Barcelona klopt dankzij Kluivert Real Madrid in strijd om jeugdinternational

Zaterdag, 18 juli 2020 om 12:29Chris Meijer

Fabian Luzzi vervolgt zijn loopbaan bij Barcelona, zo maken de Catalanen via de officiële kanalen bekend. De zestienjarige spits wordt overgenomen van Rayo Vallecano en heeft zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis, met een optie voor nog twee seizoenen. Luzzi sluit bij Barcelona aan in de Juvenil A, zoals de Onder-19 in Spanje wordt genoemd.

Union Rayo schrijft dat de rol van hoofd jeugdopleidingen Patrick Kluivert erg belangrijk is geweest in het vastleggen van Luzzi. De jonge spits werd eerder ook gelinkt aan Real Madrid, al claimde ESPN dat de Koninklijke zich vanwege de kosten had teruggetrokken uit de strijd om de jeugdinternational. Mede daardoor heeft Barcelona nu aan het langste eind getrokken en Luzzi binnen gehengeld.

Luzzi wachtte bij Rayo Vallecano nog op zijn officiële debuut, maar trainde al wel mee met de eerste selectie van de nummer acht van LaLiga2. Vanaf zijn zestiende verjaardag in maart mocht de international van Spanje Onder-16 onderhandelen met andere clubs, waardoor Rayo Vallecano zich moest neerleggen bij zijn vertrek. Overigens aast Barcelona met Martin Pascual op nog een andere jeugdspeler van de club uit Madrid.


Poll

Goede zet van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door j.pernambucano)

Ook al had je bij wijze van Ted van Leeuwen (met alle respect naar Ted, vind hem prima functioneren) als technisch directeur of hoofd jeugdopleiding in dit geval neergezet voor deze deal, zou dezelfde uitkomst hebben gehad. Reden dat deze speler kiest voor Barcelona is simpelweg, omdat Barcelona bereid is om meer kosten te maken dan Real. Er is dan ook geen sprake meer van keuze aangezien Real dit niet wilde betalen. Maar alle credits naar Kluivert natuurlijk, chapeau!Hoop verder dat dit een leuke speler zal zijn voor La Masia, jeugdinternational dus ben benieuwd wat we de komende jaren over hem te horen gaan krijgen!

18 juli 2020 om 12:55

Dit is toch die speler waar Barca een exorbitant salaris aan geboden heeft? Waar mening La Liga speler jaloers op zou zijn? Tijdje terug was hier ook was nieuws over dat die aantal miljoen per jaar zou gaan verdienen en dat Real inderdaad zo iets had van: Wij gaan dat niet betalen voor een jeugdspeler. Buitenom dat ze allebei geã¯nteresseerd waren in dezelfde speler, was er weinig strijd aan inderdaad. Had het knapper gevonden als Real meer salaris zou willen betalen en dat Kluivert dan met een goed verhaal de speler weg haalt met mindere middelen.

18 juli 2020 om 13:11

Gelukkig waren ze ook zuinig met hun geld toen ze Odegaard binnenhengelden. Gelukkig hebben ze ook niet al te veel betaald voor twee zestienjarige Brazilianen. Een beetje flauw om Barca daar nu op vast te hameren. We weten allebei niet wat de speler precies gaat verdienen, dus een beetje voorbarig om nu op wat zinnen van Florentino Perez conclusies te trekken. IK vind het knap dat we een speler uit de visvijver van Real en Atletico hebben kunnen strikken. Of het een succes wordt, is een andere vraag.

18 juli 2020 om 13:38

Die twee Brazilianen doen het heel goed, dus ik zou niet zeggen dat ze daar teveel voor hebben betaald hoor. Lijken 2 uitzonderlijke talenten

18 juli 2020 om 14:02

Het is meer om de hypocrisie van Florentino Perez aan te kaarten. Persoonlijk vind ik het echt een veel te groot risico om Veertig miljoen voor een zestienjarige neer te tellen. Van Rodrygo ben ik toch wat gecharmeerder dan Vinicius.

18 juli 2020 om 14:12

Appelen met peren. Die twee Brazillianen waren inderdaad ook jong. Zij waren echter op hun 17e (niet 16) gewoon basisspeler bij 2 van de grootste clubs in Brazilie. Geen jeugdspeler bij (met alle respect) Vallecano. Daarnaast tekenden ze op hun 17 wel voor dat salaris maar kregen ze het pas uitbetaald vanaf hun transfer op hun 18. Ze kregen bij hun vorige clubs ook reeds tussen de 500k en 1M betaald dus natuurlijk een kleinere sprong naar 3-4 miljoen per jaar. Vini had voor zijn transfer reeds 49 wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en was betrokken bij 15 goals terwijl Rodrygo op 52 wedstrijden en 17 goal involvements zat. Nogmaals, immens verschil met een jeugdspeler van Vallecano. Zij werden ook niet gehaald voor de u19 maar gewoon om bij het eerste team aan te sluiten. Odegaard is inderdaad meer vergelijkbaar. Dat is uiteindelijk uitgedraaid op een wedstrijdje wie de grootste heeft tussen de Europese topclubs. Of dat een goede beslissing was weet ik niet, al lijkt hij nu heel goed uit te draaien. Hoe dan ook is niemand aan het afgeven op Barca. Men zegt hierboven dat Kluivert helemaal niets heeft gedaan omdat Madrid zich al even had teruggetrokken omdat ze niet zover wilden gaan als Barca, dat is alles.

18 juli 2020 om 14:17

Volkomen logisch ook trouwens. Zometeen heeft Barca 2 jongens in de u19 en Barca B rondlopen die 2 miljoen of meer verdienen. Probeer je salarishuis dan maar eens naar beneden te halen. Natuurlijk neemt niemand in de a selectie dan nog genoegen met minder dan 5-6 miljoen op jaar basis. Als de bankzitters dat eisen dan eisen andere spelers weer 15-20 miljoen. Heel logisch allemaal en imo dus een domme zet van een club die sws dringend iets aan het salarishuis moet doen. Zo krijg je ook dat een beetje talentvolle jeugdspelers als Simons ook immense sommen gaan eisen, die kan of wil Barca niet bieden wat tot een vertrek leidt. En zometeen blijf je over met 3-4 grootste talenten in de opleiding en niets degelijks daaronder. Misschien gaat deze jongen het sportief dubbel en dwars waard zijn hoor. Zometeen haal je de nieuwe Villa binnen en is dit sportief gezien peanuts. Bestuurlijk is het imo echter een idiote beslissing. Dan moet je hem op zijn minst meteen in Barca B gooien en laten mee trainen met het eerste, al is het voor de schijn. Net zoals met Odegaard het geval was. Anders is dat hele salarishuis zometeen een hopeloze zaak

18 juli 2020 om 14:28

@Real8Madrid, ik ben het volkomen met je eens. Moriba en deze jongen zullen ongetwijfeld enorme talenten zijn. Maar als je 16-jarigen 2 miljoen salaris gaat geven als je al veruit het meeste aan salarissen uitgeeft in de wereld is echt niet al te snugger.

18 juli 2020 om 15:20

Ja en die twee zestienjarige Brazilianen blijken toch echt een koopje te zijn geweest nu, dus wat is je punt?

18 juli 2020 om 15:32

@ajax/barca hoezo hypocrisie van Perez? Vergeet niet - ook al zijn de aankopen zoals 2 Brazilianen of Odegaard (speelde ook gewoon A selectie) niet te vergelijken, je vergeet dat we nu in een andere periode zitten. Hoe kan Barca aan de selectie vragen/ eisen dat ze deel salaris inleveren en vervolgens zoveel aankopen en zelfs een 16 jarige 2 miljoen bieden!!! Het is juist hypocriet om de voorbeelden - die meer bewezen hadden - van pre-corona periode te misbruiken.

18 juli 2020 om 18:09

@lierse, Of het laat gewoon zien dat er veel vertrouwen in die talenten is, wat ook niet onbelangrijk is. Al die spelers weten dat er grondige renovatie staat te wachten. Straks vallen er massaal veel spelers weg waardoor beloftevolle talenten hun kans kunnen grijpen.

18 juli 2020 om 18:12

@salamalaikum, koopje? Dat moeten we maar nog eens zien. Asensio was een koopje, en zelfs hij is nog niet eens onbetwiste basisspeler. Van Rodrygo ben ik zelf wel gecharmeerd, en hij kan achteraf wel een koopje zijn gebleken als hij zo doorgaat. Maar Vinicius vind ik allesbehalve een koopje. Ben zelf nog niet echt onder de indruk. Nogmaals, ik vind het gewoon riskant om 80 miljoen voor twee piepjonge Brazilianen te betalen.

18 juli 2020 om 18:17

@MR Krillin, Odegaard en Vinicius speelden allebei eerst bij Castilla. Is dat de A selectie? Dat Odegaard vervolgens eens een keertje vijf minuten mocht invallen was gewoon puur voor de commercie. Denk er maar eens over na. Odegaard verdiende op 16- jarige leeftijd vier miljoen per jaar, en dat terwijl hij bij Castilla speelde. En over de kwestie van de salarisverlagingen, elke ploeg heeft daar een beroep op moeten doen. Weerhoudt dat hen om transfers te doen? Nee. Ramos gaat toch ook zijn contract verlengen. Gegarandeerd dat daar wat miljoenen bij zullen komen. Is dat dan ook oneerlijk jegens de andere teamgenoten?

18 juli 2020 om 18:21

Als je vertrouwen moet uitdrukken in geld ben je niet goed bezig als club. Je moet dat uitdrukken in een goed carrièreplan en speelkansen.

18 juli 2020 om 18:26

Rodrygo heeft in zijn eerste seizoen meer minuten bij de a selectie dan bij Castilla hoor. Hij sloot louter bij Castilla aan voor de moeilijkheden met non-EU registratie en om minuten te maken terwijl hij settelt in Spanje. Dus ja Rodrygo sloot aan bij de a-selectie. Odegaard niet zozeer, dat klopt

18 juli 2020 om 18:28

Nou perez zei donderdag dat Madrid geen grote transfers gaat doen want dat je dat niet kan maken nadat je je spelers hebt gevraagd om salaris in te leveren. Madrilenen hebben 10 procent ingeleverd. Geen 70. Niet elke club heeft dat moeten doen hoor (united, Liverpool, Chelsea, Bayern ook niet denk ik) en bij de clubs waar dat wel was zijn er gradaties. Barca leek aan de extreme kant te zitten

18 juli 2020 om 18:31

Ik heb het ook over Vinicius.

18 juli 2020 om 18:35

Ah ja heb het verkeerd gelezen. Nou voor vinicius geldt eigenlijk letterlijk hetzelfde hoor?

18 juli 2020 om 19:35

Ik weet nog goed dat Vinicius maandenlang bij Castilla moest aanmodderen en dat Lopetequi hem steeds links liet liggen.

20 juli 2020 om 13:52

@ ajax/barca2014. Ik ga nog 1 ding tegen je zeggen en hoop dat dat goed valt, want damn jij bent snel op de kast gejaagd. Zowel kaka als ik bekritiseren de invloed van Kluivert op dit hele proces. Het gaat hier nergens over dat Barca te veel geld uit geeft aan het salaris, alleen dat het veel is, maar klopt dat doet Real ook. Maar daar gaat het hier toch niet over? Jij bent gelijk op je pik getrapt, omdat je denkt dat we negatief over je cluppie praten. Nee we bekritiseren de rol die Kluivert hier volgens Voetbalzone gespeeld heeft. Dus aub rustig aan en zet je bril af voordat je reageert (is soms lastig, snap ik).ps. Ook over de transfers van die Brazilianen bijvoorbeeld heb ik kritiek gehad en ik ben voor Real inderdaad. Vind ik nog steeds te veel transfergeld en ook qua loon vind ik het veels te veel.

Ik zie Kluivert nog wel TD worden bij Barca. Eerste aankoop is dan Mathijs of Virgil om weer even orde op zaken te stellen.

18 juli 2020 om 14:12

Halen technische directeurs alleen maar spelers uit eigen land?? Ik zou liever een TD willen met een internationaal netwerk. Abidal heeft enorm veel fransen gehaald bijvoorbeeld

18 juli 2020 om 17:58

Ik denk dat een de Vrij of de Ligt niet eens zou misstaan bij Barca, Marja.. ik zou lekker als ik hen was in Italie blijven. Barca is een zinkend schip en het beleid weet niet meer waar die mee bezig is. Niemand gaat voor het door het vuur voor elkaar, iets wat Zidane terug heeft gebracht bij Real. Dat maakt het verschil tussen kampioen worden en niet. Als zelfs Messi zijn kop laat hangen, weet je hoe laat het wel is. Barca heeft de aantrekkingskracht niet meer wat het eerst wel had, dat zal helemaal meer afglijden als Messi stopt of weg is.

18 juli 2020 om 20:22

Aub zeg liever niet Kluivert als td. Gewoon niet geschikt voor dat vak. Vraag bij psg hoe ze over hem denken. Daarbij heeft Kluivert in mijn ogen geen ongeschonden blazoen met zijn gokverslaving. Laat Patrick de (social media) carrières van zn zoons begeleiden, die kunnen allemaal goed geld verdienen.

Ik denk dat dit beleid qua jeugdspelers aantrekkelijk erg slim is, maar dan is het ook belangrijk dat die spelers uiteindelijk ook echte kansen in het eerste gaan krijgen. Zo'n Fati ziet haast elke transferperiode een miljoenenaankoop voor de voorhoede komen, Pedri komt eraan en ziet Pjanic komen.. Barca heeft echt hele goede jeugdspelers met veel potentie, zouden ze best wat meer mee mogen doen. Bij Ajax trouwens precies hetzelfde, ook doodzonde. Ook bij ons komen er de laatste tijd heel veel spelers en zitten miljoenenaankopen plekken van jeugdspelers op de bank bezet te houden. Zoiets is doodzonde voor de ontwikkeling van jeugdspelers en doodzonde voor de miljoenenaankopen die zitten te verpieteren.

Wederom een goede zet van Barca. Helaas is het kampioenschap verloren gegaan maar Barca is al jaren goed bezig met het aantrekken van toptalenten a la Pedri, Trincao, Frenkie, Araujo en nu deze jongen plus dat ze nog Ansu, Alena en Puig hebben. Nu alleen nog een top trainer aanstellen die een goede tactiek ontwikkelt en hen de gelegenheid biedt ipv a la Valverde en Setien constant kiest voor de veteranen.

18 juli 2020 om 14:21

Een aantal jaren zeg je. Buiten Araujo is elk van de spelers die jij noemt in de laatste 12 maanden aangetrokken?

18 juli 2020 om 17:38

Eerder heeft Barca op jonge leeftijd spelers als Lenglet, Arthur en Dembele aangetrokken. Todibo en Yerry Mina zijn ook voorbeelden maar die meer voor de handel werden aangetrokken.

18 juli 2020 om 14:34

Wederom een goede zet? Het zijn zeker geen slechte transfers, maar om te zeggen dat Barcelona de laatste jaren goed beleid voert, gaat me toch wat te ver. Defensief zijn er enorme problemen in de nabije toekomst want Piqué en Alba hebben niet meer het eeuwige leven en Semedo en Llenglet voldoen volgens verscheidene Barcelona-supporters niet. Het middenveld is op zich niet slecht bezet naar de toekomst toe maar met Pjanic, Vidal, Rakitic en Busquets lopen er ook wel al veel oude spelers rond. En in aanvallend opzicht is er dringend een nieuwe spits nodig. En laat net heel die renovatie nodig zijn in een periode waar het financieel niet echt van een leien dakje loopt in de voetbalwereld.

18 juli 2020 om 18:05

Barca heeft de afgelopen jaren goed transferbeleid verzorgd met het aantrekken van spelers. Echter heeft Valverde en indirect de TD ervoor gezorgd dat de jongelingen haast geen kans kregen en er steeds werd geopteerd voor de veteranen als Rakitic, Vidal en Suarez. Volgens de berichten wilt Barca ook van deze spelers af. Het enige dat Barca pijn doet is het vertrek van Neymar en de twee spelers die zij voor veel geld hebben teruggehaald. Dembele is top maar altijd geblesseerd en Coutinho een miskoop.

18 juli 2020 om 18:23

Een goed transferbeleid? Coutinho en zeker Griezmann waren gewoon enorme miskopen. En de pjanic-Arthur deal is gewoon een vervolg van dat beleid.

6 weken geleden werd al gemeld dat Madrid ondanks hun interesse zich hadden teruggetrokken. Er werd teveel geld gevraagd door alle partijen

Als je als jeugdspeler al 2 tot 3 miljoen krijgt, waar eindigd zo'n contract dan als eerste elftal speler? Barcelona is een gevaarlijk spelletje aan het spelen met die torenhoge salarissen. Stel Messi of Griezman raakt geblesseerd, dan heb je niet eens plaats in je salarishuis om een vervanger aan te trekken. Stel een CL campagne valt tegen, dan zit je met allemaal dure contracten te kijken. Want welke speler wilt nu weg bij Barca? Het salaris wat je daar krijgt, krijg je nergens.

18 juli 2020 om 14:30

Plek hebben ze wel, ze hebben een enorme omzet. En hebben de afgelopen 5 jaar desondanks monster salarissen 900miljoen uitgegeven en 600miljoen netto. Nu met corona zijn ze wat beperkter door het wegvallen van inkomens.

18 juli 2020 om 14:37

Het zou me niet verbazen dat er na het hele Corona-gedoe wat strengere regels komen op financieel gebied. Want het kan toch niet dat een club met een omzet van bijna een miljard ongeveer twee weken na het stopzetten van de competitie al lonen wilt minderen met 70% en deze zomer een boekhoudkundige truc moet uithalen om de begroting wat op te smukken?

18 juli 2020 om 16:23

Omzet zegt mij niet zo veel. Een omzet van 1 miljard met 1 miljard aan kosten is nog steeds nul winst. Als ik een artikel van AS lees, dan zie ik dat de winst over 2019 17 miljoen bedroeg. 17 miljoen winst op een omzet van 990 miljoen is natuurlijk niet veel. Verder zijn voetbalclubs natuurlijk een beetje anders dan normale bedrijven, want een voetbalclub heeft als doel sportieve prestaties en niet winst. Maar als je geen winst maakt heb je geen buffer voor moeilijke tijden. En wat als een sponsor ermee stopt (bijv. door corona) dan heb gaat je omzet omlaag, maar de kosten blijven gelijk. wat ook gevaarlijk is aan de hoge salarissen is dat spelers nog meer gaan eisen. Spelers weten goed van elkaar wat ze verdienen, dus als ze weten dat Griezman 23 netto krijgt en die schopt nog geen deuk in een pakje boter, dan gaan spelers die wel presteren natuurlijk ook de hoofdprijs eisen.

18 juli 2020 om 16:27

Tja. Lees eens een artikel in Forbes. Neem tesla. Een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld maar hebben nog niet 1x winst gemaakt. Een bedrijf moet geen winst maken want winst betekent belastingen. Barca kan mooi 200 miljoen winst maken maar dan zijn ze er 100 kwijt aan de belastingen. Beter om die 200 miljoen in de club te investeren en te groeien en de winst zo dicht tegen de 0 aan te houden als mogelijk. De club is namelijk geen eigendom dus de winst wordt niet verdeeld onder de aandeelhouders. Winst bij een club of dat type bedrijf is dus compleet nutteloos en kost je alleen maar een deel van je omzet

18 juli 2020 om 16:33

Ik pleit er niet voor dat ze winst moeten maken. Maar dat je meteen in moeilijkheden komt, is dan weer de andere kant van het spectrum. Clubs als Real Madrid en Manchester United hebben toch minder drastische maatregelen moeten nemen. Dus het moet toch wel echt mogelijk zijn.

18 juli 2020 om 16:38

Ik denk dat barca gewoon teveel leunt op die inkomsten en ze al vaak uitgeeft voor ze binnen komen. Terwijl andere clubs wat marge inbouwen en als ze meer binnen harken dat ze dan nog verdere investeringen doen.

18 juli 2020 om 16:50

Ja en dat kan eigenlijk toch niet? Dergelijke dingen zouden gewoon verboden moeten worden. Zie ook in Duitsland waar Schalke toekomstige tv-inkomsten gewoon al als onderpand gebruikt voor leningen. Daardoor hebben ze nu dus enorme financiële problemen.

18 juli 2020 om 16:56

Natuurlijk wordt boekhoudkundig de winst zo klein mogelijk gehouden. Je vergelijking met Tesla gaat echt helemaal mank. Tesla leeft bij de gratie van aandeelhouders en investeerders die kijken niet naar de huidige winsten maar naar de verwachtte toekomstige winsten.. Die (investeerders, aandeelhouders) heeft Barca niet. Ook een verschil tussen Tesla en barca: Barca moest direct salarissen met 70% gaan korten, terwijl Tesla gewoon door gaat. Maar we zullen zien. De volgende jongeling die ze aantrekken zal zijn salaris met dat van De Jong vergelijken. Oude spelers die eigenlijk weg moeten zoals Rakitic en Vidal blijven zitten waar ze zitten, want behalve in China gaan ze nergens meer verdienen dan ze nu doen. Pjanic zal ook niet minder verdienen dan dat die bij Juve deed. Een jeugdspeler krijgt al 2 miljoen. Wat wordt zijn volgende contract? Daarnaast vallen spelers met hoge salarissen ook nog eens zwaar tegen zoals Griezman, Dembele, en Coutinho. Demeble verdient ook heel veel en die is alleen maar geblesseerd. Stel je voor Messi scheurt een kruisband, dan ben 50 mil salaris kwijt en heb je totaal geen ruimte om te herinvesteren. Dus daarom vind ik dit een gevaarlijke situatie. De kosten zullen alleen maar omhoog gaan terwijl er nul komm nul ruimte is om een tegenvaller te verwerken.

18 juli 2020 om 18:37

Oh ik zeg helemaal niet dat barca alles op orde heeft hoor kerel. Verre van! Ik zeg enkel dat je niet naar winst moet kijken als indicator want die ga je bij geen enkele club echt vinden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Nederland
158 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren