Arsenal meldt nieuwe deal én transfer dag na stunt tegen Liverpool

Donderdag, 16 juli 2020 om 12:08Rian Rosendaal

Konstantinos Mavropanos heeft zijn contract bij Arsenal met meerdere jaren verlengd, zo maakt de Noord-Londense club wereldkundig. De 22-jarige verdediger uit Griekenland zal echter niet bij the Gunners aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen. Mavropanos zal in de jaargang 2020/21 namelijk als huurling uitkomen voor VfB Stuttgart, dat komend seizoen terugkeert in de Bundesliga.

De oude verbintenis van Mavropanos bij Arsenal, dat woensdag met 2-1 won van kampioen Liverpool, liep door tot de zomer van 2021. De jonge mandekker speelde sinds januari voor 1. FC Nürnberg in de 2. Bundesliga. De Duitsers hadden hem tijdelijk overgenomen. Op het tweede niveau in Duitsland kwam Mavropanos tot twaalf optredens. Hij had in de korte periode aldaar een belangrijk aandeel in het ontlopen van degradatie naar de 3. Bundesliga. 1. FC Nürnberg eindigde net boven de streep op de zestiende plaats.

"We zijn er erg blij mee dat we erin zijn geslaagd om Mavropanos voor één seizoen over te nemen van Arsenal", jubelt directeur aankoopbeleid Sven Mislintat in een reactie op de website van Stuttgart. "We kennen elkaar al van onze gezamenlijke periode bij Arsenal en ik heb zijn ontwikkeling altijd goed in de gaten gehouden. Konstantinos is goed in de tackle en snel. Met zijn kwaliteiten sluit hij goed aan op onze ambities."

Mislintat werkte in het recente verleden als hoofd scouting bij Arsenal, dat de Duitser begin 2019 zag vertrekken. The Telegraph wist woensdag te melden dat de directeur ook bezig is met het aantrekken van Sokratis Papastathopoulos, die net als Mavropanos bij Arsenal niet kan beschikken over een basisplaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door jackieboy10)

Sokratis lozen is prima, degelijk geweest vorig seizoen, dut jaar matig. De bezem moet er flink doorheen. Hier te beginnen.

16 juli 2020 om 13:19

Helaas heeft Sokratis niet echt een restwaarde dus Arsenal creëert voornamelijk ruimte in het salarishuis hiermee. Op papier (transfermarkt) is Sokratis nog 14,5 miljoen waard. Al verwacht ik niet dat Arsenal meer van vijf miljoen voor hem gaat krijgen.

16 juli 2020 om 13:28

Als we Europees voetbal missen dan hebben we sowieso meer baat bij een kleinere selectie, Arteta heeft aangetoond jongens te kunnen ontwikkelen. Dood hout moet eruit zodat hij evenredig aandacht kan besteden aan de jongens waar wij op termijn wel wat aan hebben.

16 juli 2020 om 13:30

Ik ben het ook volledig met je eens dat Sokratis weg moet. 5 miljoen voor vragen en weg ermee.

16 juli 2020 om 16:58

Dus alleen aandacht besteden aan Saliba ? Want van alle verdedigers die we nu hebben zie ik niet als spelers waar we op termijn wat aan hebben.. (cv's dus he). Misschien alleen Chambers als squad player, maar dat is volledig afhankelijk van hoe hij terug komt van zijn blessure...

Goed voor Mavropanos dat hij nu op het hoogste niveau minuten kan gaan maken. Doet het naar behoren dit seizoen en dan is het dus terecht dat hij een stap hoger mag maken. Het zou geweldig zijn als ze ook Sokratis overnemen. Dan zijn we daar ook vanaf en kunnen we dat geld herinvesteren in de selectie.

Niet echt heel spectaculair nieuws. Mavrapanos verhuren is prima, komt tekort voor Arsenal momenteel. Zou anders ook iets van 7e keuze zijn. Sokratis verkopen lijkt me ook een goede oplossing. Luiz, Mustafi, Holding, Kolasinac en waarschijnlijk Saliba krijgen allemaal de voorkeur. Zelfs Mari speelde meer dan Sokratis onder Arteta de laatste tijd.

16 juli 2020 om 12:50

Ik denk zelfs 8e of 9e. Luiz, Mustafi, Holding, Chambers, Mari, Saliba, Sokratis, Kolasinac, allemaal spelers die in een back-3 spelen.

16 juli 2020 om 12:51

Klopt, ik gokte maar wat. Zelfs Tierney kan in de back-3 spelen zoals tegen Liverpool. Dat zou hem 9e of 10e keuze maken. Wat heeft Arsenal toch veel verdedigers. Grotendeels van te laag niveau, maar wel veel.

16 juli 2020 om 13:02

Ik denk niet dat Arteta volgend seizoen in een back-3 gaat spelen. Werd al pijnlijk duidelijk gisteravond na 15 mins spelen dat het niet lang zou werken...

16 juli 2020 om 13:07

Als Saliba goed genoeg is en Upa wordt aangetrokken kan je weer met 2 centrale verdedigers spelen. Ik denkt dat dit echter niet gaat gebeuren omdat Mari al definitief is aangetrokken en het contract van Luiz is verlengd. Arsenal heeft zodra Chambers en Mari weer fit zijn 6 of 7 centrale verdedigers.

16 juli 2020 om 13:12

Klopt arsenallz, ze hebben zeer veel verdedigers maar wie is wel van het niveau dat ze moeten nastreven? Saliba hebben we allemaal veel vertrouwen in, verder zou ik chambers en holding houden en de rest verkopen. Dan 1 a 2 verdedigers halen en je kunt verder. Upa zou erg goed zijn maar dat zie ik niet gebeuren. Kan veel beter dan Arsenal.

16 juli 2020 om 13:17

Ik ben blij dat jij niet de coach bent. Sokratis, Luiz en Mustafi leveren niks meer op. Mari gaat niet verkocht worden want die is net gekocht. Chambers en Holding zijn heel vaak geblesseerd. Saliba is een jong talent die zich nog moet bewijzen. Dan kan je net zo goed met Mustafi en Luiz gaan spelen. Als je Aké en Upa wilt halen ben je al minimaal 80 miljoen kwijt. Dat is waarschijnlijk meer dan het hele budget.

16 juli 2020 om 15:30

Als jij Luiz en Mustafi wil behouden dan ga je dus nooit top 4 halen! Die spelers doen het af en toe wat wedstrijdjes goed maar zullen altijd weer fouten maken want dat zit in hun spel. Ja ik zou ze graag zien vertrekken. Arsenal heeft gewoon een stabiele defensie nodig. Dat gaat niet lukken met hun.

16 juli 2020 om 17:03

Heb je wel gelezen wat ik zei? Het is financieel niet mogelijk om radicale veranderingen door te voeren.

16 juli 2020 om 17:06

Nou, dus omdat ze niets opleveren moeten we ze maar houden Arsenallz? Besparen op salaris is ook een winst he! Bovendien kun je voor Mustafi echt nog wel 10 miljoen vangen. Is niet veel, maar niet niks. Ik speel liever met een krappe selectie waar wel kwaliteit in zit, dan een brede selectie waar nauwelijks kwaliteit in zit. Kwaliteit moet boven kwantiteit gaan, wat vaak bij ons niet het geval is geweest. We hebben met Saliba op dit moment 8 centrale verdedigers... En daarvan is Saliba de enige met potentie. Zit je dus met 7 andere verdedigers die eigenlijk allemaal even slecht zijn.. Kom je niet bepaald mee verder. Dan maken Chambers en Holding over het algemeen genomen de minste fouten van die 7 en is Chambers ook nog eens multifunctioneel. Dus dan is het toch niet gek dat zij dan volgens arsenal890 kunnen blijven? Zijn bovendien beide ook nog eens het jongst (m.u.v. Mavropanos).

Ik hoop dat deze jongen fit kan blijven want ik denk dat hij wel kan uitgroeien tot een goede stabiele verdediger.

Maakte veel indruk toen hij net doorbrak onder andere tegen United waar lukaku in zijn broekzat zat. Daarna door blessure een terug val.

Samen bij Stuttgart zou mooi zijn het duo waar ik eigenlijk me hoop op had gevestigd samen maar sokratis is nu wel gewoon te oud en geen topper meer. Evengoed leuk en sterk duo voor stuttgart!

16 juli 2020 om 12:56

Je laat weer eens zien dat je geen idee hebt waar je het over hebt. What's new. Mavrapanos is nog niet afgeschreven, anders was hij inderdaad al verkocht. Dit is juiste een goede test voor Mavrapanos. Als hij uitblinkt bij Stuttgart (wat ik zomaar zie gebeuren) kan hij nog terugkeren bij Arsenal en van waarde zijn.

16 juli 2020 om 13:08

Lees het woordje Als nog een keer goed. Als hij het goed doet, ik zeg nergens dat ik het verwacht of weet. Begrijpelijk lezen.

16 juli 2020 om 14:38

Ik vraag me dan ook wel af hoe jij zoveel kennis hebt over Mavropanos? Hoe weet jij nu al dat hij het nooit gaat redden? Die jongen is 22 en krijgt nu gewoon de kans om zich te laten zien op het hoogste niveau.. ik zeg niet dat hij het gaat halen maar de kans is er natuurlijk altijd.

16 juli 2020 om 14:58

Hoogindeconcen heeft een afkeur jegens Arsenal. Dat toont hij al sinds hij lid is op voetbalzone. Inhoudelijk weet hij niks over Mavrapanos maar hij wil gewoon ergens tegenaan trappen.

stunt nog wel. In eigen huis winnen van Liverpool dat nergens meer om speelt...'arsenal is helaas ver gezakt...maar toch niet zover dat dit een stunt genoemd wordt? Als ze de FA cup winnen door City en utd of chelsea te verslaan. Dat zou een stunt zijn

16 juli 2020 om 15:12

Als we van City winnen is het een stunt. Maar de finale winnen is geen stunt meer. Chelsea en United zijn net als Arsenal niet bijzonder.

Volgend seizoen met Upamecano erbij. En anders een centrum met Tierney David Luiz en Saliba. Goeie mix van ervaring jeugd en doorzettingsvermogen! Mooiste zou zijn Upamecano erbij en Tierney wingback.

16 juli 2020 om 13:09

Waarom doe je alsof Upa al binnen is? Je zet letterlijk Arsenal best vaak voor schut met je comments over spelers die bij lange na nog niet binnen zijn. Bij Arsenal is een transfer pas zeker zodra het contract is getekend. De situatie met Higuain staat me nog op het netvlies.

16 juli 2020 om 14:46

Jij denkt natuurlijk dat auba weggaat en er niemand gehaald word. Beetje vertrouwen hebben hoor.

16 juli 2020 om 14:59

Ja dat denk ik ja. Waarom ik dat denk? Van Persie, Ramsey, Fabregas, Sanchez en dan alle mislukte transfers waaronder Higuain. Je bent veel te naïef.

16 juli 2020 om 16:41

En jij te negatief doe lekker een spurs shirtje aan. Zo word het nooit beter met Arsenal. Als je het niks vind ga dan niet op iedereen reageren van die word niet gehaald die gaat weg en die kan er niks van

16 juli 2020 om 16:45

Ik durf te wedden dat menig Arsenal-supporter op Voetbalzone het roerend met me eens is. Jij noemt het negativiteit. Ik noem het realisme gezien de transfer en contractgeschiedenis van Arsenal. Desondanks is het verstandiger om niet alvast te pronken met spelers die bij lange na nog niet gekocht zijn.

16 juli 2020 om 16:52

ik ben het met je eens. Arsenal is gewoon erg ver weggezakt, en ook al komt een Upamecano, dan nog kom je niet in de buurt van City en Liverpool en zoals het er nu naar uitziet ook niet bij Chelsea en Man utd.er moet nog veel meer gebeuren

16 juli 2020 om 17:11

Wat is dat toch een ontzettend triest verweer man Fryske_gunner. Lijkt sowieso een trend te zijn de laatste tijd hier op Vz.. Als je negatief bent over Arsenal dan ben je gelijk een Spurs supporter. Wat een klinkklare onzin man! Het heeft ook niets met negativiteit te maken, maar met realiteit en met zaken niet presenteren als waarheid. Jij zegt continu: Upamecano komt, Partey komt. Alsof het allemaal uitgemaakte zaken zijn. Dat is gewoon onzinnig. Het zijn niets meer dan geruchten en zeker bij Arsenal kun je daar nooit van op aan. En dat is waar Arsenallz op doelt. Want er is een stuk meer informatie omtrent de slechte financiële positie van Arsenal en andere zaken die erop duiden dat grote aankopen niet te verwachten zijn. Kijk daar dan realistisch naar.

16 juli 2020 om 13:13

Je was ook al erg zeker dat partey erbij komt. De media zeggen nu dat hij dichtbij een contract is. Welke informatie heb jij dat partey en upa dichtbij Arsenal zijn?

16 juli 2020 om 13:20

Dat heeft hij niet. Recente berichten uit de wandelgangen van VZ geven juist aan dat Partey gaat verlengen bij Atletico.

16 juli 2020 om 14:51

Wacht het maar eventjes af zijn goeie vriend zij geloof niet alles wat je leest.

16 juli 2020 om 14:59

@Arsenallz Vraagtekens zetten bij de informatie van iemand anders om vervolgens zelf met de wandelgangen van VZ te komen. Lekker bezig, vriend!

16 juli 2020 om 15:00

Ik kan wel met meer bronnen aan komen maar dat was het me niet waard. Zoek het zelf maar op, o.a. the Guardian etc geven aan dat het waarschijnlijk is dat Partey gaat verlengen.

17 juli 2020 om 02:23

Ja en Charles Watts journalist van Goal geeft aan dat het onzin is dat Partey gaat verlengen. Zoek het zelf maar op.

Ik denk niet dat het nog iets gaat worden met Mavropanos. Als je Mustafi en Luiz al niet voorbij komt in de pikorde belooft dat weinig goeds. Eigenlijk zou Arsenal alle huidige centrale verdedigers moeten lozen en met Saliba een nieuwe verdediging moeten bouwen. In een ideale wereld weet je Upamecano en Aké te halen. Voorin heb je genoeg kwaliteit om het met de huidige spelers te redden. 2 centrale verdedigers en minimaal 1 middenvelder is een must.

16 juli 2020 om 13:12

Ik zou het niet doen om in ieder geval een Gnabry, Bennacer en Malen situatie te voorkomen. Arsenal heeft aangetoond dat ze juist niet te snel een speler moeten verkopen.

16 juli 2020 om 13:22

Gnabry en Malen besloten zelf te vertrekken. Die hebben beide geen serieuze kans gehad. Malen kan ik begrijpen, want die was nog erg jong. Gnabry had gewoon speeltijd moeten krijgen. Je kan spelers trouwens ook verkopen met een terugkoopclausule.

16 juli 2020 om 13:27

Daarom nu Mavrapanos verhuren en daarna pas beoordelen of hij een kans hoort te krijgen. Verkopen met terugkoopclausule is iets waar veel clubs niks van willen weten helaas (de kopende partij dan). Gnabry had inderdaad meer speeltijd moeten krijgen want ik vond hem in zijn wedstrijden voor Arsenal goed qua potentie. Zijn verhuurperiode bij West Brom was daarentegen heel matig. Daarom vind ik dat Arsenal spelers niet te snel moet afschrijven want de club heeft inmiddels drie spelers weggedaan die nu allemaal basis (gnabry en Bennacer) en een goede invaller (malen) zouden zijn.

16 juli 2020 om 14:43

Nogmaals, van de 3 spelers die jij noemt zijn en 2 zelf weggegaan. Hier had Arsenal op dat moment weinig aan kunnen doen. De verhuur van Gnabry aan WBA was daarentegen volledig de fout van Arsenal. Je gaat je spelers toch niet aan een team van Tony Pulis verhuren!? In geen enkel universum hanteren beide teams dezelfde speelstijl.

16 juli 2020 om 15:00

Arsenal had er alles aan kunnen doen. Je zegt het letterlijk zelf.

16 juli 2020 om 17:14

Daarom is wat Dumbell zegt over terugkoopclausule natuurlijk wel interessant Arsenallz. Dat is iets wat Arsenal nagenoeg nooit doet. Terwijl het wel nuttig kan zijn. Dan biedt je de kopende ploeg een lagere transfersom, maar wil je wel een terugkoopclausule voor een bepaald bedrag. Zeker met jongere talenten is dat iets wat wel het overwegen waard is.

16 juli 2020 om 17:24

Daar ben ik het ook zeker mee eens. Dat moet je bij elk talent eigenlijk doen.

16 juli 2020 om 17:23

@dumbell. Op zich is het m.b.t. tot Mavropanos natuurlijk niet heel verkeerd om te verlengen en te verhuren. Op dit moment raak je hem niet voor een leuk bedrag kwijt en anders loopt hij gratis de deur uit. Nu verleng je, vang je een huursom (waarschijnlijk zijn salaris voor 1 jaar) en heb je na dat jaar 3 opties: 1) hij presteert goed bij Stuttgart en ontwikkelt zich tot een stabiele squad player of beter, of 2) hij presteert degelijk maar zal geen versterking voor Arsenal zijn, of 3) hij presteert niet goed. In alle drie de gevallen loop je als Arsenal zijnde weinig risico. In situatie 3 kun je hem voor nagenoeg hetzelfde bedrag verkopen als dat je nu op dit moment had kunnen doen. In situatie 2 kun je hem voor meer geld verkopen dan dat je nu had kunnen doen. In situatie 1 heb je of voor jezelf een prima speler erbij of je kunt hem voor een nog beter bedrag verkopen. Dus wat betreft Mavropanos begrijp ik dat wel.de rest van je post ben ik het volledig mee eens, alleen zie ik dat niet gebeuren. Sokratis, Holding, Chambers, Mari, David Luiz en Mustafi.. het is allemaal niets. Dan zie ik inderdaad liever een (te) smalle selectie waar wel kwaliteit in zit, dan een brede selectie waar geen kwaliteit in zit. En uiteindelijk levert de verkoop je ruimte in het salarisbudget op en nog wel een aantal miljoenen extra aan transferbudget. Persoonlijk zou ik Sokratis, Mari, David Luiz en Mustafi hebben verkocht/niet gekocht. Chambers is qua kwaliteiten wel een prima back-up. Holding leek dat ook te zijn, maar is na zijn lange blessure echt een beetje de weg kwijt. Daar zou je voor kunnen overwegen om hem te verhuren aan een lager geklasseerd team in de PL, zodat hij een jaar lang weer game time krijgt. Je kunt hem ook verkopen of houden als back-up. Dat is mij eigenlijk om het even. Als je dan 2 goede cv's haalt die ook nog groeipotentie hebben, dan kom je wat mij betreft prima 1 seizoen door. Zeker als je geen Europa League zal gaan spelen.

16 juli 2020 om 18:56

Je hebt gelijk dat het risico laag is voor Arsenal. Ik denk echter dat als je als 22-jarige 2e Bundesliga speelt, je niveau niet is wat Arsenal nastreeft. Schijnbaar wordt hij lager ingeschat dan Mustafi op dit moment, wat de alarmbellen ook doet rinkelen. Luiz zou je nog als backup kunnen houden in een 3-mans defensie. In een 4-mans verdediging houd ik mijn hart vast. Holding en Chambers waren op hun piek bruikbare spelers, echter zijn ze te vaak geblesseerd en ontwikkelden ze zich daardoor te weinig.

17 juli 2020 om 12:57

Hij wordt niet per sé lager ingeschat dan Mustafi, maar hij is verhuurd voor speeltijd omdat hij terugkwam van een lange blessure. Vandaar dat hij dit seizoen voor Nurnberg speelt. Maar inderdaad, grote kans dat hij het niveau niet heeft. Alleen dus voor Arsenal als club wel een prima situatie dit. Luiz als back-up zal dan wel moeten inderdaad, maar heb je niets aan. Wat betreft blessures heb je gelijk, alleen vind ik ze dan alsnog nuttiger dan Luiz, Mustafi, Sokratis en voorlopig ook Mari. En dat komt puur door 1 ding: over het algemeen hebben Chambers en Holding niet de pure blunders die Mustafi en Luiz wel meerdere keren per seizoen hebben. Mustafi en Luiz kunnen wel een hoger niveau aantikken als ze echt op hun allerbest zijn, maar kunnen ook veel lager zakken. Dan heb ik liever Chambers en Holding die over het algemeen stabiel een 6-7 en mogelijk een 8 spelen. Niet top, maar als back-up een stuk betrouwbaarder en goedkoper. Bovendien speelde Chambers voor zijn blessure wel een stuk beter dan alle andere verdedigers, zowel op RB als op CV.

Liverpool is al lang en breed kampioen. Waarom is hen met 2-1 verslaan, zeker door een club als Arsenal een stunt? Ik denk dat er in de afgelopen jaren wel meer clubs kampioen zijn geworden ondanks een nederlaag tegen Arsenal.

16 juli 2020 om 21:17

Volgens mij is het de eerste overwinning op Liverpool sinds 2015. Ik zou het ook niet een stunt noemen, had het een beetje zien aankomen onder de noemer "Liverpool is kampioen, neemt het toch niet serieus", maar onverwachts is het in ieder geval wel. Maar ja, titels zijn op voetbalzone soms een beetje overdreven, dat is nou eenmaal zo.

Heeft bij Nurnberg zowat elke pot goed gespeeld. Gaat wel van de kelder van de 2. Bundesliga naar waarschijnlijk de kelder van de 1. Bundesliga, maar als dat goed gaat, kan je als Arsenal zijnde er of geld aan verdienen of hem een kans geven in 2021. Het is te hopen dat hij voor Stuttgart in ieder geval net zo belangrijk is als voor Nurnberg. Leuk detail is dat Mislintat nu bij Stuttgart zit, ex-scout, of wat hij ook was, van Arsenal, op wiens voornemen Mavropanos in eerste instantie werd gehaald. Dus er is iemand binnen die club die wel in hem lijkt te geloven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Watford6-2
13.Arsenal6-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder50
B. SakaAanvaller50
A. LokongaMiddenvelder40
P. AubameyangAanvaller41
N. PépéAanvaller40
A. Maitland-NilesMiddenvelder30
G. XhakaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren