Lazaros Lamprou keert na jaar in Griekenland terug in Eredivisie

Vrijdag, 31 juli 2020 om 18:35Dominic Mostert • Laatste update: 18:46

FC Twente heeft de terugkeer van Lazaros Lamprou op de Nederlandse velden bevestigd. De Enschedeërs maken vrijdagavond via de officiële kanalen melding van een akkoord met PAOK Saloniki over een verhuur van de buitenspeler, die in het seizoen 2018/19 indruk maakte als huurling bij Fortuna Sittard.

Technisch directeur Jan Streuer noemt Lamprou een speler die de mogelijkheden op de vleugels vergroot voor trainer Ron Jans. "Hij maakte indruk in zijn jaar dat hij voor Fortuna Sittard uitkwam, hij is een heel behendige speler. We hopen en verwachten straks een nog betere Lamprou te zien", voorspelt Streuer. Zelf zegt de Griek 'heel blij' te zijn om voor FC Twente te gaan spelen. "FC Twente is een grote club. Dat is een van de redenen waarom ik getekend heb, de grootte, de geschiedenis maar vooral de supporters. Ik hoop hier veel minuten te maken. Ik wil mezelf laten zien en het team helpen met goals en assists. Ik heb heel veel zin in het seizoen."

Lamprou, 22 jaar, kwam tot zeven doelpunten en acht assists in de 24 Eredivisie-duels die hij namens Fortuna Sittard speelde. In de TOTO KNVB Beker was de Griek ook nog eens goed voor twee assists en een doelpunt. De gehuurde aanvaller keerde vervolgens terug naar PAOK, waar hij afgelopen seizoen tot de coronastop voornamelijk een bijrol vertolkte. FC Twente en PAOK bereikten eerder deze week al overeenstemming over een huurdeal. Ook zou de club uit Enschede een optie tot koop van naar verluidt twee miljoen euro bedongen, al maakt men daar zelf geen melding van.

Als het aan technisch directeur Streuer ligt, komen er nu wekelijks een of meer spelers bij. De club wil sowieso nog twee centrumspitsen, een vleugelaanvaller, een aanvallende middenvelder en misschien nog verdedigers. FC Twente verwelkomde al Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie en Nathan Markelo.


Poll

Wordt Lazaros Lamprou een succes bij FC Twente, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door sirius)

Het ziet er goed uit. Ik ben wel heel benieuwd wie de ervaren spits gaat worden, aangezien Danilo één van de twee spitsen zal gaan worden. Een creatieve '10' is ook nog een pré.

1 augustus 2020 om 02:33

Danilo Pereira van Ajax? Is dat al zo goed als rond dan? Heb ik even compleet gemist. Kan best wel eens een succes worden denk ik.

Denk dat dit voor FC Twente wel een goede speler is. Vond hem bij Fortuna wel positief opvallen. Ben benieuwd waar dit beleid van twente heen gaat over de langere termijn. Lijkt erop dat het vooral een kort termijn beleid word gevoerd.

31 juli 2020 om 22:05

4 Spelers huur waarvan 1 met optie tot koop en ik geloof 1 van Ajax waarvan ze evt. van meeprofiteren bij evt. verkoop..of was dat een gerucht inzake Danilo?! Prima beleid zelfs, als supporter van deze club zie ik eindelijk eens wat logische keuzes en weinig financiële risico’s, eindelijk lijken ze weer normaal te gaan doen. Met het hele Corona gebeuren in het achterhoofd en het water dat nog steeds aan de lippen staat, kun je ook niet ver vooruit kijken. Dan voer je nu juist wel goed beleid. Mocht het goed gaan met de huurlingen, zal Twente over een paar seizoenen vast wel weer aantrekkelijker worden om gewoon weer als contractspeler uit te komen en zal er vast wel weer wat meer kunnen. Je hoort het de spelers ook allemaal zeggen, mooie, grote club om voor te spelen.

Ik snap dat er bij Twente momenteel weinig tot geen geld aanwezig is voor het aantrekken van spelers, maar ieder jaar 75% van je selectie bij elkaar moeten huren gaat toch ook niet werken? Je kunt vrij weinig opbouwen als trainer en moet ieder seizoen maar weer zien wat je in je schoot geworpen krijgt.

31 juli 2020 om 18:58

Maar wat zijn de opties dan voor Twente?

31 juli 2020 om 19:00

Ik heb er wel respect voor. Door het verleden kunnen ze niet gek doen met geld en gelukkig doen ze dat dan ook niet. En ja helaas moet je dan in deze vijver vissen. Maar als je rustig blijft doorwerken op deze manier en goed blijft scouten, kun je uiteindelijk stappen vooruit zetten.

31 juli 2020 om 20:02

@lierse het is ook zeker niet dat er iets mis mee is en ben blij dat ze (eindelijk) een goede financieel beleid voeren bij Twente. Ik had echter meer gedacht aan de transfervrije vijver, dan kun je ten minste poging doen om nog enkele centen te verdienen aan die mannen.

31 juli 2020 om 20:13

Daar is het schijnbaar nog te vroeg, die krijgen enorm veel aanbiedingen nu.

31 juli 2020 om 22:07

Die transfervrije spelers wachten lang en daar kan Twente niet op wachten en ze willen de selectie misschien wel eerder bij elkaar hebben. Met Smal, Drommel, Selahi, Bosch en Roemeratoe heb je aardig wat talent in handen die allen geld op kunnen gaan leveren. Daar komen vast nog wel wat contractspelers bij.

31 juli 2020 om 19:55

4 huurspelers is 75%?
Streuer legt het netjes uit, er is een smalle basis, jeugd, blijvers. Daarnaast is de goedkoopste manier om uit te breiden huren.
Prima.

31 juli 2020 om 20:07

@vak104 Ik had misschien wat uitgebreider moeten antwoorden, natuurlijk is dit namelijk een prima manier om je selectie te vullen met beperkte middelen en Streuer komt inderdaad altijd met een duidelijk en direct verhaal. Om even terug te komen op de "75%" er zullen natuurlijk nog meer spelers bij moeten komen, als ik de berichten op deze site heb mogen geloven was er bijna geen selectie meer over half juni dus dat zal niet al opgevuld zijn met 4 huurspelers. Heb hier natuurlijk als buitenstaander en iemand die Twente niet heel actief volgt vrij weinig zicht op verder dus hoor 't graag van je als ik mis zit.

31 juli 2020 om 20:12

Dat zou kunnen, Danilo wordt nummer 5 ook al, maar de nog komende spelers kunnen transfervrij zijn en er is klein transferbudget vanuit de Noabers. Dus die opties zijn er gewoon.

31 juli 2020 om 22:12

Gezien de coronaperikelen en bij een evt. tweede golf kan het met veel contractspelers zomaar het definitieve einde zijn, denk dat ze er beter over nadenken dan dat ze de laatste jaren hebben gedaan.

Lekker huren weer, waar zijn de commentaren die wij in Arnhem moesten aanhoren nu? Overigens waren dat er stukken minder dan bij Twente het geval nu wordt..inhoudelijk nu, voordat ik weer punten in mindering krijg: de spelers individueel lijken me goede versterkingen, als het een team wordt, wordt het een prima jaar voor FC Twente, denk ik!

31 juli 2020 om 19:12

Denk dat er minder commentaar is bij Twente omdat heel Nederland weet hoe de financiële situatie er is. Dit is gewoon de enige optie jammer genoeg. En ik denk persoonlijk dat er nog wel wat spelers komen die niet worden gehuurd maar die zullen bijna allemaal transfervrij zijn en dat is meestal pas op het laatst want die wachten mooi alle opties af.

31 juli 2020 om 19:35

Er zijn zat commentaren omdat er zoveel wordt gehuurd. Ik lees ze hier dagelijks volop en ze hebben gelijk dat we veel huren. Jeugdige spelers hebben nu contracten gekregen, maar daar red je het niet mee. Huren is dan de goedkoopste optie voor een snelle kwaliteitsimpuls. Vergeet niet dat de laatste jaren de scouting en een groot deel van de opleiding moest worden wegbezuinigd.

31 juli 2020 om 19:54

Stukken minder dan 4? Want dat huren we tot nu toe, 4 spelers...

31 juli 2020 om 21:08

Lees je de FC Twente topics wel? Genoeg mensen die er kritiek op hebben. Verder is er een wezenlijk verschil tussen de situatie van FC Twente en de situatie van Vitesse. FC Twente heeft geen rooie cent en zit middenin een sanering. Bij Vitesse was dat niet het geval.

Vind dat ze in de eredivisie een regel moeten maken dat je maar een X aantal spelers mag huren. Nu krijg je een Twente dat helemaal niet op zichzelf bouwt en is het eigenlijk competitievervalsing.

31 juli 2020 om 19:16

Mag alleen Twente dat dan doen dan? Want anders kan er natuurlijk geen sprake zijn van competitievervalsing.

31 juli 2020 om 19:18

Nee heel Nederland.

31 juli 2020 om 19:30

Hoe kan er dan sprake zijn van competitievervalsing? Want iedereen mag doen wat Twente doet, pas als er voor hen een uitzondering gemaakt zou worden zou je kunnen spreken van competitievervalsing.

31 juli 2020 om 19:32

Je lijkt de eindjes niet aan elkaar te breien. Als iedereen iets mag, kun je de boel dan belazeren door dat te doen wat iedereen mag? Prima versterking voor Twente. Hoop dat ze zich uit het slop trekken. Ondanks de praktijken van Munstetman horen ze wat mij betreft weer een vaste waarde in de Nederlandse subtop te zijn.

31 juli 2020 om 19:37

De subtop is nog erg ver. Eerst nog maar eens zien aankomend jaar te overleven. Afgelopen jaar was corona onze redding, want we stevenden hard af op opnieuw degradatie.

31 juli 2020 om 19:40

@Jansen Joenite, misschien een beetje off topic, maar hebben de saneringen bij Twente een beetje effect? Of is de schuldenberg nog steeds schrikbarend hoog?

31 juli 2020 om 19:57

Zonder of met hypotheek scheelt het een slok op een borrel

31 juli 2020 om 20:15

Is van 90 naar nu 25 miljoen gegaan .
Maar na degradatie werd flink verlies geleden en zal nu door Corona ook weer zo zijn.
Schuldeisers hebben natuurlijk eisen daarom is er wel spelersbudget maar niet veel.

31 juli 2020 om 19:24

Succes met deze regel invoeren met de Europese wetgeving .Kansloos

31 juli 2020 om 21:06

Zei je dat vorig jaar ook toen ADO 10 huurspelers had? Als er geen geld is, zul je creatief moeten zijn. Beter dat dan geld uitgeven wat er niet is. Dat is juist de reden waarom de club nu zo creatief moet zijn.

Ik moet zeggen dat die jongen me volledig ontgaan is toen hij bij Fortuna speelde. Z'n cijfers zijn in ieder geval veelbelovend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse9-8
8.NEC8-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger54
G. TroupéeVerdediger50
M. SadílekMiddenvelder50
M. VlapMiddenvelder51
R. ZerroukiMiddenvelder50
M. UgaldeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren