Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Burak Yilmaz hangt vuile was buiten: ‘Sneijder had nooit geldproblemen’

Laatste update:

Burak Yilmaz heeft zijn naderende transfer naar Lille OSC bevestigd. De spits van Besiktas ontbreekt zaterdagavond in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen Gençlerbirligi. In gesprek met TRT Spor verdedigt Yilmaz zich richting kritische supporters van zijn club, die zich afvragen waarom hij niet meedoet in de laatste wedstrijd en die hem zijn vertrek kwalijk nemen. Yilmaz maakt bekend dat hij, evenals meerdere teamgenoten, geruime tijd geen salaris kreeg uitgekeerd van de club.

Woensdag schreef France Football over de pogingen van Lille om Yilmaz binnen te halen en vervolgens kreeg de transfer snel beslag. Zijn contract loopt nog een jaar door, maar Besiktas kan de transfersom goed gebruiken. Mede door de gevolgen van de coronacrisis is de club in zwaar weer beland. Yilmaz vertelt echter dat hij ook vóór het uitbreken van de crisis niet uitbetaald kreeg; met zijn salaris van ongeveer tweeënhalf miljoen euro op jaarbasis drukt de routinier van 35 jaar zwaar op de begroting. "Lille kwam met een aanbieding. We zijn met de clubleiding van Besiktas om de tafel gegaan. De club zit in een heel lastige situatie", erkent hij. Yilmaz betitelt zijn transfer als een 'gezamenlijk besluit'.

Burak Yilmaz (35) staat voor eerste avontuur in Europese topcompetitie

Woensdag maakte France Football melding van de naderende transfer van Burak Yilmaz. Lees artikel

"De club kon mijn contract niet meer betalen", legt de aanvaller uit. Zodoende heeft ook Besiktas volgens Yilmaz baat bij zijn vertrek. "Hoe zeer ik ook zou hebben ingeleverd: ik had de club niet kunnen helpen. Ik ben een jaar lang amper uitbetaald, net als mijn medespelers. Ik heb nooit een probleem gehad met de club. Ik heb het nooit over geld gehad met Fikret Orman (voorzitter tot september 2019, red.) of met Ahmet Nur Çebi (huidige voorzitter). Ik heb heel lang doorgespeeld zonder betaald te krijgen." Yilmaz, die in januari 2019 voor 1,4 miljoen euro overkwam van Trabzonspor, zegt 'niet teleurgesteld' te zijn door Besiktas. "Ons afscheid was zelfs emotioneel. Zoals ik zei: de club kon mijn contract niet betalen, ondanks dat ik wilde inleveren."

Volgens de 59-voudig international heerst in Turkije een dubbele standaard: buitenlandse spelers worden 'gewoon' uitbetaald, terwijl de contracten van Turkse voetballers niet altijd worden gerespecteerd. Tegelijkertijd worden Turkse spelers door supporters in het land kritischer beoordeeld als het aankomt op geldkwesties, denkt hij: "Ik heb gespeeld met Fernando Muslera, Didier Drogba, Wesley Sneijder, Alex, Atiba Hutchinson... Ik heb nooit gezien dat de buitenlandse spelers problemen met het salaris hadden." Dat klopt overigens niet helemaal. Zo werd in oktober 2014 bekend dat Sneijder drie maanden salaris tegoed had, ofwel een miljoen euro. Die achterstallige betaling werd kort daarna alsnog verricht, maar in 2017 zei Sneijder opnieuw nog 'heel veel geld' tegoed te hebben van de club. Tussen 2013 en 2016 waren Sneijder en Yilmaz ploeggenoten bij Galatasaray.

Yilmaz lijkt de grote clubs in Turkije van hypocrisie te beschuldigen. Hij merkt op dat de topclubs de afgelopen weken hebben geprobeerd een regelwijziging te voorkomen die ervoor zorgt dat clubs vanaf het seizoen 2020/21 nog maar tien buitenlandse spelers onder contract mogen hebben. Hij lijkt erop te doelen dat topclubs graag buitenlandse spelers onder contract hebben én ze uitbetalen, ondanks dat ze gemiddeld meer verdienen dan Turkse spelers. "Als er een aanpassing wordt gedaan aan het aantal buitenlandse spelers dat een club mag hebben, is iedereen erop tegen. Ik ben het met niemand eens", zegt Yilmaz. De arbitragecommissie van de Turkse voetbalbond wees deze week een hoger beroep af van negen clubs, waaronder Galatasaray, Fenerbahçe, Besiktas en de kersverse landskampioen Istanbul Basaksehir. Op dit moment mogen clubs veertien buitenlandse spelers in de selectie hebben, maar dat lijken er dus tien te worden.

"Turkse spelers hebben lange tijd geen salaris gekregen. Ze maakten er geen probleem van. Maar buitenlandse spelers die tijdens de pandemie niet werden doorbetaald hebben ons verlaten", stelt Yilmaz. "Ze zijn gewoon weggegaan. Hen gebeurt niets. Maar Turkse spelers worden uit de selectie gezet als ze naar de voetbalbond stappen om hun salaris te claimen. Dan worden ze als verraders bestempeld. Als je het aantal toegestane buitenlandse spelers gaat inperken, dan gaan Turkse spelers om meer salaris vragen. Sommigen vragen zes, acht of tien miljoen euro. Is dat dan de fout van de spelers? Dat is een bestuurlijke fout." Dat Yilmaz er zaterdag vanaf 20.00 uur niet bij is tegen Gençlerbirligi, en dus zijn laatste wedstrijd voor Besiktas al heeft gespeeld, vindt hij niet meer dan logisch. "Nergens ter wereld gaat een speler wedstrijden spelen als de transfer al is afgerond. Lille staat het niet toe. Anders had ik graag met mijn ploeggenoten op het veld gestaan."

Denk je dat Burak Yilmaz een belangrijke speler wordt voor Lille OSC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat krijg je als je als clubs meer uitgeeft dan je binnen krijgt.
Moet niet mogelijk zijn vind ik, en je zou al die clubs die het zo doen gewoon moeten uitsluiten van Europees voetbal.

25 juli 2020 om 18:59

Succes met 12 teams in Europa dan.

25 juli 2020 om 19:04

Gewoon clubs die hun zaakjes wel op orde hebben laten doorstromen ipv degenen die kans maken op Eurpopees, zo stimuleer je overal (dus niet alleen in de top) een goede financiele situatie

25 juli 2020 om 19:28

Ik zie geen liquede problemen bij veel clubs.
Salarissen worden gewoon betaald.
Maar als je geen middelen op dat moment hebt ben je eigenlijk gewoon bankroet.

26 juli 2020 om 10:03

Zolang er banken genoeg zijn dia krediet blijven verstekken zal je ook weinig merken van de liquide problemen. Feit is dat de meeste top clubs op dit moment technisch gewoon failliet zijn. Barcelona en Real Madrid die moeten verkopen omdat ze geen krediet meer krijgen. Chelsea heeft een schuld van 1200 mil aan Ambramovic en ga zo maar door, dit is op de lange duur gewoon niet meer houdbaar.

25 juli 2020 om 19:15

@wve te simplistisch. Groot onderdeel vh probleem was juist dat veel spelers - vooral buitenlandse spelers - in Euro betaald willen krijgen ipv Lira. Als de Lira dan zo hard daalt zoals gebeurd is, kost dit de club zoveel meer geld. En als lang duurt lopen de kosten helemaal op.

25 juli 2020 om 19:20

Het is dan toch ook belachelijk een dergelijke voorwaarde te accepteren? De Lira is gewoon een stuk volatieler dan de Euro, dus het is niet dat dat een enorme verrassing mag heten.

25 juli 2020 om 19:21

Natuurlijk is dat ook begrijpelijk, als de Lira stabiel was geweest had het niet uitgemaakt, maar dat was nou eenmaal niet zo, en je wil als speler toch zoveel mogelijk zekerheid.

25 juli 2020 om 19:24

Als speler is het logisch dat je het eist, maar dat je het als club accepteert toch niet?

25 juli 2020 om 19:28

Ja daar moet je rekening mee houden.Vast moeilijk beleid voeren wat je dan moet doen. Maar het is wel het probleem van de club die een contract is aangegaan wat ze niet kunnen betalen.

25 juli 2020 om 19:38

Nee maarja daar lokken ze die spelers mee, anders gaat er helemaal niemand heen natuurlijk.

26 juli 2020 om 12:15

Een club heeft geen keuze als ze een buitenlandse speler aan willen trekken. Het enige wat ze kunnen oden is ervoor kiezen dat ze alleen met lokale spelers werken maar ook dan geldt dat de betere in euro's of dollars betaald willen worden. Want dat kunnen ze ook in europa verdienen.

Lastige situatie daar in Turkije, zeker ook met de valuta daling terwijl de spelers contracten in euro's hebben. Maarja daar heeft erdowie zelf veroorzaakt. Snap Burak hierin volkomen, stel dat hij ze poot breekt in de laatste wedstrijd dan kan hij fluiten naar de transfer en ook naar ze geld.

25 juli 2020 om 19:46

Jullie kunnen het niet laten om Erdogan erbij te betrekken he. Dan moeten de clubs in Turkije, maar gerichte transfers doen en niet oude spelers die miljoenen verdienen aantrekken.

26 juli 2020 om 00:15

Erdogan begon voortvarend, de eerste jaren van het 1e decennium van de 21e eeuw tilde hij Turkije over een economische crisis heen en zorgde hij voor welvaart, sinds 2009 ongeveer is het echter een ouderwetse machtswellusteling geworden.

26 juli 2020 om 01:32

Meeliften op de globale economische welvaart ja.

Hij heeft gelijk over het feit dat het hypocriet is dat de buitenlandse spelers gewoon worden uitbetaald en de Turkse spelers niet. Dat zou gewoon niet mogen gebeuren. Je hebt bv. Ruiz zelfs zijn salaris uitbetaald voor de coronavirus, maar van andere spelers niet. Dat terwijl ruiz de club heeft verlaten in een cruciale periode... Daarentegen vind ik het best wel hypocriet van burak om dit dan te zeggen: “Hoe zeer ik ook zou hebben ingeleverd: ik had de club niet kunnen helpen.” Dat terwijl hij een paar maanden geleden aangaf op twitter dat die zou inleveren en dat die de club zou helpen. Als hij zo een statement niet had gemaakt, dan zou ik meer sympathie gehad hebben met zijn situatie. Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk dat die zijn laatste wedstrijd niet wil spelen. Als speler is dat in mijn ogen de beste manier van afscheid nemen.

25 juli 2020 om 19:18

@BJK-Q7 over je laatste zin en als hij dan zijn benen breekt en 9 maanden eruit ligt. Is dat beste manier om afscheid te nemen? Lillie die contract opzegt (zal clausule inzitten dat hij niet meer in actie mag komen) en deze speler zonder club. Zonder inkomsten.

25 juli 2020 om 19:47

Persoonlijk vind ik dat als voetbalspeler de beste afscheid is om te spelen. Dat is gewoon mijn visie op het spelletje in het algemeen...

26 juli 2020 om 12:05

Denk dat de turkse clubs de buitenlandse spelers zorgvuldig uitbetalen omdat ze snappen dat spelers voor het geld komen. Dus makkelijker naar de uefa stappen bij het niet uitbetalen.

Ik snap dat het zeer frustrerend en oneerlijk is dat buitenlandse spelers wel betaald worden. Die clubs proberen waarschijnlijk hun imago in stand te houden bij de buitenlandse spelers, zodat het vuurtje niet rondgaat en spelers in de toekomst gaan weigeren door de negatieve verhalen. Spelers uit het geboorteland hebben die luxe minder snel aangezien ze er opgeleid zijn. Het wordt nog een hele uitdaging om de financiele zaken binnen de Turkse competitie te stabiliseren. Saneren zelf is niet moeilijk, maar zorgen dat alle betrokken partijen content en/of tevreden worden gesteld is veel moeilijker.

25 juli 2020 om 19:33

Volgens mij is saneren voor die ploegen juist heel moeilijk, en ligt het ook gevoelig. Ik ben natuurlijk een buitenstaander in het Turkse voetbal, maar volgens mij hebben Galatasaray en Fenerbache echt voor honderden miljoenen aan schulden, wat toch verbazingwekkend is voor ploegen uit een B-competitie (niet negatief bedoeld!!!) met een andere valuta.

25 juli 2020 om 20:13

Het saneren is helemaal niet moeilijk, de gevolgen ervan echter wel. Verder ben ik het met je eens, al bouw je natuurlijk wel makkelijk schulden op als club. Ga bijvoorbeeld maar na dat FC Twente slechts 4 of 5 seizoenen nodig had om een totale schuldenlast van 90 miljoen euro te creeeren. Dan hebben we het over een (op dat moment) Nederlandse subtopper. Grotere clubs als Galatasaray en Fenerbahce hebben een dergelijk uitgavepatroon jarenlang gehanteerd. Zo verbazingwekkend zijn die schulden dus niet. Bovendien zullen die clubs niet veel moeite hebben die schulden af te lossen als ze 5 jaar de hand op de knip houden. Ze zetten namelijk ook genoeg om. Ook daar gebruik ik FC Twente weer als voorbeeld, want inmiddels is de totale schuldenlast van FC Twente nog maar 33 miljoen euro. Nog steeds veel geld, maar wel beduidend minder dan 90 miljoen euro en dat ondanks een degradatie. Edit - Overigens wel in acht nemend dat de hypotheek van het stadion ook bij die 33 miljoen euro zit omtrent FC Twente.

Voor de mensen die hier oordelen zonder te weten wat er allemaal gaande is, een uitleg: onze vorige voorzitter Fikret Orman heeft zijn eerste 3 seizoenen als voorzitter de feda periode gemaakt (de opoffer periode. Weinig uitgeven en financieel de club stabiel maken) want de onder de voorzitter voor Orman, Demirören liet de club bijna failliet gaan.
Afijn na de 3 opoffer seizoenen begon Orman gelijk met Mario Gomez voor 5 miljoen salaris per jaar te huren van Fiorentina, ondanks dat hij 1 van de betere spitsen is uit onze clubhistorie, trek ik dit alsnog in twijfel. We zijn die 2 seizoenen na de opoffer seizoenen 2x op rij kampioen geworden, met flinke investeringen. Het seizoen daarna ging Orman helemaal all out met spelers zoals Pepe, Negredo, Roco en Larin die absurde salarissen aangeboden kregen, zelfs amateur Necip heeft in die periode 1,8 miljoen verdiend.
Dat seizoen zijn we wel groepswinnaar geworden in de CL, maar na een teleurstellende vierde positie dat seizoen, ontliepen we Cl en kampioensbonus en zaten we in 2018/19 met een peperdure selectie in de Europa League en tot overmaat van ramp weer geen kampioen, dus de puinhoop is nog erger geworden, maar door de Europese ban van Trabzonspor lijkt de club uit de dood kunnen op te staan, als sivasspor vandaag punten morst, gaan we met een geplaatste status de voorronde van de CL in en hopelijk is dat het omslagpunt en hebben we van de fouten die in 2018 gemaakt zijn geleerd.

25 juli 2020 om 19:41

Kortom, Orman heeft een probleem opgelost om vervolgens hetzelfde probleem terug te laten keren.

25 juli 2020 om 19:50

Je kon beter de kortom versie plaatsen 😂😂, nee maar serieus goed uitgelegd bro. Orman had letterlijk de kans om misschien zelfs seba (onze historische voorzitter) te passeren, maar heeft alle harde werk verpest in zijn laatste 2 seizoenen bij ons als voorzitter.

25 juli 2020 om 19:56

Maar zit er dan niemand bij de club die ingrijpt of heeft een voorzitter zoveel macht dat hij alles kan beslissen? Zit er niet een bestuur die dingen moet controleren of iets dergelijks? Voor de fans is dit namelijk niet te verdedigen. Die geven hun ziek en zaligheid voor de club die nu kapot word gemaakt.

25 juli 2020 om 20:20

Die mensen in het bestuur zijn meestal vrienden van de voorzitter dus die negeren gewoon wat er gebeurd of profiteren van de situatie. Iemand binnen het bestuur kreeg zelfs meer betaald dan sommige spelers. Die nam uiteindelijk zelf ontslag na de komst van het nieuwe bestuur.

25 juli 2020 om 23:31

Laatste 2 seizoenen heeft Orman echt opgefokt met zn miljoenensalarissen aan troepspelers.

Wauw gelukkig spreek ik Turks en heb ik dit live kunnen volgen. Ten eerste wat een gemene titel zeg vz, man man man. Burak Yilmaz zegt juist over Sneijder, Muslera, Drogba, Atiba en nog een paar buitenlandse spelers dat zij ook wel eens een paar weken hun geld niet kregen, maar toch door bleven gaan voor het team. Hij eert hun juist vanwege de karakter die ze toonden destijds. Dat zegt hij nu puur omdat zijn teamgenoot Ruiz en Karius zijn vertrokken vanwege de huidige “geldproblemen” bij Besiktas en omdat hij wordt bestempeld als verrader en noem maar op. Mijn mening is dat hij een super goede keuze heeft gemaakt, 35 jaar een laatste contract tekenen bij een club waar je zeker weten je salaris op tijd zult krijgen. Respect voor deze man!!

Inmiddels weet iedereen dat spelers in de Turkse competitie veel verdienen, maar het daadwerkelijk gestort krijgen is weer een ander verhaal.

Ze trekken soms hele goede spelers aan die dus ook vanwege het lucratieve contract komen, maar moeten dan weer maanden op hun geld wachten. Het is eerder regel dan uitzondering.

26 juli 2020 om 00:26

“Maanden” valt mee, soms gebeurt het dat ze er weken op wachten ja, de chaos ivm de huidige corona periode moet je even achterwege laten. Uiteindelijk krijgen ze altijd hun geld, want dat is ook een verplichting van UEFA. Maar het probleem is dat het salarisplafond veel hoger ligt dan bijvoorbeeld in de eredivisie. Dat zorgt ervoor dat er betere spelers aangetrokken kunnen worden ja, maar vaak ook dat pure middelmaat gewoon het dubbele krijgt betaald in Turkije dan dat ze zouden krijgen in NL of Belgie. Dit is helaas de standaard geworden in Turkije, en de Turkse competitie moet hier iets aan doen. De president van Fenerbahce zei al dat hij dit salarisplafond omlaag wil gaan trekken, maar voorlopig betekent dit dat je beter een paar weekjes wacht op het dubbele in TR dan dat je de helft direct uitbetaald krijgt in NL. Belasting voor professionele sporters is ook nog eens significant lager. De sporters hebben dan ook weinig te klagen.

Burak is altijd een mondige personage binnen het Turkse voetbal geweest. In dit geval heeft hij 100 procent gelijk. Turkse spelers worden achtergesteld in uitbetalingen. Het is zo erg dat minst bepalende buitenlander correcter en sneller wordt uitbetaald dan meest bepalende Turk. Achteraf maakt bepalendheid heemaal niets uit qua correcte salarisadministratie. Wat Burak niet aangeeft, is over salariëring van Turkse voetballers. In zijn geval ben ik benieuwd wat hij netto zal overhouden bij Lille, terwijl Besiktas een paradijs voor hem was.

Dat Turkse clubs een slechte betalingsmoraal hebben is niet iets van gisteren of vandaag.je kunt al voorbeelden vinden vanuit de zestiger en zeventiger jaren van spelers die hun contract inleverden vanwege betalingsproblemen. Dit seizoen heeft bijvoorbeeld doelman Lorius Karius dat nog gedaan. Hij liet zich niet langer piepelen door het bestuur van Besiktas. Het is nu dus zelfs dom om daar te tekenen coor komend sezioen als je weet dat de huidige selectie vrijwel volledig nog salaris te goed heeft. Dan weet je dat het geld op is en men daar dus gewoon boven haar stand leeft. Teken je dan een contract voor volgend seizoen dan kun je wachten op het moment dat jij je salaris niet krijgt. En dan kunnen supporters boos worden als je er mee kapt, maar die komen jou je salaris ook niet brengen.

Echt bizarre salarissen in Turkije t.o.v inkomsten van een club. De hoogste prestatie die je kan halen is kwart finale van EL en je kans dat dat echt lukt is lager dan 50%. Maar qua salaris ben je duurder dan een Ajax ofzo. Is toch simpel rekenen lijkt me. Als je gewoon realistische doelen hebt heb je binnen 5 jaar schulden kwijt. Mik gewoon op top 3 in TSL elk jaar ipv top van CL wat gewoon bedrog is. Kijk naar Gala met falcao etc kijk waar ze zijn geeindigd. Stel gewoon salarisplafond van 1m. Euro en bouw het af waar mogelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren