AZ hoopte met gigantische geste CL-ticket van Ajax over te nemen

Maandag, 20 juli 2020 om

AZ heeft de hoop op een ticket voor de groepsfase van de Champions League nog niet opgegeven. Quote meldt op basis van een ‘niet eerder gepubliceerde brief’ dat de Alkmaarders zelfs hebben voorgesteld om 25 procent van de inkomsten uit het miljardenbal af te staan aan de andere Eredivisie-clubs, een fors hoger percentage dan Ajax van plan is om af te staan. De KNVB heeft desondanks het beste Europese ticket aan Ajax toegewezen, waardoor AZ overweegt om naar het CAS te stappen.

Ajax en AZ eindigden het door de coronacrisis afgebroken Eredivisie-seizoen met evenveel punten, maar de Amsterdammers hadden een beter doelsaldo. AZ won echter twee keer van Ajax en meent om die reden recht te hebben op het beste Europese ticket in de Eredivisie. Deze geeft recht op een plaats in de groepsfase van de Champions League, mits de winnaar van de huidige editie van het miljardenbal zich via de eigen competitie ook weet te plaatsen voor die van volgend seizoen. Alleen als Napoli of Olympique Lyon de Champions League wint, komt het directe ticket voor een Nederlandse club in gevaar.

AZ heeft de strijd om het beste Europese ticket nog niet opgegeven en was zelfs bereid om 25 procent van de inkomsten af te staan. Quote berekent dat de inkomsten in de groepsfase van de Champions League op twintig miljoen euro liggen, waardoor AZ vijf miljoen wilde afstaan. "AZ hecht eraan om via deze weg te benadrukken dat onderlinge solidariteit in deze rare en onzekere tijd naar onze mening essentieel is voor een gezonde toekomst”, schreef de club op 20 april in een brief naar de KNVB. AZ stelde voor dat er vanuit de Champions League-inkomsten 25 procent afgestaan zou worden, terwijl van de Europa League-inkomsten 15 procent naar andere clubs zou gaan. De KNVB reageerde echter niet op dit voorstel en kende het beste Europese ticket toe aan Ajax.

Ajax wilde slechts vijf procent van de Champions League-inkomsten afstaan aan andere clubs. Jaap Paulsen, woordvoerder van de KNVB, zegt in gesprek met Quote niet op de hoogte te zijn van de geste van AZ. “Dan moet je alle voors en tegens meewegen”, aldus Paulsen, die benadrukt dat de KNVB de autoriteit heeft om dit besluit te nemen. “Dat dit het competitiereglement verving is logisch. Het doelsaldo is in onze ogen een transparant, objectief en sportief argument om Ajax dat ticket te geven. Dat is wat UEFA van ons vraagt.”

AZ is nog altijd van mening dat de KNVB niet zuiver gehandeld heeft en voelt zich gesterkt door het feit dat in de eveneens afgebroken Ligue 1 de nummer vijf en zes van plaats wisselden op basis van onderling resultaat. De UEFA neemt op 3 augustus een besluit over de Europese inschrijvingen en weet van de onvrede bij de Alkmaarders. AZ overweegt bij een eventueel onbevredigende uitkomst nog naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) te stappen. Als dit geen effect sorteert, moeten de Alkmaarders zich volgend seizoen melden in de tweede voorronde van de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

337 reacties (laatste reactie door michael2410)

Aha, zieltjes winnen over de rug van Ajax. Een beetje het imago oppoetsen zeg maar. Ze maken het alleen maar erger haha.

20 juli 2020 om 15:31

Leuke is ook dat niemand er in trapt. Echt categorie: "Ik verdien 50.000 (EL) per jaar, maar geef mij het salaris van 500.000 (CL) van de directeur en dan geef ik 25% weg." Dan houd ik onder de streep alsnog 6 keer zoveel over van wat ik nu ga verdienen.

20 juli 2020 om 15:40

Dit is pure financiële chantage geweest van AZ. Echt geprobeerd het ticket te 'kopen'. Als dit waar is..... wordt steeds een netter clubje dat AZ

20 juli 2020 om 15:45

Niet echt verbazend dat het gebeurt. In België hebben de grote teams ook een dergelijke constructie bedacht om hun favoriete oplossing naar boven te laten komen. Er was in een bepaald scenario een soort “Corona-fonds”, maar teams kregen er alleen toegang toe als ze voor dat scenario stemden in de algemene vergadering. Eindconclusie, al de kleinere teams stemden uit (financieel) eigenbelang voor dat concept en Waasland-Beveren werd dus echt genaaid.

20 juli 2020 om 15:58

Feyenoord schijnt 26% te willen inleveren. Zullen we maar op Feyenoord stemmen?

20 juli 2020 om 16:02

Degene die dit heeft geschreven en die brief heeft opgesteld is zo ongelooflijk triest. Dat je dat zelfs moet verzinnen om hopelijk iets gedaan te krijgen. Zo zo zo zo ongelooflijk triest. En dat je daar dan mee hoopt steun te krijgen van de andere clubs. Gestoord.

20 juli 2020 om 16:26

Ik bied 75% en dan ga ik met FC Bal Op 't Dak 4 de groepsfase van de Champions League in! 😉

20 juli 2020 om 16:27

Dit is gewoon omkopen geen chantage.... dat ligue 1 in mijn ogen een andere stelling heeft genomen is geen precedent immers het reglement in Frankrijk is ook anders. Daarnaast hebben ze in Belgie ook andere regels, wel een kampioen maar ook een degradant toegepast. Waasland Beveren zou degraderen dat is ook weer te niet gedaan daar vond de rechtbank de ranglijst is de einstand prima alleen kon je niet degraderen, pas dat toe op NL en Ajax houdt ook het ticket..... Denk dat AZ nu gewoon moet gaan doen, andere clubs zijn er ook klaar mee lijkt me. Uefa heeft al gezegd achter Knvb te staan. Begin Aug willen ze er nog een keer naar kijken maar denk dat alleen bij Corona uibraken in andere landen er nog een plekkie voor AZ bij kan komen en anders niet

20 juli 2020 om 16:31

De vraag is waarom telt in Frankrijk het onderling resultaat ipv doelsaldo. Wat doen de andere landen? Als blijkt dat meerderheid onderling resultaat doet dan snap ik AZ.

20 juli 2020 om 16:36

Wat is de meerderheid dan? En wat heeft de eredivisie met andere te maken?Een frankrijk bepaalt niet wat er hier gebeurd. Zo simpel is het en dit is de makkelijkste keuze omdat doelsaldo altijd boven onderling gaat in Nederland. Dus ook de meest logische keuze en dit is gewoon pure hypocrisie van az.

20 juli 2020 om 16:41

Als iedereen in de sloot spring doe ik het ook. Wat een onzin om naar andere landen te kijken, we hebben het hier over nl, hier gelden andere regels.

20 juli 2020 om 16:42

Probeer objectief te zijn en niet gelijk met ader in de nek in de verdediging te schieten. Het gaat hier om tientallen miljoenen. Ik begrijp dat beide clubs bij ieder besluit dit zouden aanvechten. Dat is normaal. T gaat hier niet om een lollie oid.

20 juli 2020 om 16:53

Ik ben zo objectief als ik maar zijn kan. Stel Ajax had 2e gestaan in de tussenstand, en ze gaan er net zo mee om als az. Dan had ik net zoals nu geroepen dat Ajax geen poot heeft om op te staan, proberen ze het via een verkapte vorm van omkoping dan zou ik er al helemaal klaar mee zijn. Iedereen weet dat doelsaldo nu eenmaal leidend is in nl. Wil je dat veranderen doe je dat voor de competitie begint. Had dat gebeurt dan had az nu 1ste gestaan en az 2e en had Ajax geen poot om op te staan. Nu zie ik echter waar ik ook kijk Ajax op nr 1 en az op nr 2, zo zijn de tickets dan ook verdeeld, eerlijker kan niet!

20 juli 2020 om 16:55

We hebben hier niks te maken met andere landen. Helaas Warabe ik snap dat je liever Az ziet maar zeg dat dan gewoon eerlijk ipv drogredenen verzinnen

20 juli 2020 om 16:56

Onzin zeg! Ongelooflijk! Het is een voorstel van maanden geleden omdat de knvb verstoppertje speelde en Ajax geen noodfonds op wilde zetten. AZ heeft voorgesteld 25 procent CL gelden af te storten en 15 procent EL gelden. Niets meer, niets minder. Hulde voor het veel ruimere steunbudget dat AZ hiermee toont tov ajax

20 juli 2020 om 17:02

Niks ruimer, grote onzin die je hier verkondigd. Het gaat om absolute bedragen en niet om percentages. Ajax is de grote bijdrager aan het steunfonds, niet AZ. Dus niks hulde, gewoon grote onzin.

20 juli 2020 om 18:19

Waarom stonden ze dan geen 25% EL af dan? Lekker makkelijk als je meer krijgt om dan een groter percentage af te staan. Ze hadden een klein puntje kunnen hebben als ze hadden gezegd wij zijn solidair en staan ongeacht wat 25% van de europese gelden af. Dus niks hulde maar de loden leeuw zou beter zijn.

20 juli 2020 om 18:43

Als je het gevolgd hebt, weet je dat de huidige regelementen niet volstonden omdat het voortijdig stopzetten van de competitie niet meegenomen was in de regelementen. Daardoor heeft de KNVB besloten dat Ajax het ticket krijgt, omdat zij in dit geval onderling resultaat minder belangrijk vinden dan doelsaldo. Wat dubieus is, aangezien ze beiden tegen andere tegenstanders hebben gespeeld.

20 juli 2020 om 18:55

Wie stond er op de laatste speeldag bovenaan in de competitie? Niets dubieus aan dus.

20 juli 2020 om 19:05

Dit lijkt op een verkapte manier van omkopen. Als dit echt waar is dan moet de KNVB maatregelen tegen AZ nemen.

20 juli 2020 om 19:09

Het is al jaren zo dat het doelsaldo teld in Nederland

20 juli 2020 om 19:16

@warabe Omdat het in de statuten staat bij de Franse competitie. Zou voor ons exact dezelfde uitkomts hebben: volgen van je eigen statuten.

20 juli 2020 om 19:17

Heeft niks objectief of niet objectief te maken. Wie zegt dat jij objectief bent?

20 juli 2020 om 22:06

ja en daarom staan ze 5% af ipv 25%. Ajax duurde tijdlang voordat ze met een bijdrage aan het noodfonds kwamen. AZ heeft dit al veel eerder voorgesteld. Zie ook nieuwsberichten waarin ze erg huiverig waren voor hun steun aan de andere clubs. AZ heeft meerdere voorstellen gedaan aan de Knvb, en vwb dit onderwerp 'steun aan de andere clubs' heeft het in alle suggesties aan de Knvb henzelf en Ajax als CL kandidaten het meeste laten afdragen, gevolgd door de Uefa cup kandidaten. Voorstellen van AZ zijn daarin veel ruimhartiger dan Ajax. Uiteraard betalen ze nu het meeste omdat ze de grootste inkomsten krijgen door hun ticket, maar wat AZ betreft tikken de CL kandidaten 25% af.

20 juli 2020 om 22:07

Avassinederd; AZ heeft voorgesteld om CL kandidaten 25% af te laten staan. Veel ruimhariger

20 juli 2020 om 23:49

Shota1, verbaast me dat AZ niet zet dat de CL deelnemer 100% af moet staan?! Het wordt toch terecht Ajax. En het is makkelijker roepen dat de CL deelnemer 25% af moet staan, als het voor jou 5 miljoen is, maar voor Ajax 10 miljoen. Win win situatie. Waarom de EL deelnemers dan 15% en niet veel meer? Omdat ze zelf waarschijnlijk EL deelnemer worden. Ze preken constant voor eigen parochie. Dat snap je nu toch wel. Ik zeg niet dat het niet mag, maar ze doen het wel.

21 juli 2020 om 06:00

In Frankrijk waren de regels hetzelfde, dus doelsaldo. Maar omdat de competitie niet is afgemaakt hebben ze het gewijzigd.

21 juli 2020 om 11:52

@wve ik vind dit gedoe van AZ ook een beetje overdone inmiddels, er is al beslist en dan houdt het gewoon op. ik ben het echter niet met je eens dat doelsaldo de meest logische beslissing is bij een competitie die niet is uitgespeeld want als je niet allemaal twee keer dezelfde tegenstanders hebt gehad is het natuurlijk wel erg krom om dat doorslaggevend te maken. onderling resultaat was imo logischer geweest, ook als AZ een beter doelsaldo had gehad. voor nu is het zoals het is maar als ik de Knvb was had ik de volgende keer wel aangepaste regels gemaakt voor een afgebroken competitie en dan het doelsaldo zeker niet leidend laten zijn

21 juli 2020 om 22:16

@formus, voor jou wordt het terecht Ajax. Anderen zien dat anders bij een onafgemaakte competitie. Waarom EL deelnemers 15%? Dat is toch vrij logisch, omdat de inkomsten daarvan niet in verhouding staan tot CL. Het is toch een solidair voorstel dat AZ destijds heeft gedaan? Of laat ik de vraag omdraaien, waarom vindt jij van niet? AZ speelt direct CL of mogelijk via voorronde CL, dan moeten ze dus ook alle inkomsten uit de rondes ervoor 25% afdragen. Juist nu zij zelf CL deelnemer zijn, kunnen ze die 25% zeggen, en niet als ze slechts EL hebben gehaald. Als je hier geen solidair voorstel in ziet, dan begrijp je het simpelweg niet. Dat is geen aanval, maar puur om iets proberen uit te leggen dat dit iets heel netjes is. Veel korte draadjes lezers met een hoge emotie lezen dat AZ hier Ajax een loer legt maar dat is absoluut niet zo. En het is verleden tijd, want de Knvb heeft er 4 maanden geleden niet op gereageerd.

20 juli 2020 om 15:31

Sterker nog, dit riekt naar indirecte omkoping. Het zogenaamd grote en eerlijke Az dat betoogt een objectievere manier te hebben waarop het CL - ticket verdeeld zou moeten worden , en ondertussen doen ze gewoon aan manipulatieve omkoping. Lekker bezig daar in Alkmaar. Met dit nieuwspuntje hebben ze zichzelf en hun zogenaamde eerlijkheid compleet belachelijk gemaakt.

20 juli 2020 om 15:53

Dit is op een mooie manier een indirecte omkoping verkondigen wat ik nu lees. Maar al mijn Ajax-supporters vrees niet. Hier ligt geen elk bestuurslid van Ajax van wakker. Trouwens @InkeMontana ik heb een vraagje voor je. Ben je een Belg? Je gebruikt het woord 'riekt' wat ik nog nooit in Nederland heb gehoord. Enkel alleen in België. Is Vlaams zeker!

20 juli 2020 om 15:55

Is gewoon Nederlands hoor. Gebruik het zelf vrij vaak. Kom dan ook wel uit Brabant, misschien is het dus iets uit het zuiden?

20 juli 2020 om 15:56

Ik als Veluwenaar ben ik ook bekend met riekt

20 juli 2020 om 15:58

Nee , ik ben van oorsprong Fries, dus ook in het hoge noorden wordt 'riekt' gehanteerd.

20 juli 2020 om 15:58

Riekt is gewoon Nederlands hoor

20 juli 2020 om 16:05

Onderling resultaat is net zo goed toegepast in europa als doelsaldo, persoonlijk heb ik liever ajax in de cl, maar eerlijk Az won 2x van ajax in de competitie en zijn gelijk geeindigd, ze hebben zeker een punt.

20 juli 2020 om 16:09

Ze hebben geen punt want dan kan willem 2 van ook Bezwaar maken.

20 juli 2020 om 16:16

Ze hebben geen enkel punt. Ze staan niet gelijk met Ajax. Ajax staat op 1 en AZ staat op 2, op basis van reglementen die al tijden bekend zijn. Dus daar wordt ook de tussenstand op gebaseerd. In geen enkele tussenstand is AZ op 1 te vinden. Knvb houdt de laatste tussenstand aan, wel zo eerlijk denk ik? Anders moet je de gehele competitie schrappen en op basis van vorig jaar verdelen, dat schiet helemaal niet op voor AZ. Ze hebben dus geen enkel punt. Of jij moet mij een huidige tussenstand / eindstand laten zie waar AZ wel bovenaan staat.

20 juli 2020 om 16:23

Fctexper. Waarom reageer je dit op dit draadje? Wij hebben het helemaal niet of Az een punt heeft of niet met hun eigen logica. We hebben het er nu over dat ze betogen zelf een 'eerlijkere' manier hebben om het te verdelen, maar aan de andere kant clubs proberen om te kopen om met hen mee te gaan in die logica. Daar verspeel je als club gewoon totaal je zogenaamde 'eerlijkere' insteek.

20 juli 2020 om 16:23

@benenbreker. Gewoon je reactie leegmaken, dan is de post ook gelijk weg

20 juli 2020 om 16:24

@inkemontana Ik begrijp de reacties van iedereen hoor en het riekt ook zeker naar indirecte omkoping, maar kan het ook niet zo zijn dat AZ en Ajax beide individueel een brief hebben geschreven met een voorstel om de clubs tegemoet te komen? Er vanuit gaan dat de belangrijkste CL ticket toegewezen zouden krijgen. Dan zou je zelfs kunnen zeggen dat AZ een stuk guller is geweest dan Ajax. Natuurlijk is het gek dat je iets weg wilt geven wat je niet hebt, maar even vanuit de positieve gedachte dat AZ werkelijk dacht de ticket binnen te hebben, dan was het een mooie geste. Zo niet, dan ga ik volledig met je mee!

20 juli 2020 om 17:00

Dat is nou net waar het om gaat, CL en Uefa zijn geen Eredivisie. Bij plaatsing voor Europese toernooien zijn de Europese regels van toepassing en niet de KNVB regels. Dat is waar het continu om gaat maar waar Ajacieden al 4 maanden overheen lijken te lezen. Uefa vraagt niet om de laatste stand van de eredivisie maar om de plaatsing van de Europese tickets op sportieve gronden te doen. Daarbij vindt AZ dat bij een onafgemaakte competitie doelsaldo minder sportieve grond is omdat je niet tegen dezelfde tegenstanders hebt gespeeld dan onderling resultaat dat in dit geval wel beide wedstrijden zijn gespeeld. In Frankrijk hebben ze de competitie plekken 5 en 6 voor Europa ook omgedraaid.

20 juli 2020 om 17:00

Weer wat geleerd, dank Inke! Hopelijk is dit alles snel klaar, komt me nu wel de keel uit! Laat dat transfergeweld maar losbarsten al zal het dit jaar wat rustiger zijn, toch altijd leuk zo in de zomer!

20 juli 2020 om 17:04

@shota1 Wederom onzin die je verkondigd. De Knvb bepaald de regels voor de Uefa plaatsing, niet de Uefa. En de Knvb heeft voor de stand bij beiediging ban de competitie gekozen. Heeft de Uefa al uitgelegd aan AZ maar ja, begrijpen willen ze het maar niet.

20 juli 2020 om 17:17

@shota1 - bij plaatsing voor Europese toernooien mogen de nationale competities zelf de opzet en regels bepalen om tot een stand te komen op basis waarvan tickets verdeeld worden. Wat de Uefa vroeg was dat er op sportieve gronden besloten werd over Europese ticketverdeling. Dus niet op basis van je kleur shirt, het jaar van oprichting of aantal Europese prijzen die je hebt gewonnen. En ook niet op het aantal gele kaarten of corners wat je hebt gehad afgelopen seizoen. Het doelsaldo wordt Europees gezien als een relevant instrument om de stand te bepalen. Er zijn mensen die zeggen dat onderling resultaat objectiever is, maar dat maakt het doelsaldo niet eens subjectief. In Frankrijk hebben ze een ander besluit genomen, overigens pas nadat in Nederland al een paar weken eerder de knoop werd doorgehakt. Dus dat als precedent gebruiken achteraf om de Knvb wat te verwijten is niet correct.

20 juli 2020 om 17:45

Aaahhh oke. Nee ben zelf opgegroeid in de Randstad dus misschien vandaar dat ik het nog niet kende. Nog in Amsterdam als in Rotterdam word het niet gebruikt. Maar woon nu zelf in België en hier hebben ze nogal wat woorden die ze gebruiken waar je als Nederlander de slappe lach van krijg. Vandaar dat ik het ff vroeg. Je ziet het, je bent nooit te oud om wat bij te leren. Dankje voor je uitleg InkeMontana, Ajaxfan69, Ajaxrosenberg en almere67.

20 juli 2020 om 22:13

@ Adzevedo; ik ben het volledig met je eens. Maar heel veel mensen denken nog steeds dat de Knvb het competitiereglement hiervoor moet gebruiken. Het kan, dat klopt, dat hebben ze ook gedaan, dat klopt ook. Als je dat begrijpt, en je begrijpt dat AZ al direct na het besluit van de Knvb destijds direct heeft aangegeven zich op nadere stappen te beraden, dan snap ik werkelijk waar al dit tumult niet. Ik zou het een waardeloos slappe club zonder ruggengraat vinden als ze niet voor 20 miljoen minsten hun best doen, terwijl onderling resultaat een sterk argument is. Dat veel mensen doelsaldo in een onafgemaakte competitie ook eerlijk achten, dat kan, die discussie ga ik niet overdoen en heb ik begrip voor. Maar we moeten ook vooral de boel niet omdraaien als de Telegraaf of Voetbalzone in deze fase AZ een beetje negatief probeert weg te zetten.

20 juli 2020 om 23:57

Shota, nog 1 keer voor jou: als je vindt dat doelsaldo niet telt wegens niet dezelfde tegenstanders/wedstrijden in een onafgemaakte competitie, dan nemen we alleen dezelfde eedstrijden die je tegen gelijke tegenstanders hebt gespeeld. Want Dan is dat argument van doelsaldo wegens ongelijke tegenstanders weg. Dan staat Ajax ook bovenaan. Het is namelijk op basis van een competitie waar de stand wordt opgemaakt, niet een tweeluik. Toch? En wat als de stand omgekeerd was, had je Ajax dan net zo gesteund als je nu AZ doet?

21 juli 2020 om 11:59

Ik ben een geboren Surinamer en ook mij is het woordje 'riekt' bekend.

20 juli 2020 om 15:36

En de percentages zeggen niets. Ajax stroomt hoger in, dat betekent meer inkomsten en de kans dat Ajax verder komt dan AZ is ook aanwezig en dat betekent ook meer inkomsten.

20 juli 2020 om 16:09

Belachelijk om te denken dat dit lukt en te schandalig voor woorden om het überhaupt te proberen. Geen AZ supporters welkom bij en rondom de wedstrijd van Ajax en daarnaast 90 minuten uitfluiten.

20 juli 2020 om 20:04

In maart jl. was het ook 90 minuten uitfluiten. Oh sorry, jullie floten je eigen ploeg uit. On topic, heel veel opwinding over een voorstel dat AZ in april heeft gedaan en toen gewoon openbaar was. Blijkbaar was heel Amsterdam toen nog verblind door het geweldige voetbal van de godenzonen in 2020

20 juli 2020 om 16:15

Wat hier gebeurd is dat VZ, en andere sites hier over blijven doorzagen, en stukjes publiceren die al vanaf dag 1 bekend waren. Dit zelfde artikel had nl bij het besluit van de Knvb al gepubliceerd kunnen worden, want dat stond in het concept naar de Knvb, en nog voordat Ajax de verdeling bekend maakte. Daar wil ik overgins niet mee zeggen dat ik het er mee eens ben met wat mijn club deed, voor mij hadden ze gewoon meer moeten scoren, wat ze zelf hebben nagelaten. Maar wat VZ en andere sites hier doen is gewoon een hetze ontketenen voor iets wat al vanaf dag 1 bekend was. Clicks scoren met oud nieuws. En de est van deze site volgt gewoon als makke schapen om clikcs te genereren. Sjapoo VZ, gelukt, iedereen blaat weer zonder te weten waar de klepel hangt.

20 juli 2020 om 16:23

@badhabbit: Dat heeft AZ dan ook helemaal aan zichzelf te danken. Als ze naar buiten treden en zeggen dat het over is, is alles klaar. Zolang ze dat niet doen blijven de media dit soort stukjes publiceren. En wat de "hetze" betreft, welkom in de top. Denk dat ze bij AZ nog niet voor een kwart gewend zijn aan wat Ajax altijd over zich heen krijgt.

20 juli 2020 om 16:27

We weten allemaal dat de meerderheid Ajax fans zijn en idd een beetje hiermee het imago van Az willen schaden met steeds tig zelfde artikelen, triest. Daarbij Az heeft geeoon een punt. De knvb geeft erg makkelijk de prijs aan Ajax. Terwijl het meest eerlijke onderling resultaat zou zijn want dat is compleet. Er zijn geen regels bij nood dus doelsaldo is nooit compleet geweest omdat de comp. vroegtijdig stopte. En Az wordt erg benadeeld nu want 1 ze maken geen kans om kampioen te worden wat er dik in zat en 2 ze gaan niet direct de CL in en 3 ze missen giga veel potentiele geldprijzen. Maar nee vele zitten hier elkaar enkel na te praten maar goed, velen zullen vast Ajax fans zijn. Die kijken hier niet objectief naar.

20 juli 2020 om 16:45

Onderling is helemaal niet beter omdat het compleet is. Doelsaldo mogen we van jou dus niet toepassen (want incompleet en ongelijk speelschema) maar het puntenaanal mogen we van jou wel toepassen. Maar dan is het speelschema toch nog steeds incompleet en ongelijk? Volgens die logica moet je dan kijken naar de wedstrijden die de clubs beiden gespeeld hebben (bijvoorbeeld PSV-uit). Mag jij raden wie er dan bovenaan staat

20 juli 2020 om 17:02

@sociofan - Zo kun je natuurlijk geen inhoudelijke discussie voeren door op voorhand te zeggen dat Ajacieden er niet objectief naar kijken. Alsof fans van AZ of clubs waarvan de achterban Ajax als rivaal beschouwen wel een objectief uitgangspunt hebben. Ik zal het je maar alvast aankondigen, in deze discussie is vrijwel iedereen subjectief. Er waren geen regels bij het afbreken en de Knvb heeft besloten een besluit te nemen wat zo dicht mogelijk bij de huidige regels stond en recht deed aan de stand. Dat lijkt me geen onredelijk uitgangspunt, dat we niet plots op basis van het aantal gele kaarten of corners die tickets verdelen. Het enige verschil is dat AZ onderling resultaat en doelsaldo wilt omdraaien. Dat heeft weinig te maken met gevoel voor rechtvaardigheid, als AZ niet in deze situatie had gezeten hadden ze er nooit een punt van gemaakt. Overigens loopt Ajax net als AZ het kampioenschap mis ondanks plek 1, dus dat is geen argument voor de zaak van AZ. Net als argument 3 aangezien ze op sportieve kracht nog altijd zich kunnen plaatsen voor de CL lopen ze dus helemaal niks mis door het besluit. Ze lopen het ticket van de nummer 1 van de competitie mis, wat bij sommige CL winnaars een direct ticket zal worden.

20 juli 2020 om 17:05

@michael2410 Wat in dit artikel staat was vanaf dag 1 al bekend bij de Knvb. Nogmaals, ik ga de actie van AZ niet goed praten, maar wat in dit artikel staat, stond ook in de bief aan de Knvb toen ze een besluit hadden genomen. Dat VZ en de andere sites dit nu publiceren is gewoon goedkoop scoren, alsof AZ weer iets gezegd heeft, en dat vind ik gewoon kwalijk, en valse informatie verstrekken.

20 juli 2020 om 17:17

@sociofan1 Doelsaldo is nog altijd eerlijker dan iets compleet nieuws het leven in roepen als onderling resultaat met als onderbouwing naar Frankrijk te wijzen. Het gebeurt zo vaak dat de kampioen van een seizoen twee keer verloren heeft van de nummer twee en over het restante van het seizoen meer punten en goals heeft gepakt. Snap best dat het zuur is voor AZ maar soms heb je gewoon pech, net als Ajax had tegen Chelsea, of tig andere keren dat ze op een punt of doelpunt na geen kampioen zijn geworden. AZ wordt helemaal niet benadeeld want ze hadden net zo goed 3e kunnen eindigen dit seizoen aangezien ze structureel meer verzaken in de 2e seizoenshelft.

20 juli 2020 om 17:43

@pii2 Niet dat ik het met AZ eens ben, maar als je dan een punt wil maken, doe dan ook eerst onderzoek, voordat je iets in de ruimte roept op gevoel. Ajax verloor 3 wedstrijden in 2020 (vanaf januari) (groningen, Heracles, Az), AZ verloor er 2 (willem II, Twente). Hoezo structueel verzaakte AZ meer?

20 juli 2020 om 17:56

@spielen Daarom juich ik altijd als Ajax Europees wint en presteert, dan ben ik gewoon blij voor ze en de Ajax fans, maar oke is goed man.

20 juli 2020 om 17:59

@ Spielen Het blijft toch frappant dat sommige mensen indruk denken te maken door iemand uit te schelden. Snap je nou zelf niet dat je jezelf enorm voor joker zet? Dat geldt overigens ook voor iedereen die jou een duimpje heeft gegeven.

20 juli 2020 om 18:04

Socio, eerst zeg je dat het merendeels Ajax fans zijn die hier reageren die het imago van AZ willen schaden en niet objectief zijn en vervolgens zeg je als Alkmaarder dat AZ gewoon gelijk heeft. Sjonge jonge jonge zeg de hypocrisie spat er van af. Sinds dat ik me kan herinneren wordt hier in Nederland bij de Eredivisie het doelsaldo gebruikt wanneer er 2 teams op gelijke hoogte staan. Wat ik veel lees hier is dat dat niet geldig zou moeten zijn omdat het seizoen niet afgemaakt is. Maar wat wil je dan? Van alle regels die al die jaren golden afwijken? Op deze manier kan Ajax ook zeker 1 kampioenschap claimen. Als deze regel aangepast zou worden moet dat aan het begin van het seizoen in de overeenkomst staan, lijkt mij. Dus niet door even snel de regels tussendoor te vervangen door regels die we hier volgens mij nooit gebruikt hebben

20 juli 2020 om 18:10

@kaassie Ben blij dat je er wat van zegt want het is een beetje sneu. Hier beneden ook al op mijn andere reactie. Maar goed, inhoudelijks heeft hij helemaal niks in te brengen. En dan zoveel duimpjes krijgen, een beetje vreemd.

20 juli 2020 om 18:13

@jessede Bruin Ten eerste ik geef aan dat zij een punt hebben om deze stap te zetten die al wat maanden terug gebeurde. Daarbij geef ik de uitleg erbij waarom ik dat vind, wat is daar mis mee? Het voelt toch ook oneerlijk uiteindelijk voor Az. Dus ik zeg niet dat zij gelijk hebben en de knvb en ajax niet nee, zij hebben ook hun argumenten prima maar Az heeft ook een punt waarom zij vinden dat zij die nr 1 prijs zouden moeten krijgen.

20 juli 2020 om 18:14

AZ heeft geen tegenstanders nodig om zichzelf te beschadigen. Dat doen ze zelf wel.😊😷

20 juli 2020 om 18:14

@sociofan1 "daarom juich ik altijd als Ajax Europees wint" Juist daarom is de kans heel groot dat nr1 van NL direct instroomt in de CL. Dankzij Ajax. Zij verdienen het op bijna alle punten en dus het feit dat zij Europees veel punten gesprokkeld hebben. Ook als enige NL club die hogere statud heeft en in pot 2 komt (anders dan hebberige AZ wat gewoon in pot 4 komt). Misselijkmakend wat AZ doet!

20 juli 2020 om 20:10

@socioFan1 nee het is niet oneerlijk voor AZ want ze stonden 2e, de argumenten die ze opvoeren is onzin. Want als je onderlibge resultaat wilt gebruiken geldt daar ook voor dat je niet alle gespeelde wedstrijden kunt gebruiken. Want dat is ook niet eerlijk dus kun je alleen de halve competitie gebruiken en wie staat daar boven aan? Juist ja. Het is gezwets van AZ en ronduit triest hoe ze proberen hun gelijk te krijgen wat er niet is.

21 juli 2020 om 00:46

@ Mrkillin, ik heb deze vraag al talloze maken gesteld maar nog nooit antwoord gehad. Wat zijn dan die bijna alle punten? Er is maar 1 punt waarop de knvb dat ticket aan Ajax heeft gegeven. Ik ben onderhand razend benieuwd wat die andere punten mogen zijn.

21 juli 2020 om 07:10

Doelsaldo, logica achter onderling resultaat (zie mijn post hieronder), ranglijst vorig jaar, Coëfficiëntenlijst Uefa, stand winterstop (dat iedereen elkaar 1x getroffen heeft)

21 juli 2020 om 07:13

Ook wat betreft de logica achter onderling resultaat staat Ajax boven AZ. AZ vind namelijk dat onderling resultaat boven het doelsaldo gaat omdat de clubs een ongelijk programma hebben afgewerkt, doelsaldo zou dan geen goede graadmeter zijn. Echter is het aantal punten dat dan ook niet, vanwege datzelfde ongelijke programma. Volgens die logica moet je dan kijken naar de wedstrijden die beide clubs gespeeld hebben (bijvoorbeeld PSV-uit). Ook met die stand staat Ajax boven Az.

20 juli 2020 om 18:32

Wat loopt iedereen af te geven op AZ zeg. Waarschijnlijk had Ajax hetzelfde gedaan, maar dat terzijde. AZ heeft de KNVB vooraf gevraagd wat er zou gebeuren als de competitie niet afgemaakt zou worden. Hierop heeft de KNVB gezegd dat er niets in het reglement staat bij een dergelijke situatie. Vervolgens word Ajax als nummer 1 aangewezen op basis van het reglement, dat is toch vreemd. Eerst zeggen dat het niet in de regelementen staat en later op basis van het reglement de nummer 1 aanwijzen. Dat is het hele punt van AZ. Volgende de UEFA richtlijnen is het zo wanneer de bond er geen regelement voor heeft dat dan de reglementen van de UEFA gelden. Dus onderling resultaat. Als er al iemand als schuldige aangewezen moet worden is het de KNVB en niet AZ.

20 juli 2020 om 18:59

@arnino. ‘Dat is het punt van az’ .. als dat zo is, waarom houden ze dan niet een keer hiermee op en accepteren ze het zodra er een besluit is genomen en een antwoord is gegeven (namelijk dat de huidige stand wordt aangehouden. Nummer 1 krijgt cl ticket en goede presteerders dit jaar worden beloond.. dus ook winst voor az aangezien ze er veel slechter voor stonden als stand vorig jaar zou worden aangehouden.. )

20 juli 2020 om 19:09

Kun je je beschuldiging dat Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan zou hebben hard maken? Ajax stelt zich met name de laatste jaren heel netjes op en laat op die manier zien dat ze een echte topclub zijn. Jouw aanval op Ajax is dan ook niet te onderbouwen, maar ik laat me graag verrassen.

20 juli 2020 om 19:39

@iseldiroed Omdat wat in dit artikel staat al bekend was in het begin, nog voordat de Knvb de competitie staakte. Dit is oud nieuws, wat VZ hier verkondigd als nieuw (en ook andere sites). Wil overgins niet zeggen dat ik het met mijn club eens ben.

20 juli 2020 om 20:17

@Arnino, waar staat dat? De UEFA heeft alleen aangegeven dat op sportieve gronden besloten moest worden. Dat er geen regelement is, maakt het juist logischer om dan te besluiten volgens het bekende regelement. Waarom iets anders gaan doen als je kan terugvallen op iets waar je bekend mee bent. AZ heeft een situatie gevonden die in hun voordeel valt. Alle andere scenario's zijn in het nadeel van AZ sommige zelfs extreem in het nadeel. En ja ik vind niet dat AZ dit had moeten doen, de gang naar het CAS. Want hiermee verzieken ze meer dan dat ze winnen.

20 juli 2020 om 20:28

@ajax33,"wat voor iedereen duidelijk is: het competitiereglement van de Knvb voorziet niet in het geval van een corona-pandemie. Dat erkent de Knvb ook ronduit, precies daarom is dat 'reglement wedstrijden betaald voetbal' ook terzijde geschoven", stelt juridisch adviseur Karim Aachboun tegenover het Algemeen Dagblad. "maar het merkwaardige is nou net: bij het beargumenteren van de beslissing om Ajax aan te wijzen als nummer 1, wijst Gudde steeds op artikel 17 van 'de reglementen'. Alsof er nog ándere reglementen bestaan. Dat is manipulatie, want in werkelijkheid is dat exact hetzelfde 'reglement wedstrijden betaald voetbal' dat hier niét van toepassing is."volgens AZ zet Gudde het voetbalpubliek op het verkeerde been. Volgens de Uefa gaat onderling resultaat namelijk boven doelsaldo en omdat de Knvb het eigen reglement terzijde schoof, lijkt dat een logische gedachte. "gudde is volstrekt ongeloofwaardig in zijn redenering en onderbouwing. Het irriteert hem dat wij zijn handelswijze aan de kaak stellen, omdat hij zich betrapt voelt. Hij weet dat het niet klopt: een reglement toepassen waarvan je zélf erkent dat het niet van toepassing is", stelt Aachboun, die zelf overigens uit het dossier stapte en dus stelt dat hij vrijuit kan praten."az heeft het juist heel zuiver gespeeld. De club heeft in de eerste maanden rechtstreeks met de Knvb gecommuniceerd, niet via bevriende media. Pas toen er geen antwoorden kwamen, hebben we de Uefa aangeschreven", aldus Aachboun. "want waarom leggen ze niet gewoon uit waaróm het doelsaldo in hun ogen een beter criterium is? Dat druist in tegen wat de Uefa heeft opgelegd, precies dat maakt het zo moeilijk voor ze, maar dan ben je in elk geval transparant en eerlijk. Het beeld dat AZ de spelregels opeens wil veranderen, daar verzet ik me echt tegen. Wij willen juist dat een belangrijk criterium van de Uefa – objectiviteit – zuiver wordt toegepast." Een stap naar het CAS wordt in de toekomst niet uitgesloten door de Alkmaarders.doelsaldo is Subjectief omdat niet beide teams tegen dezelfde teams hebben gespeeld. Onderling resultaat is objectief, omdat die wedstrijden daadwerkelijk met beide teams zijn gespeeld.het probleem zit hem voornamelijk in, dat de Knvb eerst zegt dat het niet in de reglementen staat en zich later verschuild achter die zelfde reglementen.

20 juli 2020 om 20:34

@rochus, Ajax is natuurlijk deze miljoenen in de schoot geworpen nu. Er was geen enkele garantie dat ze het gingen halen (ook niet dat ze het niet gingen halen). Dan is het altijd makkelijker om een gebaar te maken, dan het gebaar te maken wanneer AZ het ticket had gekregen. Helemaal in het voetbal gaat het alleen maar om geld. Ik beschuldig ze nergens van, ik denk alleen dat als het andersom was gebeurt ze hetzelfde hadden gedaan.

20 juli 2020 om 21:22

Het heeft niets te maken met stoppen en accepteren. Dit is gewoon in eerste instantie al aangegeven omdat ze het gewoon niet eens zijn met de genomen beslissing. Laat dan een derde partij er maar over oordelen. Dat gebeurt in de rechtsgang toch ook. Zelf vind ik ook dat er eigenlijk geen club op deze manier kampioen hoort te zijn, zoals is gebeurt. Maar zo vind ik ook dat er geen enkele club volledig recht heeft op het exceptionele prijzengeld wat alleen al binnenkomt bij in dit geval ajax omdat ze bij een niet afgemaakte competitie samen bovenaan stonden en er zelfs meerdere ploegen nog aanspraak maakten op de titel

22 juli 2020 om 10:03

Je kan blaten wat je wilt, dit hele verhaal is naar het voordeel van AZ toegeschreven. AZis niet benadeeld, ze zoeken iets wat er niet is. Doelsaldo is niet eerlijk wat niet alle wedtrijden zijn gespeeld,ok goed maar dat geldt dan ook voor het behaalde aantal punten. Dus dan kan je een aantal dingen doen alles gelijk trekken zodat iedereen een keer tegenelkaar heeft gespeeld, oow kijk dan Staat Ajax boven aan met een aantal punten voorsprong dus argument AZ van tafel. En er zijn nog een aantal scenarios waar AZ er nog slechter uit komt. Stop nou met zeuren wees blij dat de KNVB niet heeft besloten om heel de competitie te schrappen en de ranglijst van vorig seizoen te gebruiken. Az is trist bezig in deze, de KNVB betichten van onvolledige informatie maar zelf alleen de punten eruit halen om hun gelijk te halen. Vermoeiend en triest

Wordt triester en triester. Ik snap erg goed dat AZ baalt en het is enorm zuur, maar wel gewoon de regels in Nederland.

20 juli 2020 om 15:38

De regel in deze was dat het Bestuur betaald voetbal een besluit kon nemen over de toewijzing van de CL plek en dat heeft het Bestuur gedaan. Wat je besluit; je houdt nooit iedereen tevreden.

20 juli 2020 om 15:41

NJ: En dat lijkt AZ te hebben geweten, dat er vrijheid was voor het bestuur om het te besluiten. Dus probeerden ze het nog op deze manier. Echt een vies spelletje

20 juli 2020 om 16:09

Formus: Als ik als voetbal hobbyist het weet, weet het professionele bestuur van een BVO dat ook, maar dit gaat de Knvb natuurlijk never nooit terugdraaien. Het is geen onlogisch besluit dus daar kan je je ook niet aan vastklampen als AZ zijnde. Kansloos....

20 juli 2020 om 18:06

Als het kansloos zou zijn dan zou AZ niet zo volharden denk je ook niet? Ohnee wat dom van mij, hoe kan ik nou toch vergeten dat de gemiddelde vz lezer het altijd beter weet?

20 juli 2020 om 18:17

@Kassie de juridische adviseur van AZ is echt een pannenkoek. De juristen van KNVB zullen echt wel beter weten dan de voormalige belastingadviseur.

20 juli 2020 om 19:32

Dat zou je inderdaad denken, Kaassie, de gemiddelde vz lezer weet het beter. AZ (en jij) hopen tegen beter weten in.

20 juli 2020 om 19:42

@mrkrillin Als je dan goed informatief wil zijn, voormalig juridisch adviseur, hij is er al uitgekegeld. Echt, mensen horen de klok luiden, maar weten niet waar de klepel hangt. Te triest voor woorden de meesten hier, en maar willen scoren met de puntjes hier.

20 juli 2020 om 22:29

@badhabbit ik lees idd nu voormalig adviseur maar dat hij nog wel betrokken is. Interview van paar dagen geleden en die gast heeft nog steeds over dat AZ naar CAS moet

21 juli 2020 om 00:48

Njfromvol Vertel mij eens waarom jij denkt te weten waar ik op hoop. Kan je soms gedachten lezen of ben je gewoon stom aan het lullen?

21 juli 2020 om 07:17

@kaassie, jij hoopt op het ticket dat bij de nr. 1 hoort. Dat ligt er nogal dik bovenop...

21 juli 2020 om 07:40

Kaassie ... het wordt almaar triester, zeker deze zogenaamd assertieve reactie komt wat keunsteld over.net als deze hele AZ actie.

20 juli 2020 om 15:40

Het is niet zo dat dit gewoon de regels zijn in Nederland. Er zijn namelijk geen regels in Nederland in dit soort gevallen. De regel dat doelsaldo belangrijker is dan onderling resultaat is een regel bij een competitie die is afgerond, niet een regel bij een competitie die nog niet is afgerond. Omdat er geen regels waren, heeft de Knvb de bevoegdheid om bepaalde beslissingen te maken. De beslissing om geen promotie/degradatie toe te passen. Of de beslissing om het ticket aan ajax te geven ipv aan AZ.

20 juli 2020 om 15:45

Nee, het geldt ook bij een competitie die niet is afgerond. Daarom hebben we ook ranglijsten na 1, 3, 18 en 25 wedstrijden.

20 juli 2020 om 15:52

Az mag blij zijn dat ze niet de hele competitie nietig verklaarde en de stand van vorig seizoen er bij pakte.

20 juli 2020 om 15:56

misseva88. Met dat verschil dat er geen enkele consequentie is verbonden aan de ranglijsten na 1,3, 5 of zelfs 33 speelronden. Dit omdat een competitie in Nederland nu eenmaal over 34 speelronden gaat. Wie van jullie zou zomaar 40 miljoen euro weggeven?

20 juli 2020 om 16:02

Geloof ook dat AZ blij mag zijn plus dat dit ook gezien kan worde als poging tot omkoping, dat kan leiden tot punt aftrek, boetes of misschien wel degradatie

20 juli 2020 om 16:04

Het is niet waar dat dezelfde regels gelden bij een afgeronde en niet-afgeronde competitie. Kijk de Statuten & Reglementen van de Knvb of de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak van Cambuur & De Graafschap tegen de Knvb er maar op na.

20 juli 2020 om 16:14

Ze hebben nooit bovenaan gestaan, in Nederland gaat het eerst om het doelsaldo, dan gescoorde doelpunten en dan pas onderling resultaat. AZ staat overal waar ik kijk ook op plek 2. Niet gedeeld met Ajax 1ste. Voor az prettig dat de knvb voor de huidige tussenstand kiest als meest eerlijke oplossing voor het verdelen van de Europese tickets. Zou je de competitie volledig schrappen en stand van vorig jaar aanhouden dan ben je als az verder van huis. Ik zou me erbij neerleggen.. welke instantie gaat az helpen? “Ja wij eisen de beste plek voor Europees voetbal terwijl wij nooit bovenaan hebben gestaan, we hebben wel 2x tegen de nr 1 gewonnen, dus.” Dat werkt natuurlijk voor geen enkele rechtbank of vergelijkbaar orgaan. Dit soort boevenstreken helpen natuurlijk niet mee.

20 juli 2020 om 16:35

Dat jij opeens verzint dat we de doelsaldoregel alleen geldig is aan het eind van het seizoen, is ook alleen maar omdat dat jou beter uitkomt; want in alle officiele tussenstanden, in de volksmond op teletekst, is die regel altijd toegepast. Dit is ook het grote manco aan dit soort discussies; mensen voeren alleen aan wat ze zelf uitkomt. AZ voert aan dat men in Ligue 1 het onderlinge resultaat laat gelden omdat het AZ uitkomt. Ik zou het weer kunnen weerleggen dat Ajax 44 punten heeft gehaald uit dezelfde wedstrijden die AZ heeft gespeeld, waar AZ maar 40 punten haalde; dat is inclusief de gespeelde duels. Alleen wedstrijden meetellen die beiden gespeeld hebben lijkt mij het allereerlijkste, maar dat komt mij ook heel goed uit. Misschien daarom? Overigens zou de Knvb er het meeste baat bij hebben als Ajax de voorrondes in zou gaan, omdat het geplaatste Ajax een enorme kans maakt zich te plaatsen en AZ praktisch kansloos is door de ongeplaatste status. De kans op 2 clubs in de poulefase is het grootste als AZ het kampioensticket krijgt.

20 juli 2020 om 16:56

Haha, dan moet je wel lezen wat ik schrijf. Het maakt mij geen moer uit wie de CL plek krijgt, dus waarom komt het mij dan beter uit? Ik verzin dat bovendien niet, dat heb ik gelezen in de Statuten & Reglementen van de Knvb en de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak Cambuur & De Graafschap vs. de Knvb.

20 juli 2020 om 17:05

Een brief van 4 maanden geleden waarin AZ gezien de crisis voorstelt dat van elke Nlse club de CL inkomsten 25 procent deelt en de EL 15 procent? Wat gek zeg dat dat omkoping is, ik denk daarbij aan voorloper om de profclubs overeind te houden of financieel te steunen obv solidariteit. Dus ja als AZ zelf de CL ingaat zouden ze dan 25 procent afstorten en halen ze via voorronde EL storten ze 15 procent af. Dat is geen gek plan lijkt me, bij gebrek aan een plan vanuit de bond. Heb je het nieuws destijds niet gevolgd dat Gudde vanuit knvb om steun vroeg en de tweede kamer lachend wegwuifde dat ze eerst maar een plan moeten maken. ? Zo ver was de bond op dat moment ...

20 juli 2020 om 18:02

Ik ben overigens benieuwd welke regels supporters nu willen? Of doelsaldo of onderling resultaat bij gelijke stand? **uiteraard bepaald voordat de competitie begint! Ik las hieronder wel een goede namelijk doelsaldo mits x aantal wedstrijden zijn gespeeld. Doelsaldo zodat er veel wordt gescoord. Dit komt de amusementswaarde ten goede!

20 juli 2020 om 18:10

@wve, dat is de meest krankzinnige oplossing van allemaal en die zie ik het vaakst voorbij komen. Wanneer dringt het toch eens tot jou en je medestanders door dat dat helemaal niet mag van de uefa? Het is al zo vaak verteld dat de knvb een besluit moest vormen op sportieve gronden over het afgelopen seizoen.

20 juli 2020 om 19:45

@benenbreker AZ had gewoon meer moeten scoren, wat ze zelf hebben nagelaten. Dan had je deze hele discussie niet gehad (althans, van AZ zijde).

21 juli 2020 om 00:51

@doncoxx Ik hoop voor jou toch serieus dat je het verschil weet tussen een eindstand en een tussenstand.

21 juli 2020 om 06:37

Inderdaad. Een tussenstand is normaal gesproken van geen enkele waarde in de eredivisie. Daar krijg je normaal gesproken nog geen 40 euro voor, laat staan 40 miljoen. In bijna alle landen is de competitie gewoon uitgespeeld.Dat is de enige goede manier om tot een juiste verdeling van de posities te komen.

21 juli 2020 om 07:21

@kaassie, het is heel simpel hoor. Door het beëindigen van de competitie is de tussenstand nu een eindstand geworden. De Knvb heeft vervolgens heeft vervolgens zo dicht mogelijk bij de bestaande regels willen blijven en heeft hier regel 17 uit het reglement betaald voetbal op toegepast.

20 juli 2020 om 16:24

Welke regels? Er was geen noodplan. Knvb heeft gewoon Ajax bevooroordeeld. Kom nou. Az is dik benadeeld. Als je gaat kijken wat het meest eerlijke was dan zou je kijken naar onderling resultaat want dat was compleet. Doelsaldo niet en dat geldt enkel bij een volledige comp. Daarbij is Az benadeeld omdat ze geen kans meer maakten om kampioen te worden en ze krijgen de nr 2 prijs en ze missen giga veel potentiele geldprijzen. Waar is jet eerlijke dan? Snap heel goed dat Az dit doet.

20 juli 2020 om 16:42

Gewoon seizoen laten schrappen en PSV vCL laten spelen. Laatste volledige moment was na speelronde 34 van afgelopen seizoen, zou dat gewoon aanhouden dan. "Geen kans meer maakten" gaat op voor praktisch elke ploeg met alle geleden schade eraan. Het feit blijft dat er één realistisch scenario is waar AZ boven Ajax komt tegenover 4 van Ajax boven AZ (huidige stand, seizoen schrappen, winterkampioen/stand na 17 wedstrijden en enkel de identieke wedstrijden mee laten tellen die allebei de ploegen hebben gespeeld) de kans dat dit AZ gaat lukken is zeer klein en dan zal Ajax in beroep gaan. Zie het niet gebeuren. Het meest eerlijk is identieke wedstrijden pakken en alle andere wedstrijden schrappen, dan staat Ajax op punten en doelsaldo alsnog los van AZ, dat zou op basis van sportieve gronden dit seizoen meest eerlijk zijn. Maar zoiets gaat nooit gebeuren maar voor volledigheid: ploegen die zowel AZ als Ajax thuis hebben gehad; Emmen, Heerenveen, Fortuna, Groningen, Heracles, Sparta, ADO, Willem II, RKC en elkaar. Uitwedstrijden: Vitesse, Sparta, PSV, ADO, Twente, Heerenveen, PEC, RKC en elkaar. Dat zijn meer dan helft van de wedstrijden met als resultaat Ajax 44 punten over die wedstrijden met doelsaldo van 54-19. AZ 40 punten met doelsaldo van 41-16. Dan kijk je verder dan 2 wedstrijden. Want zelfs met de 6 punten die AZ tegen Ajax heeft gepakt staan ze niet boven Ajax. AZ is niet benadeeld, AZ probeert zich iets toe te eigenen. Kijkende naar restant van programma had qua plekken op ranglijst AZ nog veruit laster schema met in de resterende 9 wedstrijden 6 ploegen uit linkerrijtje terwijl Ajax er slechts 4 had.

20 juli 2020 om 17:23

Gast AZ was nooit kampioen geworden, Ajax was uit z'n slechte periode aan 't komen. Ziyech was weer terug aan 't komen en andere blessures gingen ook de goede kant op. Daarnaast heb ik 't feitelijk ook even bekeken adv speelschema: Ajax: Fortuna, VVV, Willem II, Vitesse, Emmen, Utrecht, PEC, Feyenoord, Twente AZ: VVV, Groningen, Vitesse, Feyenoord, Heracles, PSV, Fortuna, Utrecht, Emmen. Dus van de resterende 9 (!) wedstrijden moest AZ nog zes wedstrijden tegen een top tien club. Ajax vier. Dat betekent dat het schema voor AZ heel wat zwaarder was dan voor Ajax. Los van het feit dat Ajax weet wat er gevraagd wordt om onder druk te spelen AZ moet dat nog maar bewijzen. Precies op het moment dat er gestopt werd kwamen ze voor het eerst in een kansrijke positie in de strijd om de titel. Vind dat AZ ers zich erg snel rijk rekenen op basis van zeer opportunische aannames. Jouw eerlijkheid is precies in jouw straatje en slaat kant nog wal. Er zijn meerdere perspectieven die gehanteerd hadden kunnen worden. Onderling resultaat is binnen de context van de eredivisie helemaal niet logisch.Beetje zielige cirkelredenering van een verwend kind dat z'n zin niet krijgt.

20 juli 2020 om 17:26

@sociofan Volgens mij zit jij hier te trollen.. OT: het valt me op dat de meeste AZ-supporters die ik spreek of een bericht zie posten nooit echt achter AZ staan in deze kwestie, de anti-Ajacieden daarentegen...

20 juli 2020 om 17:46

@Ravel. Ajax had net in recordtempo zijn voorsprong verspeeld, had in de laatste 10 wedstrijden er vijf gewonnen, verloren kansloos in de arena met 0-2 van AZ (had 0-4 kunnen worden) en jij zegt doodleuk dat AZ nooit kampioen had kunnen worden. Welk spul drink jij dan neem ik dat volgend jaar ook naar Lowlands mee.

20 juli 2020 om 17:55

@wolterx Dat is waar, daar heb je wel een goed punt. Als je het zo bekijkt staat Ajax idd wel vooraan om die nr 1 ticket te bemachtigen. Daar heb je me wel overtuigd moet ik eerlijk toegeven. Wel vind ik het opvallend dat in Frankrijk wel onderling resultaat werd meegenomen om de stand te bepalen. En ik vraag me echt af, alhoewel we het nooit gaan weten, wat de Knvb zou doen als het andersom was geweest, of dan Ajax wel op 1 werd gezet wanneer ze dan een beter onderling resultaat zouden hebben, maar goed dat is enkel speculeren.

20 juli 2020 om 19:01

@socio hoezo is az benadeeld? Az speelde matig. Feyenoord erg goed en zat vlak achter az. Kans was zeer aanwezig dat bij volledige competitie feyenoord over az zou gaan. Dus az dan derde. Nu heeft az die tweede plek heel goedkoop gekregen. En dan nog zeuren als een kleine peuter die al een lolly krijgt, maar er daarna nóg een wil.

20 juli 2020 om 19:20

@sociofan: Ga er maar vanuit dat andersom de Knvb exact hetzelfde had besloten. De Knvb had zich belachelijk gemaakt om ineens zonder directe aanleiding te kiezen voor onderling resultaat boven doelsaldo. In de eigen reglementen wordt doelsaldo boven onderling resultaat geplaatst, mede vanwege de entertainmentwaarde. Dat ineens loslaten en kiezen voor onderling resultaat zou hun eigen initiële keuze voor doelsaldo volledig ondermijnen.naast de opties die Wolterx noemt zou je trouwens nog de Uefa clubcoëfficient kunnen nemen als maatstaf voor verdeling van de tickets. De competitie is immers nietig verklaard en de sportieve prestaties in Europa hebben direct raakvlak met de waarde van het ticket waar de clubs om strijden. Ook dan staat Ajax (ruimschoots) bovenaan. Zonder de prestaties van Ajax in Europa zou Nederland sws niet rechtstreeks CL spelen. In 5 van de 6 opties die gekozen hadden kunnen worden eindigt Ajax op 1, en 4 van die opties vind ik ook beter uit te leggen dan de optie die AZ voordraagt. Die rammelt aan alle kanten, want waarom zou het doelsaldo van een ongelijk programma een probleem zijn, maar het puntenaantal niet? Het is puur een pragmatische keuze voor wat ze goed uit komt, geen principiële overtuiging dat onderling resultaat daadwerkelijk een eerlijkere graadmeter is. Dat vind ik dan ook erg zwak van een club waar ik best veel sympathie voor had

20 juli 2020 om 19:49

@Orgullo dezelfde drank als al die AZers die denken dat ze dat seizoen wel even kampioen zouden zijn geworden. Cheers!

20 juli 2020 om 19:53

@pii2 Ik sta er ook niet achter als AZ supporter. Waar mijn nekharen van overeind van gaan staan is dat VZ, en de sites van wie ze het overnemen, dit artikel voordoen als iets nieuws. AZ heeft dit al aan de Knvb gemeld, nog voordat deze besloten de competitie te stoppen. AZ heeft in het zelfde verzoek aangedragen, dat de CL teams 25% bijdragen aan een noodfonds, de EL clubs 15% (ongeachte wie het werd). Nu publiceerd VZ het alsof er een schandaal is gedaan door AZ. Ik las hier een reactie dat AZ zieltjes aan het winnen is. Nee, dat is VZ hier, omdat er meer Ajacieden hier zijn, en ze iets verkondigen wat pertenent niet waar is. De Ajacieden schieten meteen uit hun slof, omdat ze geen moer weten hoe het in elkaar zit, en VZ als waarheid aannemen, en de rest, tja ach. Maar o wee als hun Ajax ergens negatief uit komt. Dan is het argument dat de rest er niets van snapt. En nogmaals, ik sta er helemaal niet achter dat AZ dat eerste ticket zou moeten krijgen.

20 juli 2020 om 18:27

De regels zijn alleen niet hard te maken door verschil in programma, onderlinge duels zijn de enige feiten die er is, dus logisch dat AZ een punt maakt. AZ wou ook de competitie gewoon uitspelen omdat juist zij alles te verliezen hadden en Ajax niks te verliezen heeft.

20 juli 2020 om 19:19

Complete onzin @hopp. Als je de wedstrijden pakt die zowel Ajax als AZ hebben gespeeld staat Ajax zelfs 4 punten los van az. Winterkampioen? -> Ajax1e in de competitiestand? -> AjaxWinnaar vorig jaar? -> AjaxEr is dus geen enkele realistische optie waarbij az opeens boven de nummer 1 zou moeten staan. Behalve natuurlijk manieren die je zelf creatief bedenkt om zo je gewenste resultaat te krijgen. Je kan ook kijken of az bovenaan zou staan als je alleen kijkt naar wedstrijden zonder tegen doepunten. Of juist mét tegendoelpunten. Naargelang je uitkomt om je Ajax haat te bevredigen... Daarnaast: az was een van de eersten die de competitie níet wilde uitspelen, dus stoppen met deze stand. Niet liegen.Als laatste: wat Ajax verliest nu: de schaal, het kampioenschap. Stapje dichter bij ster #4. Wat az verliest? Het risico dat feyenoord az in zou halen. Wat heel realistisch was.. toch is feyenoord niet aan het zeuren bij de uefa. Vreemd he?

20 juli 2020 om 19:37

Aller eerst, ik heb 3 jaar seizoenskaart bij Ajax gehad, zal wel meevallen met mijn haat. Mij maakt het totaal niet uit wie welke ticket krijgt. voor Nederlands voetbal is het beter als AZ zich plaatst omdat Ajax die kwalificatie normaliter door moet komen. Feit is dat je in deze ongebruikelijke situatie alleen maar kan focussen op feiten. En er is maar 1 feit, dat is onderlinge resultaat. De rest is theorie of gebasseerd op wedstrijd verschillen. T kan wezen dat Ajax een makkelijker programma had, geen idee, verandert niets aan het feit dat niemand weet wie welke duels zouden winnen. Zelfde geldt voor Willem II/ Utrecht discussie, wat te belachelijk voor woorden is dat Willem II de ticket krijgt, terwijl Utrecht een duel minder gespeeld had en tevens de bekerfinale als joker had.

20 juli 2020 om 19:55

@iseldiroed "het risico dat feyenoord az in zou halen. Wat heel realistisch was.. toch is feyenoord niet aan het zeuren bij de uefa." Stond Feyenoord ook gelijk met AZ en Ajax dan? Heb ik ff gemist, en ik kan die stand nergens terug vinden? Kan je hem linken?

20 juli 2020 om 20:40

Hopp er is maar 1 feit, nou niet dat feit wat jij op noemt dan. Het feit was dat Ajax bovenaan stond en niet AZ. En de theorieën die vallen 4 punten in het voordeel van Ajax en 1 punt in het voordeel van AZ.

AZ begint vervelend te worden. Als er bepaald dat doelsaldo bepalend is dan is dat zo. Lullig voor ze dat ze in deze situatie komen maar het is dan niet anders. Nu lijken ze onrust te creeeren om zo meer druk op de zaak te zetten. Laat de beste ploeg van Nederland, Ajax, nu gewoon ons vertegenwoordigen in de CL. Dit deden de afgelopen jaren ook goed.

20 juli 2020 om 15:54

Ik zie veel mensen zeggen dat het zielig begint te worden et cetera, maar het is Voetbalzone die samen met Voetbalprimeur voor de 100ste keer een artikel over hetzelfde publiceert.dit is niets nieuws, dit dateert van de eerste brief die AZ naar de Knvb geschreven heeft zonder daar antwoord over te ontvangen.

20 juli 2020 om 16:32

Betreft echter een brief dat nog niet eerder is gepubliceerd. Is onderdeel van het hele verhaal, wat mij betreft ook een toevoeging. Wat dat betreft ook logisch dat deze sites het plaatsen. Dat het veel kliks genereert komt natuurlijk vanwege het feit dat het Ajax betreft en dat het natuurlijk onzin is waar AZ allemaal mee bezig is. Echt stel dat Ajax nu 2e had gestaan en dit op dezelfde manier hadden gespeeld als AZ dan had ik mijn club echt niet zo gesteund en ik hoop velen met mij. Clubliefde is leuk, echter liefde maakt blind blijkt maar weer. AZ supporters die hier klaar mee zijn, die gewoon willen voetballen en zich neerleggen bij de 2e plek(je hebt immers nooit bovenaan gestaan) zijn er maar op 1 hand te tellen, jammer. Voor die mensen op 1 hand, hulde!

20 juli 2020 om 16:47

Benenbreker, waar heb je het over? Hoe kan jij oordelen over az fans? 'Op 1 hand tellen' wat een onzin. Heel veel az supporters zijn er klaar mee, maar reageren gewoon niet op deze nietszeggende artikels, waarbij het verhaaltje voor de zoveelste keer wordt verteld. Daarnaast het feit dat deze brief nooit gestuurd is en de knvb dit ook niet weet geeft dus aan dat dit een broodje aap kan zijn. Az is altijd transparant geweest over zijn intenties

20 juli 2020 om 16:53

Bijzondere opmerking. Hoe weet je dat AZ supporters op 1 hand te tellen zijn die weer verder willen? Eigen logica ? Ik snap dat het ‘ nieuws’ is maar fraai om het in een compleet verkeerd verband te zetten. AZ heeft deze brief op 20 april gestuurd omdat de knvb niets liet weten en zij dus meerdere voorstellen hebben gedaan. Daarin ook een enorme solidariteit opgenomen omdat Ajax simpelweg niet over de brug kwam voor de andere clubs. Heeft niets met omkoping te maken. AZ stelt voor om 25 procent CL geld te verdelen en 15 procent EL geld. Heeft niets met het ticket te maken, anders dan dat het eerste ticket je het geld vrijwel zeker kan verdelen omdat je direct groepsfase haalt ws. Lezen is en blijft een kunst. ..zucht

20 juli 2020 om 17:14

Excuses! Ik had het in mijn bericht over az supporters hier op vz en vergelijkbare sites, niet mijn bedoeling om iedereen over 1 kan te scheren! Goed dat er klaarblijkelijk meerdere az supporters zijn die er ook zo over denken.

20 juli 2020 om 20:03

@benenbreker "betreft echter een brief dat nog niet eerder is gepubliceerd." Dit was al bekend nog voordat de Knvb besloot de compettie te stoppen, dus niet gepubliceerd is je reinste onzin. Dus dit is niets nieuws, en dat is wat de AZ supporters nu begint te irriteren. Er zijn er maar weinig die achter het besluit van onze club staan. Maar wat VZ doet, oud nieuws als nieuw publiceren, alsmede een voormalig (!) jurist aan het woord laten, die er uitgekegeld (!) is bij AZ, en dit verhaal steeds maar uitrekken kots ik wel van. En elke Ajacied die wat VZ publiceert maar als waarheid aanneemt, is gewoon te triest voor woorden. Nogmaals, ik sta niet achter het besluit van mijn club, maar ik ga haar wel verdedigen tegen onwaarheden. Zoals bv die verdeling in dit artikel. Dat heeft AZ al eerder voorgesteld, nog voordat de knvb besloot de tickets te verdelen, om te zorgen voor een noodfonds (waar Ajax toen zelfs nog tegen was). AZ stelde dat teams (dus inclusief zichzelf EN Ajax), 25% zouden bijdragen. EL clubs 15%. No komt het over alsof AZ een omkoping heeft gedaan. Te triest voor woorden hoe dit gepubliceerd wordt.

20 juli 2020 om 22:28

@ Badhabbit; ik kreeg de indruk dat die advocaat inderdaad eruit is gevlogen, maar weet dat niet zeker. Weet jij dat? Zoals vooral hij het in de media heeft gebracht enkele tijd geleden (in reactie op de evenzo trieste opmerking van Michael van Praag) is AZ onwaardig. Verder merk ik aan alle kanten dat AZ enorm serieus wordt genomen, en dat is een compliment voor Arne en zn mannen. Als voetbzone/primeur en de Telegraaf complete verhalen gaan verzinnen worden we echt als concurrentie gezien. p.s overigens sta ik ook achter de keuze van Eenhoorn om hier wel een zaak van te maken. Heeft niets te maken met Ajax (ja indirect uiteraard), maar heeft te maken met een schandelijke wijze van omgang van de Knvb met de club - op geen enkel bericht/belletje/ brief reageren en met de clubs onderling overleggen, is bond onwaardig. Verder vind ik dat ze inhoudelijk ook een argument hebben en dat je als club niet zomaar 20 mio moet laten liggen. Stel je werkgever gaat failliet in deze crisistijd, salarisoffers worden gedaan , mensen worden ontslagen, en je hoort dat de directie mogelijk recht hadden op een bedrag ter grootte van misschien wel de jaaromzet. Dan zou het geen goed werkgeverschap zijn als je niet minstens daar probeert voor in aanmerking te komen. Zoals ik het heb begrepen wilde AZ met meerdere voorstellen dit voorkomen, ook door onderling afspraken te maken over CL-gelden verdeling (bijv dat Ajax % af zou staan als AZ groepsfase niet haalt). omdat daar telkens nul op het rekest kwam, is dit de enige optie resterend.. maar dat is mijn visie..verder ook klaar mee en hopelijk snel klaar en focus op nieuw seizoen.

21 juli 2020 om 01:09

@ Shota Je slaat de spijker op z'n kop. Dat roep ik al een tijdje maar AZ is ondertussen een redelijke bedreiging aan het worden voor de traditionele top. Het is allang geen uitgemaakte zaak meer wie de nummers 1, 2 en 3 worden en daar kunnen ze maar zeer moeilijk mee omgaan.

21 juli 2020 om 07:34

Dat je zegt dat de bond niet op de brieven van AZ inging en dit bestemd als “bond onwaardig” is echt lulkoek. AZ heeft destijds een brief ingestuurd met daarin 5 punten die AZ natuurlijk toevallig heel goed uitkomen. Punt 3 was bijvoorbeeld dat AZ “vindt” dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat. Punt 5 was bijvoorbeeld dat AZ “vindt” dat de competitie niet nietig moet worden verklaard. Waarom zouden ze dat nou toch vinden??? De Knvb werd gedwongen boven de partijen te gaan staan en een beslissing te nemen. Dan kun je natuurlijk niet ingaan op een A4’tje van een club met een heel hoog “wij van wc-eend vinden dat u wc-eend moet kopen” gehalte. Je zou dan alle andere clubs op je dak krijgen. Daarom is de Knvb op geen enkele club ingegaan om zodoende zoveel mogelijk de neutraliteit uit te stralen.

20 juli 2020 om 16:32

Je bedoeld Vz e.d begint zielig te worden of heb je dat niet door? Nee he zo werkt media brainwashing jep. Daarbij er waren geen regels bij zulke noodgevallen. De knvb kiest enkel de kant van Ajax. Want als je het meest eerlijke zou opzoeken dan zou je onderling resultaat zwaarder tellen daar de comp. niet compleet was en dus de doelsaldo niet compleet zou zijn. Daarbij wordt Az erger benadeeld nu, want ze maken geen kans om kampioen te worden wat er dik in zat en ze gaan niet direct de Cl in en ze missen giga veel potentiele geldprijzen.

20 juli 2020 om 16:46

AZ heeft niets gepubliceerd. Telegraaf en voetbalzone plaatsen artikelen. Zoals er staat is het een brief van 20 april met een voorstel voor verdeling CL gelden. Is geen nieuwe brief en allerminst omkoping. Knvb is nooit in enig gesprek gegaan, vandaar dat AZ tijdens Corona deze geste heeft voorgesteld.

20 juli 2020 om 18:29

Je kan doelsaldo niet als argument gebruiken bij verschil in het wedstrijdschema, onderlinge duels is bespeeld en wel een feit. CAS kijkt alleen naar feiten en er is geen feitelijke onderbouwing om Ajax de ticket te geven, stand is namelijk gelijk. Doelsaldo is geen feit dat Ajax het beter gedaan heeft, daar heb je 34 duels voor nodig.

20 juli 2020 om 19:15

Er is al helemaal geen feitelijke onderbouwing om AZ het ticket te geven. Er is wel onderbouwing voor Ajax. De KNVB heeft regel 1 toegepast en dat is dat de KNVB beslist in situaties die niet normaal niet voorkomen. Daarna is regel 17 gebruikt en daar gaat doelsaldo boven onderling resultaat. Met andere woorden de 100% juiste beslissing en er is geen rechter die dat terug draait.

20 juli 2020 om 19:34

Ja maar dat zeg ik toch? regel 17 is niet toepasbaar bij een niet uitgespeelde competitie, wat nou als Ajax nog tegen Psv, Feyenoord, Utrecht, Vitesse, Gronignen en Heerenveen moest terwijl AZ tegen Rkc, Ado, Twente, Zwolle, Emmen en Heracles zou moeten. En het verschil 2 doelpunten was, had je dan kunnen zeggen dat het een logisch besluit is terwijl je weet dat AZ er dan zowel op doelsaldo als op punten waarschijnlijk overheen zou gaan? Bij doelsaldo zonder uitspelen van de competitie kan je nooit over gelijkheid spreken.bij onderlinge resultaat wel. Ajax speelde thuis, AZ speelde thuis. Het zou mij niks verbazen als CAS hier naar kijkt

20 juli 2020 om 20:33

Lijkt me niet aangezien ze niets te zeggen hebben over de regelementen van de KNVB. Nogmaals KNVB heeft eerst regel 1 toegepast. Dit is dus dat de KNVB beslist in ongewone situaties zoals dit. Daarna hebben ze besloten dat doelsaldo zoals altijd leidend is.

21 juli 2020 om 07:36

@groningerhopp: waarom zouden de punten wel relevant zijn bij een niet uitgespeelde competitie en het doelsaldo niet? Volgens jouw logica moet je dan kijken naar wedstrijden die beide clubs gespeeld hebben. Mag jij raden wie er dan bovenaan staat

21 juli 2020 om 10:09

Omdat de onderlinge strijd gestreden is, maar het doelsaldo te veel factoren kent. Maar ik snap best dat jullie in Amsterdam benauwd zijn voor de CAS en nu AZ hekelen dat ze doorzetten

22 juli 2020 om 13:46

@groninger Hopp: Maar waarom komt de onderlinge strijd überhaupt in beeld? Dat is toch juist omdat ze in punten gelijk staan? Dan blijft de vraag open waarom doelsaldo niet kan, ik zou zeggen noem die "te veel" factoren eens op! Maar puntenaantal wel kan. Beiden zijn namelijk behaald met een incompleet en ongelijk speelschema. Overigens hoeven we niet bang te zijn voor het CAS aangezien zij niet inhoudelijk een beslissing kunnen nemen maar enkel kunnen kijken of procedureel de juiste route is gevolgd. Dat betekent zoveel als dat de Knvb haar eigen reglementen heeft moeten volgen. Aangezien de Knvb in de reglementen heeft opgenomen dat het naar eigen inzicht mag handelen bij onvoorziene omstandigheden (lees Coronacrisis) kan dat dus nooit fout gaan.

Az, stop ermee! Het begint nu gênant te worden.

20 juli 2020 om 19:55

Weet je wat sneu is. Dat dit allang bekend i, maar nu wordt het ineens vergroot. Ach de ajaciedjes zijn weer gepikeerd zijn ook niks anders gewend. Succes nog vandaag.

21 juli 2020 om 16:05

Ik hoor dit vandaag (gisteren dus) voor het eerst. Dus ik was hier niet bekend mee. En ik ben niet gepikeerd hoor, mij stoort het niet. En het stoort Ajax ook niet. Maar je maakt jezelf er klein mee en dat is niet nodig. AZ is een prachtige club met geweldige prestaties. Dan moet je je niet als een kuiken met eierschaal op de kop gedragen.

Het begint wel een beetje zielig te worden nu. Je weet gewoon van te voren dat doelsaldo in de eredivisie het uitgangspunt is wanneer het puntenaantal gelijk is. Ik vind het daarom ook een beetje sneu worden dat ze het niet kunnen loslaten.

Begint zo langzamerhand wel een beetje sneu te worden. Hoop dat het CAS snel uitspraak doet zodat we hiervan af zijn. Ik snap dat AZ baalt, maar het lijkt me heel sterk dat ze gelijk gaan krijgen.

Wat een sneue club is AZ aan het worden. Ook nog de KNVB proberen om te kopen..

20 juli 2020 om 16:42

Je bedoeld degenen die dezelfde info steeds maar herhalen in tig artikelen om zo Az maar steeds in een negatief hoekje te plaatsen. Nou het werkt want je trapt er blijkbaar in. Utrecht zette ook deze stap, het resultaat kwam snel en dat was over maar dit kost tijd, daar kan Az niks aan doen maar laten we niet doen alsof Az geen punt heeft zeg. Ze zijn aardig benadeeld en het meest eerlijke en complete in de stand was het onderling resultaat. Er was geen noodplan regelement en dus viel dat doelsaldo ook weg. Dus laten we velen hier aub niet gaan zitten napraten.

20 juli 2020 om 15:35

Vind ik juist niet Ajax had een beter doelsaldo en ook als dit de stand naar 34 wedstrijden was was Ajax kampioen ondanks dat AZ onderling 2x gewonnen heeft. Als er 2 clubs mogen klagen zijn het Cambuur en de Graafschap. Ik vind het voor ons vooral zuur voor de bekerfinale maar de competitie is ook eigen schuld wij hadden gewoon van Rkc en Vvv moeten winnen zoals Az dat bij Sparta had moeten doen dan had deze hele discusie er niet geweest.

20 juli 2020 om 15:36

Ik verklaar je niet voor gek. Ik snap het punt van AZ, want ik vind onderling resultaat ook waardevoller dan het doelsaldo. Echter, er is een verschil tussen hoe de reglementen zijn en hoe je zou willen dat die zouden zijn. En die reglementen schrijven nou eenmaal voor dat doelsaldo boven onderling resultaat gaat bij de bepaling van de stand. En dus heeft AZ mijnsinziens juridisch geen poot om op te staan. Maar ik begrijp ze wel.

20 juli 2020 om 15:36

Bij deze; gek...waar hebben ze gelijk dan? De regels zijn toch bekend, duidelijk en valt niet aan te ontkomen; doelsaldo is beslissend...

20 juli 2020 om 15:38

Maar waarin heeft AZ dan precies gelijk? Ajax speelt in 2018-2019 thuis gelijk tegen Heracles en verliest uit. Is Heracles dat seizoen beter dan Ajax? Op basis van onderling resultaat wel. Op basis van de wedstrijden tegen alle andere competitiedeelnemers niet. Het is toch zo klaar als een klontje: eerst tellen de punten, daarna het doelsaldo. Punt.

20 juli 2020 om 15:55

Oke, op je eigen verzoek verklaar ik je hierbij voor gek. Ik zie niet hoe AZ gelijk heeft. Ja, de Knvb had de vrijheid om een ander besluit te nemen dan zij nu gedaan hebben met het geven van het ticket aan Ajax. Echter dat de Knvb die vrijheid had, maakt nog niet dat het besluit wat zij hebben genomen onjuist is en niet in stand kan blijven. Daar wordt het besluit op getoetst, niet op of doelsaldo in dit geval oneerlijk zou zijn t.o.v. onderling resultaat.

20 juli 2020 om 16:38

Mooi dat er toch iemand objectief kan zijn. De Knvb nam een keuze wat gewoon Ajax meer hielp zonder te kijken naar wat het meest eerlijke was geweest. Er waren geen regels bij nood dus ook doelsaldo hoefde je nu geen voorrang te geven. Dan ga je kijken wat eerlijk en compleet is. Dat is de onderlinge resultaat, simpel. En als je nog eens kijkt hoe pittig Az nu is benadeeld snap ik hun heel goed dat ze dit doen want 1 ze maken geen kans meer om de titel en dan 2 ze krijgen de nr 2 prijs en 3 ze missen zo giga veel potentiele geldprijzen. Dus tsja. En laat ook even duidelijk zijn dat deze artikelen wel heel vaak herhaald worden, lijkt wel om Az maar steeds in een negatief hoekje te plaatsen onder de lezers, slaat nergens op. Ze schaden zo Az's imago helaas!

20 juli 2020 om 16:51

Je bent dus alleen objectief als je dezelfde mening hebt als SocioFan, want hij is namelijk de belichaming van objectiviteit. In dit soort zaken gaat het maar heel weinig om objectiviteit, echter kun jij, zoals in dit topic te zien is, je meer vinden in het standpunt van mensen die AZ boven Ajax plaatsen. Prima hoor en je onderbouwt je stuk ook, maar dat doen de tegenstanders van jouw standpunt ook. Beide partijen dragen bovendien valide argumenten aan dus je zou voor beide zaken wat kunnen zeggen. Is het dan echter objectief om de partij die minder argumenten voor zich heeft spreken in het gelijk te stellen? Tja..

20 juli 2020 om 17:34

AZ benadeeld nog wel? Volgens mij krijgen ze precies wat zij verdienen. 2e plek vind ik wel zo eerlijk, dat laat de tussenstand immers ook zien. Door al dit soort geneuzel heb ik inmiddels zoiets van schrap de gehele competitie dan maar, verdelen we de tickets op basis van de resultaten van vorig jaar. Gelukkig reageert de KNVB niet uit emotie en blijven ze stil en uiteraard bij hun besluit(wat imo echt het meest eerlijke is wat betreft de verdeling van de Europese tickets)!

20 juli 2020 om 18:20

@shorty1991 Zaken niet verdraaien he, hij is een Ajax fan en bekijkt het objectief en geeft aan dat Az een punt heeft waarom ze dit doen, daarmee bekijkt hij het vanuit een objectieve standpunt en zet zijn Ajax hart even aan de kant. Nu spiegel je mijn reactie op mij maar daar ging het objectief zijn niet om maar leuk gedaan hoor. Voor de rest heb je een punt dat idd beide partijen goede argumenten naar voren halen, daar gaat het ook niet om. Az heeft in zijne ook een punt maar wordt hier weg gezet alsof het geen recht van spreken heeft, het wordt weg gezet als trieste club, hun imago wordt aardig beschadigt want oh wat ze doen kan echt niet, terwijl zij gewoon een punt hebben en dat heb ik ook aangegeven, dus daar is niks mis mee maar wat velen hier doen is sneu door Az zo weg te zetten als een sluwe trieste club. Uiteindelijk hebben beide partijen dus hun argumenten en als men niet zo tekeer ging en neutraal bleef zouden we zeggen oke, we wachten af wat eruit komt in augustus maar nee, ik zie helaas alleen maar negativiteit richting Az. En dat komt helaas door de tig artikelen die hierover gepost worden met steeds dezelfde info en 3 x raden wat daaruit steeds uitkomt als het steeds zo herhaald wordt? Juist ja nog meer negativiteit richting de club Az.

20 juli 2020 om 18:57

Hij geeft geen enkel argument en dus geen enkele reden om aan te nemen dat zijn mening een objectieve is. Jij had kunnen zeggen dat je het met hem eens bent, want dat is wat er aan de hand is, maar objectiviteit blijkt niet uit zijn post. Je kunt hier wel zielig gaan verkondigen dat AZ in een kwaaddaglicht wordt gezet, maar in feite doe jij niks anders dan "al die Ajacieden" alleen dan de andere kant op. AZ is toch ook gewoon degene die moeilijk doet? Er zijn zelfs vrij realistische scenarios waar AZ er het slechtste van allemaal uitkomt, je kunt dus ook stellen dat ze geluk hebben. Als de competitie nietig was verklaard, had AZ niks gehad. Natuurlijk voelt het lullig, zo dichtbij een kampioensschap en je houdt er niks tastbaars aan over, maar elk scenario had winnaars en verliezers. Jij spreekt echter van meest eerlijk als AZ de "prijs" had gekregen, maar dat is alleen als je onderling resultaat heilig vindt. Helaas is het geen knock out systeem. Overigens kun je hierboven wolterx wel gelijk geven, die komt ook met een sterk betoog, maar waarom je dan bovenstaande reactie zonder onderbouwing specifiek objectief vindt.. ik kan niks anders bedenken dan dat jij het gewoon eens met hem bent. Zijn en jouw mening zijn in dit geval niet meer of minder objectief dan ieder ander. Ik noem AZ overigens nergens sluw, ik reageer enkel op je stelling dat de persoon boven ons objectief is. Van mij hoeft AZ ook niet per se aan de schandpaal.

20 juli 2020 om 17:22

Je bent gek idd.. leuk dat je het zegt als Ajax fan, maar AZ heeft geen gelijk. AZ moet oppassen dat ze het nu toch al flink beschadigde imago niet nog verder onderuit helpen.

20 juli 2020 om 17:29

Haal die gek weg!! Hahaha, nee, wel ben ik benieuwd naar je argumenten. Onderling resultaat vind ik prima, mits ingesteld voordat de competitie begonnen is.

Wat is AZ toch een trieste club aan het worden. Accepteren dat je tweede bent geëindigd en dat je voorrondes moet spelen. Dit gaat nergens meer over!

Nee is voor AZ duidelijk nog geen nee. Bizar, want ik blijf van mening (net zoals bij Utrecht destijds) dat ze geen poot hebben om op te staan. En het wordt steeds lelijker.

20 juli 2020 om 15:40

Utrecht wel iets meer aangezien ze gewoon een wedstrijd minder hadden gespeeld, vind ik niet helemaal vergelijkbaar.

20 juli 2020 om 15:48

De situatie dat de competitie en beker is afgekapt door de coronamaatregelen trof zowel AZ als Utrecht. En in beide gevallen valt er gewoon niks aan te doen, omdat er simpelweg een te billijken beslissing is genomen die niet teruggedraaid zal worden.

20 juli 2020 om 16:08

Van de beker snap ik volkomen hoor, doelde op Europese ticket via de competitie. Ik had het eerlijker gevonden als de competitie had geteld tot de laatste uitgespeelde competitieronde. Dan dat je ploegen gaat vergelijken die niet evenveel wedstrijden hebben kunnen spelen. Maar net even teruggezocht, blijkbaar stond Willem II dan ook boven Utrecht. Dat kon ik me even niet goed herinneren.

20 juli 2020 om 16:35

Ah ja op die wijze. Ja precies, Willem II stond helaas voor Utrecht toen ook al boven hen. Dit soort beslissingen kennen helaas voor de gedupeerden ook verliezers, maar die moet je dan ook accepteren (vind ik).

Niet geschoten is altijd mis zullen ze gedacht hebben daar in Alkmaar...

20 juli 2020 om 15:39

Alleen hebben ze al een paar keer geschoten.

20 juli 2020 om 20:09

@deem. Zo doet VZ het voorkomen inderdaad. Dit was al bekend bij de Knvb, nog voordat deze besloten de competitie te beeindigen. Iets met klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt?

20 juli 2020 om 15:42

Dit word ondertussen een hele penaltyreeks...

Het besluit is genomen en leg je er bij neer...... alhoewel het percentage voor de overige clubs wel interessanter is..

20 juli 2020 om 15:41

Ja je komt er niet meer met argumenten, dan maar omkopen...

20 juli 2020 om 20:11

@fc_delft Dit was al bekend bij de Knvb, nog voordat deze besloten de competitie te beeindigen. Iets met klok horen luiden en niet weten waar de klepel hangt? Dat jij VZ als waarheid aanneemt is niet aan AZ toch? Oh wacht, je bent voor Ajax, dan snap ik het, iets met oogkleppen. Slaap lekker

21 juli 2020 om 01:11

Fc delft Waar zijn jouw argumenten als ik vragen mag? Ik zie alleen maar stom geleuter uit jouw digitale pen komen.

21 juli 2020 om 08:08

Ik had inderdaad even gemist dat dit uit de orginele brief kwam, maar nog steeds is het een gek argument om als drijfveer te gebruiken voor het wel of niet toekennen van een Europees ticket toch? Denk dat een (willekeurig voorbeeld) Sparta ook prima een paar potjes CL zou willen spelen en dat zij prima dan de inkomsten gedeeld door 18 zouden willen doen. Zou toch ook geen reden zijn om die dan aan hen toe te wijzen? Daarvoor kijk je naar de stand. Daarom vind ik het gek dat dit aangedragen wordt als aanbod bij een betoog waarom je het ticket zou moeten krijgen. Los van de hele discussie of het op doelsaldo of op onderling resultaat zou moeten gaan.

Artikel 17 – Competitieresultaten 1. De rangorde in een competitie wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Is het doelsaldo gelijk, dan is het aantal doelpunten "voor" beslissend. Is het aantal doelpunten "voor" gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend waarbij de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten dubbel tellen. Indien het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden geen beslissing brengt of kan brengen dan wordt de rangorde bepaald door: a. de alfabetische volgorde van de naam van de desbetreffende betaaldvoetbalorganisaties, ingeval de reguliere competitie nog niet is geëindigd; of b. het lot, ingeval de reguliere competitie is geëindigd.

Is het dan nu nog niet klaar? De eredivisie wordt nu eenmaal beslist op doelsaldo en niet op onderling resultaat en dus krijgt Ajax terecht het ticket. met de uitspraak "het doelsaldo is in onze ogen een transparant, objectief en sportief argument om Ajax dat ticket te geven" ben ik het overigens niet helemaal eens maar dat zijn de regels nu eenmaal. Ik zie ook graag dat de Knvb dit veranderd in onderling resultaat. Ik ben wel benieuwd wat jullie vinden: onderling resultaat of doelsaldo?

20 juli 2020 om 15:39

Dit jaar valt t doelsaldo goed uit, en dat is de regel, maar onderling resultaat zou mijn voorkeur hebben. Maar dan vanaf komend seizoen aangezien de regels niet met terugwerkende kracht veranderd kunnen worden. En heeeel eerlijk; daar ben ik nu niet rouwig om hoor :-D

20 juli 2020 om 16:00

Onderling resultaat is niet eerlijker omdat he nooit weet wie er allemaal geblesseerd zijn van beide ploegen. Mist 1 team de hele as in beide wedstrijden is de ander toch niet beter. Doelsaldo over 34 wedstrijden is veel eerlijker dan heeft een ieder zijn pech gehad. Een rode kaart - onterechte penalty tegen - blessures enz. Doelsaldo is in mijn optiek ten alle tijden eerlijker omdat dat een prestatie is over de hele competitie en hoop dat het nog lang in stand blijft.

20 juli 2020 om 16:33

Doelsaldo over 34 wedstrijden is misschien wel eerlijker, maar nu zijn er geen 34 wedstrijden gespeeld dus in dit geval vind ik onderling resultaat eerlijker. Ik zie dan ook graag in de toekomst dat er een x aantal wedstrijden gespeeld moet zijn voor het doelsaldo gaat gelden. Voor nu kan dat uiteraard niet veranderd worden met terugwerkende kracht.

20 juli 2020 om 17:12

Dat zou kunnen maar dan moet dat van te voren duidelijk zijn en niet achteraf zoals je al aangeeft. Voor nu is dit gewoon het eerlijkst. Gaat mij gewoon om het feit onderling resultaat in de praktijk helemaal niet eerlijk is tenzij beide ploegen op volle oorlogs sterkte zijn in beide wedstrijden en dat is eigenlijk nooit het geval.

20 juli 2020 om 17:51

Blessures heeft echt totaal niets te maken met een niet afgemaakte eindstand. Blessures hou je altijd en doen niets af of aan een eerlijkheid van een eindstand.

20 juli 2020 om 19:15

Naja, wat is volle oorlogsterkte? Dat vind ik niet echt een eerlijke graadmeter, aangezien vorm en blessures altijd een rol zullen blijven spelen. Dat is ook over 34 wedstrijden zo. Over een heel seizoen gezien speelt ook geen enkel team alles op volle oorlogssterkte, dus ik vind dat een slecht argument.

20 juli 2020 om 19:18

Nee klopt daarom is doelsaldo ten alle tijden eerlijker en zelfs nu. Waarom zou je de andere 32 wedstrijden nog spelen. Gewoon de 2 sterkste 2 wedstrijden tegen elkaar spelen en je bent klaar.

Probeert AZ de Knvb nou gewoon om te kopen?! Want daar riekt het wel naar als ik het zo lees.

20 juli 2020 om 20:36

@afca_yiddo Dit was al bekend bij de Knvb, nog voordat deze besloten de competitie te beeindigen. Deze brief was al bij de Knvb op 20 April. VZ publiceert het nu als iets nieuws, terwijl dat niet zo is.

23 juli 2020 om 07:56

Dus probeerde AZ alsnog de knvb om te kopen, door te zeggen dat ze een hoger percentage zouden afstaan.

Snap sowieso niet dat ajax al het CL geld mag houden, totaal niet in verhouding. Ik vind het logisch dat AZ dit probeert, dat krijg je wanneer de KNVB discutabele beslissingen neemt. Hadden ze het helenseizoen gevoid was het veel logischer geweest.

20 juli 2020 om 15:47

Totaal niet in verhouding tot? Voor Ajax is het in verhouding met de financiële huishouding die gevoerd wordt. Daar kan van alles van gevonden worden, maar de ambitie is uitgesproken om een Champions League-waardige organisatie neer te zetten met dito compensatie voor alle hoofdrolspelers. Ajax zet daarmee dus ook vol in op de CL inkomsten. Die zijn daarmee dus absoluut in verhouding met de huishouding die Ajax voert. Dus dat Ajax dat geld mag houden, lijkt me meer dan terecht. Als je het risico neemt, mag je ook het rendement hebben. De begroting van Ajax is niet in verhouding met de begrotingen van andere NL clubs. Daar ben ik het mee eens, maar dat bevestigt nogmaals dat het juist wel terecht is dat Ajax aanspraak maakt/wil maken op die CL gelden.

20 juli 2020 om 15:48

Het is niet aan de KNVB om de inkomsten van de CL te verdelen, het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met hun inkomsten doen. Er kan natuurlijk wel een appèl gedaan worden op het morele besef van de betreffende clubs, want inderdaad: het is niet helemaal eerlijk als zij 100 % van de inkomsten krijgen terwijl ze die maar voor 75% verdiend hebben. Dat kan je echter niet afdwingen. Ajax maakt nu mooie sier met hun 'gulle' bijdrage aan het solidariteitsplan maar het gegeven dat de club meer geld 'onverdiend' heeft mogen incasseren dan dat ze nu bijdragen wordt voor het gemak even vergeten. Zo'n bijdrage is wel makkelijk als de zilvervloot van de CL zomaar weer binnen komt varen zonder dat je dat zelf helemaal zelf afgedwongen hebt.

20 juli 2020 om 15:49

Alle beslissingen zouden discutabel zijn geweest. Het hele seizoen nietig verklaren was ook een optie geweest alleen had dat nou juist voor Ajax niet uit gemaakt terwijl AZ daar slechter van geworden was want dan was PSV met het andere ticket aan de haal gegaan. Volgens mij zou Ajax in zo'n beetje elk scenario bovenaan komen, alleen niet wanneer je naar het onderlinge resultaat gaat kijken maar dat is een criterium wat we in nederland normaal nergens hanteren.

20 juli 2020 om 15:52

Waarom zou Ajax het niet zelf mogen houden? Op basis van alle criteria staat Ajax boven AZ. "allemaal" hoor ik je nu denken... Jazeker, ook wat onderling resultaat betreft. AZ vind namelijk dat onderling resultaat boven het doelsaldo gaat omdat de clubs een ongelijk programma hebben afgewerkt, doelsaldo zou dan geen goede graadmeter zijn. Echter is het aantal punten dat dan ook niet, vanwege datzelfde ongelijke programma. Volgens die logica moet je dan kijken naar de wedstrijden die beide clubs gespeeld hebben (bijvoorbeeld PSV-uit). Ook met die stand staat Ajax boven Az.

20 juli 2020 om 18:32

Micheal2419 Noem mij dan eens alle criteria op als je wil. Blijkbaar heb ik iets gemist en moet ik nodig bijgepraat worden.

20 juli 2020 om 19:19

Dat blijkt wel idd zie overal reageren met onzin om een onterecht ticket aan AZ te vergeven.

20 juli 2020 om 19:41

Doelsaldo, logica achter onderling resultaat (zie mijn post hierboven), ranglijst vorig jaar, Coëfficiëntenlijst Uefa, stand winterstop (dat iedereen elkaar 1x getroffen heeft)

20 juli 2020 om 16:05

Hoezo moet Ajax uberhaupt iets van hun CL geld afgeven? Aan wie? En waarom? Omdat er corona is? Wat is dat nu weer.

20 juli 2020 om 16:28

Ze moeten niets, maar er mag best een moreel appèl op de club gedaan worden omdat ze niet de volledige CL-inkomsten zelf verdiend hebben. De laatste 25% van de competitie is niet gespeeld, dus je zou kunnen zeggen dat Ajax 75% van de inkomsten zelf verdiend heeft. Het zou dus echt niet onredelijk zijn om van Ajax te verwachten een significant deel van de CL-inkomsten in te leveren.

20 juli 2020 om 17:19

Dan nog, waarom zou dat naar de rest moeten gaan? Omdat er x wedstrijden niet zijn gespeeld? Ajax is eerste en that's it. Ze moeten niemand iets.als AZ eerste stond op basis van het doelsaldo, dan had AZ het verdiend en had ik mij er als fan niet druk in gemaakt. Het is wat het is.

Ronduit genant en het begrip onderlinge solidariteit daarmee mogen ze in Alkmaar spreekwoordelijk hun kont mee afgeven. Ik kijk al rijkhalzend uit naar de thuiswedstrijd in de Arena. Ik verwacht een warm welkom aan het adres van onze zure kaasvrienden.

20 juli 2020 om 20:43

@dirk_borst Succes met het fluiten. Als je nu nog niet snapt dat dit iets is wat de Knvb al wist op 20 April, en ook al bekend was bij de clubs, dan zou ik zeggen, fluit lekker vriend. Je hoort de klok luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. Succes met het aannemen voor waarheid wat VZ als nieuws probeert te brengen, en zelf niet weten hoe het zit

21 juli 2020 om 15:49

Ik had niets anders verwacht van een AZ supporter op dit moment, een kat in het nauw die alleen maar rare sprongen maakt. Om iets wat krom is recht te lullen, succes met het verdigen van je zeer nietige clubje pik.

Dit is echt stemmingmakerij. Er staat heel duidelijk dat AZ dit heeft geopperd in haar bericht aan de Knvb op 20 april. In tegenstelling tot wat iedereen hier boven mij doet voorkomen, is het dus allerminst zo dat AZ dit nu begint te roepen om mensen in hun kamp te krijgen.

20 juli 2020 om 18:48

Ach dat zijn we toch wel gewend hier? Als je lichte kritiek op Ajax uit wordt dat verwijderd terwijl er vrijwel dagelijks suggestieve artikelen tegen AZ worden gepost. Als ik zou posten wat ze een nieuwsartikel noemen wordt het verwijderd op grond van provocerend. Net als dat er tientallen provocerende Ajacieden reageren op dit topic. Mijn bericht is zelfs een keer verwijderd omdat ik het spreekwoord "dan staan alle neuzen dezelfde kant op" in een Ajax topic schreef.

De clubs die de competitie wilden stoppen hebben het argument van de volksgezondheid dankbaar aangegrepen als mooie, sympathieke verpakking van hun eigen belang. Misselijkmakend om zo morele puntjes te willen scoren terwijl het je eigenlijk alleen om de knaken te doen is. Ik heb dan ook geen enkel medelijden met AZ. Slechts PSV is volledig zuiver in zijn motieven, die hebben alleen maar verloren door de vroegtijdige stopzetting en daar waren ze zich terdege van bewust.

"az hecht eraan om via deze weg te benadrukken dat onderlinge solidariteit in deze rare en onzekere tijd naar onze mening essentieel is voor een gezonde toekomst”en daarom storten zij stukken minder dan Ajax in het solidariteitsfonds?

20 juli 2020 om 20:47

AZ heeft voorgesteld dat de CL teams (ongeacht welke, of beide als ze het halen) 25% storten, en de EL teams 15%. Daar is niet op geantwoord door de Knvb, en afgewezen door Ajax. Nog meer onnozele vragen?

20 juli 2020 om 22:54

Och och, dit is een “onnozele” vraag? Het antwoord is dan nog onnozeler aangezien je niet ingaat op de kern van de vraag; waarom betaalt AZ niet evenveel als Ajax? Procentueel of nominaal? Da’s toch n normale vraag? Als er 3 partijen zijn, waarvan 1 het voorstel afwijst en de ander niet reageert, overigens belachelijk, dan probeer je er toch met zn 2-en uit te komen als je “een gezonde toekomst” wil... Ik geef geen waardeoordeel, gewoon benieuwd... Dus niet meteen sarcastisch doen he :-)

Ze hechten veel waarde aan onderlinge solidariteit.. naar alle clubs behalve ajax dan volgens mij, die proberen ze gwn een oor aan te naaien

Wel heel grappig dat Ajax van alles werd verweten in de Corona crisis. En kijk is even wat AZ flikt, een wolf in schaapskleren. Nu weet ik ook weer waarom ik niks met die club heb.

20 juli 2020 om 18:36

Wat flikt AZ dan precies want dat is mij totaal niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat AZ het niet eens is met een door de knvb genomen besluit en dat zij dit aan willen vechten en eventueel bij het cas. Als AZ gelijk krijgt dan hebben ze het goed gedaan en anders hebben ze pech maar in beide gevallen zie ik het flikken ziet.

20 juli 2020 om 22:03

Ajax heeft alle punten Europees behaald naja bijna alle, AZ heeft alleen maar teleurgesteld Europees. Dan eindig je gelijk met Ajax en win je 2x van ze, oké goed... dan valt bijna heel Nederland over Ajax heen toen het financiële gedeelte ter sprake kwam. Nu blijkt AZ ondanks ze nogmaals niks hebben gepresteerd Europees nu opeens het hoogste ticket wilt? Zonder Ajax was dit ticket er misschien wel niet, naja weet ik eigenlijk wel zeker. Dan kan je misschien zeggen dat de competitie niet is afgemaakt. Maar het had AZ gesierd om gewoon hun plek 2 te accepteren en niet proberen te “sjoemelen” met de KNVB. Je mag vinden wat je wilt maar ik vind dat zwaar ongepast.

20 juli 2020 om 22:04

Ajax heeft alle punten Europees behaald naja bijna alle, AZ heeft alleen maar teleurgesteld Europees. Dan eindig je gelijk met Ajax en win je 2x van ze, oké goed... dan valt bijna heel Nederland over Ajax heen toen het financiële gedeelte ter sprake kwam. Nu blijkt AZ ondanks ze nogmaals niks hebben gepresteerd Europees nu opeens het hoogste ticket wilt? Zonder Ajax was dit ticket er misschien wel niet, naja weet ik eigenlijk wel zeker. Dan kan je misschien zeggen dat de competitie niet is afgemaakt. Maar het had AZ gesierd om gewoon hun plek 2 te accepteren en niet proberen te “sjoemelen” met de KNVB. Je mag vinden wat je wilt maar ik vind dat zwaar ongepast.

21 juli 2020 om 00:41

Het argument wat jij aanhaalt raakt natuurlijk kant noch wal. De Europese tickets worden verdeeld op grond van de prestaties in de eredivisie en niet op grond van Europese prestaties. Dat weet je vast wel en het is mij dan ook een compleet raadsel waarom mensen de meest stompzinnige dingen gaan verzinnen. Buiten dat is het niet AZ die sjoemelt maar juist de knvb. Als AZ aan het sjoemelen zou zijn dan stappen ze vast niet naar de uefa en/of het cas of denk jij van wel?

Het is gewoon diep triest van AZ. Als ze het CL ticket had willen bemachtigen hadden ze beter hun best moeten doen. Feit is dat Ajax er beter voor staat. Feit is dat AZ minder doel saldo heeft. Dit is mijn oordeel hier zal u het mee moeten doen.

Zie hier de reden waarom AZ dus echt nooit een topclub zou zijn. Ze willen zo graag, maar ze blijven klein met dit gedrag.

AZ moet zich eens realiseren dat hun standpunt over sportieve afwegingen nergens op slaat. Keer op keer lees je namelijk dat ze doelsaldo niet eerlijk vinden omdat er een ongelijk programma is afgewerkt. Echter geldt dit dan ook voor de behaalde punten, die zijn ook behaalt na een ongelijk programma. Als je volgens de logica van AZ zou werken dan moet je kijken naar de stand over de wedstrijden die de beide clubs hebben afgewerkt (PSV-uit bijvoorbeeld). Mag je drie keer raden wie er dan bovenaan staat...

Maar wacht even, merkt niemand dan op dat AZ dit op 20 april had geprobeerd en het voorstel werd niet geaccepteerd. Dus iets van 3 maanden geleden word (weer) opgerakeld door Quote olv Sander Schimmelpik. Neemt niet weg dat de reglementen duiden dat mede daardoor Ajax die CL plek verdiend. Maar deze actie van AZ dateert van notabene 3 maanden geleden.

20 juli 2020 om 16:46

Ze zitten zo Az's imago wel goed te schaden ja, triest en vele trappen erin ook. Belachelijk. Utrecht nam ook actie, nou Az deed dat ook maar het resultaat is nog niet daar maar ondertussen strooien deze platformen wel met tig van dezelfde artikelen, sneu.

20 juli 2020 om 20:50

@voetbalemotie Dat klopt. Ik ben het niet eens met het standpunt dat AZ in nam, maar dit is inderdaad al 3 maanden bekend, terwijl VZ het hier publiceerd als nieuws. Te triest voor woorden.

20 juli 2020 om 22:07

Dat wist ik niet! Jammer dat de media hier dan een spelletje van maakt. Maar goed wat kan je tegenwoordig wel geloven

Met alle respect voor AZ, maar ik denk dat de 5% van Ajax hoger uitvalt dan de 25% van AZ

20 juli 2020 om 22:37

dat ligt er dus aan, als AZ groespfase haalt uitgaande van het voorronde CL ticket, dan betalen we ongeveer hetzelfde lijkt me..en anders gaan we 15% betalen over de vervolg inkomsten uit EL. Maar goed, dat is verleden tijd zoals belangrijk is om te weten, want dit was het voorstel van AZ voor de verdeling van de gelden voor het noodfonds, al in april gedaan maar nooit op gereageerd door de Knvb.

Terecht dat ze het toch proberen. Az was de beste vorige seizoen. Ajax stelde niets meer voor als je de laatste periode zag. Competitie was ook niet uitgespeeld dus hoe je het op doelpunten wilt beslissen was de meest slechte oplossing.

Ach ja. Het gros van de Ajax aanhang wilde ook meteen stoppen, zolang ze maar wel eerste werden en de CL ticket kregen. Van AZ zijn deze actie triesr, maar dezelfde Ajax supporten moeten ook niet gaan zeuren als moraalriddertjes

20 juli 2020 om 15:57

Niet alleen de Ajax aanhang hoor. Zoek maar eens goed op wie nog meer wilde stoppen ;-)

20 juli 2020 om 15:58

Wat heeft Ajax hier mee te maken, het is een voornamelijk een kwestie die AZ bij de Knvb in de armen wilt duwen. Omdat zij zo schandelig zijn 'benadeeld'.

Wat je ook van de beslissing vindt (goed voor iedereen was deze nooit geworden). Het begint nu wel echt heel triest te worden dat AZ blijft door “zeuren” om het CL ticket.

20 juli 2020 om 20:51

@lekiam Dit is iets wat al 3 maanden geleden bekend was. Het trieste is dat VZ het hier publiceert als iets nieuws.

Begin mijn sympathie wel te verliezen voor AZ. Wat een gejank om helemaal niks. Je staat niet bovenaan dus krijg je dat ticket niet. Ze mogen zich diep schamen daar in Alkmaar! Gun het AZ dat ze eruit vliegen in de voorrondes. Jammer genoeg niet goed voor het Nederlandse voetbal maar CL spelen verdienen ze nog geeneens met dit kinderachtige gedoe.

Wat een enorme droeftoeters zeg. AZ komt iedere keer zieliger voor de dag in deze kwestie. Over de rug van Ajax zieltjes winnen en met Calimerogedrag de sympathie van de andere clubs oproepen, achterbaks. Leg je er gewoon bij neer dat het niet gaat gebeuren.

20 juli 2020 om 20:52

@fcb_catalunya Dit is iets wat al 3 maanden geleden bekend was. Het trieste is dat VZ het hier publiceert als iets nieuws, om zelf zieltjes te winnen.

22 juli 2020 om 09:45

Dat wist ik dan weer niet. In dat geval neem ik mijn woorden terug. Mocht dit actueel zijn geweest, dan had ik het triest gevonden dat ze zich er niet al bij neer hadden gelegd.

Dus AZ wilde het ticket wel in ruil voor meer afdracht van de opbrengsten. Volgens mij is dat omkoping, als een sjeik dit had geroepen in de voetballerij schreeuwt iedereen moord en brand. AZ is qua PR wel echt fantastisch bezig voor zichzelf haha, lekker van een afstandje aanschouwen als Ajax zijnde met de knaken.

20 juli 2020 om 20:53

@JK-Ajax Dit is iets wat al 3 maanden geleden bekend was. Het trieste is dat VZ het hier publiceert als iets nieuws, om zelf zieltjes te winnen.

20 juli 2020 om 21:19

Fair enough, niet heel eerlijk van VZ daarin natuurlijk. Maar dan lijkt het nog wel steeds alsof ze met een hogere afdracht iets willen bewerkstelligen in mijn optiek. Ik kan het mis hebben hoor, ik heb niet iets tegen AZ wat dat betreft (wellicht lijkt dat zo met mijn vorige opmerking) maar ze doen zichzelf wel wat schade aan zo lijkt het. Oprechte vraag; wat vind jij van dit artikel inhoudelijk, niet de timing van VZ maar echt over de afdracht etc.

20 juli 2020 om 22:44

@JK-Ajax, dat lijkt zo ja, omdat Voetbalzne dat zo neerzet. AZ heeft deze 25% voor CL deelnemers en 15% EL deelnemers destijds maanden geleden als voorstel gedaan. Nu zet Quotenet of voetbalzne dat in een titel als ' AZ deed mega geste veel hoger dan Ajax', gebaseerd op het feit dat Ajax later besloot tot 5% storting van deze inkomsten. Terwijl AZ met de percentages een generiek voorstel voor alle Nlse clubs in Europees verband deed, maar zeker niet dat ALS AZ het ticket zou krijgen, dat wij dan 25% zouden storten. Dit was een voorstel voor alle Nlse clubs, ook de andere clubs hadden daar mee moeten instemmen (vooral Psv Feijenoord, W2 en Ajax dus ook)maar dat is dus echt zieltjes winnen en zoals zij het neerzetten lijkt het omkoplng, terwijl het een poging van AZ was tot solidariteit. Ik vond het een erg ruimhartig gebaar van AZ, 25% van je europese inkomsten of 15% is best ruim en kan je veel steun verlenen. Dat was een generiek voorstel wat tot afdracht leidt van Ajax, AZ, W2 Feijenoord en Psv. Maar ik ken het 5% definitieve afdracht van Ajax onvoldoende om over te oordelen. Ook dat levert natuurlijk voor veel clubs genoeg op en is dus mooi te noemen.

20 juli 2020 om 22:58

Eerlijk is eerlijk, als Ajax-fan dacht ik ook:”WTF”... Maar dit is wel triest ja. En misschien nog triester dat sommige mensen, ook ik, hier intrappen...

21 juli 2020 om 09:42

@JK-Ajax Laat ik vooropstellen, dat ik het niet eens ben met het feit dat AZ het eerste ticket probeerd te verkrijgen. Ze hadden gewoon meer moeten scoren, dan had je al dit gezeik niet gehad. Maar goed, het voorstel qua afdracht vind ik wel vrij genereus. En het afdracht plan van AZ is niet goedgekeurd. De bedoeling van AZ was, dat ongeacht wel team, or teams, de CL teams 25% en de EL clubs 15% zouden afdragen. Stel dat AZ de voorondes zou doorkomen, zouden zowel Ajax, als AZ 25% afstaan. Dus niet alleen AZ, als ze het eerste ticket zouden krijgen. Het voorstel was dus Niet als wij het eerste ticket krijgen, dan dragen wij 25% af.

Dat makkelijk napraten zeg. Az heeft gewoon nog altijd een punt, ook al is het anders besloten. Namelijk er is nooit een noodplan met nood regels opgesteld hoe de prijzen uitgedeeld dienen te worden wanneer de comp. niet uitgespeeld is. Bedoel zo kreeg Willem II ook de beker beloning terwijl die niet gespeeld is. Enkel omdat ze 5e oid stonden terwijl Utrecht een match minder had dan hen. En als je dan eerlijk een beslissing gaat maken want is dan het meest eerlijke tussen Az en Ajax? Juist ja, de 2 matches tegen elkaar want doelsaldo is niet compleet aangezien je nog zoveel matches had te spelen. Dus snap Az heel goed en daarbij is dit voor Az iets groots tov Ajax. En daarbij Az wordt hier gewoon 2 keer benadeeld. 1 ze maken geen kans om kampioen te worden want er dik in zat, ze winnen ook niet voor niks 2 x van Ajax en 2 ze krijgen de beloning van de nr 2. Dus we kunnen allemaal wel slap meepraten maar ze hebben gewoon een punt en het is hun goed recht! En anders deelt Ajax het pot met Az, op z'n minst! Want dat is al de 3e nadeel, het mislopen van giga veel geld.

20 juli 2020 om 16:34

De kans om kampioen te worden is op zichzelf geen beloning. De kans dat AZ de titel zou pakken is denk ik even groot als de kans van Ajax en Feyenoord. Nu hebben ze in ieder geval voorronde CL, iets wat absoluut nog niet zeker was via de competitie.

20 juli 2020 om 16:49

Het meest eerlijke is identieke wedstrijden pakken en balans opmaken. Dan trek je het breder dan 2 wedstrijden (19 om precies te zijn) en is eindstand Ajax 4 punten los en beter doelsaldo. Maar AZ wilt situatie eruit pikken die beste voor hun is, wat logisch is, alleen zijn er veelvoud aan scenario's waar ze geen eerste eindigen. Dat gaat niet veranderen lijkt me, een rechter heeft de KNVB al in gelijk gesteld wat betreft gemaakte keuze rond stopzetten en gevolgen ervan. AZ grijpt nu naar strohalmen.

20 juli 2020 om 18:17

Inderdaad. Mensen kijken niet verder dan hun neus lang is. Ik vind dat ze perse gelijk hebben maar AZ heeft wel een punt

Wat een stelletje Calimero's daar in Alkmaar als dit bericht klopt. Ze zijn als 2e geëindigd en volgens de reglementen in Nederland moet je nu gewoon voorrondes spelen. Maar nee, de directe plaatsing, door Ajax bewerkstelligd ook nog eens, willen ze over ieders hoofd en koste wat kost binnenhalen terwijl ze hier GEEN recht op hebben. Ik zal hier maar verder niet schrijven wat ik nu in mijn hoofd heb maar ik hoop nu al dat ze een rampseizoen tegemoet gaan. Stelletje tuig daar in Alkmaar.

20 juli 2020 om 20:54

Dit is iets wat al 3 maanden geleden bekend was. Het trieste is dat VZ het hier publiceert als iets nieuws, om zelf zieltjes te winnen.

Weinig verrassend, zo'n voorstel kost AZ namelijk niks tenzij de Knvb besloot AZ zijn wens te vervullen om het beste ticket te geven. Volgens mij was ook al uitgelekt dat AZ zo'n voorstel had gedaan, alleen is er via Quote nu ook bewijs voor geleverd. Goed dat de Knvb daar niet op in is gegaan, stel ze hadden dat gedaan en gaven AZ het ticket ... dan hadden we na het uitlekken van deze brief een mogelijk omkoopschandaal gehad. De Knvb was zo verstandig daarna afzonderlijk, dus los van de ticketverdeling te praten over het het solidariteitsfonds. Goed nieuws voor AZ overigens, in die de afspraken over het solidariteitsfonds staat ook dat Ajax 25 procent van het CL startgeld afdraagt.

Het begint steeds meer een treurige AZ soap te worden waarvan het eind nog niet in zicht is. Hun grootste angst is dat ze de voorronde niet doorkomen als laag geplaatste club.

20 juli 2020 om 16:37

Het is helemaal geen soap, dit is allemaal oud nieuws wat opnieuw wordt opgerakeld. Blijkbaar zijn mensen te lui om even verder te zoeken dan hun neus lang is.

20 juli 2020 om 17:04

Eens, oud nieuws. Wat wel heel erg apart is (en misschien nog wel kwalijker), is dat de Knvb op 21 april besluit om de competitie te beeindigen. Op voorspraak van Psv, Ajax én AZ. Hoe is het dan mogelijk dat er volgens dit artikel van Quote op 20 april een brief van AZ naar de Knvb gaat met dit voorstel van AZ? Het is geen soap, maar wel héél erg hypocriet en achterbaks.

20 juli 2020 om 17:19

Het besluit om de competitie de beëndigen hebben de topclubs al eerder aangedragen, begin april zelfs al. Ik weet niet waarom AZ volgens Quote al een dag eerder een brief heeft verstuurd, misschien was AZ al op de hoogte van de plannen. Ik snap niet precies wat er achterbaks aan is hoor. Het besluit van het stopzetten van de competitie staat los van de verdeling van de Europese tickets en/ of ranglijst. Ik kan me niet voorstellen dat AZ de enige club is geweest die hun zienswijze schriftelijk heeft laten weten.

Oi oi oi, dit meen je niet. Dit is gewoon omkoping, heel goedkoop scoren met de andere clubs. Alsof die er ook iets over te vertellen hebben. Ajax staat gewoon eerste en alles en iedereen houdt t daarbij. Ze blijven het maar proberen, goh wat hebben ze veel tijd daar/

20 juli 2020 om 16:41

Ze blijven het maar proberen? Heb je de tekst gelezen? "schreef de club op 20 april in een brief naar de Knvb". Dat is 3 maanden geleden! Dit is gewoon bericht over oud nieuws met wat nieuwe informatie.

20 juli 2020 om 20:56

Ze lezen niet, Ajax wordt iets aangedaan, duis dan doet de inhoud er niet toe. Meteen schieten daar in Amsterdam.

Jemig, dat de spelersgroep ook niet zegt: nu ff kappen k**. Dit gaat echt veel te ver. AZ heeft een geweldig imago als club en dat gaan ze nu helemaal kapot maken. Probeer jezelf gewoon te plaatsen via play-offs en haal daarna een lange neus naar Ajax. Die percentages die ze af willen staan, slaat ook echt helemaal nergens op. Niet alleen voor AZ, maar ook van Ajax. Waarom zou je dat in godsnaam afstaan?

Het is een bijzondere discussie geworden, die ik van een afstandje gevolgd heb. Een aantal vinden dat AZ genaaid is, terwijl Ajax het hele seizoen bovenaan stond en doelsaldo altijd de regel is geweest. Toch vindt men in dit geval onderling resultaat opeens belangrijker. Een regel die men zelf naar voren haalt als “meest faire oplossing”. Nooit spraken van geweest, nu opeens wel want seizoen niet afgemaakt. Vind ik te ver gezocht. Aan de andere kant kan ik - gek genoeg - az ook begrijpen. Zo dichtbij, 2x gewonnen van de nr 1, en dan zo het net niet halen. Dat ze het blijven proberen begint wat vermoeiend te worden, maar hey...geef ze eens ongelijk. Wie weet lukt het wel. Het gaat om heel veel knaken + je doet mee op het hoogste podium. Goed, ik vind het logisch dat Ajax als nr 1 is aangewezen, maar heb ook wel begrip voor de frustraties en doorzettingsvermogen van de mannen uit Alkmaar. Het is een heel raar seizoen geweest, die eindigt in eindeloos discussiëren.

20 juli 2020 om 17:48

Ja AZ kan zichzelf benadeeld voelen maar iets voelen is wat anders dan benadeeld zijn. 2x van de nr.1 winnen maakt je nog geen kampioen en dat heeft het verleden al aangetoond. Een regel aanpassen na het stopzetten competitie is buiten gewoon bijzonder en onlogisch behalve voor AZ. Er is geen enkele reden waarom AZ dit blijft doorzetten en zich een beetje buiten de acceptatie zetten en zo het vervelende kindje van de klas begint te worden. Ik zou als AZ zijnde zeggen helaas we zullen het nooit weten maar deze situatie is bijzonder en zal nooit helemaal eerlijk voelen that’s it.

Kan de CAS zich niet nu al uitspreken richting az, zodat dit onzin aanvragen stoppen. Laat men zich daar eens gaan focussen op de voorrondes ipv kansloos rondlopen met dollar tekens in de ogen.

ik voel een rechtstzaak aankomen...…..gelijke stand; 2 keer tegen elkaar gespeeld, onderling resultaat laten tellen of doelsaldo (bij een niet afgerond programma). Advocaten staan te springen voor deze case. Het lullige is dat de voetbalclubs (en dus ook de Knvb) aanstuurden dat de overheid met een oplossing moest komen m.b.t. afronden seizoen 2019-2020. Zij wilden duidelijkheid; duidelijkheid werd gegeven maar zoals altijd zijn er voorstanders van het besluit en clubs, die minder blij zijn omdat hun eigen club er minder goed af kwamen. Achteraf had alles gewoon door kunnen gaan net zoals in de meeste andere landen. Achteraf is makkelijk praten; de clubs en de Knvb hebben dit aan zich zelf te danken de overheid werd haast gedwongen dit besluit te nemen. In mijn optiek: accepteer het verlies en komend seizoen sportieve wraak nemen.

Het feit dat het rechtstreekse CL ticket überhaupt aan Ajax te danken is weten ze in Alkmaar schijnbaar niet. Niet te geloven dat dit daar nog steeds een issue is. Zo blijft er weinig sympathie meer over voor de club.

Ik snap AZ wel dat ze het CL ticket willen. Ik vind bij een abrupt einde competitie niet naar doelsaldo moet gekeken worden maar naar onderlinge resultaat. Ik vind sowiesoe dat ze die regel moeten toepassen je hebt namelijk bewezen dat je beter bent dan de andere ploeg door beter resultaat.

Man man man. Neem gewoon je verlies. Ik ben Ajax supporter maar was dit andersom geweest bleef ik alsnog bij mijn standpunt. Vooral omdat ze juridisch niets kunnen aanvechten. Heel spijtig dat in NL doelsaldo leidend is maar accepteer het en weer door. Nog even en mensen gaan denken dat AZ voor azijn staat -.-

Wie heeft de nummers 5 en 6 in de Ligue 1 eigenlijk omgedraaid? Was dat de Franse voetbalbond of gebeurde dat door tussenkomst van de Uefa? En met welke reden? Weet iemand hier meer van?

Echt ik begin alle sympathie voor az kwijt te raken. Wat een walgelijke soap is dat aan het worden zeg. En dan Frankrijk er bij halen. Die hebben niks te maken met hoe ze het hier aan pakken. Je stond gewoon 2e. Deal with it. Ga er voor zorgen dat je komend seizoen laat zien dat je in de CL hoort.

De Uefa is een overkoepelende organisatie, waarvan zowel Nederland als Frankrijk lid is. De Uefa zal, wat in Frankrijk gebeurd is, zeker in eventuele overwegingen betrekken. Dat wil nog niet zeggen, dat ze de Knvb zullen "dwingen" dit ook in Nederland door te voeren.

Zolang de regels zijn doelsaldo voor onderling resultaat kan AZ hoog en laag springen maar gaan ze niet de cl in.. tuurlijk het is flauw omdat je twee keer van Ajax wint had Ajax twee keer gewonnen en stond AZ op doelsaldo bovenaan was dit nooit een onderwerp geworden bij AZ... Begrijpelijk want voor AZ even 20 mis te lopen is pijnlijk

Het was lastig, een niet uitgespeelde competie, huidige stand als uitgangspunt kan, maar dat geld dat had netter geregeld moeten worden en meer verdeeld over de clubs. Aan de andere kant, heb de zakken wel vol van het NL voetbal, wat was dat een genante vertoning wat de clubs ervan gebakken hebben. Totaal geen solidariteit. De geest van Rutte. Typisch nederlands, de Nederlander doet alles voor geld.

Dit is huilebalk t.v. AZ is de eerste divisie nog niet eens waard. Cambuur was "kampioen" . Men heeft eerst gesputterd wat hun goed recht was en toen het verdict werd uitgesproken is men gaan doorschakelen naar het nieuwe seizoen.az is net een klein kind. Kinderen doen soms spelletjes en als ze dreigen te verliezen, gaan ze gedurende het spel de regels veranderen om toch maar te kunnen winnen.az is nog erger dan een klein kind.az wil na afloop de regels nog een keer gaan veranderen. Door dit foetusgedrag, zal AZ nooit een topclub worden, maar altijd dat leuke provincieclubje dat af en toe een keer mee kan doen.

Er is maar één club die verdiend om in de CL groepsfase uit te komen is Ajax, Ajax heeft de de laatste jaren goed resultaat gehaald in de CL en die kaaskoppen uit Alkmaar niet, hebben daar niks te zoeken. Laat ze maar gewoon hun voorrondes spelen.

"AZ hecht eraan om via deze weg te benadrukken dat onderlinge solidariteit in deze rare en onzekere tijd naar onze mening essentieel is voor een gezonde toekomst'' - Het lef hebben om het over solidariteit te hebben en ondertussen bezig zijn om je tussen allerlei bochten te wringen om de CL ticket Ajax afhandig te maken. Als je solidair bent dan accepteer je de voetbalregels waarmee je de competitie start en ga je niet achteraf zeuren dat de doelsaldo regel niet fair is.

Het begint nu onderhand een ziekelijke vertoning te wordenhet is een obsessie geworden een ziekelijke obsessiewie neemt AZ nu nog serieus ?Ze Weten dat ze geen kans maken, en toch elke dag staat er wel weer wat in de krantziende blind en horende doof !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ40
12.Willem II4-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller20
M. BizotKeeper30
J. KarlssonAanvaller21
C. StengsAanvaller21
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren