Aston Villa werkt aan onverwachte dubbelslag bij Vitesse en Feyenoord

Zaterdag, 25 juli 2020 om

Aston Villa werkt aan de komst van twee talenten uit Nederland. De huidige nummer zeventien van de Premier League probeert de zestienjarige Lamare Bogarde over te nemen van Feyenoord, terwijl leeftijdsgenoot Sil Swinkels de overstap lijkt te gaan maken van Vitesse naar de club uit Birmingham. The Athletic maakt melding van de belangstelling uit Engeland voor de twee talenten.

Eerder deze week berichtte fankanaal KuipTalk van Feyenoord dat Bogarde op weg was naar een nog onbekende Engelse club. De jonge verdedigende middenvelder van Feyenoord Onder-17 werd in verband gebracht met Arsenal en Tottenham Hotspur, terwijl ook clubs als Borussia Dortmund, Schalke '04, Juventus en AC Milan belangstelling zouden hebben getoond. Een overstap naar Aston Villa zou daarom vrij verrassend zijn. Feyenoord wilde Bogarde graag vastleggen, maar beide partijen kwamen er niet uit na maandenlange onderhandelingen.

De overstap van Swinkels lijkt al nagenoeg zeker. De Gelderlander maakte eerder op de zaterdag al melding van de overstap van de verdediger uit Sint-Oedenrode. Swinkels, tweevoudig international van Oranje Onder-15, begon het afgelopen seizoen bij de Onder-16 van Vitesse en werd halverwege doorgeschoven naar de Onder-17. Zijn transfer is 'uitzonderlijk', aldus de krant: de afgelopen jaren is geen enkele jeugdspeler van Vitesse rechtstreeks naar een buitenlandse club vertrokken.

Aangezien Bogarde en Swinkels geen contract hebben bij hun club, zou Aston Villa slechts een opleidingsvergoeding hoeven te betalen. Als het lukt, halen the Villans twee spelers binnen die nagenoeg even oud zijn. Bogarde werd op 5 januari 2004 geboren; Swinkels zag één dag later het levenslicht. Bogarde is de neef van oud-international Winston Bogarde en van TSG Hoffenheim-talent Melayro Bogarde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door nmekenkamp)

Ik hoop toch altijd maar dat zulke jongens gewoon lekker in Nederland blijven. Ontwikkel je bij je eigen club, daar zijn toch nog genoeg stappen te maken?

25 juli 2020 om 23:05

Tja “je eigen club”, de helft van de jeugdspelers bij de (top)teams heeft een verleden bij een ander team (en dat zal nog heel laag ingeschat zijn).

25 juli 2020 om 23:07

Het ligt denk ik meer aan de clubs die gewoon het minimale bieden, terwijl de spelers heel veel interesse genieten. Ik weet dat het bij Feyenoord in de jeugd echt belabberd is quo duidelijkheid over de toekomst.

26 juli 2020 om 02:34

Er is de laatste jaren echt veel meer duidelijkheid. Zelfs voor jongens vanuit de 018. En bovendien, wat is dan duidelijkheid? Garanties? Binnen 2 jaar speel je in het eerste? Deze trainer (wat toch een loterij is) gaat je de kans geven? De kans om te spelen moet je zelf afdwingen. Altijd. Of je nu in een jong-elftal, o21 of elftal waar je aan verhuurd wordt speelt. Er zijn ook voldoende voorbeelden dit jaar die dat bewijzen onder een trainer die liever ervaring heeft.

26 juli 2020 om 09:06

Dan moet je denken aan duidelijkheid over doorstromen naar het eerste, meegaan op trainingskampen, uitzicht op een contract, de plannen rondom het tweede elftal en alles rondom loopbaanontwikkeling. Zeker bij Feyenoord is het lang onduidelijk; spelers krijgen pas aandacht als ze in beeld zijn bij het eerste. Bij AZ weten talenten wat de club met ze van plan is, wordt er een duidelijke route naar het eerste uitgestippeld en weten ze wat er verwacht wordt. Bij Ajax en PSV idem. Feyenoord moet hele grote stappen zetten als zij hun talenten willen behouden.

26 juli 2020 om 00:41

Het zal waarschijnlijk wel voor het laatst zijn. Ik denk namelijk dat Brexit het voor Engelse clubs veel moeilijker zal maken om dit soort spelers te halen, Het was de EU die dit mogelijk maakte door vrij verkeer van mensen. In de toekomst mogen ze alleen maar spelers aantrekken die uitzonderlijk goed zijn....

26 juli 2020 om 00:52

Dat hangt er natuurlijk van af. De Britten mogen dan gewoon hun eigen regels bepalen en kunnen dus uitzonderingen maken als ze willen. Andersom zal het wel vrij zeker een probleem vormen aangezien Britten dan geen EU-burgers meer zijn, waardoor Britse jeugdspelers minder interessant worden.

Winston is een neef. Die Melayro en Lamare zijn broers.

Manman Aston Villa. Waarom. Geld. Enfin, zien we vanzelf weer s terug hoop ik voor ze.

Kijk, ik begrijp dat je als jonge speler misschien verblind kan worden door aanbiedingen uit het buitenland, Maar naar Aston Villa in Birmingham? Dat begrijp ik echt niet. Je krijgt er geen kans omdat ze altijd voor ervaring gaan (tegen Arsenal was de gemiddelde leeftijd 27), ze kunnen nog degraderen uit de PL. Echt dom als ze dat doen.

26 juli 2020 om 07:27

Begrijp het ook niet 🤑🤑🤑. Maar even terzijde: Birmingham is een geweldig mooie stad, daar zal een 16-jarige natuurlijk voor gaan.

26 juli 2020 om 10:17

Vind je? Ik vind het een van de minste van de grote steden in Engeland. Er is veel te doen in het centrum, maar dat geld voor elke middel- tot grote stad. Verder vind ik het een grauwe stad waar weinig mooie dingen te zien zijn. De omgeving van de West Midland en Shropshire (vlakbij) is dan wel weer mooi.

26 juli 2020 om 11:15

Als hij in een mooie stad wilt blijven wonen kan hij meer dan prima in Rotterdam blijven

26 juli 2020 om 23:39

ProEvo, vind het persoonlijk een mooie stad, maar dat is natuurlijk betwistbaar, maar als 16 jarige kies je natuurlijk niet voor een Birmingham als stad. Was enigszins met sarcastische ondertoon 😉

27 juli 2020 om 12:02

Ik woon al 20 jaar in England en ik ben vaker in Birmingham geweest en ik vindt het absoluut geen leuke stad en een van de minste steden in England. Maar het is inderdaad persoonlijk.

27 juli 2020 om 12:09

nmekenkamp, ik heb er voor mijn studie een half jaar gezeten en ik vond het geweldig. Londen vind ik persoonlijk weer veel te groot, echter heb er ook nooit mogen wonen. Dan beleef je een stad heel anders is mijn ervaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller10
D. SmithUnknown
Ø. NylandKeeper00
T. HeatonKeeper00
L. KalinićKeeper00
E. MartínezKeeper10
J. SteerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

In de wandelgangen

Woensdag 23 september
Tottenham Hotspur maakt werk van de komst van Arek Milik. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren