De Telegraaf: Ajax troefde dankzij ‘handigheidje’ Europese top af

Zaterdag, 1 augustus 2020 om

Ajax was door ‘een handigheidje’ de immense concurrentie in de strijd om de handtekening van Antony te slim af, zo schrijft De Telegraaf. De komst van de Braziliaan wordt in de zaterdageditie van het dagblad ‘een één-drietje tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars, de Braziliaanse voetbalmakelaar Julio Taran van Bertolucci Sports en Revien Kanhai van het Nederlandse bedrijf Forza Sports Group’ genoemd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door edpeters)
1 augustus 2020 om 10:23

Clubhistorie waardig nog wel, ik hoop het. Maar er zijn weinig clubs met zoveel historie als Ajax. Het is wel de club waar Cruijff, Neeskens, Van Basten, Rijkaard, Litmanen, Bergkamp, Frenkie de Jong en nog vele andere legends hebben gespeeld. Antony zal met Ajax ongeveer minimaal moeten herhalen wat Ajax met Frenkie presteerde in de CL want anders ben je niet zo heel snel clubhistorie waardig hoor. Suarez heeft ook bij Ajax gespeeld maar in een mindere tijd. Hij wordt wel gezien als een legend maar toch is ook hij minder clubhistorie waardig door niet al te grootse optredens van Ajax in Europa.

1 augustus 2020 om 10:35

Haal Frenkie daar maar weg. Die heeft na een half jaar Ajax 1 een contract bij Barca getekend. Dan ben je geen legende bij Ajax.

1 augustus 2020 om 10:36

@myvision Wauw FdJ wel genoemd maar geen Kluivert bijv. Die als tiener Ajax de CL bezorgd heeft met zijn goaltje.

1 augustus 2020 om 10:38

Je noemt een paar absolute legends op en de lijst is nog langer, maar Frenkie de Jong hoort toch niet in dat rijtje? Al die andere hebben veel meer gepresteerd zowel bij Ajax als in hun carrière.

1 augustus 2020 om 10:55

De term ''legend'' is toch voor iedereen anders. Sommigen vinden Zlatan ook een Ajax Legend terwijl hij vaker geen bal raakte dan dat hij de sterren van de hemel speelde. Het is maar net hoe je het bekijkt. Over Anthony zelf valt gewoon nog niet zoveel te zeggen. Laat hem eerst maar gewoon eens wat minuten maken bij het eerste voordat men een oordeel velt. Als hij al net zo goed wordt als dat Neres is denk ik dat de meeste ajacieden wel tevreden zullen zijn.

Maak de verwachtingen nou niet zo hoog voor die jongen. Laat hem eerst wennen aan het land, de club, de competitie en zijn mede spelers.

1 augustus 2020 om 10:08

@Parnassia dat komt vooral van buitenstaanders. Ajax zal wel goed plan met hem hebben. Rustig brengen als back-up van Neres. Tot hij gewend is, na toch grote stap met verhuizing.

1 augustus 2020 om 10:29

Ik vind anders dat Ajax hier ook een groot aandeel in heeft. Door het maken van zo'n awkward nummer creëeren ze toch enorme hype rondom die jongen? Wat als hij compleet flopt? Sta je lekker voor aap met je Bem-Vindo Anthony..

1 augustus 2020 om 10:44

@tomhendrix dat promo filmpje is toch niet hype vergrotend? was gewoon leuk welkomsliedje. Misschien heb jr wel gelijk hoor, ik ben zelf niet heel objectief natuurlijk

1 augustus 2020 om 10:46

Met die video sta je mijns inziens nooit voor aap, geweldig stukje marketing wederom van Ajax waardoor je naamsbekendheid in Brazilië ook weer flink omhoog gaat. Ik heb echt louter positieve geluiden hier over gehoord, hoe kom je er bij om dat awkward te noemen? Kans dat jongens van dit kaliber 'compleet floppen' in de ED op langere termijn is ook echt nihil, daar hoef je als club zijnde echt niet vanuit te gaan wat mij betreft.

1 augustus 2020 om 11:22

Vind het wel leuk dat er weer eens eentje zwaar gehyped wordt. Het is een ontzettend dure aankoop en na het vertrek van Ziyech snakken we naar een topper. En nu moeten we er maar niks van verwachten omdat we anders voor aap staan of teveel druk op die jongen leggen? Tja iedereen reageert anders, misschien vaart deze jongen wel wel bij druk en het idee dat hij niet als een van twaalf sardientjes uit een blik maar als koning met een eigen lied wordt onthaald geeft hem misschien wel vleugels. Als je op je 15e vader werd heb je wel voor hetere vuren gestaan lijkt me 😅 hij heeft in elk geval een gangster kop en lijkt er veel zin in te hebben dus als iemand lekker enthousiast wil zijn over die jongen, laat hem lekker. Die gewoon is al gek genoeg mentaliteit geeft weinig kleur aan het leven. Wat is het ergste dat kan gebeuren, een Sulemani’tje, tja dan vertrekt ie over twee jaar naar Portugal voor 5 miljoen en zingt de concurrentie Tchau Antony, so what? Voorlopig loop ik die ben vindo Antony polonaise wel mee hoor, om nog maar te zwijgen over hoe slim het commercieel is voor de naam van de club in zijn land.

1 augustus 2020 om 11:53

Pfoe dit bedrag betalen voor iemand die er niet direct hoeft te staan, denk dat de media hier anders over zal denken. Nadeel van dit bedrag je zit echt aan hem vast, zal die niet presteren dan zal je zijn contract nier verscheuren en zal je hem blijven opstellen in de hoop dat die toch zijn draai gaat vinden. Denk aan Sulejmani die veel te veel minuten voor Ajax gemaakt heeft puur vanwege zijn prijskaartje.ik verwacht overigens gewoon dat die er 2e week van september staat en het waar gaat maken. Helemaal als ik berichten lees als clubhistorisch waardige speler. Ik heb het gevoel dat we de Braziliaanse Cruijff binnen gehaald hebben, wordt smullen

1 augustus 2020 om 14:17

@Groniger Hoop, hij hoeft er niet gelijk te staan. Zo simpel is het. Gelijk staan betekend dat hij andere, haast net zo dure spelers die presteren, eruit speelt. Hij kan geen eens afgemaakt worden omdat er serieus kwaliteit voor hem zit. Dat is totaal anders dan een Marin. Die werd er uit gespeeld door verdedigers. Ja dan is het snel raak. If Alvarez die aardig begon, maar een twijfelgeval was voor CV, terwijl de rechtbenige verdedigers niet bekend staan als toppers. Ik verwacht dus ook niet dat deze jongen er 2e werk september staat, tenzij Neres er nog niet klaar voor is. Voorhoede Promes, Tadic, Neres is volstrekt normaal. Als Donny dan op 10 staat met 2 meer verdedigende spelers erachter is er gewoonweg geen plek voor Anthony.

1 augustus 2020 om 10:53

Dat doet Ajax toch niet. Dat doet de buitenwacht. In dit geval die Mike Verweij. Als Antony mislukt staat waarschijnlijk iedereen klaar om te oordelen dat het ongetwijfeld arrogante Ajax dacht de nieuwe Pelé in huis te hebben. Volgens mij hoor ik van Overmars, Van der Sar en Ten Hag niet dit soort teksten. En misschien maakt die gozer een verbluffende indruk op de training maar dat moeten we het in de wedstrijden ook maar ff zien.

1 augustus 2020 om 13:59

Als hij nu al de pannen van de daken speelt mag je dat dan niet vertellen? Helaas voor alle ajax haters maar antony word de nieuwe suarez of Ibra!!

Haha daar is ie weer de 'Ajax troeft hele Europese top af' oneliner van Mike verweij. Heeft hij ooit al een transfer aangekondigd zonder die opmerking? 😅 Overigens zie ik nog niet echt welk handigheidje er precies bedoelt wordt. In de tekst staat dat Anthony graag naar Ajax wilde. Van welk handigheidje is dan precies gebruik gemaakt? Ajax kan toch gewoon contact opnemen met zijn club om over een transfer te praten? En gezien Anthony sowieso graag wilde hoefde die dus ook niet overtuigd te worden...? Overigens wel erg benieuwd naar hem dit seizoen. De verhalen zijn erg goed dus wordt interessant om hem te volgen.

1 augustus 2020 om 10:22

Daarnaast kon Sao Paulo alvast wat geld cashen van de transfer van Neres. Geld wat ze hard nodig hadden. Maar goed Ajax heeft de laatste 3 jaar wel een naam neergezet. Zodat talenten erg graag naar Ajax komen. En het salaris is sinds het einde van het salarisplafond ook meer dan prima.

1 augustus 2020 om 12:01

Dat handigheidje dat heet netwerken, dat kan je extraheren uit de tekst. Verder wat @woutersl zegt, Ajax is het in financiele nood verkerende Sao Paolo financieel welwillend geweest, dan heb je een streepje voor op de rest. Daarnaast staat er in de tekst dat iedereen zijn ogen uitkijkt, maar er staat ook bij op de training bij Jong Ajax. Dus niet in een officiele wedstrijd en niet in het eerste. Om het in perspectief te zetten: Als jij aan de kant gaat staan bij Touzani, dan kijk je ook je ogen uit. Overigens ga ik wel de eerste wedstrijd van Jong Ajax aandachtig bekijken, want ik wil natuurlijk ook niets missen.

1 augustus 2020 om 12:17

En welk onderdeel van dat 'netwerken' is dan de reden dat dat 'handigheidje' ervoor gezorgd heeft dat de Europese top is afgetroefd? Hebben die grote clubs geen contsct met Sao Paulo kunnen krijgen? Of wilde die club alleen met Ajax zaken doen omdat daar dat bedrijf tussen zat? 😅 Gezien het feit dat Anthony zelf al naar Ajax wilde lijkt het me niet dat dit nou echt de doorslaggevende factor geweest is waardoor die top is 'afgetroefd'.

1 augustus 2020 om 13:17

Door goede onderlinge relatie en dingen die Ajax bood. Real zou bij wijze van spreken in alle opzichten meer kunnen bieden. Alleen door gemeenschappelijke contacten kunnen ze nu op langer termijn samen werken. 1 maling een groot bedrag bieden, speler gek maken zodat hij wil komen heb je niks aan. Ajax heeft zoals hierboven genoemd dossier neres tegelijk afgehandeld en zich dus perfect voorgedaan. Stel jij wilt een fiets kopen. En je beste vriend kent de fabrikant. En reikt het je aan, ga je eerder daarvoor dan iets wat je zelf ziet zonder enige kennis te hebben. Wellicht is sao Paulo er van overtuigd dat die tussenpersoon het zou regelen. Andere transfers pakken de niet altijd slim aan. Zoals neres in delen krijgen.

1 augustus 2020 om 13:19

Tja, misschien willen spelers ook wel omdat Richarlison nou niet geweldig bezig is en nog uitzicht op de top heeft, de Brazilianen bij Real weinig speeltijd krijgen. CL voetbal, positieve filosofie en technisch voetbal: ideaalplaatje zou ik zeggen

1 augustus 2020 om 14:26

Hoezo is Richarlison niet zo lekker bezig? Speelt bij Everton, verdient miljoenen en doet het niet verkeerd. Daarnaast is het ook logisch dat de jonkies bij real minder speen aangezien het niveau er veel hoger ligt. Daar kiezen die jongens voor.

Erg benieuwd naar hem. Hoop wel dat hij wat tijd krijgt. Dat refreintje uit het nummer heb ik trouwens al een paar dagen in mijn hoofd na het 1x gehoord te hebben. Knap werk!

Wat is hier nou zo bijzonder aan dit 'handigheidje'. Dit is gewoon hoe toptransfers tot stand komen.

Zal allemaal best, maar Ajax geeft er ook een flinke smak geld aan uit. De tijden dat Russische en Portugese clubs tientallen miljoenen uitgeven aan Braziliaanse talenten zijn ook zo goed als voorbij. Ajax heeft de laatste jaren prima resultaten behaald en betaald gewoon prima aan zowel salaris en transferbedrag. Dat zo'n jonge knul naar Ajax wil waar een Neres zich tot gele kanarie gespeeld heeft, het in de CL laat zien en waar meerdere Brazilianen spelen is niet zo heel gek toch momenteel? Of zie ik dit verkeerd?

1 augustus 2020 om 11:08

*goddelijke kanarie ☝️😌

Waarom de hele tijd dit soort berichten. Als deze jongen bij z’n debuut ongelukkig speelt gaan mensen hem massaal weer een miskoop noemen want zo doen we dat in Nederland blijkbaar. Maak de hype rond deze jongen toch niet zo groot. Mensen gaan nu buitenaardse dingen verwachten.

1 augustus 2020 om 11:20

De belangen van een journalist liggen toch niet bij een club? Sinds wanneer moet de pers rekening houden met de druk die een speler eventueel kan ervaren?

1 augustus 2020 om 11:29

Sinds wanneer is een bericht van Mike Verweij tot serieuze hype ontploft? Publiek gaat kijken en geeft oordeel en zo gaat het al jaren. Daarnaast is het publiek heel goed in staat om elke week hun mening bij te stellen.

1 augustus 2020 om 13:58

Dit is gewoon de waarheid. Mag je de waarheid niet meer vertellen ofzo.. helaas voor alle ajax haters maar antony word de nieuwe suarez of ibra!!

Zo zal het in zijn algemeenheid bij veel transfers wel gaan. De zaakwaarnemers hebben meer dan een dikke vinger in de pap. En met dat spel moet bijna iedereen meedoen. Dus ook Ajax. En goede contacten kunnen inderdaad leiden tot het binnenhalen van spelers die voordien niet te halen waren - ook mede afhankelijk natuurlijk van de financiële situatie bij een club. In feite niks nieuws onder de zon. Wel blijft goede scouting een eerste vereiste. Bij Magallan is dat op een of andere manier helemaal verkeerd gegaan - drukte Overmars dat er door? - maar bij Antony waarschijnlijk niet. Al blijft het: eerst zien en dan geloven.

Wat een propaganda gaande over deze speler zeg. Als hij naar Spanje was gegaan zal niemand over hem praten, als hij naar R.Betis bijvoorbeeld was gegaan krijgt hij niet eens een basisplaats of bij een andere Spaans club

1 augustus 2020 om 11:31

Propoganda? R.Betis? Basisplaats Spanje? Waar heb je het over? Deze jongen is beschreven door vele scouts als groot talent en dat is leuk als een Nederlandse club weer iets heeft om over te dromen. Of het gaat lukken ligt aan vele factoren en is altijd afwachten maar je mag toch best enthousiast zijn?

Ik ben zeer benieuwd naar deze Anthony. Trouwens ook naar die Kubus. De geluiden zijn in ieder geval zeer lovend. Mocht Ajax de verwachte leegloop kunnen beperken tot bijvoorbeeld enkel Taglifiaco kan Ajax nog hoge ogen gooien dit seizoen. Tenminste, als Ten Hag er een team van weet te maken en pionnetjes eindelijk op de juiste positie neerzet.

De manier waarop Ajax dat aanpakt is gewoon slim zaken doen.. Braziliaanse jonge spelers zien dat ook waardoor de kans groter wordt dat talenten vaker voor Ajax gaan kiezen. Slimme marketing...

Wat weer een grootspraak. Daarom moeten veel mensen Ajax niet. Altijd hoog van de toren blazen en als er weer eens een miskoop vertrekt heeft niemand in Amsterdam een weerwoord want Overmars is heilig die mag smijten met de euro’s alsof ze van hem zijn. We gaan t onthouden “ “het is een jongen die al twee dagen heeft meegetraind met Jong Ajax. Panna's, aka's, passeerbewegingen: iedereen kijkt zijn ogen uit. Na twee dagen zijn ze er al zeker van dat het een sensatie kan worden.” Hoop voor Ajax dat ze weer een keer een echte topper hebben gekocht. Want deze koopclub heeft wel weer eens recht op een echte, eigen verdiende, landstitel. En die titels zijn te koop, kijk maar naar Bayern München en Juventus. Maar zover is Ajax nog lang niet. Gelukkig eigenlijk, want wat heb je dan nog aan deze competitie als je bij de start al weet wie er kampioen wordt. Ben benieuwd deze competitie! Lukt het AZ? Of zien we de underdogs PSV en Feijenoord meedoen om de landstitel?

Anthony is gewoon nu al een sensatie... Het zal wel in de naam zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren