‘Carel Eiting kan Ajax verlaten na hernieuwde interesse uit Italië’

Woensdag, 15 juli 2020 om

Sampdoria is Carel Eiting nog niet uit het oog verloren, zo verzekert het Algemeen Dagblad woensdagmiddag. De middenvelder van Ajax was vorig jaar al in beeld bij la Samp en de club uit Genua heeft volgens de berichtgeving nu opnieuw gepolst of Eiting openstaat voor een verhuizing naar Noord-Italië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Carel Eiting het best kan vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door primetime)

Wat mij betreft mag hij weg. Mist mijns inziens teveel om het te redden bij Ajax.

15 juli 2020 om 16:59

Ben ik het helemaal mee eens. Ik moest wel gniffelen toen ik David Endt hoorde zeggen dat hij dit jaar de smaakmaker bij Ajax zou zijn. Ik denk €5-6 miljoen, een strik erom en veel succes.

15 juli 2020 om 17:06

Overmars kennende moet hij hier wel 8-10 miljoen (inclusief doorverkooppercentage) uit zien te slepen. Heeft toch al best wat partijtjes gespeeld voor het eerste. Wat ook van invloed kan zijn op zijn transferwaarde. Denk dat het goed is om wat door te selecteren waarmee er meer kansen komen voor de grotere talenten uit de eigen jeugdopleiding. Kotarski, Eiting, Pierie, Botman, Ekkelenkamp, Labyad, Marin, Lang verkopen voor pak hem beet 70-80 miljoen en je hebt allemaal topdeals. En kan Ajax door gaan selecteren met Timber, Unuvar, Taylor, Hansen, Regeer, Brobbey, enzovoorts.

15 juli 2020 om 17:09

Ik geloof niet dat Overmars hier 8-10 uithaalt. Ik denk dat Ajax zich ook coulant op gaat stellen en 3/4 doet accepteren maar wel doorverkooppercentage erop wilt zien.

15 juli 2020 om 17:32

@nmenekamp. Makkelijk zeggen achteraf. Dat we de gewenste Eiting niet hebben gezien is waar. Maar deze jongen is redelijk vaak geblesseerd geweest en werd daardoor iedere keer weer teruggeworpen. Helaas voor hem. Een andere club is misschien het beste nu. Al twijfel ik of je dan wel direct naar t buitenland moet gaan..

15 juli 2020 om 17:39

@Kush, fysieke gesteldheid is 1 van de belangrijkste voorwaarden om de top te halen. En helaas heeft Eiting dat gewoon weg niet. Hij komt fysiek op elk vlak te kort.

15 juli 2020 om 17:49

Ik denk ook niet dat hij het gaat redden, maar ik had wel graag een keer een fitte Eiting gezien. Ik heb wel eens begrepen dat hij ook dit seizoen na elke wedstrijd nog met zijn knie in het ijs moest omdat hij een reactie kreeg. Wat ik met Eiting wel heb is dat hij de enige passende - spelverdelende middenvelder is in de huidige selectie. Het is niet voor niets dat Ajax achter Höjbjerg aan zit bijvoorbeeld. Zeker in een elftal zonder Ziyech is het wel lekker wanneer er ook nog iemand loopt die het spel kan verplaatsen en een paas over 40m kan geven. Buiten Blind zijn er nu maar weinig spelers die dit ook hebben, en van de overige middenvelders geen enkele. Ik zie alle gebreken van Eiting ook, hij is met name erg traag en fysiek zwak, maar dat zijn punten waar een fitte speler aan kan werken.

15 juli 2020 om 17:52

70 a 80 miljoen? Dat is veel te veel. Ik denk dat je als Ajax zijnde blij mag zijn met 40 miljoen voor al deze spelers. Ik ben het wel met je eens dat Ajax eens goed door moet selecteren maar daarnaast ook de absolute top talenten eens meer de kans zou kunnen geven.

15 juli 2020 om 18:00

Met Overmars als topverkoper is er wel meer uit te halen denk ik. Kijk maar naar Botman waar Ajax met doorverkooppercentage al richting de 9 miljoen gaat. Overmars gaat gewoon nee zeggen als een club een bod zou doen van 4 miljoen op bijvoorbeeld Eiting omdat Ajax het geld niet nodig heeft en Eiting voor dat bedrag beter behouden kan blijven omdat hij wel specifieke kwaliteiten heeft. Bij 7-8 miljoen of meer wordt het pas interessant voor Ajax om Eiting te verkopen. En dat geldt voor meer talenten welke ik heb benoemd.

15 juli 2020 om 18:31

Toen Dolberg net doorbrak vertelde hij dat Eiting het volgende grote talent uit de opleiding zou worden. Bij Vitesse of misschien nog wel bij AZ zou hij een smaakmaker kunnen zijn als ze een beetje rekening houden met zijn gebrek aan duelkracht en loopvermogen. Maar helaas gaan we dat bij Ajax niet doen voor eiting. Die jonge heeft lang genoeg kunnen voetballen bij Ajax omdat hij beste vriendjes was met de grootste talenten. Nu die weg zijn is er geen reden meer om in hem te investeren, strik eromheen en weg ermee. Zelfde geld voor Marin

15 juli 2020 om 19:12

Toch zie ik bij Eiting dingen die ik bij veel anderen bij Ajax niet zie. Het inzicht en de passing die hij heeft, daar kan bijvoorbeeld Gravenberch alleen maar van dromen. Het grootste nadeel van Eiting is denk ik zijn fysiek. Voetbaltechnisch meer dan voldoende, maar qua fysiek komt hij gewoon te kort.

15 juli 2020 om 19:30

@Jansssen, Dan heb je nog nooit goed naar Gravenberch gekeken en ook niet genoeg naar Eiting. Eiting geeft alleen ballen rondom de eigen middellijn. Dieper in het veld is hij het overzicht kwijt. Daarentegen heeft Gravenberch veel dieper op het veld al veel meer key passes gestuurd en succesvolle dribbels afgerond.

15 juli 2020 om 17:15

Maar waarom vinden de meeste het wel goed als zo'n jonge speler van Ajax naar t buitenland gaat en een speler die beter is van bv AZ niet ?

15 juli 2020 om 17:18

Eiting is hier uitgeleerd bij jong ajax, is niet goed genoeg voor ajax 1 en gaat dus weg. Zijn ook jongens bij AZ die dat doen. Het ligt uiteindelijk allemaal aan de speler.

15 juli 2020 om 17:20

De meeste Ajacieden willen niet eens spelers van Az. Als spelers van Az naar het buitenland willen dan moeten ze dat lekker doen joh! Eiting gaat het bij Ajax denk ik niet redden.van mij mag hij okk best naar een andere Nederlandse club maar die zullen zijn salaris wel niet kunnen betalen.

15 juli 2020 om 17:27

@richard-nec, omdat jongens als Botman, Eiting en Sierhuis niet te betalen zijn voor de Nederlandse subtop en momenteel te kort komen voor de Nederlandse top. Kijk ik zie az, utrecht of vitesse geen 7/8 miljoen voor Botman of Eiting neerleggen. Ook feyenoord niet. Daarnaast hebben spelers die te kort komen voor Ajax 1 vaak weinig toe te voegen aan psv 1 en daarnaast zal Ajax een jonge (talentvolle) speler niet snel naar psv willen laten gaan. Dan blijven clubs als Reims, Lille, Bremen en Sampdoria vaak over voor deze jongens.

15 juli 2020 om 18:43

@Richard - NEC. Onzin, mensen hebben 0 problemen met het feit dat spelers van AZ naar het buitenland gaan. Het probleem ligt bij de houding we verkopen niet aan de top, dan maar buitenland en vervolgens zien we die talenten van AZ volledig van de radar verdwijnen. Ajax zegt bv niet wij verkopen niet aan AZ. Hadden ze zonder de Wit gezeten. Ziyech had AZ net zo goed kunnen kopen als Chelsea wel hetzelfde bedrag aftikken graag. AZ vraagt meer als Ajax komt. Ajax vraagt hetzelfde als AZ komt.

15 juli 2020 om 19:10

@spielen, als andere clubs het salaris van Eiting niet eens kunnen betalen, dan betaald veel te veel aan haar spelers. Het zal meer de vraag zijn of andere clubs het salaris wat hij bij ajax krijgt niet willen betalen.

15 juli 2020 om 19:09

@Ajax1812 Wat mij betrefr mag hij blijven. Ook al zou hij niet basismatriaal zijn, we hebben ook gewoon sterke bank nodig. Beter een eigen speler van 22 op de bank met ervaring in NL en Europees, dan een A junior. Spelers als Marin, Ekkelenkamp, Eifting, Magallan, Labyad, Lang en Alavarez kunnen zorgen dat het niveau hoot blijft. Meer concurrentie. Een Gravenberch zal moeten blijven presteren wetend dat Eifting, Marin, Alvarez en Ekkelenkamp staan te trappelen om te spelen. Op training gaan ze vol dan. Als je spelers als Taylor op de bank hebt, dan is het niveauverschil te groot. Een Traore staat ook scherp door Tadic en Huntelaar.

Door de Ajax sticker zou die zomaar 8 miljoen op kunnen leveren, meteen verkopen dan.

Heeft qua visie en voetballend vermogen ontzettend veel potentie, maar zijn loopvermogen en duelkracht is zo ontsmettend slap. Erg traag en nog een ideale schoonzoon in de duels, als hij dat kan veranderen heb ik nog wel vertrouwen in hem. Desalniettemin moet je hem bij een bod van +/- 5miljoen gewoon weg doen

15 juli 2020 om 17:07

Hij past imo wel goed bij een Italiaanse club, zeker in de onderste regionen. Een man met duel kracht naast hem en een hoop ruimte voor zich om aanvallers weg te sturen.

15 juli 2020 om 17:09

Denk dat Overmars daar wel meer uit sleept. Als Botman voor 8 a 9 miljoen over de toonbank gaat dan kan Eiting ook wel voor dat bedrag gesleten worden.

15 juli 2020 om 17:14

Kan, omdat hij een beetje werd gezien als opvolger van Frenkie De Jong, aan de andere kant heeft Botman een erg sterk seizoen gehad bij Heerenveen wat veel clubs opgevallen is en Eiting juist wisselvallig gepresteerd heeft in de wedstrijden die hij bij Ajax mocht spelen, al zaten daar ook wat Europese wedstrijden tussen wat clubs als Sampdoria natuurlijk ook opvalt.

15 juli 2020 om 17:18

Geloof ik niet, veel blessures gehad, stukje ouder en qua profiel minder aantrekkelijk dan boomlange en redelijk snelle mandekker Botman.

15 juli 2020 om 17:21

Enige verschil is dat Botman bij Heerenveen wel heeft laten zien over specifieke kwaliteiten te bezitten, namelijk fysiek sterk, zeer kopsterk, hoog aantal clearances en een goede pass. Allemaal belangrijk en relevant voor een centrale verdediger. Daarnaast heeft hij een internationaal profiel, een lange en sterke verdediger die kan voetballen. Eiting heeft ongeveer nog niets op niveau laten zien en heeft weinig loopvermogen en duelkracht, het vraagt om specifieke omringing wil hij renderen.

15 juli 2020 om 17:54

Ik zou gewoon lekker 3/4 miljoen accepteren en Eiting ook die transfer gunnen en een doorverkoop percentage van 20/25% erbij bedingen. Mocht hij wel doorgroeien daar kan je er later nog wat extra aan verdienen.

15 juli 2020 om 18:17

Wel een meerwaarde als hij ontsmettend is in de duels!

Bij een goed bod lekker laten gaan. Eiting is een mooie speler, maar gewoonweg niet goed genoeg voor in de basis van Ajax 1. ZIe hem in het lage tempo van de Serie A nog wel excelleren, als hij veel aan kracht weet te winnen. De techniek en intelligentie om de dirigent van een elftal te zijn, zijn in ieder geval meer dan aanwezig.

hij heeft een uitstekende pass in de benen maar verder komt hij imo op alle fronten tekort voor een club als Ajax. hij heeft o.a. een hele lage handelingssnelheid, technisch is hij ook niet en hij heeft geen duelkracht. ik zou hem daarom verkopen als ik Ajax was

Mischien verstandig om hem een jaar te verhuren aan Sampdoria. Mocht hij fysiek grote stappen maken, dan kan hij een hele belangrijke pion worden voor Ajax.

Strik erom en weg wegwezen. Een leuke voetballer maar komt qua handelingssnelheid te kort om bij Ajax in de basis te staan. Kan voor de rest gewoon een mooie carrière tegemoet zien, want het is niet dat hij niks kan en geen talent heeft. Heb hem flink wat mooie passes zien versturen.

Heeft een goede traptechniek en redelijk wat inzicht. Voor Ajax komt hij helaas handelingssnelheid tekort maar in de slome serie a zou die zeker mee kunnen draaien bij Samp

15 juli 2020 om 17:03

het tempo in de Serie A ligt toch echt een stuk hoger als in de Eredivisie. er lopen daar veel betere voetballers rond die dingen in een veel hoger tempo weten uit te voeren als de voetballers hier

15 juli 2020 om 17:22

Gaat meer om intentie. In Nederland moet alles zsm naar voren terwijl het in Italië meer afwachten is

15 juli 2020 om 17:26

dat misschien wel en het feit natuurlijk dat het niveau daar hoger ligt. in de Eredivisie mag je soms wel 5 keer een bal aannemen voordat je directe tegenstander op het idee komt om in te grijpen waar ze er in Italie korter opzitten. daar moet je handelingssnelheid toch wat hoger liggen, anders ben je de bal kwijt

Dit kan zomaar een De Roon of Hateboer variant worden. Over 4 jaar staat die ineens in de basis bij het NL Elftal.

15 juli 2020 om 17:02

Dan zal hij toch echt beter moeten worden qua tempo in zijn spel en ook fysiek moet hij zijn mannetje staan. Het belangrijkste voor hem is nu dat hij speeltijd krijgt en veel meters kan maken. Het is de vraag of dat bij Ajax is of bij een andere club.

15 juli 2020 om 18:44

Ergens heb ik dit gevoel al jaren bij Eiting. Der absolute stille kracht op het droom middenveld met van de Beek en Nouri, maar bij het eerste, mede door flinke blessure op een cruciaal moment, komt het er niet uit. Misschien dan maar beter om het eens elders te proberen. Soms werkt een andere omgeving beter.

15 juli 2020 om 18:47

Op wiens plek dan. Zijn beste plek, is de plek van Frenkie. Die gaat hij er niet uitspelen. En qua leeftijd zit er niet veel verschil tussen.

Lastige dit... spoeling op het middenveld is al vrij dun en is wel een speler die je er goed bij kan hebben en natuurlijk eigen jeugd. Maar heb toch ook het idee dat ie iets te licht is voor het spel wat Ajax wil spelen. Zou zeggen bij een echt goed bod mag ie wel weg maar anders er gewoon lekker bij houden, tenzij hij zelf heel graag weg wil

Eiting heeft uiteindelijk niet gebracht wat er van hem werd verwacht. Hij mist pure snelheid maar ook handelingssnelheid. Tegen de amateurs in de beker zag je dat hij met zijn linker de balletjes prima overal kon neerleggen maar zodra hij in de eredivisie mee deed zag je zijn tekortkomingen. Vooral fysiek ook. Ik denk ook niet dat hij naar italie moet gaan maar eerder naar een voetballende ploeg wat lager in de eredivisie. Ajax moet wat ruimte maken in het salarishuis en deze inmiddels ook al 22 jarige speler gaat het mijns inziens niet brengen op het gewenste ajax niveau. Nu is het tijd voor ajax om een ervaren middenvelder te halen voor op 6 of 8. Ik zou het nog eens proberen bij davy propper bijvoorbeeld

Hij moet een keer meters maken, hij is op een leeftijd dat hij zich moet afvragen of hij het niveau heeft en ik ben bang dat hij net tekort komt. Hij staat nu al een tijdje stil in zijn ontwikkeling en dat is jammer. Sampdoria zou een mooie club voor hem kunnen zijn.

zag er in de eerste paar wedstrijden “vorig” Seizoen goed uit maar raakte geblesseerd. Dan Moët Ajax verder. Toch nieuws gierig naar waar zijn (Uiteindelijke) plafond ligt Is een speler met een paar grote minpunten en pluspunten ala Daley blind en Theo Jansen Die hebbenbij mij altijd de gun factor. We gaan t zien.

Ik verwacht dat hij gaat vertrekken. Wilt gaan spelen en bij Ajax is dat nog maar de vraag, blijf hem een leuke speler vinden maar je hebt echt spelers rondom hem nodig die zijn zwaktes op kunnen vangen. Voorin qua loopvermogen, snelheid en duelkracht. Zijn trap en inzicht is gewoon van heel goed niveau. Zou alleen werken zoals Pirlo had met spelers die die zwaktes konden maskeren waardoor hij spel kon dirigeren. Opendraaien, spel verplaatsen en alles kan hij wel. Maar het gebrek aan atletisch vermogen speelt hem parten, enorm zonde want hij heeft dat voetballende vermogen dat Ajax mist voor de verdediging.

15 juli 2020 om 17:42

Ik dacht ook precies aan Pirlo, niet dat hij dat niveau is, maar hij kan het spel goed dirigeren en is gewoon heel sterk aan de bal, maar dan nog is de handelingssnelheid te sloom bij Carel. Goede voetballer, maar komt te kort in het middenveld van Ajax

Ik zie hem liever verhuurd worden aan een eredivisieclub. Minuten maken en dan kijken of hij kan aanhaken bij Ajax. Verkopen kan altijd nog. Beetje a la Daley Blind bij Groningen en Verthongen bij Rkc.

15 juli 2020 om 17:09

dat had Ajax imo beter kunnen doen met Botman, een verdediger van 1.93 meter

15 juli 2020 om 17:20

dat hebben ze toch ook gedaan?

15 juli 2020 om 17:21

Japie bedoeld kijken of hij aan kan haken.

15 juli 2020 om 17:23

ja dat klopt wel idd, maar ik vind het zonde dat ze hem verkocht hebben want ik vond het wel een talentvolle speler. ik snap wel dat 8 of 9 miljoen niet niks is hoor maar een toekomstig centrum met Schuurs en Botman die beiden 1.93 meter zijn had wel echt top kunnen zijn als ze daadwerkelijk hun potentie hadden ingelost op termijn. aan de andere kant vond ik Wesley Hoedt vroeger ook een groot talent bij AZ maar dat is er ook nooit helemaal uitgekomen op een goede periode bij Lazio na

15 juli 2020 om 17:24

Om hem dan zelf te gebruiken neem ik aan dat hij bedoelt. Maar dat hij 1.93 is maakt hem nog geen geschikte verdediger. Dijks was ook heel lang maar heeft nog nooit een bal gekopt. Lengte is zwaar overschat en echte Rene vd Gijp gelul. Nee je moet geen spelers van 1.65 achterin zetten maar boven de 1 mtr 80 kan prima!

15 juli 2020 om 17:30

@spielen ik vind lengte zeker niet overschat en zelfs heel erg belangrijk voor de luchtduels. je kan zo goed timen als je wil maar als je 1.82 meter bent en je staat tegen een speler van rond de 1.90 meter die ook goed kan koppen dan maken dat soort details het verschil op het hoogste niveau. we hebben bv allemaal Blind tegen Llorente kunnen zien vorig jaar. die eerste verloor letterlijk ieder kopduel door zijn gebrek aan lengte en Ajax kwam er verdedigend daardoor niet meer uit waardoor Spurs de overhand kreeg en uiteindelijk de finale van de CL haalde. Dijks was een linksback dus dat is weer een heel ander verhaal. op die positie moet je vooral snel, wendbaar en dynamisch zijn maar in het centrum heb je veel te maken met kopduels en dan is lengte toch wel heel belangrijk

15 juli 2020 om 17:31

ah, ok. Ik had het verkeerd begrepen. In mijn beleving is Botman nog niet verkocht.

15 juli 2020 om 17:33

@spielen Ben t wel met je eens dat lengte niet zalig makend is. Maar een team zoals Atlanta speelt met allemaal jongens van boven de 185cm (uitzondering daar gelaten) en dat werpt zeker ze vruchten af! Vd gijps punt is, denk ik, dat als je middelmaat hebt, je beter grote sterke middelmaat kan hebben. Verdedigen is makkelijker dan aanvallen en als je dat doet met grotere spelers gaat t nog makkelijker. Uit de kluts scoren, de 2e bal winnen etc dat zijn tactieken die je kan implementeren, als je grote sterke spelers hebt.

15 juli 2020 om 17:37

@29er ok, ik dacht dat dat al officieel rond was maar daar heb ik me dan in vergist

15 juli 2020 om 17:39

Van der Gijps punt is dat er een ideale lengte en lichaamsbouw is voor bepaalde posities, een range. Voldoe je niet aan het ideale plaatje, moet je het compenseren met inzicht, techniek, talent of iets anders. Sommigen gaan dit erg goed af.

15 juli 2020 om 17:40

@toppertje ouwe precies! kijk naar een Van Dijk, Laporte, De Vrij, Maguire, De Ligt, Pique, Sule/boateng en Varane bv. allemaal lange gasten die 1.89 meter of zelfs langer zijn. zo een moet je er op dat niveau gewoon in je centrum hebben staan voor de kopduels. je ziet dus dat de grote Europese topclubs zowat allemaal een lange verdediger in hun centrum hebben staan en dat is echt geen toeval. die snappen dat ze die nodig hebben voor de luchtduels. dat heeft daarom verder weinig te maken met wat Vd Gijp ervan vindt

15 juli 2020 om 17:50

@japie. Ramos van 184cm (net zolang als je grote vriend Veltman trouwens hehe) compenseert dat gebrek aan lengte met snelheid en sprong kracht. Blind van 182 cm compenseert zijn gebrek aan lengte (En snelheid) met inzicht en intelligentie, maar komt wel tekort voor de echte top. Al denk ik wel dat blind in een topploeg prima als roulatie speler tegen de kleinere clubs uit de competitie zou kunnen spelen Met iemand die snel en lang is naast hem. Mits t team ook op balbezit speelt. Dan zou blind wel in een topploeg kunnen spelen

15 juli 2020 om 18:11

@toppertje ouwe Ramos is 1 van de zeldzame uitzonderingen. een Veltman gaat niet een Van Dijk of Llorente de baas zijn in de kopduels

15 juli 2020 om 18:34

Hoevaak staat een Veltman in een wedstrijd tegenover een Van Dijk dan. Nooit! Llorente werd er juist ingebracht om chaos te creeeren voorin en ja daar hadden ze moeite mee. Omdat er ineens een ander soort spel gespeeld werd. Je hoeft kopduels niet eens te winnen. Je kan als speler ook gewoon irritant en geniepig zijn. Volgens mij is Veltman dat toevallig ook en daarom moet jij hem ook niet. Ben gewoon is eerlijk joh. Je toneelstukje met je Veltman obsessie begint vervelend te worden.

15 juli 2020 om 18:44

@spielen wees even realistisch! Veltman staat waarschijnlijk niet eens bekend als de beste kopper van Nederland. ik heb hem een paar keer tegen de lange en kopsterke Luuk De Jong (1.88 meter) gezien en dat ging ook niet bepaald soepel in de luchtduels. hoe verwacht jij dan dat hij luchtduels van Llorente (1.95 meter) en Van Dijk (1.93 meter) gaat winnen met zijn 1.82 meter? hij zal best goed zijn in bepaalde dingen maar hij is niet uitzonderlijk in de lucht. je kan als verdediger gnieperig doen wat je wil maar bij een corner of voorzet zal je toch echt de bal moeten koppen en als er dan een staat die ook kan koppen en een of twee koppen groter is als jou ben je gewoon de sjaak. er kwam chaos tegen de Spurs omdat Blind de kopduels niet kon winnen van Llorente waardoor Ajax op een gegeven moment er niet meer uitkwam. als daar een lange kopsterke gast had gestaan op Llorente die alles had weg gekopt dan was er helemaal niks aan de hand geweest en was Ajax blijven domineren. De Ligt had Llorente moeten dekken want die is wel goed in de luchtduels maar die liet Llorente om onverklaarbare redenen de hele tijd lopen

15 juli 2020 om 18:58

@spielen Ik ben het met Japie ook oneens over Veltman, maar kan me goed vinden in het verhaal over lange - kopsterke verdedigers. Ook in Nederland lopen er grote fysiek sterke spelers rond, maar internationaal helemaal. Dan is het toch lekker wanneer je daar iemand tegenover kan zetten die dat ook brengt. Ik denk daarbij altijd maar aan een van de stokpaardjes van van Marwijk, een ploeg heeft wapens nodig, zowel offensief als defensief en goede koppers horen daar zeker bij. Om bij tottenham te blijven, ik zou in het komende championsleague seizoen toch niet graag Martinez en Veltman in het centrum hebben in een wedstrijd met Kane, Sanchez, Alderweireld en Sissoko om maar iets te noemen dan is elke spelhervatting een probleem. Dan is het toch lekker wanneer er een paar spelers staan die ook dik in de 180 zijn en zelfs langer.

15 juli 2020 om 19:12

@long Calling inderdaad! het is ook geen toeval natuurlijk dat bijna alle grote Europese topclubs een verdediger van 1.89 meter of langer in hun centrum hebben staan. een van de zeldzame uitzonderingen Ramos is weliswaar ijzersterk in de lucht maar zelfs daar staat vaak toch ook een Varane naast die 1.91 meter lang is

Kan goed renderen als spelmaker kort voor de verdediging maar heeft dan meteen wel een breker naast zich nodig die de duels kan aangaan. Weet niet of dat allemaal gaat renderen in het rechterrijtje van de Serie A en of zijn inzicht en passing van voldoende niveau zijn om je elftal daar op aan te passen.

15 juli 2020 om 17:10

Zal niet de status hebben om elftal om te laten gooien naar zijn kwaliteiten. Maar je hebt wel gelijk, er moeten spelers bij om zijn kwaliteiten te maskeren anders is hij snel klaar daar.

15 juli 2020 om 17:21

In een rol zoals Pirlo die had, kan Eiting wel gaan renderen. Maar dat betekent wel dat er 2 of 3 plekken in het elftal opgeofferd moeten worden om hem te ontzien. Wel een erg sierlijke speler om te zien spelen.

15 juli 2020 om 17:23

Ik denk dus dat zijn kwaliteiten op dit moment het niet rechtvaardigen om 2 of 3 plekken op te offeren. Daarnaast heb ik twijfels bij zijn loopvermogen om in het rechterrijtje van de Serie A te spelen.

15 juli 2020 om 21:38

Pirlo had ook dat gebrek aan duelkracht en loopvermogen. Qua specifieke kwaliteiten is Eiting eigenlijk heel vergelijkbaar. Veel spelinzicht, kan daardoor passes onderscheppen, maar ziet ook passes die anderen nooit zullen zien. De techniek om die passes uit te voeren en weg te draaien en zo zichzelf de mogelijkheid te verschaffen die pass te geven. Wat dat betreft qua speelstijl erg vergelijkbaar met Pirlo. Als je als team dat tactisch in kan vullen, dan heb je een gigantisch wapen in huis. En als er 1 land is waar dat tactisch in te vullen is, dan is dat wel Italië, waar toch vaak meer geduld is in de opbouw.

Zou het wel zonde vinden als ze hem verkopen maar het wordt inderdaad lastig voor hem op in de basis te komen. Het liefst zou ik zien dat ze hem een jaar aan Heerenveen of Heracles verhuren, maar als hij dat ook niet wil moet je hem misschien verkopen. Denk je dan op 15 miljoen moet inzetten.

15 juli 2020 om 17:13

Als Veerman weggaat bij Heerenveen dan zouden die sowieso geinteresseerd zijn in huren denk ik. 15 miljoen is natuurlijk een belachelijke prijs voor deze speler

16 juli 2020 om 00:46

@FeyCoev, ik vind hem anders meer waard dan Botman, hij heeft in Ajax 1 gespeeld, ook Europees. Waarom zou je geen 15 miljoen voor hem vragen? Een Bazoer werd al verkocht voor 12 hoor.

16 juli 2020 om 01:35

@hoogindeconcen, Bazoer vertrok op 20 jarige leeftijd met 3x zoveel wedstrijden in Ajax 1 als Eiting nu op 22 jarige leeftijd heeft. Daarnaast werd Bazoer altijd als toptalent gezien en had hij die status nog steeds toen hij vertrok. Tel daarbij op dat hij geen enkel blessureverleden had itt Eiting die de afgelopen 2 jaar ongeveer zo'n 60 procent van de tijd is geblesseerd. Bazoer was ook nog eens international. Eiting is voor eredivisiebegrippen niet zo jong meer en heeft ook niet de ervaring die bij zijn leeftijd past. 22 jaar, nog geen 20 eredivisie wedstrijden gespeeld, behoorlijk blessureverleden. 15 miljoen is belachelijk.

15 juli 2020 om 22:16

@hoogindeconcen En waarom zou je het zonde vinden als ze hem verkopen?

16 juli 2020 om 00:43

Ik vind dat Eiting kwaliteiten heeft die je weinig ziet en niet kan trainen, namelijk een geweldige balbehandeling, pass, inzicht, en gevoel voor de ruimte voor hem. Hij is nooit onbetwiste basisspeler geweest, maar zat daar een aantal keer dicht tegenaan, en had toen steeds dikke pech met blessures. Hij is natuurlijk ook een jongen uit de eigen opleiding, en die hebben bij mij altijd een streepje voor.

Zou mooi zijn. Een vertrek van Eiting past bij de grote schoonmaak dat ons middenveld nodig heeft. Eiting, Marin, van de Beek mogen allemaal vertrekken. Gravenberch blijven en ik zou misschien ook Ekkelenkamp nog houden als 15e of 16e man op de bank. Ziet er soms wat houterig uit maar heeft wel dynamiek en pit en dat missen al die middenvelders die wat mij betreft mogen vertrekken.

Strik erom en weg ermee. Zeer beperkte speler en met de moordende concurrentie is de kans sowieso nihil dat Eiting weg iets gaat opleveren.

Ik denk niet dat Eiting goed genoeg is voor Ajax. Maar juist zijn positie is de enige die echt onderbezet is binnen Ajax. Gravenberch, Marin, van de Beek, Ekkelenkamp en ook Kudus zijn allemaal meer lopende en of aanvallende middenvelders, maar geen echte passers or spelers die van achteruit de opbouw kunnen verzorgen.

Voetballend aan de bal is hij wel goed, heeft een goede techniek en een mooie pass, maar Carel is gewoon veels te sloom en veels te braaf en mist ook nog fysieke kwaliteiten. Denk zelf dat hij heel goed zou passen bij een Utrecht of eigenlijk misschien wel in de Serie A, maar ik denk dat hij altijd tekort zal komen

Het beste voor beide partijen. Soms red je het gewoon niet tot basisspeler bij een club waar je zit. Dan kan je beter elders kijken.

Technisch en tachtisch top, fysiek valt er wat op aan te merken! Gezien zijn knie problemen gaat hij de top niet redden..

Zou ik bijzonder jammer vinden. Begrijpelijk, maar jammer. Als hij nou eens een seizoen door kan komen zonder blessures dan zie ik hier absoluut wel Ajax-materiaal in en ook nog wel meer dan dat.

Ik denk serieus dat deze jongen een beetje wordt onderschat. Heeft een goede kijk op het spelletje en kan iemand voor de goal zetten. Mist imo nog wat duelkracht en handelingssnelheid. Maar daar is wel aan tr werken.

Weet het echt niet met deze speler. Heeft een aantal specifieke kwaliteiten, maar ook een aantal relatief ernstige tekortkomingen. Vooral fysiek schort er nog het een en ander aan, terwijl hij technisch makkelijk mee lijkt te kunnen komen. Wel denk ik dat Ajax momenteel een erg grote selectie heeft waarbij er ook nog een relatief hoog percentage middelmaat tussen zit, dus een schoonmaak kunnen ze wel gebruiken.

Care is een sierlijke Ajacied en een goeie jongen. Alleen hij komt niet verder vanwege een gebrek aan fysiek en snelheid. Daarom is een vertrek misschien wel beter en in de Serie A past zijn type spel wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 augustus
AC Milan gaat Ricardo Rodriguez voor minimaal drie miljoen euro verkopen aan Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren