Is er bij PSV nog plek voor Cody Gakpo in een systeem van 4-4-2?

Woensdag, 29 juli 2020 om

PSV is weer begonnen aan de training en heeft met oefenmeester Roger Schmidt een nieuwe coach voor de groep staan. De Duitser staat bekend om 4-4-2 als speelwijze te hanteren, iets dat voor de Eindhovenaren alweer lang geleden is en indruist tegen het systeem van 4-3-3 dat centraal staat in de jeugdopleiding bij PSV. Dit vraagt de nodige aanpassingen van de talentvolle linksbuiten Cody Gakpo. In gesprek met Voetbalzone reageert hij onder meer op het mogelijk nieuwe spelsysteem van de Eindhovenaren.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Denk jij dat Cody Gakpo komend seizoen veel aan spelen toe zal komen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door constant kante)
28 juli 2020 om 08:41

Ik verwacht dat hij links op het middenveld gaat spelen, maar daar kan ook Madueke misschien wel eens gaan verrassen. Verder verwacht ik op het middenveld: Guti, Ihattaren en Thomas. Als spitsen: Malen en Lammers. Achterin centraal verwacht ik Baumgartl als leider van de verdediging.

28 juli 2020 om 09:52

@inti zo dat middenveld met Gakpo, Guti, Ihattaran en Thomas wordt zelfs weggeblazen door Willem2, Sparta, Heracles etc Laat staan in Europa

28 juli 2020 om 10:00

We gaan het zien, ik denk dat je er van op gaat kijken.

28 juli 2020 om 10:27

Dit verwacht ik ook. Wellicht dat zelfs bruma nog een kans gaat krijgen links op het middenveld. Hoewel zijn eerste seizoen natuurlijk dra-ma-tisch was wil ik hem nog wel eens zien met een trainer die hem meer vertrouwen kan geven. Bommelke in combinatie met latino's is geen gelukkig huwelijk gebleken. Verder denk ik ook dat Baumgartl nog kan gaan verassen, die begon toch heel aardig. Hopen dat Romero ook zo fit blijft en gaan scoren..... Ik heb er zin in

28 juli 2020 om 10:43

Bruma is prima in een 4-4-2. Zeker in de speelstijl van Schmidt.

PSV heeft in het verleden zo vaak 4-4-2 gespeeld. Ze doen net alsof het nog nooit is voorgekomen

28 juli 2020 om 09:37

In het verleden inderdaad. Nu spelen de jeugdteams veelal 4-3-3 en is het best een omschakeling naar 4-4-2. Daarbij zijn veel spelers zoals Gakpo ook ingesteld op een aanvallende flank positie. Maar goed, denk dat 4-4-2 wel een goede zet kan zijn.

28 juli 2020 om 11:48

Het is relatief niet heel lastig om een 4-3-3 om te zetten naar een 4-4-2 met twee centrale controleurs en diepgaande middenvelders aan de zijkanten. In feite betekent het dat je nummer tien vlak bij de spits komt te spelen en de vleugelspelers een meter of tien inzakken, en voila! Je hebt een 4-4-2. Hier wordt de vraag gesteld of Gakpo wel geschikt zou zijn voor een rol in een 4-4-2 systeem. Ik zeg: Gakpo is geknipt voor dat systeem. Snel, behendig, fysiek sterk, hij kan lekker diepgaan op die flank en inzakken waar dat noodzakelijk is. Prima speler voor dat systeem.

28 juli 2020 om 12:04

Daar heb je helemaal gelijk in, 4-4-2 of 4-3-3 met de punt naar voren (nummer 10) scheelt niet zoveel. 4-3-3 met de punt naar achter (nummer 6) heeft wel een iets andere veldbezetting.

28 juli 2020 om 14:58

Het is wel een hele andere manier van drukzetten en zone/mandekking, maargoed dat is een kwestie van trainen. Ik denk dat Psv en met name spelers als Bruma en Guti nog gaan verrassen.

29 juli 2020 om 14:50

Bruma heb ik nog ergens wel hoop op, omdat ie gewoon totaal niet heeft laten zien wat ie kan. Er zaten een aantal flitsen bij, maar hij had gewoon nul vertrouwen. Guti heeft denk ik gewoon niet de kwaliteit, veel te traag in alles.

Ik denk dat Gakpo meer geschikt is dan de andere alternatieven op de vleugel. Als ik het zo mag inschatten gaat Schmidt zo spelen: Unnerstall/aankoop - Dumfries - aankoop RCV - Viergever - aankoop LB - Ihatarren- Rosario - aankoop CM (van Ginkel) - Gakpo - Malen - Romero in een 4-4-2. Voorin heeft PSV veel kwaliteit, maar achterin is er wel wat stabiliteit nodig.

28 juli 2020 om 08:03

Baumgartl gaat gewoon cv spelen en verassen. Linksback en centrale middenvelder zijn prioriteit.

28 juli 2020 om 08:08

Er wordt sowieso een nieuwe RCV gehaald aangezien Baumgartl in principe nu de enige is. Dus het hangt er een beetje vanaf wie dat is. Overigens heb ik Baumgartl ook zeker nog niet afgeschreven.

28 juli 2020 om 08:42

Ik hoop het maar aangezien PSV een rechter centrale verdediger wil halen lijkt het mij dan deze aankoop op de plek van Baumgartl gaat spelen

28 juli 2020 om 09:57

Of als back-up gaat dienen. Baumgartl en een Duitse coach kan best wel eens goed uitpakken

28 juli 2020 om 11:51

Baumgartl de enige? Obispo toch ook nog?

28 juli 2020 om 11:58

Obispo is links volgens mij. Is er ook geen balletje opgegooit bij bruma of rekik? Kunnen stabitieit toevoegen aan het elftal + kennen de club al.

28 juli 2020 om 13:30

Bruma voegt totaal geen 'stabiliteit' toe aan Psv, of welk elftal ook. Ben je nu alweer vergeten dat we het hebben over 'koning Uitglijden'?? Hoe kan dat ooit een stabiele factor zijn. Is hij zelden geweest ook, bij Psv. Ja, in een vijfmans defensie, waarbij hij zich vast kan bijten in een tegenstander met weinig ruimte in de rug ja. Dan wel ja. Maar zodra PSV tegen een mindere tegenstandr speelt, is Bruma gewoon een liability.

28 juli 2020 om 15:24

Ik reken Obispo als LCV, samen met Viergever.

28 juli 2020 om 08:06

Ben het met je eens. Ik ben achterin heel benieuwd naar Baumgartl en Obispo. Zeker Baumgartl heb ik toch nog wel verwachtingen bij. Verder is het afwachten wat bijvoorbeeld Mauro Junior laat zien en uiteraard Maxi Romero. Zou toch wat zijn als Maxi de Eredivisie aan gort knalt!

29 juli 2020 om 02:22

Ik ben ook erg benieuwd naar Maxi. Toch een van de duurste aankopen na Bruma meen ik van PSV. Toch een ernstige blessure gehad. Benieuwd hoe sterk hij daaruit is gekomen. Zal hopelijk met Malen het tendum voorin vormen.

28 juli 2020 om 08:10

Rosario? Ik hoop dat Schmidt rosario heeft gevolgd afgelopen seizoen en dat ie hem heel gauw meteen op de bank laat. Rosario wil je toch nooit meer zien op het veld.

28 juli 2020 om 08:34

Rosario, Hendrix of Sadilek is lood om oud ijzer maar er is wel een breker op het middenveld nodig.

28 juli 2020 om 09:58

We hebben Guti ook nog. Die moet gewoon eens een goede kans krijgen. Die kan zeker in de Eredivisie prima van waarde zijn.

28 juli 2020 om 12:17

Niet mee eens, Hendrix en Sadilek hebben nog gif. Rosario totaal niet. Die zie ik niemand afjagen straks, zie het hem misschien nog net met 3 meter ruimte ertussen wat slapjes doen. Dat moet toch zijn opgevallen afgelopen jaar? Hij is dus geen breker, en die andere twee wel. Wat mij betreft zo snel mogelijk verkopen aan een laagvlieger in de serie A

28 juli 2020 om 16:08

Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Hendrix en Sadilek hebben vooral gif als de bal al langs ze heen is en ze moeten terugrennen om die bal opnieuw te pakken. Die staan gewoon altijd verkeerd. Rosario heeft veel meer spelintelligentie maar heeft afgelopen seizoen niet gedurfd wat hij het seizoen ervoor wel aandurfde. Rosario vind ik atletischer, sterker, intelligenter en heeft een betere balbehandeling dan Hendrix en Sadilek. Die gaat komend seizoen denk ik beter spelen dan het afgelopen jaar. Hendrix is wel echt alle rek uit, die moet lekker een nieuw avontuur aan gaan. Sadilek heeft tot dusverre alles behalve kunnen aantonen dat hij het niveau van Psv1 heeft en was voornamelijk toch wel de pupil van Van Bommel

28 juli 2020 om 08:22

Centraal achterin verwacht ik Baumgartl en Obispo. Verder zal Guti op het middenveld spelen verwacht en hoop ik.

28 juli 2020 om 08:29

Met een ruit op het middenveld: Unnerstall, dumfries, baumgartl, viergever, aankoop, madueke/bruma, hendrix, ihattaren, gakpo, Lammers, malen

28 juli 2020 om 08:43

Ik denk dat PSV hiermee overlopen wordt in het middenveld met alleen Hendrix als echte middenvelder. Ihatarren heeft de neiging om voorin te hangen.

28 juli 2020 om 10:12

Altijd weer van die wishful thinking opstellingen met "aankoop" erin. Stel gewoon een elftal samen met spelers die beschikbaar zijn, bv Zoet-Dumfries-Baumgartl-Viergever-Boscagli-Ihatarr... Het zit er dik in dat PSV het hiermee zal moeten doen; de Coronacrisis zal het grootste deel van de Bergwijn transfer opgesoepeerd hebben. Je kan beter geen wonderen verwachten, en al zeker niet van aankopen. Kijk naar de recente aankopen, die mogen alemaal weer weg van de meeste supporters, dus hoezo zouden nieuwe aankopen wel presteren? John de Jong heeft niet echt een gelukkige hand. Bovendien zou ik eerder inzetten op een transfer van Bernd Pansold dan op al die andere aankopen; die man is de echte sleutel tot het succes van Salzburg.

28 juli 2020 om 11:50

PSV heeft een budget beschikbaar dat is gewoon naar buiten gecommuniceerd. En er zijn goedkope opties die wat toe kunnen voegen aan het elftal zoals bijvoorbeeld een van Ginkel. En PSV gaat 100% een linksback aantrekken. Dat staat vast na de uitspraken van John de Jong en dat is niet meer dan normaal. Met Boscagli op die positie kun je bijna al je ambities om kampioen te worden in de prullenbak gooien.

28 juli 2020 om 11:56

Nee Doncoxx, het zit er niet dik in dat PSV het moet gaan doen met de huidige selectie. PSV gaat gewoon versterkingen halen. Daar wordt momenteel druk aan gewerkt. Dat er nog geen versterkingen gehaald zijn is logisch. De markt is nog niet echt open, het transfergeweld moet nog gaan beginnen. Eerst alle competities afwerken, daarna de EL en CL en daarna dan gaan de transfers vanzelf komen. En het argument dat de aankopen van afgelopejn seizoen allemaal miskopen waren en dús niet zouden mogen verwachten dat de aankopen van nu wel gaan lukken is hylarisch. Pure wishful thinking van een Ajaxsupporter.

28 juli 2020 om 15:49

En waarom geen Obispo? Was toch redelijk goed bij Vitesse?

28 juli 2020 om 16:55

Romero moet het ook allemaal nog maar laten zien. Zoveel indruk heeft hij ook weer niet gemaakt in Argentinie het afgelopen seizoen. Verder ben ik wel nieuwsgierig hoe PSV eruit gaat zien als de competitie eenmaal weer begint. Rosario mag eigenlijk ook niet de standaard van PSV zijn. Gakpo zal denk ik inderdaad wel op het middenveld gaan spelen. Dat is zo'n beetje de enigste jongen in de selectie met een voorzet. Bovendien heeft hij het afgelopen seizoen ook laten zien zelf een doelpunt te kunnen maken.

28 juli 2020 om 17:02

Papier zegt natuurlijk niets, maar als ik het zo bekijk vind ik het voor PSV wel een matige opstelling hoor. Alleen Malen en Ihattaren kunnen mij echt bekoren. Maar die defensie en centraal op het middenveld, ziet er zeker niet indrukwekkend uit.

Het lijkt me dat Gakpo heel goed de tweede spits kan zijn. Heb je Romero, Lammers, Malen en Gakpo voor de twee spitsposities en eventueel Bruma nog.

Gakpo kan toch uitstekend in een 2-mans aanval. Alleen met zoveel aanvallers, Malen- Lammers- Romero - Bruma - Madueke - Gakpo wordt het wel dringen. En dan weet ik niet wat er uit jong-Psv nog op de deur klopt of lootp daar niets bijzonders rond ? Wel opvallend dat Psv ondanks alle Bergwijn miljoenen nog steeds hun verdediging niet versterkt hebben...

28 juli 2020 om 09:06

PSV is natuurlijk wel hard aan het zoeken en heeft ook gewoon de targets al in zicht, echter is de transfermarkt nog heel lang open dus zullen deals niet direct afgerond worden. Gerbrands zei laatst nog in een interview dat PSV al lang de lijstjes klaar heeft en dat ze er ook mee bezig zijn, maar dat PSV ook niet wil overhaasten. Liever wat langer wachten voor de juiste speler, dan nu snel een speler halen. De vraag is of dat goed gaat uitpakken... soms werkt het, soms vis je achter het net.helaas is PSV niet net als Ajax de club die gewoon makkelijk de vele miljoenen kan neerleggen voor een talent uit het buitenland, en heeft het internationaal gewoon minder aanzien, waardoor spelers ook minder snel geneigd zijn. Als een speler moet kiezen tussen een Ajax en bijvoorbeeld Lille, dan is de keuze voor Ajax in het algemeen snel gemaakt. Bij PSV is dat niet het geval en dan ligt het veel meer aan andere voorwaarden. Zou graag zien dat het anders was, maar het is helaas nu eenmaal zo.

28 juli 2020 om 09:26

Dat zijn zo van die dooddoeners; 'we hebben de lijstjes klaar, we zijn ermee bezig en we wachten nog even' Waarom ? Je wilt het liefst toch de voorbereiding beginnen met de selectie waarmee je het seizoen ingaat. Vorig jaar na de uitschakeling in de voorronde CL werd er ook ineens snel geïnvesteerd. Waarom niet op tijd je versterken. Psv weet het budget voor nieuwe aankopen en hoe langer je wacht, spelers worden niet goedkoper als het seizoen straks begint. Hoe lang weet je al, dat je een nieuwe linksback moet halen bijvoorbeeld. Ik vraag me echt af, wat er met die miljoenen van Bergwijn is gebeurd ?

28 juli 2020 om 09:37

Spelers worden niet goedkoper nee, maar feit is dat PSV waarschijnlijk niet de droomclub is voor de spelers die PSV graag wil. PSV heeft dus al aanbiedingen gedaan aan spelers, maar die moeten dat ook willen. Bijvoorbeeld Rodriguez, PSV wil hem dolgraag houden. En ze hebben hem vast ook al het hoogste geboden wat ze kunnen, maar hij wil zijn opties nog open houden om te zien of er nog wat beters voorbij komt. Wat PSV nu kan kopen is niet goed genoeg, wat nu beschikbaar en goed genoeg is, wacht nog even en hoopt op iets beters dan PSV / waar ze meer kunnen verdienen. Volgens jouw redenering zou PSV dus nu maar de mindere spelers moeten halen, want dan hebben ze ze alvast binnen... denk je niet dat ze dan weer bij spelers van het kaliber Boscagli uitkomen? Spelers van dat niveau heeft PSV al en als wat je nu kunt kopen niet meteen een stuk beter is, dan heeft het dus veel meer zin om te wachten.

28 juli 2020 om 10:42

Gerbrands wil gewoon wat goedkope afvallers die hij straks kan doorverkopen. Prestatie op het veld is veel minder lucratief dan een goeie transfer.

28 juli 2020 om 11:55

Dat is natuurlijk erg kort door de bocht. Als je op het veld niet presteert als team, dan worden individuele spelers ook minder waard. Als je internationaal weet te presteren, dan worden je spelers meer waard en nieuwe spelers zullen eerder bij je willen komen spelen. Die spelers kun je dan ook weer voor een hoger bedrag verkopen. Dat is wat iedere club wil en dus PSV ook. Echter moet je ook realistisch zijn en zien dat PSV de afgelopen jaren gewoon niet bijster goed heeft gepresteerd internationaal. Dan heeft dat effect op welke spelers bij je willen komen spelen. Ook al kan PSV de vraagprijs voor een speler, zoals bijvoorbeeld Rodriguez, wel betalen, dan gaat het ook nog om salaris en de competitie waarin je speelt. PSV heeft met Eredivisie en voorronde EL en een voor Europese begrippen laag salarisplafond nu niet echt een aantrekkelijk aanbod voor spelers van het kaliber Rodriguez. Dan kom je uit bij een klasse lager of talenten. De vraag is dan of die daadwerkelijk beter zijn dan wat er nu in de selectie rond loopt.

28 juli 2020 om 12:00

Klopt Bogarde het zijn dooddoeners. En terecht ook! Weet je waarom? Omdat Gerbrands natuurlijk niet tegen journalisten in dit stadium exact gaat vertellen welke spelers PSV volgt, welke spelers de interesse van PSV heeft en welke biedingen eventueel gedaan zijn. Waarom zou hij ook? Om jou op de hoogte te houden opmdat je anders hier begint over dooddoeners? Welnee natuurlijk niet. Gerbrands is niet gek. Die houdt lekker zijn mond en maakt die discussie heerlijk dood. Waarna PSv gewoon, zoals ze dat altijd doen, in alle rust en vrede aan de transfer voor dit seizoen kunnen werken. Lang leve de dooddoener!

28 juli 2020 om 12:00

jornn. Prestaties op het veld leveren CL voetbal op. Dat is nog vele malen lucratiever dan de verkoop van één goede speler.

28 juli 2020 om 15:41

Wel een beetje te kort door de bocht toch Constant? Licht geagiteerd ook, maar dat merk ik de laatste tijd vaker in je reacties. Het zijn wellicht dooddoeners, maar je geeft geen antwoord op de vraag toch? Namelijk, waarom niet nu alvast spelers kopen die je op je lijstje hebt staan. Dat je dat lijstje niet deelt, dat lijkt me volkomen logisch, dat snapt iedereen met een beetje hersens wel. Voor een trainer is niets zo fijn, als een voorbereiding starten met je selectie al zoveel mogelijk rond. Nu zal niet iedereen haalbaar blijken van dat lijstje, of niet iedereen zal willen, allemaal prima argumenten hoor, maar ik vind het wel heel erg stil rondom PSV qua transfers.

28 juli 2020 om 17:16

Je doet alsof het alleen een keuze is van PSV om een speler te kopen... Als het alleen aan PSV had gelegen hadden ze nu al 5 versterkingen erbij. Zo makkelijk is het alleen niet, allereerst zijn er verkopende clubs en daarnaast hebben de spelers zelf nog een keuze. De clubs willen spelers nu nog niet laten gaan omdat ze nog geen versterkingen hebben/ hoog in de boom zitten qua vraagprijs. Spelers van een fatsoenlijk kaliber die wel mogen vertrekken zullen eerst nog eens rondkijken welke opties ze allemaal hebben. PSV zal voor hen waarschijnlijk niet de torenhoge favoriet zijn om te gaan spelen. Dus ja... schuif het maar op PSV af dat zij hun werk niet goed doen, maar ik vind het in ieder geval volledig te begrijpen dat het zo rustig is en sta hier ook wel achter. Liever wat wachten op een speler die echt waarde toevoegt dan nu maar weer middelmaat kopen omdat je snel spelers wilt. Had PSV bijvoorbeeld een Diemers of Linssen moeten halen? Die waren zeker wel beschikbaar en vast ook geïnteresseerd als PSV was gekomen. Of PSV er beter van zou worden dat betwijfel ik echter.

29 juli 2020 om 17:02

aardbei. Kort door de bocht? 'licht' geagiteerd zelfs? Mooie opmerking, ik produceer hier standaard lappen met tekst en dan beweer jij dat ik 'kort door de bocht' ga? Heel knap. Los hiervan, Je geeft zelf al de argumenten die inderdaad door iedereen met een beetje hersens ook bedacht kunnen worden. Waarom FC Bogarde die argumenten niet kan bedenken, kennelijk, dat ontgaat mij. Jou niet dan? En nogmaals, het is inderdaad stil. Prima! Houden zo! Laat die scouts en die directie gewoon lekker in alle rust hun werk doen zeg. Ik hoef nu geen ellelange verhalen te horen over wie, wat en waarom als ze daarna toch niet komen. Kernpunt is dat mensen hier een punt maken van die stilste, terwijl die stilte gewoon uitstekend is. Beter zelfs!! Want dat trainers het liefste hun voorbereiding beginnen op 1 juli met een volledige en definitieve selectie waaruit niemand meer vertrekt en waar alle aankopen al binnen zijn, dát is pas een cliché/dooddoener. Dat is zo evident als wat. Maar de feiten, sinds Bosman Arrest, zijn nu eenmaal dat clubs als PSV en Ajax hun selecties pas echt rond hebben een minuutje na het sluiten van de transfermarkten. PSV en Ajax zijn al geruime tijd veroordeeld tot het wachten en weten nimmer hoe hun selecties en definitief uit gaan zien. Is gewoon al jaren een realiteit. Dat is nu niet anders. En ik zie wel vaker dat supporters van andere clubs zich heel erg druk maken om PSV en de versterkingen die PSV gaat halen. Snap ik weinig van. PSV gaat gewoon een paar spelers halen en je zult vanzelf horen wie dat zijn. Niemand hoeft zich daar druk over te maken. En al helemaal niet te beginnen over dooddoeners.

Gakpo, prima speler voor pak hem beet Utrecht. Komt tekort voor het niveau wat een club als PSV nastreeft.

Ik denk dat Gakpo wel komt bovendrijven. Zit een goede kop op, heeft de supporters achter zich staan en beschikt over een fijne traptechniek. In een 4-4-2 opstelling kies ik voor Bruma op links, Ihattaren in een vrije rol op rechts, Guti/hendrix met Thomas centraal. Voorin Malen met Gakpo. Centraal achterin kun je niet om Obispo heen. Baumgartl heeft de toekomst dus die mag ernaast. Kun je Viergever in nood nog op linksback zetten, met Dumfries op rechts die de hele rechterkant mag bestrijden.

29 juli 2020 om 13:50

Ik zou Bruma echt niet op links zettten in een 4-4-2. In een 4-3-3 kan je hem nog wel als vleugelflitser gebruiken, maar in een 4-4-2 heb je wat meer nodig als linkermiddenvelder. Ten eerst beschikt Bruma niet over de benodigde basistechniek voor een positie als linkermiddenvelder, spelers die in het verleden op zo'n positie gespeeld hebben zijn type's zoals Isco, Arda, Hazard. Dat zijn meer dribbelaars met inzicht, dan vleugelflitsers. En dat heb je ook nodig in een 4-2-2. Ihatarren is wel een type die als rechtermiddenvelder zou kunnen fungeren, op links zou ik dan eerder voor Doan kiezen, hoewel, een nieuwe transfer zou me logischer lijken als Schmidt echt voor een 4-2-2 gaat kiezen.

Los van de vraag of er ruimte is voor Gakpo in een 4-4-2 vind ik het veel opvallender dat PSV bij het eerste zuchtje tegenwind de door hen zelf zo geroemde filosofie alweer overboord gooit bij de eerste de beste buitenlandse voorbijganger. Dat noem ik nou niet bepaald consistent beleid voeren waar Gerbrands altijd zo prat op gaat.

29 juli 2020 om 17:08

Welke door PSV zelf geroemde 'filosofie' bedoel jij hier eigenlijk?? 4-3-3 spelen? Is dat een 'filosofie' van PSV ja? Sinds wanneer is dat? Heb ik even gemist. Ja, PSV speelde tussen 2004 en 2019 meestal in een 4-3-3 (in CL wedstrijden vaak omgebouwd tot 4-2-3-1 of 4-4-2), maar sinds Faber al 4-4-2 en daarnaast was 4-4-2 dé speelwijze waarmee de trippel werd gehaald en waarmee PSV tussen 1999 en 2004 de eredivisie domineerde. Dus over welke 'filosofie' praat jij exact hier? Want vooralsnog kan ik geen enkel argument aanvoeren waaruit blijkt dat Gerbrands geen gelijk zou hebben, qua 'consistent beleid'. Toon is zeer consistent.

29 juli 2020 om 20:01

Dan zou ik de uitspraken van een jaar terug nog maar eens teruglezen. PSV voert door de gehele club dezelfde speelwijze door, vanaf de jongste jeugd. Dit maakt het spel herkenbaarder en gemakkelijker voor aanstormende jeugd om door te dromen. Toon Gerbrands is vooral een bestuurder met mooie praatjes wanneer het hem uitkomt.

30 juli 2020 om 11:08

Als dat jouw beeld is van Toon Gerbrands, dan is dat verder prima. Maar Toon Gerbrands is natuurlkijk totaal niet 'vooral een bestuurder met mooie praatjes', Toon Gerbrands is vooral een besturder die de media mijdt als de pest, vooral interviews afzegt en zich gewoon achter de schermen tien slagen in de rondte werkt om van Psv, wat al een grote topclub is, een nog grotere club te maken. Dat jij vindt dat ie teveel praatjes heeft, is dus gezien de feiten vooral jouw perceptie. Daarnaast, ik heb alles gelezen wat Toon in de media heeft gezegd mar dat hij zou hebben gezegd dat PSV een 'zelfgeroemde filosofie' heeft waarin kennelijk, volgens jouw interpretatie, een 4-3-3 systeem heilig verklaard zou zijn, is lariekoek. Toon heeft dat nooit gezegd. BIj Ajax is dat systeem heilig, dat weet ik wel. Misschien is dat wat je in de war gebracht had. Trouwens, dan kan jij je denk k beter druk maken om wat er in Amsterdam gebeurd. Daar is een heilig systeem (4-3-3 met punt naar achter: wánt Cruijff!) dat al twee jaar lang door de trainer misbruikt wordt. Die speelt met de punt naar voren nameljik. Daar hoor ik je niet over, over die heiligschennis. Maar wel beginnen over wat Gerbrands, volgens jou, gezegd zou hebben terwijl dat onzin is? Nee Kritikaster, je hebt het gewoon mis. PSV doet niet aan heilige dingen (op Onzen Lieven Heer na natuurlijk) en zeker niet omdat jij dat graag zou willen. Dat maakt Toon zelf wel uit, hoe dat bij PSV ingevuld wordt. Er is geen enkele reden tot zorg.

Wat mij betreft probeert Schmidt Thomas en Mauro als de verdedigende middenvelders met dynamiek en opbouwend vermogen, Gakpoben Ihattaren zou ik links en rechts op de vleugel plaatsen en voorin vind ik de tandem Malen/Romero het meest logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper10
O. BoscagliVerdediger10
P. MaxVerdediger10
D. DumfriesVerdediger10
J. TezeVerdediger10
N. ViergeverVerdediger10
Mauro JúniorMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Dele Alli vertrekt wellicht bij Tottenham Hotspur in de laatste fase van de transferperiode. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren