Sam Lammers: ‘Natuurlijk had ik het anders voor me gezien’

Woensdag, 29 juli 2020 om 16:29Justus Dingemanse • Laatste update: 16:37

PSV is volop in training onder de nieuwe coach Roger Schmidt die in zijn trainerscarrière een uitgesproken voorkeur heeft voor een systeem waarin 4-4-2 gespeeld wordt. Bij PSV lopen met Sam Lammers, Donyell Malen en Maximiliano Romero drie spelers rond die vermoedelijk als eerste in aanmerking komen voor de twee centrale aanvallende posities. In gesprek met Voetbalzone blikt Sam Lammers alvast vooruit.

Bekijk de video hieronder of blijf op de hoogte en abonneer op ons YouTube-kanaal!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.

Poll

Wie zou jij als eerst op de bank zetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door feye88)

Ben erg benieuwd. Denk dat met deze spitsen Lammers en Malen dat 4-4-2 het beste systeem is. Wanneer je 4-3-3 speelt, speelt toch weer een van hun 2 niet echt op zijn favoriete positie. 4-3-3 was ideaal toen je LdJ had, maar met deze spitsen lijkt me dit beter. Speelde PSV met Nilis destijds ook niet een soort 442? Of was dat toch ook 433? Zo heel slecht deden ze het toen niet.

27 juli 2020 om 18:20

PSV speelde in het verleden heel lang 4-4-2. Met Koolhof/Thoresen, Kieft/Gillhaus, Kieft/Romario, Nilis/Ronaldo en Nilis/Van Nistelrooy bijvoorbeeld.

28 juli 2020 om 11:21

Nilis en van Nisterrooy/Ronaldo was om te smullen zeker? Jammer dat ik toen nog te jong was.

28 juli 2020 om 11:45

Dat was zeker om te smullen. Helaas had PSV op dat moment voor de rest niet zo'n best team. Zeker niet in de tijd van Nilis/Ronaldo. Romario, Nilis, Ronaldo en Gullit zijn echter wel de beste (sierlijkste) PSV-aanvallers die ik heel bewust heb meegemaakt. Het grootste succes werd echter behaald met Kieft/Gillhaus.

Ik weet niet zo goed wat voor type spits bij het storm-und-drang-spel van Schmidt past. Een behendige technische speler die afmaakt of juist meer een aanspeelpunt die kaatst en kopsterk is?

27 juli 2020 om 19:00

Is Schmidt niet van de klopp school? In dat geval een firmino achtige. Link up player

28 juli 2020 om 23:42

Nee Klopp is eigenlijk meer van zijn eigen school... Heeft zich als matige speler via Mainz opgewerkt. Schmidt is van de Red Bull school. Via de Red Bul school heeft Schmidt aan zijn 4-2-2-2 gewerkt. Voor zijn twee buitenspelers gebruikt hij vaak een echte buitenspeler (mane bij Salzburg, Bellarabi bij Leverkussen. Gakpo en Bruma zijn de PSV opties) en een middenvelder met inzicht op de andere flank (kampl bij Salzburg, Brandt bij Leverkusen. Ihattaren, Mauro en Doan zijn de opties bij Psv). In de spits gebruikt hij eigenlijk altijd een vrije spits (alan bij Salzburg, Son en Volland bij Leverkusen. Malen, Gakpo en Madueke zouden opties kunnen zijn bij Psv) die in de ruimte kon spelen. Terwijl een tweede spits voornamelijk de bal in de ploeg hield, het spel vertraagde waar nodig en lekker in de 16 bleef staan (soriano bij Salzbrug, Javier Hernandez en Kiessling bij Leverkusen. Hiervoor zijn Lammers en Romero geschikt).

31 juli 2020 om 19:04

Sorry voor de late reactie. Maar complimenten voor je uitleg (: word altijd erg blij als ik wat leer.

ik vind hem persoonlijk tekort komen voor Psv. hij is geen slechte voetballer maar ik vind het allemaal net toch iets te weinig voor een top 3 club

27 juli 2020 om 18:48

Dan laat hem maar naar Ajax komen. Ik vindt het een geweldige speler. Techniek, inzet en een neus voor de goal.

27 juli 2020 om 18:55

Ik snap de twijfel wel. Ik mis de echte wil om te winnen die luuk wel heeft.

28 juli 2020 om 23:45

Toch heeft hij bij Heerenveen met veel gesleur en getrek 14 mooie goals gemaakt voor Psv. Ik zou hem als back-up echt perfect vinden mocht Romero het lekker gaan doen. Die is trouwens echt belachelijk fit terug gekomen uit Argentinie... die had altijd een beetje babyvet in zijn eerste kaar bij Psv, maar wauw die gozer is echt bizar teruggekeerd

27 juli 2020 om 18:58

Stuur m maar naar Rotterdam. Heb m echt heel aardige dingen zien doen

28 juli 2020 om 11:26

Hij heeft nog niet echt iets kunnen laten zien. Geef em ff de tijd Japie. Denk dat hij heel goed in 2-spitsen systeem zou kunnen passen, en dat hij het dit seizoen ook gewoon goed gaat doen. Vraag me alleen af wie je erbij zou moeten zetten. Ik zou denken Romero, maar ja, ga Malen maar eens op de bank zetten... Lastige keuze voor Schmidt.

28 juli 2020 om 12:33

Malen zal in ieder geval de eerste zijn die op het formulier staat. De andere plek gaat tussen Lammers en Romero. Vermoed zelf dat Schmidt in het begin Romero gaat gebruiken.

28 juli 2020 om 12:52

Op basis van wat? Romero heeft gewoon helemaal niks laten zien bij PSV en ook in Argentinië speelde hij een vrij matig seizoen. Ik hoop dat hij het nog waar kan maken want hij heeft een bult geld gekost, maar ik verwacht er niet zo veel van. Daarnaast is Lammers natuurlijk een spits die veel beter past in een 4-4-2 systeem, omdat hij voetballend gewoon erg sterk is. Hij kan met 2 benen schieten, een man passeren en ook assists geven. Het is jammer dat hij snelheid en kracht mist want met die eigenschappen had hij nog wel is heel ver kunnen komen.

28 juli 2020 om 15:38

Eens hoor, al denk ik dat zowel Lammers als Romero echt nog wel een hoop stappen moeten zeggen. Mij gevoel zegt me alleen dat Schmidt in het begin Romero gaat gebruiken ipv Lammers voor de diepste positie. Ook omdat die zijn transfersom nog enigszins terug moet gaan verdienen dus zal er vanuit PSV ook vast wat gestuurd worden. Ben in ieder geval benieuwd.

29 juli 2020 om 08:40

Een slechtere versie van Bruggink. Te langzaam voor de top. Hoop meer op Maxi en Malen.

Ik heb er wel vertrouwen in, die jongen heeft best veel talent en een mooie techniek. Hij doet mij een beetje aan Dolberg denken. Toen Lammers vorig seizoen terugkwam van een vrij zware blessure werd er veel van hem verwacht omdat PSV voor geen meter draaide, maar ook omdat Malen op dat moment geblesseerd was. Nu een frisse nieuwe start, ik ben wel benieuwd of hij echt als spits gaat spelen of meer als middenvelder, maar dat laatste is niet echt mogelijk met de opstellingen die Schmidt vaak gebruikt.

Komend seizoen moet het seizoen van Lammers worden bij PSV. 15 doelpunten moet er in zitten. Samen met Malen vlammen in een 4-4-2. Mocht het er komend seizoen niet uit komen om wat voor reden dan ook, dan denk ik dat een club als Vitesse/Heerenveen/Utrecht zijn max is.

27 juli 2020 om 21:13

Nou. Dan denk ik nog eerder AZ of Feyenoord. Vind het een prima speler met techniek en overzicht.

Eindelijk 442. Doet me weer aan de glorietijd (of mijn jongere jaren😁) denken. In een ander topic had ik al eens het idee geopperd dat Lammers er verstandig aan doet zich te richten op een positie op het middenveld. Volgens mij is hij daar in de jeugd ook begonnen. Voor de spits komt hij denk ik te kort, maar als (scorende) middenvelder kan hij wellicht prima uit de voeten. Voorin zou ik eerst met Romero en daaromheen Malen beginnen.

27 juli 2020 om 23:42

@Sneekpsv "weer aan de glorietijd" Bedoel je die tijd met Luuk Nillis (wat een geweldige voetballer) en op de flanken spelers als Rommendahl en die kleine fin (naam even kwijt).

27 juli 2020 om 23:49

Volgens mij was die Fin Jonas Kolka?

28 juli 2020 om 00:05

Ik doel dan op de tijd met Nilis/Ronaldo en Nilis/van Nistelrooy, maar ook de jaren daarvóór speelde PSV meestal 442. Dat maakte PSV ook anders dan andere clubs in Nederland. We stonden natuurlijk bekend als koopclub, maar ook als de club die afweek van de rest die altijd maar de klassieke Hollandse school bleven voetballen. Eindelijk stappen we af van die halsstarrige spelopvatting. Veel mensen denken vaak dat 433 aanvallender is met een betere veldbezetting, maar dat is helemaal niet waar. Met 442 krijg je mits goed ingevuld veel meer beweging en diepgang vanaf het middenveld. Bij 433 staan de aanvallers vaak al op hun positie zodat je stilstaande spelers die er al stáán in plaats van dat ze bewegen. Dat is zeker internationaal veel makkelijker te verdedigen.

28 juli 2020 om 00:46

@ Sneek, hoe zou jij het invullen dan? Gakpo is als linksbuiten in een 433 op zijn best, en Ihattaren is een echte 10. Platte 442 met Dumfries die er overheen gaat als Ihattaren naar binnen trekt, of toch met een ruit? Maar dan moet Gakpo verdedigend wel echt aan de bak. Ik vind het moeilijk want ik neig naar die platte variant maar zie in Ihattaren wel echt een goudmijn dus die zou eigenlijk op zijn favoriete positie moeten. Voor de rest ben ik vooral blij dat we weer met een spitsenduo spelen. Laatste was Kezman Vennegoor? Heb het gemist.

28 juli 2020 om 01:31

Dat is inderdaad de vraag. Ook ik neig naar de "platte" variant. Dat is helaas dan wel direct de moeilijkste variant. Het vergt heel duidelijke afspraken en veel discipline. Ihattaren of Bruma/Doan op rechts, links Gakpo/Mauro en dan in het midden 2 box to box spelers (die kwaliteit hebben we momenteel niet). Of inderdaad de ruit met Ihattaren op 10, Bruma/Mauro/Lammers en een aankoop als cm en dan nog een cvm. Makkelijker te trainen, maar tegelijkertijd ook weer voorspelbaarder. Ik ben dus benieuwd wat Schmidt de komende weken voor elkaar krijgt en wat er financieel mogelijk is. Over dat laatste ben ik nogal sceptisch, dus realistisch gezien en kijkend naar het huidige spelersmateriaal, zal het wel een ruit worden. Feit is in ieder geval dat vooral het middenveld aan de bak moet!!

28 juli 2020 om 11:25

zie je daar ook ruimte voor guti? Ik denk dat hij nog nooit zijn potentie heeft kunnen uiten in het 433 systeem.

28 juli 2020 om 12:00

Eerlijk gezegd was ik hem alweer vergeten. Misschien zegt dat ook direct voldoende. Kans gehad, niet gegrepen. Ik zie in Guti niet de box to box speler die het middenveld afjaagt. Hij is zeer laks gebleken en past denk ik niet bij Schmidt.

28 juli 2020 om 13:04

Dan zou je bijna rosario weer gaan opstellen om dat te doen, die discipline heeft hij denk ik wel? Ik hoop zelf dat mauro jr een kans krijgt liet toch leuke dingen zien bij heracles maar denk dat er met mauro en inhattaren en gakpo en malen en lammers weinig rest verdediging over blijft. Die willen allemaal naar voren

28 juli 2020 om 14:33

Álles behalve Rosario. Mag hij nog meetrainen dan?? Die hoef ik echt nooit meer in een PSV-shirt te zien. Vind ik Guti laks, Rosario is daar de overtreffende trap van.

Ben benieuwd welk duo het wordt. Ik hoop dat het Malen samen met Romero gaat worden. Romero ziet er heel afgetraind uit en deed het heel goed in Argentinië, hoop dat hij die lijn kan doortrekken en zich kan bewijzen hier.

28 juli 2020 om 07:09

Mijn opstelling zou zijn: Unnerstahl Nieuwe LB CV: Viergever/Baumgartl en/of nieuwe CV RB: Dumfries LM: Gakpo CM: Mauro/Lammers RM: Ihattaren Spitsen: Romero/Malen

28 juli 2020 om 13:13

Mauro en Lammers centraal op het middenveld? Helemaal gek, dan zet je de deur voor de tegenstander echt wagenwijd open..

28 juli 2020 om 15:54

Ik denk dat Mauro een goede schakel kan zijn tussen de verdediging en aanval.

29 juli 2020 om 06:55

Helaas niet. Dan verdiende ik nu een stuk meer. Ik ben zelf trainer en speel zelfs nog aanvallender. Een soort 3-5-2 opstelling. Natuurlijk kijk ik eerst wat voor spelers ik heb. Maar ik mag zeggen dat ik hier aardig succes mee heb gehad 3x kampioen in 4 jaar tijd. Maar ze hebben wel gelijk dat je natuurlijk hiervoor de juiste spelers nodig hebt. En met dit PSV is 4-4-2 het meest aanvallend wat je kunt spelen.

Ik denk dat Lammers nog steeds wat wordt onderschat. Hopelijk gaat hij helemaal los komend seizoen. Ben ook zeer benieuwd hoe Maxi het gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren