Zeefuik zet vertrekwens kracht bij met zeer opmerkelijke uitspraak

Maandag, 20 juli 2020 om 16:42Rian Rosendaal • Laatste update: 16:47

Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa verschenen maandag gewoon op de eerste groepstraining van FC Groningen. De kans is echter nog steeds behoorlijk groot dat de verdediger en de middenvelder vóór de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen van club wisselen. Beide spelers staan namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van clubs uit grote Europese competities.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa bij FC Groningen vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door master d)

Goed van ze dat ze wel komen opdagen. Ze zijn eerlijk naar de media toe evenals Fledderus dus niet zoveel aan de hand. Wel jammer dat Zeefuik aangeeft niet professioneel genoeg te kunnen zijn door een goede focus te hebben. Het is heel simpel, vraag en aanbod dus kijken wat er gebeurd. Mochten deze 2 blijven dan blijft FC Grunn nog wel een leuke subtopper met die ene voetballer die voorin die ook nog een aardige dribbel in huis heeft

20 juli 2020 om 17:44

Het is ook niet makkelijk om een goede focus te hebben als dingen beloofd worden, maar niet werkelijk worden. In je achterhoofd speelt het bedrag dat je daar gaat verdienen en noem maar op.. het is niet zo makkelijk als het lijkt.

20 juli 2020 om 19:40

Als je 22 bent en ieder moment het nieuws kan krijgen dat je naar Berlijn gaat verhuizen dan vind ik dat niet zo gek. Ik denk dat wijzen op marktwerking iets te simpel is. Er spelen nog best wat factoren mee.

Als Ajax tonnen door de neus geboord wordt door Groniningen dan hoop ik dat Overmars ook denkt dat dit 1 keer maar nooit weer is. Nooit meer iets verkopen aan Grun!

20 juli 2020 om 16:58

Of een lager doorverkooppercentage bedingen zodat Groningen hem voor minder kan verkopen maar toch genoeg winst maakt. Zou nu zelfs voor Ajax gunstiger zijn geweest.

20 juli 2020 om 17:02

"Tonnen door de neus geboord wordt"? Kom zeg, als Groningen de hoofdprijs krijgt de deelt Ajax daar net zoveel in.

20 juli 2020 om 17:31

Exact, dit gaat alleen op als Zeefuik uit contract zou lopen of uiteindelijk voor een stuk kleiner bedrag zou transfereren. En zelfs dan staat Groningen in haar recht, die hoeven zich niet te verantwoorden tov Ajax. Dat is risico dat de clubs hebben genomen, gaat hij voor veel geld weg deelt Ajax goed erin mee. Gaat hij voor praktisch niets weg heeft Ajax pech. Dat is een gemaakte afweging.

20 juli 2020 om 20:01

Meen je dat serieus? Het is toch niet meer dan logisch dat FC Groningen het onderste nog uit de kan probeert te halen? Dat is echt een basisschool-argument wat je daar geeft...

Gun ze beiden een transfer, maar wel tegen de juiste prijs. Tot die tijd respecteer je contract en train alsof je weer een nieuw seizoen bij de FC in zal gaan. Als die clubs je echt willen betalen de wel een marktconform bedrag.

20 juli 2020 om 19:38

Ik kan voor een Zeefuik wel begrijpen dat hij pissig is. In de winter is hem ook een mooie stap door de neus geboord. Hij heeft goed gespeeld en nog maar een eenjarig contract, dan moet je als Groningen zijnde ook een beetje meegeven vind ik.

20 juli 2020 om 23:09

Azchelsea, Groningen geeft mee bij een marktconform bedrag. Het is 1 van de beste backs uit onze competitie, jong en talentvol, die ga je niet cadeau doen omdat hij goed heeft gespeeld. Daar krijgt hij salaris voor en de ruimte en speeltijd bij Groningen. Daarnaast leert het verleden dat wij een club zijn waar je prima kunt vertrekken indien je die ambitie hebt, mits het zakelijke gedeelte in orde is. Altijd van die vage standpunten dat een club moet meewerken omdat Zeefuik goed heeft gespeeld, speelde hij niet goed dan kwamen die clubs ook niet. Simpel.

21 juli 2020 om 08:52

nou dat vind ik niet contract is contract dan had hij geen contract bij Groningen moeten tekenen

20 juli 2020 om 16:57

Als met FC Groningen is afgesproken dat Ajax bij doorverkoop 50% van de transfersom krijgt, hebben zij op basis van die afspraak recht op de helft van de transfersom. Als Groningen of Zeefuik dat niet wilde hadden ze niet akkoord moeten gaan. FC Groningen heeft hem voor heel weinig kunnen kopen schijnbaar en de reden hiervoor was vanwege het hoge percentage aan doorverkoop. Anders had Zeefuik niet bij Groningen gespeeld en hadden ze helemaal niks gehad.

20 juli 2020 om 17:01

Nou als Ajax dan echt slim is kopen ze hem van Groningen, krijgen ze 50% terug van die som en verkopen hem daarna door aan Hertha BSC 😉

20 juli 2020 om 17:32

Dit is volgensmij vergelijkbaar met wat met Dijks is gebeurd, Ajax had 50% doorverkoop en kocht hem zelf alleen verkochten hem niet direct door maar hielden hem bij de ploeg toen.

20 juli 2020 om 23:10

MasterD Het lijkt alsof je op mij reageert, althans je reactie staat recht onder mij, maar ik noem nergens het probleem ‘ doorverkoop percentage’. Dus ik ga er gemakshalve maar even vanuit dat je reactie aan iemand anders gericht is.

21 juli 2020 om 14:28

Klopt. De reactie waar ik op reageerde is verwijderd, daarom staat mijn reactie nu nog al krom. Ik reageerde op iemand die de hoogte van het doorverkooppercentage belachelijk vond en dat 15 procent meer dan genoeg was.

20 juli 2020 om 16:58

Waarom zou Ajax dat doen? Het is geen liefdadigheidsinstelling.

20 juli 2020 om 17:02

Op basis waarvan? Op basis van de overeenkomst die de partijen met elkaar zijn aangegaan (de transfer). Als je daarin met elkaar afspreekt een doorverkooppercentage te hanteren, dan heeft Ajax daar nu gewoon recht op. Een doorverkooppercentage wordt vaak gebruikt om de transfersom te drukken, dus dat voordeel heeft FCG al geïncasseerd. Overigens ken ik de clausules bij Zeefuik en Matisuwa niet

20 juli 2020 om 17:12

Beetje onredelijke eis, want het is gewoon niet lekker onderhandeld door Fleddy. Ik bedoel, als je Zeefuik voor 300k koopt en hem maar voor tot en met 2021 bind, en daarna 6 miljoen wilt gaan vragen omdat je met Ajax hebt besloten om voor 50/50 te gaan, wat ik echt aan een verschrikkelijk hoge percentage vind en puur omdat je Sierhuis midden in het seizoen laat gaan, dan heb je het niet lekker gedaan als TD. Het was allang bekend dat Zeefuik veel geld in het laatje kan brengen, maar dan ga je niet zo een hoge doorverkooppercentage incalculeren. En dan is het nog de vraag als er in die doorverkooppercentage ook de opleidingspercentage is meegenomen. Matusiwa daarentegen mag niet teveel klagen, want hij heeft gewoon een contract voor tot en met 2023. Ik denk een extra jaartje Eredivisie voordat hij naar Frankrijk of Duitsland gaat, zal hem niet al te verkeerd doen.

20 juli 2020 om 17:22

Ken je het principe van een overeenkomst? Of gelden die niet bij Ajax? Zal wel weer een gekleurde bril zijn waar je door kijkt

20 juli 2020 om 17:26

Omdat die afspraak er ligt blijkbaar.

20 juli 2020 om 17:38

Zeefuik was niet haalbaar voor Groningen zonder constructies. Daarnaast zat hij 12 jaar bij Ajax al (hoezo minder recht?) en Ajax liet hem ver onder zijn marktwaarde naar Groningen gaan maar Ajax had een terugkoopoptie (van 800k meen ik?) die is afgelopen winter bij transfer Sierhuis eruit gehaald en naar 50% over de winst (bedrag boven de 300k) gegaan.

20 juli 2020 om 20:59

Ik hoop dat je zelf ook door hebt dat dit niet zo'n slimme uitspraak is. Er liggen contracten die door alle partijen met volle verstand getekend zijn. Daar heb je je dan gewoon aan te houden, simpel toch?

Een slorderige tekst van VZ maar dat even terzijde. Ze zullen het vast aanpassen als ik dit typ. Laat ik vooropstellen FCG 100% gelijk heeft, maar dat je ten opzicht van Zeefuik wel coulanter kan opstellen. Speelt al een tijdje bij jullie geeft altijd 100% lijkt geen amok te maken gelukkig. Maar vraag me hoever vraag en aanbod van elkaar zitten. Betreft Azor vind ik dat hij niet moet janken je speelt een seizoennetje redelijk tot goed en gaat huilen om naar Reims te gaan kom op. Als je dit seizoen goed speelt komen er betere clubs. Aan ene kant moet hij FCG bedanken voor deze kans echter is geen kans. Want hij kon naar meer clubs destijds en koos voor Groning met beiden moet er goed uit komen. Vind Azor verschrikkelijk kinderachtig, echter moet Fleddereus niet vergeten dat je met deze houding op korte termijn geld verdiend maar ben bang dat je op lange termijn je zelf inn je vingers snijd. Dit soort spelers zouden niet meer voor Groningen kiezen later en andere clubs. Ik de details niet en wil duidelijk maken dat Mark gelijk heeft en zijn goedrecht is maar of het slim weet ik niet.

20 juli 2020 om 17:00

Al een tijdje? Twee seizoenen noem ik niet al een tijdje. Zeefuik tekent zelf zo'n contract. Groningen staat volledig in haar recht om zo te handelen. Bovendien willen ze vermoedelijk een bepaalde winst halen wat door het doorverkooppercentage lastiger is. 100% geven moet vanzelfsprekend zijn en niet een factor waardoor een club een speler iets moet gunnen.

Ajax handelt gewoon uitstekend. Groningen moet niet zo maar akkoord gaan. Je tekent als td het contract. Misschien volgende keer even goed doorlezen. Logisch dat ze Groningen als opstap zien. Heeft goed uitgepakt. Groningen kan zelf ook te rade gaan dat ex Ajax talenten graag stappen willen maken. Dit zal minder snel gebeuren bij een speler die van VVV komt en doorbreekt.

Als ik Zeefuik was zou ik tegen Groningen zeggen: het is goed met jullie, ik speel hier nog een jaar, investeer in mijzelf en loop in 2021 gratis de deur uit! Dan heeft die jongen er extra opties bij, kan tekengeld ontvangen en een hoger salaris omdat de nieuwe club geen transfersom hoeft te betalen. Nog een seizoen Groningen en met Robben voetballen is ook geen ramp.

Dit komt de onderhandelingspositie van FC Groningen niet ten goede. In het geval van Zeefuik heeft hij een aflopend contract en hij wil zelf graag weg, dus FC Groningen zal uiteindelijk wel overstag gaan. Bij Matusiwa is het een onder verhaal, aangezien hij nog een doorlopend contract heeft en dat merk je ook wel in z'n woorden. Hij weet ook wel dat hij daardoor niet zomaar wat kan gaan forceren. Verder doet FC Groningen ook niets fout. Je wilt als club het onderste uit de kan voor de spelers, maar helaas voor hen is het draagvlak van FC Groningen op de transfermarkt niet bijster groot. Een stap is al snel een stap omhoog.

21 juli 2020 om 12:35

Je moet ook realistisch zijn. Matusiwa gaat je never 8mil opleveren. Huis tui ben keuken voetballer.

Hij zegt dat hij alles geeft, maar er niet helemaal bij is. Dat klinkt dan toch als iemand die alles geeft wat hij mentaal voor elkaar krijgt? Op dat moment is dat “alles”.

Als Speler teken je een contract bij een club, waarbij je zakenwaarnemer de puntjes op de i dient te zetten mbt toekomstige transfers. Flederus wordt langzaam een beetje een boeman maar ik zou niet weten hoeveel Hertha BSC geboden heeft. Waarschijnlijk niet een bedrag waarover onderhandeld kan worden. Tsja dan kun je wel gaan lopen klagen in de pers, maar je kunt ook nog een jaartje meepakken en gratis een mooie en ook lucratievere transfer afdwingen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder241
M. El HankouriAanvaller232
J. LarsenAanvaller239
S. PadtKeeper240
G. GudmundssonAanvaller190
W. DammersVerdediger201
D. DankerluiVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

2 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren