Ajax lijkt definitief kansloos na geaccepteerd bod van 28 miljoen euro

Dinsdag, 21 juli 2020 om 21:39Chris Meijer • Laatste update: 21:57

Ajax lijkt het nakijken te hebben in de strijd om Pierre-Emile Höjbjerg. Verschillende Engelse media, onder wie de Daily Mail, de London Evening Standard, Talksport en de Southern Daily Echo, weten te melden dat Southampton een bod van 28 miljoen euro van Everton op de Deense middenvelder geaccepteerd heeft. Het betekent dat the Toffees nu alleen nog tot een persoonlijk akkoord dienen te komen met Höjbjerg.

Er klonken vorige week al geluiden uit Engeland dat Everton concreet achter Höjbjerg zou aanzitten. The Toffees begonnen met een bod van twintig miljoen, maar dat werd aanvankelijk door Southampton nog niet als toereikend beschouwd. Er werd in eerste instantie gemeld dat the Saints een bedrag van veertig miljoen wilden overhouden aan Höjbjerg, die weigerde om zijn tot 2021 lopende contract te verlengen en derhalve verkocht mag worden. Om dezelfde reden werd onlangs zijn aanvoerdersband afgenomen.

Waarom Ajax-doelwit Höjbjerg onlangs zijn aanvoerdersband moest inleveren

Pierre-Emile Höjbjerg moest onlangs zijn aanvoerdersband inleveren bij Southampton. Een vertrek uit Zuid-Engeland lijkt aanstaande.Lees artikel

Nadat het eerste bod van director of football Marcel Brands door Southampton van tafel was geveegd, kwam Everton terug met een aanbieding ter waarde van 22 miljoen. Ook deze werd door the Saints resoluut naar de prullenbak verwezen. Uiteindelijk werd er door beide partijen vervolgens een akkoord bereikt over een transfersom van 28 miljoen, wat aan de forse kant is voor het nog eenjarige contract van Höjbjerg bij Southampton.

Everton mag nu gaan proberen om tot een overeenkomst te komen met Höjbjerg, al bestaat de verwachting de transfer spoedig in kannen en kruiken is. De 24-jarige middenvelder had eigenlijk zijn zinnen gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur, maar voorzitter Daniel Levy was geenszins bereid om aan de forse financiële eisen van Southampton te voldoen. Ajax was ook nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van Höjbjerg, al leken de kansen voor de Amsterdammers beperkt door de wens van de 33-voudig Deens international om in de Premier League te blijven.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door miccoli)

Jammer maar Ajax is zelf nooit naar buiten gekomen dat ze een serieus bod op hem wilden doen. Kan ook dat zijn zaakwaarnemer met vermeende interesse van Ajax de speler interessanter op de markt had willen zetten. Pröpper of Veerman zijn voor Ajax ook prima opties voor de nummer 6 positie. Martinez op 6 lijkt geen optie meer. Dat was niet erg goed bevallen vorig seizoen.

21 juli 2020 om 21:46

Martinez op 6 kan wel, alleen dan moet je er niet nog een type als Alvarez naast hebben. Martinez naast een type Schöne of Frenkie komt veel beter uit de verf. Maar Martinez lijkt inderdaad linksback te gaan worden indien Tagliafico vertrekt.

21 juli 2020 om 21:53

Hoezo moet je die er niet naast hebben?? In de cl hebben ze het goed gedaan met hun.

21 juli 2020 om 21:56

Omdat ik denk dat je dan vanuit het middenveld tegen de kleinere clubs te weinig creativiteit hebt. In de CL is het zeker een optie.

21 juli 2020 om 22:09

Martinez op 6 was niet goed bevallen? Sorry, maar dan had je beter op moeten letten. Was lange tijd een van de betere bij ajax naar mijn mening.

21 juli 2020 om 22:24

Martinez werd juist pas wat minder indrukwekkend toen hij achterin kwam te spelen. Vond hem op hem het middenveld vet goed.

21 juli 2020 om 23:14

Heerlijk zwollywood038 jouw neutrale eerlijke kijk op prestaties van spelers van Ajax! Complimenten... ik vond hem ook een openbaring op die plek en weet zeker dat hij het daar weer gaat laten zien!

21 juli 2020 om 23:14

Martinez was op zijn sterkst als controleur op het middenveld maar door de blessuregolf dat Ajax teisterde werd hij uit nood gedwongen op andere posities gezet met wisselend succes.

21 juli 2020 om 23:59

Nee, klopt inderdaad. Had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen op 6. Ik dacht dat hij gehaald werd als opvolger van Nico, die toen echter toch werd overgehaald door Marc om nog een jaartje te blijven.

22 juli 2020 om 07:10

Ik vind martinez op 6 voor Ajax begrippen een drama. Er is veel kritiek op Hendrix bij psv omdat hij zo weinig voetbal brengt, maar ik heb Hendrix dit jaar meer passes zien geven dan martinez. Deze speler brengt voetballend zo weinig.

21 juli 2020 om 22:33

@piotlosz Martinez deed het juist bijzonder goed op 6 zeker toen hij daar samen stond met Alvares. Ajax speelde met dat duo op 6 (dubbele 6) veruit het beste voetbal van het seizoen. Afgezien daarvan is het erg jammer als dit niet doorgaat. Hojberg was juist een speler die we op 6 heel hard nodig hebben. Dan toch hopen dat Brighton degradeert en Propper beschikbaar komt. Propper heeft misschien meer de Ajax stijl maar Hojberg zou denk ik meer de speler zijn geweest die het team en de spelers om hem heen beter zou maken. Jammer.

22 juli 2020 om 00:15

@holland8 denk niet dat Brighton nog gaat degraderen... Staan 4 punten boven degradatiestreep met nog 1 wedstrijd te gaan

21 juli 2020 om 23:18

Ik vind dat er verdedigend ingekocht moet worden. Achterin staat het niet goed en dan is het voorin ook veel moeilijker voetballen. Rechts achter is vooral vaak een drama en als Nico weggaat dan is er al helemaal een groot probleem. Voor de voorhoede en het middenveld zijn er opties, dus daar dringt het minder (zeker met Antony en Kudus erbij)

Iedere weldenkende voetbalfan wist dat Ajax sowieso geen kans zou maken.

21 juli 2020 om 21:45

Dat dacht je waarschijnlijk ook met Tadic

21 juli 2020 om 21:51

Dat kun je dus totaal niet vergelijken. Hojbjerg heeft aangegeven een stap hogerop te willen zetten in Engeland. Tadic zei toen dat hij de intensiteit niet meer aan kon en daarom vertrok. Ook wilde hij niet meer vechten tegen degradatie. Daarom is hij naar Ajax vertrokken. Beide situaties zijn dus totaal niet te vergelijken.

21 juli 2020 om 21:51

Bij Tadic scheelde het natuurlijk een slok op een borrel dat hij al een verleden in Nederland had. Ook was er voor Tadic geen interesse van grotere clubs. Totaal niet te vergelijken dus.

21 juli 2020 om 21:52

Dat zijn 2 compleet verschillende en niet vergelijkbare situaties. Bij Tadic heb ik overigens nimmer gezegd dat hij nooit zou komen.

21 juli 2020 om 21:54

Dan moeten er ook nog maar betere clubs zijn die Hojbjerg nodig hebben en daadwerkelijk willen kopen. Al is dat bij hem wel het geval. Maar zo'n grote stap is het nou ook weer niet van Southampton naar Everton.

21 juli 2020 om 23:41

Zei tadic ook niet dat hij zijn kinderen in Nederland wilde laten opgroeien

22 juli 2020 om 02:16

@ Arsenal890 dus jij vind Everton een stap omhoog? Even nog los van of Ajax geen stap hoger zou zijn dan Everton competitie daargelaten.

22 juli 2020 om 07:12

Maar hoeveel interesse vanuit Engeland was er voor Tadic. Ik kan mij niet herinneren dat er naast Ajax meer clubs genoemd werden. Dus dit vergelijk slaat dan nergens op. Iedereen in Engeland was verbaasd wat Tadic het eerste jaar bij Ajax liet zien (dit seizoen was het wel al minder), want de Tadic van vorig jaar hebben ze Engeland nooit gezien.

22 juli 2020 om 08:27

Ravel, Everton is vergeleken met Southampton inderdaad een stap omhoog. Ajax is kwa club misschien beter maar hij heeft alleen niks te zoeken in Nederland. Hij is te goed voor de eredivisie.

21 juli 2020 om 22:02

Dat zei men ook bij Tadic, Promes, Blind. Of men zei ook dat spelers als Onana, Ziyech, Tagliafico, Van de Beek al lang en breed weg zouden zijn vorig jaar...

21 juli 2020 om 22:06

Jij snapt toch ook wel dat dit een totaal andere situatie is in vergelijking met promes, blind en tadic? Tadic vertrok naar de eredivisie omdat hij de intensiteit niet aankon, er was ook geen interesse van clubs uit de PL. Blind vertrok naar Ajax omdat hij een erg groot verleden bij de club had. Promes was niet goed genoeg bij Sevilla en had al een verleden in de eredivisie. Hojberg heeft helemaal niks met Nederland en wou een stap maken in de PL. Totaal niet te vergelijken. Dat die spelers bleven was inderdaad verassend, maar dat kwam toch ook deels omdat de desbetreffende teams niet kwamen waar zij opwachtte?

21 juli 2020 om 22:10

Qua spelers die afgelopen seizoen gebleven zijn heb je gelijk. Al kwamen daar toen ook niet de juiste clubs voor. Maar welke andere clubs waren er dan in de race voor Tadic, Promes en Blind? Kan mij niet herinneren dat daar zoveel interesse in was als nu voor deze speler.

22 juli 2020 om 07:16

Dat deze spelers nog niet weg zijn heeft ondermeer met de Corona te maken en met de hoge bedragen die gevraagd worden. Daarnaast zie je ook dat veel spelers vanuit de ere divisie, zeker in eerste instantie, moeite hebben met de volgende stap. Dus jouw vergelijk slaat nog kant nog wal. Deze spelers willen eigenlijk helemaal niet meer bij Ajax spelen, maar hebben gewoon een contract.

21 juli 2020 om 23:11

Als Ajax kansloos geweest zou zijn dan had Marc zijn spaarzame tijd wel aan andere zaken gespendeerd. De scouts zullen nu wel overuren aan het maken zijn en laat mij graag verassen.

22 juli 2020 om 07:52

Je verwoordt het wat provocerend, maar als Ajax fan ben ik het wel met je eens. Hojbjerg had al in een interview aangegeven liever in Engeland en de Premier League actief te blijven. Daarnaast was de vraagprijs van Southampton zo'n 40 miljoen. Ajax kan dit dan wel betalen, maar moet dit absoluut niet doen voor een speler aangezien dat een groot deel van het geld opmaakt en dus een enorme gok is. Daarnaast schijnt ook Manchester City nog interesse in hem te hebben. Hoe meer informatie er naar buiten kwam hoe kanslozer die situatie inderdaad.

22 juli 2020 om 09:47

Waarom is het provocerend? Dit is in mijn mening echt een klassiek geval van 'stating the obvious'. Die jongen heeft er in de jeugd voor gekozen om voor de top te gaan door naar Bayern te gaan. Vervolgens nu enkele seizoenen bij Southampton veel gespeeld, waar hij zo'n anderhalf jaar lang ook aanvoerder is. We praten niet over een uitgerangeerde speler die het rustiger aan wil doen maar over een 24 jarige speler die nog hogerop wil. Kiezen voor een stap naar Ajax in de Eredivisie zou op geen enkele manier logisch zijn voor hem. Dan kan je schermen met CL voetbal maar dat weegt voor een ambitieuze voetballer van mid 20 echt niet op tegen wekelijks in een topcompetitie spelen.

Dan maar overschakelen naar Pröpper, al heeft Overmars vast meer mensen op zijn lijstjes. Werd er ook niet een talentvolle Braziliaan genoemd?

21 juli 2020 om 21:54

Propper lijkt mij inderdaad de ideale middenvelder voor Ajax en is een transfer van het kaliber Tadic. Enorm voetballend vermogen, bekend met de Eredivisie, ervaring opgedaan in Engeland. Ook houd je dan de Nederlandse identiteit in stand en voorkom je een vreemdelingenelftal met allemaal buitenlandse spelers.

21 juli 2020 om 22:11

Ik geloof dat er een 21 jarige Argentijn wordt genoemd. Fausto Vera, het is een balspelende 6 en verder dan dat kom ik helaas ook niet echt.

21 juli 2020 om 22:13

Zou een stunt zijn, maar weet niet of Pröpper al terug wil naar Nederland? Qua club is Ajax natuurlijk een stap omhoog tov Brighton. Maar kan mij goed voorstellen dat hij nog een paar jaar in de Premier League wil spelen.

21 juli 2020 om 22:30

Propper is basisspeler bij Brighton en zit in " de bloei van zijn carrière ". Zal ten eerste veel te duur zijn gok ik. En ten tweede lijkt het me heel sterk dat hij dat op dit moment wil.

21 juli 2020 om 22:39

Propper heeft vorige week aangegeven wel open te staan voor een vertrek. Wil graag CL spelen. Maar mocht de prijs richting deze 28 mio gaan zal Ajax niet eens een bod doen. Ajax gaat geen 28 miljoen betalen voor een speler nu.

21 juli 2020 om 22:41

Tja, dat was Blind eigenlijk ook. Overmars heeft eerder aangegeven dat hij eenzelfde soort aankoop wilde doen; iemand met ervaring die wel wat mag kosten. Of Propper wil is idd n dingetje, maar lijkt me prima speler om erbij te hebben.

21 juli 2020 om 23:29

Zou zeker een goede aankoop zijn maar zoals ik hierboven aangeef zou een transfer naar Ajax mij wel verbazen.

21 juli 2020 om 23:14

Zou eerder veel geld over hebben voor Wijndal. Dan kan Martinez op 6 blijven spelen. Als CV Blind en Alvarez. Kudus en v/d Beek als AM.

22 juli 2020 om 07:53

Helemaal niet. Ajax moet geen cent steken in spelers uit het eerste van AZ. Die worden op hun best meevoetballende spelers, maar zeker geen dragers van het elftal. Ajax kan echt beter leuke spelers kopen bij NEC of Willem 2.

Denk ook dat Ajax niet echt kans had om hem te halen. De speler zelf zou ook niet gewild hebben denk ik.

21 juli 2020 om 22:42

Die had toch idd al aangegeven t liefst in Engeland te willen blijven meen ik?

Nooit geschoten is altijd mis. Maar ja, in dit soort gevallen zal een club uit NL of een kleinere competitie waar het minder boeren is 999 van de 1000 x het onder spit delven. Ik hoop dat er ooit eens een limiet op de salarissen en een maximum aan salaris komt. Dan kunnen rijke clubs wel een hoop op de bank hebben staan, maar kunnen kleinere clubs ook gaande decenia aansluiten. Ja, ik weet het nostalgisch geklets, maar anders word het op den duur steeds minder aantrekkelijker word. Maar goed, dan moeten ze eerst al die boevenbobo's lozen bij de Fifa en de Uefa

De Engelse media had volgens mij aangegeven dat Hojberg in Engeland wilde blijven. Ik had dus geen hoop dat hij zou tekenen. Het is niet zo dat hij nu naar PSV of zo gaat dus verder kan ik vannacht rustig slapen.

Als Ajax slim is halen ze Bazoer voor de 6 want het is nog steeds een wereldspeler. Ik kan niet oordelen over de mentaliteit maar bij Vitesse was hij ook weer weergaloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2412
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

3 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren