‘Barcelona schakelt Jorge Mendes in voor topdeal met Manchester City’

Donderdag, 23 juli 2020 om 10:52Rian Rosendaal • Laatste update: 13:53

Barcelona is druk bezig met de invulling van de defensie voor volgend seizoen en volgens Sport is Eric García een voorname kandidaat om deze zomer richting het Camp Nou te vertrekken. De Catalaanse grootmacht is naar verluidt tevens bereid om Nélson Semedo in een eventuele deal te betrekken voor João Cancelo. Volgens voornoemd medium is er contact geweest tussen beide clubs om over een ruildeal te praten.

Het plan om Semedo en Cancelo te ruilen komt uit de koker van Jorge Mendes, die als zaakwaarnemer beide verdedigers bijstaat op zakelijk gebied. De Portugese belangenbehartiger denkt dat Cancelo niet geschikt is voor de Premier League en bekijkt derhalve geschikte opties in andere Europese topcompetities. Cancelo kwam vorig seizoen voor dertig miljoen euro over van Juventus en diens contract in het Etihad Stadium loopt nog vijf seizoenen door. Het lijkt erop dat pas na afloop van het Champions League-seizoen meer duidelijk komt over zijn toekomst.

De door manager Josep Guardiola hoog aangeschreven García ontving onlangs een voorstel van Manchester City om zijn tot 2022 lopende contract met enkele jaren te verlengen. Een definitief akkoord tussen beide partijen is echter nog niet gesloten. Barcelona volgt de contractsituatie rondom de centrumverdediger met veel interesse, zo klinkt het. De nummer twee van het afgelopen LaLiga-seizoen is vanwege de coronacrisis echter niet bereid om met miljoenen te smijten. García maakte negen jaar lang deel uit van de jeugdopleiding van Barcelona, dat hem in 2017 naar Manchester City zag vertrekken.

Volgens Sport heeft het bestuur van Barcelona reeds gesproken met Mendes om tot een passende oplossing te komen. De Catalanen hopen dat met een deal inzake Semedo, Cancelo en García geen transfersom op tafel hoeft te komen. Met name Cancelo wordt gezien als een speler die Barcelona een kwaliteitsinjectie geeft. Gezien de coronacrisis is voorzichtigheid echter geboden en de speler zelf moet ook graag naar Spanje willen komen. Het tweede deel van de zomerse transfermarkt opent op 3 augustus en sluit op 5 oktober.


Poll

Zie jij Eric García en João Cancelo naar Barcelona vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Barcelona is zo afgezakt. Het beleid is daar zo slecht en die aankopen ook. Jammer vond het jaren geleden 1 van de mooiste clubs om naar te kijken. Nu is dat allemaal weg..

23 juli 2020 om 11:29

ik snap je punt, maar heeft dat ook betrekking op deze eventuele transfer? Garcia zie ik best zitten

23 juli 2020 om 11:39

Pereira en Soyuncu van Leicester City zijn veel beter.

23 juli 2020 om 11:45

Goh! maar die kosten beide rond de 50 miljoen. Barcelona zet in deze deal in op een ruil met gesloten beurzen (cq. geen transfersom). Cancelo is een back die voetballend meer kan brengen dan Semedo, maar is bij City vanwege de aanwezigheid van Walker niet zeker van zijn plek. Garcia is een grot talent en iemand voor de toekomst. Bovendien kent hij de club al vanuit de jeugd. Hij hoeft er ook niet direct te staan met de aanwezigheid van Pique, Lenglet en Umtiti zal die de tijd krijgen.

23 juli 2020 om 11:58

Dan beter Soyoncu alleen halen. Beter 1 topper dan 2 keer middelmaat.

23 juli 2020 om 12:05

Er hoeft geen topper te komen op CV, Pique en Lenglet is gewoon een uitstekend centrum, ze hebben juist iemand nodig die op termijn Pique kan opvolgen. Dat zou Garcia kunnen zijn. Suyoncu is een prima verdediger maar ik twijfel of die het voetbal vanuit achteruit kan brengen waar Barcelona om vraagt. Het geld wat Barcelona deze zomer kan besteden moet gaan naar een creatieve middenvelder en/of een vleugelspeler met diepgang.

23 juli 2020 om 12:11

Maar waarom zou city akkoord gaan met een ruildeal Cancelo-García tegen Semedo? Cancelo is samen met walker de duurste back ooit, dus het lijkt me sterk dat ze iets dergelijks willen.

23 juli 2020 om 12:15

Zo goed is het duo Pique Lenglet ook niet hoor. Pique is de glans wel een beetje vanaf. Doorselecteren die man (en tevens de andere oudjes als Busquets, Suarez, Rakitic, Messi)

23 juli 2020 om 13:07

@lierse; Cancelo krijgt amper speeltijd en Garcia is net aan het doorbreken en heeft ook zijn contract nogniet verlengd. Ik weet niet wat de waarde van Semedo is (+/- 40 miloen?) maar Barca is nu juist aan het onderzoeken of deze deal haalbaar is.

23 juli 2020 om 13:23

@Lucas, voor Barcelona zouden dit inderdaad logische beslissingen zijn en goede transfers. Jonge spelers die nog genoeg jaren mee kunnen maar wel al een behoorlijk basis niveau hebben.

23 juli 2020 om 13:29

Messi kan je nog niet weg doen en daarbij kan niemand hem betalen. Ik zou Messi, Alba en Busquets houden en Suarez, Vidal, Griezmann, Rakitic, Coutinho en Umtiti proberen te verkopen.

23 juli 2020 om 18:04

@joey aan de andere kant hoeft messi ook niet meer voor het geld te voetballen. Als die echt weg wilt bij barca kan die makkelijk een lagere salaris accepteren bij een andere club en alsnog een van de best betaalde te zijn door zijn sponsor inkomsten

23 juli 2020 om 13:03

Als Aurajo en Garcia (hopelijk) zo het centrale duo vormen dan lijkt me in dit geval voor de verandering prima beleid.

23 juli 2020 om 13:03

Als Aurajo en Garcia (hopelijk) zo het centrale duo vormen dan lijkt me in dit geval voor de verandering prima beleid.

Zouden prima transfers zijn voor Barcelona. García is een voetballende verdediger die bij Man City toch al goed mee doet. Kan mooi leren van Piqué en eventueel het stokje overnemen. Cancelo of Semedo is om het even lijkt me. Maar vindt Cancelo een prima back. Niet minder dan Semedo.

Denk dat Cancelo wel bij Barca kan passen, bracht bij Valencia aanvallend toch een stuk meer bij dan Semedo nu doet. Ik twijfel echter wel over zijn ontwikkeling bij Juventus en City, waar hij toch redelijk geflopt is. Dacht dat hij bij Juventus wel redelijk bezig was (volg de wedstrijden niet zo) dus vond het ook een rare transfer naar City... Als je Cancelo dan RB gaat zetten heb je wel een snellere RCB nodig, want Pique gaat echt niet meer alle gaten (kunnen) dichtlopen die Cancelo zou laten. Cancelo + Garcia voor Semedo lijkt me wel te mooi om waar te zijn voor Barca (zondag cash betalingen)

23 juli 2020 om 11:59

Bij Juventus vond ik Cancelo wereldtop. Hij kon met z'n pure techniek, ballen panklaar op Cr7 hoofd leggen. Nadeel is wel dat hij verdedigend best zwak is, vandaar ook dat City wat kwetsbaar is met Cancelo in verdediging als je ook met Stones en Otamendi speelt. Ik denk dat een ruildeal tussen Cancelo en Semedo onwijs goed kan uitpakken voor zowel City als Barca. Barca heeft behoefte aan een aanvallende back, terwijl City juist behoefte heeft aan defensieve stabiliteit.

Eric Garciá zou een uitstekende vervanger zijn op de lange termijn van Piqué. Zeer comfortabel aan de bal en staat verdedigend ook zijn mannetje. Heeft ook de nodige snelheid om met veel ruimte in de rug te spelen. Dat hij zo lang in de eigen cantera heeft gespeeld is mooi meegenomen. Als City een andere CV aantrekt, is de kans wat reëler op de komst van Garcia. Hij doet me qua speelstijl denken aan Marc Muniesa. Was ook een soortgelijke speler. Is helaas qua blessures nooit eruit gekomen. Semedo vind ik persoonlijk beter dan Cancelo dus dat zou ik wel weer jammer vinden.

Pfff, Cancelao!

Wat moet Barcelona daar nou mee?
Ik vond hem bij Juventus al niet denderend en bij City wist hij me al helemaal niet te imponeren. Ik snap best dat hij tijd nodig had om aan te passen en dat meestal niet in 1 seizoen gaat. Maar ga je nu 3 seizoenen een transfer maken omdat de competitie je niet suit?.

Daarnaast begin Nelson Semedo steeds beter en beter te worden en is het gewoon belangrijk dat hij zekerder word aan de rechterkant. Na een tijdperk van Dani Alves zie ik in Semedo genoeg potentie om een zo'n zelfde soort rol op zich te nemen, als hij het vertrouwen maar krijgt!

Ze willen Garcia en Cancelo en enige ze teruggeven is Semedo? En dan denken ze geen geld hoeven te betalen? Ze zijn daar in Catalunie echt al hele realiteit verloren he? Waarom zou City in vredesnaam ja zeggen tegen zo n lachwekkend voorstel?

23 juli 2020 om 12:37

Dromen mag maar dit is toch echt wel te mooi om waar te zijn voor Barça.

23 juli 2020 om 14:14

Dacht dat ze een semedo-cancelo ruil deal wilden doen en dan 10m voor garcia die een aflopend contract heeft.

23 juli 2020 om 19:36

@bruhhhhhh: Garcia aflopend contract? Ik vind 2 jaar vast liggend nog niet bepaald aflopend contract, maar kan aan mij liggen?

Eric Garcia zou een prima aankoop zijn, doet het bij City goed en kan uitgroeien tot een top verdediger wat Cancelo betreft ik denk dat hij aanvallend meer kan brengen dan Semedo maar vraag me af of hij dat ook verdedigend kan

23 juli 2020 om 11:33

Aanvallend is hij al tijden ook bagger vind ik. Na Valencia heb ik hem alleen maar zien stagneren. Bij Juve sporadisch een goeie pot, maar voornamelijk wisselvallig. Semedo moet gewoon vaste RB worden. Met Dembele voor hem rendeerde hij beter. Messi lekker weer als Trequartista opstellen, dat zou het hele team ten goede komen.

23 juli 2020 om 12:12

Al denk ik dat het voor Barcelona beter is om een topverdediger aan te trekken in plaats van om te gokken of een jonge speler top kan worden. Pique is de jongste niet meer en Lenglet is geen topverdediger.

23 juli 2020 om 13:07

Naast een goede verdediger is Lenglet echt wel goed. Maar hij en Pique samen werkt niet omdat ze allebei geen snelheid hebben.

23 juli 2020 om 20:11

Inderdaad, een De Vrij ofzo kan direct ingepast worden, Garcia is een groot talent maar wel voor de toekomst. Vanuit City snap ik het wel, als je de berichten leest dat ze interesse heben in Ake, dan hou je Otamendi en Garcia over als concurrenten voor vierde keus cv, en backup spelen is voor een veteraan als Otamendi wel acceptabel maar Garcia zal langzaamaan meer speeltijd willen, niet minder.

23 juli 2020 om 21:27

Ik snap ook niet dat Barcelona Laporte heeft laten lopen destijds. De Vrij zou nu inderdaad een logische aankoop zijn.

Waarom zou je semedo weg doen? Is zo een beetje het enige lichtpuntje in deze verdediging. Voegt aanvallend altijd veel meer toe dan wie dan ook. Als je je verdediging sterker wil maken zou ik beginnen met 2 nieuwe centrale verdedigers. Dat zijn de zwakste schakels bij Barca. Semedo is verdedigend niet de beste, maar zijn aanvallende kwaliteiten zijn op dit moment gewoon te belangrijk lijkt me.

23 juli 2020 om 13:06

Ik vind hem verdedigend beter dan aanvallend. Het stokt vaak nabij het 16 meter gebied, hij geeft zelden een assist.

23 juli 2020 om 15:22

Lichtpuntje? Kijk jij überhaupt Barcelona? Semedo is echt een speler van niks. Hij is snel, en dat is het. Voetballend is het helemaal niks, dus waarom hij überhaupt nog de middenlijn overkomt, geen idee. Het is een blind paard en defensief niks speciaals, maar nogmaals, door zijn snelheid kan hij dingen corrigeren. Absoluut geen niveau wat Barcelona nodig heeft. Cancelo is een veel betere voetballer, en zou veel beter bij Barcelona passen.

23 juli 2020 om 18:07

Semedo moet weg omdat hij aanvallend te weinig brengt. Hij denkt te veel vanuit verdedigende positie en dat zie je ook aan zijn spel. Hij trekt vaak naar binnen toe, loopt niet diep als er ruimte ligt zodat hij een steekbal kan ontvangen op de flank en hij houdt het veld niet breed, zoals ik eerder zei ik snap niet waarom semedo zo veel naar binnen trekt. Het is duidelijk dat hij niet bij het spelletje past wat barca wil spelen

Cancelo kwam over voor 65 miljoen van Juventus, dat op zijn beurt wel 30 miljoen of iets dergelijks neertelde voor Danilo. Daarnaast zou ik als Barcelona-fan niet zitten wachten op een defensief zwakke Cancelo naast een ouder wordende piqué.

23 juli 2020 om 22:35

City heeft Cancelo geruild voor Danilo. Cancelo is een veel betere back dan Danilo en is vooral in voetballend opzicht een van de beste backs ter wereld.

Cancelo is aanvallend top, verdedigend kan hij je de kwartfinale of halve finale CL kosten. 95% van de tijd een nuttige speler, maar op cruciale momenten tegen een team dat druk zet naar voor een probleem.

Als ik García was zou ik het wel weten. Bij City is wel iets meer concurrentie achterin met laporte, stones en zelfs pramende. Dit terwijl er bij barca met een ouder en minder wordende piqué binnenkort een plekje vrij komt. Umtiti is nooit herstelt van zijn blessure en mag ook geen concurrentie voor hem zijn op termijn. Enkel lenglet zie ik de komende jaren als echte concurrentie. Araujo is ook een groot talent maar ik schat García hoger in. Daarnaast heeft Pep bij City getoond geen vertrouwen in eigen talenten te hebben. Hij speelde dit seizoen veel te weinig als je ziet hoe vaak de basisverdedigers in de lappenmand lagen. Dan speelde Pep nog liever met Fernandinho of Rodri achterin dan deze knul. Zelfs het grootste Engelse talent van zijn generatie komt nauwelijks aan spelen toe in de Prem. Dit terwijl fati en puig kansen krijgen bij barca. Momenteel is het misschien een grote warboel bij barca maar er is een moment van verandering op til. Zometeen is er een nieuw bestuur, hopelijk een coach die talenten de kans geeft en moet barca doorselecteren in deze oude selectie. Kan een ideaal moment zijn voor een talent als García om in te stappen. Barca en Madrid zijn dan ook het hoogst haalbare voor de meeste Spanjaarden.

23 juli 2020 om 14:15

Real mag ook wel een poging doen mocht deze jongen beschikbaar zijn. Op termijn kan die dan hopelijk het vuur aan de schenen leggen van Varane en Militao, al zou het niet de meeste prioriteit moeten genieten.

23 juli 2020 om 14:25

Je praat nu echt onzin. Garcia speelde de laatste tijd juist veel. Garcia speelde na de corona breek nagenoeg alles bij Man City, behalve tegen Burnley, Chelsea en Newcastle, waarvan hij tegen Burnley en Chelsea er niet bij was, vanwege een hoofdblessure. Foden exact hetzelfde. Hij maakt steeds meer minuten en krijgt in veel wedstrijden gewoon een basisplaats. Foden wordt de opvolger van David Silva volgend seizoen.

23 juli 2020 om 14:55

Garcã­a speelde nadat de titel verloren was en het niet meer boeide... Toen het nog om de knikkers ging speelden er middenvelders op zijn plek wanneer directe concurrenten uit waren. 269 minuten mocht hij maken. Nadat de race verloren was in de laatste 9 wedstrijden meer dan 1000 minuten. Nee dat roept vertrouwen hoor als je mag spelen wanneer je niet meer naar boven of beneden kan op de ranglijst. Kom nou niet zeggen dat dat toeval is. Voor deze zomer worden ze weer met een cv in verband gebracht, dat leest zo'n knul ook hoor.

23 juli 2020 om 20:13

Maar als City inderdaad Ake (of een vergelijkbare speler) haalt, dan zakt Garcia behoorlijk terug in de pikorde, daar gaat-ie uiteraard niet tevreden mee zijn. Ik vind dit een vrij logische stap hoor.

Why oh why zou Cancelo een goede aankoop zijn dan? Semedo is een slapjanus en ongeschikt voor Barca, maar om nu hem te ruilen voor iemand die niet zoveel beter is? Eric Garcia ken ik niet.

Cancelo die niet geschikt is voor City moet een versterking voor Barça zijn? Pep die weer een monstertransfer na 1 jaar afschrijft? Semedo die voor City geschikt is? Barça en City die zaken willen doen met Jorge Mendes (in mijn ogen een uitstekende zaakwaarnemer maar antiheld bij die 2 clubs)? Er gaat een zogezegd een hoop fout in Barcelona en Manchester.

Afdankertjes verkopen of ruilen voor degelijke spelers als Arthur en Semedo is wel apart beleid ja. Goeie zaken voor City en Juve is vast blij dat ze Arthur hebben ipv een oude Pjanic.

Ik snap het niet. Barca heeft net zijn slechtste defensieve record in 17 jaar behaald het voorbije seizoen en stond pas 5e met minst aantal tegendoelpunten. Maar ze gaan nu lekker een defensief secure back ruilen voor een back die defensief zijn voorkant niet van zijn achterkant herkent omdat ie offensief wat meer brengt. Vraag me af wat het opgetelde iq daar in de bestuurskamer is. Alba gaan ze niet vervangen, Pique blijft ook lekker nog 1 of 2 seizoenen staan ook al bakt hij er weinig meer van imo... Dat zijn al 2 spelers die defensief te weinig brengen op dit moment. Wordt opendeurdag bij Barca volgend jaar dan

23 juli 2020 om 18:19

Haha mooie opendeurdag. Maar eens met je analyse. De oorzaak ligt bij messi, hij is close met die groep en daarom kunnen alba Piquet en busquets blijven . Maar elk weldenkend mens ziet dat ze over de hill zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor de malaise, niet het bestuur. Ik zou ze absoluut verkopen, Messi houden tenzij een 200+ mln bod komt, en het team heropbouwen. En niet op principes van tiki taka maar gewoon moderne spelopvattingen

23 juli 2020 om 20:25

Voor barcas aanvallende spel is een aanvallende back belangrijk om het veld breed te houden en diep te gaan. Beide dingen die semedo niet levert. En defensief is die ook niet zo secuur, weet nog hoe vincius hem dol draaide en toen kwam roberto erin die het gek genoeg beter deed dan semedo tegen vincius. Als je op semedo let kan je vaak zien dat hij de neiging heeft om naar binnen te trekken. En als er veel ruimte ligt op de rechterflank kiest hij er zelden voor om naar voren te gaan zodat hij de bal op een hoge positie kan ontvangen. Semedo mag weg hoor.

23 juli 2020 om 20:33

Kerel semedo cancelo sergi Roberto het is allemaal lood om oud ijzer. La masia is een mythe, er moet zoveel veranderen bij barca om weer op t niveau 2009 2011 te komen.

23 juli 2020 om 23:55

Ik ben het met je eens dat Semedo offensief te vaak verkeerd loopt. Echter denk ik dat je nog verder achteruit gaat door Cancelo te halen. Die doet het dan offensief allicht beter maar defensief minder. In het huidige Barca met de huidige defensieve zwakte zou ik die ruil dom vinden. Dan heb je zometeen met Cancelo, Pique en Alba 3 verdedigers die defensief momenteel te zwak zijn in je basis. Verdedigers moeten in de eerste plaats verdedigen. Ik zou Semedo ook inruilen voor een betere back indien mogelijk, dan wel eentje die defensief minstens even sterk is en offensief beter. Zeker niet voor Cancelo. Met Cancelo en Alba en een voorhoede in vorm maak je elk team in de onderste regionen stuk met 4/5-0. Maar ik zie ze dan geen enkele prijs winnen omdat je tegen een sterk team compleet overlopen wordt. Ze zullen wel altijd hun doelpuntje meepikken met die offensieve line-up maar dat maakt niet uit als je er zelf 2 of 3 slikt tegen een Madrid, Atleti, Sevilla... en in de ko fase van de cl.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

2 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren