SC Heerenveen neemt eerste zomeraanwinst over van Anderlecht

Maandag, 27 juli 2020 om

Sieben Dewaele is aankomend seizoen speler van sc Heerenveen. De Friezen maken maandagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van de 21-jarige middenvelder, die voor een jaar wordt gehuurd van Anderlecht.

Dewaele doorliep de afgelopen jaren de opleiding van de grootmacht uit Brussel en maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de Belgische Pro League. Voordat de coronacrisis een einde aan het seizoen maakte, kwam hij tot vijftien optredens namens Paars-Wit. Ook mocht hij eenmaal zijn opwachting maken in het Belgische bekertoernooi.

“We volgen Sieben al geruime tijd. Een goede speler met veel kwaliteit. Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie”, reageert technisch manager Gerry Hamstra op de deal.

Dewaele is de eerste aanwinst die trainer Johnny Jansen voor het aankomende seizoen mag verwelkomen. De Friezen namen in de afgelopen tijd afscheid van Trevor Doornbusch, Filip Bednarek, Jordy Bruijn, Warner Hahn, Ricardo van Rhijn, Daniel Höegh en de huurlingen Jens Odgaard, Alen Halilovic, Doan Van Hau en Sven Botman.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door feanfan33)

Goeie zet van Heerenveen. Hebben nu wat ruimte om Veerman te laten gaan bij een goed bod.

Alweer een huurspeler. Jammer om te zien hoe Heerenveen de laatste 10 jaar is afgezakt. Waar ze nog vroeger geweldige spelers konden scouten zoals Alves, Huntelaar , pranjic en sulejmani moeten ze het de laatste jaren doen met transfervrije spelers en huurlingen. Vraag me toch af wat daar nou de oorzaak van is.

27 juli 2020 om 14:38

Het bestuur tentijde van de verkoop van suljemani heeft het toentijdige enorme bwdrag helemaal verprutst. Op die momenten was heerenveen op ajax na sowieso de rijkste club en misschien wel rijker dan ajax. Het is echt dankzij dat bestuur dat heerenveen nu geen topclub is. De geruchten gaan rond dat get bestuur toendertijd veel van champagne hield

27 juli 2020 om 15:34

Dat zal wel meevallen. Zo wie zo zijn waren dat maar eenmalige inkomsten. En zelfs met die inkomsten lag de omzet van heerenveel lager dan bij de traditionele top 3 en het is niet alsof er nergens anders geen spelers voor leuke bedragen vertrokken. Maar buiten de top 3 hebben ook clubs als AZ en Twente een begroting die vele miljoenen hoger ligt dan Heerenveen.

27 juli 2020 om 14:39

Dat is natuurlijk ook wel weer een beetje overdreven, daarna zijn er met Dost, Uth, Finnbogason, De Roon, Dumfries, Narsingh, Ejuke, Veerman en Van Bergen toch ook echt nog wel een aantal prima aankopen gedaan. Het wordt alleen gewoon steeds moeilijker om voor onder de 2 miljoen goede spelers te vinden.

27 juli 2020 om 15:07

@ Peerberwers Precies. De periode dat clubs als Heerenveen, Groningen etcetera de betere spelers uit Scandinavië konden halen is helaas verleden tijd. Ze kunnen gewoon simpelweg niet meer concurreren met meer vermogende clubs. Dit vraagt om een meer creatievere benadering waar Heerenveen in mijn ogen toch slim aan doet. Dit soort spelers die gehuurd worden zijn toch vaak spelers die te duur zijn om aangekocht te worden, en daarom vaak redelijke versterkingen voor de selectie. Dit maakt het mogelijk om meer in te zetten op één of twee specifieke talentvolle spelers die voor het kapitaal moeten zorgen, zoals Ejuke en Veerman afgelopen zomer.

27 juli 2020 om 15:13

Tja dat is de Eredivisie tegenwoordig. Kijk voor de grap eens naar de begrotingen van clubs als Heerenveen, Groningen, Twente etc. De begroting van deze clubs daalt terwijl de totale budgetten in het mondiale voetbal explosief toenemen. Een club als Heerenveen is tegenwoordig niks meer dan een goede club uit de 3e Bundesliga qua begroting. Alleen Ajax kan nog talenten kopen in Nederland, zelfs PSV en Feyenoord moeten het met uitgerangeerde spelers of C-talenten doen.

27 juli 2020 om 15:14

Het stadion van Heerenveen is het grootste probleem van de club als je het mij vraagt. Jaarlijks wordt er 2,3 miljoen aan huur betaald om erin te mogen spelen. Zolang ze dat bedrag niet omlaag krijgen, zie ik de club niet de weg omhoog meer vinden. Er worden nog steeds goede transfers gedaan, maar al die winsten verdwijnen in de bodemloze put genaamd het Abe Lenstra stadion.

27 juli 2020 om 15:47

Dit is niet geheel waar. De transfergelden worden inderdaad deels gebruikt om het jaarlijkse operationele tekort op te vullen. Dit tekort wordt enerzijds veroorzaakt door de hoge huur, maar vooral omdat Heerenveen het stadion niet meer gevuld krijgt. Een groter probleem (in mijn ogen) is dat erg veel sponsors de afgelopen 10 jaar de club vaarwel hebben gezegd vanwege veel onrust op bestuurlijk niveau. Een periode van positieve sportieve prestaties en bestuurlijke rust is nodig om het stadion voller te krijgen en weer sponsors aan de club te binden. Helaas helpen de huidige omstandigheden (corona) hier niet aan mee.

27 juli 2020 om 16:22

Komt ook doordat al die grote clubs mer geld al die talenten koopt waardoor de kleinere clubs moeilijker nog talenten kunnen vinden en daarnaast ook kunnen halen.

27 juli 2020 om 18:59

Wel er wordt een mooie samenvatting gegeven: weinig sponsoren, geen grote geldschieters, crises, kleine opleiding, klein verzorgingsgebied, alle talenten gaan meteen naar opleiding v topclubs wij proberen t met 3e garnituur, enorm begrotingstekort, veel verkopen noodzakelijk, weinig structureel beleid, wisselend niveau waardoor (ook) minder publiek en sponsoren, snelle wisselingen in bestuur, trainers en spelers: geen herkenbaarheid meer, dalende tv rechten door minder prestaties, verkeerde aankopen met enorme verliezen. Structurele redenen waardoor we stappen terug moeten zetten en incidenteel geblunder waardoor we nog een stap extra achteruit gezet hebben. Komen net weer beetje terug maar de tijden van toppers als Tomasson, Tobiasen, Alves, Pranjic, Huntelaar, vNistelrooy, Allback, Hansson, Sulejmani en Duricic zijn behoorlijk voorbij. Helaas

Breedteversterking. Achter Kongolo, Faik en Veerman. Na de aankondiging van een nieuwe speler wel op iets meer gehoopt. De broodnodige spits of doelman. Beiden missen wij nog in onze selectie. Wat is onze selectie smal...

27 juli 2020 om 14:50

Ook een centrale verdediger is nog echt nodig, maar wanneer heerenveen op die posities spelers weet binnen te halen hebbem ze toch geen berkeerde selectie. Zou het voor Heerenveen trouwens geen optie zijn om Scherpen van Ajax te huren? Die lijkt het 1e te kunnen vergeten nu Stekelenburg is teruggehaald.

27 juli 2020 om 14:51

Lijkt mij vreselijk. Net als Kotarski. Ik hoop dat Mulder gewoon komt en we niet zulke spelers huren van Ajax. Een jonge jongen als back-up en dan op die wijze doorselecteren

27 juli 2020 om 15:01

Volgens mij is het idee van Ajax dat Scherpen komend seizoen de nummer één keeper wordt van Jong Ajax om zo te blijven werken aan zijn voetballend vermogen. Kotarski mag daarom verhuurd woden. Ik denk dus niet dat Ajax heel happig is op verhuurperiode van Scherpen.

27 juli 2020 om 15:35

Laat Scherpen eerst maar richten op ballen tegenhouden voordat ie gaat voetballen... Wat een drama is dat zeg.

Hoe komt hij aan zo'n Frieze naam?

27 juli 2020 om 14:43

Het is een Vlaamse naam. Nog een wodkaatje?

27 juli 2020 om 14:50

Frieze voornaam Vlaamse achternaam neem zelf maar weer een wodkatje

27 juli 2020 om 14:51

Hij bedoelt Sieben/siebe, dat is een Frieze naam

Ik vond hem persoonlijk wel een leuke speler om naar te kijken, maar hoe goed hij is op de defensieve middenvelderpositie is nog maar de vraag. Omdat Anderlecht een nijpend tekort had aan backs en Kompany a la city wilde spelen, heeft hij regelmatig op de backs gespeeld. Maar echt op het middenveld heeft hij naar mijn weten niet al teveel gespeeld (al was de concurrentie daar wel stevig) en tegen het einde van het seizoen is hij toch wat uit de gratie verdwenen (net toen het wat beter begon te lopen).

27 juli 2020 om 14:46

Persoonlijk zou ik hem ook liever als versterking voor op de back zien. Woudenberg doet het oke, maar over Floranus ben ik nog niet tevreden. Bovendien is er niet echt een back-up voor wanneer een van hen wegvalt. Bovnedien zijn

27 juli 2020 om 14:47

Bovendien is er met kongolo al een redelijke cdm aanwezig.

27 juli 2020 om 14:50

Floranus is by far onze beste rechtsback en die speelt hij er echt niet uit. Prima speler is dat. Woudernberg is juist degene die vaak mag banken en nog niet overtuigend is. Ik vind Woudenberg persoonlijk wel prima overigens

27 juli 2020 om 14:51

Hij is wel multifunctioneel op dat gebied, want hij heeft zowel op de rechtsvleugel gespeeld als op de linkervleugel (meeste wel op de linkerflank).

28 juli 2020 om 00:31

Kongolo heeft vorig jaar bijna geen 1 wedstrijd gespeeld als cdm. hij heeft heel vorig jaar gespeeld als nummer 8 als de box to box middenvelder. faik was afgelopen seizoen juist de nummer 6. en floranus maakte in het begin van het seizoen op mij ook geen goede indruk maar groeide uit tot een degelijke verdediger. (plus hij is multifunctioneel als rechtsback en linksback.) hij was 100 beter dan van rhijn die alle duels slap inging. woudenberg is inderdaad een redelijke speler.

Blij mee! Als backup voor zowel de backs als ht middenveld! Hamstra kennende zal er ongetwijfelt een of ander verdien model voor Heerenveen aanzitten. Hiermee hebben we wat meer spoeling op de backs en het middenveld wat nooit verkeerd is!

Hoe komt het eigenlijk dat Bruijn weg is bij Heerenveen? Altijd als ik hem vond spelen vond ik hem spelen met veel gogme en drive naar voren, en altijd ook wel een goed niveau, echter vaak op een rare positie. Vond hem bij NEC echt duidelijk te goed, en nu gaat hij juist weer naar de Kkd.

27 juli 2020 om 16:26

Ik vone hem ook wel prima. Maar als hij in de basis stond viel hij vaak wel wat tegen. Maar als invaller vond ik hem wel wat extra's brengen. Hij werd dus nooit echt basisspeler. De club heeft niet al te moeilijk gedaan om hem te laten gaan denk ik.

27 juli 2020 om 19:01

Wilde per se spelen. Dat kon ook maar toen kwam Veerman.. weg speeltijd. Faik en Kongolo krijgen ook voorrang op middenveld. Poosje hangend op links geprobeerd maar Ejuke gaat er niet meer uit. Dan houdt t op. Had best kunnen blijven

Ze kunnen beter Vlap terug halen. Weet geen potten te breken en een echte fries hoort gewoon bij Cambuur of Heerenveen te ballen. Ik zie het nog wel gebeuren, zeker nu Cambuur misschien nog naar de erevisie gaat

27 juli 2020 om 15:34

Als jij denkt dat Vlap ook maar ooit bij Cambuur terecht komt volg je Heerenveen niet.

27 juli 2020 om 15:34

Zie je Cambuur of Heerenveen een miljoen of 8 neerleggen voor Vlap?

27 juli 2020 om 15:43

Nee dat is veel geld maar ze moeten hun verlies nemen. Vlap heeft gefaald en komt gewoon te kort. Vlap is een echte fries dus voor zowel Cambuur als Herenveen en topspeler. Ook de eredivisie mag er blij mee zijn mocht die daadwerkelijk terugkeren

27 juli 2020 om 15:52

Stellen dat Vlap gehaald heeft, gaat veel te ver. Hij is zowat de enige speler met scorend vermogen bij Anderlecht momenteel en zal zeker een kans krijgen komend seizoen. En zelfs al neemt Anderlecht een groot verlies, 4 miljoen gaat Heerenveen ook niet betalen en Cambuur al helemaal niet.

27 juli 2020 om 15:59

Vlap gefaalt? Sorry maar wat lul jij er dom in om, hij was dit seizoen topscorers van Anderlecht haha

27 juli 2020 om 16:28

Vlap speelt prima bij Anderlecht dus die gaat daar niet weg. Tenminste niet een stap omlaag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV2014
5.FC Twente1810
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. MulderKeeper90
P. BochniewiczVerdediger91
S. FloranusVerdediger90
L. WoudenbergVerdediger91
R. KongoloMiddenvelder91
J. VeermanMiddenvelder92
H. VeermanAanvaller98
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

SeizoenClubW
2020/2021 sc Heerenveen 5 0 1 1
2020/2021 Anderlecht 0 0 0 0
2019/2020 Anderlecht 15 0 3 1

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren