Joël Veltman eert Abdelhak Nouri bij transfer naar Premier League

Woensdag, 29 juli 2020 om

Joël Veltman gaat bij Brighton & Hove Albion met rugnummer 34 spelen. Het rugnummer 3 dat de verdediger jarenlang droeg bij Ajax was bij de Engelse club nog vrij, maar hij heeft ervoor gekozen om voormalig ploeggenoot Abdelhak Nouri te eren met zijn nieuwe rugnummer.

"Ik heb voor het rugnummer 34 gekozen vanwege Nouri. Iedereen weet natuurlijk wat er met hem gebeurd is", refereert Veltman aan de hartaanval die Nouri in juli 2017 trof tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. Nouri liep daarbij ernstig en blijvend hersenletsel op. "Iedereen weet natuurlijk wat er die dag is gebeurd in Oostenrijk."

"Nouri was behalve een geweldige speler ook een geweldige persoon, wat voor mij het belangrijkste is. Dat is de reden waarom ik voor rugnummer 34 gekozen heb", vervolgt Veltman. "Of hij trots is op mij omdat ik mijn ambitie om in de Premier League te voetballen heb waargemaakt? Ja, ik weet zeker dat hij dat is. Hij zou het geweldig vinden. Hij was niet alleen een geweldige speler: hij was een vriend van iedereen."



Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door leathaface)

Ah mooi, wist niet eens dat Veltman en Appie vrienden waren, laat maar weer is zien hoe goed appie in de groep lag.

29 juli 2020 om 23:06

Als in mijn elftal iemand zou overlijden waar ik niet perse bevriend mee zou zijn zou dit nog steeds gigantische impact hebben. Je zit al jaren met iemand in een kleedkamer in goede en slechte tijden. In hun geval zelfs dagelijks. Ik vind het dus wel een begrijpelijke keuze. Verder erg jammer dat Joël vertrekt. Betrouwbare, harde werker. Die heb je ook nodig..

Super nobel, maar twee grotere tegenstrijdigheden op vortbaltechnisch gebied binnen Ajax waren bijna niet mogelijk. Daarom voor mij opmerkelijk. Maar zegt heel veel over beide spelers. Heel mooi gebaar.

29 juli 2020 om 22:58

Qua persoonlijkheden, posities etc. bedoel je? Of wie en wat bedoel je met tegenstrijdigheden

29 juli 2020 om 23:04

Een van de sierlijkste en meeste geliefde Ajaxtalenten op het veld Nouri versus een van de hardste en minst geliefde strijders Veltman..zoiets?

29 juli 2020 om 23:09

Voetbaltechnisch was Nouri vele malen beter dan Veltman, die eigenlijk geen specifieke kwaliteiten heeft die er bovenuit steken maar gewoon zijn taken goed uitvoert. Niemand komt naar het stadion voor Veltman, maar iedereen was wekelijks benieuwd wat voor moois Nouri weer ging laten zien als hij speelde.

30 juli 2020 om 00:27

Natuurlijk gaat de vergelijking mank, maar Joel was voetbaltechnisch zeker niet 1 van de slechtste bij Ajax. Ik weet nog dat hij in de CL tegen Barca (dacht in de Arena) een mooie passeertruc in huis had en zich goed staande hield.. Helaas voor hem hield ie dat toen niet de gehele wedstrijd vol (rode kaart). Ook vind ik zijn traptechniek erg fijntjes, mooie crosspass in huis

30 juli 2020 om 01:26

Wat is er te vergelijken dan? Denk niet dat zo iets met de gedachte ook maar iets met voetbal te maken heeft, maar zal wel aan mij liggen.

29 juli 2020 om 23:20

Wat is daar opmerkelijk aan? Waarom moet men er altijd meer van maken dan het is?

29 juli 2020 om 23:28

Helemaal gelijk! Het is heel rechtvaardig om een rechtsback met een aanvallende middenvelder te vergelijken...ZUCHT.. je kan ook naar het positieve kijken en tot de conclusie komen dat beide (bijna) altijd 100% gaven voor ajax, ongeacht de situatie.....

Ik ga deze man zo erg missen. Echt een degelinke verdediger die onderschat werd. Hopelijk word er een goede vervanger gekocht.

29 juli 2020 om 23:00

Het is maar de vraag of een vervanger nodig is, we hebben met Schuurs, Alvarez en Timber 3 spelers die in aanmerking komen voor die positie, waarvan ik in Timber als enige nog een beetje vertrouwen heb. Zodra je een vervanger gaat halen moet je Alvarez of schuurs wel gaan verkopen. En dat is wel kapitaalvernietiging dan.

29 juli 2020 om 23:20

Magallan is er ook nog toch?

30 juli 2020 om 01:30

Toch ook niet nodig nieuwe spelers? Alvarez en Schuurs hebben allebei goede dingen laten zien, wel sporadisch. Beide pas 1 jaar bij Ajax 1, even rustig aan doen en nog wat tijd geven, is ook met Veltman het verhaal geweest.

29 juli 2020 om 23:57

Onderschat zeker niet in mijn ogen, eerder overschat door sommigen. Desalniettemin een echte Ajacied en kind van de club, nooit mijn favoriet geweest omdat ik vond dat hij al vroeg stagneerde als verdediger. Maar wel een jongen die een klootzak kon zijn in het veld, en die altijd 100 procent gaf gekoppeld met een ijzeren mentaliteit. Veltman bedankt voor je inzet, ziel en zaligheid voor Ajax Amsterdam! Veel succes in Engeland, ik hoop dat je vriend en vijand daar gaat verbazen... 💪🏾

30 juli 2020 om 08:34

Fc Ramires, had je Arsenal de gok willen zien nemen voor één miljoen? Of weet je zeker dat hij daar voor wel tekort komt?

30 juli 2020 om 11:59

Heb je de verdedigers gezien die bij arsenal rondlopen? Hahahaahah veltman zou het niet slechter doen.

Held! Deze transfer doet voor mij meer pijn dan ik had verwacht. In goede of slechte tijdens sinds ik alles een beetje meemaak, was Joel erbij. Het ga je goed strijder!

Is alweer 3 jaar geleden, maar je ziet dat veel spelers er nog steeds mee zitten. Mooie woorden van Veltman voor Nouri. Appie zal nooit vergeten worden! Voor Veltman een mooie transfer, na jaren trouwe dienst is het hem ook gegund. Je kan vinden wat je van hem vind, maar na zoveel jaren trouwe dienst kan je wel seggen dat hij een echte Ajacied is!

Nou ik ga hem niet erg missen. Ik ben al die veltmannetjes nog niet vergeten. Ja het is een echte Ajacied maar wat heb ik me vaak geërgerd aan hem. Desondanks veel succes gewenst Joël!

Veltman is volgens mij echt een hele sympathieke kerel. Hoorde vaak bij de grapjes die naar buiten komen dat hij betrokken was en lijkt goed in de groep te liggen, daarnaast al bijna 20 jaar (!) bij Ajax waardoor hij natuurlijk wel echt de clubfilosofie op de nieuwe spelers brengt, wat wel echt belangrijk is gezien de vele buitenlandse aankopen! Vind het ook echt mooi dat rugnummer 3 beschikbaar is, maar hij toch voor 34 kiest. Kijk je weet het maar nooit, maar bij zo’n kluivert had ik het gevoel dat als 11 vrij was hij niet met 34 was gaan voetballen, dat neemt toch het mooie er iets van af. Ben zeer benieuwd naar volgend jaar PL, als Ziyech en Veltman een basisplek hebben dan kijk je toch net wat sneller een wedstrijdje

29 juli 2020 om 23:25

Eens met je hele verhaal, behalve die zin over Kluivert. Onnodig wat mij betreft, dat je zelfs een conclusie (neemt het mooie er toch iets van af) aan je eigen onderbuikgevoel koppelt maakt het nog vreemder. Geen idee waarom je dit er nou precies bij wilde vermelden.

29 juli 2020 om 23:47

Jaa dat mag jij zeker vinden Sander. Ik vind het gewoon extra mooi dat er nu een ideaal basisnummer beschikbaar was, maar Veltman toch voor 34 kiest. Ik wilde mijn mening verduidelijke door een voorbeeld en voor mijn gevoel deed Kluivert dit toch iets meer omdat bij Roma er geen “mooi” nummer beschikbaar was. Maar ik zal even een ander voorbeeld noemen: Ik vind het mooier dat een Rossi of Totti zijn gehele loopbaan bij Roma voetbalt dan een Zwinkels bij ADO, omdat Totti en Rossi ook echt mooie andere opties hadden en Zwinkels niet echt een betere optie had😉

Ik ga hem enorm missen bij ajax. Een echte ajacied die in mijn ogen enorm onderschat wordt. Tuurlijk heeft hij ook zijn slippertjes gehad, en zo nu en dan een vals moment in het veld waar andere supporters zich aan ergeren. Veel s6 in Engeland, en hopelijk keer je over 3 jaar terug.

Pff prachtig hoor. Mooi gebaar. Blijft altijd emotioneel dit. Ook mooi voor Veltman dat hij zo'n stap maakt. Heeft het ook verdiend en lekker in de PL spelen, prima toch. Wat betreft dit gebaar, Nouri en alles. Aghhh konden we dat alles maar naar (een deel) van de maatschappij weerspiegelen vandaag de dag. Zou er zo vele malen rooskleuriger uitzien. Dit is toch wel fantastisch.

Sinds 2001 bij de club, dan mag je toch wel spreken van een echte Ajacied. De stap naar de Premier League is hem van harte gegund! Voor Ajax belangrijk om vooruit te denken over hoe de defensie er volgend jaar uitziet. Allemaal begrijpelijk dat je Botman voor zo'n bedrag best wilt verkopen, dat je Veltman zijn droomtransfer laat maken, dat Pierie verhuurd gaat worden. Maar ondertussen zie ik het aantal opties achterin wel hard teruglopen. Tel daarbij op dat Tagliafico en Dest ook in de belangstelling staan en het aantal vraagtekens achterin begint wel groot te worden. Zowel voor de basis als de back-up. En dan hebben we steeds geen stabiele controleur die er wel moet komen.

29 juli 2020 om 23:29

@Adzevedo, het word tijd dat Alvarez en Schuurs gaan vechten op de RCV positie met Timber daar nog achter. Martinez gaat sowieso naar achteren voor de LCV en LB er bij. Salah-Edinne vanuit de jeugd als reserve. Dat terwijl Tagliafico nog niet verkocht is. Ik verwacht voorlopig geen inkomende transfers voor de verdediging.

29 juli 2020 om 23:43

Helemaal eens wat betreft Rcv, en ondanks interesse in Dest zou dat een transfer zijn die met Mazraoui en Timber niet direct een groot probleem oplevert. Maar aan linkerkant van de defensie zie ik wel problemen opdoemen. Als Tagliafico gaat en Martinez gaat op zijn positie spelen (waarvoor hij gehaald is) dan kan hij niet tegelijk als back-up dienen voor Blind. Want je geeft met Salah-Eddine gelijk aan dat de reserve een jongen is die nog nooit in het eerste van Ajax 1 heeft gespeeld en pas 1x met Jong Ajax heeft mee gedaan. Die spoeling is wat mij betreft echt te dun. Een zo'n blessure van Blind volgend seizoen en onze achterhoede bestaat uit een jeugdspeler met een nog jongere jeugdspeler op de bank. Ik vind dat we meer dan 2 linksbenige verdedigers in de selectie moeten hebben die er kunnen staan. We hebben afgelopen seizoen gezien hoe fragiel de situatie bij een aantal blessures kan worden, dat moet dit seizoen voorkomen worden.

Ik word soms, hoe sneu dat ook klinkt, wat moe van hoe er nog steeds over gesproken wordt. Maar dan lees je dit en is het toch gewoon erg mooi

Joel, de man die zo onwaarschijnlijk veel potten voor Ajax verneukt heeft met zijn blunders of missers of kaarten. Doei. Zegt toch veel als er zelfs compilaties van zijn geknoei zijn gemaakt.

30 juli 2020 om 00:45

Hij heeft zeker genoeg gestunteld, maar zich ook keer op keer teruggevochten. Dat er compilaties zijn van zijn blunders zegt vrij weinig, er is veel materiaal beschikbaar. Er zijn ook zulke filmpjes van veel betere spelers.

30 juli 2020 om 01:13

Met 200+ wedstrijden is dat niet zo gek toch? Heeft wel topspitsen een zeer vervelende avond bezorgd. Gun het hem wel en hoop dan ook dat hij daar een beetje uit de verf komt. Het is zeker geen weergaloze speler maar wel een bruikbare kracht.

Mooi bericht. Het ga je goed Joël! Ook nog eens 34 reacties op het moment van schrijven. Sorry dat ik die doorbreek .

Petje af en respect. Wat een mooi gebaar Het gaat je goed daar . Zet hem op

Snap al die positieve reacties hier niet echt, als veltman bij mijn club speelde kon ik wel janken, echt een misselijk ventje die een beetje op cilessen lijkt, zit iets in wat niet helemaal klopt.. maar goed ben blij dat ik hem niet meer zie op tv elke week want hij gaat daar mooi de bank warm houden. Veel succes!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Brighton & Hove Albion 5 0 0 0
2019/2020 Ajax 19 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren