Jonathan David heeft nieuwe club uitgekozen en hekelt handelswijze Gent

Zaterdag, 18 juli 2020 om 08:42Yanick Vos

Jonathan David wil AA Gent inruilen voor Lille OSC. De twintigjarige Canadese aanvaller werd de afgelopen maanden gelinkt aan diverse clubs uit Europa, waaronder ook Ajax. David heeft de knoop inmiddels doorgehakt en richt zijn pijlen op een transfer naar de Ligue 1. In een interview met L’Équipe benadrukt hij zijn vertrekwens en zegt hij te balen van de houding van Gent.

“Ik wil naar Lille. Het project dat zij aanbieden is fantastisch. Voor mij is het duidelijk: ik moet volgend seizoen in de Ligue 1 spelen”, aldus de twaalfvoudig Canadees international, die baalt van de houding van Gent. De Belgische club houdt vast aan een transfersom van minimaal dertig miljoen euro voor de twintigjarige aanvallende middenvelder annex spits. “Waarom doen ze zo moeilijk? Dit getuigt van weinig respect.”

“De onderhandelingen lopen moeizaam. De club wil me enkel verkopen aan een onrealistische prijs”, aldus David. “Zeker in deze coronatijden is dat niet realistisch. Aanvankelijk vertelden ze mij dat ze een transfer niet zouden blokkeren. Maar nu vertraagt alles, alsof ze wachten op een beter bod. Ik weet niet waar dit plots vandaan komt? Eerlijk gezegd vind ik dat van weinig respect getuigen. Ik kwam gratis aan in Gent en gaf alles voor de club. Nu komt Lille met een respectabel bod, dus ik snap echt niet waarom de club zo moeilijk doet.”

David werd opgeleid bij Ottawa Internationals Soccer Club. Gent pikte hem in 2018 transfervrij op en dat bleek een schot in de roos. Hij is uitgegroeid tot een van de absolute smaakmakers in de Belgische competitie en was afgelopen seizoen goed voor achttien doelpunten. Door Tranfsermarkt wordt zijn huidige marktwaarde geschat op 22,5 miljoen euro. Voor de coronacrisis lag dat bedrag zelfs op 25 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik snap niet waarom deze jongen niet begrijpt dat voetbal gewoon business is. Hij vertolkt een bepaalde waarde en zeker in deze corona tijd is iedere cent welkom. Dat hij dan niet begrijpt dat Gent gewoon de hoofdprijs wil voor een goede speler maakt hem in mijn ogen wel een beetje naïef. Het lijkt mij dat hij zelf ook gewoon de hoofdprijs wil verdienen. Of neemt hij met de helft van zijn salaris van Gent genoegen bij Lille? lijkt mij onwaarschijnlijk.

18 juli 2020 om 09:11

30 miljoen is ook gewoon een absurde prijs. Gent is niet eens een topclub in Belgie. Zelfs Anderlecht en Brugge hebben nog nooit zo'n bedragen voor hun toppers ontvangen, terwijl dat de topclubs van Belgie zijn. Daarnaast moet je ook gewoon rekening houden met de Coronacrisis. Ik zeg niet dat Gent niet de hoofdprijs moet willen, maar dertig miljoen is echt veel te veel en ik snap de frustratie van de speler ook.

18 juli 2020 om 09:24

Ik snap die frustratie niet. Gent hoeft die gozer toch niet gelijk voor het eerste het beste bod te laten gaan? Ik kan uit het artikel ook niet opmaken hoeveel Lille dan wel geboden heeft en of dat enigszins in de buurt komt van de gewenste vraagprijs. 30 miljoen zullen ze er toch nooit voor vangen. Dat weet Lille, dat weet David en dat weet Gent zelf ook. Maar je mag toch proberen het onderste uit de kan te halen voor je spelers? Dat getuigd niet van weinig respect maar van zakendoen. Het is heel simpel. Gent wil 20, vraagt 30 en Lille biedt 10. Dan kom je ongeveer in het midden van die 10 en 30 uit. Zo werkt dat spelletje. Als je als Gent zijnde wil doorstoten en wil aanhaken bij de top moet je of heel goede spelers hebben of een bak met geld in kas hebben. En het liefst beiden.

18 juli 2020 om 09:43

Dus als Messi bv was doorgebroken bij Gent hadden ze hem niet duur moeten verkopen omdat het geen topclub is? Uiteindelijk bepaald de kwaliteit van een speler toch ook voor een groot deel de waarde?

18 juli 2020 om 10:02

Nou ja heel simpel. Stel dat Frenkie de Jong bij Feyenoord had gespeeld. Zou hij dan ook voor 70 miljoen zijn verkocht? IK denk persoonlijk van niet, en dat komt mede door de status van de club. Zo is bijvoorbeeld het spelen van CL ook belangrijk om de waarde van een speler te schatten. Kijk bijvoorbeeld naar Haaland, Mbappe, de Jong, de Ligt. Al deze spelers zijn voor absurde bedragen gehaald omdat ze het gewoon in de CL hebben laten zien dat ze een stap hogerop kunnen maken.

18 juli 2020 om 11:07

Gent geen topclub in België? En sorry hoor, maar als AZ 20 miljoen kan krijgen voor iemand als Janssen is 30 miljoen voor David een perfect legitiem bedrag.

18 juli 2020 om 11:14

Spel van vraag en aanbod.... Het basisbedrag zal lager liggen maar via bonussen en door verkoop % zal dit bedrag zeker behaald worden..... David blijft niet bij Lille, die gaat ongetwijfeld nog een trapje hoger gaan binnen enkele jaartjes..... Het probleem voor David is dat niet enkel Lille interesse toont maar hij wil graag naar Lille vanwege de Franse taal, die hij heeft meegekregen vanuit Canada, dat is altijd makkelijker .... Wellicht zal die meervoudige interesse de vraagprijs doen benaderen.

18 juli 2020 om 11:16

20 miljoen vind ik ook persoonlijk het maximum dat ik voor spelers uit de subtop van Belgie en Nederland zou betalen. Vergeet ook niet dat Janssen Nederlands international was die een goede interlands (waaronder tegen Engeland) had gespeeld. Desalniettemin was het uiteindelijk een dramatische aankoop gebleken van de kant van de Spurs, wat dus toch gewoon laat zien dat ploegen heel terughoudend moeten zijn met het betalen van dat soort bedragen. En Gent vind ik inderdaad geen topclub. De spelers kennen hebben niet dezelfde druk die bij ploegen als Brugge en Anderlecht komt kijken. Ik heb veel respect voor Gent, maar destijds vroegen ze ook meer dan twintig miljoen voor Moses Simon. Waar speelt die zelfs nu? Volgens mij werd hij uiteindelijk voor drie miljoen aan Levante verkocht. Ik zie ze gewoon niet die dertig miljoen voor David krijgen. Zeker niet als David echt naar Lille wil, en niet naar een willekeurige Engelse middenmotor.

18 juli 2020 om 11:21

Tja Simon was even een sensatie maar zat uiteindelijk gewoon op de bank bij Gent. Die is echt in niets te vergelijken met David. Persoonlijk vind ik David trouwens een van de grootste talenten die er de laatste jaren heeft rondgelopen in de Belgische competitie en daar is 30 miljoen echt een marktconform bedrag voor. Dit is echt een speler, mocht hij bij Ajax spelen, die 50 miljoen oplevert. Daarnaast is het nog maar begin Juli. David moet dus zelf maar wat realistisch doen en niet als een klein kind in de media beginnen miepen.

18 juli 2020 om 11:27

30 miljoen is indd lachwekkend. Als ik David was had ik lekker een arbitragezaak aangespannen tegen Gent om te dwingen genoegen te nemen met een minder bedrag. Wanneer een speler een dusdanige stap vooruit kan maken heeft zo'n zaak kans van slagen. Gent, maar ook Genk lijden aan grootheidswaanzin net als AZ in Nederland. Deze clubs willen zogenaamd de top aanvallen maar vergeten dat ze daar helemaal niet de constante achterban voor hebben inclusief potentie. Ja oke misschien Genk in meerdere mate wel maar Gent en AZ toch zeker niet. Gewoon normaal doen en normale bedragen vragen, je spelers ook die stap gunnen anders schiet je jezelf op gegeven moment in je eigen voet. Spelers gaan zo wel 3x nadenken voordat ze een langdurig contract aangaan bij deze clubs.

18 juli 2020 om 11:32

Ik moet wel zeggen dat ik even over het hoofd zag dat Lille op het punt staat om twee spelers voor megabedragen te verkopen. Ik stel mijn mening dus bij. Het is terecht dat Gent 30 miljoen vraag. Of ze het ook daadwerkelijk krijgen dat is wel maar de vraag. Ik denk dat ze er 25 miljoen voor zullen krijgen.

18 juli 2020 om 11:36

Wat zit je nu toch weer allemaal te zeggen? Je doet alsof Gent een of ander polderclubje is. Ze hebben het modernste stadion van België dat elke week vol zit (er zijn uitbreidingsmogelijkheden trouwens), ze staan financieel als een huis, hebben momenteel 1 van de beste selecties van België en zijn al 6 seizoenen op rij actief in play-off 1. Maar ze zouden het te hoog in de bol krijgen? Daarnaast zijn ze ook gewoon een traditieclub (stamnummer 7).

18 juli 2020 om 11:42

@ Ajax/barca: Er werd indertijd 20 miljoen voor Simon gevraagd omdat Gent hem niet kwijt wou na een half seizoen, niemand dacht eraan dat dit een realistisch bedrag was. Maar 30 miljoen voor David? Ja dat is gewoon een normaal bedrag in deze tijden. David was op 19/20-jarige leeftijd de beste aanvaller in de Belgische competitie afgelopen seizoen, heeft zich in de Europa League getoond en ook voor Canada. Zoals Lierse zegt, het feit dat hij maar 30 miljoen kost is juist omdat hij 'maar' voor Gent speelt. Ik vind het grappig dat fans van clubs als Ajax even aan kleinere clubs gaan komen vertellen 'om even normaal te doen' maar als Ajax zelf iemand verkoopt onder de 50 miljoen het bestuur zich weer eens laat doen.

18 juli 2020 om 11:49

Lierse, lekker belangrijk wat het stamnummer is van Gent. Ze hebben over de afgelopen twee seizoenen gemiddeld zo'n 19 duizend toeschouwers per wedstrijd. Dat is indd gewoon een provinciale subtopper die het te hoog in de bol krijgt. Selectie zegt niks over de grootte van de club. Twente en AZ hebben ook wel eens betere selecties gehad dan Ajax of PSV zo tussen 2008 en 2012. Toch vallen die clubs weer terug terwijl de constante zit in clubs als Ajax en PSV. Groei, potentie, ik zie het allemaal niet in Gent en AZ. Gewoon nederig zijn en je plaats kennen.

18 juli 2020 om 11:55

Als je stadion 20.000 plekken heeft is het niet zo vreemd hè? Vandaar trouwens dat ik zeg dat ze kunnen uitbreiden, ze waren gewoon voorzichtig toen ze een nieuw stadion bouwden omdat ze geen tempel van 35.000 plekken wilden als er maar 15.000 mensen kwamen opdagen. Gent is momenteel de tweede club van België naar mijn idee en zullen volgend seizoen zowat de enige kunnen zijn die het Club een beetje moeilijk maakt. En dat zal echt wel zo blijven aangezien er een heel goed beleid gevoerd wordt momenteel.

18 juli 2020 om 11:56

Buffalo, waarom vergelijk je Ajax met welke club dan ook binnen de Benelux? Ajax is veruit de grootste club, wanneer je in het buitenland vraagt welke club uit België het grootste is komen mensen zelfs aanzetten met Ajax. De spelers van Ajax zijn dus ook veel meer waard omdat ze zich hebben bewezen op een hoger niveau onder een bepaalde druk die je bij Gent, Genk, AZ, Utrecht of Antwerp nooit gaat vinden.

18 juli 2020 om 11:59

Hij vergelijkt Gent niet met Ajax. Hij merkt gewoon (terecht) op dat het vreemd is dat sommige Ajax-supporters hun eigen spelers voor de hoogste bedragen willen zien vertrekken, maar dat diezelfde supporters bij kleinere clubs vinden dat ze maar eens normaal moeten doen met hun transferbedragen. Daarnaast onderschat je denk ik hoe een relatief grote naam Anderlecht nog steeds heeft.

18 juli 2020 om 11:59

Dat is indd niet vreemd Lierse, blijkbaar is er dus ook niet meer animo voor Gent en dus is het een club in de marge die een speler de stap zou moeten gunnen naar Lille waar wekelijks meer dan 30.000 op de tribune zit en waar gespeeld wordt in een grotere competitie. Ik had als David zijnde hoger gemikt dan Lille omdat ik denk dat hij al een hoger niveau aan kan maar als hij dit wil moet je dat niet in de weg zitten met de vraag naar lachwekkende bedragen zoals 30 miljoen.

18 juli 2020 om 12:02

Dat is indd best dubbel Lierse, ook Ajax zal een stap van spelers zoals vd Beek of Onana niet in de weg moeten zitten maar dat doen ze ook niet. Dit gezien de duidelijke afspraken die de club maakt met die spelers in combinatie met een salaris waar ze wederom in Genk, Gent of Alkmaar alleen maar van kunnen dromen.

18 juli 2020 om 12:05

Je moet als club inderdaad een soort van je plaats kennen en geen belachelijke bedragen verlangen. Maar als je ziet dat David op zijn 19-20 zowat de beste speler is uit de Belgische competitie, enorm constant is, Gent volgend seizoen CL kan spelen, Lille nu niet echt de droomclub is van zowat iedereen en Lille net 80 miljoen aan uitgaande transfers zal doen, dan kun je toch wel concluderen dat 30 miljoen helemaal geen belachelijk bedrag is.

18 juli 2020 om 12:12

Ik vind persoonlijk dat je met 30 miljoen een precedent schept voor toekomstige transfers. Ik had daar met de transfer van Janssen van AZ naar Tottenham ook al moeite mee. Die jongen was helemaal niet zo goed bij AZ, een geweldig half jaar met heel wat doelpunten en wat penalty's in Oranje verbloemen veel. Sindsdien koppelt AZ alle toekomstige transfers aan die transfer en dat is een slechte zaak voor de gehele markt. Een speler van AZ hoort de stap naar Ajax of PSV te kunnen maken ipv vast te zitten aan de half wurgcontract van 30 miljoen. Ja oke Lille is niet die echte droomclub maar nog altijd een grotere club dan Gent. Zelfs een grotere club dan Anderlecht, Luik of PSV.

18 juli 2020 om 13:15

Behalve dat jouw aanname niet klopt, want 30 miljoen zit niet heel ver van zijn waarde op transfermarkt af, heeft David met gezond verstand een handtekening gezet onder een contract tot 2023. Hij en jij bepalen het bedrag niet waarvoor Gent bereid is zijn contract te ontbinden. Het is zo egocentrisch en kinderlijk hoe hij erin staat; de clubs moeten er onderling uitkomen, daar moet hij zich niet mee bemoeien. Voor de duidelijkheid: je kunt geringschattent over Gent doen, maar de club waar een speler speelt is wel degelijk in de prijs verwerkt. Overigens snap ik de teleurstelling van David best, want waarschijnlijk is hij te duur voor een club als Lille. PS tijdens de crisis zijn alle spelers naar beneden gewaardeerd; de feitelijke waarde (van hun contract)ligt beduidend hoger als de markt weer aantrekt. Clubs die niet in geldnood zitten kunnen daarom besluiten te wachten tot de markt weer aangetrokken is, wat een kwestie van tijd is zodra de coronawolk weer opgetrokken is.

18 juli 2020 om 15:32

@consy dus Ajax moet hun spelers ook voor niet meer als 30 miljoen verkopen op het moment dat ze een veel grotere stap vooruit kunnen maken door bv naar Real Madrid te gaan? Ajax gaat ook niet structureel de Europese top aanvallen namelijk

18 juli 2020 om 16:06

Japie je vergelijking slaat nergens op aangezien Ajax in alles veel groter is dan de rest van de clubs binnen de Benelux. Die kunnen gerechtvaardig meer vragen indd aangezien het salaris binnen het contract veel hoger ligt. Dat maakt het contract nou eenmaal meer waard.

19 juli 2020 om 02:34

En waarom mag AZ niet vragen wat ze willen als al bewezen is dat ze hun spelers zoals bv Janssen en Jahanbaksch voor de hoofdprijs hebben kunnen verkopen?

18 juli 2020 om 11:22

Ik denk dat David dit heel goed begrijpt en dat deze woorden in de media ook een voorbeeld is van hoe voetbal business is. Gent speelt een spelletje door meer te vragen, David, mogelijk op aanspraak van Lille, speelt een spelletje door Gent in het openbaar onder druk te zetten.

18 juli 2020 om 11:47

Precies wat ik dus zou zeggen. Kans is zelfs groot dat David dit zegt op aanraden van zijn management, en dat die zelfs op eigen initiatief het interview organiseerden. Kwestie van wat druk te zetten.

18 juli 2020 om 11:56

Louwagie lijkt me nu niet de persoon waar dat heel veel effect zal hebben. Je hoort ook aan alles dat Gent hem eigenlijk wilt behouden dit seizoen, dus David vertrekt voor de hoofdprijs of hij probeert volgend seizoen de CL-kwalificatie te overleven met Gent.

18 juli 2020 om 12:49

Dat zal Louwagie inderdaad nog niet doen bibberen en beven. Maar de volgende stap in het handboekje 'hoe versier je een transfer 101' is dreigen met de wet van 78. Dan zweten de Belgische clubleiders wel al eens.

18 juli 2020 om 13:11

Heb je gelijk in. Alleen komt het toch echt bijna nooit zover. Clubs zijn meestal ook niet echt heel happig op spelers binnen te halen door middel van die wet.

18 juli 2020 om 14:17

Nee klopt. Maar als dreigement is het meestal wel effectief, al zie ik het David niet zo op de spits drijven. Toch vraagt Gent wel veel vind ik, ik vind 25 miljoen in een normale zomer marconform en gezien de coronasituatie al meer dan redelijk.

18 juli 2020 om 11:45

Als je als club belooft mee te werken en vervolgens in deze bijzondere tijd de absolute hoofdprijs vraagt die echt niet marktconform is, dan sla je als club de plank volledig mis. Hij komt ook nog eens gratis binnen. Dus ja, het is maar wat je naïef noemt. Ik vind jou reactie eerder naïef.. dat jij niet begrijpt dat deze prijs hedendaags echt niet marktconform is.

On topic: Voor deze jongen is geen weg meer terug naar zulke uitspraken dus het zal wel goed komen uiteindelijk maar dit gaat nog wel een transfersoap worden hoor, m'n popcorn staat al klaar.

18 juli 2020 om 11:51

En dan is 30 miljoen een degelijk bedrag. Als Gent het echt hard zou spelen, kunnen ze perfect 35-40 miljoen vragen.

18 juli 2020 om 12:58

Echt waar, 35 tot 40 miljoen? Ik neem aan dat jij de Belgische competitie met meer interesse volg dan ik (gebaseerd op je profielnaam).

Maar hoe kan je zoveel geld vragen voor een spits die 'maar' actief is in de Belgische competitie. Daarnaast is het ook niet zo dat deze jongen zijn kwaliteiten in Europese wedstrijden zodanig heeft geëtaleerd dat iedereen hem opviel? Volgens jou redenatie wordt deze uitgaande transfer duurder worden dan Haaland en dat gaat mij net iets te boven haha.

18 juli 2020 om 13:09

Haaland had een afkoopclausule, dus dat drukt de prijs echt wel enorm. Europees heeft David trouwens ook al heel wat laten zien, en hetzelfde geldt op internationaal niveau (al is dat bij Canada dus de tegenstand stelt ook niet veel voor) en hij is de beste aanvaller uit België. Dan mag je als club toch echt hoog in de boom gaan zitten.

18 juli 2020 om 13:31

Ik moet een beetje lachen om hoe hoog jij in de boom gaat zitten en schermt met de marktconformiteit van de vraagprijs, terwijl die prijs praktisch marktconform is. Zijn transferwaarde was volgens transfermarkt.com 25 miljoen tot 30 Maart; na de impact van de crisis is dat naar 22,50m naar beneden bijgesteld, maar er is nauwelijks een club te vinden die spelers die in trek zijn voor de marktwaarde laten gaan. Er moet altijd geld bij, vooral als het jonge spelers betreft, wat logisch is, omdat daar nog een enorme rek in zit qua verbetering. Als Gent niet in geldnood zit, staat Gent in zijn volste recht om de vraagprijs te handhaven. Ik zou dat heel normaal vinden, want hij is de enige speler die een dergelijke waarde vertegenwoordigd. Hij is zelfs de meest waardevolle speler uit de Jupiler Pro League. Je hebt dus een heel slecht verhaal, iedereen kan zijn excuses aanbieden voor uitspraken. Als hij zich tijdens trainingen en wedstrijden inzet, is er niets aan de hand. PS: even een voorbeeld hoe het werkt in de echte wereld. Mohammed Kudus ging van Nordsjaelland uit Denemarken naar Ajax. Hij is marktconform 2,7 miljoen waard, 3 miljoen voor de intreding van de crisis, maar Ajax betaalt 9 miljoen plus bonussen. Daar sta je dan met je verhaal.

18 juli 2020 om 14:23

Precies. Constant word er vanuit zijn kamp kritiek geuit, maar die jongen heeft gewoon een doorlopend contract aan over interesse heeft hij niets te klagen. Dan is het niet vreemd dat de werkgever hoog in de boom gaat zitten. Zo'n jongen zal ook vervangen moeten worden en Gent zal stappen willen zetten. Als je een goudhaantje hebt, wil je daar als club ook het maximale uit halen. Die selectieve verontwaardiging van voetballers tegenwoordig is echt schrijnend.

Ook al heeft Arsenal andere prioriteiten, wat zou ik ze graag deze jongen zien halen! Maar voor Lille zou dit een fantastische versterking zijn. En de houding van Gent snap ik wel want die willen voor de titel gaan( hebben hun voor Belgische normen ook al aanzienlijk versterkt) dus een vertrek van David zou een aderlating zijn.

Lille krijgt 81m voor Oshimen.
Dit is één van de grotere talenten op de Europese velden.
Dan is 30m zeker niet teveel.

18 juli 2020 om 09:35

81 miljoen is echt een waanzinnig bedrag zeg, heb hem dit seizoen 2 x zien spelen (tegen Ajax) en toen viel hij mij totaal niet op. Gelukkig gaan scouts veel langer kijken en zal hij dus echt wel potentie hebben, maar 81 miljoen is toch extreem?

18 juli 2020 om 09:45

Is een prima voetballer maar ik denk niet dat hij in dezelfde categorie valt als Frenkie de jong en Matthijs de ligt die voor een vergelijkbaar bedrag vertrokken. Goede voetballer voor de Europese subtop maar of je dat bedrag kunt rechtvaardigen is de vraag.

18 juli 2020 om 09:46

Idd, 81m is nu ook wel het maximale bedrag dat de ronde doet.Maar je kan er van uitgaan dat het zeker rond de 60m word.Een seizoen geleden viel hij bij Charleroi vooral op door zijn snelheid,er zit zeker talent in dat wel.Zeg maar een ruwe diamant.En die werd vorig jaar gekocht van Charleroi voor 12m.David maakt wel veel meer indruk als Oshimen.

18 juli 2020 om 09:56

Wat voor type is David exact? Las bij verschillende Bundesliga-volgers dat hij wel wat weg heeft van Marco Reus. Zou hem ook graag bij een club als Borussia Monchengladbach zien daarom met Plea en Thuram er nog omheen en Hofmann en Neuhaus erachter.

18 juli 2020 om 11:24

Hij is geen zuivere spits (kan het wel, maar niet zijn beste plek) en ook geen zuivere flankspeler. Hij is eerder een soort valse negen die perfect rendeert rond een sterke en grote nummer 9 (bij Gent Depoitre of Kvilitaia). En hij heeft echt een uitzonderlijk neusje voor de goal en goede positionering voor iemand van zijn leeftijd.

18 juli 2020 om 11:51

Ik zou zeggen dat Reus meer de man van de actie is, terwijl David een koelbloedige killer voor doel is. David is een zeer complete speler die technisch zeer goed is en ook snel, maar zijn sterkste punten zijn dus vooral dat hij er telkens weer in slaagt om zijn mandekkers van zich af te schudden voor doel en van alle hoeken de bal erin kan schieten. Bij Gent heeft hij al in de spits en op het middenveld gestaan maar wordt nu vooral als valse 9 gebruikt zoals Lierse zegt, maar op elke positie in de aanval kan hij eigenlijk worden ingezet omdat hij zo compleet is en slim speelt.

18 juli 2020 om 09:43

Niet bepaald, dat is voor Oshimen en Magelhaes samen. Nogal een verschil. En je kan zelf veel binnenkrijgen, dat wil niet direct zeggen dat je zelf de hoofdprijs gaat betalen. Lille heeft tot nu toe 8 spelers voor meer dan 10 miljoen euro gekocht, en het meeste wat ze ooit betaald hebben voor een speler is 20 miljoen. Dan is 30 veel.

18 juli 2020 om 11:13

Tja dan moet Lille maar niet in een dergelijke vijver willen vissen. Lierse had nog nooit een speler van 1 miljoen aangekocht, maar als zij opeens van De Beek willen kopen kan je ook niet aankomen met “maar hun maximumtransfer is 1 miljoen, dan is 50 miljoen wel heel veel”.

18 juli 2020 om 13:09

Dat zeg ik ook niet direct. Ik begrijp dat Gent zo veel mogelijk geld wil, maar ik begrijp ook dat Lille het liefst zo min mogelijk uit wil geven. En je kan wel enigszins kijken naar wat ze in het verleden hebben uitgegeven, dat geeft toch een indicatie over hoe ver een club kan en wil gaan voor een speler.

Lille heeft vorig jaar Pepe verkocht voor 80 miljoen, nu gaat Osimhen naar napoli voor rond de 80 miljoen. Ik snap Gent wel dat ze dan ook harder willen onderhandelen. Belgische en Nederlandse clubs hebben het lastiger in deze tijd dan de Franse clubs.

18 juli 2020 om 09:44

Ik weet niet waar iedereen die 80 miljoen vandaan haalt. Het enige wat ik tot nu toe tegen ben gekomen is 80 miljoen voor Oshimen EN Magelhaes.

18 juli 2020 om 09:53

Wie is Magelhaes?

18 juli 2020 om 10:17

Gabriel magelhaes is een Braziliaanse centrale verdediger van Lille die heel erg gewild word door topclubs

18 juli 2020 om 11:15

Er doet de ronde dat Chaleroi nog 11 miljoen doorverkooppercentage ontvangt op de transfer van Oshimen (en aangezien onder andere het nieuwsblad meldt dat ze 20% hadden, zou het bedrag dan op 55 miljoen liggen). Chaleroi zou er in totaal dus 25 miljoen aan overhouden, wat echt geschift veel is voor Belgische begrippen.

18 juli 2020 om 11:17

Weet niet perse of Belgische en Nederlandse clubs het veel zwaarder hebben. Grote clubs als Saint-Etienne en Bordeaux zijn toch aardig in de problemen geraakt door corona.

18 juli 2020 om 14:27

Bovendien heeft Ajax vorig jaar nog twee spelers voor boven de 80 miljoen euro verkocht. Lille heeft toevallig een paar goudhaantjes en daar betalen clubs flink voor. Ook de Franse clubs leiden schade, maar in Nederland en Belgie gaat nou eenmaal minder geld rond. Dat zorgt voor minder inkomsten, maar ook minder schade met betrekking tot corona. Er is namelijk wel een flink verschil tussen een club die 4000 mensen in het stadion heeft zitten tegenover een club die er standaard zo'n 20.000 heeft zitten. Het zijn juist de clubs die er al niet zo lekker voorstonden die echt in de problemen komen.

Snap wel dat Gent 30/35 vraagt.. dit is een enorm talent & zelden zo een koelbloedige speler voor het doel gezien op die leeftijd in België, dit kan een topper worden! Kwam alleen hierheen, verloor zijn moeder in de winter.. ging naar Canada om daar afscheid te nemen, kwam terug & werd beter & beter! Voor mij beetje een type gnabry maar rondom de spits.. een hele goeie!

Sommige hun redenering kan ik toch niet volgen ze. 1. Gent is wel een Topclub in België 2. Als was Gent geen Topclub is 30 miljoen niet te veel voor Jonathan David. De beste speler op de Belgische velden . Statistieken om U tegen te zeggen. Waarom zouden ze minder moeten vragen. Als hij Nederlands geweest was hadden jullie waarschijnlijk gezegd dat we 50 miljoen moesten vragen. Als je hem nooit zag spelen dan is het beter dat je er niet op reageert. 3. Gent zal waarschijnlijk wachten tot Osimhen verkocht wordt. Das toch niet onbegrijpelijk?? @frenkiedjong Inderdaad voor 81 miljoen wordt dit een Pakkage deal! Magalhaes (verantwoord tussen de 20-25 miljoen) en Osimhen 55-60 miljoen . - Wat trouwens nog altijd te veel is voor hem.

Waarom is hij zo gefocust op Lille? Wacht nou maar gewoon af tot eind september, de transferperiode is nog 2,5 maand open. Misschien komen er nog wel mooiere clubs in grotere competities ook. Nu al stennis schoppen omdat je club een mooi bedrag wil verdienen vind ik nogal kinderachtig.

18 juli 2020 om 11:17

Ik snap er ook niet al teveel van. Lille is dan ook een slechte stap naar mijn idee. De beste spelers van Lille moeten nog altijd een tussenstap zetten naar een subtopper in Europees opzicht (Arsenal, Napoli,...). Maar daar moet David gewoon meteen naar toe, niet nog een tussenstap. Gent lijkt me trouwens niet het team dat zich hier heel hard door onder druk laat zetten.

18 juli 2020 om 11:22

Bij Lille kan die zich beter ontwikkelen dan als David nu een stap naar Arsenal, BVB iets in die richting zou maken. Lille is weer aan het opkrabbelen na een aantal magere jaren en heeft in dezer dagen het beleid dat jeugd een kans krijgt. Zie Gabriel, Rafael Leão, Bamba, Ikone, Pepe, Osimhen o.a de afgelopen jaren. Prima club Lille

18 juli 2020 om 11:26

Ja inderdaad een mooie club hoor. Maar welke speler hebben ze laatst echt verkocht aan een topclub in europa? Hazard schiet me te binnen, maar verder niet meteen iemand. En imo heeft David na Lille niet nog een tussenstap nodig. Hij moet nu naar een team waar hij meteen daarna de stap naar de echte top kan zetten. En of Lille daarvoor de goede keuze is, durf ik betwijfelen.

18 juli 2020 om 11:19

En bij die mooiere clubs in grote competities gaat ie niet veel speeltijd krijgen waarschijnlijk, dus ik snap opzicht wel dat David koste wat kost naar Lille wilt. Daarnaast geeft Lille jonge spelers altijd een kans. Zie Hazard, Pepe en Osimhen.

Daar is het woordje respect weer. Volledig misplaatst. Een respectvol persoon respecteert gewoon het contract dat hij met zijn volle verstand heeft getekend. Gent mag vragen wat het wil. En deze jongen mag Gent wel even bedanken voor de kans die het op de Europese velden heeft gekregen. Over respect gesproken.

De wereld draait nou eenmaal niet om jou beste knaap. Lille barst van de centen door goede uitgaande transfers dus tuurlijk ga je dan hoger in de boom zitten voor een talent. Dooddoener respect komt dan ook weer kijken, echt een dingetje voor de jeugd tegenwoordig.

Die wil zeker in z'n huidige huis blijven wonen Is maar een uurtje rijden van Gent naar Lille. Ik persoonlijk vind de Ligue 1 een stuk beter dan menig lid hier, ik begrijp daarom zijn wens wel. Als je het in de Ligue1 goed doet, ligt de wereld voor je open.

Gek hè dat ze zoveel mogelijk proberen te verdienen... Dat probeer jij toch ook...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. TissoudaliAanvaller92
P. BaletteUnknown
S. BolatKeeper90
Y. MaledeAanvaller80
L. DepoitreAanvaller52
D. LemajićAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren