Actief ADO pikt zevende versterking voor volgend seizoen op bij Ajax

Vrijdag, 17 juli 2020 om 13:58Robin Bruggeman • Laatste update: 14:04

ADO Den Haag roerde zich in de afgelopen tijd al flink op de transfermarkt en de club uit de Hofstad heeft vrijdagmiddag een nieuwe slag geslagen. ADO laat namelijk via de officiële kanalen weten dat Boy Kemper zich aan de club heeft verbonden. De verdediger heeft een driejarig contract getekend bij zijn nieuwe werkgever.

De 21-jarige verdediger komt over van Ajax, waar hij de afgelopen vier jaar actief was. De Amsterdammers namen hem op hun beurt in de zomer van 2016 over van FC Volendam, waar Kemper in totaal twaalf jaar deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen namens Jong Ajax tot 41 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Een stap naar de hoofdmacht bleef echter uit voor Kemper, die nu bij ADO zal hopen wel minuten te kunnen maken in de Eredivisie.

“Boy is een strijder en een échte verdediger, die altijd alles geeft. Hij is een energieke, fitte en veelzijdige verdediger, die ook goed kan voetballen. Boy is vooral een linksachter, maar hij kan ook in het centrum van de defensie spelen”, reageert Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart bij ADO, opgetogen. “Het halen van spelers van de topclubs en hun beloftenploegen is al vaker een goede zet gebleken. Daar moet je het soms van hebben. Je weet dat de basis dan goed is. Dat is bij Boy ook aan de orde. Hij kan een mooie voetbaltoekomst tegemoet gaan.”

Ook Kemper zelf heeft ‘superveel zin’ om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan: “Ik kan niet wachten om te trainen bij ADO Den Haag. Ik heb een goed gevoel bij dit nieuwe avontuur bij deze mooie club. Ik zou mezelf omschrijven als een aanvallende back, die verdedigend ook sterk is. Ik zie mezelf als een typische ADO Den Haag-speler. Ik hou ervan om hard te werken en denk daarom dat ik hier uitstekend pas. Ik wil leveren wat hier verwacht wordt: volle bak gaan.”

Kemper is de zevende nieuwe aanwinst van de Hagenaars voor het aankomende seizoen. Eerder werd de komst van Emilio Estevez, die in eerste instantie aansluit bij Jong ADO, de vorig seizoen al van PSV gehuurde Luuk Koopmans, Peet Bijen, Amar Catic, Kees de Boer en Samy Bourard afgerond.


Poll

Een goede aanwinst voor ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ajaxf1)

Denk dat deze jongen op termijn ook echt wel een degelijke ED speler kan worden. Leuk om te zien dat veel van die jongens alsnog stappen maken binnen Nederland. Goed voor de hele ED als afvallers het alsnog goed doen, een Zeefuik bijvoorbeeld doet het ook erg goed.

17 juli 2020 om 12:41

@ajaxf, het grappige er aan is dat Boy Kemper eigenlijk nooit echt uitzicht heeft gehad op Ajax 1. dit was echt een speler die vulling was voor Jong om andere spelers te laten renderen. Toch leuk dat zulke jongens dan inderdaad nog gewoon in het prof voetbal terecht komen. Tegelijkertijd ook een goede schoonmaak bij Ajax. Van Leer, Pierie (tijdelijk) Kuhn, Kemper zijn o.a. al vertrokken. Goed nieuws!

17 juli 2020 om 13:14

Ajax is inderdaad redelijk druk bezig, Van Leer, Kuhn, Kemper, Ter Heide, Van Bladeren, El Maach, Thethani, Solomons, Dostanic, Dieker, Pynadeth, ruimt toch aardig op. En vooral het vertrek van Thethani en Solomons helpt mee, aangezien het alllebei Zuid-Afrikanen zonder EU-paspoort waren, dat scheelt best een paar ton aan salaris.

17 juli 2020 om 13:42

Die Zuid-Afrikanen waren al jaren totaal kansloos voor Ajax 1 en pure selectie opvulling van Jong Ajax geworden. Het werd ook echt tijd dat beide vertrokken. Volgens mij hadden Dieker en Pynadeth geen contract, dus die hoef je niet mee te nemen.

17 juli 2020 om 14:06

Denk je trouwens dat Pierie iets toe kan voegen aan FC Twente? Ik heb 'm weleens zien spelen bij Heerenveen, maar ik heb nog niet echt een mening over 'm kunnen vormen. Slechter dan Peet Bijen kan het denk ik niet, maar Pierie is natuurlijk nog wel behoorlijk jong.

17 juli 2020 om 14:21

@sirius,pierie kan en gaat absoluut wat toevoegen aan Twente. Die jongen had natuurlijk te maken met een onrealistisch hoog verwachtingspatroon. En zijn concurrent (blind) was afgelopen seizoen gewoon de beste LCV van de eredivisie. Pierie heeft afgelopen jaar zeker op het gebied van fysiek veel stappen gezet. En hetgeen waar Pierie moeite mee heeft is ruimte in zijn rug. Over het algemeen heeft hijd at bij Twente veel minder dan bij Ajax.

17 juli 2020 om 14:24

@D-Bergkamp en Sirius Ik kan mij niet voorstellen dat Pierie meer aan FC Twente gaat toevoegen dan Peet Bijen. Pierie begon leuk en had een goed eerste seizoen in Friesland. Zijn 2e jaar was gewoon slecht en was hij geen lichtpuntje in een verdediging dat 70 treffers moest incasseren. Nu een jaar bij Jong Ajax gespeeld en dat was ook niet best. Toen Ajax zonder de geschorste Veltman en Blind naar Lille moest afreizen voor de CL mocht Pierie niet eens mee. Timber en de nu naar ADO vertrekkende Boy Kemper kregen de voorkeur. Pierie heeft niet eens officieel mogen debuteren voor Ajax. Dat terwijl Blind er toch een tijdje uit heeft gelegen. Zelfs in de beker tegen Spakenburg of Telstar mocht hij niet eens invallen, in tegenstelling tot een Unuvar of een Sontje Hansen. Wat nou een onrealistisch hoog verwachtingspatroon voor Pierie? Is verwachten dat hij Boy Kemper in de hierarchie kan voorblijven te hoog? Ik had er niks van verwacht en toch viel hij nog vies tegen. Zelfs als reserve kwam hij totaal niet in beeld om ook maar 1 minuut te mogen spelen. Hij heeft 0 stappen gezet.

17 juli 2020 om 14:25

@stravven, het tijdelijke vertrek van Pierie en het definitieve vertrek van Van Leer zullen ook wel redelijk salaris schelen. Dieker en Pynadath hadden geen contract zoals Adzevedo terecht aangeeft. De beide zuid Afrikanen scheelt inderdaad een half miljoen op jaarbasis.alles bij elkaar loopt er zo 2.5 a 3 miljoen aan salaris nu de deur uit. Hopelijk gaan spelers als Magallan, Labyad en Eiting ook nog een andere club vinden.

17 juli 2020 om 14:43

@master D - Daarom maak ik me ook een beetje zorgen. Bij Ajax kwam hij er echt totaal niet aan te pas en verloor zelfs de concurrentiestrijd bij Jong Ajax. De mening over Pierie van veel Ajacieden stelt mij ook niet echt gerust. Maar goed, ik denk niet dat het heel veel slechter kan dan Bijen, want die was in bijna elke wedstrijd wel verantwoordelijk voor een tegendoelpunt. Ik had stiekem gehoopt dat FC Twente een Labyad, Eiting of Lang kon huren, maar dat lijkt er helaas niet in te zitten.

17 juli 2020 om 18:16

Sirius, als iemand die Pierie vrij vaak heeft zien spelen (en als iemand met een voorliefde voor Enschede/twente0 ben ik er niet zo blij mee eerlijk gezegd. Pierie lijkt er niet beter op geworden te zijn bij Ajax. Ik zou liever Botman dan Pierie willen zelf. Al moet ik zeggen dat ik Bijen nóg slechter vond. Traore naar Twente zou wel een win-win zijn denk ik.

Ben blij dat Ajax aan het inzien dat ze van dit soort middelmaat niet sterker gaan worden. Daarnaast is het ook fijn dat deze jongen jongens in Nederland blijven, want voor een club als ADO is dit gewoon een leuke versterking

17 juli 2020 om 12:34

Dit was meer een speler voor Jong Ajax. Niet voor het eerste.

17 juli 2020 om 13:23

Niet elke speler van Jong Ajax kan het eerste halen. Dit is toch niet anders dat wat er al decennia gebeurd. De spelers die het bij Ajax 1 niet halen komen elders in de ere of eerste divisie terecht, en dan zijn er ook nog een paar die dat niet aan kunnen en stoppen of bij de betere amateur clubs doorgaan. En een enkele keer zien ze het om wat voor reden dan ook niet goed en haalt zo'n speler alsnog via een omweg de nederlandse top of een leuke club in het buitenland.

17 juli 2020 om 13:40

Op basis waarvan is dit een versterking voor Ado. Hij is mij bij Jong Ajax nooit echt opgevallen, en ik vraag mij dan ook af of hij niet gewoon max KKD niveau is.

17 juli 2020 om 14:54

ADO is toch ook max KKD niveau? Hadden dit jaar gewoon gedegradeerd moeten zijn

17 juli 2020 om 16:46

Maar ik neem toch aan dat ze voor aankomend jaar inzetten op een hoger niveau dan de Kkd. Ik denk dat er te veel voetballers op een aardig niveau spelen omdat ze naam ajax achter hun naam hebben staan. Net alsof iedereen die daar gevoetbald heeft talent heeft. Wij (de Graafschap) hebben onlangs nog van Nieuwpoort onder contract gehad. Wat was ik blij dat hij weg was. In het veld deed hij wel vaker zulke vreemde dingen.

Emilio Estevez ? Kan Boy lekker aansluiten bij the Brat Pack. Zo zie je maar Ajax op je cv opent vele deuren. ADO kan niet nogmaals gokken op een pandemie om het vege lijf te redden.

17 juli 2020 om 13:45

Wauw, het weekend begint pas morgen?
Weet niet hoeveel je erin geknikkerd hebt.
Wat bedoel je allemaal?

17 juli 2020 om 14:15

Hahaha, tsja geboren in 1995 . Brat pack maar even Googlen.

Prima zaak. Beter voor Boy, die waarschijnlijk nooit het eerste elftal haalt en goed voor ADO aangezien hij een goeie verdediger is voor de Eredivisie. Ik zoe graag zien dat Ajax de bezem flink door de jeugd zou halen aangezien er nog een aantal jongens rondlopen die gewoon dat kleine beetje missen zoals Johnsen, Jensen, Noa Lang (ja ik denk niet dat hij het zal halen), Mendez etc.

17 juli 2020 om 12:56

Een team heeft gedurende het jaar minimaal 20 spelers nodig. Niet elke speler zal Ajax 1 halen, desondanks hebben de spelers van Jong Ajax talent zat om in de toekomst elders te spelen.ik zou Victor Jensen en Noa Lang verhuren omdat zij wel het potentieel hebben voor Ajax 1, maar vlieguren moeten maken op een hoger niveau dan de Keuken Kampioen Divisie.mendez etc. moet je lekker laten spelen in Jong Ajax. Zij lopen niemand in de weg en komen gedurende het seizoen wel tot minimaal 15 wedstrijden.

ADO is een stuk actiever op de transfermarkt dan vorig jaar, moet ook wel want anders wordt het weer een lastig jaar voor ze.

17 juli 2020 om 13:00

Hadden ze in de winter niet bijna 10 spelers gehaald? Voornamelijk uit Engeland? Kan mij vergissen hoor. Dat heeft toen iig niet bijster goed uitgepakt.

17 juli 2020 om 13:25

Klopt inderdaad, allemaal huur en waren ook spelers die niet heelveel minuten hadden gemaakt bij hun huidige club vorig seizoen. Ben benieuwd hoe ADO het dit seizoen zal gaan doen.

Aankoopbeleid van Ado, is dit seizoen interessanter om te volgen dan bijvoorbeeld vorig jaar.peet Bijen in een groen/geel shirt zal best wennen zijn voor FCT fans.overigens hebben de meeste eredivisie clubs wel een paar spelers met een Ajax achtergrond.niks mis mee,

17 juli 2020 om 14:01

Peet Bijen is niet goed genoeg voor de Eredivisie zoals hij speelde bij FC Twente. ADO moet juist op gaan passen. FC Twente moet op dit moment constant een nieuwe selectie samenstellen, maar bij ADO lijkt dat vooral een keuze te zijn. Ze halen een jonge Canadees die een niet-EU salaris krijgt daar en als je ziet wat ze verder halen, zijn het vooral degradatievoetballers. Alleen Bourard kan denk ik wel potten breken, maar het is altijd afwachten hoe zo'n jongen aard in de Eredivisie.

17 juli 2020 om 14:30

Ik zal je wel even corrigeren. Die estevez heeft als het goed is een spaans paspoort waardoor hij niet speciaal zo een salaris hoeft te ontvangen. Catic ben ik ook heel benieuwd naar wat in mijn ogen niet speciaal een degradatie voetballer is. Kees de boer heb ik geen mening over..

17 juli 2020 om 14:40

Nou ja, zo indrukwekkend is het niet als je in 17 wedstrijden tot 3 doelpunten en 3 assists komt in de Keuken Kampioen Divisie. Hij komt nu in een ploeg te voetballen die vaker de mindere is dan Jong PSV is. Het is niet makkelijk om daar als jonge aanvaller mee om te gaan.

Geen onlogische zet van ADO Den Haag. Deze jongen heeft de potentie om een degelijke ED-speler te worden. Er zijn maar weinig kansen om dergelijke spelers aan je te binden. Heb Kemper bij Jong-Ajax een aantal malen zien voetballen. Had dan ook niet de verwachting dat hij in het 1ste van Ajax zou belanden. Maar je avontuur vervolgen bij ADO is niet slecht.

Het blijven voor mij gewoon allemaal middelmatige aankopen voor ADO waarbij we nog maar moeten zien hoeveel daadwerkelijk iets te zoeken hebben in de Eredivisie. Met Boy Kemper ben ik daar ook niet gerust op. De echte kwaliteitsspelers die het verschil tussen degradatie en handhaving moeten vormen zie ik nog niet. De aankopen tot nog toe zijn vooral meevoetballers waarvan je nog niet kunt verwachten dat ze het team gaan dragen.

17 juli 2020 om 14:04

Dat heb ik dus ook. Bourard lijkt zo op het oog wel een goede aankoop, maar het is altijd afwachten hoe zo'n jongen aard in de Eredivisie. Verder zie ik geen spelers die op korte termijn de bodem van de Eredivisie ontstijgen. Bovendien vind ik het ook niet verantwoord om dan een Canadees binnen te halen die ongetwijfeld een flink salaris opstrijkt gezien het feit dat hij van buiten de EU komt. Deze Estevez heeft ook nog nauwelijks ervaring. Peet Bijen heeft bij FC Twente al laten zien niet aan te kunnen haken in de Eredivisie en voor de rest zijn het ook allemaal van die typische aankopen van een degradatiekandidaat.

17 juli 2020 om 14:15

Grootste probleem wat ik ook zie is dat het grootste probleem van vorig seizoen nog niet is aangepakt. Namelijk creativiteit en scorend vermogen. Ze konden geen velddoelpunt maken. Nu zal het veldspel wel worden verbetert gezien de aankopen, maar ik zie na 7 transfers nog steeds niet wie de doelpunten gaat maken en wie ze gaat aangeven. Met Summerville zijn ze hun speler met de meeste dreiging kwijt. Wellicht dat een Bourard inderdaad voor extra dreiging kan zorgen, maar dat is gokken. Met Peet Bijen ga je inderdaad ook niet veel verder komen qua verdedigende stabiliteit.

17 juli 2020 om 14:35

"met Peet Bijen ga je inderdaad ook niet veel verder komen qua verdedigende stabiliteit." - Dat is het 'm ook. Mensen vinden het een goede aankoop, maar die hebben Bijen waarschijnlijk nooit zien spelen. Er is natuurlijk wel een reden buiten het financiele plaatje dat de club niet happig was om z'n contract te verlengen. Het is dan wel een jongen uit de regio, maar ook die jongens moeten aan een bepaald niveau voldoen. Bijen is gewoon geen goede speler voor Eredivisie-begrippen.

17 juli 2020 om 19:49

Is ie beter dan Sam Stubbs?

17 juli 2020 om 21:46

Een van de vele tophuurlingen van vorig seizoen, als ik me niet vergis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.VVV-Venlo100
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. KoopmansKeeper60
J. AmofaVerdediger60
B. KemperVerdediger61
D. Moreo KlasMiddenvelder61
C. SeedorfMiddenvelder60
S. SteijnMiddenvelder62
V. BesuijenAanvaller61
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren