Douglas vol vertrouwen over comeback: ‘Er wordt veel gepraat, dit, dat’

Zaterdag, 25 juli 2020 om 16:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:59

Douglas Franco Teixeira heeft zijn eerst proeftraining bij Go Ahead Eagles achter de rug. De 32-jarige verdediger speelde vanwege een schorsing twee jaar lang geen profvoetbal, maar is vastberaden om komend seizoen terug te keren in de Eredivisie. "Ik ken mezelf, ik heb veel vertrouwen", zegt de Braziliaanse Nederlander tegenover FOX Sports.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door fctexper)

Hoop zo dat hij z'n comeback kan maken, is echt een geweldig aardige man, gun het hem van harte

25 juli 2020 om 17:45

En dan te bedenken dat er mensen schreeuwden hem te selecteren voor NL elftal. Zonde dat hij het niet gered heeft de (sub)top ergens in Europa te bereiken.

25 juli 2020 om 21:18

En dat is vreemd omdat? Feit is gewoon dat hij dat hij die 2 seizoenen een van de, zo niet de meest, stabieke verdediger van NL was. Veel mensen bleerden maar wat omdat de gang van zaken rondom zijn paspoort ze niet aanstond...

Voorlopig is het vooral Douglas die veel praat. Laat hem lekker fit worden en een contract afdwingen, in plaats van telkens de media te zoeken.

25 juli 2020 om 17:24

Zoekt hij de media op of zoeken zij hem op? Ik denk de 2e, want hij komt van ver en is interessant voor de media op dit moment lijkt mij. Ik gun het hem van harte, goed fit worden contract afdwingen en dan nog even 2 a 3 jaartjes balletje trappen moet wel lukken Douglas.

25 juli 2020 om 19:43

Hij komt van ver? Vooralsnog is hij alleen wat pondjes kwijtgeraakt en bovendien is het niet zo dat hem iets overkomen. Hij heeft het allemaal zelf veroorzaakt.

25 juli 2020 om 17:32

Valt toch ook wel mee master. Zovaak komt hij ook weer niet in het nieuws en logisch dat media hem interviewt. Alsof hij zich niet focust op fit worden/contract afdwingen, omdat hij een interview doet.

25 juli 2020 om 19:30

Ik lees nu voor de 3e keer binnen 2 weken een interview van hem. Namelijk dat Emmen hem geschoffeerd zou hebben, dat hij bij Eagles aan de slag ging en nu hij een paar dagen bezig is bij Eagles. Dus nee, het valt helemaal niet mee de laatste 2 weken en dan nu roepen dat er veel gepraat wordt. Ja dank je de koekkoek. Hij praat het meest van iedereen.

25 juli 2020 om 19:45

Ik lees ook vooral een gebrek aan zelfreflectie. Vorig jaar selectief verontwaardigd dat het bij Emmen niets werd terwijl hij veel te zwaar was en in die periode gewoon drugs gebruikte, dit jaar lichtelijk verontwaardigd dat FC Twente 'm niet eens mee wou laten trainen en nu beweren dat hij terug kan naar het niveau van z'n tijd bij FC Twente na 4 jaar waarin hij nauwelijks speelde (en 3,5 jaar waarin hij helemaal niet speelde). Daar bovenop ook in die tijd nog eens alles doen wat "god verboden heeft", zoals dat gezegde luidt. Hij portretteert zich zelf zo dat hij iets bijzonders doet, maar feit is dat hij wat pondjes kwijt moest na een volledig gebrek aan professionaliteit. Meer is het vooralsnog niet.

25 juli 2020 om 22:15

@master D, Is toch niet heel onrealistisch dat hij in 2 weken 3 keer geïnterviewd wordt? Vandaag was de eerste training van eagles dus logisch dat hij dan erom gevraagd wordt, zeker nav een comeback als voetballer. Wat moet hij dan volgens jou doen, het interview weigeren?

25 juli 2020 om 20:25

Hoe weet je dat de media hem niet op zoekt. Hij mag dan net zoals iedereen zijn mening geven. En zelfs als hij de media op zoekt dan mag dat gelukkig gewoon in Nederland dus waar maak je hè nu eigenlijk druk om?

26 juli 2020 om 08:50

Natuurlijk mag hij zijn mening geven. Echter om dan te zeuren dat er veel gepraat wordt dit en dat. Terwijl 90 van de voetbalvolgers in Nederland niet eens wisten dat ie nog niet gestopt was. Ondertussen dat hij zelf vooral iedereen van FC Emmen tot aan de Knvb een veeg uit de pan geeft met onder andere complottheorieã«n. Prima, mag allemaal. Maar dan is het nog al hypocriet om te roepen dat er zoveel over je gesproken wordt, terwijl hij zelf allemaal bagger de wereld in helpt, waar dan inderdaad reacties op komen.

Heb wat beelden gezien, maar hij zag er al aardig fit uit. Zie je al die jonge gasten van go ahead rennen en zie je een beest als Douglas er tussen. Een kop groter dan al die andere, grappig om te zien. Hoop dat hij weer op een mooi niveau komt. Gun het hem van harte.

Bijzonder jammer dat Twente hem geen kans bied, ik geloof erin dat hij weer terugkomt op zijn niveau en dan is hij de beste verdediger in de Nederlandse competitie. Heeft wel tijd nodig, mooi dat de Eagles hem dat bieden. Meesterzet voor Gohead met dank aan Van Wonderen.voetballen verleer je niet, denk dat hij oprecht weer het juiste pad bewandeld. Succes Douglas.

25 juli 2020 om 17:54

Welnee joh. Deze speler heeft de piek in zijn carriere 7 (!!!) jaar geleden al gehad. Vier jaar geleden speelde hij voor het laatst regelmatig een wedstrijd. Dan ben je er echt al te lang uit. Ze zijn bij twente niet achterlijk. Douglas zou zelf ook moeten kunnen weten dat het hoofdje al minder snel denkt wanneer het lichaam niet fit is. Een niet fit lichaam kan de tragere opdrachten ook nog eens minder snel en makkelijk uitvoeren. Nee, zijn oude niveau tikt hij echt niet meer aan

25 juli 2020 om 18:24

Welja joh,mark Spitz, zwom 17 jaar na zijn olympische goud op 42 jarige leeftijd na jaren niet meer op niveau te hebben gezwemd, gewoon maar 4 seconden langzamer dan zijn wereldrecord in de spelen van 1972, dus wat nou piek?? in carriere?? Mocht douglas op 80% komen van zijn niveua van Fc twente, is het nog steeds 1 van de betere verdedigers in nederland.

25 juli 2020 om 18:45

Haha feit blijft dat spitz zich op 42jarige leeftijd ten doel had gesteld zich te kwalificeren voor de olympische spelen maar daar in faalde. Een bijzonder voorbeeld om je punt kracht bij te zetten 😂 Wees gewoon realistisch en dan weet je dat de kans nog geen 1 procent is dat hij fit blijft en structureel zn oude niveau gaat halen.

25 juli 2020 om 18:51

Je moet wel lezen hã©, en Spitz was 17 jaar ouder en had niet veel gedaan, ik zeg toch ook niet dat ie zijn oude niveau gaat halen, ik zeg dat ie op 80 van zijn glorietijd nog altijd 1 van de betere zal zijn, en zeker op KKD niveau.

25 juli 2020 om 22:00

Je voorbeeld met spitz was niet sterk of wel? Iemand die werkte aan een terugkeer en het gewenste niveau niet aan kon tikken. Het is imo verre van realistisch om te verwachten dat douglas nog 80 procent van zn oude niveau aan kan tikken. Als dat wonder plaatsvindt is het een leuke verdediger voor de eredivisie, meer niet

26 juli 2020 om 15:14

Nou nee, op 80 procent van zijn vroegere snelheid, zijn vroegere wendbaarheid zou hij een zeer matige verdediger zijn. Absoluut geen eredivisie top. De verschillen tussen top en zeer matig zijn veel kleiner dan 20 procent.

25 juli 2020 om 19:41

Gewoon terecht. De afgelopen 3 jaren stond hij bekend als een feestbeest die ook hard drugs niet schuwde en des te pijnlijker dat hij ook een schorsing heeft gehad door het gebruik van naar verluidt een plaspil. Geen enkele Eredivisie club heeft interesse in een speler met zo'n gebrek aan professionaliteit. Er is een reden waarom geen enkele Eredivisie club interesse toont en hij het moet doen met een snuffelstage bij de nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie.

25 juli 2020 om 21:32

@sirius,echt wat een Bullshit jij hier allemaal uitkraamt, klopt voor geen meter, lees ff verderop ook, en ik kan het weten, zit zeker 100% dichterbij het vuur dan jij mooie paniekzaaier,mensen afbranden van je veilige pctje op de zolderkamer, en alles wat je van horen zeggen hebt gewoon als waarheid aannemen en op het net gooien, is gewoon schandalig.

25 juli 2020 om 22:55

@fctexpert; je moet sirius niet zo serieus nemen maar vooral jezelf ook niet. Je claimt dat je de bijna buurman bent van douglas en doet vervolgens alsof dat je dat een soort superkracht geeft op een anoniem voetbalforum om te bepalen dat jouw argument beter/sterker is dan die van wie ook? Komt een beetje kneuzerig over om eerlijk te zijn. Als je het niet met zn comment eens bent, meldt het dan gewoon bij de mods met een onderbouwing en dan verwijderen ze hem (of niet).

26 juli 2020 om 01:51

@ijsmuts,ik weet hoe het overkomt,maar zoals hier soms zonder enig bewijs mensen worden neergezet sorry hoor,snap dan ook niet dat zo'n Sirius zo'n groot groen balkje heeft, aan de andere kant snap ik het ook wel, ze lullen elkaar allemaal na, of het waar is, interesseert ze geen bal, als de Clickbaits maar werken

26 juli 2020 om 08:57

Wat is jouw zogenaamde bewijs dan Fctexper dat het allemaal wel meeviel met drugsgebruiker Douglas? Jij roept ook alleen maar dingen, zonder daar ook maar een greintje bewijs voor te leveren, behalve gewichtig (hee dat was Douglas ook) dat je voor 100 procent dichterbij het vuur zit. Jij kalkt ook maar wat neer in een reactie zonder bewijs en als anderen dat doen is het plotseling een probleem en kletsen ze uit hun nek. Jij denkt zogenaamd alles te weten, maar je weet niet eens hoe het balkjes systeem hier werkt en dat je die totaal niet serieus moet nemen of uberhaubt naar kijken.

26 juli 2020 om 16:45

@master d,waar is het bewijs dan dat het wel zo is dan??enige wat ooit uit een bloedtest naar voren kwam is die plaspil die op de verboden lijst stond bij sporting, alles wat hier gesuggereerd word, is Fictie, uit de duim gezogen zonder enig bewijs.

Voor de mensen die willen oordelen of hij wel of niet zou kunnen aanhaken, de beelden staan van de training staan gewoon op de kanalen van Go Ahead Eagles zelf.

Blijft natuurlijk een beest van een verdediger. Is veel te goed om in de KKD te gaan spelen. Kan beter terug naar Twente gaan. Kan nog prima mee in de eredivisie.

"mensen denken dat je na twee jaar bent vergeten hoe je moet voetballen" - Dat denken mensen helemaal niet, maar het lichaam krijgt tikken te verduren als je van topsport naar feestganger gaat en weer terug. Wat je dus in het hoofd van plan bent op het veld, moet het lichaam nog wel uit kunnen voeren. Door z'n leeftijd zal dat al veel minder zijn en aangezien hij in de afgelopen 4 jaar ook nauwelijks heeft gespeeld (waarvan 3 jaar bijna helemaal niet) is dat effect bij hem zeer waarschijnlijk nog veel duidelijker merkbaar. Dat selectief verontwaardigde van Douglas vind ik overigens ook nogal schrijnend. Als je in de piekjaren van een profvoetballer enkel nog bezig met bent met feest, drank en drugs, moet je er niet raar van staan te kijken als mensen je daarop beoordelen. Geen enkele club staat te wachten op een voetballer met zo'n mentaliteit. Niet voor niets laat geen enkele Eredivisie-club hem uberhaupt meetrainen en is het maximaal haalbare op dit moment een stage bij de nummer 10 van de Keuken Kampioen Divisie.

25 juli 2020 om 21:04

Heb je dit gehoord of zijn er echt concrete bewijzen van zijn drugsgebruik? Serieuze vraag geen aanval

26 juli 2020 om 01:54

@jesaja,nee zijn er niet,1 plaspil die op de verboden lijst stond, toen Douglas nog bij Sporting speelde, That's it, daarmee maakt Sirius een complete misdadiger van iemand.

26 juli 2020 om 11:42

Tja, wat versta je onder concrete bewijzen? Voor zover ik weet zijn er geen videobeelden van, maar tig mensen die er getuige van waren, want meneer deed niet echt z'n best het te verbergen. Niet voor niets zijn er zoveel mensen die het zeggen. Nu weet ik overigens niet of hij het nog steeds doet hoor. Hij is inmiddels vader en lijkt druk bezig te zijn met gezonder leven als je z'n social media mag geloven. Douglas is namelijk wel degelijk een zeer vriendelijk persoon.

25 juli 2020 om 21:19

Joh Sirius,blablabla Jij lult als een papagaai de doemdenkers na,douglas heeft er een verkeerde levenstijl op na gehouden dat klopt, maar is nog niet zo lang geleden Vader geworden, en heeft dus een kleine, is zoals jij beweerd helemaal niet zo'n feestbeest, met drank en drugs, maar meer de man van de Pizza en de Bank Netflixen meer de gezapige huisvader, dus wat jij allemaal lult klopt gewoon niet, en ik hoop dat het hem lukt om op KKD niveau weer aan te haken, alleen al om napraatpapgaaien als jij de mond te snoeren, op afstand mensen afbranden, ik zit als bijna buurman er iets dichterbij.

26 juli 2020 om 07:14

En jij bent naïef als je denkt dat hij 1 keer een plaspil heeft genomen, en toen toevallig is gepakt. Maar misschien moet je eens een interview doen met je buurman, en dan het echte verhaal hier plaatsen.

26 juli 2020 om 09:03

Dus je bent niet zijn buurmen en je weet dus helemaal niks Fctexper. Als je net vader bent geworden kun je geen feestbeest zijn geweest of nog steeds zijn met drank en drugs. Wat een lachwekkende logica. Jij weet zogenaamd precies wat iemand wel of niet doet omdat zogenaamd in je straat woont. Blij dat ik niet in de buurt van je woon. Iemand die hele logboeken er op na houdt over wat ik wel of niet in mijn huis doe en hoe vaak ik pizza bestel.

26 juli 2020 om 11:39

@fctexper - Die geruchten gaan inmiddels alweer jaren en ik heb het met m'n eigen ogen gezien. Als er twijfels waren, had ik het de wereld niet in geslingerd. Het is namelijk algemeen bekend dat Douglas een feestbeest was. Dat hij dat momenteel wellicht niet (meer) is, verandert daar niets aan. Meneer deed namelijk de afgelopen jaren niet echt z'n best het te verbergen. Kom dus niet aan met zo'n heel betoog waarin je verkondigt hoe zeer ik ongelijk heb, want in Emmen hadden ze het ook snel door...

26 juli 2020 om 16:52

Joh ga heen,de tijd waar jij het over hebt is nog uit de Twente tijd, dat waren de avonden in het Holland casino in Enschede, en daar waren in die tijden ook wel meer spelers zoals Elia, Arnoutovic, , Fer, Cabral, zeker waren allemaal feestbeesten, en drugsverslaafden, omdat ze wel vaak in het casino waren, ach dan zijn er duizenden, jij hebt het met eigen ogen gezien,9geloof er geen zak van) wat zou je moeten zien dan Hash coke en pillen, ik was zelf destijds vaak in't casino, om juist onze helden daar te zien met meerdere supporters, ik kan je zeggen dat ik ze nog nooit in het openbaar dat heb zien doen, of een drankje is in jou ogen al drugs.

Mooi voor Douglas! Nu mag ie zich gaan bewijzen. Ben heel benieuwd. Denk dat de eredivisie te hoog gegrepen is voor hem.

Iemand die meer kan vertellen over die plaspil? Dat hoor je toch niet zo vaak. Qua voetbal; niet geschoten, altijd mis..

Als Douglas het lukt om op behoorlijk niveau terug te komen,lijkt het wel op een speelfilm.volgens mij gunnen ontzettend veel liefhebbers hem deze rol.maar dan in de werkelijke realiteit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda6632
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. HendriksAanvaller306
B. van HoevenAanvaller285
P. SimonisUnknown
A. RabillardAanvaller266
J. GorterKeeper320
J. MulengaAanvaller246
M. MichaelisKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

Nederland
49 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren