‘FC Twente haalt voormalig Eredivisie-smaakmaker terug naar Nederland’

Donderdag, 30 juli 2020 om 20:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:10

Lazaros Lamprou staat voor een rentree op de Nederlandse velden, zo melden Griekse media en ELF Voetbal. FC Twente zou op het punt staan om de aanvaller op huurbasis van PAOK Saloniki over te nemen. Lamprou speelde in het seizoen 2018/19 op huurbasis voor Fortuna Sittard en was zonder meer een aanwinst.

Lamprou, 22 jaar, kwam tot zeven doelpunten en acht assists in de 24 Eredivisie-duels die hij namens Fortuna Sittard speelde. In de TOTO KNVB Beker was de Griek ook nog eens goed voor twee assists en een doelpunt. De gehuurde aanvaller keerde vervolgens terug naar PAOK, waar hij afgelopen seizoen tot de coronastop voornamelijk een bijrol vertolkte.

FC Twente en PAOK zouden overeenstemming hebben bereikt over een huurdeal. Ook heeft de club uit Enschede een optie tot koop van naar verluidt twee miljoen euro bedongen. Lamprou vliegt naar verluidt vrijdag naar Nederland om de laatste formaliteiten af te ronden.

Als het aan technisch directeur Jan Streuer ligt, komen er nu wekelijks een of meer spelers bij. De club wil sowieso nog twee centrumspitsen, een vleugelaanvaller, een aanvallende middenvelder en misschien nog verdedigers. De club verwelkomde al Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie en Nathan Markelo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door bochherief)

Leuke speler hoor! Kan zeker een meerwaarde worden! De optie tot koop van 2 miljoen is natuurlijk veel geld. Maar wellicht is het geld aanwezig wanneer hij het goed doet. Prima gedaan dit door Streuer.

30 juli 2020 om 21:25

misschien is twente akkoord gegaan om maar de huurdeal rond te krijgen. is deze lamprou trouwens familie van?

30 juli 2020 om 21:26

Ik dent de optie met hetzelfde idee is gedaan als Mlapa bij VVV. Met een topjaar kan ie allicht voor 2,5 miljoen verkocht worden waardoor het voor Twente voordelig is de optie te lichten. Of de noabers moeten geld voor deze speler gaan inleggen eventueel. Zie ik ook wel gebeuren. Anders zie ik geen reden hoe Twente überhaupt 2 miljoen kan neerleggen met dr nog steeds matige financiële situatie.

30 juli 2020 om 21:26

Denk eerder wanneer hij het goed doet en er interesse is dat Twente hem koopt en direct doorverkoopt met winst.

30 juli 2020 om 21:27

Waar wil je dat geld vandaan halen als je gehele selectie straks bijna uit huurlingen bestaat. Ik snap best dat je creatief moet zijn maar je zou toch denken dat je toch ook moet kijken of je waarde kan creëren anders heb je volgend seizoen weer hetzelfde verhaal.

30 juli 2020 om 21:30

v-watcher, helemaal eens, de duurzame oplossing is investeren in je scouting, en in echte scouts niet die alibi scouts, mensen die bezeten zijn van voetbal maar ook 14u per dag langs veldjes staan in onbekende plekken, een weiland in ierland, een pleintje in joegoslavie, en onderzoek doen naar het karakter van zo'n potentiele talent vervolgens. je kan mij niet wijsmaken dat er geen potentiele europese subtopspelers daar lopen, of topspelers voor de nederlandse competitie. huurlingen zijn korte termijn oplossingen zonder waarde.

30 juli 2020 om 21:36

Zoals hierboven al vermeld staat. Als hij een goed seizoen draait, is er mogelijk interesse en kan je hem voor meer dan de aankoopprijs kopen. Chaleroi heeft dit in een recent verleden ook gedaan met onder andere Lukebakio en Osihmen.

30 juli 2020 om 21:39

Leuk bocherief, maar daarmee heb je over 1 maand geen eredivisie selectie. Twente moet eerst op de korte termijn overleven voordat ze in de lange termijn kunnen investeren

30 juli 2020 om 21:46

Ja Bocherief, denk je dat Twente zoveel geld kan uitgeven aan een aantal scouts die op een pleintje in Schubbek*tteveen en een Cruyffcourt in Letland een paar jonge gastjes gaat zitten volgen?Daar heeft Twente geen tijd en geld voor.

30 juli 2020 om 21:57

29er en protukker, jullie visie is dat er geen geld en geen tijd is, maar effectief ben je dus de oplossing aan het uitstellen en blijf je in dezelfde vicieuze cirkel van structureel geldtekort draaien. dus beter investeer je vandaag in duurzame scouting.

30 juli 2020 om 22:04

Ja maar er moet toch een eredivisiewaardig elftal komen? Twente kan nu niet gaan gokken op een pareltje uit India, zoals jij in een eerdere topic aangaf?

30 juli 2020 om 22:05

Nee hoor, er zijn meer inkomsten bij een club dan transferinkomsten. Twente moet eerst schulden aflossen en daarbij is eredivisie voetbal essentieel. Twente heeft daar op korte termijn een selectie voor nodig.

30 juli 2020 om 22:06

protukker, eens je moet de korte termijn opnemen in je tactiek, maar waarom zou je de lange termijn strategie uitstellen?

30 juli 2020 om 22:08

Omdat er geen geld voor is bocherief

30 juli 2020 om 22:17

29er, geen geld om een fatsoenlijke scouting op te zetten voor 400k per jaar, maar wel geld om transfers en huurdeals met opties tot koop in de miljoenen te doen? kerel dan hou je jezelf een beetje voor de gek.

30 juli 2020 om 22:21

Twente heeft op dit moment niet eens 1 scout. Zodra er wat extra geld is zal dat uiteraard weer op poten gezet worden. En ze denken bij Twente echt wel aan de lange termijn, maar voor nu moet er vooral op korte termijn gekeken worden. Alle zeilen moeten bijgezet worden om Twente dit jaar in de eredivisie te houden. En dat zal dat jaar erop weer hetzelfde zijn waarschijnlijk. En dat jaar erop ook weer waarschijnlijk.

30 juli 2020 om 22:23

Bocherief, welke transfers??

30 juli 2020 om 22:26

protukker, duidelijk verhaal, desalniettemin desastreuze keuze, want dit is een kwestie van prio's stellen. er is absoluut geen excuus om al niet te beginnen met het opzetten van de scouting, en dit later als er meer cash is op te schalen naar hogere niveau's. sorry, maar als jouw verhaal klopt dan mag het bestuur vervangen door capabele bestuurders die mijn visie snappen

30 juli 2020 om 22:28

Ik vind jouw gedachte omtrent scouting leuk Bochherief, maar niet effectief. Scouting is niet meer zoals vroeger: met pen en papier aan het veld staan. Die tijd is geweest. Het draait nu om netwerken en databases. Eén scout, vanachter zijn pc, kan al voldoende zijn voor een club - mits zijn netwerk groot is.

30 juli 2020 om 22:31

ben het niet helemaal met je eens jopie, wel dat databases onderdeel zijn van scouting. maar je moet ook handmatig scouten, naar spelers die niet in databases voorkomen. en het bevestigt nogmaals dat een scoutingapparaat snel kan worden opgezet, maar wordt genegeerd door het bestuur.

30 juli 2020 om 22:36

@protukker zo lang zal het niet meer duren voor Twente weer een beetje geld heeft ze hebben nu nog een lopende schuld van 23mil dat was 5 jaar geleden nog bijna 90 mil

30 juli 2020 om 22:42

Bochrief, er zijn juist contracten gegeven aan een aantal jonge talentvolle spelers. Dat is absoluut een investering in de toekomst. Echter red je het daarmee (en scoutinggokjes) niet in de eredivisie. Het is mooi dat we relatief goedkoop kwaliteit kunnen huren waar de Twentse toekomst zich ondertussen kan ontwikkelen. Vooralsnog hebben we overigens minder huurlingen dan vorig jaar.

30 juli 2020 om 22:43

Insite tukker. Ik ben bang van wel. In het begin hadden we nog spelers die we voor veel geld hebben kunnen verkopen zoals een Ziyech. Daarnaast konden we veel geld besparen door keihard te saneren. Maar er valt daar nu ook weinig geld meer op te besparen.

30 juli 2020 om 22:43

Bocherief. Hoe groot schat jij de kans dat er ergens nog een onontdekt talent rondloopt? Andere clubs zitten toch ook niet stil? Ik snap wat je bedoelt met scouten hoor maar ik denk dat jij het een beetje romantiseert. Andere clubs vissen in diezelfde vijver en als Telstar 1 scout heeft rondlopen dan heeft go Ahead er al 2. Vvv Venlo heeft er bij wijze 4 en Ajax 10. En dan heb je de clubs daarboven die ook overal nog scouts hebben zitten die alles professioneel in kaart kunnen brengen. En dan zou Twente even een paar topspelers kunnen vinden? Zo werkt dat niet man. Je kunt best gaan scouten maar alles wat kan voetballen in Europa speelt inmiddels bij een club en wordt al intensief gevolgd door andere clubs. Je kunt je dan natuurlijk mengen om zo’n jongen maar dan moet je ook wel iets te bieden hebben. En ook dat heeft Twente momenteel niet.

30 juli 2020 om 22:50

elninoo, ik schat die kans 0 tot 5%, dus laag. ik snap jouw argumenten maar ik weiger me neer te leggen bij het feit dat het maar moet worden uitgesteld of dat je dezelfde tactiek als de concurrent moet volgen. als je met weinig geld succesvol wil worden, moet je creatief zijn, en niet elk seizoen huurlingen halen, want over 10 jaar ben je niks opgeschoten. ik zou een percentage van mn personeelsuitgaven investeren in duurzame scouting

30 juli 2020 om 23:01

Bocherief. Maar wat hoop je dan precies te vinden als Twente zijnde? Ga je dan zoeken naar jongetjes in de jeugd categorie? Onderbouw? Bovenbouw? Voor je eerste elftal? Wat denk je dat Twente met die scouting momenteel kan bewerkstelligen? Je hebt het over “creatief zijn” en “duurzame scouting” maar kom eens met voorbeelden hoe Twente creatief moet zijn? Wat stel jij voor? Want zonder onderbouwing is dat slechts “a shot in the dark” zoals de Britten zo mooi zeggen. Je kunt wel creatief willen zijn met weinig geld maar je Moet spelers ook iets kunnen bieden. Dus kom maar door dan?

30 juli 2020 om 23:08

elnino ik zou me in deze situatie allereerst focussen op de leeftijd 15+, binnen de eu, en op basis van een mid en longterm analyse van mijn 1e elftal beginnen met de 1e prio's aanstellen. heb ik over 2 jaar geen linkermiddenveld omdat de contracten aflopen in het 1e en ik ze niet wil verlengen? dan zoek ik in de range 18+. ben ik goed bezaaid rechtsachter, dan zou ik op die positie scouten in categorie 15-17. handmatig scouten zou ik me geografisch focussen op plekken waar a. statistisch het meeste talent vandaan komt en b. waar de hoogste populatie is en c. waar de nationale competitie weinig voorstelt. ook zou ik zoals mydtilland dat deed meer kijken naar statische data om mee te laten wegen in mijn beslissingen in aankopen, al dan niet transfervrij. dit vereist echter een enorme culturele change in de organisatie. ik wil dit best allemaal verder uitdiepen, maar dan betaal je me gewoon geld en kom ik voor je werken

30 juli 2020 om 23:09

Heb je de lijst met spelers bij Twente wel goed voor je, of reageer je nu steeds meer uit onderbuikgevoel bochherief? Wordt er met spelers als Bosch, Zerrouki, Van Leeuwen, Roemeratoe en Oosterwolde eindelijk weer doorgestroomd vanuit de jeugd, is het nog niet goed. Meer doorstroom en minder huur dit jaar tov vorig jaar. Verwacht je dat een totale omslag in 1 jaar kan geschieden? Ik zal je verklappen dat ik ook volgend jaar huurlingen verwacht. Eerst continuïteit waarborgen, daarna bouwen.

30 juli 2020 om 23:18

Bocherief. En dat noem je creatief zijn met weinig geld? Dat is toch gewoon precies hetzelfde als dat alle andere clubs in het linker rijtje doen? Ajax scout op statistieken en zoekt high potentials die op het punt staan om door te breken. Daar zijn jongens als Wober, Kristensen bijvoorbeeld op gescout. Ryan Thomas had bijvoorbeeld perfect bij Feyenoord gepast volgens de statistieken maar die kozen toen voor een ander. Toen heeft psv hem genomen. Az werkt idem dito. En wat de ploegen buiten de top 4 doen, geen flauw idee. Ik zal je trouwens wel vertellen dat dit programma aan de prijzige kant is en niet zomaar voor een appel en een ei te gebruiken is. Dan kun jij hoogstpersoonlijk je eigen statistiekjes in gaan vullen bij elke speler maar ik denk dat je binnen een dag of wat, gillend gek wordt. Je wilt scouten in regio’s waar het statistisch gezien het meeste talent vandaan komt en waar de meeste mensen wonen? Dat is toch ook totaal niet creatief? Dat doet toch ook iedereen al? Vertel mij eens wat jou verhaal anders maakt dan wat pak m beet Ajax, feyenoord of psv doen? Vissen die in vijvers in de dorpjes op IJsland? Ik kan je niet helemaal lekker volgen. Je komt gewoon meteen tactiek die iedere zelfrespecterend eredivisieclub hanteerd. Echt letterlijk hetzelfde. Maar die data die die clubs gebruiken is ook gewoon peperduur. Het is dus a, niet creatief en b, niet met weinig geld.

30 juli 2020 om 23:20

Het scoutingsapparaat gaat na deze transferperiode gevormd worden bochherief. Voor nu ligt de nadruk op deze transferperiode waardoor er een Eredivisiewaardig elftal gecreëerd wordt.

30 juli 2020 om 23:24

Ik begrijp Bochherief wel Elninoo, alleen heb ik het idee, zoals jij ook al aangaf, dat Bochherief het ietwat romantiseert. Zijn idee van met pen en papier aan het veld staan, diep in de Balkan is ook verre van effectief en realistisch. En tevens kost dat bakken vol geld. Denk alleen al aan vliegtickets. Werkend vanuit een database en een goed/groot netwerk is vele malen effectiever.

30 juli 2020 om 23:25

el nino, het doel is eerst zorgen dat twente weer een subtopper wordt, en ik kan je verzekeren dat het gros van de nederlandse clubs niet zo scout zoals ik beschrijf. dus je maakt meteen al een enorm verschil. de focus op ajax etc komt later wel. mijn scoutingvisie kost inderdaad geld, maar dat stel je beschikbaar als bestuur zijnde en schaal je met de jaren op. dan maar een speler minder, en promoveer je zoals jansen joenite zegt meer jeugdspelers. feit is dat twente op dit moment stilstaat omdat ze weigeren zaken anders aan te pakken. en jopie22 geeft zelf hierboven al aan welke man de oplossing is

30 juli 2020 om 23:37

jopie22, als het betalen van vliegtickets al een probleem is voor een nederlandse betaald voetbalclub, hef de club dan maar op haha. dan gaat niets werken

30 juli 2020 om 23:48

Bocherief. Je loopt veel te ver voor op de feiten. Twente moet eerst maar eens zien in de Eredivisie te blijven. Dat is stap één. Het doel is dus niet om Twente een subtopper te maken maar om Twente überhaupt in de eredivisie te houden. Dat is het doel. En weet je waarom het gros van de eredivisie niet zo scout? Omdat dat stervensduur is en was dat niet zo dan zouden alle clubs op die manier scouten. Je hebt het over internationaal scouten en dergerlijken. Ik zeg je wel mijn beste Bocherief, dat zelfs Ajax slechts vier internationale scouts heeft rondlopen. 4 stuks welgeteld (Manchester city heeft er 80). En het is niet zo dat die lekker 24/7 wedstrijdjes kunnen gaan zitten kijk. Die gasten zijn al meer dan de helft van hun tijd kwijt aan reizen. En zo’n internationale scout wordt ongeveer geschat op 450.000 euro per scout per jaar. Nu vliegen die jongens de hele wereld over dus dat zou je kunnen reduceren bij Twente. Maar hoe minder je er hebt rondlopen hoe minder informatie je krijgt. En ik zal je vertellen dat informatie gewoon een hoop geld kost. Bronnen kosten geld, data kost geld, alles kost een hoop geld. En dat geld dat is er momenteel niet bij Twente. Ik snap dat Twente momenteel alles doet om te overleven en dan schuif je het probleem maar deels voor je uit. Als je afdaalt naar de Keukenkampioendivisie ben je verder van huis. Maar zeg nu zelf. Twente haalt momenteel toch ook gewoon spelers overal vandaan? Het zijn dan wel huurlingen maar Twente huurt nu wel deze Lamprou terwijl die jongen voor de halve eredivisie gewoon een prima aanwinst zou zijn. Die info halen ze blijkbaar toch ergens vandaan? Dus je kunt moeilijk stellen dat Twente helemaal geen bronnen of informatie bezit.

30 juli 2020 om 23:52

Subtop doel? Scouting apparaat opzetten? Mooie dromen... Realiteit: geen cent te makken, hoge schuldenlast, corona hakt er in omdat veel omzet uit het stadion komt, al jaren geen transfersom op kunnen hoesten en kwaliteitsimpuls alleen mogelijk door huur. Ik ben als Twentesupporter al blij als we medio 2021 niet failliet zijn en handhaven in de eredivisie. Je loopt denk ik (en hopelijk..) een paar jaar vooruit, of denkt dat Twente een gezonde club is.

31 juli 2020 om 20:37

Ik had op zijn minst nog een reactie verwacht..

Dat Geel Groen stond hem beter. Jammer dat ie niet terug kwam. Gaf op Social Media vaak aan een terugkeer te zien zitten.

Uitstekende aanwinst voor Twente. Heeft het bij fortuna geweldig gedaan. Wat had ik deze speler graag terug gezien in Sittard.

Twente heeft een aantal leuke spelers aangetrokken voor het nieuwe seizoen maar ik vraag mij af of je het maximale kunt halen uit een team vol met gehuurde spelers. De gehuurde spelers zullen deze kans vooral gebruiken om zichzelf in de etalage te zetten en dan kan je volgens mij lastig een team opbouwen als veel spelers hun eigen belang voorop hebben staan. Ik verwacht dan ook dat Twente een zeer hobbelig seizoen tegemoet gaat maar ik hoop het niet want met de spelers die ze tot hun beschikking hebben en met Jans als trainer zouden ze een leuk elftal kunnen worden.

30 juli 2020 om 21:50

Meestal gaat zoiets in het begin wel goed met huurspelers. Mocht Twente zich enigszins veilig spelen tijdens het seizoen ben ik er ook bang voor dat 't in elkaar gaat vallen.

30 juli 2020 om 21:58

Idd, begin gaat het natuurlijk als een speer, iedereen wilt zn plek veroveren en gaat er keihard voor. Zodra het wat minder wordt en de tegenslagen komen dan ben ik bang dat de gehuurde spelers eerst aan zichzelf gaan denken ipv het teambelang. Aan de andere kant, ik denk dat Twente met Jans wel een peoples person als coach heeft en zou het mij ergens ook niet verbazen als het hem lukt het hele seizoen het maximale er uit te halen uit het team. In ieder geval, Twente is zeker een team om te volgen komend seizoen :-)

30 juli 2020 om 22:08

Zolang Twente in de eredivisie blijft zijn de meeste supporters al tevreden denk ik. Elk jaar overleven in de eredivisie, is weer een jaar verder met aflossen. Maar het zal nog wel een aantal jaar zo gaan met Twente als het gaat om spelers. Veel huurlingen en transfervrije spelers. Het zal voor elke coach erg moeilijk zijn om hier bij Twente aan de slag te gaan. De verwachtingen zijn daarom te hoog als het gaat om Jans als trainer, denk ik. Ik hoop dat dat wat getemperd wordt.

30 juli 2020 om 22:13

Helaas wel terwijl Twente eigenlijk veel hoger hoort te staan. Laten we hopen op een goed seizoen waardoor investeerders wellicht hun weg weer zullen vinden of het doorbreken van een paar grote talenten waar Twente aan kan cashen. Twente hoort minimaal in het linkerrijtje thuis en heb ik eerlijk gezegd hoge verwachtingen van Jans. Hij lijkt mij een van de weinige trainers die Twente een zet omhoog kan geven.

Met huurlingen valt het opzich nog wel mee natuurlijk te veel maar opzich van de nu 17 selectie spelers zijn er 4 gehuurd en dan lamprou met optie.Zullen indd nog wat gehuurde spelers bij komenOmdat ze financieel niet meer kunnen dan dat.Denk dat ze vanaf nu meer met de jeugd aan de haal gaan zelf denk ik dat oosterwolde basis speler gaat worden.

Blij mee, vond het destijds een leuke speler voor Fortuna. Hoop dat ie het hier ook goed gaat doen. Als streuer zo doorgaat denk ik dat er nog wel een leuke selectie kan ontstaan in Enschede.

Lekker man! Ook fijn om een speler te zien die we kennen, Eredivisie ervaring heeft en zelfs naar behoren speelde dat seizoen. Wat mij betreft meer dan welkom. Ja het is weer een huurspeler maar het is niet anders.

Toch raar dat Fortuna blijkbaar geen interesse meer heeft. Aan de andere kant hebben wij Hansson al voor die positie gehaald.. Lamprou was daarentegen enkel de tweede seizoenshelft aardig op dreef, maar lees ook erg veel onnodig balverlies, maakte veel verkeerde keuzes en was toch net wat te egoïstisch voor zijn niveau. Desalniettemin een aardige speler, die wel nog veel moet leren maar zeker iets toe kan voegen aan een degradatiekandidaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse9-8
8.NEC8-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger54
G. TroupéeVerdediger50
M. SadílekMiddenvelder50
M. VlapMiddenvelder51
R. ZerroukiMiddenvelder50
M. UgaldeAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren