‘Ontwikkelingen in München maken deal met Ajax zeer twijfelachtig’

Maandag, 27 juli 2020 om 16:58Rian Rosendaal • Laatste update: 17:11

Het is nog allerminst zeker dat Sergiño Dest Ajax op korte termijn inruilt voor Bayern München. Sky Deutschland weet maandag namelijk te melden dat de Duitse kampioen ook Max Aarons als optie ziet voor de rechtsbackpositie. Het gedegradeerde Norwich City zou naar verluidt minstens twintig miljoen euro willen ontvangen voor de pas twintigjarige vleugelverdediger.

The Canaries hebben de vraagprijs vanwege de degradatie uit de Premier League laten zakken, want in eerste instantie lag de vraagprijs op dertig miljoen euro. Bayern heeft volgens bovengenoemd medium reeds contact gehad met de zaakwaarnemer van Aarons om over een transfer richting de Bundesliga te praten. De huidige verbintenis van de rechtsback in Engeland loopt nog vier seizoenen door, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij nog lang aan Norwich City verbonden is.

Ajax heet Antony welkom met swingend nummer 'BEM-VINDO ANTONY'

Aarons, afgelopen seizoen goed voor 36 wedstrijden namens Norwich City in de Premier League, staat volgens Sky Deutschland al enige tijd op het wensenlijstje van de technische leiding van Bayern. De voor de Golden Boy Award 2020 genomineerde flankspeler mag zich tevens verheugen op belangstelling van het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz. Aarons zou echter een voorkeur hebben voor een overgang richting Bayern.

Bayern is al enkele maanden druk bezig met het binnenhalen van een nieuwe rechtsback. Onlangs werd Achraf Hakimi naar voren geschoven door BILD. Laatstgenoemde, die twee seizoenen werd verhuurd aan Borussia Dortmund, ruilde Real Madrid echter in voor Internazionale. De naam van Dest prijkt nog wel steeds op het lijstje van der Rekordmeister. Ajax vraagt naar verluidt tussen de 20 en 30 miljoen euro voor de international van de Verenigde Staten, al is het afwachten of Bayern doorpakt en een bod neerlegt in Amsterdam.


Poll

Wat is voor Bayern München de beste optie voor de rechtsbackpositie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door holland8)

Max Aarons vind ik echt een hele goeie, zou het toejuichen moest hij komen!

27 juli 2020 om 17:26

Knettergek als je Sergiño Dest boven Aarons verkiest

27 juli 2020 om 17:51

Knettergek is ook wel weer wat overdreven. Aarons is inderdaad verder maar moet zich net zo goed nog een stuk ontwikkelen. En is bovendien een stukje duurder vermoed ik.

27 juli 2020 om 17:54

Beide zouden nog niet maar Bayern moeten gaan, ze zijn er namelijk allebei nog niet klaar voor.

27 juli 2020 om 18:07

Aarons is 20 miljoen, Dest lees ik op deze site rond de 25..

27 juli 2020 om 18:06

Aarons is ook een hele goeie. Zelfde niveau als Dest. Aarons verdedigend al wat verder maar Dest is aanvallend en in de combinatie echt een stuk beter. Zou mooi zijn als Dest bij Ajax zou blijven.

27 juli 2020 om 18:12

Een hele goeie, en hetzelfde niveau als Dest. Ik vind nog helemaal geen hele goeie. Hij is jong en misschien wist het wel een hele goeie, maar dan moet hij nog heel veel stappen maken.

27 juli 2020 om 18:45

@janssen Aarons of Dest? Of beide?

27 juli 2020 om 18:58

Ik ken Aarons niet, dus in dit geval Dest.

27 juli 2020 om 20:58

Ach ze papagaaien elkaar na. Dest heeft de potentie een hele goede te worden dus ik vind het niet erg als hij nog een jaartje bij Ajax bleef.

27 juli 2020 om 21:44

Laat Dest lekker blijven. Met Onana in het doel, Dest op linksachter, Schuurs en Martinez/blind op CV en Nico op linksback hebben we echt een goede achterhoede die internationaal meekan. Voorhoede met Neres, Tadic en Antonie is ook top. Middenveld met Promes op 10, Kudus op 8 en dan nog een volwassen nummer 6 en we doen weer mee in de CL. Goeie bank met Traore, Brobbey, Lang, Beek, Mazraoui, Alvares, Gravenberch, en later in het seizoen ook nog Unuvar. Ik hoop daarom dat er verder niemand vertrekt. Dan wordt het weer genieten.

28 juli 2020 om 02:24

Ja dat is het beste denk ik. Gewoon Dest niet meer rechtsback zetten maar linksachter. Kan Tagliafico z'n zooi opruimen.

28 juli 2020 om 10:55

Haha kon je het toch weer niet laten joh? Donny speelt gewoon basis. En iedereen is daar blij mee, behalve jij. Jammer man. En het is trouwens Alvarez. Met een -Z.

Mooizo. Dest is nog lang niet uitgeleerd bij Ajax en zou denk ik bij Bayern gewoon op de bank terecht komen.

27 juli 2020 om 17:23

Al had ik hem graag zien vertrekken voor die genoemde 25/30 miljoen.

27 juli 2020 om 17:46

@Bochherief, Veltman met zwakke optredens inderdaad. Maar welke vervanger hebben we dan? Alvarez of Schuurs? Die hebben allebei ook nog niks laten zien, niks meer dan Veltman imo.

27 juli 2020 om 17:49

Bichherief. Ja en toch was ie stabieler dan Schuurs en Alvarez, moet je nagaan hoe de vervanging is

27 juli 2020 om 17:57

@mrkrillin dateert de interesse van West Ham in Veltman al niet van 2 seizoenen geleden? welke Italiaanse clubs zijn in hem geinterreseerd?

27 juli 2020 om 18:01

@inkemontana Schuurs heeft zover ik me kan herinneren 1 onnodige tegengoal weg gegeven tegen AZ, voor de rest viel dat toch wel mee? ik heb Veltman afgelopen seizoen in de eerste seizoenshelft onnodige tegengoals zien weg geven tegen Chelsea, Valencia, Fc Groningen, Willem II en Telstar. als je dan ook nog kijkt naar het feit dat Veltman 9 jaar ervaring heeft en Schuurs net komt kijken dan sluit ik niet uit dat Schuurs helemaal niet minder gaat presteren als hij een serieuze kans krijgt. hij is nog jong en er zit nog rek in waar Veltman al aan zijn plafond zit en al helemaal een garantie is gebleken op onnodige tegengoals

27 juli 2020 om 18:03

@Japie, we weten inmiddels dat je Veltman 3 keer niks vind hoor, je mening is duidelijk. Schuurs is gewoon nog een klasse minder dan Veltman.

27 juli 2020 om 18:06

@Japie, ik weet dat jij niet kan geloven dat er teams zijn die wel Veltman als toegevoegde waarde ziet maar hier een quote uit Voetbal International van begin juli : Ajax dreigt Joël Veltman mogelijk spoedig kwijt te raken. De 28-jarige verdediger staat in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs, een Italiaanse topclub en het Franse Olympique Marseille. Dat meldt Voetbal International donderdag. Ik gun het Veltman echt van harte maar zou het niet erg vinden als hij blijft.

27 juli 2020 om 18:08

@messibazoer daar ben ik het niet mee eens. Schuurs heeft lengte, is redelijk snel en wendbaar. waar Veltman nou echt goed in is is mij een raadsel. hij is niet lang of fysiek sterk, hij is niet wendbaar, staat vaak totaal verkeerd te dekken of gepositioneerd en hij grossiert aan de lopende band in persoonlijke fouten met een desastreuze afloop. ik zou niet weten op wat basis hij dan een klasse beter zou moeten zijn als Schuurs

27 juli 2020 om 18:12

Op basis van de statistieken, Japie. Die schijnen bij Veltman fenomenaal te zijn.

27 juli 2020 om 18:12

@thamike ik hoop eerlijk gezegd dat hij blijft want ik ga die vreemde momenten van hem toch wel missen. Olympique Marseille is dan een specifieke naam die genoemd wordt maar die andere termen vind ik te vaag. er zijn ergens clubs die interesse in hem hebben. bij concrete interesse lekt er altijd al heel snel naar buiten om welke clubs het gaat. die interesse buiten Olympique Marseille kan natuurlijk ook door zijn zaakwaarnemer in de wereld geslingerd zijn. niet dat Marseillle geen prachtige clubs is voor hem natuurlijk. het is een betere competitie dan de Eredivisie en gewoon een hele grote club in Frankrijk waar je ook nog eens een lekker salaris kan verdienen en met Strootman zit er al een Nederlandse jongen die hij kent. ik gun hem die stap ook wel

27 juli 2020 om 18:13

@njfromvol idd! hij hoorde volgens Opta zelfs bij de 5 beste verdedigers ter wereld. de Europese top ligt zwaar te slapen

27 juli 2020 om 18:19

There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

27 juli 2020 om 18:27

Haha o ja die statistieken. Volgens diezelfde statistieken was cillesin een betere keeper dan neuer op t wk 2014. Ben het met jullie eens , veltman is gewoon een kwetsbaarheid in je defensie. De opgenoemde wedstrijden tonen dit meermaals aan, de analisten zijn t erover eens. Waarover wordt er nog gediscussieerd dan

27 juli 2020 om 18:57

@messibazoer Ik neem aan dat je een tikfout hebt gemaakt en bedoelt dat Schuurs (minimaal) een klasse beter is dan Veltman. Ik stel voor dat je even de wedstrijd OSC Lille tegen Ajax terugkijkt en hoe Schuurs Victor Oshimen, een absolute topspits die net voor 80 miljoen naar Napoli is getransfereerd, volledig kansloos laat. Stond Veltman die wedstrijd op Oshimen dan kun je kiezen uit een aantal onnodige goals tegen, penalties tegen of een domme rode kaart. Dat is wat je vooraf weet met Veltman op kwaliteitsspitsen. En Lille kreeg die wedstrijd zeker ook de nodige kansen maar daar waren anderen verantwoordelijk voor. Veltman is al jaren een grap in de verdediging bij Ajax. Wel eens afgevraagd waarom zich nog nooit een buitenlandse club van enig niveau voor die jongen heeft gemeld? Geef Schuurs vertrouwen en speelminuten en hij ontwikkelt zich tot een top CV.

27 juli 2020 om 20:11

Precies. Voor dat bedrag zou ik als Ajax zijnde hem zeker verkopen. Hij heeft potentie. Maar 20 miljoen is vooral in deze corona tijd een mooi bedrag. En met Nous Maz en daar achter Timber is de rechtsback positie alsnog goed bezet.

27 juli 2020 om 17:36

Ja klopt. Vraag me alleen af hoe hij dat zelf ziet en of hij nog gemotiveerd weet te blijven.

27 juli 2020 om 17:43

Ik denk dat hij zelf ook wel weet dat hij niet uitgeleerd is bij Ajax. Hij kan misschien arrogant overkomen, maar het lijkt me echt wel een nuchtere jongen.

Dest naar Bayern, ik heb iets gemist dan afgelopen tijd. Maar des te meer reden voor Ajax om tête terug te halen. Als.je mogelijk dest en mazraoui kwijt raakt, heb je helemaal geen kwaliteit meer op de rb positie

27 juli 2020 om 17:20

Waren toch echt vrij sterke geruchten die af en aan de media regelmatig haalden. Verder zie ik er niets in om Tete terug te halen, speelt geen eens basis bij Lyon en dat is momenteel geen betere club dan Ajax.

27 juli 2020 om 17:25

Nou laatst op t artikel van tête beschikbaar opperde ik dus al tete naar Ajax maar toen reageerden ajacieden dat dest mazraoui op die positie speelden. Van mazraoui interesse wist ik al, maar als dest ook al concreet is dan moet je nu snel handelen en tete voor 5 mil halen. Tête is verdedigend imo de beste verdediger bij Ajax nu achterin. Sowieso een directe versterking. Hij kan niet voetballen maar dat is een drogreden. Verdedigers moeten de aanvaller stoppen en de bal inleveren bij een middenvelder

27 juli 2020 om 17:25

Hoezo is Lyon geen betere club dan Ajax? ik zou daar niet te zeker van zijn. Kan me vaag herinneren dat de nummer 8 van Spanje nog niet zolang geleden de godenzonen heeft uitgeschakeld. Overigens vind ik beide spelers een goede optie voor Bayern. Beide verhogen de kans op eindelijk weer een kampioenschap voor Dortmund

27 juli 2020 om 17:29

Kan me ook vaag herinneren dat Ajax Real uit schakelde maar ja wat heeft dat er mee te maken? Ik denk dat Ajax niet onder doet voor Lyon.

27 juli 2020 om 17:33

Ik denk dat de nummer 8 van Spanje net wat beter is dan de nummer 9 van Frankrijk, wondersloff Nee maar serieus, die 2 verschillen zich niet gek veel. Alleen speel je bij Ajax komend seizoen Europees, bij Lyon alleen als ze CL winnen.

27 juli 2020 om 17:41

Als het een beetje voor ze meezit dan gaat Lyon gewoon naar de kwartfinale van de CL ten koste van Juventus dus ik zou zeker niet zeggen dat ze minder zijn dan Ajax

27 juli 2020 om 17:42

@bochherief, "hij kan niet voetballen maar dat is een drogreden. Verdedigers moeten de aanvaller stoppen en de bal inleveren bij een middenvelder" Dat is maar net hoe je speelt, laat het Liverpool niet horen. Daar willen ze backs meer in positie brengen dan de middenvelders wat ook te zien is aan het aantal assists van de backs daar. Bij Ajax ga je als rechtsback komend seizoen hoogstwaarschijnlijk Neres of Antony voor je hebben, die trekken naar binnen en heb je een back nodig die daarop in kan spelen. Dat is Tete absoluut niet, daarnaast is met hoeveelheid balbezit dat Ajax heeft de back gewoon een aandeel in de opbouw en moet hij ruimte creëren voor de buitenspeler om naar binnen te kunnen. Met Tete ga je Ajax zoveel makkelijk vast kunnen zetten, heeft geen actie, kan niet onder druk uitkomen, bestrijkt niet hele flank en geen goede opbouwer. Ik zie hem liever niet komen.

27 juli 2020 om 17:25

Waarom Tete? Die mist gewoon voetballend vermoeden, verdedigend wel sterk. En waar zou Mazraoui heen gaan dan? Heb er nog niks over voorbij zien komen.

27 juli 2020 om 17:27

Tete fantastische back in verdedigend opzich maar aanvallend is hij heel slecht en ajax moet wel een back hebben die ook op kunnen komen zoals dest en nous dit nu doen

Max Aarons is wel verder in zijn ontwikkeling en minstens een even groot talent, al denk ik zelf dat hij een veel groter talent is. Logisch wel dat hij naar een Bayern gaat: utd heeft Wan Bisaka, Liver heeft Trent, city Cancelo en Walker.. dan blijft dus een Chelsea, Arsenal of Tottenham over. Mocht Chelsea geen interesse hebben, dan heeft hij dus geen CL voetbal volgend jaar en ook geen kans om echt mee te doen voor het kampioenschap: dan zou ik idd naar Bayern gaan. Mochten City, Liver, Utd of Chelsea zich wel melden dan gaat hij die kant op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

SeizoenClubW
2020/2021 Norwich City 45 2 5 0
2019/2020 Norwich City 36 0 7 0
2018/2019 Norwich City 41 2 8 0
2017/2018 Norwich City U18 5 0 0 0
2017/2018 Norwich City U23 17 0 3 0

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren