AD onthult stevige mailwisseling tussen John de Mol en Johan Derksen

Zaterdag, 1 augustus 2020 om

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september ‘gewoon’ van start zal gaan met de originele bezetting van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Derksen en Van der Gijp lagen geruime tijd overhoop met Genee en het leek er sterk op dat het programma zijn laatste aflevering al had gehad. Zoals naar nu blijkt, heeft Talpa-baas John de Mol er echter persoonlijk voor gezorgd dat de drie weer met elkaar in de studio gaan zitten.

Derksen heeft vrijdagochtend een stevige discussie gevoerd met De Mol, zo onthult hij in gesprek met het Algemeen Dagblad: “Dat was een keihard gesprek. Hij zei: ‘Je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus.’ Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller.” Derksen heeft daarom in overleg met zijn vrouw besloten de helft van zijn salaris aan twee goede doelen te schenken: een hondenpension in Almere en kankeronderzoeker Casper van Eijk.

Het Algemeen Dagblad heeft ook een e-mail in handen gekregen die De Mol na het gesprek aan Derksen stuurde. Met deze mail mengde de Talpa-baas zich voor het eerst persoonlijk in de onenigheid bij Veronica Inside: “Ik vind dat jullie begin september weer met elkaar aan tafel moeten. Daar heb ik een aantal argumenten voor. De chemie die jullie nu al een jaar of dertien met elkaar hebben, is niet in één keer voorbij, daar ben ik heilig van overtuigd. De huidige onenigheid is ontstaan uit een mix van zoveel uitzonderlijke omstandigheden, die een volstrekt eigen leven is gaan leiden”, stelt De Mol in het bericht.

Veronica Inside gaat volgend seizoen tóch gewoon weer van start

Veronica Inside keert volgend seizoen toch terug in de huidige bezettingLees artikel

De televisieproducent vergelijkt de onmin bij Veronica Inside met een ‘slippertje’ in een langdurig huwelijk. Daarnaast denkt hij dat de privéverhoudingen tussen Derksen, Van der Gijp en Genee geen rol hoeven te spelen voor de toekomst van het programma, aangezien het ‘algemeen bekend is dat zij privé bepaald geen vrienden zijn’: “Denk dat het bezoek van Wilfred aan Grolloo vorige week de eerste keer was dat hij bij jou over de vloer kwam. Dat zegt genoeg. Ik vraag jullie ook niet om met elkaar een vakantie door te brengen bij Sporthuis Centrum. Gewoon twee keer per week naar de studio komen en je werk doen, je contract respecteren, dat vraag en verlang ik.”

De Mol doet verder een beroep op de ‘morele verplichting’ die het trio heeft richting de redactie van het programma: “Dat verrekte corona heeft al genoeg banen gekost, koppigheid tussen drie ego’s is bepaald geen excuus om ook hun jobs op de tocht te zetten.” Ook de vaste kijkersschare van het programma komt aan bod bij de mediaondernemer: “Er is een ongelooflijk grote club mensen, heus niet alleen de diehard fans, die enorm veel plezier beleeft aan VI. Die kun je niet zomaar ‘hun’ programma afpakken vanwege één uit de klauwen gelopen incident.”

Over Derksens 'geloofwaardigheid' maakt De Mol zich verder geen zorgen, zo wordt duidelijk uit de e-mail: “Volgens mij weet vriend en vijand dat jij geen toneel kunt spelen al zou je het willen. Ik vrees dat je met het stijgen van de jaren alleen maar meer uitgesproken wordt. Had ik iets over op moeten nemen in het contract...” In zijn laatste zin wijst De Mol er nog eens fijntjes op dat de drie nog vastliggen voor het aankomende seizoen: “Een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door soccerman7)

Keiharde zakenman die De Mol. Openlijk het eventuele ontslag van medewerkers al bij voorbaat in de schoenen schuiven van de drie mannen van VI om de druk op te voeren. Als je met zo'n man moet dealen en de druk zo op wordt gevoerd komt het programma misschien wel terug, maar de chemie niet.

31 juli 2020 om 16:26

Ik had niet anders van John de Mol verwacht, goede mail en geen enkel woord is gelogen.

31 juli 2020 om 19:10

Ja, prima mail van de baas die het contract betaald. Hij legt duidelijk uit wat hij wil en waarom hij dat wil. Hij heeft de mannen tijd genoeg gegeven, maar ze konden hun ego's niet opzij zetten. Dan moet de baas gewoon ingrijpen en beslissen.

1 augustus 2020 om 10:26

Dit ging puur om geloofwaardig van Derksen. Ze waren na de eerste golf van emotie al lang van plan om weer aan tafel te zitten. Alleen zouden ze niet meer geloofwaardig over komen. Door deze reactie van John de Mol behouden Derksen en van der Gijp hun “geloofwaardig”.

1 augustus 2020 om 12:11

Derksen en geloofwaardigheid, hahaha. Als je echt de racisme-uitzending van VI nodig had om de geloofwaardigheid van VI in twijfel te trekken, dan is er sowieso iets goed mis. VI Boulevard, 0,0 geloofwaardigheid. Al jaren niet meer.

1 augustus 2020 om 14:43

Ja hoor mensen; ze zijn er echt: zij die liever Studio Saai kijken dan VI!

31 juli 2020 om 16:29

Ha toch vind het wel mooi. Spijkerhard misschien, maar dat er in de echte wereld heftigere consequenties zouden zijn van stoppen dan de drie gekrenkte egootjes die doorgaan tot gevolg heeft, daar heeft ie toch geen woord aan gelogen.

31 juli 2020 om 16:36

Dat zal allemaal wel en misschien heeft het ook wel gewenste resultaat en gaan de heren door, maar voor de chemie kan een bijna gedwongen voortzetting van de samenwerking killing zijn. En wie wordt daar dan gelukkig van? Uiteindelijk moeten alle drie de heren het zelf ook echt zien zitten om verder te gaan of is stoppen, helaas, beter. Zulke hardheid ben ik trouwens voorstander van, zo ben ik ook op het werk als het nodig is, maar het is wel een laatste alles-of-niets poging. Althans, als ik er zo hard in ga kan het twee kanten op. Ik ben benieuwd naar de reactie van de mannen.

31 juli 2020 om 17:51

@De Toekomst Ik vind het eerder zeer duidelijk zijn en er niet om heen draaien dan hardheid. De Mol weet dondersgoed dat vi een succesvol programma is en weigerd het te stoppen zolang er nog genoeg mensen naar kijken. Ben trouwens wel blij dat het doorgaat. Stiekem ben ik toch fan van vi😃

31 juli 2020 om 17:54

Nou nou nou zeg. Als snor echt wilde stoppen en geen moment meer aan tafel zou willen zitten met Genee dan zou hij dat ook niet moeten doen. Consequent zijn en je verlies pakken. Als je er nu weer gaat zitten val je door de mand. Want blijkbaar was het niet zo erg wat Genee jou flikte. Voor het geld hoeft hij het niet te doen. En een contract is zo verbroken. Dit is gewoon prachtige improv met een realitysoap sausje er overheen. Gemarineerd in een sponsorsausje... eet smakelijk!

31 juli 2020 om 19:11

Dat contract is dus niet zo verbroken als de mol er niet mee akkoord gaat. Dan is het aan tafel gaan of een zware claim aan je broek hebben hangen.

31 juli 2020 om 19:12

nfori, voor het geld moest hij het wel doen. Helaas is het zo dat je een contract niet zomaar eenzijdig kunt opzeggen. In John zijn geval had dat hem een flinke duit gekost. Aan een programma werken mensen mee, die waarschijnlijk ontslag zouden krijgen. John zou een ander programma moeten maken of aankopen, ook dit kost geld. Degene die nee zegt en voet bij stuk houdt is dus zwaar de pisang voor het gerecht, want elke rechter zou John gelijk geven als hij een schadevergoeding zou eisen, en dat zou behoorlijk meer zijn dat wat 1 van die gasten in een jaar verdiend en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. John is niet voor niets een rijke zakenman, dat wordt je niet van liefdadigheidswerk.

31 juli 2020 om 16:38

Toch heeft hij een punt met het eventuele ontslag van de medewerkers achter de schermen. Zij hebben hier geen invloed op en hebben er ook niks meet te maken en zouden uiteindelijk wel de dupe worden. De chemie weg? Man kom op nou het is niet dat deze mannen in een hollywood film spelen. Ze zitten twee keer per week de voetbalwereld door te nemen en heel vaak ook andere randzaken waarbij ze over het algemeen een beetje lullig over doen. Dat is prima en ook de charme van het programma maar laten we aub niet doen alsof dit hoogstaande tv is.

31 juli 2020 om 16:39

Dit is toch de ultieme oplossing? Het leek er allang op dat ze alle 3 wel verder wilden, maar geen gezichtsverlies wilden lijden. Iedereen heeft nu zn geloofwaardigheid, want ze kunnen het nu gooien op 'we wilden niet maar het moest van John.' In dat opzicht ook geen verassing dat deze mail 'uitlekt'

31 juli 2020 om 17:08

Of iemand die gewoon voor zijn medewerkers op komt, zo kun je het ook zien.

31 juli 2020 om 17:28

Precies nu komen alle doemdenkers naar voren maar vaak gaat het gewoon zoals beschreven.

1 augustus 2020 om 09:27

Dat las ik dus ook. Hij is toch degene die de mensen ontslaat, niet 1 van die 3 gasten. Het salaris van anderen zal echt niet afhankelijk zijn van het wel of niet doorgaan van VI.

1 augustus 2020 om 13:52

Zonder programma heb je niet veel aan een redactie. Dus waarom zou hij die mensen dan moeten behouden)

Normaal gesproken Derksen: "het interesseert mij geen reet wat mensen van mij vinden". Ook Derksen: "maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller.” Derksen heeft daarom in overleg met zijn vrouw besloten de helft van zijn salaris aan twee goede doelen te schenken: een hondenpension in Almere en onderzoeker Casper van Eijk.

31 juli 2020 om 16:39

Ik snap ook niets van die heren en van der gijp die ook ieder keer begint over hun geloofwaardigheid,zij nemen zichzelf wel heel serieus,zij hebben nog steeds niet door dat we naar het programma kijken puur om vermaakt te worden en niks meer....

31 juli 2020 om 18:06

Hm dus jij kijkt niet, want Gijpie zei letterlijk bij de laatste uitzending dat hij er zit om grappig te zijn en dat ze door hun achterban geeneens serieus genomen worden maar het kantinehumor is.

1 augustus 2020 om 10:21

Geloofwaardigheid dat ze onafhankelijk in dat programma zitten en zich niet bij laten sturen door buitenaf. Dat is iets anders dan dat iedereen het met ze eens moet zijn.

John de Mol heeft 100 procent gelijk. Die gasten moeten zich niet aanstellen en gewoon aan het werk. Ze verdienen genoeg geld en zijn oud en wijs genoeg om gewoon normaal een praatprogramma te maken ondanks dat ze elkaar niet kunnen luchten. Dat doen ze idd al 13 jaar. Genoeg is genoeg. Goede leider die John.

Die legt zijn ballen op tafel en verteld iedereen wat er gedaan moet worden. En ze luisteren ook nog eens. Wat een baas zeg. Toch wel respect voordat soort figuren.

31 juli 2020 om 17:08

Ballen op tafel? Een investeerder/ondernemer die opkomt voor zijn investering. Dat is dood normaal toch?

Avh, hij doneert wat aan het goede doel. Ah joh, dan is het goed. Dan maakt het niet uit dat je wekenlang mensen voor de gek hebt gehouden. Haha heerlijk dit XD

1 augustus 2020 om 12:06

Doneert wat aan het goede doel? De helft van zijn inkomsten is wel meer dat wat. Ik ken niet veel mensen die dat doen. Ken wel heel veel mensen die overal kritiek op hebben, maar zelf helemaal niets voor de maatschappij terug doen.

Derksen doet er volgens mij ook alles aan om ontslagen te worden nu. Meteen gaan praten met de pers en de email van De Mol laten lekken naar het AD. Hij speelt het net zo hard als de Mol hier, dit is volgens mij nog steeds niet klaar.

31 juli 2020 om 16:54

Zucht...het blijft ook gwn doorgaan.Is het serieus zo moeilijk voor je om eens te bedenken dat ipv jouw vreemde theorie, Derksen gewoon aandachtsgeile clown is die dit hele toneelstukje heeft opgevoerd om zn aandacht te krijgen?Wat doet deze mail precies? De schuld in de Mols zn schoenen schuiven. Kan hij weer lekeer ongeneerd aan tafel plaats nemen. Het is echt geen hogere wiskunde...

Wat mij betreft blijft Veronica Inside tot 2030 op tv te zien. Ik vind Veronica Inside het beste tv programma ter wereld en dit tv programma moet vind ik nog wel minstens 10 jaar op tv te zien zijn.

31 juli 2020 om 19:16

Ter wereld nog wel? Dan heb je wel vee tv gekeken? Leuk programma maar ze nemen zichzelf wel erg serieus.

Ik ben de afgelopen tijd best kritisch geweest op Derksen, minder op Genee omdat ik vind dat Derksen tijdens die laatste uitzending zijn zegje moest doen! Waar hij normaliter geen moeite mee heeft, over alles en iedereen. Maar dit vind ik wel weer een prachtig gebaar en erg nobel, dat Derksen ongeveer €300,000 afstaat aan belangrijke doelen. Ookal is hij al miljonair, het gaat alsnog om veel geld en zeker k heeft veel levens verwoest.

Hahah dit is wel heel doorzichtig. Door deze zogenaamde mails te lekken, blijft de 'geloofwaadigheid' van deze drie heren intact.

Prima dat Derksen een deel van zijn salaris overmaakt naar 2 goede doelen. Voor de rest zal de hele situatie de sfeer niet echt ten goede komen in het programma komend jaar. Daarvoor is er wel erg veel gebeurd. Ben benieuwd hoe dat in het programma tot uiting gaat komen.

31 juli 2020 om 17:20

Dat is dus juist het probleem. Als je écht geloofwaardig en zelfrespect wil houden, ga je niet lekken (dus eigenlijk zelf vertellen) dat je geld aan een goed doel schenkt.hetzelfde zoals van der Gijp altijd zegt over andere Bn'ers (en terecht!!) dat je niet zelf in de picture gaat staan als je je inzet voor een goed doel.bij mij had hij (een deel) van zijn geloofwaardigheid behouden als hij gewoon na een maand in de media kwam en gewoon zegt dat alles bij elkaar onnodig was. Ze eventueel zich aan het contract moeten houden en het daarom als professionals nog gaan proberen ondanks het niet meer het zelfde is.ieder van hun heeft nu alles voor zijn eigen ego gedaan de laatste tijd. Dat getuigd niet van klasse en incasseringsvermogen. In beide gevallen zijn Derksen en Van der Gijp wel tegen gevallen. Één keer even boos kan.....maar enige vorm van zelfkritiek zou bij mij een stuk meer respect krijgen!

31 juli 2020 om 17:37

"ben benieuwd hoe dat in het programma tot uiting gaat komen." Het is bijna alsof deze hele drama alleen voor kijkcijfers is. De sfeer zal zo goed als hetzelfde blijven kan ik je verzekeren, maak je geen zorgen

Sporthuis centrum...dat is oldskool

31 juli 2020 om 19:26

Sporthuis centrum voor alle zekerheid (ik word oud .volgens mij zijn ze al van naam verwisseld voordat email gangbaar was, het is dus toch wel vreemd dat John een moderne manier van communicatie gebruikt en daarin iets als voorbeeld gebruikt wat al een poosje uit de tijd is

Hoop bombarie over geloofwaardigheid, opgeblazen programma etc. en één mailtje van John de Mol om hem eraan te herinneren dat hij een contract heeft is voldoende om hem terug aan tafel te krijgen? Wat een poppenkast is het ook. Wel top gebaar van Derksen om de helft van zijn salaris aan goede doelen te schenken, daar verdient hij alle lof voor.

Alsof de chemie of werkgelegenheid John de Mol iets kan schelen, hou toch op. VI is voor hem gewoon een lekkere melkkoe, het is zijn enige programma dat goede kijkcijfers heeft. Al die andere troep (de zoveelste zgn. talentenshow) die hij uit zijn creatief arme hoed tovert, lusten de honden toch geen brood van. Het is één en al pulp bij die commercielen. Ik hoop dat de adverteerders voet bij stuk houden en wegblijven maar dat zal ook wel weer ijdele hoop blijken te zijn.

1 augustus 2020 om 09:40

Door die adverteerders kunnen mensen wel naar dit programma kijken. Dit is tenminste vermakelijk. Ik betaal belasting voor allerlei propaganda, leugens en 'onafhankelijke' programma's/omroepen waar ik helemaal niks mee heb. Dat vind ik veel triester.

John laat zien de absolute eindbaas te zijn. Niks mis mee. Die man is niet zomaar miljardair geworden. Hij heeft echt keihard gewerkt en als het moet is ie genadeloos. Ik kan zijn woorden wel waarderen.

Het programma zoals het is geworden past perfect bij de Mol. De Mol verrijkt ons al heel lang met programma's die elke vorm van kwaliteit mijden

Mooi dat derksen aangeeft dat ie niet wil maar niet zonder gevolgen onder het contract uitkan, sterk dat hij dan de helft van het salaris aan 2 goede doelen schenkt.en nu weer door met z'n drieã«n.

Duidelijk verhaal van De Mol en hij heeft 100% gelijk. Hij betaald veel dus mag hij ook veel bepalen.

goed van de mol. Contract is contract. Als iemand zelf weg wil kan hij weg maar wellicht staat daar ook iets over in het contract. Denk hierbij aan een opzegtermijn van meerdere maanden of eenof boete bij contractbreuk. Is puur speculatie natuurlijk. Ik als fan ben superblij dat ze doorgaan! Kan mij geevoorstellen.

Genee had gewoon zijn excuses moeten aanbieden voor de mislukte aanpak. Je moet nooit een gesprek leiden waarbij je onderdeel van het “probleem” bent. Hiermee heeft hij meegewerkt aan het uitvergroten van overspannen reacties op het programma. Johan Derksen en René van der Gijp hadden ook minder overspannen kunnen reageren en zich realiseren dat Wilfred qua arbeidsvoorwaarden hen een dik belegde boterham heeft bezorgd. Moet je iemand helemaal afmaken als die een keer een domme fout maakt? Ik vind van niet.

Ik ben niet echt geleerd in het contractrecht, maar Johan heeft toch wel degelijk een keus? Hij kan gewoon zijn contract opzeggen en iets anders gaan doen? Weliswaar heeft hij dan geen recht op salaris of WW, maar hij schenkt nu al de helft aan goede doelen als ik het goed begrijp... Dit gesprek met De Mol komt over alsof Johan gedwongen wordt om aan tafel te gaan zitten... Wat juridisch gewoon niet kan denk ik

31 juli 2020 om 23:15

Als dat zo is kan je de conclusie trekken dat johan gewoon zelf door wilt gaan. En deze hele mail van de mol een truuk is om geen gezichtsverlies te leiden. Vind ze nu wel 3 kneusjes geworden man, mijn mening over het programma en de 3 heren is wel sterk veranderd in de laatste paar maanden

Ik heb hier al eerder voorspeld dat dit zo zou gaan. John de Mol is niet gek. Die laat zijn kip met de gouden eieren niet slachten. Derksen komt dit ook niet slecht uit. Op deze manier kan hij verantwoorden dat het programma in hetzelfde format doorgaat ondanks zijn eerdere 'bezwaren'. De mail is dan ook heel bewust gelekt, het maakt niet eens uit door wie. Iedere betrokkene kan dit in zijn eigen voordeel uitleggen. De schapen nemen het allemaal voor lief.

Vraagt niemand zich af hoe die e-mail bij het AD terecht is gekomen? Het lijkt mij allemaal iets te georchestreerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 augustus
Hans Hateboer wordt begeerd door onder meer Napoli en Everton, maar Atalanta wil hem niet verkopen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren