de selectie. Noch Martinez, noch Blind vind ik echt linksbacks, zeker in het spel van Ajax missen ze snelheid en aanvallende drive om hetzelfde te kunnen blijven spelen. Blind op links wordt aan alle kanten voorbij gelopen en is aanvallend qua opkomen geen schim van Nico.

1 augustus 2020 om 15:35

Laat ik voorop stellen dat ze alle drie lastig te vervangen zijn, maar Ajax heeft op linksback met Martinez en Blind twee prima alternatieven. Dan moet er wat worden geschoven, maar dat houd wel in dat je niet perse een goede linksback hoeft te halen om het vertrek van Tagliafico op te vangen. Je hebt meer mogelijkheden om dat dan te doen. Onana is echter veel lastiger te vervangen, want een keeper van dat niveau is zeldzaam in de Eredivisie. Stekelenburg was de laatste bij Ajax en PSV had met Gomes nog een topper. En dat is beiden alweer jaren geleden. Daarna val je al snel terug op een keeper als Cillessen of Vermeer qua niveau en dat gaat je in Europa de das om doen. Van de Beek is als type middenvelder makkelijker te vervangen, maar op het middenveld is hij nog de enige kwaliteitsspeler met daarachter Martinez. Het middenveld is al kwalitatief de minste linie, dus het vertrek van onze beste middenvelder zou echt pijnlijk zijn...

1 augustus 2020 om 15:44

Ik ben onder de indruk van de voorhoede van Ajax (als ik alle verhalen moet geloven over Kudus en Anthony), maar achterin lijkt mij toch echt wat versterking nodig. De linksback met Martinez lijkt me prima (al heeft hij daar vorig jaar niet echt gespeeld, dus tis de vraag hoe hij t daar gaat doen), dan heb je Blind die nog wel goed is maar die heeft wel echt een goede verdediger naast m nodig en hij wordt ook al weer een jaartje ouder (en trager). De namen Timber, Schuurs en Alvarez voldoen gewoon niet als Ajax een goede CL wil draaien, afgaande op t niveau dat die vorig jaar haalden.

1 augustus 2020 om 16:03

@nbertje13, dit is zo'n jaar waarin niet alles samen valt. Voorhoede is top maar de verdediging is matig. Maar een Schuurs moet gewoon minuten maken om beter te worden en zijn foutjes af te leren. Dat kost gewoon punten. PSV en Ajax lijken veel op elkaar nu met hun top voorhoede en matige verdediging. Ik hoop dat jullie duitse trainer eens de ogen gaat doen openen bij vele clubs. Altijd maar weer dat vissen in de zelfde poel trainers... Hoe vaak heeft bv een Ruud Brood al mogen beginnen bij een club en niets toegevoegd. Meer buitenlandse trainers om dat ingekakte zooitje hier eens op te frissen en meer drive, instelling en arbeid erin te slijten.

1 augustus 2020 om 16:06

PSV een top voorhoede? Natuurlijk, het is aardig goed qua namen met spelers als Bruma, Malen, Lammers, Romero, Gakpo, Doan maar om dat nou te omschrijven voorhoede die top is.. Als je dat omschrijft als top, is Schuurs ook top. Hij is qua niveau en potentie namelijk niet anders dan een Gakpo of Lammers..

1 augustus 2020 om 20:05

Ben het daar niet helemaal mee eens. Je hebt sowieso de ervaren Stekelenburg en Scherpen die een seizoen aan Ajax heeft kunnen wennen. Natuurlijk, je gaat erop achteruit, maar het is geen absolute ramp. Zowel Martinez en Blind hebben niet de snelheid als aanvallende impulsen van Tagliafico en je zal heel anders moeten gaan spelen bij een mogelijk vertrek.

Met de selectie die er nu staat moet Ajax echt zonder moeite kampioen kunnen worden. Maar ja voor het zelfde geld, mm nou ja , ziet het er over 3 weken heel anders uit

1 augustus 2020 om 15:34

AZ is toch ook een kandidaat. Daar is niemand nog weg.

1 augustus 2020 om 15:35

Op basis van begroting zou Ajax sowieso kampioen moeten worden . En of ze met hun begroting de beste of slechtste selectie samenstellen van de eredivisie, dan is dat geen excuus. Eens met jou dat ze ook de sterkste selectie hebben

1 augustus 2020 om 15:38

Elk jaar het zelfde... Ajax kan niet moeiteloos kampioen worden ook al hebben ze een veel betere selectie dan andere clubs. Daarvoor is de competitie te zwak. Elke topclub wint verreweg de meeste van de wedstrijden. In andere competities verliezen de topclubs veel meer wedstrijden dan hier. Je hoeft dus niet de beste te zijn, maar de meest constante. Zie Feyenoord dat aardig op weg leek mee te gaan doen op het kampioenschap, ondanks een mindere selectie. En aangezien Ajax altijd wel enkele wedstrijden er tussen heeft die het nodeloos verliest, zijn Fey en PSV nooit kansloos, want die clubs zijn constanter dan Ajax. De zwakte van de competitie is de reden waarom Ajax nooit het Bayern van Nederland kan worden. Momenteel zet ik trouwens helemaal niet mijn geld op Ajax. Ze krijgen veel te veel tegen en het middenveld is niet divers genoeg.

1 augustus 2020 om 17:01

"ze krijgen veel te veel tegen" Op Az na de minst gepasseerde verdediging. "zijn Fey en PSV nooit kansloos, want die clubs zijn constanter dan Ajax" Ajax eind klasseringen afgelopen 10 jaar : 1,1,2,2,2,2,1,1,1,1. Veel constanter als dit wordt het niet hoor in Nederland. Edit: Wel met je eens dat Feyenoord een grote kans had om kampioen te worden afgelopen jaar. Ook bizar dat zij geen zaak hebben aangespannen tegen de Knvb, zoals AZ dat wel heeft gedaan.

1 augustus 2020 om 15:39

Mwah, je kan wel veel goede voetballers hebben, maar dat zegt niks. Voorlopig is het middenveld nog een zwakke schakel en kunnen er nog enkele bepalende spelers ontbreken. Maar zelfs met de huidige selectie kan het zo zijn dat we geen kampioen worden, omdat we creativiteit en klasse op het middenveld missen.

1 augustus 2020 om 15:43

Je bent het met mij eens als Ajax geen kampioen wordt met deze begroting en selectie dat er een paar koppen moeten gaan rollen? Want ik lees nu al wat excuses al in je reactie voor het missen van de titel.

1 augustus 2020 om 15:54

@bochtherief, Erik's hoofd dan. Overmars levert geen fatsoenlijke 6, maar dan moet Erik niet zo koppig zijn en niets willen leren van afgelopen seizoen toen hij zelfs Gravenberg daar neer zette en counter na counter om de oren kreeg. Als hij geen 6 krijgt, moet hij niet mer een 6 gaan spelen, maar gewoon met de punt naar voren.

1 augustus 2020 om 16:03

Oigatinha, eens, wat mij betreft is Marc Overmars is de belangrijkste schakel daar. De trainer is een passant uiteindelijk.

1 augustus 2020 om 16:26

@bocherief - ah ja, want zodra er koppen rollen heb je volgend jaar natuurlijk de garantie dat het veel beter gaat. Dat hebben we gezien tussen 1999 en 2009 dat in paniek koppen rollen met afstand de beste succesformule was. Laten we asjeblieft niet nu al het zwaard van Damocles boven de club hangen. We zitten in de voorbereiding en weten nog niet hoe onze selectie er bij de start gaat uitzien en waar wij en de concurrentie staat.

1 augustus 2020 om 16:30

Adzevedo, overal worden koppen gerold waar verantwoordelijken ondermaats presteren, bedrijfsleven, politiek en sport. Als je ruimschoots de hoogste begroting hebt en sterkste selectie, en je wint geen titel dan moet je je biezen pakken. Waarom zou dit overal maar niet bij Ajax gelden?

1 augustus 2020 om 16:44

@bochherief, omdat diezelfde mensen heel veel goeds voor Ajax hebben gedaan, zich al bewezen hebben en dus krediet hebben opgebouwd? Van mij hoeven Ten Hag, Overmars en Van der Sar zeker niet weg bij het mislopen van de titel. Je kan niet elk jaar kampioen worden. Zo ver is de voorsprong van Ajax op de overige clubs nog niet. Een iets minder seizoen met veel blessures en wat pech, zoals vorig seizoen, én een club als AZ, PSV of Feyenoord die in bloedvorm is en Ajax is gezien. Daarbij heeft Ajax ook de druk om perse kampioen te moeten worden, terwijl anderen vanuit de underdogrol vrijuit kunnen spelen.

1 augustus 2020 om 16:48

Die hoge begroting zegt me relatief weinig, het salaris van je rechtsback zegt niet per se iets over zijn kwaliteit. En als je 5 of 6 basisspelers ten opzichte van afgelopen seizoen gaat missen dan kun je niet verwachten dat de puzzel meteen in elkaar valt. Bovendien bestaat er de kans dat een concurrent gewoon beter is, misschien door goed beleid in combinatie met pieken op het juiste moment. Zie Ajax in de CL van 2018/2019, zoiets kan nationaal ook. Dat er niet afgerekend moet worden met ondermaats presteren zeg ik niet. Maar de optie is niet altijd om simpelweg mensen eruit te gooien. Dat dit vaak gedaan wordt zegt vooral iets over hoe primitief sommige mensen tegen leerprocessen aankijken. Daarnaast ben ik niet van mening dat geen titel pakken automatisch betekend dat je ondermaats presteert. Net zoals een landstitel (zie het bijv. het huidige Juve) ook niet wil zeggen dat je het geweldig doet. Het lijkt mij nog veel te voorbarig om nu allerlei drastische conclusies te verbinden aan hypothetische uitkomsten. We weten nog niet eens hoe de selectie er uit ziet in oktober, dus laten we gewoon rustig kijken hoe het loopt en welke stappen de verantwoordelijke personen binnen Ajax ondernemen.

1 augustus 2020 om 16:49

Overmars moet je ook behouden, maar niemand verantwoordelijk houden voor het ondermaats presteren, terwijl je de beste papieren hebt, is de mindset van een verliezer. Wil je tot grootse prestaties komen dan zul je harder moeten zijn naar je werknemers. Want als je falen gedoogt dan sijpelt dat door de organisatie en ben je verder van huis

1 augustus 2020 om 17:26

Er is niemand die zegt dat er op voorhand niemand verantwoordelijk gehouden moet worden, noch dat ontslagen per definitie uitgesloten zijn. Waar ik me tegen keer is dat bij het niet realiseren van een doelstelling de conclusie automatisch is dat iemand gefaald heeft en eruit gegooid moeten worden. Het is veel beter om te kijken wat er fout is gegaan, hoe dat gekomen is en hoe het de volgende keer beter kan. Ik denk hierbij even terug aan AZ, wat onder Louis van Gaal een dramatisch 2007-2008 beleefde en ook het nieuwe seizoen slecht begon met twee nederlagen. Bij veel clubs zou Van Gaal eruit gegooid zijn, maar zo is het niet gelopen en uiteindelijk werd AZ dat seizoen kampioen. Of wat te denken van Cocu bij PSV in zijn eerste seizoen? Soms is de beste optie afscheid nemen, maar dat is lang niet altijd het geval. En dat verhaal over dat je per se harder naar werknemers moet zijn om tot grootse daden te komen is die typisch gezwets uit Amerikaanse management theorieën, wat vaker zorgt voor een angstcultuur dan een prestatiecultuur in een organisatie.

1 augustus 2020 om 17:37

@bochherief, niemand verantwoordelijk houden voor ondermaatse prestaties is de mindset van een verliezer? Ik kijk juist naar de lange termijn. Ik wil in de toekomst blijven winnen en Ten Hag, Overmars en Van der Sar vind ik daarin erg belangrijk bij Ajax. Als je denkt dat je na één minder seizoen gelijk koppen moet laten rollen, breek je bij dit Ajax meer af dan je (snel) weer kan opbouwen. Dan wordt de kans op sportief succes juist kleiner. Jij brengt het echt veel te simpel, terwijl wel of niet met elkaar doorgaan van zoveel factoren afhankelijk is. Als Ten Hag deze zomer nog Onana, Van de Beek, Tagliafico en Dest verliest zal hij in het begin zoekende zijn naar zijn ploeg, waardoor uiteindelijk het kampioenschap misschien verloren gaat. Dan zou jij Ten Hag dus ontstaan, terwijl hij misschien in de loop van het seizoen weer een machine van Ajax maakt die niet te stoppen is.. Je moet kijken naar de basis. Is er nog vertrouwen om samen verder te gaan? Denken we met dezelfde mensen weer succesvol te kunnen worden? Jij brengt het echt veel te zwartwit..

1 augustus 2020 om 17:43

@Adzevedo, en wat dacht je van Van Bronckhorst bij Feyenoord? Bosz begon ook niet goed bij Ajax.. De huidige trainer van United had ook een mindere periode die hem de kop had kunnen kosten, maar gelukkig hadden ze dat niet gedaan. En bij Tottenham hadden ze Pochettino ook niet weg hoeven of moeten sturen, maar dat deden ze wel en is dat beter gegaan? Of Ajax van jaren terug wat telkens van trainer, td en koers wisselde. Dat is volgens bochherief het ideaalbeeld... Nou, liever dat niet meer.

1 augustus 2020 om 17:43

adzevedo, je kaart louis van gaal aan en die case geeft jou inderdaad 100% gelijk, maar hoe vaak zou dit het geval zijn denk je? ga je gokken op een 10% kans op een ommekeer of neem je de beslissing die je hoort te nemen als verantwoordelijken? daarnaast ben ik het niet met je eens over angstcultuur, dat wordt gecreerd door leiddinggevenden/personen en niet door een managementtheorie. De managementtheorieen focussen juist ook op bedrijfsprestaties dmv werknemersgeluk en ontwikkeling.

1 augustus 2020 om 17:45

de toekomst, mourinho heeft het aantoonbaar beter gedaan dan pochettino. als je de 2 ranglijsten vergelijkt, stond poch 14e met tottenham, en mourinho staat 4e op de ranglijst (alle wedstrijden na zn indiensttreding meegerekend). Dus de vraag blijft, ga je hopen op een wonder dat het goed blijft gaan of neem je de beslissingen die je hoort te nemen als eindverantwoordelijke? Levy koos voor het laatste en kreeg zijn gelijk. En zo heb je nog ontelbare voorbeelden in de sport en bedrijfsleven

1 augustus 2020 om 18:54

Als de kans maar 10 procent is dat een ommekeer tot stand komt onder de huidige trainer of beleidsbepaler lijkt dat me een vrij simpele afweging. Net zoals iedereen ook een trainer gaat handhaven als de kans op een ommekeer 90 procent is. Dat is dus een inschatting die de organisatie moet maken, hoeveel kans is er op een ommekeer en of iemand anders het waarschijnlijk beter zal doen. Het blijkt verrassend vaak dat trainers die ontslagen worden worden opgevolgd door trainers die het niet significant beter doen. Een korte termijn impuls is regelmatig te zien, het bekende "shock effect", maar daar ben je als club vaak niet naar op zoek. Zeker niet als je aan het einde van de rit aan het evalueren bent. Daarom ben ik van mening dat op voorhand harde uitspraken doen over consequenties bij niet halen van doelstelling kortzichtig is. Net zoals automatisch doorgaan met een trainer die de doelstelling behaald heeft ook niet juist is. Voorop gesteld, bij bepaalde resultaten zullen vrijwel zeker koppen rollen of zal een trainer gehandhaafd worden. Maar het is altijd een complete afweging die je moet maken, waarin je verschillende componenten moet wegen en beoordelen. Momenteel heeft Ajax een prima selectie (hoewel op 6 echt nog wat moet gebeuren naar mij idee). Maar streep de namen van Onana, Tagliafico en Van de Beek door en dan is dat wat mij betreft niet meer het geval.

1 augustus 2020 om 19:11

wel 1 kanttekening, het klopt dat het schokeffect tegenvalt, echter worden die schokeffecten vaak genomen in een fase dat de odds al tegen de nieuwe trainer zijn. Er wordt te laat in een seizoen een trainer gewisseld en dan is statistisch de kans op een ommekeer onder de opvolger al te klein. We hebben het over langetermijn beleid en keuzes daarop gebaseerd.

1 augustus 2020 om 20:09

@ bochherief"overal worden koppen gerold waar verantwoordelijken ondermaats presteren, bedrijfsleven, politiek en sport."middel management of lager maar aan de top moet een bestuurder het echt heel bond maken om ontslagen te worden. Waarbij ze er vaak nog met een goudenhandruk er vanaf komen en al helemaal in de politiek en het grote bedrijfsleven. Mocht het dit seizoen niets worden hoeft er helemaal geen aanleiding te zijn om iemand te ontslaan, alleen in het geval van grove nalatigheid of iemand zich zo misdraagt dat je niet anders kunt, maar zowel Overmars en Ten Hag hebben echt wel krediet opgebouwd dat zij een minder seizoen echt wel zullen overleven (het kan niet elk seizoen een top seizoen zijn). En zoals de "toekomst" volledig terecht al aangaf; hebben wij in het verleden gezien wat het met sportieve prestaties doet wanneer de club continue in de hens staat. Nu pretendeer ik niet dat ik voor alle mede Ajacieden spreek, maar ik denk dat de meesten van ons wat blij zijn dat de club na de revolutie en de after shocks; zich eindelijk in rustig vaarwater bevind. De clubs die het meest succesvol zijn, zijn altijd de clubs die zich in rustig vaarwater begeven.

Waarom is er dan niet doorgepakt met Juan Familia-Castillo?

1 augustus 2020 om 17:52

Daar zit een verhaal met het management van Familia-Castillo achter, die vertegenwoordigen ook Salah-Eddine en hebben liever niet twee spelers die directe concurenten zijn van elkaar onder contract bij dezelfde club.

1 augustus 2020 om 18:21

Ah zo! Dat verklaart een hoop

Ik ben echt een blind fan- hoe hij kan passen en t spelletje Ziet en ondanks z’n tekortkomingen Is hij goedgenoeg voor de top vd top (als roulatie speler). Elke top ploeg zou met hem als voetballende verdediger kunnen spelen als er breker/ beest van een verdediger naast m staat. Maar als linksback komen zijn zwakheden te veel naar voren. Als wingback daarin tegen denk ik dat hij vanaf de linker flank t spel kan verdelen en een aanspeel punt kan zijn. Onder Hiddink en blind was hij de enige in oranje die nog iets liet zien.

Ajax heeft zeker nog spelers nodig. Of je moet genoegen nemen met een Europese bijrol en gewoon 1 van de 4 - niet de favoriet, dat is AZ - gegadigden voor de nationale titel. Dat mag, als je de lat niet te hoog legt.

1 augustus 2020 om 18:33

Zolang er geen spelers weg zijn is heeft Ajax toch veruit de sterkste selectie. Alle posities zijn dubbel bezet.ziyech en Veltman zijn weg, voor die eerste heb je Antony en Kudus en voor die tweede is Timber doorgeschoven. Ik zou ook niet weten waar er in het elftal nog plaats is voor nog een grote aankoop zolang er geen spelers vertrekken. Alleen kan Martinez moeilijk in zijn eentje backup zijn van blind en tagliafico en ook nog op de CVM positie spelen dus dat ze daar nog iemand voor zoeken is te begrijpen.

1 augustus 2020 om 19:02

Je moet er van uitgaan dat Tagliafico nog wordt verkocht. En dan kan je niet met Dest, Schuurs, Blind en Martinez een heel seizoen spelen. En in Europa is dit niet wat je wilt zien. Daarnaast - misschien is dat een blinde vlek - moet er echt een volwaardige nummer 6 bij. Voorin lijkt het koek en ei, maar daarachter zeker niet. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je Dest, Onana en van de Beek ook zomaar kunt kwijtraken. Natuurlijk, de selectie moet opgeschoond - een uitvloeisel van de miskopen van Overmars - maar je moet wel weer (meer) kwaliteit inkopen.

1 augustus 2020 om 21:50

Voorlopig zijn ze er nog. Als Tagliafico vertrekt zal er echt wel een vervanger komen, of door nog een linksback te halen of door Martinez daar te laten spelen en nog iemand voor de CVM positie te halenvoor van de beek heb je geen vervanger meer nodig, voor de 10 positie heeft Ajax met neres, promes, tadic, gravenberch, kudus en Antony al een paar spelers die op die positie uit de voeten kunnen, terwijl je Labyad, als backup hebt en uit de jeugd eventueel Giovanni en Unuvar. Voor de 8 positie heb je Gravenberch, Kudus en eventueel Taylor en zolang tagliafico er nog is zelfs Matinez. En ook voor de 6 posities heb je, zolang tagliafico er nog is Martinez, Eiting en eventueel Taylor of Timber en de andere Timber.

Koopmeiners ff halen. Dat is de nieuwe vertonghen. Kan baas centraal achterin worden en daley naar middenveld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4222
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ajax en André Onana in gesprek over contractverlenging

Ajax is in onderhandeling met André Onana over hoe beide partijen met elkaar verder denken te gaan. De doelman, die momenteel een dopingschorsing uitzit van twaalf maanden, heeft nog een doorlopend...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
West Ham United heeft een gigantisch prijskaartje om de nek van Declan Rice gehangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren