Beslissend gesprek over Veronica Inside afgelast: ‘Ik ga er niet op in’

Vrijdag, 31 juli 2020 om

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee gingen donderdag met elkaar om de tafel om over de toekomst van Veronica Inside te praten en het was de bedoeling dat er vrijdag ook een gesprek met de directie van productiebedrijf Talpa zou volgen. Derksen laat nu echter weten dat dit er voorlopig niet van zal komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.71 reacties (laatste reactie door sirius)

Deze gast is echt een slechte verliezer.. wat moeten de mensen met Hendriks? Je moet ook incasseren, was een slechte grap die een aantal mensen hebben gekwetst..nu geef je je gewonnen en winnen de Arie Boomsma’s van deze wereld! Wilfred heeft jou een supercontrsct bezorgd! Zwakkeling hoor

31 juli 2020 om 13:10

Al deze gasten hebben nog nooit tegen kritiek gekund. Altijd maar uitdelen maar incasseren kunnen ze niet. Hebben alles en iedereen met de grond gelijk gemaakt. Laten honderden keer dezelfde flauwe filmpjes zien en nu krijgen de heertjes kritiek, wat ik in deze overigens niet terecht vond, maar dan is iedereen gekleineerd.

31 juli 2020 om 20:34

Volgens mij gaat het erom dat ze elkaar "naaien" te ver vinden gaan. Derksen kan echt wel tegen kritiek van buitenaf, dat krijgt hij ook genoeg namelijk.

31 juli 2020 om 13:14

Je hebt hier zeker een punt. En helaas winnen de Boomsma's van deze wereld. Maar denk dat ze zich echt genaaid voelen door Genee. Ik denk niet dat ze de rest wat interesseert.

31 juli 2020 om 13:28

Ze voelen zicjh genaaid? Dan zijn het aanstellers. Genee heeft niemand genaaid en de discussie op dit vlak wordt zwaar verpest door lieden die maar blijven huilen dat Genee hier de kwade genius is. Genee heeft niemand met Zwarte Piet vergeleken. Dus ze moeten eens ophouden om over altijd maar iedereen de schuld over te geven, eens volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen daden. En met hun gevoel moeten ze sowieso wegwezen. Mensen die de gevoelens van anderen als zij die mensen beledigen weghonen hebben natuurlijk op geen enkele manier recht op hun eigen verdriet hier. Die moeten dan zelf ook wegwezen met hun gevoelens, eeltje kweken en hun lange teentjes keurig intrekken. Aanstellers! Oh by the way, de timing voor dit gedoe is perfect! Momenteel lekker alles op scherp zetten, nonsens tekstjes als '80% is er toch al klaar mee' en 'jaja Nsb' uitkramen, dan lekker op vakantie en dan ineens over vier weken dan willen ze weer niets liever dan gewoon het programma voortzetten. En oh ja, iets met zes ton. VI is komend seizoen gewoon weer op de buis te zien, klaar. En dat wordt heerlijk akward en paar weken maar daarna is deze hele episode vergeten. En dan blijken die twee gewoon geen enkel probleem te hebben met de Nsb! Nough said.

31 juli 2020 om 13:50

Kan dit alleen maar beamen. Daarnaast vind ik het echt jammer dat een programma als VI veel meer kijkers trekt dan een Vtbl of Studio sport. Alle leden van dit forum hebben gemeen dat we van voetbal houden. Maar de 4 a 5 keer dat ik VI heb gekeken waren de paar echte meningen over voetballers totaal ongegrond en kwamen ze niet verder dan 'die jongen kan wel lekker ballen he'. Ik kan een heel seizoen studio sport terugkijken door analyses en daadwerkelijke informatie van perschefs en journalisten. Als je echt van het spel voetbal houd is dat je toch veel dierbaarder dan uurtje makkelijk anderen belachelijk maken

31 juli 2020 om 13:51

Ze vallen erover dat Genee de aangever is. Het was Genee die een foto van een Akwasi op de Dam liet zien. Dat doet Genee om een reactie van Derksen uit te lokken. In hun ogen is Genee net zo verantwoordelijk als zij maar in de inmiddels beruchtte uitzending om de kou uit te lucht te halen kwam Genee over als iemand die zich ervan distancierde en hun, in de ogen van Derkssen en Gijp, erop aanviel. Dat heeft de irritatie over en weer veroorzaakt.

31 juli 2020 om 13:57

Dat is dan een zielig argument van die twee, want Genee zuigt al 20 jaar, geeft al 20 jaar aan en lokt al 20 jaar de reacties uit bij die twee. En die twee trappen daar al 20 jaar met alle liefde en plezier in. Maar dat ging goed toen het over de dorpsidoten, schoolmeesters en Mussolini's van deze wereld ging (adriaanse, Van Basten, Van Gaal). Maar zodra hetzelfde opeens gebeurd bij een racistisch getinte opmerking, en daar reactie op kwam, toen was het opeens en probleen hoe Genee zich gedroeg. Ja, dank je de koekoek zeg! Aperte onzin. Genee deed al lang zo, doet al lang zo en zal lang zop blijven doen. Daar nu een punt van maken is het allerbest bewijs hoe zwak en nonexistent het hele argument aan de kant van de Nsb'noemers is. Waren er immers inhoudelijke argumenten, dan hadden ze zich daar wel van bediend. Maar die zijn er niet. Dus krijg je dit soort overduidelijke bullshit, om het volk, dat zelf niet nadenkt en niet kan nadenken, een beetje te bespelen. Reactionaire populistjes, zijn het. Maar, hoe ook, na de zomer zitten ze gewoon weer met zijn drieen bij elkaar. Eens zien hoe naar ze Genee dan opeens nog vinden en hoe moeilijk te gaan doen over dat Genee de aangever is.

31 juli 2020 om 13:57

@speedyafc Onzin, niemand valt erover dat hij die foto laat zien. Genee wist echt niet dat Johan hem een zwarte piet zou noemen. Het ging erom dat in de aflevering hierna, Genee ineens vanuit een hele andere invalshoek, kritische vragen ging stellen richting het andere duo. En die voelden zich hierdoor in het hemd gezet.

31 juli 2020 om 14:00

Vanuit de invalshoek: 'jongens, zij voelen zich gekwetst, daar is toch best rekening mee te houden of tenminste te begrijpen'. .... Goh, wat misselijk en wat een NSB naaistreek van Genee zeg, om voor wat empathie en begrip te pleiten. Dikke schoft die Genee. Die had natuurlijk gewoon ter plekke Bousatta en die mevrouw moeten inwrijven dat ze de racismekaart trekken. Dat racisme in Nederland niet bestaat, dat ze hun bek moeten houden en dat ze eelt moeten kweken. Dát had Genee moeten doen natuurlijk. Dán was het goed geweest uiteraard. ...... Pfffffff, jeetje wat zijn mensen wat dit betreft toch van het pad af zeg.

31 juli 2020 om 14:24

Wat een rare reactie. Ze verwijten Genee toch juist dat hij zich ineens distantieert van wat er gebeurd is ipv ook verantwoordelijkheid oppakken.

31 juli 2020 om 14:24

Ik vind het persoonlijk ook een beetje overtrokken. 80 procent vind dat het klaar is met het programma? ik denk dat het 100 procent niet interesseert wat die gasten op persoonlijk vlak met elkaar hebben zolang ze maar gewoon lekker dat programma kunnen kijken. Ze moeten hun persoonlijkheden niet te groot maken. Het programma is groot, mede door hun persoonlijkheden natuurlijk. Maar ze moeten niet gaan doen alsof hun persoonlijke vetes belangrijk zijn voor de kijkers. Veel voetballers kunnen ook niet met elkaar door een deur maar als ze samen goed spelen zijn de fans toch tevreden. Ze doen nu net alsof hun persoonlijkheden belangrijker zijn dan het programma zelf voor de fans. Dat is in mijn optiek wat ver gezocht.

31 juli 2020 om 14:43

@ Zinedane Nou ja, snap wel wat je bedoelt natuurlijk. Maar ik kijk zelf al zo lang voetbal (30 jr) dat ik zelf heel goed in staat ben om zelf een situatie te analyseren en zelf conclusies te trekken en daar heb ik echt geen analisten voor nodig. Ook over voetbalfeitjes weet ik meer dan genoeg. En dit zal voor velen van jullie, mede voetbaldieren, evengoed gelden. Dus snap juist wel dat als je echt van het spel houdt je evengoed kunt genieten van een entertainmentprogramma met een voetbalrandje.maar nogmaals, snap wel wat je bedoelt en soms is een gesprek dat echt inhoudelijk over voetbal gaat ook wel leuk. Maar dan moet er wel iets gezegd worden want oppervlakkig geklets heb ik verder weinig aan.

31 juli 2020 om 15:21

@constant Kante, wat doe je voor de kost als ik dat vragen mag? ik zie veel reacties van je langs komen en snap welke kant je verdedigd maar snap je verbetenheid daarin niet echt.

31 juli 2020 om 18:03

@ Constant Kante, het verhaal is her al zoveel keren uitgelegd dat ik het mezelf bespaar om ook een poging te doen want het zou zonde van mjn tijd zijn. Bij deze wil ik je vriendelijk bedanken dat je mij en vele anderen bestempelt als het volk, dat zelf niet nadenkt en niet kan nadenken. Heb je eigenlijk zelf wel nagedacht toen je dit aan het schrijven was of kan je, net als ik, helemaal niet nadenken? Je haalt er namelijk dingen bij die helemaal niet aan de orde zijn. Als ik een reactie schrijf die niet inhoudelijk en/of provocerend is dan wordt hij door een moderator verwijderd. Jij bent ook aan het provoceren en voert inhoudelijk verdomd weinig aan. Het enige wat je doet is schreeuwen zonder inhoud. Ohja, ik lees net nog je laatste zin. Ik ben blijkbaar ook nog van het pad af.

31 juli 2020 om 20:53

Kaassie, vindt jij het werkelijk gepast om Wilfred Genee een Nsb'er te noemen? Ik bedoel, dropveter, pannenkoek, pedant mannetje, ijdeltuit, parvenu, charlatan? Prima. Maar Nsb'er? Kom op zeg, wat ben je nou precies aan het betogen hier? Dat mensen die dergelijke absurde vergelijkingen maken een exclusief recht op een mening hebben? En dat ik dan zelf degene ben die niet nadenkt en inhoudelijk niets aanvoer?

31 juli 2020 om 23:26

@Zidane. Daar ben ik het dus niet mee eens. Derksen en Gijp zijn inderdaad hele magere analisten, daar geef ik je gelijk in. Maar eigenlijk is Johan meer de man met de inside information. Iemand die goed ingelicht is in wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Zijn kracht zit ook niet in het analyseren van wedstrijden. Gijp teert vooral op zijn verleden als voetballer bij PSV, net zoals Van der vaart eigenlijk doet. Maar iemand als Johan Boskamp heeft echt veel meer verstand van voetbal dan alle analisten van studio voetbal bij elkaar. Ik kan echt uren naar die man blijven luisteren, en hij zeikt ook nooit iemand af. Echt een prachtvent die Boskamp. Helaas wordt hij te vaak tegengewerkt door Genee.

1 augustus 2020 om 01:40

Kante, waar heb jij het nou weer over? Heb ik dat soort dingen beweerd? Ik krijg echt het idee dat ik met een kleuter te maken heb die mij woorden in de mond wil leggen. En nee, je denkt niet na en je voert helemaal niets inhoudelijks aan. Dat blijkt ook nu weer met deze reactie van je.

31 juli 2020 om 13:34

natuurlijk was het een slechte grap maar waarom nodigt Genee Harlequin en Boussatta uit om met Derksen in debat te gaan als hij zelf het debat aan wil gaan met Derksen? Genee was denk ik ook in paniek omdat sponsors zich terug trokken en die probeerde zijn eigen hachje te redden en speelde opeens het geweten van Nederland, terwijl hij zelf altijd het hardste mee lacht en de voorzetten geeft voor de meest onsmakelijke grappen. hij had gewoon moeten doen waarvoor hij daar zit en dat is als presentator het gesprek in goede banen leiden, want nu is hij waarschijnlijk alsnog zijn programma kwijt

31 juli 2020 om 13:47

Genee wilde totaal niet 'het debat aangaan' met Derksen. Die suggestie verstoort verder ook een discussie over hetgeen zich heeft voorgedaan. En Bousatta had daar nooit mogen zitten, wat een dropveter, maar hij en Harlequin waren de enigen die wilden, opties 7 en 8 ongeveer. Die anderen die zagen de bui al hangen en hadden er uiterard geen enkele trek om de martelaren te worden van de principezaak van diegenen die vinden dat je een zwarte gewoon voor zwarte Piet uit mag maken en dat die zwarte dan niet moet zaniken. Overigens is de opmerking dat Genee daar zit als presentator en niet om aan de discussies deel te nemen zeer merkwaardig. Genee doet al 20 jaar mee met de discussies. Dã¡t is het format van dit programma Japie. Dat ie dat niet moet doen, is met discussies over Van Gaal, Adriaanse, Harry Mens en Blatter geen enkel punt. Maar zodra het gaat om racisme, zou hij zich opeens daar niet mee mogen bemoeien???? En sterker nog, ik zie mensen zelfs de suggestie wekken dat Genee zich met 'de vijand' had ingelaten,.... Dus zij die racistisch bejegend worden, die zijn de vijand en daar hoort Genee dan bij??? Hele enge gedachte van hele enge mensen. Hoe dan ook, je opmekring dat Genee alleen presentator is en niet mee moet discussieren is evidente onzin Japie. Had daar 20 jaar geleden over begonnen!

31 juli 2020 om 14:38

Constant legt de vinger op het zere punt

31 juli 2020 om 15:16

@constant Kante dan is het toch wel frappant dat ik na de uitzending geen Genee of sponsors heb gehoord over Derksen. pas toen er een storm aan kritiek los barstte na een post van Boomsma waren die uit het niks opeens zwaar verontwaardigd. het was imo een mooi opgevoerd toneelstukje van Genee om zichzelf geweldig neer te zetten om zijn eigen hachje te redden en zijn collega onder de bus te gooien. als je als Genee zijnde de vraag stelt 'heb je geen empathie?" en Derksen heeft daar al antwoord op gegeven en je gaat daarna letterlijk die zelfde vraag nog een stuk of 7 keer vragen dan snap ik echt niet waar je mee bezig bent als Genee zijnde. denk je dat Derksen de 5e keer opeens wel een heel ander antwoord gaat geven? als Genee zo nodig de mening van VI had willen zijn had hij daar zelf moeten gaan zitten met die Harlewuin en Boussatta en Derksen thuis moeten laten. vooropgesteld ik ben tegen racisme en ik snap dat de grap van Derksen niet handig was, maar de rol van Genee in die aflevering vond ik ook niet helemaal fris in die uitzending

31 juli 2020 om 17:07

@Japie— Dan heb je echt een selectief geheugen. Genee reageerde al enigszins verbaasd na die opmerking van Johan, en gaf aan of Johan dit zelf zo verstandig vond om te zeggen. Dus Genee was eigenlijk de allereerste die Johan wou corrigeren, of bewust wou maken dat dit eigenlijk niet kon. Dus na je eerste zin ben ik al afgehaakt, want zoals wel vaker verkondig je weer een hoop bullshit. En kan je je eigen mening niet scheiden met wat er daadwerkelijk gebeurt of gaande is.

31 juli 2020 om 20:49

@yeisoonnn er is een verschil tussen even verbaasd zijn en een hele uitzending doorzagen op dezelfde vraag terwijl je allang antwoord op die vraag hebt gekregen. Genee probeerde zijn eigen hachje te redden nadat er opeens een hele lading kritiek kwam net zoals de sponsors. en over een selectief geheugen gesproken, waar waren al die mensen met hun kritiek toen Ten Cate bij Rondo zei dat de slavernij in Qatar een keuze van de slaven zelf is en dat die mensen het helemaal niet slecht hebben daar? dat vind ik minimaal net zo erg als wat Derksen over Akwasi zei maar toen heb ik niemand gehoord. om nog maar te zwijgen over de gevaarlijke teksten op de dam van Akwasi zelf. in dat kader kan je er niet omheen dat iedereen in Nederland selectief in zijn geheugen is want uitspraken die niet kunnen zijn blijkbaar pas een issue op het moment dat je een bepaald persoon niet mag. toen van Basten vorig jaar Sieg Heil riep was de algemene tendens dat er te zwaar aan getild werd aan die opmerking wat imo genoeg zegt over de twee maten waarin we in Nederland meten

31 juli 2020 om 20:56

De allereerste reactie van Genee op de opmerking van Derksen, in de uitzending zelf. 'nou, Johan, dat kan echt niet wat je nu zegt...!'. Bijna letterlijk citaat. Kun je zo terug kijken. Dus dat Genee pas later 'opeens verontwaardigd' was, klopt gewoon niet. Okay, het is de standaard reactie van Genee. Ook als Derksen iets naars zegt over Jan Slagter. Maar je veinst alsof Genee nooit iets zei en pas later, na publieke commotie, iets zei daarover. En dat is onjuist.

Mocht men het nog niet zat zijn geweest nadat het programma zogenaamd was opgeblazen door Genee, dan is de meerderheid het nu wel zat geworden door de hele soap erna. Ik heb vooral het gevoel dat Johan het wel welletjes vind geweest en er ervoor al beetje klaar mee was (die geruchten war er ook). Dan is zoiets ook makkelijk aangrijpen om niet meer aan te hoeven schuiven.

31 juli 2020 om 13:16

Dat idee krijg ik inderdaad ook. Verder is de houdbaarheidsdatum van het programma misschien wel verstreken. Nu vind ik het tot zekere hoogte wel jammer. Buiten een aantal dingen die wellicht te ver gingen, was dit wel 1 van de weinige programma's waar ze niet met een stok in hun achterste zinnen uit stonden/staan te blaten als een robot met mediatraining. Echter ging het allang niet meer over voetbal en dat is ook de reden dat ik ben afgehaakt. Als ik iets van de politiek wil weten, kijk ik wel naar 't Tweede Kamer debat, al is het niveau daar niet veel hoger.

31 juli 2020 om 13:30

Johan wil verder met Heleen? Verder wilde hij ook een dagelijkse programma. Dit was wel voor het incident.

31 juli 2020 om 13:41

Johan heeft vrij recent voor alle perikelen wel eens naar pensioen en einde van dit programma gehint in interviews. Voelde inderdaad wel wat voor een ander (dagelijks) format vlak voor deze soap. En ziet nu een ander format, Helene, of helemaal stoppen wel zitten. Als ik alles bij elkaar op tel, heb ik het gevoel dat hij klaar is en ook al enigszins was met het huidige format. Maar 100 procent zeker weet hij dat natuurlijk alleen zelf.

31 juli 2020 om 15:04

Snel van de buis dit gezeik. Beginnen zelfs highlights te worden op VZ. VI was ooit echt top en heel vermakelijk, maar laatste jaren verloor het haar charme. Voetbal leek steeds meer bijzaak te worden. En oh jah, mensen die brullen dat Derksen de enige is die zijn mening durft te uiten in de media... nou dat vind ik prima, maar waarom elke week hetzelfde uiten? Dat wordt vervelend jah! Als Derksen bijv. niks had met de communicatiestijl of hoe je het wilt noemen van Ten Hag, best dat je dat uit... maar dat gebeurde geen 3 of 5 x, maar veel meer. Dit is één van de voorbeelden.

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom hier nieuws over Veronica Inside geplaatst wordt. Het is toch al lang geen voetbal praatprogramma meer? De hele aanleiding rondom de ophef rond het programma is ook niet eens voetbal gerelateerd. Is het geen idee dat de heren aan tafel gewoon alleen nog maar voetbal gaan bespreken. Leidt zeker tot minder problemen.

Eerst de publiciteit opzoeken om Genee om niets te vergelijken met van alles en nog wat en via de media alle schuld bij Genee neer te leggen om vervolgens te zeggen dat ie niet mee gaat in de publiciteit (welke hij en niemand anders heeft gecreëerd), slechte verliezer is Derksen en als ie niemand meer heeft om de schuld van te geven of onderuit te halen dan moet de media maar ver van hem blijven..

Wanneer stond de originele startdatum vsn dit programma gepland? Is het niet zo dat de reguliere competities pas in september beginnen? Ik zie t nog gebeuren dat dit gebruiken om zgn "definitief" te stoppen, om dan vervolgens wonderbaarlijk na een maandje toch alles "uitgesproken" te hebben en weer verder te gaan. 0,0 geloof heb ik in ze.

Is gewoon over. Gijp wil niet meer. Roept alleen maar van 70 80% vind het genoeg. Daar geloof ik niets van. Zijn hier mensen die de afgelopen 10 jaar altijd hebben gekeken en er nu klaar mee zijn?

31 juli 2020 om 13:26

Ik kijk sinds 2000 en ik merk laatste 2 a 3 jaar dat ik meer uitzendingen oversla dan kijk . Vroeger was dat ondenkbaar. Dat komt omdat er meer en meer nonvoetbal wordt besproken, daar zit ik niet op te wachten

31 juli 2020 om 13:29

Wat ik zo hoor hebben er aardig wat mensen genoeg van, die hopen op een programma waar het echt over voetbal gaat en niet waar voetbal als excuus gebruikt wordt om over van alles en iedereen een mening te verkondigen. Zelf keek ik al jaren niet meer dus of dat waar is weet ik niet, maar op de club vertelde ze dat nog niet de helft voetbal gerelateerd is

31 juli 2020 om 13:30

Welnee, is onzin. Heeft hij een enquete gehouden of zo? Uiteraard niet. Onzin. Hij verzint het ter plekke. Omdat hij, zogenaamd, zelf niet meer wil. Na de zomervakantie gaat hij er gewoon weer zitten. Maak je geen zorgen.

31 juli 2020 om 13:32

Plus een best seller boek.

31 juli 2020 om 13:35

de echte glans is er al een tijdje vanaf, een jaar of 2/3 denk ik, maar het blijft een uniek programma wat ik en veel andere heel erg zullen gaan missen! de echte fans zullen ook 'beste johan' kennen, rubliek op vi.nl destijds waar johan derksen kijkersvragen beantwoordde. wat mij betreft is de circel rond als johan daarmee eindigd of iets vergelijkbaars zoals groeten uit grollo.het leven is te kort voor ruzies enzo maak het ajb goed!!! johan laat zich wel een beetje kennen vind ik toch, iedereen kan een fout maken, kom op johan niet zo koppig doen!

31 juli 2020 om 15:08

Jaren lang elke keer gekeken. Was echt top. En ook ik kon grijnzen om bepaalde voetbalfilmpjes of grapjes van Van der Gijp. Maar al een tijd lang is het niks aan. Ik heb het wel gehad met de vaste casting die aan tafel zit en Nijhuis als sidekick. Daarbij is de 'humor' te veel van hetzelfde gebleven en niet meer leuk. Tot slot, is het wel een voetbalprogramma?

31 juli 2020 om 15:38

Ik kijk al sinds Sport aan tafel 22 jaar geleden begon.en ik had het de afgelopen jaren wel aanstaan, maar echt kijken deed ik het niet.de laatste periode heb ik ook meermaals een uitzending overgeslagen omdat het toch niet over voetbal zou gaan.ik denk ook wel dat het zo rond dezelfde periode is geweest als bochherief aangeeft dat het kijken minder werd.

31 juli 2020 om 15:39

Telegraaf: Veronica Inside na de zomer terug op de buis met Wilfred, Johan en René.

Haha wat een soap is dit geworden zeg. Dit programma beëindigen lijkt me het beste. Ben zeker geen fan zeker van VI, maar de drie mannen hebben met dit programma ook bewonderenswaardige succesen gehad. Daar is nu een eind aan gekomen en dan lijkt dit programma beëindigen het beste. De ellenlange soap na de desbetreffende uitzending met Derksen en co, die advocate en Boussatta zal een ongetwijfeld ook een impact hebben op het imago van dit programma en (bij een deel van de kijkers) de animo om er nog naar te kijken.

Prima, afschaffen die handel en zoeken naar een nieuwe formule die na vele tegenslagen en vergelijkingen met het oude programma misschien wel kans van slagen gaat hebben. Of nee....gedurende de zomer vinden er nog gesprekken plaats en als het voetbal weer begint is alles weer pais en vree. Wie het weet mag het zeggen.

Hij weet dat hij Bambi Hendriks in de tang heeft. Enorm zwak. Wilfred is hem vaak gewoon te vlug af.

Het zal allemaal wel gewoon doorgaan volgend jaar. Al deze aandacht is mooie PR en volgend jaar kan je (sowieso in het begin) gigantische kijkcijfers verwachten.

31 juli 2020 om 15:39

nog geen twee uur later op Telegraaf: Veronica Inside na de zomer terug op de buis met Wilfred, Johan en René.

Dit heet dan de nababbel. Jammer dat het zo gelopen is, maar na alle (deels zeer terechte) kritiek op Genee, kunnen Derksen en van der Gijp natuurlijk niet opeens van mening veranderen. Dan word je net zo ongeloofwaardig als de Nederlandse regering die keer op keer roept dat er van ons geen geld gaat naar de Grieken of de Zuidelijke landen, die zich niet houden aan de Europese afspraken. Of, als dat wel gebeurt (), we het dubbel en dwars terug krijgen. Wie dat gelooft, moet het grote sprookjesboek er maar bij pakken. Met Rutte als Pinokkio. Of, mochten VI in dezelfde samenstelling terugkeren, Derksen en van der Gijp in die rol. Of trekken ze dan toch gewoon een lange neus naar iedereen??? De tijd zal het leren...

31 juli 2020 om 14:42

Derksen, Genee en Van der Gijp kunnen uiteraard zonder problemen gewoon helemaal opeens van mening veranderen en gewoon weer ijn september ergens met elkaar aan één tafel gaan zitten. Dat eeuwige gezever over 'geloofwaardigheid'. Wie heeft dat ooit verzonnen? En waarom kakelt iedreeen elkaar na hierover, terwijl niemand weet wat geloofwaardigheid is. En wat is dat precies dan, geloofwaardigheid? En wie bepaalt dat precies dan, wat geloofwaardig is en wat niet? Nee, laten we het vooral de kliek die de 'fake news' over de wereld heeft verspreid over laten om voor ons allemaal te gaan voorschrijven wie of wat nog geloofwaardig is zeg. Zelden slechtere ideeën gelezen. Is net alsof we nu aan Geert Wilders zouden vragen om beleid te maken op hoe we in ons land met veroordeelden voor haat zaaien om zouden moeten gaan. Want die man is zelf zó lekker geloofwaardig, ..... Als geloofwaardigheid een bestaande norm zou zijn, dan is op moeder Theresa en de Dalai Lama na niemand meer geloofwaardig. En de suggestie dat die drie geloofwaardig zouden moeten zijn is op zichzelf al niet eens geloofwaardig. Mark my words, in septembwer zitten ze er gewoon. En wij zitten dan weer te kijken met zijn allen.

31 juli 2020 om 15:11

Maar die redenatie kun je op alles loslaten. Neem bijvoorbeeld het woord 'racisme'. Wat is tegenwoordig nou racisme? Wanneer is er een grens bereikt en wanneer mag racisme wel? Waarom mogen cabaretiers bijvoorbeeld om de 5 minuten een racistisch getinte grap maken, maar een Johan Derksen niet? Wie bepaalt in zo'n geval wat je wel en niet mag zeggen? Mensen gebruiken woorden nou eenmaal naar eigen inzicht en naar hoe hen dat woord is aangeleerd en wat voor lading dat woord voor hen heeft. De standaard is voor iedereen anders. Dat geldt voor het woord 'racisme' en dus ook voor het woord 'geloofwaardigheid'.

31 juli 2020 om 15:21

Precies. Wie bepaalt wat je wel en niet mag zeggen. En als je het dan draait. Wie bepaalt wat jij mag horen? Ik vind dat iedereen het recht heeft om alles te horen en dan zelf te bepalen wat ze er van vinden

31 juli 2020 om 16:45

Bij de Dalai Lama twijfel ik nog;-). En natuurlijk kijk ik ook gewoon weer. En ik maak me niet zo druk om wat nu wel of niet geloofwaardig is. Op You Tube kun je te kust en te keur een mening laten vormen, en ook nog eens tegengesteld. Overigens, in de debatten over racisme was Wilders wel degene die met cijfers - wat is geloofwaardig;-) - zijn betoog staafde dat racisme in Nederland niet in die mate bestaat als ons nu wordt aangepraat. En daar sta ik helemaal achter. Bestaat er dan geen racisme of discriminatie? Jazeker, en dat zal altijd zo blijven. Mooie woorden ten spijt. Als het straks geen politiek item meer is, gaan we - net als de VI heren - gewoon op de oude voet weer verder. Ze deden een plas en alles bleef zoals het was....

Gewoon kappen met al die onnodige aandacht voor deze hele poppenkast, ze hebben al veel te veel aandacht gehad. Dat hele VI is al zo vreselijk achterhaald dus die 3 clowns voorgoed van de buis flikkeren en een nieuwe nu wel goede voetbal talkshow maken. Over tot de orde van de dag s.v.p.

Nou prima tijd voor een nieuw programma... presentator ik zelf en mijn vaste tafel gasten.. kieft en die bolle... hahahah ff serieus er zal vast een voetbalprogramma komen op Veronica op de maandag en de vrijdag denken jullie niet?

Die engerd gaat er verder niet op in en hoop ook nooit meer. Van de buis met die Derksen die zich zelf niet eens kan beheersen en alleen maar kan uitdelen maar niets kan incasseren. Hij heeft een super hoogmoedswaanzin en iemand met een verstand van nul komma nul. Hoe hij soms mensen beledigd is ten boze uit en dan voelt meneer zich op zijn pik getrapt als er iets over hem wordt gezegd. Hoop dat hij nooit meer in een of ander programma te gast mag zijn en voorgoed afgebrand is. Dat hij contractbreuk pleegt moet hij zelf maar ophoesten. Steeds is het maar Genee die het gedaan heeft maar waar er drie ruzie hebben hebben er drie schuld Genee heeft het altijd maar gedaan maar moet wel de aanjager van het programma zijn. v.d. Gijp is nog een beetje redelijk maar ook die stelt zich enorm aan met zijn lachen gieren en brullen. Hoe vaak heeft die geen schunnige teksten uitgekraamd waar dan niemand over valt. Als Derksen niet meer wil lekker thuis blijven met die sigaar in zijn mond scheelt ook weer veel reiskosten en het contract ontbinden op eigen kosten daar moet Talpa niet de dupe van zijn. Stel kleuters zijn het die alleen maar denken alles te mogen uitkramen zonder in de spiegel te kijken. Gewoon die 2 vervangen als ze niet meer willen en Genee verder laten gaan met 2 andere die er genoeg te vinden zijn en meer kwaliteiten in hun bagage hebben en ook humor kunnen brengen.

Slappe hap die Derksen en vergane glorie. Hij kiest eieren voor zijn geld en wijst Genee aan als de boosdoener. Hij kan zichzelf niet langer staande houden in het programma n.a.v. een reeks domme 'racistisch getinte' grappen. Er zijn mensen daar vanuit hun goed recht tegen in opstand gekomen en hebben het heertje hiermee geconfronteerd, maar dat is niet de bedoeling. Kritiek op dhr. Derksen en zijn uitspraken mag er niet zijn en zeker niet door een groep minderheden. Die moeten gewoon hun bek houden en alles pikken en slikken, want ze zouden zich aanstellen. De pot verwijt de ketel. Johan Derksen is misschien wel de grootste hypocriet op televisie, want als er iemand zich nu aanstelt dan is hij het wel. Doet zich altijd voorkomen als een sterke tv-persoonlijkheid. Waarheid is dat hij nul ruggengraat heeft. Het was zo slecht nog niet om die aflevering aandacht te schenken aan een maatschappelijk brede kwestie. We herinneren ons allemaal nog de spreekkoren in Den Bosch. Gewoon een hele domme grap van Derksen die daarvoor even het boetekleed had moeten aantrekken. We maken allemaal fouten, allemaal op verschillende gebieden. Met die opmerking zat Johan fout. Maar dan voor de camera weer de big man uithangen en voordat het gesprek is gestart al roepen dat hij zich niet gaat excuseren. Wat een pannenkoek! Ergens ga ik het programma missen, maar ergens ben ik blij dat deze kerel van de buis verdwijnt en tegen zichzelf in bescherming wordt genomen. Hoewel het voor velen ook nog altijd grappig en informatief is, werd het niveau op momenten ook bedenkelijk laag en je moet nooit over de rug van anderen willen scoren. Dat tekent een zwakte dat je zelf de kwaliteiten niet beheerst om zelfstandig een publiek te raken.

31 juli 2020 om 15:20

Enerzijds een sterk betoog, anderzijds ook totaal weer niet. VI is naar mijn mening gedateerd, maar vooral omdat het z'n doel voorbij is geschoten. Het ging nog maar voor 40 procent over voetbal de laatste tijd en meer over politiek en dat soort zaken. We moeten namelijk ook heel eerlijk concluderen dat men tegenwoordig wel heel makkelijk met twee maten meet. Een gemiddelde cabaretier maakt om de 5 minuten een racistisch getinte grap en vaak erger dan die van Derksen. Sinds wanneer veroordelen we het als samenleving bij de ene, terwijl de ander kan zeggen wat hij wil onder het mum van een theatershow? Nu zeg ik niet dat cabaretiers hun hele repertoire moeten veranderen of dat de opmerking van Derksen ineens oke is, maar de hypocrisie van mensen neemt tegenwoordig wel ernstige vormen aan. Laten we gewoon eerlijk zijn: Racisme is voor de meeste mensen geen enkel probleem, zolang het geen betrekking heeft op hen of op een groep waar zij zich mee identificeren. Mensen willen de voordelen, maar de nadelen negeren ze liever.

31 juli 2020 om 16:43

Ik keek VI ook voor het voetbal dat tegenwoordig de revue passeert. Vergeet echter niet: het is/was corona tijd. Hoewel het niet altijd over voetbal ging vond ik het alsnog erg vermakelijk. Bijvoorbeeld als ze links en rechts een grapje maakte over de uitzending van Studio Voetbal van de avond ervoor, of dat ze bv. fragmenten lieten zien van een Harry Mens (waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord). Ik kijk naar VI en kan op basis daarvan een mening vormen over uitspraken die daar worden gedaan. Ik weet niet op welke 'grappenmakers' jij doelt, maar het is niet mijn doel om Johan Derksen alleen te bashen op zijn uitspraken. Ik heb ook helemaal niets met die Akwasi en vond zijn optreden op de Dam ook schandalig. Te triest voor woorden dat hij dat ook probeerde onderuit te halen door te zeggen dat hij speelde met woorden. Voor een mensenmassa zulke teksten uitspreken is gewoon oerdom. Hij was daar vooral met zichzelf bezig. Ik snap het einde van jou betoog serieus niet. De voordelen van racisme willen hebben en de nadelen negeren?

1 augustus 2020 om 13:03

@damenace - Ik verwoordde het verkeerd, dat laatste gedeelte. Of althans, ik vergat er een gedeelte bij te schrijven: Mensen negeren racisme als het geen betrekking op hen heeft of als zij voordelen of privileges hebben in een situatie waarin racisme voorkomt. Pas als het nadelig voor de persoon wordt, is racisme ineens de aandacht waard en staan ze vooraan om te roepen hoe erg het wel niet is.

31 juli 2020 om 15:42

Derksen mag z’n mening toch uiten of niet dan? Of het een handige uitspraak was laten we even achterwege. Is hij verplicht om excuses te maken. Nee natuurlijk niet. Als hij achter z’n woorden staat dan doet hij dat en daar heeft niemand wat over te zeggen. Moet hij dan voor de bühne ff excuses maken terwijl hij er zelf niet achter staat? Pffff. En als je het over de rug van anderen willen scoren hebt. Dan geldt dat zeker voor Genee. Derksen is gewoon altijd eerlijk. Die is niet bezig met scoren. Die zegt gewoon wat hij denkt. Genee die denkt alleen aan z’n tv carrière en laat daar z’n collega’s graag voor vallen

31 juli 2020 om 16:51

Het is zijn trotsheid om geen excuses te maken. Hij erkende dat het een verkeerde grap was, maar hij heeft er geen spijt van omdat hij die Akwasi wilde aanpakken n.a.v. zijn optreden. Grapjes maken hoort bij het leven en dat maakt het leven een stuk leuker i.p.v. er heel serieus in te staan. Echter heb je ook daarbij grenzen en is het van mens tot mens wel fijn als je gaandeweg je leven de grens weet te herkennen/te stellen. Wanneer is je grapje nog grappig en handelbaar en wanneer wordt je grapje kwetsend voor een ander. Het doel van een grap is toch mensen aan het lachen krijgen? Als het ook met zich meebrengt dat je anderen schaadt of kwetst, dan zou je je achter je oren moeten krabben of het wel een geplaatst grapje is. Johan kreeg vanuit alle hoeken ervan langs, dan kun je wel doen alsof de rest van de wereld gek is, maar je zou het beter dichterbij huis moeten zoeken.

Helene Hendriks is een goede vervangster van matennaaier Genee maar dan moet ze wel tegen een sexueel plaagstootje kunnen.

31 juli 2020 om 15:38

Dat kan ze wel hoor. Dat hebben we allang gezien die keren dat ze ff in de uitzendingen haar zegje mocht doen.

Telegraaf meldt dat ze gewoon weer gaan beginnen in september. "money makes the world go round"

Het blijkt uit de reacties dat er nog steeds een hoop mensen zijn die totaal geen idee hebben wat nu de reden is dat Derksen en gijp zo reageerden. En maar blijven roepen ja ze zeggen zelf al jaren van alles maar zelf kunnen ze niks incasseren. Daar gaat het toch helemaal niet om? Het gaat er om dat Genee ze gewoon keihard liet vallen live op tv terwijl hij zelf ook onderdeel van het hele gebeuren was.

31 juli 2020 om 16:17

Ik denk dat een hoop mensen deze poppenkast wel beu zijn, waar gaat het over? 3 personen met een behoorlijke ego hebben bonje naar een slecht in elkaar gezet programma. Met als poging straatjes schoon te vegen. Is dit belangrijk? Nee totaal niet er zijn wel wel ergere dingen in de actualiteit. Ik heb begrepen dat de barvrouw op dit moment ook een conflict heeft met de kantine juf van Talpa. En door.

1 augustus 2020 om 13:07

Selectief waarnemen heet dat. Ze gebruiken de situatie om tegen mensen aan te kunnen schoppen en gebruiken daar verkeerde voorbeelden voor omdat dat verkeerde voorbeeld hun mening krachtiger doet overkomen dan het correcte voorbeeld in zo'n situatie.

Zojuist op Telegraaf dat ze gewoon weer verder gaan. Waarschijnlijk is er even met flappen gezwaaid dus we kunnen weer verder. Ik kijk overigens niet heel vaak maar ik vind het prima dat ze doorgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren