Premier League kent tweede promovendus na bloedstollende laatste speeldag

Woensdag, 22 juli 2020 om 22:35Demen Bulbul • Laatste update: 23:01

West Bromwich Albion keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug in de Premier League. Het elftal van manager Slaven Bilic beleefde woensdagavond een bloedstollende laatste speeldag in de Championship, maar had uiteindelijk aan een 2-2 gelijkspel tegen Queens Park Rangers voldoende om de tweede plaats veilig te stellen. West Brom promoveert zodoende in het kielzog van kampioen Leeds United naar de Premier League.

Op de laatste speeldag van het seizoen maakten in theorie drie teams nog kans op het laatste directe promotieticket. West Brom begon de avond weliswaar als de nummer van de ranglijst, maar had slechts een voorsprong van één punt op Brentford, terwijl ook Fulham met twee punten minder nog op het vinkentouw zat. West Brom had vanavond overduidelijk last van zenuwen, want the Baggies kwamen na ruim een half uur verrassend op achterstand door een doelpunt van Ryan Manning: 0-1.


West Brom werd vervolgens echter op sleeptouw genomen door Grady Diangana. De 22-jarige huurling van West Ham United scoorde vlak voor en vlak na rust en bracht West Brom zo aan de leiding. Het team van Bilic gaf de voorsprong echter toch weer uit handen door een tegendoelpunt van Eberechi Eze. Daarmee gaf het zowel Brentford als Fulham een uitgelezen mogelijkheid om te profiteren.

Brentford en Fulham faalden beiden echter. Brentford verloor op eigen veld met 1-2 van Barnsley, terwijl Fulham op bezoek bij Wigan Athletic niet verder kwam een 1-1 remise. Daardoor behoudt West Brom zijn tweede plaats en resteren de play-offs voor Brentford en Fulham. Zij zullen samen met Cardiff City en Swansea City gaan strijden om het laatste Premier League-ticket. Wigan Athletic, Charlton Athletic en Hull City degraderen uit de Championship en zullen volgend seizoen actief zijn in de League One, het derde voetbalniveau in Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door stravven)

Wat heeft Brentfort het hier laten liggen zeg! Thuis verliezen van een degradant... zonde, maar het is WBA gegund!

Mag trouwens ook wel vermeld worden: de geweldige comeback van Luton! Stonden het hele seizoen op degradatie, hebben zich heel goed herpakt en zijn nu puur op de laatste speeldag veilig gespeeld. Respect dat ze het hebben overleefd!

22 juli 2020 om 22:44

Brentford? Wat te denken van Nottingham? In minuut 65 lijkt alles er nog op dat ze de playoffs ingaan, en dan alsnog niet, doordat zij met 4-1 verliezen in een thuiswedstrijd tegen Stoke.

22 juli 2020 om 22:47

Bizar ja! Heb echt genoten deze laatste speelronde!

22 juli 2020 om 22:47

Echt onbegrijpelijk, ze zullen bij Nottingham toch ook wel horen dat Swansea aan het winnen was en dat betekende dat ze niet met 1-4 mochten verliezen bij een 1-2 nederlaag waren ze alsnog de play-offs in gegaan

22 juli 2020 om 23:06

En toch vind ik Luton het meest bizar overall. Die hebben van de laatste 15 wedstrijden er maar 2 verloren. Ze stonden heel lang dik laatste, weten het toch nog te redden! En dat voor een hele kleine club.

22 juli 2020 om 23:18

Luton is helemaal geen hele kleine club. Toch meer seizoenen op het hoogste niveau dan enkele PL clubs en hebben daarnaast ook een League Cup in de prijzenkast staan.

22 juli 2020 om 22:48

8 wedstrijden gewonnen na de lockdown en het dan laten liggen tegen Stoke en Barnsley. Barnsley is overigens veilig nu door de 12 punten aftrek van Wigan (redacteur heeft liggen slapen). Daar kunnen ze nog wel tegen in beroep gaan dus het is nog niet gespeeld. Hopelijk lukt het Brentford dan maar in de play offs. Voetballend zeker de beste van de 4. Nottingham is na een voortvarend begin helemaal ingestort. Ook niet meer opgang gekomen na de restart. Overigens mooi dat Luton erin is gebleven.

22 juli 2020 om 22:52

Dat is nog niet eens alles. Er is ook nog een serieuze kans dat Sheffield Wednesday puntenaftrek gaat krijgen. Als dat ook 12 punten zijn kan Barnsley ondanks het feit dat Wigan niet degradeert alsnog in de Championship blijven. En blijkbaar kan het ook nog dat Derby punten in mindering krijgt.

23 juli 2020 om 11:42

Ongelofelijk dat Luton het gehaald heeft. Sinds de hervatting hebben ze mij echt verbaast. Helaas dit jaar niet heen kunnen gaan vanwege corona. Hierdoor komend seizoen een nieuwe kans om Luton in de Championship te zien spelen.
Hoe dan ook een prachtige prestatie om erin te blijven na 2 opeenvolgende promoties.

Jongens toch, ik heb niet vaak zo'n enorme chaos gezien op een laatste speelronde als dit. Nottingham wat playoffs in 25 minuten misloopt, Swansea wat het juist wel redt, Barnsley wat zich alsnog veilig speelt, Charlton wat veilig leek en nu toch degradeert, Fulham en Brentford die falen waardoor een falend WBA toch promoveert, En Luton wat zich toch hand weet te haven. En dan heb ik het gevoel dat ik nog wat ben vergeten.

22 juli 2020 om 22:59

Het is echt een gek seizoen geweest. Charlton leek een tijdje mee te spelen voor de topposities, maar degraderen nu zelfs (waarschijnlijk, afwachten wat het met Wigan en Wednesday zal worden). WBA leek lang een zekerheid voor promotie en spelen het nog bijna weg. Luton en Barnsley waren een paar weken terug dan weer een zekerheid voor de degradatie maar redden zich nu allebei op de laatste speeldag (hangt ook weer af van de rechtszaken).

Vooral bij Brentford zullen ze zich heel erg achter hun oren krabben, na de corona stop 7x op rij gewonnen en dan de laaste 2 wedstrijden waar het echt om gaat verliezen ze gewoon van de nummer 16 en vandaag de nummer 22, oei oei oei

22 juli 2020 om 22:47

Wat dacht je van Nottingham? Die stonden vandaag in minuut 65 op playoffs. 1-1 bij hun wedstrijd en 1-1 bij Swansea. En dan verliezen ze zelf met 4-1 en wint Swansea met 4-1, en verliezen ze dus hun playoff plaats.

Wat een speelronde. Jammer dat Wigan eruit gaat door die 12 punten straf die hier nog niet in de stand verwerkt is. Brentford in de laatste competitiewedstrijd op Griffin park naast promotie grijpend door eigen falen. Had een mooi eind geweest als ze hadden gewonnen.

Nottingham is dus hun promotiekans ontnomen doordat ze op de laatste speelronde een doelsaldo voordeel van +5 hebben omgewerkt naar een -1. Werkelijk niet te geloven hoe hard ze het vergooid hebben daar.

Man wat heeft Nottingham Forest het hier laten liggen. Zo lang op een playoff plek gestaan en dan op deze manier het helemaal weggeven. Pijnlijk, had gehoopt dat ze net als Leeds United eindelijk terug zouden keren in de Premier League. Worden desondanks leuke playoffs met Brentford en Fulham als de favorieten, maar de twee ploegen uit Wales met het momentum.

22 juli 2020 om 22:55

Echt zonde he! Paar maanden geleden gaf ik ze nog een goede kans om rechtstreeks te promoveren en dan geven ze het zo weg... En dat tegen Stoke dat helemaal nergens meer voor speelde en echt een drama seizoen hebben gehad. Die mogen niet promoveren lijkt het wel

Als Wigan inderdaad 12 punten aftrek krijgt, speelt Barnsley zich veilig en degradeert Wigan. Grote kans dat dat gaat gebeuren. Tekst is dus een beetje voorbarig. Maar wat een spanning zeg. Luton speelt zich veilig, hele seizoen onder de streep gestaan. Forest verspeelt de playoffs in de tweede helft, waardoor Swansea er nu met dat ticket vandoor gaat. Brentford verliest in blessuretijd van Barnsley, dat zich zoals gezegd veilig speelt en daardoor promoveert West Brom alsnog! Kon echt alle kanten op in de tweede helft! Echt genoten!

22 juli 2020 om 22:53

Wel echt heel sneu voor Wigan. Alles aan gedaan, maar helaas net een doelpunt te weinig (en dus twee punten) te weinig om er in te blijven... Ben bang dat we die voorlopig niet meer terug zien in de Championship, laat staan de Premier League...

22 juli 2020 om 22:56

Het kan nog veel gekker worden dan dat. Ook als Wigan geen puntenaftrek krijgt kan het zo zijn dat Barnsley niet degradeert. Want er is ook een onderzoek bezig tegen Sheffield, wat kan leiden tot maar liefst 21 punten aftrek, en dat gaat in de komende weken bekend worden. En ook Derby kan nog serieus puntenaftrek krijgen. Kortom: Degradatie gaat bepaald worden in de rechtzaal.

22 juli 2020 om 23:02

Oh ja, Sheffield wist ik, maar ik dacht dat dat om minder punten aftrek ging. Als Wigan en Sheffield allebei punten aftrek krijgen, zou Charlton zich dus ook nog kunnen handhaven (?)...derby heb ik wel even gemist, wat is daar allemaal aan de hand dan?

22 juli 2020 om 23:07

De zaak van Derby en Sheffield is vergelijkbaar, allebei zijn er vraagtekens bij de precieze gang van zaken omtrent de verkoop van het stadion volgens de Bbc, normaal gezien toch wel een heel betrouwbare bron. Maar het is niet zeker of het doorgaat, hoeveel punten eraf gaan en of dat over dit seizoen of volgend seizoen gaat. Kortom: Afwachten dus.

Hier komt WBA toch wel heel erg goed weg, want een paar dagen geleden zag het er niet goed uit voor de Baggies. In februari stonden ze zelfs nog autoritair aan de leiding maar vlak voor de corona-stop en zeker erna zijn ze met punten beginnen morsen en konden ze met moeite nog is winnen. In deze vorm waren ze kansloos geweest in de play-offs, dus ze hebben echt geluk gehad. Brentford en Fulham leken anderzijds als een stoomtrein te komen opzetten de afgelopen weken, maar lieten het de laatste paar dagen wel afweten. Toch zal het in de play-offs tussen die twee gaan. Ook geweldig voor Luton trouwens dat ze zich op de laatste speeldag nog kunnen redden, de grote underdog in de Championship en ze stonden ook lang laatste, maar hebben zich de laatste matchen geweldig teruggevochten.

Wat doodzonde dat Brentford hier thuis verliest van Barnsley. En dat ook nog eens nadat ze afgelopen weekend verloren van Stoke.. Ontzettend jammer dat de laatste thuiswedstrijd in het prachtige Griffin Park in zo’n deceptie eindigt. Hopelijk pakken ze het snel weer op en gaan ze via de play-offs alsnog richting de Premier League. Come on Bees!

22 juli 2020 om 23:21

Hopelijk inderdaad via de play offs. Lijkt me mooi om naar Brentford Spurs te gaan in het nieuwe stadion. Het ziet er mooi uit!

Wat een speelronde! Blij dat West Bromwich terug is! Heb altijd een zwak gehad voor de club.

23 juli 2020 om 12:16

Wij laten wel altijd punten tegen ze liggen 😅. Ik hoopte meer op Fulham door de derby, maar WBA is ook een mooie club.

Zonde voor Brentford.
In oktober daar geweest voor de wedstrijd tegen Derby county.
Toen zag het er nog niet naar uit dat ze voor promotie gingen ballen.
Geweldig (krakkemikkig) stadion

Jammer dat WBA promoveert. Vind het maar een saaie club. Wel enorm veel sensatie zo op de laatste speeldag.

23 juli 2020 om 00:40

Bilic is wel een prima trainer, overigens. Maar idd, WBA is niet echt een club waar je wild van wordt.

Jammer dat Brentford het niet klaarde. Ze zijn de laaste paar wedstrijden niet echt in goede doen en lijken wel bijna last van zenuwen te hebben. Ik hoop dat ze als nog via de play offs doorgaan. Dat zou mooi zijn met het nieuwe stadion volgend jaar. Griffin Park is tot nu nog het enige stadion in de UK met een pub op iedere hoek.

22 juli 2020 om 23:23

Dit seizoen daar geweest, maar die pub op iedere hoek valt wel tegen, dat was vroeger schijnbaar anders.
Nu kun je het geen pub meer noemen

22 juli 2020 om 23:51

Inderdaad, het klinkt altijd leuker dan het is. Brentford is nou ook niet echt het beste plekje in de UK. Ik heb een paar jaar lang een paar honderd meter van het stadion af gewoond. Ik ben blij dat ik er weg ben :-). Maar het is nog steeds leuk om ze te volgen.

23 juli 2020 om 00:54

Het viel me vooral tegen dat het nog een uur met de trein was vanuit piccadilly circus.
Met de pints van o'neills van de avobd/nacht ervoor, viel dat gruwelijk tegen

Jammer van Brentford maar beide Leeds en WBA zijn 2 echte PL clubs met een mooie historie. Snap dat WBA niet de meest geliefde club is door de oude speelstijl, maar het is wel een echte traditieclub. Baal het meeste ervan dat Forest de play-offs misloopt en Charlton gedegradeerd is. Hoop dat Fulham of Brentford het haalt via de play-offs. Heb niks met de Whelse clubs. De Championship heeft wel weer bewezen dat het verreweg de mooiste competitie van de wereld is!

Ik lees regelmatig dat men graag ploegen zien promoveren met een grote historie. Wat wellicht niet veel mensen weten is dat West Brom een lange geschiedenis heeft op het hoogste niveau in Engeland. Meer wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld dan clubs als Blackburn, Bolton, Sheffield Wednesday, West Ham, Leeds United, Nottingham, Wolves etc. Je zou het een traditionele Engelse club kunnen noemen.

22 juli 2020 om 23:47

Denk dat mensen een hekel aan die club hebben vanwege hun speelstijl die ze hanteerde paar jaar geleden in de PL, vooral onder Pulis. Niet veel wedstrijden van ze gezien maar denk dat het nu wel meevalt, al zou ik nooit echt fan worden van die club, ik weet niet, de club spreekt me niet echt aan.

22 juli 2020 om 23:49

Dat dus. Vind het ook opvallend dat schijnbaar ook weinig mensen weten dat Burnley helemaal niet de kleine club is wat diezelfde mensen denken. 2 keer landskampioen, een FA Cup en 57 jaar op het hoogste niveau doorgebracht. En idd met Leeds en WBA hebben we 2 echte PL clubs terug, hoop als derde promovendus op Fulham of Brentford. Heb helemaal niks met Cardiff en Swansea.

Ik had zo gehoopt op Nottingham . Een mooie oude club die eigenlijk op het hoogste niveau hoort zoals jaren geleden. In de tijd met geweldenaar stan colymore in de spits. Jammer jammer. Van de 4 die nu gaan strijden hoop ik op Fulham.

En Millwall! die wonnen alles laatste tijd behalve van onderste regiones waardoor ze de play offs misten...... Dat zou toch wat zijn die club er ooo nog bij

En dan ben ik nog vergeten het meest vreemde van dit seizoen te noemen: Uit de laatste 21 wedstrijden heeft Hull slechts 6 punten gepakt. In januari stonden ze nog in de top 10.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Bromwich Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Fulham2313
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
K. BartleyVerdediger121
D. FurlongVerdediger120
C. TownsendVerdediger120
J. LivermoreMiddenvelder120
A. MowattMiddenvelder123
M. PhillipsMiddenvelder123
K. Ahearne-GrantAanvaller125
Voor de complete selectie: Clubpagina West Bromwich Albion.

4 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren