Renato Tapia strijkt na vertrek bij Feyenoord neer in LaLiga

Dinsdag, 21 juli 2020 om 13:43Robin Bruggeman • Laatste update: 13:57

Renato Tapia heeft een nieuwe club gevonden na zijn transfervrije vertrek bij Feyenoord. De middenvelder uit Peru heeft zich verbonden aan Celta de Vigo, zo maken de Spanjaarden dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Tapia heeft een contract tot medio 2024 getekend bij zijn nieuwe werkgever.

De 24-jarige Peruviaan gaat zodoende aan de slag in LaLiga. Celta slaagde er in het onlangs afgelopen seizoen op het nippertje in om zich te handhaven op het hoogste niveau. De Galiciërs besloten het voetbaljaar uiteindelijk als nummer zeventien, met een punt meer dan het wel gedegradeerde Leganés.

Tapia is de eerste aanwinst voor het aankomende seizoen. De middenvelder kon gratis worden ingelijfd, aangezien zijn contract in Rotterdam op 30 juni afliep. De 53-voudig international van Peru kwam in het afgelopen seizoen vijftien keer in actie namens Feyenoord in de Eredivisie. Hoewel hij in de eerste maanden het seizoen nog regelmatig in de basis begon, moest hij onder Dick Advocaat genoegen nemen met een bijrol.

Tapia speelde in totaal 69 officiële wedstrijden voor Feyenoord, maar slaagde er eigenlijk nooit in om een onbetwiste basisplaats te veroveren. De middenvelder werd vier jaar geleden voor anderhalf miljoen euro overgenomen van FC Twente en werd in de eerste helft van 2019 nog op huurbasis bij Willem II gestald. Na zijn terugkeer uit Tilburg was er sprake van een mogelijke transfer naar Lokomotiv Moskou, die uiteindelijk echter niet doorging. Doordat ook Boca Juniors en Celtic tijdens de winterse transferperiode niet doorpakten, blijft Feyenoord nu met lege handen achter.


Poll

Een goede club voor Renato Tapia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door kevinbisschops)
21 juli 2020 om 14:10

@bochherief in vrijwel alles ... Waarom maak je het alsof het alleen om geld bij hem ging? Als dat zo was, was ie wel naar de zandbak gegaan. Niet dan?

21 juli 2020 om 14:12

Willen de Arabische staten hem wel dan? Geld is alles voor middelmaat. Deze jongen heeft echt niet de illusie in de top te kunnen spelen

21 juli 2020 om 14:27

“Deze jongen” is vaste international bij Peru die zich gewoon op grote toernooien staande heeft gehouden tegen grote clubs. Dat Feyenoord niet met hem kon spelen had meer met Feyenoord te maken dan met Tapia. Arabische Staten zien ook wel dat Tapia op grote toernooien goed speelde.

21 juli 2020 om 14:40

Inderdaad topspeler, Talpa. Ik zeg alleen dat hij terecht voor t geld kiest, en niet goed genoeg voor de top. Je reactie kan ik niet plaatsen, denk dat je op een ander wilde reageren?

21 juli 2020 om 15:15

Schei toch uit. Tapia heeft zat kansen gehad en ook vaak verpest. Dat Tapia niet hefzelfde voor zijn club kan opbrengen als voor zijn land heeft meer met Tapia te maken dan met Feyenoord.

21 juli 2020 om 15:20

Middelmaat vind ik wel een groot woord. Het is geen topspeler, maar iemand die toch op grote toernooien zijn waarde heeft bewezen is wel beter dan middelmaat. Dus waarom zouden Arabische Staten hem niet willen? Hij zou daar gewoon een van de betere spelers zijn.

21 juli 2020 om 15:22

Wat verwacht je van een speler die je voor 1.5 miljoen bij FC Twente op kan halen? Vind gezien het weinige geld wat hij gekost heeft dat het niet zo'n slechte aankoop was. Was ook een prima voetballer maar spelers van zijn niveau en zijn prijsklasse hebben ook een aantal mindere punten. Als Feyenoord betere middenvelders wil moeten ze meer geld uitgeven. Je kan niet eeuwig spelers voor een habbekrats bij subtoppers/middenmoters weghalen en dan elke keer gaan zeuren dat ze niet goed genoeg zijn voor Feyenoord. Dat hij niet constant was en slechte wedstrijden afwisselde met af en toe een prima pot komt is een van zijn mindere punten en daar heeft hij zich ook niet in ontwikkeld. Jammer dan.

21 juli 2020 om 15:18

Denk dat het voor je ontwikkeling beter is om daar te spelen, ipv bij Feyenoord. Tevens ook een betere competitie.

Leuke club voor hem. Celta bleef net aan in de Laliga dit seizoen, hopelijk kunnen ze zich volgend jaar weer wat hoger opwerken.

21 juli 2020 om 14:05

Ze zijn ook veel te laag geëindigd. Zijn genoeg teams die het met een slechter team beter hebben gedaan. Ze hebben geluk had dat Real hun morele plicht hebben gedaan, anders kon Aspas alvast de Trofeo Pichichi van het tweede niveau ophalen. Ik verwacht dat ze volgend seizoen gewoon weer voor een top 10 plek spelen. Dat is voor een speler als Tapia helemaal niet verkeerd.

Ik zie hem nog wel slagen in Spanje, Celta is ook een mooie club, genoeg goede voetballers ook al hebben ze een slecht jaar gehad. Vond het wel onbegrijpelijk hoe het bij Feyenoord is gegaan. Ik vind het echt een uitstekende voetballer, een leeftijd om nog wat op te brengen in de toekomst en volgens mij wou die ook graag blijven. Maargoed aan hem om het ongelijk van Feyenoord te bewijzen in Spanje.

21 juli 2020 om 13:54

Het probleem met hem is eigenlijk hetzelfde als met Amrabat. Beiden moeten het hebben van trekken, beuken, sleuren, stofzuigen, bal afpakken en inleveren. Dat kan prima bij Verona en met Tapia bij het Peruaans elftal waar je vaak tegen betere teams speelt. Echter moet je bij Feyenoord als zes juist ook kunnen voetballen en het spel verdelen, dan heb je weinig aan hun positieve punten als je vaak tegen teams met elf man achter de bal speelt en ze voetballend te weinig brengen in de vaak wat kleinere ruimtes. Gewoon een kwestie van de verkeerde type spelers bij de verkeerde club, maar daar had Van Geel wel vaker een handje van. Zie Tapia het bij Celta wel redden.

21 juli 2020 om 14:04

Zowel Amrabat als Tapia hadden prima box to box kunnen spelen. Voldoende actieradius, duelkracht en voetballend vermogen voor. Wat mij betreft inderdaad niet als 6. Echter bleef Vilhena het vertrouwen krijgen. Amrabat doe je wat mij betreft te kort als je hem voetballend niet goed genoeg vindt voor Feyenoord.

21 juli 2020 om 14:05

Ik zie Tapia juist als iemand die goed aan de bal is eigenlijk.

21 juli 2020 om 14:05

iedereen zag z'n potentie, maar echt elke keer dat die serieus de kans kreeg speelde ie weer slecht/maakte hij enorme fouten. Als invaller vervolgens weer prima, mensen enthousiast, en bij een serieuze kans weer slecht. Zonde, maar hij heeft echt kansen zat gehad

21 juli 2020 om 14:30

Verkeerde type spelers? Feyenoord heeft juist alleen maar van die “werkers” op het middenveld. Kokcu is sinds jaren een pure voetballende speler op het middenveld van Feyenoord. Tapia nam gewoon te veel risico’s omdat hij juist als een van de weinige durfde te voetballen.

21 juli 2020 om 14:41

Nou de kans dat je niet slaagt is groter bij Feyenoord dan dat je wel slaagt. Feyenoord is zo verkeerd bezig, spelers die het bij andere clubs wel goed doen en bij Feyenoord geen kans krijgen. De springplank van Feyenoord naar een goede club is er ook nauwelijks meer, vroeger nog wel. Logisch dat de jeugd allemaal wegwandelt, feyenoord had alleen met de jeugd al mee kunnen vechten om het kampioenschap.

21 juli 2020 om 14:49

Bovendien heeft Celta laten zien dat voormalige eredivisiefloppen via de club weer een stap omhoog kunnen maken. Kijk maar naar Krohn Delhi en Lobotka die via Celta Respectievelijk bij Sevilla en Napoli terechtkwamen.

Leuk voor hem! Had niet verwacht dat hij een stap omhoog zou gaan doen qua club en competitie maar hij verrast iedereen

Toch een lekkere transfer voor hem. Benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Leuke club voor hem. Ik verwacht dat hijbgaat uitgroeien tot een gewaardeerde kracht. Speler heeft veel meer potentie Dan er bij feyenoord uit keam.

21 juli 2020 om 14:08

Hoe weet je dat ? Op basis waarvan ? Op de wedstrijden bij Peru ? 4 trainers hebben het niet zin zitten in deze jongen, dan ben je geen speler met potentie. Gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord. Klaar.

21 juli 2020 om 14:32

En hoe speelde hij dan goed bij Peru tegen betere tegenstanders dan hier in de eredivisie? Juist in de CL met Feyenoord stond hij als een van de weinigen goed te spelen. Leuk die 4 trainers, maar al die trainers spelen liever met werkers op het middenveld en daarom kon Tapia niet renderen.

21 juli 2020 om 14:40

In dat geval moet je toch concluderen dat hij niet op zijn plek was bij Feyenoord en in de Eredivisie. Tapia kan het tegen Heracles of Fortuna blijkbaar niet opbrengen om op het niveau te spelen wat hij tijdens interlands en CL-wedstrijden wel op kan brengen. Dan kun je inderdaad beter in Spanje gaan spelen, met hogere weerstand. Wellicht dat dat wel het beste in hem naar boven brengt.

21 juli 2020 om 15:21

Het zou inderdaad iets mentals kunnen zijn en dat hij alleen kan presteren wanneer hij weerstand krijgt inplaats van de kar te trekken.

21 juli 2020 om 15:44

Ook bij Willem II deed hij het uitstekend. Die jongen kan echt voetballen, Maar het kwam er bij feyenoord niet uit door de manier van spelen die niet bij hem pastte.

21 juli 2020 om 17:57

Welke manier van spelen past dan volgens jou niet bij hem Pieter? Hij heeft op meerdere posities de kans gehad, maar nooit 5 goede wedstrijden achter elkaar gespeeld. Begrijp me niet verkeerd, ben altijd wel gecharmeerd van hem geweest. Ik hou wel van spelers die af en toe wat geks doen en een beetje risico nemen, maar wat mij betreft is de enige conclusie dat hij zelf gewoon te weinig heeft laten zien.

21 juli 2020 om 18:16

Ik denk verdedigende of aanvallende middenvelder. Maar hij heeft een spits nodig die de Bal vasthoudt. Bij Willem II hield Pavlidis de Bal goed vast en dan kan hij aansluiten. Feyenoord heeft dat met Jorgensen Maar Al's die weer geblesseerd is niet.

Ik als Willem II fan heb er alle vertrouwen in dat hij gaat slagen. Wat was hij goed zeg voor ons. Op de een of andere manier klikte het blijkbaar niet bij Feyenoord, maar bij Peru is hij al jaren een sterkhouder dus als ze daar in Spanje de juiste snaar weten te raken zitten ze goed.

Guidetti na een top seizoen naar Celta en Tapia na 4 drama jaren ook naar Celta.... kijken ook niet meer in de vijver rond van een paar jaar geleden.

21 juli 2020 om 14:34

Je moet even je feiten beter op orde hebben. Zoek eerst even uit waar Guidetti gespeeld heeft. En waarom zou een club niet iemand halen waar een andere speler vandaan is gekomen. Ze halen een vaste international van Peru die op grote toernooien indruk maakte. Prima vijver lijkt mij dat.

Let op, die gaat slagen in Spanje. Tapia past binnen het Spaanse voetbal. Goede technische voetballer met inzicht. Soms beetje slordig, als iets alerter wordt zie ik hem gewoon tot een goede La Liga speler uitgroeien

Prima club voor Tapia en voor Celta een prima versterking. Tapia past wel binnen het Spaanse voetbal en het zal mij niks verbazen als hij het heel goed gaat doen daar en nog een stap kan zetten richting een Sevilla. Hij is tenslotte nog altijd maar 24 jaar dus zit nog genoeg rek in die jongen.

Mooie club. Had hoger moeten eindigen. Je zag het in de wedstrijden tegen de top 3 waar ze ook punten pakten. Van barca zelfs bijna gewonnen had nolito die niet te missen kans gemaakte in de laatste minuut. Met aspas nolito en die Rus hebben ze echt wel leuke spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Celta de Vigo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Granada 45-13
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NolitoAanvaller347
Santi MinaAanvaller3210
Rubén BlancoKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Celta de Vigo.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Celta de Vigo.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Marcos Llorente stapte in 2019 voor dertig miljoen euro over van Real Madrid naar Atlético Madrid en is nu minstens het dubbele waard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren