Dumfries volgt Ihattaren niet met belofte: ‘Dan ga je gewoon je opties afwegen’

Maandag, 20 juli 2020 om 16:26Chris Meijer • Laatste update: 17:14

Mohammed Ihattaren liet maandag weten dat hij ‘sowieso’ nog een jaar bij PSV wil blijven. Denzel Dumfries krijgt na afloop van de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in een interview met FOX Sports dezelfde vraag. De vleugelverdediger, die vorig seizoen de aanvoerdersband droeg, durft echter niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat hij komend seizoen nog in Eindhoven speelt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door markerazzi)

ik hoop dat dumfries dit jaar nog blijft en kampioen worden

20 juli 2020 om 17:16

Kampioen worden lijkt me lastig, persoonlijk geef ik Ajax, Feyenoord en AZ meer kans

20 juli 2020 om 19:44

Feyenoord meer kans dan PSV?? Dat is zeker gebaseerd op die 10 wedstrijden ongeslagen waar ze 9x goed zijn weg gekomen? Het wordt gewoon Ajax 1 PSV 2 AZ 3 Feyenoord 4/5. Feyenoord en Dick worden zo mega overschat. Werden eerder dit seizoen nog in 30 minuten door Ajax met 4-0 van het veld geveegd.

20 juli 2020 om 20:26

Tja. Gebaseerd op vorig seizoen wel ja, maar we hebben gewoon ontzettend veel talent wat er nog niet uitgekomen is. Als een Bruma, Baumgartl, malen, Ihattaren, guti, Romero en Doan hun potentieel halen dan heb je echt een top team.

20 juli 2020 om 18:19

Denk dat dit jaar voor psv een jaar wordt waarin de speelstijl gevormd gaat worden en dat ze het seizoen er na Pas echt gaan vlammen

Dumfries zegt hier toch helemaal niet dat hij Ihatarren niet kan volgen? Ik vind het een beetje een kromme titel, wederom. Het zijn sowieso andere situaties, de ene heeft al een flinke bak ervaring op zowel nationaal - als internationaal niveau en is ouder. Dus ik snap heel goed dat Dumfries het nu overweegt, al hoop ik dat hij wat langer blijft.

20 juli 2020 om 16:59

Het is (waarschijnlijk bewust) een titel die je verkeerd kunt interpreteren inderdaad. Ik denk dat niet bedoeld wordt dat Dumfries Ihattaren niet begrijpt, maar dat ze bedoelen dat hij niet in navolging van Mo ook belooft dat hij nog een jaar blijft. Maar net hoe je het woord 'volgen' opvat!

20 juli 2020 om 17:14

Sanderk91, dat weet ik wel. Ik heb dan ook geen enkel probleem met clickbait-esque titels, tot op bepaalde hoogte. Zolang de titel gewoon klopt is het prima, maar multi-interpretabel is gewoon vervelend en wekt bepaalde suggestieve reacties op.

20 juli 2020 om 17:23

Ja helemaal met je eens hoor, het wordt ook erger en erger, dit is helaas een terugkerend fenomeen bij vrijwel alle digitale media. Money makes the world go 'round... Ik stoor me er soms ook aan maar het zal nooit meer afnemen vrees ik.

20 juli 2020 om 19:33

Ihattaren is ook een onnavolgbare speler (in de positieve zin van het woord)

20 juli 2020 om 19:03

Het gaat om het oorspronkelijke volgen: nadoen. Jij denkt waarschijnlijk aan het modernere "iemands gedachtegang volgen".

Als je echt naar EK wil gaan, blijf dan nog lekker een jaartje bij PSV. Lekker alles spelen, europees voetbal en strijden om de titel. Je bent pas 24. Gaat goed komen Denzel, lekker doorgaan waarmee je bezig bent en nóg belangrijker worden voor PSV.

20 juli 2020 om 18:43

Daar ben ik het niet mee eens. Als hij echt basisspeler op het EK wil worden, dan moet hij het nu in een grote competitie laten zien. Een beetje zoals met Bergwijn. Ik denk wel dat Dumfries sowieso al meegaat naar het EK, maar dan wel als back up. Deze voorspelling doe ik natuurlijk wel met de kennis van nu.

20 juli 2020 om 19:11

Back up voor wie

20 juli 2020 om 20:56

Promes of Veltman. Al kan je bij laatstgenoemde wel flinke vraagtekens zetten. Feit blijft wel dat Koeman steeds rouleert tussen Dumfries en Veltman.

20 juli 2020 om 22:40

Maar waarom dan als backup van Promes? Heeft Koeman dat überhaupt al een keer geprobeerd? Ik zou zelf eerder zeggen dat het tussen Dumfries en Hateboer zal gaan. Vooral Hateboer kan je nauwelijks meer omheen na zo'n seizoen bij Atalanta. En Dumfries scoort gewoon extreem veel als back wat best bijzonder is. Ik vind Veltman een nuttige speler maar als back niet genoeg toevoegend.

20 juli 2020 om 23:31

Ik ben het met je eens hoor dat het allemaal niet veel soeps is, maar we kunnen niet aan het feit voorbijgaan dat Dumfries al een paar keer door Koeman is gepasseerd ten faveure van Veltman, wat ook niet echt succesvol was. Promes heeft bij Sevilla op rechtsback gespeeld, maar ik realiseer me nu dat dat in een systeem met vijf verdedigers was. In zo’n systeem zou ik dan ook liever Hateboer zien.

Een mooi en eerlijk antwoord.

Prima en eerlijke uitspraken van Dumfries. Wellicht goed als hij nog een jaar blijft. Gegarandeerde basisplaats bij psvj. Hij heeft het team na de winterstop echt wel gedragen door zijn inzet, doorzettingsvermogen en wilskracht en heeft zich daarmee een waardig aanvoerder / voorbeeld getoond. Denk ook dat hij de andere rb van oranje voorbij was in pikorde. Maar goed, als ac Milan met een goe bod komt is het moeilijk weigeren natuurlijk.

Eerlijk antwoord, al hoop ik dat die langer blijft. PSV heeft hem hard nodig het komend seizoen.

21 juli 2020 om 19:52

Beter dit antwoord dan een loze belofte en dan opeens nog gaan. Snap voetballers ook niet echt die dat beloven en dan toch gaan. Heb je heel even een wit voetje gehaald bij de supporters en dan daarna ben je de eikel. Hoop uiteraard dat ie wel blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller3118
E. ZahaviAanvaller2310
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller131
J. PiroeAanvaller91
Y. MvogoKeeper310
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren