Deze twee ploegen strijden dinsdag om het laatste Premier League-ticket

Donderdag, 30 juli 2020 om 22:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:52

Brentford en Fulham gaan onderling op 4 augustus op Wembley uitmaken wie als laatste team naar de Premier League promoveert. Brentford plaatste zich woensdagavond ten koste van het Swansea City van Erwin Mulder en Mike van der Hoorn voor de promotiefinale en donderdag groeide Fulham uit tot de andere finalist. Het weerzien met Cardiff City ging weliswaar met 1-2 verloren, maar de 0-2 zege in het heenduel telde zwaarder.

De start van de bezoekers op Craven Cottage mocht er zijn: na acht minuten kopte Curtis Nelson uit een hoekschop van Joe Ralls eenvoudig de 0-1 binnen. Luttele minuten later nivelleerde Neeskens Kebano echter al de tussenstand. De naar Johan Neeskens vernoemde middenvelder ontsnapte aan de aandacht van de Cardiff-defensie en prikte simpel de 1-1 binnen. Enkele minuten na rust maakte Lee Tomlin na een scrimmage in het strafschopgebied van dichtbij de 1-2, maar tot meer was de Welshe club niet in staat.

Aboubakar Kamara raakte namens Fulham de paal en aan de andere kant was Marek Rodak zeer attent op een poging van Will Vaulks. Fulham en Cardiff City degradeerden afgelopen seizoen uit de Premier League en zodoende kunnen the Cottagers al na een jaar hun rentree op het allerhoogste niveau maken. Het in 1889 opgerichte Brentford, waar Halil Dervisoglu op de loonlijst staat, kwam nog nooit uit in de in 1992 opgerichte Premier League. De finale op Wembley tussen de twee clubs uit West-Londen gaat om 20.45 uur van start.

Bournemouth, Watford en Norwich City komen vanaf komend seizoen in de Championship uit, terwijl Leeds United en West Bromwich Albion rechtstreekse promotie naar de hoogste klasse afdwongen. De nummers drie tot en met zes van de Championship moe(s)ten in een play-off uitmaken wie het derde en laatste ticket bemachtigt. Het Derby County van Phillip Cocu eindigde op een tiende plaats.


Poll

Wie wil jij dat promoveert?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door texeira)

Wordt het uitgezonden op de Nederlandse Televisie?

30 juli 2020 om 22:51

Niet bij Ziggo in ieder geval....

30 juli 2020 om 23:08

Onbegrijpelijk besluit van Ziggo om de championship niet meer uit te zenden, maar wel Belgisch, Grieks, Portugees en Schots voetbal. Zal wel weer een financieel besluit zijn..

30 juli 2020 om 23:09

Terwijl Ziggo wel de rechten heeft volgens mij. Maar ze zenden liever herhalingen of Golf uit blijkbaar. Ik hoop dat ze de finale dinsdagavond wel gaan uitzenden...

31 juli 2020 om 08:00

Portugees en Schots voetbal vind ik eerlijk gezegd geweldig om te kijken.

Maar deze play offs zijn elk jaar van groot belang voor de clubs die er in spelen
Qua geld heeft dit een hogere prioriteit dan een champions league finale
Dus ik snap ook niet dat ze het niet uitzenden

31 juli 2020 om 18:35

Vorig jaar hebben ze hem wel uitgezonden volgens mij of jaar ervoor maar ik weet zeker dat ze het hebben laten zien 🤔 denk dat het qua timing samenvalt met de serie A wedstrijd op het moment dus die is belangrijker natuurlijk

Wat hopen de mensen hier? Ik vind Fulham persoonlijk de mooiere club, maar ik gun het Brentford meer door het goede beleid(moneyball) en de leuke speelstijl. Benrahma en Watkins in de aanval zijn ook echt pareltjes.

30 juli 2020 om 22:53

100% brentford vanwege de moneyball tactiek. de eigenaar heeft ook mydtjylland kampioen gemaakt in denemarken met dezelfde tactiek.

30 juli 2020 om 22:55

Brentford, mooie historische club en zou erg mooi zijn als ze na jaren in de onderste regionen van het Engelse voetbal nu hun opmars kunnen voltooien met hun eerste seizoen in de Premier League.

30 juli 2020 om 23:11

Brentford ook wel een beetje voor de cult. Het is eeuwig zonde dat ze Griffin Park gaan verlaten, is een heerlijke oude bak met een pub in elke hoek. Zonde dat ik nooit een trip daarheen kon maken..

31 juli 2020 om 06:23

@Texeira zonde dat je er nooit bent geweest! Mis je in mijn ogen echt wat aan. Ook het type mensen in het stadion in fantastisch. Wij zaten in het “fanatieke” vak en naast mij stond een oma met een boodschappentas vol snoep, koekjes en cakejes. In de eerste helft vond ze die Hollanders maar niets, in de rust raakte we aan de praat en later duwde ze onder stampvol met eten. Prachtige sfeer, prachtige mensen. Ik hoop ook op Brentford, helaas zonder Griffin Park..

31 juli 2020 om 08:30

Volgens mij wel wat "lagere klassen volk" publiek maar dat maakte de ervaring des te mooier. Wat me wel opviel is dat ze nauwelijks samen liederen zongen. Het was vooral ieder voor zich die wat schreeuwde. Destijds stonden de ook vrij hoog in de championship maar het stadion zal vol vloekende mensen. Van die aftandse pubs op iedere hoek maakte de ervaring wel compleet.

31 juli 2020 om 13:25

@stepa_n. En daarom is het eigenlijk juist jammer dat zulke clubs misschien gaan promoveren. Dat haalt de authenticiteit, de kult er wel een beetje vanaf. Als Brentford promoveert gaat het een club worden waar commercie belangrijker is dan wat dan ook. Datzelfde heb ik ook met Crystal Palace. Ik ben daar jaren geleden eens geweest toen ze bijna failliet gingen en recent weer en de sfeer is totaal veranderd, alles is duurder en er zit nu een ander type volk. Wat dat betreft is de BPL toch wel een gedrocht.

31 juli 2020 om 00:48

Als je Mbeumo ertussen zet dan heb je Bmw, waar ze het hier in Engeland over hebben. Samen goed voor 57 doelpunten in de reguliere competitie, waarin Brentford de meest productieve ploeg was. Ik hoop echt dat Brentford het wint, zodat ze volgend jaar in hun nieuwe stadion voor het eerst in de Premier League kunnen spelen (na de oorlog, want ze hebben in de dertiger jaren een paar jaar in de 1st Division gespeeld).

31 juli 2020 om 07:05

Moeilijke keuze, ik vind het altijd leuk om weer PL matchen op Craven Cottage te zien, ze horen echt bij de PL naar mijn gevoel. Maar op basis van beleid moet je inderdaad wel Brentford zeggen. Fulham heeft zoveel geld uitgegeven de laatste jaren en nog steeds hebben ze eigenlijk veel zwakke punten in hun team en zijn ze vooral afhankelijk van Mitrovic. Terwijl Brentford gewoon sterk is als team en met een veel kleiner budget al jaren aan het groeien is. Bij Brentford heb je het gevoel dat ze een stabiele PL-club kunnen worden in de komende jaren, terwijl ik Fulham met hun huidige beleid weer zie degraderen na 1 of 2 seizoenen.

31 juli 2020 om 07:31

Heb wel sympathie voor Brentford, maar ik ben bang dat de 4 spelers die alle goals maakten weggekocht zullen gaan worden. Benrahma, watkins, Mbuemo en Dasilva lijken me te belangrijk voor dit team. Brentford verdient het meer dan Fulham. Alhoewel, Fulham lijkt me wat stabieler en traditioneler.

31 juli 2020 om 08:32

Voor mij zonder twijfel Fulham, ben zelf 2x eerder op Craven Cottage geweest echt een prachtig stadion. De fans van Fulham zijn wel meer 'upper-class', het rijke Kensington ligt ook vlak om de hoek daar. Maar toch horen ze gewoon in de PL, ook prachtige jaren gehad met Jol en Van der Sar. En die gekke Europa League campagne waar ze Juventus thuis nog uitschakelde na een bijna kansloze uitnederlaag. En ik heb Brentford fans daarnaast als enorm arrogant meegemaakt een aantal jaar geleden, sindsdien heb ik eigenlijk ook niet zoveel met die club.

Hoop echt op Brentford. Relatief onverwacht meegedaan in de strijd om de play-offs. Hoop vooral dat Brentford promoveert om Benrahma te zien schitteren in de PL, al zal die waarschijnlijk hoe dan ook volgend seizoen in de PL actief zijn, aangezien een aantal topclubs interesse hebben in hem.

30 juli 2020 om 23:08

Toevallig bij mij net ook gepromoveerd op FM. Ze zitten wel vaak goed ja.

30 juli 2020 om 23:09

Bij mij doet Sunderland het altijd slecht haha, ook redelijk realistisch gezien de afgelopen jaren😉 Hoop ze wel weer snel in minimaal de Championship te zien.

31 juli 2020 om 08:39

Ze hadden in de hele historie pas 1x de play-offs gehaald voor de PL, dus het is ook niet zo dat Brentford al jaren op de deur klopte hoor. Wel goed beleid wat ze voeren inderdaad. Ikzelf hoop toch op Fulham vanwege de historie.

Zou mooi zijn als Fulham weer direct de PL in kan. Maar een club als Brentford ben ik toch ook heel benieuwd naar, heb ze een paar keer zien spelen en hebben toch wat mooie spelers zoals Benrahma. Hopelijk word het een mooie finale.

Ik had persoonlijk gehoopt op Swansea-Fulham, maar jammer genoeg was dat gister al geen mogelijkheid meer. Ik hoop dat Fulham terugkomt in de PL, zij horen er toch wel een beetje bij. Brentford is leuk, maar vooral voor hun eigen fans. Ik denk niet dat er veel anderen op Brentford zitten te wachten..

30 juli 2020 om 22:54

ik denk dat als men het verhaal achter brentford kent, dat 70% eerder op brentford zit te wachten.

30 juli 2020 om 23:06

Swansea is echt niet zo’n bijzondere club buiten die opmars vind ik hoor. Bij Brentford is de sfeer ook altijd tig keer beter dan bij Swansea. Ben blij dat Swansea en Cardiff beiden niet zullen promoveren. En daarnaast, heb je trouwens gisteren Brentford zien spelen? Swansea werd bij vlagen helemaal zoek gespeeld. Benrahma alleen had al 4 enorme kansen. Swansea mocht van geluk spreken dat het bij 3-1 bleef

Zou het mooi vinden als Fulham promoveert, met Fulham WBA en Leeds weer een paar prachtige clubs terug.

Wel een mooi derby dinsdag voor een plek in de Bpl. Toch eeuwig zonde dat er geen supporters bij mogen zijn. Het zijn beide ontzettend mooi clubs, ik gun het ze allebei.

Mooi om een finale te zien met twee ploegen uit het Zuid-Westen van Londen. Ik hoop dat Brentford doorgaat, vooral omdat ik zes jaar in Brentford gewoond heb, maar ook omdat de ploeg goed aanvallend voetbal speelt en de meeste doelpunten gescoord heeft dit seizoen. En die BMW (benrahma, Mbeumo, Watkins) voorhoede is echt super.

Persoonlijk hoop ik op Brentford. Fulham elke keer op keer komen ze terug en falen hopeloos weer naar de Championship. Als Chelsea fan hoopte ik vorig jaar dat de West Londen derby misschien weer opleeft, maar het was over duidelijk dat t niet het geval was. Tsja er komt zowiezo een West Londen club naar de League, maar Ik denk Brentford zou een goeie edite zijn voor de Premier League. En de Brentford fans zijn Buddies met Chelsea dus nog een "friendly derby" op komst?

31 juli 2020 om 08:43

Elke keer komen ze terug en falen hopeloos? Dat is maar 1x gebeurd in de laatste 20 jaar hoor, dat Fulham promoveerde vanuit de Championship en daarna weer degradeerde. Wat mij betreft horen ze thuis in de PL, hopelijk gaan we een schitterende derby zien dinsdag.

Persoonlijk hoop ik op Brentford. Fulham elke keer op keer komen ze terug en falen hopeloos weer naar de Championship. Als Chelsea fan hoopte ik vorig jaar dat de West Londen derby misschien weer opleeft, maar het was over duidelijk dat t niet het geval was. Tsja er komt zowiezo een West Londen club naar de League, maar Ik denk Brentford zou een goeie edite zijn voor de Premier League. En de Brentford fans zijn Buddies met Chelsea dus nog een "friendly derby" op komst?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fulham

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Fulham2313
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
A. MitrovićAanvaller1212
Ivan CavaleiroAanvaller122
Rodrigo MunizAanvaller41
FabriKeeper00
P. GazzanigaKeeper110
M. RodákKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fulham.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren