FC Groningen bereikte al akkoord voor zes miljoen: ‘Leek heel simpel te worden’

Dinsdag, 28 juli 2020 om 16:10Robin Bruggeman

Deyovaisio Zeefuik wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij FC Groningen, dat maandag met Damil Dankerlui zelfs al een vervanger binnenhaalde. Zeefuik heeft zelf zijn zinnen gezet op een overstap naar Hertha BSC, dat er echter nog niet in is geslaagd om ook een akkoord te bereiken met de Trots van het Noorden. Het Engelse Southampton slaagde er eerder al wel in om een deal met FC Groningen op papier te zetten, maar bij de club uit de Premier League spelen er juist weer andere zaken op de achtergrond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Waar verwacht jij Deyovaisio Zeefuik volgend seizoen te zien spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door oilslick)

Voor 3 miljoen zou ik hem ook niet laten gaan, als ze de transfersom dus ongeveer moet delen met Ajax was 6 miljoen een mooie prijs denk ik

Dat is het smerige spel dus in de voetbalwereld. Southampton wil miljoenen meer betalen, maar het geld moet naar de zaakwaarnemer...

28 juli 2020 om 16:33

Het lijkt me ook wel handig of de speler zelf naar Southampton wil... je kan hem niet dwingen. Blijkbaar wil hij liever naar Hertha

28 juli 2020 om 17:41

Nee maar je kan hem wel dwingen om te blijven tenzij hertha ook met de 6 miljoen op tafel komt... Zeefuik moet ook begrijpen dat de zaken zo in elkaar steken.

Is de doorverkooppercentage niet vervallen met de verkoop van Sierhuis? Waardoor FC Groningen niks hoeft af te staan bij een verkoop van Zeefuik?

28 juli 2020 om 16:40

Nee. wat met de verkoop van Sierhuis is vervallen is de terugkoopregeling die Ajax voor Zeefuik had. Deze terugkoopregeling is vervangen door een doorverkooppercentage.

28 juli 2020 om 16:42

Ajax kon hem voor paar ton (meen 8) terug kopen, die optie is weg. Dat is nu dat alles boven de 300k verdeeld gaat worden tussen de clubs. Dus vanaf het punt dat Groningen winst maakt gaat helft naar Ajax oid. Dat is gedaan omdat anders risico was dat Ajax hem voor 8 ton op zou halen en doorverkopen en Groningen in dat geval maar half miljoen aan hem zou verdienen (300k aankoop, 800k verkoop) terwijl Ajax dan miljoenen pak pakken.

Spelers zijn toch ook knetter. Groningen akkoord met Saints, Zeefuik akkoord met Saints. En dan zegt een zaakwaarnemer: blijf maar bij Groningen totdat ik miljoenen krijg voor die 3 telefoontjes die ik gepleegd heb. De zaakwaarnemer claimt natiuurlijk anders. Maar BPL of Bundesliga, dan lijkt mij de uitleg van de zaakwaarnemer minder plausibel. Snappen spelers nou zelf niet dat ze snoeihard misbruikt worden door zaakwaarnemers? Je kunt een cent maar 1x uitgeven dus inkomsten van een zaakwaarnemer gaan niet naar verkopende club of spelersalaris. Is dat werk dan echt zoveel waard zou een normaal persoon die wel voor zichzelf kan opstaan dan denken. Ik blijf het een bizar fenomeen vinden. Al helemaal omdat de zaakwaarnemer soms bepaald waar een speler heen gaat in plaats van de speler zelf. Welk weldenkend mens zou dat nou toestaan.

Het wordt echt tijd dat de Fifa eens gaat werken aan het wereldwijd vastleggen van spelregels en tarieven voor zaakwaarnemers. Ze zijn een noodzakelijk smeermiddel in een professionele spelersmarkt, maar ze gaan zich meer en meer als intriganten gedragen, wat ik ze feitelijk niet eens kwalijk kan nemen: het loont blijkbaar om (toekomstige) werkgever en werknemer tegen elkaar uit te spelen. Alleen met heldere kaders kun je dat weer normaliseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren