‘Ik zei in het Portugees tegen Van Dijk: ‘Wie denk je wel niet dat je bent?’’

Dinsdag, 28 juli 2020 om 13:04Robin Bruggeman

Richarlison liet zich vlak voor de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool eerder dit seizoen al uit over Virgil van Dijk door te stellen dat hij Sergio Ramos, Marquinhos en Thiago Silva betere centrale verdedigers vond dan de Nederlander en dat was niet de eerste keer dat de twee het met elkaar aan de stok kregen. In het seizoen 2018/19 waren de Braziliaan en de Oranje-international betrokken bij een opstootje, dat naar nu blijkt een beetje werd uitgelokt door Richarlison. De aanvaller was erop uit op bij een 0-0 stand tijd te rekken, zo onthult hij dinsdag.

“Natuurlijk ben ik niet weggelopen. We maakten wat ruzie tijdens de wedstrijd en dat vuurtje werd nog wat verder opgestookt. Ik maakte ook ruzie om tijd te rekken, dat vonden de spelers van Liverpool niet leuk. Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez probeerden zich er ook mee te bemoeien”, blikt hij terug in gesprek met Globo Esporte.

De gemoederen liepen hoop op in december 2018

“Het was echter niets ongewoons. Met de hele ruzie hebben we wel vijf minuten verspild, dat was goed voor het team. Ik zei in het Portugees tegen Van Dijk: ‘Wie denk je wel niet dat je bent?’ Zij kwamen vervolgens op voor hun clubkleuren en wij voor die van ons, het was een typische derby.” Het tijdrekken van Richarlison keerde zich bijna twee jaar geleden uiteindelijk tegen Everton, aangezien Divock Origi in de 96e minuut alsnog de winnende treffer binnen wist te schieten.

Een ruime maand geleden stonden Richarlison en Van Dijk opnieuw tegenover elkaar in de eerste wedstrijd na de hervatting van de Premier League na de corona-onderbreking. De Braziliaan deed toen ook een poging om de boel wat op te stoken door voorafgaand aan het duel te stellen dat hij Van Dijk niet de beste verdediger van de wereld vond: “Natuurlijk is hij een geweldige verdediger, maar ik ben al een keer langs hem heen gedribbeld. Wat mij betreft zijn er betere verdedigers.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door futureboss)

Waarom heeft deze Richarlison het hele tijd over van Dijk, zou me niks verbazen als hij een fan foto van Van Dijk op zijn kamer heeft hangen. Heb het idee dat hij het continu over van Dijk wilt praten om te laten blijken dat hij een van de beste verdedigers uit wilt dagen, maar ondertussen vind hij Marquinhos en Thiago Silva beter.

28 juli 2020 om 13:14

Als hij er vragen over krijgt beantwoord hij ze toch?

28 juli 2020 om 13:30

De echte big guns ala De Bruyne, Sterling, aubameyang zullen ook vragen krijgen over Van Dijk maar die zullen gewoon kort antwoord geven in de trend van het is een goede verdediger. Alleen Richarlison moet zo uitgebreid en Van Dijk geil antwoord geven. Dit is volgens mij al de vierde artikel binnen korte tijd die ik lees, waar Richarlison wat te vinden heeft over Van Dijk. Wat maakt het nou uit dat hij wat in het Portugees geroepen heeft richting Van Dijk, hij moet zijn voeten laten spreken en niet zijn mond.

28 juli 2020 om 14:08

Leuk iets in het Portugees roepen tegen Van Dijk. Ben benieuwd wat Van Dijk in het Nederlands terug zei. Ow nee, interesseert echt niemand wat

28 juli 2020 om 16:08

Niet heel erg handig om Sterling te noemen. Die kon het niet opkroppen dat een jong ventje hem de wedstrijd uitspeelde en ging hem daarom later maar te lijf tijdens de samenkomst van het Engelse nationale team.

28 juli 2020 om 16:39

He? Dat heb ik gemist.

28 juli 2020 om 17:07

Sterling had ruzie met Joe Gomez bij Liverpool 3-1 City en de dag erop (international duty) viel hij Gomez aan bij Engeland

28 juli 2020 om 13:39

Natuurlijk vind een Braziliaan zijn mede Brazilianen beter, ze spelen samen bij de kanaries.

29 juli 2020 om 11:36

Van Dijk vindt Depay toch ook niet ineens beter dan Ronaldo omdat ze samen spelen bij Oranje? Richarlison is gewoon goedkoop aan het scoren bij de Everton en Brazilië fans, alleen laat hij aan de rest van de wereld zien dat hij geen verstand van het spelletje heeft en bijzonder bitter is

28 juli 2020 om 13:44

@caribbean scoren bij zijn fans. Liverpool is natuurlijk de vijand van Everton. Dus gaat hij oorlog aan met een van hun beste spelers.

28 juli 2020 om 14:21

Dit bericht is ondertussen via 2 verschillende buitenlandse media vertaald en op VZ gepost. De quotes zijn in allebei de berichten exact hetzelfde. Daar heb je je 'hele tijd' en dus valt het wel mee wat Richarlison allemaal doet en zegt.

28 juli 2020 om 16:45

Het is in feite ook wel grappig. Thiago Silva was in zijn prime niet beter dan v. Dijk nu is, en is dat op dit moment al helemaal niet. Marquinhos is echt een eeuwig talent. Vind het geen bijzondere verdediger. Zou een groot team ook niet bij de hand kunnen nemen, zoals v. Dijk wel doet. Sergio Ramos is nog degene die het meest reëel is. Naar mijn mening was Sergio in z'n prime net zo goed of iets beter dan v. Dijk, al zijn het natuurlijk wel 2 verschillende verdedigers. De 1 staat bekend om z'n passie en hardheid. De ander om z'n rust en leiderschap.

28 juli 2020 om 18:07

Dat valt mij inderdaad ook op. Wellicht dat hij zo een wrok koestert tegen Van Dijk en hij het sportief niet kan oplossen. Van Richarlison zelf weet ik ook nog niet wat ik moet vinden. Hij begon heel erg sterk, maar alle keren dat ik hem heb zien spelen de laatste tiid stelde hij flink teleur. Hoop niet dat het een geval word zoals Delle Ali.

"Van Dijk is een goede verdediger, maar ik ben hem al eens voorbij gedribbeld." 😂 Wat een uitspraak.

28 juli 2020 om 13:18

Komt voort uit die idiote (niet kloppende) statistiek dat niemand Van Dijk was voorbij gedribbeld of iets dergelijks van vorig jaar.

29 juli 2020 om 11:37

Moet je nagaan hoe goed je bent als iemand het een prestatie vindt dat ze je voorbij gedribbeld zijn

28 juli 2020 om 14:02

Dat is gewoon een compliment richting van dijk...

28 juli 2020 om 17:36

Haha ja het is absurt hoe mensen denken! Als je kijkt ook naar hoe Ramos, Varane en Thiago Silva worden opgehemeld om Van Dijk maar slechter in het daglicht te plaatsten.. net alsof die nooit voorbij zijn gedribbeld of fouten hebben gemaakt zelfs in hen prime. Daarnaast zegt Van Dijk zelf nooit dat hij de beste verdediger ter wereld is. Of publiceert hij het statistiek met dat ie nooit voorbij gedribbeld is. Dat doen analisten, bookmakers van buitenaf!

Praatjesmaker en stoere jongen, van dijk vreet hem op

Speelt over 2/3 jaar ook bij een top club. Gruwelijk goede aanvaller. Zijn hersenpan interesseert me weinig. Hij hoeft geen vaccin op de markt te brengen.

Als Van Dijk echt niemand was, zou je niet eens de moeite nemen om zoveel te praten over hem. Dat is hoe het werkt. Het irriteert als iemand je uit je spel haalt, als je niet kan doen wat je wil. Dat noemt men afgunst. De mooiste manier om iemand een compliment te geven. Liever dat dan geslijm altijd. Indirect is Richarlison een bewonderaar en weet hij het nog niet.

Waarom zeg je dat dan in het Portugees? Je weet dat hij het toch niet verstaat. Wees dan een flinke jongen en zeg het in het Engels...

28 juli 2020 om 15:06

wie zegt dat Van Dijk geen Portugees verstaat... zo'n moeilijke taal is het nu ook weer niet en met vele Portugees sprekende voetballers in de wereld zal hij er vast een aantal kennen. Kans bestaat dat ie best wat woordjes verstaat...

Ziet wel vaker dat braziliaanse voetballers wat achterlopen op hun ontwikkeling, neymar en richarlison gedragen zich nog steeds als 14-jarige pubertjes.

28 juli 2020 om 14:02

Jij noemt het 'achterlopen in ontwikkeling', maar dat vind ik wel een beetje een bijzondere conclusie. De meeste Brazilianen zijn arm en krijgen bijvoorbeeld hun normen en waarden mee van de straat. Dat wij nou het voordeel hebben om in Europa geboren te worden, waar alles goed geregeld is, van bijstand tot aan zorg, wil niet zeggen dat het ze achterlopen in hun ontwikkeling. Zij hebben echter een heel ander verleden. Ik zou je willen vragen om daar wat meer rekening mee te houden.

28 juli 2020 om 16:14

Wat heeft dit in godsnaam te maken met je afkomst...

28 juli 2020 om 23:33

Dat je dus even anders in situaties reageert als je dus in Favela’s bent opgegroeid. Best duidelijk toch?

28 juli 2020 om 23:56

Oh mijn hemeltjelief, hier moet ik echt een facepalm voor doen. Alsof heel Brazilie een favela is...en zelfs al kwam ie uit een moeilijke wijk, dat zegt nog steeds niks over hoe je bent.

Geloof dat Richarlison een kleine mancrush heeft op Virgil. Niks mis mee. Goede spits overigens, zie in hem de vaste spits van de Gele Kanaries.

28 juli 2020 om 16:49

Dat zie ik niet gebeuren. Ik vind Gabriel Jesus ook nog aardig wat zwakke punten hebben, maar die is toch een stuk meer betrokken in het spel. Beide spelers missen te veel kansen, maar Gabriel Jesus is in ieder geval onvoorspelbaar. Bij Richarlison weet je direct dat hij richting de 16 trekt en schiet.

Wat een totaal niets zeggend interview. Veel frustratie of een verkoop praatje om zijn eigen waarde wat omhoog te brengen maar echt nergens serieus in te nemen. Zonde van de tijd om het te lezen.

wanneer je tegen iemand zegt: wie denk jij wel niet wie jij bent zeg je eigenlijk dat iemand niet weet wie hij is. Vind ik wel grappig dat iemand die hem eigenlijk helemaal niet kent deze uitspraak doet. zielige uitspraak die meer over Richarlison zegt dan over Van Dijk. Namelijk dat Richarlison andere wil intimideren omdat hij calimero is of zich zo in wetkelijkheid voelt tegenover Van Dijk.

Beetje kneuzenpraat van die Richarlison. Mag de veters van de schoenen van van Dijk nog niet vastmaken maar wel een grote mond hebben. Laat dat ventje eerst maar eens op het niveau van Virgil zien te komen voor hij zo'n grote mond opzet.

Reactie van Virgil had moeten zijn “ Verdediger van de Champions League winnaar en wereldkampioen Liverpool”.

28 juli 2020 om 15:46

'reactie van Virgil had moeten zijn “ Verdediger van de Champions League winnaar en wereldkampioen Liverpool”.'maar als hij dat had geroepen, dan zou het weer een arrogant mannetje zijn geweest.dit soort spelers moet je met een bepaalde minachtig in hun gezicht uitlachen / weglachen of wegwuiven.. Dat doet hen meer pijn, dan dat je dingen terug gaat roepen naar ze.mocht Virgil van Dijk in de media reageren, dan hoop ik dat hij niet meegaat in de kleinzerige kefferpraatjes van Richarlison. Sterker nog: Ik hoop dat hij zich respectvol uitlaat over Richarlison (ook al meent hij er geen ene snars van). Ze moeten zich ongemakkelijk voelen en dan houden ze vaak vanzelf wel op om tegen je been aan te rijden.

28 juli 2020 om 17:45

Alleen kon die dat niet zegen want ze waren op dat moment geen winnaar van de Champions League

Misschien ben ik hier wel de enige, maar ik vind het wel mooi dat Richarlison gewoon z'n mond opentrekt tegenover Van Dijk. Voetbal is in mijn mening sowieso al veels te soft geworden. Onderlinge strijd moet toch kunnen? Laat ze het maar uitvechten op het veld. Dat maakt tenslotte de wedstrijden ook spannender.

Die jongen heeft het wel veel over Van Dijk. Misschien moet hij die aandacht eens in zichzelf steken, want los van het feit dat Richarlison uitstekend kan voetballen, is hij ook wel erg wisselvallig en afhankelijk van momenten. Bovendien vind ik 'm persoonlijk te voorspelbaar voorin, want hij speelt enkel een bal af als hij zichzelf al bijna vastgelopen heeft. Dat doet hij naar mijn mening echt te vaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
G. WijnaldumMiddenvelder382
Mohamed SalahAanvaller3722
Roberto FirminoAanvaller369
S. ManéAanvaller3511
AlissonKeeper331
Diogo JotaAanvaller199
D. OrigiAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

227 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren