Van Dijk staat voor grote keuze: ‘Hij is de eerste die ik zou kopen’

Zondag, 26 juli 2020 om

Virgil van Dijk is met Liverpool in onderhandeling over een nieuw contract. Vorige maand schreef The Sun dat de verdediger akkoord is gegaan met een nieuwe, vijfjarige verbintenis ter waarde van circa 245.000 euro per week, maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. Bij praatprogramma Rondo wordt zondagavond de vraag gesteld of Van Dijk er wel goed aan doet om zijn toekomst te verbinden aan Liverpool.

Op dit moment ligt Van Dijk nog drie jaar vast op Anfield. Als de aanvoerder van Oranje gaat bijtekenen tot medio 2025, is het resultaat volgens Jan van Halst dat Van Dijk 'zijn hele leven' bij Liverpool blijft. Veel nieuwe prijzen kan hij niet meer winnen met de club, na het veroveren van de Champions League, de UEFA Super Cup, de wereldbeker voor clubs (allemaal in 2019) en de onlangs behaalde landstitel in Engeland. "Hij heeft echt wat neergezet en hij kan nog één keer ergens iets bijzonders neerzetten", zegt Van Halst, die Real Madrid en Barcelona noemt als mogelijke bestemmingen.

Doelpunt nummer vijf voor Virgil van Dijk. Kijk hoe HOOG deze man komt.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 26 juli 2020

"Het ligt aan hemzelf", maakt tafelgast Henk ten Cate duidelijk. "Er moet een nieuw Barcelona gaan komen en daar is best wel wat geld." Barcelona doet deze zomer een groot aantal spelers in de uitverkoop en ondergaat mogelijk een metamorfose, na een teleurstellend seizoen met een tweede plek in LaLiga. "Hij is de eerste die ik zou kopen. De achilleshiel van Barcelona is de verdediging." Marco van Basten denkt dat een transfer naar een topclub in Spanje een stap hogerop zou zijn voor Van Dijk. "Ik vind eigenlijk Real Madrid en Barcelona van een nog hoger gehalte. Maar Liverpool is natuurlijk ook de wereldtop."

"De allergrootste spelers spelen toch nog wel in Spanje. De toppers, zoals Messi en Ronaldo, gaan toch naar Spanje", geeft hij aan. "De spelers die de Gouden Bal winnen, komen uit Spanje." De Ballon d'Or is de afgelopen vijf jaar inderdaad gewonnen door spelers uit LaLiga: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo (beiden twee keer) en Luka Modric. In 2008 won Ronaldo de trofee als speler van Manchester United. De enige andere uit Engeland afkomstige winnaar in de laatste vijftig jaar was Michael Owen in 2001. Van Dijk speelde dit seizoen alle minuten in de Premier League en kwam zondag tot scoren tijdens de 1-3 zege op Newcastle United.


Poll

Doet Virgil van Dijk er goed aan om bij Liverpool te blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door schop1989)

De allergrootste spelers spelen in Spanje? Volgens mij was vorig jaar een Engelse CL finale nadat Liverpool Barca lelijk te kijk zette in de halve finale. Vind dat een beetje gemakzuchtig gelul. Madrid en Barca hebben topteams maar de top in Engeland is toch een klap breder, en dan hebben we het niet eens over teams als Bayern, PSG of Juve.

26 juli 2020 om 20:30

Dat was tussen 2010 en 2014/15 misschien zo, maar ondertussen is het wel weer lekker verdeeld over de Europese toplanden. In Spanje spelen de toppers die op hun retour zijn, maar de echte grote lopen nu net zo goed in Duitsland of Engeland

26 juli 2020 om 23:22

Italie maakt ook een opmars met spelers als Ronaldo, Dybala, Immobile, Lautaro, Lukaku, Mertens etc. Met als hoogtepunt voor hun natuurlijk Roma-Barca 2 jaar terug.

27 juli 2020 om 00:21

John de helft van de spelers die je opnoemt zijn 30+ man. Nee, als je echte topspelers die nog een tijdje meekunnen wil noemen moet je inderdaad Lautaro, Dybala en Lukaku noemen, maar dan ook Zaniolo, Osimhen, De Ligt, Hakimi, Barella, Tonali

27 juli 2020 om 04:12

Eriksen ook niet verkeerd om er bij te hebben

26 juli 2020 om 20:32

Ik vind het ook een beetje een ouderwetse gedachte. Je ziet dat Engeland echt bezig is met een opmars.

26 juli 2020 om 20:52

Leuk verhaal, maar dat van die finale is eerder een incident dan de norm. Real Madrid won hem de 3x ervoor en de Spaanse clubs hebben het afgelopen decennium een behoorlijke hegemonie gehad. Die lijkt nu langzaam ten einde te komen, maar verder heeft de ‘brede’ top van Engeland jaren geen rol van betekenis gespeeld. Liverpool leeft nu op, maar United en Arsenal zijn al jaren een lachertje. Alleen City is eigenlijk constant geweest, won echter nooit wat.

26 juli 2020 om 20:53

Ik denk ook dat welke speler dan ook, van welke topclub dan ook uit Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk zal tekenen voor Real of Barça als die mogelijkheid zich voordoet.

26 juli 2020 om 21:04

Spanje was jaren dominant maar lijkt nu ook minder sterk. Barca zeker qua beleid en real zeker goed, maar nog niet ultieme topniveau. Kan het wel weer worden gezien alle talenten die er zijn. Wel leuk dat er nu meer gelijkheid is. Liverpool, bayern, real etc kunnen van iedereen winnen en verliezen.

27 juli 2020 om 10:23

En toch lees je regelmatig dat spelers Barca/Real hebben bedankt. Je doet nu alsof het in steen staat. Maar als je nu bij een Bayern of Liverpool speelt zit je ook gebakken. Oowja, of spelers die toch voor een andere club dan Barca/Real kiezen wanneer er meerdere topclubs achter ze aan zitten.

27 juli 2020 om 14:00

@silvacity dat Barca/Real de allerhoogste status hebben, wil niet zeggen dat iedereen klakkeloos ja zegt. Het kan op 100 dingen stuk, salaris, positie, rol in het team. Bayern is samen met Real en Barca ook gewoon een club met een evengrote status, maar Liverpool heeft nu eerder een goede lichting dan dat ze er altijd staan. 30 jaar geen titel en 15 jaar geen CL, moet ik doorgaan?

26 juli 2020 om 21:01

Nu je moet voor de grap eens kijken wie de laatste 10 jaar allemaal de gouden bal wonnen en in welke competitie die speelden. Spelers als Kaka en Ronaldo gingen zelfs na het winnen van de gouden bal naar Spanje, en dat in hun prime.

26 juli 2020 om 23:25

Het leven hier in Spanje is natuurlijk ook wel heerlijk. Lekker weer, lekker eten en een mooie cultuur (en nog veel meer).

27 juli 2020 om 13:30

Puur persoonlijk argument en voor het gemak (nog veel meer) haha. Cultuur in Spanje heeft echt niet allemaal leuke kanten hoor, hate to burst your bubble :D Er op vakantie gaan is iets anders dan er wonen....

Nog 1 jaar blijven bij Liverpool en dan na het EK naar Barcelona of Real. Hij heeft nu nog 2 jaar contract dus nu is hij te duur , nog even niet verlengen dus als hij slim is.

Hoewel ik Van Dijk bij Barca echt een natte droom zou vinden in plaats van Pique, gaat Van Dijk nergens heen. Gaat als een legende blijven bij Liverpool en is daarbij ook veel te duur, minimaal Neymar achtige bedragen die niemand gaat betalen.

27 juli 2020 om 08:54

Ik begrijp dat jij zn zaakwaarnemer bent? On: ik vind van Dijk helemaal geen speler voor Barca. Zoals ik een speler als Matthieu ook nooit een Barca verdediger vond. Snelle, technische, wendbare verdedigers, dat past in het tikkie taka van Barca.

27 juli 2020 om 17:25

Technisch en snel als Puyol zeker? Van Dijk is absoluut een speler die past bij Barcelona. Hij is snel, atletisch, supergoed aan de bal.

Of gewoon blijven en een icoon worden. Hij is nu al ongekend populair en is een speler die elke Liverpool fan zich zal blijven herinneren. Nog wat jaren verder bouwen aan die status is ook best leuk.

Van Dijk is het vaccin dat Barcelona nodig heeft. Die geneest het hele team en stelt orde op zaken. Deze gast maakt echt elk team beter met zn spel en zn persoonlijkheid binnen en buiten het veld.

Bijzonder dat niemand aan tafel heeft opgemerkt dat het tijdperk Messi & Ronaldo voorbij is en dat Barca en Real in de herbouwingsfase zit. Op dit moment is het geen stap omhoog. En het is nog maar de vraag of ze Europa weer gaan domineren. Het niveau van La Liga was de afgelopen 10 jaar onbetwist. Ze waren de besten. Bayern kon nog even aanhaken. Nu is Liverpool de absolute top. Sportief gezien is het een enorme uitdaging om dit niveau vast te houden. Hij zit echt uitstekend, heeft een vaste basisplaats en speelt is een machine van een team. Van Dijk zou een transfer kunnen maken als hij het een uitdagend project vind om Barca/Real terug te brengen naar haar eigen niveau. De vraag is of je dat moet willen.

26 juli 2020 om 20:54

Real is vanaf komend jaar weer een serieuze kandidaat hoor. Achterin een geweldige combinatie tussen jong en oud, Valverde die op het middenveld is ingepast en mits Hazard blessurevrij kan knallen, is het voorin ook enorm sterk. Tel daarbij de talenten en goede stand-ins op en je komt een heel eind. Barca heeft nog wel een jaar nodig, tenzij ineens alles op zijn plek valt.

26 juli 2020 om 21:11

@FCB_Catalunya Ik zou zeggen: laat Real het maar zien. Dat is ook niet eens waar ik precies op doel. Denk dat het heel moeilijk is om periode 2010-2018 te evenaren. Zeker in de topperioden was Real echt met kop en schouders beter dan veel andere absolute top ploegen. De mannen uit het artikel zien Real/Barca als de heilige graal. De place to be voor elke topvoetballer. Het lijkt alsof ze vast zijn blijven hangen in 2016.

26 juli 2020 om 21:19

maar dat gaat niet over blijven hangen in 2016. Die visie van die mannen is er de voorbije 30 jaar altijd geweest. Ook in periodes dat het even iets minder ging of in overgangsperiodes zoals nu. Madrid was waardeloos in Europa toen Ronaldo zijn transfer maakte. En toch verliet hij het succesvolle United (op dat moment samen met Barca de top 2 in Europa imo) om naar Madrid te gaan dat niet eens voorbij een Lyon kwam... Dat is meer dan een korte momentopname van succes over 2 of 3 jaar. Je weet gewoon haast zeker dat Madrid en Barca weer periodes van dominantie gaan hebben de komende 15 jaar. Ze hebben de grootste fanbase ter wereld en samen met United de grootste omzet. Koppel dat aan twee van de rijkste histories in het voetbal (zowel kort als ver verleden) en je hebt alle middelen om permanent in de top te hangen en als 'heilige graal' gezien te worden

26 juli 2020 om 22:08

@real8madridze zijn nog steeds de rijkste 2 clubs ter wereld. De potentie is er altijd. Dat ontken ik niet. Het gaat mij meer om de dingen die Van Basten heeft gezegd. Hij zegt eigenlijk dat de stap naar Barca/real een stap omhoog is. Als argumenten geeft hij aan dat de "allergrootste" spelers nog wel (nog steeds) in Spanje spelen. En dat die spelers de afgelopen jaren de ballon d'or hebben gewonnen. Als je zoiets zegt dat suggereer je dat die clubs anno 2020 nog steeds de beste spelers hebben spelen en wellicht de beste teams zijn. En hij benoemd voor het gemak ook dat beide clubs in een herbouwingsfase zitten. Barca en Real hebben een jasje uitgedaan. Gaan we puur voetballend kijken naar de opties van Van Dijk dan zit hij nu perfect waar hij zit. Wellicht het beste team ter wereld anno 2020. Dan kan je natuurlijk zeggen dat Real en Barca een hoger salaris kunnen bieden en meer aanzien hebben. Prima, maar dat is een heel ander aspect van de discussie wat een stap omhoog is. Nogmaals, sportief gezien zit hij fantastisch op zijn plek. Wat heeft hij nu te halen bij Real of Barca?

26 juli 2020 om 23:24

@real8madrid ik ben het niet vaak met je eens, maar in dit geval 100%. De statuur van Real en Barca plus hun vermogendheid, gaat er gewoon toe leiden dat ze weer gaan domineren. Het enige argument wat je aan kan voeren tegen de PL, is dat de top daar breder is. Overigens hebben we dit jaar gezien dat Atletico over 2 wedstrijden gewoon Liverpool uitschakelde op tactiek, maar goed. Overigens heeft Spanje met Sevilla gewoon ook een topclub en is Valencia een langzaam wakker wordende reus, maar goed.

26 juli 2020 om 20:55

Van Liverpool naar Real Madrid is nog steeds gewoon een kleine stap omhoog. Beiden kampioen geworden in de competitie maar Real is natuurlijk Europees gezien absoluut superieur de afgelopen jaren.. Liverpool won hem vorig jaar maar zijn nu bv ook uitgeschakeld door Atletico terwijl Barca en Real er nog in zitten. Ben het wel met je eens dat het amper een stap omhoog is omdat Liverpool inderdaad ook absolute top is. En hij heeft daarom ook niet echt een reden om te vertrekken bij Liverpool. Real heeft daarnaast met Varane en Ramos een ijzersterk duo. Ik zou nog een speler als Skriniar of de Ligt proberen te halen in de toekomst..

26 juli 2020 om 21:16

@Tilburg Ja maar daar gaat het dus nu niet om. Het gaat om nu, jaartal 2020. Nu kan Van Dijk een stap maken en nu is Real een team in opbouw. Het is nog maar de vraag of ze hun piekniveau van de afgelopen 10 jaar weer gaan evenaren. Liverpool zit nu op dat niveau. En nu is Real geen stap omhoog. Wellicht dat Real qua salaris nog wel wat hoger kan zitten dan Liverpool. Het verschil in begroting wordt kleiner, maar is nu ongeveer 200m.

26 juli 2020 om 22:27

Klopt, daar heb je ook gelijk in. Maar voor mij persoonlijk blijft Real Madrid het hoogst haalbare in het voetbal. Dat is natuurlijk ook maar een mening.. mij lijkt het ook het mooist om met meerdere clubs de CL te winnen! Maar op dit moment is Liverpool inderdaad gewoon de absolute top!

26 juli 2020 om 22:28

En Barcelona kan je normaal gesproken ook in dat rijtje zetten. Het is daar helaas alleen een enorme puinhoop wat toch afbraak doet aan de club..

26 juli 2020 om 22:38

Je hebt 2 dingen. Waar kies je als speler voor: de "grootste club" (en dus salaris) of het beste team. Als je kiest voor de grootste club dan ga je ook voor de roem. Zou hij dezelfde roem bij Real/barca behalen als de roem voor het worden van een legende van Liverpool? Als hij nog 25 jaar was geweest was het ook weer een compleet ander plaatje. Hij zal waarschijnlijk nooit dezelfde status bereiken bij Real/barca als bij Liverpool en de Premier League. Rijtje Ferdinand, Terry, Vidic. Ik vind het betoog van Van Basten heel erg eenzijdig en daarmee kort door de bocht.

26 juli 2020 om 23:50

Barca en Real zijn nu eenmaal clubs die je als kleine jongen als de creme de la creme ziet. Ik kan me voorstellen dat mensen dat ook hebben gehad met AC Milan. Het zijn toonaangevende clubs met een rijke historie. Vanwege de fanbase, prijzen of ex legendes die er gespeeld hebben een ieder heeft zo zijn factoren die meespelen. Liverpool is zeker ookEen historische club. Maar als je de geschiedenis erbij pakt en ziet waar de allerbeste spelers altijd speelde kom je eerder uit bij Real, Milan, Barca enz. Zidane, Ronaldo, CR7, Cruijff, Maradona, Romario, Ronaldinho, Messi, Rivaldo, Van Basten, Gullit, Maldini, Rijkaard, Xavi, Iniesta, Puyol, Sergio Ramos, om even snelEen paar namen te noemen. Maar dat is mijn denkwijze. Natuurlijk heb je ook fans die liever PLClubs volgen. Maar ik praat meer vanuit de tendens die ik altijd in naaste kringen zie. School, kennis, fam enzovoorts. Ik betrap men er meestal op dat Real, Barca als absoluut doel gezien worden. En voorheen ook AC Milan altijd. Het kan ook toeval zijn en dat ik het enkel alleen zo ervaar.

26 juli 2020 om 21:02

Stel je even voor dat Mbappe naar Real gaat (wat er toch wel van lijkt te gaan komen), dan is dat toch al een garantie voor meedoen voor de CL de komende 10 jaar. En Barcelona, de club met de meeste omzet ter wereld, gaat natuurlijk ook niet opeens in het niets vervallen.

26 juli 2020 om 21:23

Real en Barca moeten het met hun omzet wel echt goed verknallen om niet mee te doen. Het gaat mij ook meer om de reacties van de mannen aan tafel. Die doen alsof het een incident is dat Liverpool heb heeft gewonnen, want de beste voetballers spelen voor Barca en Real. Het lijkt alsof ze niet doorhebben dat beide teams in een heropbouwingsfase zitten. Ze zijn niet meer de teams die ze 5 jaar geleden waren. Liverpool is nu absoluut the place to be. Fantastische voetbalmachine. De reden: nieuwe club, nieuwe uitsaging blijft relevant. Maar argumenten als: dat zijn toch de clubs waar je voor wilt spelen vind ik niet zo sterk anno 2020.

26 juli 2020 om 21:26

Ja dat is natuurlijk zo. Maar momenteel is bijvoorbeeld in België Chaleroi ook een beter draaiend team dan Anderlecht. Maar als Anderlecht aanklopt voor een speler van Chaleroi zullen die heel snel tekenen. Het ding is gewoon dat enorm veel spelers opgegroeid zijn met een dominant Real Madrid en Barcelona met een excellerende Messi en Ronaldo. Er zullen natuurlijk uitzonderingen zijn, maar een transfer naar Barcelona of Real Madrid is voor velen nog steeds een heilige graal. Zie bijvoorbeeld Mbappé en in een recent verleden De Jong.

26 juli 2020 om 22:12

@lierse1997 Je focust heel erg op 1 aspect van het verhaal. De roem en wellicht de salarisverhoging die Van Dijk kan gaan krijgen. Dan is het nog de vraag of hij dezelfde roem kan behalen als hij daar niet slaagt als dat hij een Liverpool icoon kan worden. Hij is al bijna 30 he. Terugkomend op de discussie: sportief gezien zie ik Liverpool als de wereldtop. Barca en Real waren jarenlang met ze 2en de wereldtop en hebben een jasje uitgedaan. Als je in het beste team wilt voetballen kan Van Dijk nu, want we hebben het over nu, beter voetballen bij Liverpool. Dan kan in de toekomst weer anders worden, maar we hebben het over nu en niet over een potentiele toekomstige situatie.

26 juli 2020 om 22:18

Voetballend is Liverpool ontegensprekelijk wereldtop. Maar als we breder kijken (dus sportieve prestaties, historie, iconen van de club, financiële situatie, aanzien, achterban,...), spelen Real Madrid en Barcelona nog steeds een divisie hoger dan de rest van de teams. Ik denk dus dat het er van af hangt hoe je er naar kijkt. Vanaf jouw standpunt is Liverpool echt de absolute wereldtop, maar vanuit mijn definiëring moeten ze toch nog heel veel boterhammen eten.

26 juli 2020 om 22:42

Nu breng ik het weer terug naar het artikel, want vanuit dat oogpunt benader ik de discussie. Zou een 29 jarige Van Dijk moeten kiezen voor de "grootste club" (en salaris) of op dit moment blijven bij het beste team? Als je dan kiest voor de grootste club dan kies je voor de roem. Dan is mijn volgende vraag: zou hij mij Real/barca dezelfde roem bereiken als dat hij kan bereiken door juist bij Liverpool te blijven en een Liverpool en Premier League legende te worden? De kans is groot dat Liverpool dit niveau nog eventjes volhoud. Dan zou ik het wel weten als ik hem was. En dan is het maar de vraag of het voorruitzicht zoals het er nu, anno 2020, naar uitziet er beter uitziet bij Liverpool of bij Barca/real.

Hoezo denken ze nog dat Spanje de absolute toppers heeft? Ja rond 2008 tot 2018 was het zo. Tegenwoordig zijn Real en Barcelona niet beter dan Bayern, Liverpool, PSG etc. Het is tegenwoordig echt wel meer verdeeld.

26 juli 2020 om 21:06

Dat valt nog maar te bezien natuurlijk. Barcelona en real hebben gewoon een uitzonderlijke periode gehad met twee uitzonderlijke spelers als uithangbord. Omdat ze het dan twee seizoenen wat minder doen, vallen ze toch niet van hun voetstuk lijkt me? Real en Barca zijn nog altijd het summum van de voetbalwereld en dat zal nog wel even zo blijven, of ze moeten echt in elkaar stuiken a la Manchester United het laatste decennium (en dat is nog steeds een team met heel veel aanzien).

26 juli 2020 om 21:11

Tja, beide topclubs hebben nu wel even een flinke dip en een overgangsperiode natuurlijk. Maar er lopen nog steeds enkele van de besten ter wereld rond imo en tevens reeds enkele van de grootste talenten. Daarnaast hebben ze nog steeds die aantrekking waardoor grote spelers vaak bereid zijn alles te laten vallen voor Barca of Madrid. Ook de voorbije jaren zijn er nog steeds grote transfers van Engeland naar Spanje gegaan, niet andersom. Ronaldo, Coutinho, Bale, Modric, Suarez, Fabregas, Modric, Hazard. Liverpool, Chelsea, United, Spurs, Arsenal... Ze hebben er allemaal aan moeten geloven op een gegeven moment. Engelsen en een deel Noord-Europeanen krijg je niet zomaar weg uit Engeland maar de meeste Zuiderse spelers maken hun beslissing snel toch.

Waarom zou van Dijk daar gaan spelen? Ok voor het weer kan ik het me voorstellen,maar hij wint nu toch elk denkbare cup?als Messi stopt of vertrekt dondert die hele club in elkaar,van Dijk wordt 30 dan ga je toch niet meer aan een "nieuw project" beginnen? Dan kies je toch sneller voor zekerheid.

26 juli 2020 om 21:07

nou ga ik even de blaaskaak uithangen. Zo zie je maar dat voor veel mensen Madrid en Barcelona het hoogst haalbare is. Nu weet ik niet of dit voor VVD zo is (al kan ik me best voorstellen dat hij een fan van Barca is zoals de meeste Nederlanders van zijn leeftijd) maar het feit dat analisten ed hem naar daar schrijven of graag zouden zien gaan ondanks dat Liverpool de voorbije jaren een aantal grote trofeeen won is wel typerend. Ik persoonlijk zie VVD het liefst gewoon bij Liverpool blijven, de prem past ook gewoon perfect bij hem. Daarnaast koopt Madrid zelden spelers boven de 25 en zie ik hem liever niet naar Barca gaan. Maar ik kon het niet laten om jouw tunnelvisie even wat in context te plaatsen.

26 juli 2020 om 21:15

Die 2 Spaanse clubs kopen alleen om te kopen,zie Bale,zie Coutinho,zie Griezmann,zie James,zie Jovic,zie Dembele zodra dr eentje boven uitsteekt slaan ze mekaar de tent uit om die maar te kunnen halen. Wat dat betreft heb ik meer met barcelona vanwege Suarez en Mascherano,mcmanaman was t toch niet bij Real. Bovendin is Real kunstmatig aan zijn erelijst gekomen door ene Generaal Franco,daar heb ik dan niets mee

26 juli 2020 om 21:19

Zie Bale? Iemand die de club mee aan 4 CL’s geholpen heeft...

26 juli 2020 om 21:26

Liverpool heeft 1 jeugdspeler in de selectie als ik me niet vergis, taa. Dat is minder dan Barca (puig, Fati, Alba, Pique, Busi, Messi en ik vergeet er vast een of twee. Maar ook minder dan Madrid met Carvajal, Vazzie en Nacho. Ook hebben die twee clubs veel meer longterm spelers. Meer spelers die er al minstens 5 jaar zitten, 10 jaar, 15 jaar. Waarom zou je Madrid en Barca dan koopclubs noemen? Omdat ze meer spenderen dan een Liverpool? Dat lijkt me ook vrij logisch aangezien ze het dubbele aan omzet draaien, niet? Is die opmerking dan niet een beetje hypocriet? Liverpool koopt net zo goed haar succes, alleen noodgedwongen met minder mindelen.

26 juli 2020 om 21:34

Beter je huiswerk doen als je weer iets dropt...haha...1 jeugdspeler....je maakt je belachelijk...minder middelen of een beter aankoopbeleid bedoel je?

26 juli 2020 om 21:38

Daarnaast is zelfs dat laatste niet eens correct. De voorbije 5 jaar heeft Madrid 653 miljoen uitgegeven en Liverpool 564, Niet zoveel verschil dus.

26 juli 2020 om 21:39

Heb je er buiten Williams dan nog veel?

26 juli 2020 om 21:40

Is Henderson ook een jeugdspeler? Ik dacht van niet maar kan me vergissen hoor. Gomez ook niet, ik zou echt niet weten wie je verder bedoelt hoor. Jongens als Woodburn ed zijn uitgeleend dus geen deel van de selectie. Beetje makelijk om me belachelijk te noemen maar dan niet te zeggen welke spelers wel uit de jeugd zijn

26 juli 2020 om 21:42

Dus hebben wij dan minder middelen zoals je zelf meld?!?!ik zal niet over transferinkomsten beginnen....

26 juli 2020 om 21:50

Liverpool had een omzet van 613 miljoen een stijging van maar liefst 1/5de ten opzichte van het vorige seizoen (voornamelijk door de CL-prestaties). Real had 757 miljoen en Barcelona 841 miljoen, dat is dus een enorm verschil.

26 juli 2020 om 22:01

Je hebt toch wel eens leren tellen hè? Kijk eens naar de omzet de voorbije jaren? Madrid heeft meer dan 30% meer omzet in die periode. Dat kwalificeert toch als meer middelen, niet? Ga je nou nog zeggen welke spelers er verder uit de jeugd komen?

26 juli 2020 om 22:19

Lastig discussieren met figuren die geen feitenkennis hebben... Madrid mag meer omzet hebben,dat betekent niet dat LFC zich niets kan permitteren. Maw elke speler ter wereld zouden we kunnen kopen,alleen daar is het beleid niet op gestoeld. van Dijk wordt de meest verdienende speler samen met Salah voor een salaris waar een waterdrager als Carvajal of een reserve als Isco bij Real zijn neus voor ophaalt. Wat dat betreft gewoon Mbappe en Neymar naar Spanje laten gaan (of Man City wellicht) iedereen blij... oh ja zelf huiswerk doen aub,zie mijn eerste regel...

26 juli 2020 om 22:33

Het is vooral lastig met iemand te discussiëren als die iets beweert, en als er dan gevraagd wordt naar onderbouwing van die bewering die persoon gaat zeggen dat je het zelf maar moet opzoeken...

26 juli 2020 om 22:44

Idd foute beweringen uiten en dan om de goede oplossing vragen.

27 juli 2020 om 00:30

Heb ik voor de leut even gedaan. Je hebt TAA en Williams die 350 minuten in de prem heeft gemaakt. Nou gefeliciteerd, dat is nog steeds minder dan Madrid en Barca. Ook zal ik herhalen Dat Liverpool (in vergelijking) nauwelijks spelers heeft lopen die er langer dan 10 of zelfs 5 jaar zitten. Dit terwijl Madrid er zat heeft met oa Ramos, Benz, Marcelo etc. Dus ik snap niet waarom jij Madrid en Barca dan koopclubs noemt. Liverpool heeft in de voorbije 5jaar voor 564 miljoen spelers gehaald en daarme 29 spelers aangetrokken, ofwel bijna 6 per jaar. Madrid heeft wel iets meer uitgegeven met 653 miljoen over 5 jaar, ofwel net geen 20 miljoen per jaar meer. Als je echter beseft dat Madrid jaarlijks gemiddeld bijna 200 miljoen meer aan omzet draait is dat verschil verwaarloosbaar. Daarnaast heeft Madrid met 21 spelers ook een stuk minder spelers aangetrokken in dezelfde periode, bijna 30 procent. Verder insinueer je dat Liverpool veel meer heeft binnengehaald aan uitgaande transfers maar dat is complete onzin. Wel iets meer, maar de 454 miljoen is niet veel meer dan de 446 miljoen van Madrid. Om te concluderen hebben Madrid en Barca meer jeugdspelers in de huidige selectie, hebben ze meer lange termijn spelers ook. Madrid heeft de voorbije jaren 16 procent meer uitgegeven aan transfers dan Liverpool en ze hebben exact hetzelfde verdiend aan uitgaande transfers. Madrid heeft in die periode 6,6 procent van haar totale omzet netto gespendeerd aan transfers. Liverpool in dezelfde periode 7,5. Daarmee doet Liverpool het nog steeds fantastisch in vergelijking met andere (engelse) topclubs die veelal rond de 15 procent zitten (city zelfs op 27 procent), maar alsnog net iets minder goed dan Madrid. De conclusie is dus dat je geen poot hebt om op te staan wanneer je Madrid en Barca koopclubs wil noemen omdat je eigen club het echt niet 'beter' doet op dat vlak. Ze geven theoretisch minder uit maar relatief gezien meer en ze halen meer spelers terwijl er minder jeugd rondloopt. Beetje hypocriet dus en ik zou durven stellen dat jij, en niet ik, jezelf belachelijk maakt. Waarom zou je iemand vragen om zijn huiswerk te doen als achteraf blijkt dat je helemaal onderuit gaat wanneer iemand naar de cijfers gaat kijken? Beetje dom vind je niet? Tenzij je echt geen idee had waar je over sprak natuurlijk, dan is het weer dom om zulke uitspraken te doen zonder eerst zelf een kijkje te nemen zodat je zeker van je stuk bent.

27 juli 2020 om 00:40

van Dijk wordt de meest verdienende speler samen met Salah voor een salaris waar een waterdrager als Carvajal of een reserve als Isco bij Real zijn neus voor ophaalt... Hoe wil je nou dat mensen je serieus nemen? Van Dijk is nu al een van de verdedigers met het hoogste salaris ter wereld, voor zijn eventuele contractverlenging. Staat gelijk met oa Ramos en Marcelo op ongeveer 10 miljoen per jaar en moet enkel Pique, Hernandez, Marquinhos en Umtiti voor zich dulden. Hij verdient dus nu al even veel als de bestbetaalde verdedigers bij Madrid en daar zou hij overigens enkel Benz en Bale voor zich moeten dulden. Dit terwijl Ramos en Marcelo toch wel net een tikkeltje meer bewezen hebben dan Virgil imo hoor, zeker op het moment van ondertekenen. Bij Virgil komt er nu ook nog eens een verhoging bovenop als hij verlengt en zit de kans er dik in dat hij veruit de bestbetaalde verdediger ter wereld wordt. Wat doe je nou alsof hij bij Liverpool voor een appel en een ei voetbalt in vergelijking met die andere clubs hun salarissen? En tegen andere mensen denigrerend doen dat ze hun huiswerk moeten doen... Sjonge jonge zo zie je er wel uit als een sukkeltje hoor kerel

26 juli 2020 om 22:23

Omdat de kans op prijzen bij Real en Barca groter is? Dat je club 2 grote prijzen wint in 2 jaar zegt niet heel veel. Jullie zijn dit jaar ook kansloos uit de CL geknikkerd dus ik zou even pas op de plaats maken als je het hebt over clubs die in de laatste 3 jaar net zo effectief zijn geweest als Liverpool in de afgelopen 30 jaar.

26 juli 2020 om 22:43

Afgelopen 30 jaar...om je er aan te herinneren...wk Clubteams,champions League,europese Supercup.jaloezie maakt een beetje blind,vind je ook niet?

Spanje blijft toch inderdaad de beste competitie en met Barca en Real absolute grootmachten waar iedereen wil spelen. Technisch/Tactisch kan geen enkel land tippen aan Spanje. Engeland zit het grote geld, maar LaLiga word het beste voetbal ter wereld gespeeld. Als van Dijk die stap nog eens wil maken dan moet hij dat nu of uiterlijk volgend seizoen doen.

"ik vind eigenlijk Real Madrid en Barcelona van een nog hoger gehalte. Maar Liverpool is natuurlijk ook de wereldtop." een beetje overdreven. Liverpool heeft onlangs nog twee keer een CL finale gespeeld dus waarom zou Barca op dit moment een stap omhoog zijn? ik vind de Premier League ook een veel leukere competitie met 6 grote clubs waar ik in Laliga eigenlijk alleen Barca en Real interresant vind om naar te kijken. ik vind het dus alles behalve een stap vooruit

26 juli 2020 om 21:20

Ik kijk liever naar Valencia-Sevilla bijvoorbeeld dan naar Arsenal-Tottenham dus ik ben het niet met je eens dat Spanje buiten Barca-Real niet interessant is. Maargoed dat is ieder voor zich

26 juli 2020 om 22:03

@jwtw030 ik kijk zelf liever naar Tottenham tegen Spurs. de Premier League spreekt mij veel meer aan maar dat zal voor iedereen idd weer anders zijn. er zijn ook weer mensen die het liefst naar de Bundesliga of Serie A kijken

26 juli 2020 om 22:25

Klopt het is wat een ieder leuker vind om naar te kijken idd, maar Spurs tegen het 2e elftal lijkt me niet echt interessant moet ik zeggen.

26 juli 2020 om 21:25

Mee eens. Het lijkt alsof de mannen zijn blijven hangen in het verleden. Real en Barca zijn aan het heropbouwen. De piek is achter de rug. Het is bouwen aan een nieuw team waarmee ze wellicht in de toekomst Europa weer gaan veroveren. Maar nu is Liverpool the place to be.

26 juli 2020 om 21:34

Als Real Madrid en Liverpool beiden Mbappe willen of Barcelona en Liverpool beide Neymar, en ze bieden precies hetzelfde aan de speler in kwestie. Denk je dan dat 1 van de 2 voor Liverpool kiest? Want dat zou “the place to be” inhouden.

26 juli 2020 om 21:38

Je stelling is doelloos.liverpool zal nooit hetzelfde bieden als Real Madrid.denk je dat daar een speler 17 miljoen per jaar krijgt?nee dus...mbappe,neymar...ze mogen allebei naar Real Barcelona

26 juli 2020 om 21:40

Daarom dat het een stelling is? Maar als we nu echt eerlijk zijn, zal geen van beide voor Liverpool kiezen omdat Real en Barcelona gewoon een veel hoger aanzien genieten.

26 juli 2020 om 21:54

@lierse1997mijn betoog is ook grotendeels gebaseerd op het artikel. Dus wat Van Dijk zou moeten doen. Voor Van Dijk is Liverpool the place to be, omdat hij nu in een waanzinnig elftal zit. Voetballend the place to be. Barca en Real zijn nog aan het opbouwen. Ik sluit niet uit dat een Neymar of Mbappe voor Real of Barca zou kiezen. Ze zouden ook zomaar wel voor Liverpool kunnen kiezen. Dat hangt van de speler zelf af. Maar goed, zo had ik het ook niet bedoeld. Barca en Real kunnen nog altijd een hoger salaris bieden. Al moet je je niet vergissen in Liverpool! Liverpool komt eraan qua omzet en zit niet zo heel erg ver meer van de top 3 vandaan als voorheen.

26 juli 2020 om 21:55

@scouserper Het Liverpool zoals we het kennen is wel aan het veranderen. Je ziet dat ze stappen aan het zetten zijn in hun omzet. Salarissen van boven de 15m worden steeds realistischer.

26 juli 2020 om 21:58

@Silvacity, betreffende Van Dijk geef ik je volledig gelijk, die heeft geen reden te vertrekken bij Liverpool.

26 juli 2020 om 22:01

Lierse,vooral blijven raaskallen,dadelijk ga je nog roepen dat jouw vader veel sterker is dan die van mij.hoger aanzien...prima voor mij.zo'n Neymar met al die kapsones hoop ik nooit bij ons te zien,hebben 1x kortstondig zo'n fout gemaakt en hebben ze echt van geleerd.

Mocht hij niet bij Liverpool blijven dan lijkt me het logisch dat hij een transfer zal maken naar een andere competitie. Het lijkt me niet logisch dat hij naar een andere club in Engeland zal gaan. Dan heb je nog maar een aantal clubs over die hem zouden kunnen betalen ...

Wat een onzin, je slaat Liverpool toch wel hoger aan dan op zijn minst Barcelona momenteel?

Denk dat het bij zo'n mooie club als Liverpool lastig verzadigd raken is. Als je als Liverpool zijnde 30 jaar geen kampioen bent geweest kun je nu onderdeel van een gouden generatie worden die de komende jaren domineert in Europa en de PL, incl die 245.000 per week lijkt me dat geen verkeerd einde tot je pensioen haha.

Ik zie eerlijk gezegd niemand vertrekken , momenteel zijn wij de absolute top en kunnen wij nu onze spelers van wereldklasse behouden. En Van Dijk heeft al meerdere keren aangeven heel gelukkig te zijn hier. Bij Barca of Real krijg je nooit die waardering dat je van Liverpool fans krijgt. Hier worden liedjes gemaakt over u , je wordt hier gezien als een God. En dan heb ik het nog niet over het feit dat je voor de grootste prijzen meedoet. Waarom zou je dat willen opgeven ?

Ik snap wel wat ze zeggen bij Rondo. Bij Liverpool is er qua prijzen niet veel meer voor hem om te winnen en zou hij naar Barca of Juventus/ Inter gaan en daar de Champions League winnen, dan is hij ook daar weer een held. Als dat een drijfveer is (en waarom niet), dan snap ik dat, maar hij kan er ook voor kiezen een clubicoon bij Liverpool te worden. Eigenlijk kan hij het bijna niet fout doen, wat een luxe!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
AlissonKeeper20
A. RobertsonVerdediger20
V. van DijkVerdediger21
J. HendersonMiddenvelder20
N. KeïtaMiddenvelder20
FabinhoMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

216 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 2 1 0 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Liverpool zet Mané in om gedroomde nieuwe partner Van Dijk te overtuigen’

Manchester City heeft naar verluidt al enige tijd een persoonlijk akkoord staan met Kalidou Koulibaly en ook Paris Saint-Germain werd in de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met de komst...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Tottenham Hotspur maakt werk van de komst van Arek Milik. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren