‘Luis Suárez had voor niemand respect, hij rende dwars door iedereen heen’

Woensdag, 22 juli 2020 om

Steven Gerrard speelde tijdens zijn lange loopbaan bij Liverpool samen met een aantal spelers van wereldklasse, waaronder Luis Suárez. De huidige spits van Barcelona werd in 2011 door the Reds voor ruim 26 miljoen euro overgenomen van Ajax en Gerrard had al snel door dat hij met een bijzondere speler te maken had.

“Veel spitsen die wij aantrokken hadden wel respect voor mannen als Jamie Carragher. Suárez had op de training echter voor niemand respect, op een goede manier”, blikt Gerrard terug in een podcast van de BBC. “Hij kleunde erin, hij gebruikte zijn ellebogen en ik dacht nog: dat soort dingen zie je normaal niet op de training, dan zie je altijd veel respect. Luis rende echter dwars door iedereen heen en bezorgde de verdedigers handenvol werk. Je zag meteen al dat het geen weken, maar dagen zou duren voordat hij een topspeler zou worden voor Liverpool.”

Klopp vraagt Liverpool-fans dringend om thuis te blijven

Gerrard en Suárez slaagden er in hun tijd bij Liverpool niet in om de landstitel te winnen en de clubicoon moest tot dit jaar wachten op een kampioenschap van zijn club. Gerrard, tegenwoordig trainer van het Schotse Rangers FC, beleefde de landstitel van het keurkorps van Jürgen Klopp van een afstandje, als supporter: “Ten eerste is het voor mij fantastisch om afscheid te kunnen nemen van een paar demonen, zeker die van 2014.” Liverpool gaf in dat seizoen de landstitel, mede door een slippertje van Gerrard zelf, in de laatste speelronden uit handen.

“Als Liverpool-fan en oud-speler, ken ik de lange, lange periode van wachten maar al te goed. Ik heb nog steeds contact met veel spelers in de kleedkamer en zij hebben die pijn ook met mij gedeeld. Het is fantastisch geweest voor iedereen die bij de club betrokken is, maar het heeft bij mij als oud-speler ook tot gemengde gevoelens geleid. Om eerlijk te zijn verkeer ik nog steeds in de zevende hemel na alle aandacht die eraan is besteed op televisie en alle emoties die in het rond vlogen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door nederland79)

wat een gezeur weer over respect...als je "respect" hebt voor je medespelers, behandel je ze tijdens de training net zo als je je tegenstanders behandelt. Daar worden zij en jij beter van. Als je ze spaart, schiet het niet op.(natuurlijk even afgezien van bijten, of acties zoals Ramos)

22 juli 2020 om 16:22

Heb jij het stukje wel gelezen? Hij noemt heel duidelijk dat het positief is, je kan zo veel respect hebben voor een speler dat dat te zien is aan prestaties, ook op trainingen. Gaat soms ten koste van durf tonen.

22 juli 2020 om 16:48

Toch vraag k mij af hoe Gerard respect en elleboog in een zin plaats.. ellebogen op training of wedstrijden; slaat totaal nergens op dus vind het maar vreemd

23 juli 2020 om 09:07

maar gebruik het woord respect dan niet, als het niks met respect te maken heeft. De helft van de wereld heeft het dag en nacht over respect, terwijl dat helemaal niet zo boeiend is. Als je je zo druk maakt om respect, dan heb je toch echt een zwaar leven.

Vind Suarez toch wel vaak onderschat als speler, wordt ook heel vaak weggelaten uit al die Premier League Xi's etc. Ook wel begrijpelijk, heeft totaal die gun-factor niet. Samen met Ronaldo de beste speler die ik ooit heb zien spelen in de Premier League. Hoe hij z'n tegenstanders angst inboezemde in 2013/14 was ongezien. Herinner nog z'n 4 goals tegen Norwich, ongelooflijk. Beste nummer 9 van de 21ste eeuw imo.

22 juli 2020 om 16:05

Pfoeh, beste spits van de 21e eeuw gaat mij persoonlijk toch net te ver. Ook kijkend naar successen, hoewel deels een teamprestatie, schat ik bijvoorbeeld Drogba, Lewandowski en Benzema toch nog net een treetje hoger in.

22 juli 2020 om 16:08

Wat dacht je van Van Nistelrooij, chevchenko enz?

22 juli 2020 om 16:13

Ook fantastische spitsen inderdaad!

22 juli 2020 om 16:14

Wat Suarez heeft verwezenlijkt in de PL en in het algemeen in zijn carriã¨re is imposant. Bij elke transfer doken er twijfels op en keer op keer bewees hij het tegendeel door te schitteren. Bij elke club waar hij heeft gespeeld, is die een legende geworden: Groningen, Ajax, Liverpool en nu Barcelona. Het feit dat hij Liverpool eigenhandig bijna een landstitel bezorgde, zij het dat Gerrard dat slippertje niet maakte, is voor mij de beste individuele prestatie ooit in de PL. Met Skrtel, Alberto Moreno, Glen Johnson in de verdediging er toch in slagen meer doelpunten te maken dan de tegenstander is bijna onmogelijk. Dan kwam die bij Barca en riep iedereen dat hij het voetbal van Messi en co niet zou aankunnen. Niet normale spits.

22 juli 2020 om 16:17

Als Chelsea fan is Drogba natuurlijk een legende, een echte big game player die alles heeft gewonnen. Benzema is misschien wel de meest constante spits die al 13 jaar presteert, en heeft ook gewoon 4 Cl's in zijn kast staan. Maar puur op kwaliteit vond ik Suarez toch van een ander niveau. Lewa heeft de laatste jaren Suarez wel voorbijgestoken en zit nu misschien wel in zijn prime. Maar toch denk ik dat Suarez net dat tikkeltje beter was. Dat is natuurlijk mijn mening en begrijp perfect dat er mensen zijn met een ander idee

22 juli 2020 om 16:25

Haha Chelsea, leuk toch dat iedereen zijn eigen mening heeft. En je argumentatie is prima. Alle genoemde spitsen zijn klasbakken. Uiteindelijk bepaalt persoonlijke voorkeur inderdaad de volgorde. Heeft ook te maken met voorkomen, uitstraling etc.

22 juli 2020 om 16:29

@Wagwan / "Het feit dat hij Liverpool eigenhandig bijna een landstitel bezorgde, zij het dat Gerrard dat slippertje niet maakte, is voor mij de beste individuele prestatie ooit in de PL.". Ook een mooie uitspraak waar je natuurlijk tijdenlang over kunt discussiëren. Vergeet bijvoorbeeld niet het seizoen van Alan Shearer in 94-95, waarin Blackburn Rovers met één punt voorsprong op Man U kampioen werd. Mede dankzij 34 treffers (van de 80 van Blackburn in totaal) van Shearer...

22 juli 2020 om 16:39

Drogba, Drogba!? Waaaaaaaaaaaaaaaaat? Is dit echt serieus? Die heeft in acht seizoenen Chelsea maar twee keer meer dan 12 doelpunten gemaakt. Een van de meest overschatte spitsen of all time. Suarez was in alles beter. Ook Benzema komt niet in de buurt, al is dat wel een hele goede teamspeler.

22 juli 2020 om 16:39

Ik vind Benz en Drogba toch niet in de buurt komen hoor. Drogba scoorde eigenlijk echt niet zo heel veel. Benz vind ik wel een absolute topper maar als je het hebt over nummer 9's moet hij het zeker afleggen tegen Suarez. Benz is meer een 9,5. Als Suarez een heel seizoen bij Madrid in de basis had gestaan had hij met gemak de pichichi gepakt. Hoe vaak ik wel niet vloek omdat Benz niet op tijd de 16 in loopt of te ver uit positie is om goed voorbereidend werk van de flanken of backs af te ronden. Dat gebeurt bij Suarez veel minder.

22 juli 2020 om 16:41

@diegelbereds Hmmm wat Shearer heeft gedaan is ook wel een gigantische prestatie inderdaad, al vind ik het eerder een collectieve prestatie met de focus op de organisatie (zoals Vardy en Mahrez met Leicester, waar er gehamerd werd op de defensie.) Wat ik bij Suarez zo bijzonder vindt, is dat hij uit het niets plots een gigantische kans weet te creã«ren. Verbeter me als ik het verkeerd heb, maar volgens mij was Shearer meer een fox in the box die echt gevoed moet worden met voorzetjes. Suarez daarentegen kon in zijn prime echt alles met en zonder bal. Dat maakt hem zo bijzonder. Ook het feit dat Suarez echt een klootzak is, die het bloed onder de nagels van de tegenstander haalt. Kan ik zo van genieten.

22 juli 2020 om 16:51

@Wagwan / je typering klopt wel grotendeels. We moeten alleen ook weer niet net doen alsof Suarez helemaal geen hulp kreeg van zijn teamgenoten destijds. Daar stonden ook heus geen koekenbakkers op het veld. Het blijft gewoon doodzonde dat Liverpool dat jaar geen kampioen werd. En uitgerekend dat slippertje van Gerrard... een bizar moment dat ik nooit zal vergeten. Uitgerekend Gerrard had ik het zo gegund. Hij is en blijft een levende legende, maar dat was de kers op de taart geweest! Samen met de CL natuurlijk

22 juli 2020 om 17:49

Drogba in finales voor Chelsea: Finales: 10 Doelpunten: 9 Bekers: 8

22 juli 2020 om 18:00

Lewa, drogba en benezema? Op basis van wat dan. Hij scoort meer dan alle 3 hoor

22 juli 2020 om 18:15

Drogba of Benzema hoger inschatten dan Suarez vind ik wel een mooie. Op basis waarvan? Eto'o was een betere aanvaller en speler dan Drogba, bv. Benzema heeft in tien jaar tijd maar twee keer de dertig doelpunten in éã©n seizoen (incl beker, CL, etc.) weten te passeren. Heel dat gedoe dat hij doelpunten af moest staan aan Cristiano gaat ook niet op, gezien Suarez dat ook heeft moeten doen voor Messi. Echt, hoe je die twee boven Suarez plaatst, is mij een raadsel.

22 juli 2020 om 18:59

Eigenhandig lol, Sturridge en Sterling waren zijn loopjongens of wat?

22 juli 2020 om 19:12

barcalover, klopt niet helemaal wat je zegt. Bron: Wikipedia zegt het volgende. Suarez totaal 606 wedstrijden 394 goals. Lewandowski totaal 553 wedstrijden 383 goals. Qua doelpunten ontlopen ze elkaar dus vrijwel niets. Inderdaad Suarez nog net iets meer, maar wel in 50 wedstrijden meer. Afijn, ze ontlopen elkaar weinig en het verschil in niveau kan je overduidelijk niet baseren op de gemaakte doelpunten.

22 juli 2020 om 19:15

@Almogaver, Drogba is misschien inderdaad niet helemaal terecht. Hoewel hij wel ontzettend veel gewonnen heeft en in finales vrijwel altijd belangrijk was. Benzema vind ik wel een ander verhaal. Misschien minder doelpunten gemaakt, maar qua spelaandeel in mijn ogen beter. Een veel betere voetballende spits dan Suarez in mijn ogen. 13 jaar lang de onbetwiste spits bij Real, ga er maar aan staan. Ach, ieder zijn voorkeur toch?

22 juli 2020 om 19:19

Drogba ben ik minder fan van, die scoorde niet zo vaak. Maar van Nistelrooy, Henry, Zlatan, Eto (toch 3x de CL gewonnen), Benzema (4x de CL gewonnen), Inzaghi (kon niet zo veel met een bal maar stond wel altijd op de goede plaats en heeft van al deze spelers misschien wel de mooiste prijzenkast), de braziliaanse Ronaldo (weliswaar het begin van de 21ste eeuw maar met 8 goals toch belangrijk voor de wk winst in 2002). Suarez hoort zeker ook in dat rijtje maar of hij beter was is vooral een kwestie van smaak.

22 juli 2020 om 19:45

@LondonCalling, eens met je argumentatie. Drogba is uiteindelijk echt wat minder, geef ik ook toe. Verbaas me wel een beetje over zijn "lage" aantal doelpunten. Kan je nagaan hoe bedrieglijk je gevoel soms is.

22 juli 2020 om 20:20

Maar dan wel Cristiano afspiegelen als uitstekende afmaker, maar itt Messi geen buitengewone speler. Diezelfde vergelijking kan je maken met Suarez en Benzema. Als pure doelpuntenmaker kies je voor Suarez. Maar Benzema is zo veelzijdiger en begrijpt het spel zoveel beter, laat het team draaien. Dus Benzema is zeker een betere voetballer tegenover Suarez. Daarbij is het niet omdat Suarez en Benzema op het opstellingenblad centraal vooraan staan, dat ze dezelfde rol spelen op het veld. Benzema is een schaduwspits en Suarez een pure 9. Messi bedient veel meer Suarez, dan Cristiano aan Benzema. Benzema zakte uit, waarna de vleugelspelers naar binnen kwamen in de 16 om af te werken. Daardoor stond er dit jaar zo weinig iemand in de 16 en kwamen we aanvallend te kort.

22 juli 2020 om 21:11

Met benzema en Drogba ben ik niet eens. Benzema kan weliswaar beter voetballen. Maar hij kan niet scoren zoals Suarez. En een spits wordt toch echt 90% op zijn goals afgerekend. Ik heb 90 procent inderdaad uit mijn reet getrokken. Lewandowski in deze vorm is geweldig,er moet wel bij gezegd worden dat Suarez zelfs betere cijfers heeft neergelegd dan lewandowski tot nu toe in dit seizoen. In 15/16 scoorde suarez 59 doelpunten.

24 juli 2020 om 02:56

Hernan crespo!!! Wat een machine was dat

22 juli 2020 om 16:14

Dat gekke schot van afstand. Die duwtjes tegen de united defensie. Het was een plaag voor iedereen. En absurd veel gescoord voor die tijd in Engeland. Toen stonden er toch wat meer top verdedigers in vergelijking met nu. Nu zijn het meer voetballende verdedigers.

22 juli 2020 om 16:20

Ongelooflijk! Was als Chelsea-fan destijds de enige speler van wie ik echt doodsbenauwd was wanneer hij aan de bal kwam. Die man kon werkelijk alles toen, alles lukte. Juist doodzonde van die bal tegen de paal vs Arsenal, die goal ging anders de geschiedenisboeken in.

22 juli 2020 om 19:05

Wat te bedenken van die afgekeurde goal tegen Newcastle, met buitenkant voet.

22 juli 2020 om 16:18

Vind je? Heb je bijvoorbeeld Henry of Bergkamp nooit zien spelen? Die hebben toch wel een hoger niveau aangetikt in de PL dan Suarez vooral omdat ze daar veel langer hebben gespeeld. Ben het wel met je eens dat Suarez in de PL vrij ondergewaardeerd is maar dat komt ook omdat hij er niet heel lang heeft gespeeld. Zie pundits als Shearer, Carragher etc. Suarez wel vaak noemen in die teams..

22 juli 2020 om 16:26

Bergkamp heb ik nooit zien spelen. Henry wel, maar dat was al in z'n periode bij Barca waar hij toch anders gebruikt werd. Natuurlijk heb ik talrijke filmpjes en beelden gezien, maar vind het toch moeilijk om me op die highlights te baseren. Vanaf 2007 (ongeveer wnr ik echt voetbal ben beginnen volgen) waren Ronaldo en Suarez de allerbeste imo.

22 juli 2020 om 16:33

Als je vanaf 2007 pas voetbal volgt zou ik maar echt oppassen met zulke gewaagde uitspraken. Suarez is een wereldklasse spits (geweest), maar de beste van de 21e eeuw? By far NOT.

22 juli 2020 om 16:38

Dat R9 nog van een ander niveau was kan ik me zeker inbeelden. Voor de rest kan ik er niet echt veel opnoemen.

22 juli 2020 om 17:54

Ruud van Nistelrooij, Thierry Henry, Samuel Eto’o. Persoonlijk vond ik David Villa ook echt een betere spits. Vooral voetballend, maar z’n statistieken liegen er ook niet om. Eerlijk gezegd ben ik ook altijd meer fan geweest van Aguero, maar die acht ik qua niveau gelijkwaardig aan elkaar evenals Lewandowski. Persoonlijk was ik altijd groot bewonderaar van Gabriel Batistuta. Wat een wereldspits was dat, maar behoort misschien meer tot de jaren 90 dan. Ik vergeet trouwens een belangrijke naam: Raul Conzalez Blanco! Of Andriy Shevchenko, de sluipmoordenaar van AC Milan. Genoeg even goede spitsen in ieder geval en zelfs betere dan Suarez.

22 juli 2020 om 18:24

Villa haalt het nog niet tot op de helft van Suarez. Eto'o kan ik me een voorstelling bij maken, RVN was ook een wereldspits, net als Kluivert, Romario, Lineker, Hugo Sanchez, Hans Krankl. Allemaal van wereldniveau.

22 juli 2020 om 19:07

Ik kon wel genieten van spitsen als Crespo en Morientes. Al waren die wel wat treetjes minder dan Suarez.

22 juli 2020 om 19:19

Almogaver,Dat mag jij vinden, dat betekent niet dat het ook zo is. Villa was een veel verfijndere voetballer en afmaken deed hij ook net als Suarez overal: Zaragoza, Valencia en Barcelona. Volgens mij ook topscorer allertijden nog altijd van Spanje. Die namen die je noemt: mooie namen idd, maar hij had het niet over alltime spitsen. Anders ken ik een hele lange lijst maken met betere spitsen dan Suarez.

22 juli 2020 om 16:24

Vind dat je overdrijft met suarez zn klasse. Beste nr 9 zou ik spitsen als Eto'o, ibra, aguero, boven Suárez zetten, los van de volgorde. In de premier league heb ik betere spelers gezien. Ze zijn al opgenoemd hierboven. Wat ik zo mooi aan Suárez vind is zijn tekstboek carrière. Groningen, Ajax Liverpool (toen subtop europa), barca

22 juli 2020 om 16:35

Hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en op basis van wat je oordeelt! Eto'o werd op z'n best lang niet altijd gebruikt als nummer 9. Ibra heeft heel de wereld veroverd en behaalt al over een veel langere periode wereldniveau, maar is ergens toch een beetje 'gefaald' bij Barca en is toch op geen enkel moment de allerbeste geweest. Superfan van Aguero, maar zn talrijke blessures hebben misschien wat roet in het eten gegooid. Kan natuurlijk dat je nog beter spelers hebt gezien in de Premier League! Je bent misschien ook al heel wat ouder dan mij

22 juli 2020 om 17:56

Ben groot Ibra fan, maar Suarez zou ik boven Zlatan plaatsen. Waar Ibra het in grote wedstrijden en toernooien het vaker liet afweten, heeft Suarez zijn kwaliteiten laten zien.

22 juli 2020 om 18:25

Hoe je iemand als Ibrahimovic boven Suarez kunt plaatsen, is mij echt een raadsel. Als betere speler zijnde, dan.

22 juli 2020 om 20:45

Ibra en Aguero hebben nagenoeg niets laten zien in de CL. Ze waren wel betere spelers, maar mijn inziens niet betere spitsen. Suarez leeft van doelpunten en scoort altijd en overal. Lewandowski is natuurlijk ook een topspits, maar ook geen CL gewonnen en Bundesliga is natuurlijk niet van het niveau van Primera. Ook hij is pas dit seizoen helemaal los aan het gaan in de CL. Heeft deze nooit gewonnen doordat hij op de grote momenten toch niet thuisgaf.

22 juli 2020 om 16:30

Al de namen dat hier opgenoemd worden , vind ik alleen Lewa in de buurt komen van Suarez. Al is Lewandowski wel beter op dit moment.

22 juli 2020 om 16:35

Juist van dezelfde mening. Enkel Lewa komt in de buurt en is op dit moment natuurlijk beter!

22 juli 2020 om 16:41

Ik moet dan eerlijk gezegd toch ook wel een lans breken voor Benzema. Zoals je zelf al aangaf is hij al 13 (!) jaar lang de onbetwiste nummer 9 bij Real Madrid. Wat een klasbak ben je dan zeg! Enige nadeel van Benzema is dat het er eigenlijk nooit spectaculair uitziet en dat je eigenlijk zelden een prachtige goal van hem ziet. Wel echte spitsengoals, dat dan weer wel

22 juli 2020 om 16:58

Er is geen spits die ook maar in de buurt komt van hoe goed Henry was in zijn prime bij Arsenal. Die gast was niet normaal man. Suarez kan ik daar met alle respect niet eens mee vergelijken. Hij is heel goed hoor, maar het is ook allemaal wel op pure wilskracht bij hem. Die elegantie en pure voetbaltalent die een Henry had kun je gewoon echt niet vergelijken met hem en ik wil Suarez echt niet tekort doen hoor fantastische speler.Edit: R9 was als spits misschien de enige die beter was alleen hebben we daar niet lang van mogen genieten

22 juli 2020 om 17:12

@Jesaja, Henry.. die was ik eigenlijk een beetje vergeten. Ontzettend stijlvolle spits natuurlijk. Fantastisch om naar te kijken.

22 juli 2020 om 17:43

Benzema is dus totaal niet 13 jaar lang de onbetwiste nummer 9 geweest, eerst dacht ik nog dat er sprake was van sarcasme maar toen zag ik een uitroepteken erbij. Onder Mourinho stond hij vooral bekend als Bendrama, en zag iedereen hem als miskoop die snel naar Arsenal moest gaan.

22 juli 2020 om 19:09

Heeft wel telkens de concurrentiestrijd gewonnen Yannick, daar kun je alleen maar respect voor opbrengen. Wanneer hij in vorm is kun je ook echt van hem genieten.

22 juli 2020 om 20:32

Het probleem is dat mensen Benzema puur op zijn kansen beoordelen terwijl hij nooit een pure nr 9 is geweest. Ook niet bij Lyon. Benzema is misschien wel de meest onderschatte spits van de afgelopen jaren. Het overgrote deel van Real fans vind hem niet eens goed genoeg voor madrid terwijl Mourinho, Ancelotti, Zidane en Benitez allen hem als hun eerste spits gebruikten. Denk bovendien dat hij de meeste technisch begaafde spits is van de afgelopen 10 jaar.

22 juli 2020 om 20:42

Ik zal misschien geen vrienden maken, maar wat vond ik Pippo Inzaghi een superspits zeg. Altijd scherp en scoorde letterlijk overal. Del Piero was ook een genie, maar minder een pure spits dan de andere namen die genoeg worden.

22 juli 2020 om 18:42

Ik vind deze lastig, want als de VAR eerder bestond en echt consequent was had Suarez enorm veel doelpunten afgekeurd zien worden. Vaak kleine overtredingen nodig om te scoren. Ook vaak dingen gedaan die niet konden zoals die ellebogen. Slimme speler maar toch. Ik zou overigens in de Premier League altijd voor Aguero gaan. Elke x als ik Chelsea-city keek en dacht we hebben t wel onder controle was daar Aguero.

22 juli 2020 om 19:28

Aan de andere kant worden er door al het duwen en trekken ook veel overtredingen op hem gemaakt. Door de VAR worden er meer penalties gegeven dus het zou best kunnen dat hij meer doelpunten zou hebben gemaakt.

22 juli 2020 om 20:05

Tjah als VAR bestond dan hadden Messi en Ronaldo minder CL’s en automatisch ook ballon d it’s dus dad klinkklare onzin.

Suarez, wat moet je daar van vinden? Wat mij betreft een voorbeeld van een speler die op het veld een soort van gedaanteverwisseling ondergaat. Buiten het veld de rust zelve en altijd met respect pratend over iedereen. Binnen de lijnen echter een bloedirritante spits, die trekt en sleurt, zijn lichaam op alle mogelijke manieren gebruikt en nare trekjes heeft. Schwalbes en het continu klagen bij de scheids, hij is er niet vies van. Het is een genot om hem in je team te hebben, maar als neutrale supporter of tegenstander is het een van de meest verschrikkelijke spitsen die er op de velden rondlopen.

Ik herinner me nog de een keer dat ik ttv Marco van Basten als hoofdtrainer bij Ajax een training bijwoonde (toen kon dat nog). Na een duel gingen Suarez en Vertonghen op de vuist en schold Suarez het hele team uit voor Puta dit en Puta dat, nadat men tussen beide probeerde te komen. Training werd ook gelijk afgeblazen, maar paar minuten later kon men weer redelijk lachen met elkaar. Ik denk dat dit voorval Suarez in een notendop goed beschrijft.

22 juli 2020 om 16:36

en hoe is dat juist? Een tekort aan hersencellen dat wordt 'opgevangen' door een teveel aan testoseron?

22 juli 2020 om 17:11

Er zijn voldoende mensen slimmer dan jij en ik die zich geregeld misdragen tegenover directe collega’s. In het geval van Suarez zie je toch wel een bizarre winnaarsmentaliteit, die ook voor kortsluiting kan zorgen. Deze kwaliteit en soms ook last is wat Suarez maakt als voetballer en, dacht ik, was ook de reden dat de scouts van Grunn hem gehaald hebben. Voetballend was het allemaal niet zo super indrukwekkend destijds. Ze kwamen bij die wedstrijd van Nacional niet eens voor Suarez kijken.Ik vind het allemaal mooi. Het is entertainment Van de bovenste plank.

Sja, Jamie Carragher. Moet je daar angstig voor zijn dan? Daar ben ik nooit echt van onder de indruk geweest.

22 juli 2020 om 16:53

Nja hij doelt denk op op hiërarchie en carragher speelt lang bij Liverpool en dus gaan mensen ‘respectvol’ met hem om en Suarez had een soort boeit me niet wie jij bent k doe mijn ding ( in positieve zin volgens Gerard ) en dan komt ie met ellebogen nzo haha dat vond k een vreemde combo ma goed

22 juli 2020 om 17:06

Ik denk dat de vertalende tekstjestikker alhier 'respect' met 'ontzag' verwart. Dat lijkt me daar meer op zijn plaats in de context. Ook dan zou ik niet inzien waarom je ontzag zou moeten hebben voor Carragher. Typisch een jongen die jarenlang bij die club mocht blijven spelen omdat hij onderdeel was van het meubilair. De laatste paar jaar van zijn carrière was de koek wel op, terwijl tijdens zijn hoogtepunten hij ook een leuke meevoetballer was die vooral populair was omdat hij uit de jeugd kwam.

Wat die in het seizoen 13/14 deed was ongelooflijk , qua genialiteit kwam alleen Messi in de buurt toen. Zijn passie , winnaarsmentaliteit was zo hoog dat die al de middelmatige spelers dat we toen hadden in ons team naar een hoger niveau bracht. Iedereen hield zich vast aan het enthousiasme van Suarez.

22 juli 2020 om 16:33

in 13/14 was Ronaldo ook wel aardig op dreef. Oa met het verpulveren van het topscorers record in de CL.

Heeft ie nog steeds niet. Ook op een slechte manier. Voor tegenstanders alleszins. Teammaats ook nu ik erover nadenk. Hoe vaak die vent niet als een gestoorde pitbull zijn teammaats afblaft en uitscheldt zelfs wanneer hij zelf in fout is en niet zij. Misselijke vent, fantastische spits.

22 juli 2020 om 17:33

En tegelijkertijd ben je de grootste Ramos fan die er bestaat. Ramos schaar ik onder hetzelfde rijtje als Suarez qua idioterie. Real fans zijn echt totaal niet objectief. Enige wat Suarez nog gekker maakt is het feit dat hij tegenstanders heeft gebeten.

22 juli 2020 om 18:23

Helemaal niet. Ramos is een smeerlap, geen idioot. Ramos heeft nog nooit iemand gebeten, is ook nog nooit met teammaats op de vuist gegaan. Ramos doet alles om te winnen en maakt zat fouten, levert hem ook zat jkaarten op. Een idioot is hij niet. De manier waarop Suarez tegenstanders, refs en zelfs teammaats uitkaffert, zoiets zie je Ramos niet doen, niemand volgens mij. Die vent heeft ze niet allemaal

22 juli 2020 om 20:07

Haha ramos was de reden dat het wk elftal van Spanje bijna uit elkaar viel. Ramos is degene die record heeft voor meeste rode kaarten waarvan hij eigenlijk nog meer zou moeten hebben. Ramos is degene die bewust spelers blesseert met een judo greep. Tenslotte heeft Ramos tientallen keren zijn ploeggenoten in de steek gelaten, omdat er een steekje los zit bij hem en dat nota bene als aanvoerder.

22 juli 2020 om 20:31

Lijkt mij sterk dat je dan zowel bij het nationale elftal als Madrid op handen wordt gedragen. Daarbij zijn er ook zat gele kaarten die hij gekregen heeft omdat hij Ramos heet en die bij Varane enkel bestraft worden met een fout.

22 juli 2020 om 20:40

Maat, er waren letterlijk 2 kampen binnen Spanje. Het is dat Xavi en Iker het fixten anders was het volledig mis gegaan. Ramos/Arbeloa waren vooral de stoorzenders. Bij de 5-0 pak slaag zag je de ware aard van Ramos naar boven komen door zijn vice-aanvoerders Puyol en Xavi een klap te verkopen in gezicht. Ramos zou veel meer rode kaarten moeten krijgen man. Het is dat Barca en Real regelmatig bevoordeeld worden door de arbitrage. Dat hij een wereldverdediger is staat buiten kijf. Het gaat mij om de selectieve verontwaardiging. Als Ronaldo flipt op zijn ploeggenoten of baalt dat iemand anders scoort dan is hij een winnaar en heeft hij topsport mentaliteit. Als Suarez dat doet dan is hij een misselijkmakend mannetje.....

22 juli 2020 om 21:07

Zoals het hoort, als je denkt dat je gelijk hebt moet je je mond opentrekken. Ik kan niet tegen types die te veel respect tonen op het veld voor hun teamgenoten of voor de tegenstander.

Ben niet echt een fan van zijn voetbalstijl. Al heb ik een voorkeur voor Barca toch vind ik Benzema een completere spits. Echter, Suarez leeft voor doelpunten en is op dat gebied dan ook beter dan Benzema. De beste man heeft 2x gouden schoen gewonnen en Messi/Ronaldo era. Alleen dat al bewijst het feit dat hij misschien wel de beste nr 9 is van de afgelopen 10 jaar.

22 juli 2020 om 21:30

Ik vind benzema te veel een pussycat zoals mourinho een keer zei. Hij schiet enorm veel doelpunten binnen en ben van mening dat als hij niet geblesseerd was dit seizoen gewoon boven benzema was geeindigd

22 juli 2020 om 21:47

Suarez is voetballen 5x beperkter dan Benzema. Nogmaals puur als 9 is Suarez een monster. Mourinho heeft zoveel gezegd haha.

22 juli 2020 om 22:55

Zeker waar dat hij een stuk beperkter is. Maar hij is ook 5x de killer die benzema is.

De braziliaanse ronaldo was de beste nr 9 ooit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea1912
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger101
G. WijnaldumMiddenvelder100
Roberto FirminoAanvaller102
S. ManéAanvaller94
Mohamed SalahAanvaller98
Diogo JotaAanvaller85
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

704 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren