Unai Emery keert acht maanden na ontslag bij Arsenal terug in LaLiga

Donderdag, 23 juli 2020 om

Unai Emery is de nieuwe trainer van Villarreal. De Spaanse trainer zat bijna acht maanden zonder club nadat hij in november vorig jaar ontslagen werd als manager van Arsenal. Emery, ex-trainer van Sevilla, is bij Villarreal de opvolger van Javi Calleja, van wie inmiddels afscheid is genomen. Ondanks kwalificatie voor de Europa League besloot de club hem de laan uit te sturen.

Calleja stond sinds het seizoen 2017/18 131 officiële wedstrijden langs de lijn. Onder zijn leiding werd het afgelopen seizoen de vijfde plek in de Spaanse competitie behaald, waardoor kwalificatie voor de Europa League een feit is. Ondanks de goede prestaties heeft de club besloten afscheid van hem te nemen en te vervangen door Emery. Laatstgenoemde was in het verleden al werkzaam bij twee andere clubs in LaLiga: Valencia en Sevilla.

Als trainer van Sevilla kende hij zijn meest succesvolle periode. Hij won drie keer op rij de Europa League: in 2014, 2015 en 2016. Daarna vertrok hij naar Paris Saint-Germain, waar hij zijn prijzenkast verder aanvulde. Met PSG won hij onder meer de Franse landstitel, twee keer de Coupe de France, eenmaal de Coupe de la Ligue en de twee keer de Franse Supercup. Medio 2018 werd hij aangesteld als manager van Arsenal. Veel succes had hij niet in Londen: anderhalf jaar na zijn aanstelling kreeg hij zijn ontslag.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Ik vond het bij Arsenal echt een heel matige trainer. Tactisch stond het slecht, elke wedstrijd een andere opstelling en ook zijn people management was niet best.

23 juli 2020 om 12:23

Ik was er ook verrast over hoe matig hij was bij Arsenal. Dit terwijl zeker zijn prestaties bij Sevilla indrukwekkend waren. Dan zou je toch wel meer moeten kunnen dan hij bij Arsenal liet zien op die finaleplaats in de EL na.

23 juli 2020 om 12:26

Dat laatste was voor mijn gevoel ook wel echt te wijten aan zijn belachelijke slechte engels

23 juli 2020 om 15:04

@ikzegmaarwat dan weten we ook meteen waarom Van Gaal is geflopt bij United

23 juli 2020 om 12:30

En nog stond die op een hogere plek op de ranglijst dan waar kroonprins Arteta nu staat.

23 juli 2020 om 12:49

Tja, als Emery er was blijven zitten dan waren we misschien wel gedegradeerd. Na 13 speelronden op 8 staan is ook een stuk makkelijk dan na 38 aangezien er dan er nog veel minder wedstrijden zijn gespeeld en de verschilllen veel kleiner zijn.. in de laatste 7 wedstrijden van Emery werd er geen 1 keer gewonnen, kregen elke wedstrijden 20+ schoten tegen en nooit clean sheets.

23 juli 2020 om 12:50

Wat arsenal laat zien over het algemeen is gewoon lachwekkemd, ik heb het echt te doen met die supporters van (top) club na een veredele subtopper/middenmoter!

23 juli 2020 om 13:02

Wat heeft de reactie van vp10arsenal met Arteta te maken? En doe niet alsof je dom bent, de meeste hier kennen jou op deze site inmiddels wel. Vroeg me gewoon af of je daar nooit moe van wordt. Lijkt me vermoeiend om altijd maar bij elk Arsenal topic negatief te zijn. Snap dat je het lekker vindt om dan lekker sneertjes uit te delen, maar waarom?

23 juli 2020 om 13:07

Dat was vorig jaar, dit seizoen presteerde hij belachelijk slecht met elke wedstrijd 30 schoten tegen.

23 juli 2020 om 13:12

EL Fenomeno kan alleen positief zijn over het kunstmatige Red Bull concern en zijn aanverwante voetbalclubjes zonder noemenswaardige geschiedenis. Die zijn voor hem de referentie van een voetbalclub. Oh ja, ik benoem hier ook gewoon feiten hoor.

23 juli 2020 om 13:18

Verwar realisme niet met negativisme. Bovendien werd hierboven begonnen over zijn periode bij Arsenal, dus daar reageer ik enkel op met een verband. Niets mis mee.

23 juli 2020 om 13:46

El Fenomeno Die ''kroonprins'' heeft in tegenstelling tot Emery nog geen volledige seizoen gedraaid, hé

23 juli 2020 om 14:07

Ik denk je me verward met El Phenomeno die een Bundesliga fan is. Ik weet dat het lastig is om mensen uit elkaar te halen en zeker voor jou, dus ik neem het je dit keer niet kwalijk. Overigens kan Arsenal nog een voorbeeld nemen aan het beleid dat Leipzig voert. Geschiedenis is irrelevant.

23 juli 2020 om 14:28

@El Fenomeno wat jij doet is niets meer dan alleen toevallige feiten erbij pakken om je gelijk te halen. Nu ook weer bij Arteta. Op zo een manier heb je achteraf altijd gelijk. Daarom slaat jouw mening nergens op en wordt iedereen verschrikkelijk moe van je. Arsenal stond 11e toen Arteta het overnam. Overigens zeg ik nergens dat Arteta mijn kroonprins is, of dat hij het zo goed doet. Hij heeft in ieder geval wel Tierney, Lacazette en Xhaka (hoever mogelijk) aan het voetballen gekregen en houdt de problemen achter de schermen. Tierney heeft de laatste paar wedstrijden als linksback een behoorlijke impact gehad op de wedstrijd. Dat jij dat niet genoeg vindt, zegt meer over jouw voetbalkennis. Als Lacazette scoort, is het een zondagschot of een toevalstreffer. Als Laca zich goed vrij speelt en de aanval inluidt, vind jij het een actie die Veldwijk ook had moeten kunnen. En als hij dan echt een keer matig speelt, kom je weer gelijk halen en "i told you so" preken.

23 juli 2020 om 14:56

Weer een post vol insinuaties, je bent niet de eerste Arsenal aanhanger die dat regelmatig doet. Jammer, want zo maak je jezelf ongeloofwaardig, net als Samcro. Ik riep van te voren dat Pepe en Lacazette niet goed genoeg voor Arsenal zijn/waren, dat komt omdat ik de Ligue 1 ook volgde. Dat zijn geen toevallige feiten, maar berust meer op voetbal- en spelerskennis. Als Lacazette een keer een mooi doelpunt maakt of iemand geweldig vrij speelt, dan zal ik niet zeggen dat het geluk of toeval was maar gewoon zeggen dat die het prima deed, maar in de brede zin van het woord komt iemand als Lacazette gewoon tekort voor het niveau wat Arsenal wilt nastreven. Daarbij kom ik ook nog eens met argumenten. Ik weet dat het pijn doet als je 133 aan twee middelmatige spelers hebt gespendeerd, waar een voorhoede als die van Liverpool tien keer beter en goedkoper was, maar alles wat ik zeg is puur berust op realisme en niet op negativisme.

23 juli 2020 om 15:02

Maar jij bent toch ook geniaal @elfenomeno Goed dat je voor jezelf op komt hoor en zo lekker realistisch bent. Wel zuur dat weinigen je mening serieus nemen want hoe goed je voetbalkennis van de league 1 ook is. Als je emery beter acht dan arteta dan gaat 't toch ergens mis

23 juli 2020 om 15:08

@gooner4 wat is er zo provocerend aan de opmerking van @El Fenomeno? ik ben ook nog niet onder de indruk van de prestaties van Arteta moet ik eerlijk zeggen. het voetbal is matig en de resultaten ook. dat kan misschien volgend jaar anders zijn maar we leven in de actualiteit en dan mag iemand best kritisch zijn als hij vind dat een trainer teleurstellend presteert

23 juli 2020 om 15:23

@vp10arsenal en nu staan ze 10e. dan doet Arteta het toch niet veel beter als Umerai? misschien dat hij het zogenaamd beter doet omdat hij met de heilige Guardiola heeft gewerkt maar ik zie nog niet veel verbetering in het spel en de resultaten. tegen City speelden ze goed maar vervolgens spelen ze weer dramatisch tegen Aston Villa. Arsenal heeft nog steeds een hele zware ondergrens

23 juli 2020 om 15:38

Als ik me mag mengen in deze discussie, ik moet t ook maar zien met arteta. Niets wijst nog op dat hij een goede trainer zal worden. Het argument is dat ie uit de stal van guardiola komt en daarom een toptrainer is. Tja wat moet je hiermee? Emery heeft bewezen een succesmanager te zijn, bij al zn clubs. Arsenal was matig maar daar draait t al 15 jaar niet. Emery is gewoon een topdeal voor villareal, de gele onderzeeër

23 juli 2020 om 15:39

@El Fenomeno jij bent degene die continu insinuaties maakt. En nu insinueer je weer dat ik net als andere Arsenal aanhangers denk (en vervolgens een random sneer er achter hangt). Zoals altijd reageer je maar op de helft van de post, waardoor je weer goedkoop je gelijk komt halen. Nogmaals, daarom wordt iedereen zo moe van jou. Nergens zeg ik dat Lacazette van enorm hoog niveau is, maar hij is gewoon beter dan 3/4e van de rest van de selectie. Juist de laatste paar wedstrijden is hij een klein lichtpuntje bij Arsenal. Afgelopen wedstrijd was hij niet best, en jij komt weer met je "i told you so". Nketiah, Pepe, Auba, Torreira, Cedric en Xhaka speelden allemaal slechter dan Lacazette en jij komt weer je gelijk halen. Dat Lacazette momenteel een lichtpuntje is, dat zegt meer over de rest van de selectie dan over Lacazette overigens.

23 juli 2020 om 15:43

@japie ik zeg ook nergens dat Arteta het zo goed doet (begrijpend lezen is een kunst). Hij doet het wel beter dan Emery vind ik, maar voorlopig valt dat lastig te zeggen. Hij krijg in ieder geval wel Xhaka, Tierney en Lacazette (een beetje en hoever mogelijk) aan de praat. Ook onder hem vind ik de situatie Ozil dramatisch. Maar in ieder geval blijven de problemen binnenskamers. Als je de scoreboordjournalistiek even wegdenkt, net vóór het loodzware programma speelde Arsenal weer eens een béétje goed voetbal.

23 juli 2020 om 15:49

Nee hoor, volgens mij reageer ik op al jouw punten uit je eerste post. Bovendien zeg ik niet dat alle Arsenal aanhangers insinueren, maar de laatste tijd heb ik ervaring met Arsenal aanhangers die dingen gewoon verzinnen om hun gelijk te krijgen. Bovendien vind ik dat je van aankopen van 80 en 53 miljoen meer mag en moet verwachten dan jongere en of goedkopere spelers. Dat geld had nuttiger kunnen worden besteed. Nogmaals, het is gewoon realisme , maar als je eerlijk moet zijn, in hoeverre zou je positief over Arsenal kunnen zijn?

23 juli 2020 om 16:05

Ik zeg ook nergens dat je niets meer mag verwachten van Pepe. Ik vind hem een dramatische aankoop, waarbij ik vaak genoeg denk dat hij de techniek heeft van iemand van ons lokale 3e elftal. Bij Lacazette zie ik af en toe nog iets waarvan ik denk: He, dat lijkt ergens op. Het wordt overigens ook vermoeiend dat jij je eigen mening verkondigt als realisme. Ik ben ook totaal niet positief over Arsenal. Luiz, Mustafi, Xhaka en Pepe zijn momenteel allemaal onbetwiste basisspelers, stuk voor stuk komen die een behoorlijk stuk tekort. Auba, Laca, Bellerin, Ceballos en Bellerin schaar ik Ãâ©ã£â©n of meeredere niveaus daarboven, maar ook daarover heb ik genoeg commentaar. Auba scoort alleen maar, hij voegt werkelijk niks toe aan ons veldspel (wat wel belangrijk is voor een ploeg die over het algemeen niet op de counter speelt). Laca heeft eens in de 30 minuten een goede actie. Ceballos wisselt een goeie wedstrijd af met een dramatische en moet 15 meter hoger op het veld gaan spelen. De helft van de basiself van Arsenal komt absoluut tekort, en ik schaar daar eerlijk gezegd niet _direct_ Laca bij, al speelt die ook vaak genoeg dramatisch. Daar komt nog eens bij dat we momenteel 343 spelen, wat helemaal een treurnis is en gewoon simpelweg ____niet___ werkt.

23 juli 2020 om 16:10

Daartussen was ook nog even Lunjberg hè, Artera heeft het best matig gedaan maarja. Ze hebben een mooie FA Cup gehad, en een goede week tegen City/Liverpool en er zit een redelijke lijn in. Heeft nog geen aankopen mogen doen.

23 juli 2020 om 16:16

De gedane contractverleningen en zijn voorliefde voor 343 stemmen mij nog niet zo enorm positief, helaas.

23 juli 2020 om 16:58

Japie, bij jou komt weer overduidelijk je afkeer voor Pep naar boven, dus wat jij over Arteta zegt kunnen we moeilijk serieus nemen. Arteta laat in ieder geval de verdediging weer beter spelen en iedere coach weet dat je begint bij de basis en in dit geval dus de verdediging. Als je die op orde krijgt (door huidige spelers beter te laten spelen of door aankopen kwaliteit toe te voegen) dan pas ga je kijken naar het aanvallende deel. Daarom zie ik de potentie in Arteta, niet omdat ie Guardiola-voetbal wil spelen, want daar is de huidige selectie lang niet goed genoeg voor.

23 juli 2020 om 17:01

Rentfree in jouw hoofd Feno. Jij bent een soort narcist, want alles wat een ander zegt en niet strookt met jouw waarheid -wat jij je eigen realisme noemt- is bij voorbaat ongeloofwaardig. Jouw tunnelvisie neemt steeds schrijnendere vormen aan. Alleen al om ervoor te zorgen dat jij je teksten moet aanpassen hoop ik dat Arteta het op de rit krijgt. Naast dat het mijn cluppie is natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. En cherry picking kan iedereen doen als het om argumenten gaat, het gaat er meer om dat je argumenten van anderen op een goede manier kunt weerleggen, daar schort het ontzettend aan bij jou...zeg maar non-existent want dan reageer je gewoon niet meer, zoals in het topic van gisteren toen ik je vroeg om uit te leggen dat de overwinning op City puur geluk was. Poef, verdwenen was ie.

23 juli 2020 om 17:07

bochherief, maar zie jij dan niet dat het organisatorisch veel beter gaat dan onder Emery (als we die als maatstaf nemen)? De spelers spelen volgens een plan, ze weten wat ze moeten doen en helpen elkaar veel meer dan onder Emery toen ze als kippen zonder kop rondrenden en meer voor zichzelf speelden. Daaraan kan je toch wel herkennen dat Arteta een echte trainer is? Hoe goed hij kan worden gaat de tijd uitwijzen, maar om het succes van Emery te pakken en dat tegen Arteta aan te houden is natuurlijk heel erg unfair, Arteta begint net.

23 juli 2020 om 17:18

Samcro je moet arteta zeker de tijd gunnen, en kroenke moet hem ook rugdekking geven op de transfermarkt, maar het is mij te vroeg om hem de hemel in te prijzen. Mijn gevoel zegt dat hij niet de gewenste successen zal brengen. Tijd zal het leren ja

23 juli 2020 om 17:24

@Japie_Krekel. Ik wil mij verder buiten de rest van de discussie houden, maar dat is toch wel een te eenvoudige conclusie? Puur naar positie op de ranglijst kijken, wetende dat je het nooit meer kunt weten hoe het met Emery was geëindigd. Daarom vind ik dat soort vergelijkingen puur op stand in dit soort gevallen niet het volledige beeld weergeven. Onder Emery werden bijvoorbeeld de laatste 7-8 wedstrijden op rij niet gewonnen. Wie zegt dat die lijn niet was doorgetrokken en de situatie dus erger was geweest? Onder Emery kregen we 20+ schoten per wedstrijd tegen, zelfs tegen de laagst geklasseerde ploegen. Dat is onder Arteta niet meer zo. Op dat soort gebieden praten wij over verbeteringen.

23 juli 2020 om 17:41

'De kroonprins' alleen is. Alsof wij Arteta allemaal ophemelen en hem bestempelen als verlosser. Dus ja, dan is provoceren als het het zo benoemt. Daarnaast was Emery een drama en gaat de eerste reactie puur daarover. Dan vind ik het provoceren om direct Arteta erbij te halen. Daarnaast roept ie maar wat zonder argumenten. Als het eens beargumenteert zou worden, maar nee.

23 juli 2020 om 17:42

vraag me wel af hoe het komt dat je Pepe en Lacazette niet goed genoeg vond. Pepe speelde al 2 seizoen goed, maar kan ik nog in komen. Laca daarentegen was bij Lyon geweldig.

23 juli 2020 om 21:54

@gooner4, Een grapje moet kunnen volgens mij. Ik heb vorige week nog ergens in een topic gezegd dat ik wel denk dat Arteta het op de rit krijgt en dat die het destijds met 7, 5, 3 niet verkeerd deed. Wellicht toevallig over heen gelezen, maar makkelijk terug te vinden. Verder heb ik vaak genoeg met enorm veel argumenten aangegeven waarom Lacazette en Pepe niet goed genoeg zijn voor het niveau wat Arsenal wilt nastreven. Maar nogmaals bij deze. Lacazette blinkt echt nergens in uit. Geen éã©n eigenschap van hem is wereldtop. Is niet extreem snel, kan niet heel goed een bal vasthouden, niet koelbloedig voor de goal en heeft niet de lengte om alle kopduels te winnen. Hij beheerst van alles een beetje, is geen slechte speler hoor, maar niet dat je hem compleet kunt noemen, want daarvoor moet je alles op een hoog niveau beheersen. Dat die redelijk wat goals maakte in een wat zwakkere competitie met wat penalties maakt hem niet een top spits. Werd ook bij het Franse elftal minder geacht dan, met alle respect, Ben Yedder en Gignac.dan naar Pepe, ook daar heb ik in de Ligue 1 wat wedstrijden van gezien. Is met de bal aan de voet niet snel genoeg, heeft erg weinig balans wat hem in duels en met de bal aan de voet minder maakt, schot en afronding kan beter, maar je ziet wel dat die verfijnd is en af en toe een bal lekker kan krullen. Maar geen topniveau, had beter een tussenstap kunnen nemen, want nog geen vier jaar terug speelde die in de nationale league. En op de Afrika Cup vlak voor zijn transfer was die wel zo slecht. Deed alles fout tegen echt hele matige tegenstanders en werd er toen naast gezet voor Max, met alle respect, Gradel.

23 juli 2020 om 12:35

Misschien kan hij zich in Spanje beter communiceren en past de speelstijl daar beter. Bij Sevilla was het top.

23 juli 2020 om 12:50

Ik denk ook dat het niet makkelijk is om bij Arsenal in te stappen. Onrustig en toch de attitude van een topclub, wat gezien de recente geschiedenis misschien niet meer écht het geval is.

23 juli 2020 om 17:24

Toch wel opvallend dat hij met een simpele tactische omzetting Liverpool en Klopp op het verkeerde been zette en de Europa League won.

23 juli 2020 om 18:02

Emery krijgt veel onterechte shit over zich heen. Waarschijnlijk omdat ie zich als een dorpsidioot langs de zijlijn gedraagt. Maar het is een bezeten vakman, net als die oude gek van Benfica en sporting, jesus ofzo. Emery heeft bij al zn clubs successen geboekt. Bij psg is hij Europees genaaid door de scheidsrechter die Barcelona bevoordeelde. Maar dat kun je emery niet kwalijk nemen.

23 juli 2020 om 20:03

Dat was wel na een bizarre eerste helft waar de scheids (als ik het me goed herrinner) drie handsballen van Sevilla over het hoofd zag, en Liverpool allang de pot had moeten beslissen, maar idd de tweede helft werd Liverpool compleet zoekgespeeld. Was wel een van de leukste Europese finales van de laatste tijd moet ik zeggen.

23 juli 2020 om 21:40

Klopt helemaal. Maar Arsenal supporters staan voorop om hem als onbenul weg te zetten, en daar heb ik mijn twijfels over. Ik gun Arsenal het beste, maar daar zit het al een tijd niet goed. In de spiegel kijken is dan ook een kunst.

Blijf me verbazen dat een kleine club als Villarreal het jaar in jaar uit goed blijft doen. Echt respect voor hun. Echt een voorbeeld voor clubs als Zaragoza, Depor, Villa, Forest, HSV en Kaiserslautern. Emery ook weer een topcoach voor de gele onderzeëer

23 juli 2020 om 12:27

Eerlijk, ik weet niet of je Villarreal nog een kleine club kan noemen. Ze doen het al een jaar of 20 gewoon goed, met een jaar als uitzondering.

23 juli 2020 om 12:31

Ik denk vooral dat hij bedoelt dat het straf is dat een club uit een relatief kleiner stad (50 duizend inwoners in 2018 als ik Wikipedia mag geloven) een dergelijk succesvol team kan voortbrengen.

23 juli 2020 om 12:31

De engelse wikipedia: ' The club is nicknamed El Submarí Groguet or El Submarino Amarillo (Yellow Submarine) due to its yellow home kit, and due to being a low-profile team compared to Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, and regional rivals Valencia, whom they have challenged for trophies over the last decade. Villarreal has often been touted as an example of a small but successful club. ' Van origine een kleine club a la Eibar, maar ben het met je eens. Buiten Spanje ziet amper iemand ze nog als een kleine club

23 juli 2020 om 17:43

Vind de prestatie van Eibar misschien nog wel indrukwekkender want die zijn destijds met een begroting gepromoveerd waarmee het helemaal niet mogelijk was om te promoveren en het al helemaal kansloos was om er in te blijven. Handhaven zich ieder seizoen weer en laten team als Betis, Celta en Espanyol achter zit die vele malen meer te besteden hebben. Goeie trainer en goed beleid daar, hopelijk kunnen ze het volgend seizoen weer flikken.

23 juli 2020 om 12:29

Is toch geen kleine club? Hebben al vaak CL gespeeld en veel fans. Daarbij weet ik niet of Kaiserlautern zo groot is. Volgens mij al een tijd niet meer gezien op t grootste podium

23 juli 2020 om 12:37

Je weet hoe Marseillefan is, als je in de middeleeuwen een paar successen hebt gehad ben je een grote club en als je clubs redelijk modern is niet in zijn ogen

23 juli 2020 om 12:43

Ik heb ten eerst niks tegen Villarreal, maar van origine zijn ze toch ook gewoon een kleine club, die toch ook enigsinds aan het 'overachieven' zijn. En Kaiserslautern vind ik toch echt wel een beduidend grotere club dan Villarreal. 2 landskampioenschappen in de jaren 90, en tevens 2 DFP pokals. Nu gaat het dramatisch met FCK maar ik vind ze echt wel groter dan Villarreal, dat nog nooit een prijs heeft gewonnen.

Is er iemand die mij kan uitleggen waarom Calleja nou precies is ontslagen? Hij heeft het gewoon heel goed gedaan met Villareal, ik vind nogal vreemd.

23 juli 2020 om 12:28

Er is geen specifieke reden genoemd door de club bij het ontslag. Ik vind het echt respectloos, zeer goed gepresteerd door de 5e plek te behalen en Europees voetbal. Bovendien heeft hij zelf 7 jaar geloof ik daar gespeeld en was hij letterlijk van de bodem gekomen (jeugdtrainer) en zich zo omhoog gewerkt. Voelt een beetje als een relatie met iemand hebben waar het goed mee gaat, maar dumpen zodra er een mooiere langskomt die ook single is.

23 juli 2020 om 12:47

Ik hoorde Sierd de Vos afgelopen week een ellenlange monoloog houden over hoe vreselijk bar en boos het voetbal van Villareal geworden was, misschien heeft die verandering er wel mee te maken? Zo slecht vond ik het niet, maar als je een andere stijl gewend bent dan is t misschien wel een reden voor ontslag.

Ik hoop dat hij het bij Villarreal weer goed gaat doen, net zoals hij bij Sevilla deed.

Villareal ontslaat een trainer die succesvol is. Blijft apart. Weet iemand waarom? Iets meer achtergrond. Wat betreft Emery. In Spanje gewoon puik werk afgeleverd, bij PSG ook goed gedaan. Arsenal blijft gewoon een moeilijke club omdat de geest en mentaliteit van Wenger nog steeds rond zweeft, daarnaast had hij moeite met de taal en cultuur. Denk dat hij in Spanje weer gaat presteren

Echt schandalig dat Calleja is ontslagen en ze deze Emery halen. Cazorla heeft hem mooi 2x weten te ontlopen, eerst ging hij weg bij Arsenal voordat Emery kwam en nu weg bij Villareal. Ze denken waarschijnlijk dat Emery hen succes kan brengen in Europa omdat hij dit ook met Sevilla deed, maar heeft eigenlijk verder bij PSG en Arsenal laten zien hoe het allemaal niet moet. Dus denk dat dit ook een aanfluiting zal worden en hij de eerste trainer is volgend seizoen die ontslagen gaat worden.

23 juli 2020 om 13:40

Calleja ontslaan vind ik ook een rare move. En ik ben persoonlijk geen fan van Emery.

23 juli 2020 om 13:46

Aan de andere kant kan je het ook gewoon als ambitie zien. Villareal heeft ongeveer de soortgelijke middelen als Sevilla. Beide ploegen hebben een goed scoutingsapparaat. Bovendien heeft Villareal ook gewoon een zeer degelijke jeugdopleiding. Ik denk dat de kans op CL met een ervaren coach als Emery groter is, dan met een jeugdige coach als Calleja. Zeker nu boegbeelden als Cazorla en Sorriano vertrekken.

23 juli 2020 om 15:11

Haha wat heb je tegen emery ? Is gewoon een topcoach wat ie heeft laten zien bij Valencia Sevilla psg. Bij Arsenal kreeg hij niet de rugdekking van het bestuur om zn plannen uit te kunnen voeren, dan wordt het een moeilijk verhaal. Emery > calleja, dat is dus de reden dat ze hiervoor hebben gekozen

23 juli 2020 om 16:51

Ik heb niks tegen Emery. Waar haal je dat vandaan? Ik benoem feiten, namelijk dat hij bij PSG en Arsenal niet een al te beste indruk achterliet door te laten zien dat het tactisch niet heel veel soeps is. Calleja deed het meer dan goed met weinig financiële middelen. Ook Emery zal hiermee te maken krijgen dus dan zal het net als bij Arsenal een moeilijk verhaal worden zoals je zelf al aangeeft.

23 juli 2020 om 16:58

Nee dat zei ik nergens. Bij Arsenal moet je investeren omdat de gehele competitie rijk is en investeert. In Spanje ligt dat anders. Emery deed het bij psg naar verwachting en werd Europees door een corrupte scheidsrechter door Barcelona eruit getikt. Je kent die schandalige wedstrijd nog wel toch. Op de absolute topcoaches na, kom je bij emery uit als je een goede trainer wil.

23 juli 2020 om 20:05

Bij PSG deed hij het juist prima, ze speelden echt goed voetbal onder Emery, supersnel combinatievoetbal.

Nou plek vijf behalen (wat mij betreft het maximaal haalbare voor Villarral) en dan je trainer eruit knikkeren. Zou wel zo zijn gegaan omdat Emery een grote naam is. Hoop dat hij de submarine naar Europese successen zoals t hem bij Sevilla meerdere malen lukte.

Uitstekende trainer voor Villarreal natuurlijk, die gaan ook de Europa League in en deze trainer heeft veel ervaring. Tevens probeert Villarreal om Oscar van Real Madrid te kopen en naar verluidt zijn ze ook uit op het huren van Brahim Diaz. Ik kijk uit naar Villarreal, absoluut het team dat mij het meest verbaasd heeft deze Laliga campagne met mooi voetbal en een uitmuntende reeks op het einde

Villareal is wel het juiste niveau voor deze man. Lekker zonder druk spelen en resultaten behalen waar nodig. Heeft echt zwaar gefaald bij PSG en Arsenal. Tactisch is het gewoon een onbenul.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Villarreal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz14-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Moi GómezMiddenvelder100
IborraMiddenvelder100
T. KuboMiddenvelder100
AsenjoKeeper100
Manu TriguerosMiddenvelder91
Paco AlcácerAanvaller95
AlbiolVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Villarreal.

5 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 23 november
Olympique Lyon heeft al vervangers op het oog voor Memphis Depay, mocht de aanvoerder in januari naar Barcelona gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren